Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2010 14:58 - Стига ли ви толкова сеир?
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 16675 Коментари: 58 Гласове:
31

Последна промяна: 30.03.2010 18:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Защото толкова много обичаме да гледаме сеир, че чак не виждаме че сме главните участници в него. Много ми е интересно когато някой каже „хак да ти е, нали си ги избра” и сякаш този избор не го засяга самия него, та горе-долу години наред всички чакаме да се провали някое правителство та да си докажем, че сме били прави като не сме гласували за него. Е, хак да ни е. Защото аз винаги съм смятала, че правителствата се възпитават, ама също като малките деца, пробват се и ако мине защо да не. Но ние като сеирджии цъкаме с език, гледаме, сочим с пръст, и си вярваме че нямаме нищо общо с положението  в страната., защото видите ли народът е прост и си избира малоумници. Добре де, щом целокупния български народ толкова добре разбира от политика, защо сме на тоя хал тогава? Не ми отговаряйте. Напоследък чувам различни мнения относно новото ни правителство. Едни оправдават новия премиер (гласувалите за него), други яростно го критикуват. Нормално е, всеки си има позиция по въпроса, обаче има един по-важен въпрос: кое е по-важно сега? Очевидно е, че едни предсрочни избори не са добра идея (лично мнение), а е крайно наложително веднага да се предприемат антикризисни мерки, преди да се е обърнала каруцата. И докато ние тука си говорим какво е редно и нередно – купона тече и колата върви по инерция към пропастта. Питам се сега, отново ли ще изчакаме провала на поредното правителство за да си докажем, че сме били прави или ще изискваме от правителството незабавно вземане на мерки за излизане от кризата? Докато си стоим пред компютрите чудейки се какво ще стане и обсъждайки поредните политически предложения, пясъкът в часовника изтича и само след година ще ревем отново от своите действия или бездействия. Е, какво можем да направим ние, обикновените хора? Че какво зависи от нас? Все пак а един каже нещо, а десет врякнат срещу него. Еми, вие как мислите? Можем ли да се организираме и да окажем обществен натиск на правителството да побърза малко с решенията, които не търпят отлагане? В крайна сметка какво значение има кой за кого е гласувал, глас народен – глас Божи… Щом тъй рекъл народа, тъй да бъде, но това не значи, че гласували и не гласували за това правителство не могат да имат единна позиция по важните, касаещи и тях самите въпроси. Глупаво е според мен да се прехвърля вината за всичко върху гласуващите, макар, че политиците доста добре използват този похват, за да ни вменяват вина, че сме повярвали на този или онзи и не сме прозрели техните благородни намерения да се справят с бедността в България. Народът е глупав дотолкова, доколкото да смята, че само с пускането си на гласа в урната има принос за развитието на страната си. Иначе не сме глупав народ и дори все по-малкото четене напоследък, неправилно писане и занемаряване не могат да заличат природната интелигентност на българина все още.

 Сетих се за един познат, който казваше, че допуснал голяма грешка като изчел толкова много книги, защото сега разбирал колко това стеснява кръга на приятелите му, а за нещастието в любовта дори не му се говорело. Това разбира се в кръга на майтапа, съвсем не изглеждаше без приятели, още по-малко нещастен в любовта,  все пак взискателността няма нищо общо с количеството  изчетени  книги. Няма да обяснявам защо ви  споменавам това, предполагам се досещате. Всъщност ще обясня заради Рустам (на него все трябва да му се обяснява), защото докато взискателно анализираме правилните и грешните действия на всяко правителство, осланяйки се на нашите познания, народопсихологията, нивото на политическа зрялост в българина и прочие, забравяме инстинктивно да реагираме на неща които ни касаят като народ – образованието, културата, чистота, природа и др. От много умуване излиза, че не можем да се идентифицираме с народа, от който произлизаме, защото едва ли не всеки гласувал различно от нас е извън нашата интелектуална група и не заслужава нашата подкрепа. Нормално е да не сме на едно ниво и да не разбираме от всичко, но щом във всички други страни, умни и прости имат еднаква сетивност за  правилна и неправилна политика (просто бръкват в джобовете си и проверяват какво има там и реагират инстинктивно), то предполагам и ние можем.

 Да сме хора с политически пристрастия е много хубаво, дори задължително, обаче не бива да забравяме, че само пристрастията съвсем не са достатъчни, нужно активно участие по всеки политически въпрос и остро осъждане на всички действия, пагубни за нашият народ (независимо от коя политическа сила) дори и на нашите избраници. Няма нужда да чакаме до следващите избори за да изразим недоволството си.  Аз лично смея да твърдя, че не разбирам от политика, нито от финанси, имам мнение - вярно или невярно изказвам го, и затова се осланям единствено на интуицията си че нещо нещата запъват ужасно, и без политически анализи се надига тревога в мен, че ужасно дълго се протакват важни мерки за излизане от кризата.  Аз не гласувах за Бойко, не смятам да давам оценка на неговото управление на този етап, но имам претенции към него и те са да вземе незабавни мерки, защото на мен повече сеир не ми се гледа, а на вас?




