Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2010 16:45 - Какво мисля за блог.бг
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 5943 Коментари: 24 Гласове:
22

Последна промяна: 08.01.2010 00:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 

 

 

 

  Мисля си, че сайта е много хубав, динамичен и разнообразен. В него хората влизат за да задоволят различни потребности: да си общуват, да споделят, да се забавляват, да прочетат нещо ново, да се карат (пардон, да спорят), да коментират, да купонясват, да се радват на внимание и коментари и т.н.. Чудесно! Аз лично съм ги изпитала всичките тези изброени неща :). Много е приятно. Напоследък обаче сайтът се променя непрекъснато в стремежа си да става все по-добър и да задоволи повече изисквания на потребителите, които обикновено са свързани с първа страница.  Първа страница си е много важна за задоволяването гореспоменатите нужди и затова често се отварят въпроси - кой стои там, защо, колко често, справедливо ли е и модераторите имат ли пристрастия към един или друг. Поради тази причина днес се позанимах десетина минутки с дизайнерство за да представя нагледно своята визия за това как би било най-добре според мен да изглежда първа:

  1. Да се увеличи възможно най-дълго време престоят на последните публикации като за тази цел останат само заглавията и часът на публикуването с което вместо пет ще стоят много повече от последно пубиликуваните:

image

 

  2. По аналогичен начин да се увеличи броя на най-коментираните, като едновременно с това ще се избегне и повтарянето на една съща физиономия попаднала на първа в най-коментирани и в препоръчани едновременно, а аз знам, че има хора, които много се дразнят от това ;).

  3. За да не се лиши първа страница от прекрасните ни физиономии, картинките на цветя и животни или снимките на „гепини” от нас известни личности, което ще доведе до загубването на колорита на страницата (макар  ние да твърдим, че мисълта е важна и че не сме на ревю тук, все пак си е друго да се види й нашата снимка),  ще оставим препоръчаните със снимките на авторите, като според мен препоръчаните трябва да нараснат на десет броя или поне на седем, защото категориите са много, а и това ще даде шанс на повече постинги да попаднат там, без да се изгуби времето за престой на препоръчан постинг. Важното е да има калабалък на първа, колкото повече, толкова по-малко сърдити :).

 4. Кой и как да препоръчва постингите? Опасявам се, че за тези въпроси нямам отговор или поне няма да имам докато сайтът не се сдобие с чат канал. До тогава ми се струва, че тази задача ще си остане на модераторите, тъй като успехът на сайта е по-важен за тях отколкото за нас или за мен (да не отговарям от ваше име все пак)…

Абе с две думи нещо такова :
image

 




Гласувай:
22


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Здравей kass
07.01.2010 16:59
Valsodar поставя въпроси,аналогични на твоите.Не съм сигурен обаче,доколко модераторите биха се съобразили с не само твоето мнение.Летвата трябва да е висока,макар за всеки от нас тази височина в съзнанието му да е различна!Трябва да има и ограничение на броя на постингите от един автор в рамките на един ден или седмица!Последното уточнение е важно.В статистиката да не влизат анонимните коментари,нито тези направени от автора на постинга!
цитирай
2. bachym - И аз така
07.01.2010 17:00
Одобрявам
цитирай
3. tutankhamon661 - kass
07.01.2010 17:03
абсолютно съм съгласен. просто няма какво да добавя - поне към настоящия момент.
цитирай
4. lagrima - kass, напоследък попадам да доста ...
07.01.2010 17:20
kass,напоследък попадам да доста постинги с подобни предложения.Дано някой чуе тези предложения.
Ето,ако искаш погледни,може пък азко се обедините,да има ефект и модераторите да ви чуят.
http://jdeel.blog.bg/kompiutri-i-internet/2010/01/04/preporyki-za-quot-blog-bg-quot.465832
цитирай
5. kass - haralanov
07.01.2010 17:24
Именно след прочитането на постига на Валсадор се заех да направя този. Последното уточнение не съм го прибавила, защото ми се струва, че вече е факт, поне броячът на коментарите не отчита анонимните и тези на автора, освен това вече е предложено от Валсадор. Важното е на първа да има възможно най-много и разнообразни постинги, така, че дори и случайно попаднал на сайта читател да има по-голям избор. Така ми се струва по-справедливо, иначе каквото и да публикуваш след има - няма 5 минути се изгубва.
цитирай
6. kass - bachym, tutankhamon661
07.01.2010 17:25
нищо няма да згуби сайта, освен това не е и трудно да се постигне.
цитирай
7. kass - lagrima
07.01.2010 17:28
Темата се върти отдавна в блога, някои предложения са вече факт, но за да са доволни всики трябва максимално много постинги да пребивават на първа, сега се дадържат десет (в коментирани и препоръчани) и пет последни публикации, чието време да бъдат забелязани е не повече от 5 минути.
цитирай
8. haralanov - Здравей kass...Отново...
07.01.2010 17:31
Това,че ще напиша нещо и след 5 мин.ще се изгуби...Последната ми грижа е!Който иска има начин да прочете написаното,особенно и ако е абонат на следени блогове.Същото разбира се важи и за мен.Който ме интересува,бързо го намирам.Хеле пък хората в блогрола ми!Но по принцип отново си права и те подкрепям!
цитирай
9. kass - haralanov
07.01.2010 17:40
Благодаря, но предложението не е само за новите публикации, а и за коментираните, до колкото разбирам повечето хора се дразнят, че сравнително малко от всички потребители се радват на това да са на корицата и най-вече, че там стоят предимно едни и същи лица, ако се увеличи броя на авторите на първа, блогът ще стане още по-привлекателен и всеки ще може да се радва на внимание в даден момент.Повечето блогове, които съм прибавила в следени са такива които са ме посещавали, а вероятно има е много други интересни блога, за които дори не знам, че съществуват.
цитирай
10. provincia - Аз също смятам, че тук
07.01.2010 17:42
е много хубаво, разнообразно и шарено. Също така е добре, че се дава шанс на много хора да си споделят, разговарят или просто четат много и интересни неща. Мисля, че предложенията, които правиш наистина ще спомогнат за подобряването на облика на сайта. Успех!