Гласувай:
31



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rakurs - И на мен не ми се стои безучастен,
30.03.2010 15:23
но нищо немога да направя.Според мен Дянков допусна азбучни грешки,които аз неикономиста виждам,а икономистите мълчат достапочтенно ичакат народа да издивее за да се представят като спасители на нацията.Впоследно време синдикати и работодатели са сформирали комисия,но мерките ми се струват страхливи и угоднически,и от това по- болезнени.Ще се наложи повторна инервенция.Когато не изчистиш гангрената първия път,втория път ампутираш ненужно.Е да се надяваме че ще има място за ампутация.
цитирай
2. vestvi - Според мен,
30.03.2010 16:07
когато се яваваш на избори, трябва да имаш план за действие. А в случая май не е така. И се чудят кого да послушат или пък нямат необходимата смелост. Мисля, че ако действат решително с реформите и с крадците, ще имат подкрепа.
цитирай
3. kass - rakurs
30.03.2010 16:18
Според мен Дянков допусна азбучни грешки,които аз неикономиста виждам,а икономистите мълчат достапочтенно ичакат народа да издивее за да се представят като спасители на нацията.

Това е политиката в България, няма опозиция и затова се виждаме в невъзможност да се противопоставим. Точно си е, че всички си мълчат за да се явят като спасители после, нищо че в пъти по-трудно ще спасяват държавата тогава. Все пак е важно за кого ще са активите, ако изобщо има такива. Онзи ден слушах Костов и съвсем не му бяха лоши предложенията, но защо се чака толкова не знам. В общи линии винаги е така, идва нова партия и подменя администрацията навсякъде, не е важно дали са професионалисти, а дали са наши и ваши. Това обаче не е футболен мач за да се удря на емоции.
А колкото до Дянков, какви грешки, та той не е предприел нищо, тъкмо захване нещо и айдее размисли.
цитирай
4. kass - vestvi
30.03.2010 16:23
имаха, обаче какво стана, не очаквали такава обстановка да заварят и ето, че се налага друг план, план Б обаче няма. Но и това не е толкова страшно, ако поне включат икономисти да помогнат на правителството за изграждането на антикризисна програма, но правителството не бърза, защото народа си трае, но всичко ще ни излезе през носа много скоро.
цитирай
5. rat - :))))))))))) "Защото аз в...
30.03.2010 16:34
:))))))))))) "Защото аз винаги съм смятала, че правителствата се възпитават.....":)))))))))
Тези хора трябва да са подготвени да управляват. Те трябва да знаят защо са участвали на избори и какво точно ще правят когато спечелят избори.
Как така да ги превъзпитаваме. Това звучи абсурдно. Ни е можем да им показваме, че с някои тяхни решения не сме съгласни, но не и тепърва да ги учи някой какво да правят. Не виждам защо трябва да подкрепям някой, който не провежда "моята" политика. Това е основата на демокрацията. Не може всички да подкрепяме някой, защото видиш ли "нямало друга алтернатива". Винаги има друга алтернатива и други варианти. Умишлено се внушава, че нямаме избор. Това направиха и тройната колиция. Само така сме щели да влезем в ЕС :))))))))).
Аз не се радвам на ничий провал, но защо да не се забавлявам с нечия немощ и пълна липса на капацитет. Който влиза в гората трябва да знае, че там освен птички има и мечки, а не после да вика олеле донесете ми пушка.
Властовите лостове са там, те не са при обикновените хора. Цялата отговорност се носи само и единствено от УПРАВЛЯВАЩАТА "група". Да се обвиняват хората и да се внушава, че те са виновни, мързеливи и невъзпитани е манипулация и опит за измиване на ръцее и прикриване на управленско безплодие.
цитирай
6. mamkamu - :)
30.03.2010 16:37
Отдавна не бях чел нещо толкова позитивно!

В сверата на политиката, де :)

Ами, ако правителството просто не може да проведе реформите и да вземе антикризисните мерки?! Ако просто интелектуалния капацитет не му позволява?! Или пък не може да работи в екип? Колко хора ще го видат това? Знам ли...
цитирай
7. kass - rat
30.03.2010 16:58
Какво искам да кажа с това, че правителствата се възпитават? - ами, че се реагира на момента, а не на следващите избори...защото всяка реакция на народно недоволство активира опозицията и правителството, което и да е то набързо си стяга задника, или поне така трябва да бъде, а не недосигаеми: на никой обяснение не дават, от нищо нямат страх и т.н. и затова си правят каквото искат. За жалост обаче народа се опасява, че ако възнегодува може да дойдат по-лоши управници и си натиска парцалите. Защото едва ли не няма никаква алтернатива до следващите предизборни обещания...
цитирай
8. kass - mamkamu
30.03.2010 17:02
като не могат да се обърнат към останалите политически сили за помощ, да се коалират, като видят зора ще намерят начин, ако не намерят опозицията ще ги разобличи, всеки случай да седим, да се гледаме и да се питаме "кво прайм?" няма да стигнем до никъде...
цитирай
9. pegas08 - Мамка му, съгласен съм с "мамка му".
30.03.2010 17:04
Кас, сори за увертюрата, но съм" стреснат,
трогнат, очарован, от победния ти зов!"

Рядко чета неримованици, знаеш добре,
но ти си така по женски елегантна,
че... влюбих се в политиката!

Наистина си позитивна!
Лъха търпение, доброта и детска невинност от теб!
Не иронизирам, влюбвам се.

Кас, знаеш, по женски, че трябват девет месеца да се роди нещо. Ако няма аборт и прочие, просто чакаме. После го гледаме какво си има , там де, сещаш се къде, после очичките, на кой се е метнал,учи се да говори и т,н.
Някои се раждат недъгави, гледаш, плачеш, ругаеш съдбата, викаш доктори от МВФ и др. А то си остава за цял живот нефело!
Така и нашата рожба!
Главен акушер- гинеколог- Пегас08!
Сполай и да живей!

Апропо, правя конкурс на 31.03 .за тъп коментар- можеш да искараш нещо с мен!
С обич, както казваме поетите!
цитирай
10. ko642 - Интерсно в няколко блога прочетох ...
30.03.2010 17:06
Интерсно в няколко блога прочетох за тази 'реформи' като начин за излизане от кризата но никъде не се споменаваше какво точно се разбира под реформи. Относно изборите - имамч чувството че малко хора гласуват убедени че това е човека. Повечето гласуват както пускат фиша за тотото - надяват се че този е по добър от предишния но не са много сигурни.
Поздрави. ВВ
цитирай
11. karambol5 - Май на доста хора вече сеир не им се ...
30.03.2010 17:15
Май на доста хора вече сеир не им се гледа .
А и всъщност вече не го и гледам. Вече дори не е и смешно.
цитирай
12. kass - pegas08
30.03.2010 17:20
:):):)
Виж по женски ще ти кажа, че вече може и преди да се роди да му се види какво си има, с апаратура разбира се :), това включва и куп болести или отклонения, защото нали знаеш че като се роди връщане назад няма...
Всъщност като се замисля и аз мога да управлявам, като не знам какво да правя викам синдикатите, бизнеса, допитвам се до други партии и готово... :). Даже щях досега вече да съм приложила план за излизане от кризата :)... Интересното обаче е как си мълчи опозицията, на никой май не му се управлява :):):)
цитирай
13. kass - ko642
30.03.2010 17:27
Не знам как гласуват хората, май някой по политически симпатии (всяка партия си има заклети фенове), други надявайки се на спасител с висок морал, лично си пуснах гласа за царя, вярвайки, че като европеец има съвсем друг морал и най- вече исторически дълг, дори съм напълно убедена, че в началото вероятно е бил такъв, но после малко се "побългари" и той, не знам, трети за пари, четвърти пет пари не дават и не гласуват. В крайна сметка се оказва, че каквото и да избере българина, все излиза грешно...
цитирай
14. vmir - Права си.
30.03.2010 17:30
Но не се притеснавай прекалено за закъснението. Все пак, не сме се втурнали да борим кризата с усилено потребление, както предлагат от ляво. Е, тогава щеше да бъде в пъти по-бързо затъването, и слава Богу, че не са на власт.
цитирай
15. rebu - За протестите
30.03.2010 17:30
Не ви ангажирам, на моето мнение е че сега протестите се организират от опозицията, като реванш за загубените избори. Разбира се и в усллуга на криминалното проруско лоби с интереси в руските колонизаторски пректи в България. Неслучайно осем години синдикатите бяха изчезнали от улиците (учителската стачка бе въпреки, а не благодарение на синдикатите), но сега изпълзяха, в защита на Гоце.
цитирай
16. kass - karambol5
30.03.2010 17:31
нито е смешно, нито е нормално, всичко се пише на нашия задник и до един ще платим, ако незабавно не се предприемат твърди политически мерки...
цитирай
17. zahariada - Невъзможно е!
30.03.2010 17:40
Как да сме съпричастни? Как да ги разберем и помогнем? Откакто са на власт, една стотинка не резнали от техните разходи. Нещо повече, увеличени са с 62 %. Те от едни служебни дрехи не се отказаха, въпреки, че го обявиха.70 млн. са това. За да не ходят голи, ли? Знаеш ли, без да съм защитник, че на "старците", на цялата БАН бюджетът е 80 млн. От един ТИР с контрабандни цигари, цистата печалба е между 2 и 4 млн. На ден минават поне по 10 - 20 минимум. На кого и защо да помагаме, когато те я хвърлят на боклука. Ние трябваше да сме в друго още по-лошо положение. Но в България, за радост или не кукловодите трудно работят. Явно сме жилави. Прочети плана Ран - Ът и ще разбереш къде трябваше да сме сега. Само един факт, за щастие неслучил се все още. Тази година ние трябваше да сме 5 млн. с променено съотношение българи -малцинства. Извинявай, то стана цял текст. Поздрав.! П.П Вчера един лекар по националното радио каза, че за тях били добри години, защото имало много болни. Сезонът бил добър. Ние да не сме риби.Още веднъж, извинявай. Постингът ти е много хубав!
цитирай
18. kass - rebu
30.03.2010 17:44
това казвам в целия си постинг, че България се управлява чрез саботаж и се използват политически трикове да ни разцепват на сини, жълти, червени... и никой не е истински загрижен за държавата. Народа обаче не е толкова тъп, вече не, надявам се де, че ще погледне по отговорно на съдбата си...
цитирай
19. cefulesteven - Доста политически зрелища се пр...
30.03.2010 17:45
Доста политически зрелища се предложиха, затова и реакцията изглежда като цяло сеирджийска, но не се знае, дали това не е на добре. Обстановката би могла да е доста по-стресова, а стреса не помага никому.