Поздрави,
Кольо
цитирай
11. kass - provincia
07.01.2010 17:44
Дано! Благодаря. Колкото повече хора на първа толкова по-добре според мен...
цитирай
12. valsodar - Аха, точно така! Който си го че...
07.01.2010 19:14
Аха, точно така!
Който си го четат, пак ще го четат, независимо дали е на челна или не, кой си го харесва знае как да си го намери!

По-важното е, да има възможност нови автори да се представят пред аудиторията на сайта!
За пример - Рефина.
Когато се появи за първи път, дебютира с един великолепен разказ, който изпъкваше като бисер в свинарник! Челна бе облепена с вечните дежурни там, пънещи се да кажат нещо оригинално в безсилието си да се харесат на всички, а в същото това време, един великолепен нов автор, с едно великолепно произведение остана нейде далеч в страни!

Постинги със сюжети от рода на "какво изсрах днес" и "в коя дупка си бръкна тя" красяха челна със стотици прочити, а в същото това време, един великолепен разказ не станал достояние на не повече от десетина, открили го съвсем случайно!

Именно за да не се допускат подобни безобразия за в бъдеще има нужда от сериозни реформи в сайта!
цитирай
13. malkiatprintz - Добри идеи, Касс. Сега ми хрумва, че ...
07.01.2010 21:00
Добри идеи, Касс. Сега ми хрумва, че ако се махнат каретата от дясната страна на страницата и минат вляво, надолу под настоящите "Нови", "Най-популярни", "Най-активни" и т.н., това ще отвори ширина, така че "Нови постинги", "Препоръчани" и "Най-коментирани" биха могли да се оформят в три колони, което ще даде възможност за вместването на наистина голям брой заглавия. Вероятно ще е необходима цялостна трансформация, но не вярвам да е чак толкова сложно.
цитирай
14. kass - valsodar
07.01.2010 22:24
Именно, корицата трябва да бъде също толкова разнообразна, колкото и авторите в нея, аз поне не се сещам за друг начин по който да се постигне това освен ако на нея няма максимален брой автори. В един момент обаче се получава така, че вече известни блогъри са все там или заради многото коментари или защото са в класацията най-четени, накрая се получава нещо като "пари при пари отиват" или "слава при слава отива" :):):)... За да се избекне това е нужно рамо на новорегистриралите се и много повече информация за публикациитя за деня. Така мисля аз и смятам, че така ще се получи баланс и всички ще са доволни.
Благодаря!
цитирай
15. kass - malkiatprintz
07.01.2010 22:27
Принце, възможности има, но трябва да се реши първо какво е нужно на сайта. Е, моето мнение е максимален брой автори на корицата :)...
Поздрави :).
цитирай
16. lubopitstvo - Добро утро!
08.01.2010 08:37
Съгласна. Да си на първа тук не е това, което трябва да бъде.
Между другото, според мен, има хора, които пък не желаят да ходят на първа. Трябва да има опция, която да ограничава ходенето в препоръчани.
Аз, например, като се видя в препоръчани често се дразня.
И това донякъде се дължи на ниската летва, която трябва да преминеш, за да попаднеш там.
Толерират се скандални постове.
Или пък - драснеш два три реда, воден от нещо лично твое и бам! - първа.
Пълна тъпотия.
цитирай
17. kass - lubopitstvo
08.01.2010 09:05
Така е любопитство, на първа можеш да се задържиш без да си в препоръчани и без да си със снимка, на този който реши, че темата е интересна ще влезе и ще прочете, нека има за всеки по нещо, не е толкова трудно...
Поздрави!
цитирай
18. lubopitstvo - Нека четат хора,
08.01.2010 09:59
които имат желание да го сторят, а не зорлям да натрапват написаното.
Пак повтарям, нека има опция за автора, чрез която да може да изключва възможност поста да бъде слаган в препоръчани. Някакъв вид лично пространство.
цитирай
19. анонимен - Много тъпи идеи.
08.01.2010 14:12
Типично в стила на кас.
цитирай
20. kass - bbbb
08.01.2010 14:16
ами айде де дай по-добри, гледай какъв мармалад е в блога...
цитирай
21. kass - lubopitstvo
08.01.2010 14:27
и това вероятно може да се направи, абее напоследък нещата са извън всякаква логика...
цитирай
22. teachme - Привет!
09.01.2010 10:20
Отдавна си мисля, че полето за последни трябва да е по-голямо или да се задържат някак по-дълго. но и друго е вярно...ако цял ден не вляза в блога и 2 часа да стоят пак няма да ги видя, така че всеки да си търси сам и да си намира това, което му е интересно:)
Не може на всички да се угоди, нали:)
цитирай
23. kass - teachme
09.01.2010 10:33
не може да се угоди на всички, но до колкото разбирам проблема на повечето блогъри тук е именно в това кои е на първа, затова реших, че колкото повече хора има там, толкова по-добре ще бъде...
Поздрави!
цитирай
24. boristodorov56 - Каквато и да е системата - важното е ...
09.01.2010 15:18
Каквато и да е системата - важното е да се прилага принципно и еднакво спрява всички.
Абсолютна справедливост няма.
Най-вярния критерий за качеството на една публикация е броя на потребителите.
Другите критерии са изкуствени и са користни.
Във всички сайтове от подобен род се процедира по подобен начин при оценяването на публикациите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4221587
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031