Там е работата, че атракции поне има и съсредоточават вниманието върху себе си: нагли, октоподи, гълтачи, къркачи. После: има налог - няма налог. Това прилича на учебна тревога, всички мъже които сме служили разбрахме за какво са. След няколко фалшиви тревоги за учение на което не те отвеждат, най-неочаквано те водят на учение, но чак като е свършило, съзнаваш, че този път е имало. Защото ти се е сторило поредният зъл майтап. Идва ред и на скандалите президент - правителство. Изобщо: твърде много врява. Малко прилича на циганска сватба. Няма как да не привлече вниманието, но какво има под врявата, вече е по-трудно да се отгатне.
цитирай
20. kass - zahariada - Невъзможно е!
30.03.2010 17:53
Да помагаме? Не разбрах, извинявай, не, не трябва да помагаме, а напротив да ги подсетим за някои неща. Има много форми на протест... И като са решили да управляват да ни управляват, как? Да намерят начин, не е наша работа да им даваме съвети, наша работа е да изискваме, а тяхната да намират решения. Защото няма как да плащаме нови избори сега, няма как и да се оставим да умрем от глад заради избора си, кандидатираха се, обещаха, избрахме ги, сега да се оправят...
цитирай
21. kass - vmir
30.03.2010 17:54
защо пък да не се притеснявам :)? Малко политическа воля няма да е зле нали? :)
цитирай
22. kass - cefulesteven
30.03.2010 18:01
не искам зрелища повече, има си механизми за справяне с всичко, стига да има политическа воля, може и без много шум, то ще се усети положителния ефект така или иначе... Обаче няма и кой виновен - народа, че бил избрал. Народа е виновен само за това, че е твърде търпелив и недоволен на думи.
цитирай
23. vmir - 21. kass,
30.03.2010 18:09
kass написа:
защо пък да не се притеснявам :)? Малко политическа воля няма да е зле нали? :)


Да, обаче някои го разбират по съвсем друг начин например, да демонстрират в подкрепа на "безценния" президент така, че мътните води отново могат да ни позалеят...
цитирай
24. kass - vmir
30.03.2010 18:25
там е работата, че хората и техните надежди се използват за политически цели, народа трябва да се разграничи и да поиска конкретни неща, а не да бърза да хващата следващата посока, манипулират ни като малки деца. Аз говоря за конкретни неща и ми е все тая кой ще ги постигне, важното е да станат факт. В крайна сметка аз като не разбирам от политика, не се кандидатирам, така че който се е осмелил да се изперчи пред народа и да обещае светло бъдеще, моля да си изпълни обещанието и да си заслужи заплатата...
цитирай
25. djgator - kass
30.03.2010 19:06
Няма да коментирам правителствените решения или бездействие, а ще се спра на два факта от родния ни Пловдив. След последния обилен снеговалеж, изпопадаха доста дървета и клони, добре че нямаше жертви, а семо материални щети!! Шефът на "Паркове и градини" излезе на екрана и заяви, че орязването на дърветата в Пловдив е позакъсняло с 10 - 15 ГОДИНИ!!.............. Никакъв отзвук от населението.
Дупките по пътищата ни станаха повече от всякога, уж организирали протест пред общината - излиза кмета и какво да види?? НИТО ЕДИН ПРОТЕСТИРАЩ!!??!!



НЕ СМЕ НАРОД

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

1875

П Р Славейков
цитирай
26. kass - djgator
30.03.2010 19:12
е, кмета няма ли интернет :), там са протестиращите, но ти ако си навит давай да ходим утре да протестираме, не ми се дават пак кинти за предница. Аз ще принтна един два протестни плаката, пък ако нямаш време ще си сложим на колите надпис, че протестираме срещу дупките, все пак има много форми на протест...
цитирай
27. djgator - kass
30.03.2010 19:18
kass написа:
е, кмета няма ли интернет :), там са протестиращите, но ти ако си навит давай да ходим утре да протестираме, не ми се дават пак кинти за предница. Аз ще принтна един два протестни плаката, пък ако нямаш време ще си сложим на колите надпис, че протестираме срещу дупките, все пак има много форми на протест...


Това с надписите по колите най-ми хареса :) Българите са свикнали всичко да става по най-лесния начин и по възможност, друг да си опари пръстите. Станали сме толкова мързеливи и апатични, че просто няма накъде повече. В бг протестите трябва да са само от суфрите и от клавиатурите, там сме най-силни и смели!
Протести от кръчми и интернет зали - това ще е родния принос към прогресивното човечество.. Дори не ми е смешно. :(
цитирай
28. kass - djgator
30.03.2010 19:31
това с надписите е хем най-лесно, хем най-евтино. Интересното е, че ако всички откажем да си платим данъка докато не оправят пътищата ще ни кажат, че нямат пари щото не сме платили, ако си платим пък няма да ги оправят защото сме си платили :), протестирането пък пак не става, защото кой разбрал, кой не разбрал кога къде и как... в общи линии за да има протест за него трябва да се заговори от рано и хората да се организират, а не рекнали сме аз и ти утре да ходим и айдеее, цял Пловдив се изтупкал по нашия пример да ни подкрепи :):):). Но да, с надпис ли, с включени фарове ли, има си форми на протест, които лесно да заразят и други привърженици на идеята :)
цитирай
29. vmir - 24. kass,
30.03.2010 21:54
kass написа:
там е работата, че хората и техните надежди се използват за политически цели, народа трябва да се разграничи и да поиска конкретни неща, а не да бърза да хващата следващата посока, манипулират ни като малки деца. Аз говоря за конкретни неща и ми е все тая кой ще ги постигне, важното е да станат факт. В крайна сметка аз като не разбирам от политика, не се кандидатирам, така че който се е осмелил да се изперчи пред народа и да обещае светло бъдеще, моля да си изпълни обещанието и да си заслужи заплатата...


Права си да искаш, но какво правим, когато спрем да работим и вместо това започнем да се псуваме? Когато конституцията задължава президента да бъде обединител на нацията, а той застава в опозиция на правителството. Разбираш, че няма как да каже на Саркози, да речем, да си прати бизнесмените тук да инвестират, след като е заявил, че правителството води страната към банкрут, нали?
цитирай
30. kass - vmir
30.03.2010 22:20
Така е, абсолютно съм съгласна, защото не може президентът да проявява политически пристрастия и да дръзва срещу избора на народа си, има си начини да изкаже несъгласие с едно или друго нещо конкретно, дори да върне закон за преразглеждане, но не и да прави констатации уронващи авторитета на страната и да влага лични емоции. За жалост обаче това е политическата обстановка у нас като цяло, само като видиш предизборните кампании и свят да ти се завие, сякаш са пили две ракии в махаленската кръчма, един на друг се плюят и нямат никакво уважение един към друг като към колеги ако щеш, крадеца вика дръжте крадеца, а народа се чуди на кой да се натресе, че по-малко да боли.
Какво правим ли? Махаме всеки дръзнал да върви срещу народа си. Одеве обаче гледах новините и хора събираха подписка в защита на президента, защото той бил далеч по-приемлив от предишните, и всичките бяха от БСП. Е, очевидно все още сме на вълна "наши" и общия интерес на България не е от значение... Винаги ми е било интересно това, че щом са тези на власт на които симпатизира, даден човек е готов да понесе всичко, да си затвори очите и да намери куп доводи за да ги оправдае, истината е обаче, че точно защото си гласувал за тях, точно затова трябва да си два пъти по взискателен, за да не се окажеш глупака накрая, май има доста път да извървим още докато станем гражданско общество...
цитирай
31. zaw12929 - Подарък
30.03.2010 23:31
НАПУК НА ЖИВОТА
Автор: starbuck69 Категория: Поезия
Прочетен: 58 Коментари: 11 Гласове: 11





Съществуваме някак ефирно,

пълзим към последната кота.

В низ от безкрайни, безсолни сеири,

превърнахме вече Живота.



Жадни за повече зрелища,

търсим кръв и насилие.

Правим злобата свое поселище,

а за доброто – последно усилие.



Завистливо надничаме в двора на другите,

да не би да са „по-напред с материала”;

на своето его запълвайки фугите,

Съдбата кълнем, че на нас малко е дала.



Гърчим душите си с шок от интриги,

зеници присвиваме в ядни закани.

В пристъп на ярост, отхвърляме мигове,

за да приемем за сблъсък покани.



Разрези правим с меча на думите,

от контекста изтръгваме вътрешност.

Доволно примляскваме, пресмятайки сумите

заграбени алчно от нечия същност.



Напук на Живота, се движим в насрещното,

за нас червен светофарът не струва.

Забързани, да не закъснеем за срещата,

далече от себе си

безвъзвратно

отплуваме...



Кирето, 30.03.2010 02.37ч. Бургас


На
цитирай
32. kass - zaw12929 - Подарък
30.03.2010 23:38
Страхотно е, браво! Чудя се кога ще се уморим от зрелища и сеири...
Благодаря!
цитирай
33. malkiatprintz - Настоящите просто нищо не могат да ...
31.03.2010 05:03
Настоящите просто нищо не могат да направят, Касс, и са се оплели като патета в калчища. И да поискат съвет, надали някой от другите партии ще им даде лесно, защто ако го направи, винаги съществува опасност, ако нещата се забатачат поради некадърността на управляващите, последните да си измият ръцете с този, който е дал съвета. А бат'бойко е цар на оправданията. Така че ситуацията е патова: те не знаят какво да правят, не искат съвет, а и да искат, едва ли някой ще се нагърби да им го даде, че да опере пешкира после. Хубаво е управляващите да бъдат ръчкани, но протестите биха могли да ги накарат да работят, ама те просто не знаят какво и как. Поне може да спрат да се помайват и да започнат да вършат глупости, но това все пак е нещо, пред нищото.
цитирай
34. kass - malkiatprintz
31.03.2010 07:52
Точно там е проблема принце, че всеки обслужва партийни интереси, а не националните. Какво значи "да обере пешкира", очевидно ни подценяват като народ щом смятат, че няма да разпознаем добрите предложения и кой ги е дал. В България принципа е "да ги оставим да се насерат" и дори опозиционните партии добре работят в тази посока, за да могат да се възползват от народното недоволство после и така вече 20 години. Политиката обаче не е въпрос само на управляващите, със своите действия или бездействие, опозицията също има своя принос, защото всички са избрани от народа със или без мнозинство. Гледат си сеира един на друг и използват евтини политически похвати за да наклонят везните в своя полза, това обаче не е довело до нищо толкова години. Крайно време е политиците да спрат да бъдат проблем на народа, а народа да стане проблем на политиците, защото народа има конкретни претенции към тях и точно си е техен проблем как ще ги удовлетворят. Една активна опозиция днес би дала препоръки на правителството и би поставила ултиматум да се приемат антикризисните мерки в определен срок, в противен случай ще се мобилизира народа, а не да вдигат рамене и да смятат, че потъването на държавата не е тяхна отговорност, защото не са на власт.
п.п. Пешкира винаги го обираме ние...
цитирай
35. mikino - Ох...
31.03.2010 09:12
Вече не знам какво да мисля! Това, което виждам хич не ми харесва - правят сеири, политически боричкания и конфликти на икономически интереси.... Основното и важното, минава покрай ушите ни и през пръстите на управляващите. Като чета чуждестранни новини и правя разлика - там се занимевет с проблемите на хората, грижите на малкия човечец, който отива до урните и пуска гласа си когато трябва. Ето тук е и разковничето на нашите проблеми - разединени сме, липсва гражданска позиция и само се пише и плюе по форуми, блогове и т.н. Докато нямаме единно общество, обединено около идеята да се измъкнем от дъното, няма да се оправим! Докато някои се смеят на инициативните хора и не съдействат за добруването на България, макар и с един глас, ще си стоим и ще гледаме как разрушават, крадат и опропастяват родината ни!
цитирай
36. eien - На мен и на повечето им стига този сеир, това е отговорът ми, но
31.03.2010 09:22
да Ви попитам, че не разбрах, наистина ли смятате постинга си за раздел /категория/ "Забавления"
цитирай
37. kass - mikino
31.03.2010 09:23
така е когато един народ е твърде пристрастен, като футболни фенове сме... хора се развеждаха заради политически убеждения, а политиците използват това за да ни манипулират и точно върху емоциите на българина градят политическа кариера и трупат богатства. Политическите пристрастия трябва да са дотолкова, доколкото да се изисква от който е на власт да си върши работата, а от опозицията да посочва неуредиците. Отдавна няма сблъсък на идеологии, посоката която България е поела е една, към демокрация, и сега е вжано единствено и само да извървим пътя по най-правилния, безболезнен и бърз начин...
Най-много плачат тези, които се смеят на инициативните хора...
цитирай
38. kass - eien
31.03.2010 09:26
поста не е забавен, но като четиво без определена категория... може би в "лични дневници" трябваше...
цитирай
39. boristodorov56 - Хубав постинг!
31.03.2010 10:00
Но какво можем да направим ние в момента след като д-р х. Б. Борисов е най-големия разбирач от политика, икономика и решаване на кризи и не позволява нито да му се даде съвет, нито пък се вслушва в мнението на обществото и с това си действие показва собствената си несъстоятелност.
Какви са всъщност връзможностите?
Никакви!
Червените боклуци са в нокдаун, а ако има все още тъпаци да не разбират, че от тях произтичат всичките народни нещастия през последните 70-80 години значи нямаме право да бъдем свободни хора.
Нека не си мислим, че с дясната си риторика и леви таабети Д-ра са нещо различно и ново. Сбирщината от ченгесари и комунисти наречена Гебр е точно толкова пагубна за България, колкото и червените боклуци.
Тези, които обсебиха политическото пространство - ДС под различни наименования - направиха дастатъчно да изгонят най-активната част от народа зад граница и да ограбят останалите, като нас, наивници тук.

Вариантите за спасение са два:

1. Да се запали парламента - заедно с депутатите, правителството и парламента, което горещо подкрепям и, за което призовавам всички трезвомислещи и милеещи за бъдището на страната. Това е наше право според Хартата за правата на човека на ООН, призната за част от нашето законодетелство доста отдавна.

2. Да дойде турският султан.
цитирай
40. boristodorov56 - Това го писах преди десетина дни.
31.03.2010 10:13
Бих искал Правителството на д-р Б. Борисов да успее!
Милиони българи желаят също неистово това да се случи .
Нито е неестествено - нито е пардоксално.
Това желание не бива да се свързва с политически предпочитания нито пък с някакви идеологически превземки, защото страната е в криза и това засяга всички независимо от пол, убеждения, увлечения, вероизповедание или цвят на кожата и т.н.
С една дума - освен обичайните заподозрени - всички искаме д-р Бойко Борисов да успее.
Безусловно!
Но личната харизматичност и дори искрените му намерения са едно, а възможностите и предпоставките за това са нещо съвсем различно - дори само като предположение.
Най-същественото влияние за това се дължи на политическият му генезис, произхода на личното му състояние и самочуствието
върху, което Бърисов гради кариерата си.

Аз не съм лицемер.

Нито поддържник на тройната коалиция.

Не ритам срещу реформите на правителството, стига д-р Борисов да знае как и какво трябва да се направи, а всеобщото усещане не дава аргументи в негова полза.

Точно там е зарито кучето, де.

За какви реформи става въпрос, ако не за тъпи импровизации
от селски тип напомнящи волунтаристичните напъни на Н. Хрушчов?

Какво разбира лично той и екипа му под реформи?

Къде са публикувани програмите на тези реформи?

Някой виждал ли ги е?

Чел ли ги е?

Ето това са проблемите, между другите,
но най-важните въпроси са:
- Ще бъдат ли изрязани раковите метастази от попълзновенията на въздесъщата Държавна сигурност, за които лично Борисов
направи признание при първото си посещение като Премиер в Германия?

- Ще бъде ли прекратено влиянието и обсебването на цялата сила на държавната власт от Петата колона на Кремъл на т.н. рубладжии, а всъщност най-отявлените кумънизки безродници и червени еничари?

Смело мога да направя прогноза, че ако това не се случи - усилията на Правителството са предварително обречени на неуспех, а обаянието на д-р Б.Борисов няма да му помогне и едва ли ще бъде изтърпян до идната пролет.

Дори съм готов да заложа 5:1 за правотата на тезата си!

Има ли желаещи да доказват обратното? Моля!

Времето ще го докаже, уважаеми дами и господа!

Ледът се пука!


цитирай
41. kass - boristodorov56
31.03.2010 10:24
Боре и като запалим парламента и всички депутати вътре пак ще трябва да си изберем друг. И другия също ще разбере много скоро, че може да бръкне в меда безнаказано, защото ние пак ще си прехвърляме топката и ще си гледаме сеир, защото ще сме разделени на наши и ваши. Предложението, което даваш е възможно само ако всички искат само едно - политиците (управляващи или опозиция) да си вършат работата, а не да ни управляват конкретно тези или онези. Защото много бързо прощаваме в името на това "да изберем по-малкото зло", злото обаче си е зло и не бива да го избираме... Аз вече няма политически пристрастия, природата ми е такава, че да осъждам както действията, така и бездействията, защото доколкото си спомням Иван Костов се обиди на народа, че гласувал за царя и се държа като ощипана девойка, вместо да работи за благото на народа, едва ли не ни натриваше носа. Това не е политика работеща за бъдещето на един народ, а за политически интерес... Бойко пък ни запита къде сме били т не сме протестирали когато се подписвали договорите, та сега сме мрънкали за спешни мерки... аз обаче искам да го питам той къде беше та не даде сигнал, та ни мрънка сега за договорите на бившето правителство. Ето затова няма управия, идват на власт и казват "наследството е ужасно" обачеее иначе тактично си мълчаха докато преходните работеха за това наследство...Аз обаче нямам намерение да си играя на "кой не скача е червен" повече, щом са се кандидатирали и са обещавали - да се оправят. Как? Това не е мой проблем, ако не могат да се оттеглят...
цитирай
42. boristodorov56 - 41. kass
31.03.2010 11:29
Не, не - другите като ги изберем - ще са наясно какво ги чака - казана с катрана.

Аз не съм анархист и антихрист - но това е неизбежната ни следваща стъпка.

Колкото по-рано я осъзнаят останалите българи - толкова по-добре за българите и България!

Никакви морални и законови причини не могат да бъдат пречка това да се случи!

Всичко друго са празни приказки.
цитирай
43. kass - boristodorov56
31.03.2010 11:37
Боре, аз не съм против това, което казваш, просто казвам, че народите които не разбират толкова много от политика като нас българите са си далеч по-добре... бръкват в джоба и... а? тук май нещо не е наред и хоп на площада. А ние от много умуване се оставихме да ни манипулират... всички до един, без изключение заложиха на това да ни обесняват кое, как и защо...чунким ни интересува, щом са там, значи знаят по-добре от нас какво трябва да се направи, а ако не знаят... по-добре да не се захващат с неща от които не разбират и с които не могат да се справят... Не може само медеца, време е да опитат и жилото... Май само в България е лека царската корона, айде стига сме носили тяхната вина вече...
цитирай
44. raders - нормално
31.03.2010 12:04
Проблемът е там, че при нас партиите трудно се различават от мафиите, а народът от тълпата. Объркана е и представата за дясно и ляво в политиката. По принцип в белите държави десните правителства дават рамо на бизнеса, намалявайки данъците, за да се стимулира икономиката, а левите - обратно изяждат събраното във вид на социални програми. При нас е обратно: оказва се, че "лявото" правителство на коалицията, всъщност е дясно /на олигарсите в червено/, а "дясното" на Бойко е донякъде ляво, защото не е в състояние да съкрати съществено държавния апарат, изяждащ голяма част от бюджета. И т.н. Огромната армия от търговски посредници, трупаща печалба от нищо, огромната армия от чиновници, паразитираща на гърба на бизнеса, самият бизнес - до голяба степен сив и мафиотски и една държава - превърната в търтей и разпределяща бюджета в посока към конкретни помазаници - всичко това не е особено оптимистично и няма как да бъде. Естествено тълпата - народ се води от стадните си инстинкти и гласува съобразно футболнофеновските си предпочитания, търсейки нови фаворити. Но фаворити няма; има аутсайдери...
цитирай
45. karambol5 - Каси, знаеш ли, прав е Бойко да по...
31.03.2010 12:23
Каси , знаеш ли ,прав е Бойко да попита къде бяхте ? И искам да си припомниш какво казваше той преди изборите ........ако не страдаш от къса памет ,разбира се .Аз не страдам и точно това ми е най-лошото. Не го защитавам. Но искам да попитам защо няма осъден бивш минисътър ? Защо ? Защо с Божидар Нанев не е и онзи ,който му е дал документите за подпис ? Защо ?
Знаеш ли ,че на мен ми е все тая какво ще стане ! Защото някои хора така и не разбраха кога трябва да спрат !
И ето аз сега питам кой даде документите на Нанев за подпис ? Кой ?
Онова ,което разбирам е ,че никой няма и идея как да се излезе от кризата ,абсолютно никой ! Преди време изтрих един свой пост ,но сега съжалявам за това ! Там ясно казах какво трябва да се направи ! Е на много хора не има хареса !
цитирай
46. kass - raders
31.03.2010 13:48
лявото и дясното у нас са само за камуфлаж и за да дават политически пристрастия на народа... а огромната армия от търговски посредници, трупаща печалба от нищо и огромната армия от чиновници е създадения от тях електорат за да си осигуряват необходимия минимум проценти за влизане в парламента...
цитирай
47. kass - karambol5
31.03.2010 13:55
"Защо с Божидар Нанев не е и онзи ,който му е дал документите за подпис ? Защо ?"

Защото отговорността се но си от този, който е подписал. Подписът на човек е сам по себе си поемане на отговорност. Но все пак да не забравяме, че поемането на политическа отговорност с оставка и престъпление или злоупотреба с положение са две различни неща и да не решаваме веднага, че непременно има кражба. Случая е показател за това как всеки е длъжен да чете документите под които се подписва и да се информира за работата на обкръжаващите го... Аз не смятам, че въпроса е в нови избори толкова, колкото в това да престанем да се заблуждаваме, че има някакви идеологии, няма... Така, че докато си чешим страстите някои хора се възползват от това...
цитирай
48. malkiatprintz - Точно там е проблема принце, че в...
31.03.2010 15:36
kass написа:
Какво значи "да обере пешкира", очевидно ни подценяват като народ щом смятат, че няма да разпознаем добрите предложения и кой ги е дал.


Ами така се получава, Касс: Костов може да е всякакъв, но беше управленец: след виденовата зима, когато заплатите стигнаха няколко долара на месец, за около година успя да възстанови доходите и стандарта, но и до днес всички се оправдават за скапаното състояние с него. За Костов си чувала със сигурност какво ли не по медиите, но за Виденов да си чула нещо? Или за царя или когото и да било друг? И хората се водят и си повтарят този рефрен масово. Убеден съм, че на следващите избори, когато и да са те, пак ще си дойдат БСП и Доган. Очевидно много хора имат изгода от това.
цитирай
49. kass - malkiatprintz
31.03.2010 15:58
никой не осъди Костов за това, че е слаб управленец принце, а за това че методите му бяха твърде "шокови", точно правителството на Костов поиска жълти таксита само месеци след взимането на властта, всяка сергия - будка и т.н. не че бяха лоши идеи обаче след хиперинфлация и празни джобове, непосилни за доста хора... Бая народ остана без препитание тогава, за куфарната търговия да не говорим, алтернатива - никаква, защото банките не отпускаха бизнес заеми тогава. Шоковата терапия след хиперихфлация изяде главата на Костов. В общи линии нещата стоят така: Виденов взе парите на хората, което е все едно да си загубиш потфейла и е въпрос на време и работа за да спечелиш пак, но Костов уби твърде дребния бизнес на хората и всякаква предприемаческа мотивация. Затова бе толкова сурово наказан от народа, който както казах никак не е прост. Валутния съвет е това, което ни изправи на крака и все още ни държи в някакви граници, който така или иначе с Костов или без, щеше да се случи...Въпреки всичко Костов не е лош политик, лошото е че вече няма смисъл от идеологии, обиждане и др. такива, няма смисъл и от крайно партийни цели, крайно време е да разберем, че за едните или задругите да сме гласували е без значение, от значение е само кой с какво и как допринася за благото на страната и в това трябва да е насочена цялата ни енергия...
цитирай
50. karambol5 - Значи по този въпрос нямаме разл...
31.03.2010 19:03
Значи по този въпрос нямаме различия :) Нямам намерение да допусна някой да се възползва . Простичко е :)
И да - сеирите могат да си ги гледат постановчиците им. Мен не ме интересуват.
цитирай
51. malkiatprintz - Не съм му апологет, и той си има ку...
01.04.2010 04:52
Не съм му апологет, и той си има кусурите, и то не малки, но май е единственият, който приложи няакви реални мерки. Да, мерките бяха шокови, но имаше мерки. А ианче не съм убеден, че принципът "яваш-яваш" е добър – няма да доживеем да видим резултат. Понякога ми се струва, че румънците в крайна сметка са значително по-напред именно поради шоковите си мерки: стегнаха коланите още в началото и след това започнаха да дишат все по-свободно. Резултатът е ясен.

"Виденов взе парите на хората, което е все едно да си загубиш потфейла и е въпрос на време и работа за да спечелиш пак" – сега е същото: Станишев взе парите на хората, но дали е въпрос само на време за да ги изкараме пак? "...крайно време е да разберем, че за едните или задругите да сме гласували е без значение, от значение е само кой с какво и как допринася за благото на страната..." – мислиш ли, че хората са го разбрали? Че колко се оядоха и живеят прилично именно заради мътните води? И не говоря само за големите мутри, а за всеки един чиновник, катаджия, преподавател, митничар, ревизор, лекар, данъчен, инспектор от ХЕИ и т.н., който прибира някоя банкнота само за да си свърши (или да не си свърши работата) – колко от тях биха поискали нормални условия и ще изберат условията да се нормализират, след като това ще им се отрази на личното благоденствие? Да, принципно не би трябвало да е така, но дали са навити на такава промяна? Според мен това е и причината избирателната активност по принцип да е толкова ниска, когато нещата са толкова зле: настоящото статукво е изгодно за много хора.

Но изместхихме темата, Касс. Мисълта ми беше, че протестът е хубаво нещо, но реално от него ще има полза тогава, когато отсреща има познание, умение, но липсва желание. А когато познанието и умението липсват, няма нищо. Но не пречи да се поддържа напрежението у тия горе, белким нещо измътят.
цитирай
52. kass - malkiatprintz
01.04.2010 09:45
Съгласна съм абсолютно с теб принце, просто исках да кажа по въпроса със забравянето, че не народа забравя, а децата растат и тези които са били на по 7 години по времето на Виденов сега са на 20 и какво гледат, че десни и центриски сили не са постигнали нищо и налучкват като гласуват на посоки...
За шоковите мерки ще ти кажа само, че в Австрия няма жълти таксита и страната съвсем не е умряла от това. В Англия освен "блек каба", които са един вид фолклорни таксита има и други най-обикновени коли, които също не са жълти и също страната не е умряла от това :). Когато бях в Лондон на тръгване се спазарихме с едно такси да ме закара до летището за 40 пауннда и когато попитах българите там, това да ме карат без касов бон не е ли противозаконно, казах до се пошегувам, а отговора беше цитирам: "никой няма да хаби чиновнически ресурс за 40 паунда". А Костов какво направи, въведе пантентен данък за дребните търговци, което не беше зле и след това ги принуди да си купят касов апарат и да се осчетоводяват, говоря за така наречените сергии, фризьорски салончета, занаятчийски ателиета и др. Навсякъде по света се стимулира самоосигуряването, а тук се тормозят точно тези които се опитват да изкарат някой лев с труда си, а крадците на едро никой за нищо не закача. Не се чуди, че народа взимал под масата, че сивата икономика е в разгара си, държавата зорлен ни превърна в крадци, защото и едно око да видят в кьоравия ще го извадят. Костовите грехове не са само в това обаче, за продадените на безценица предприятия да не говорим. А знаеш ли защо Гоце е президент? Защото Петър Стоянов най-нагло излъга от екрана, че 5-та палата в панаирния град в Пловдив не била на брат му, цял Пловдив знае истината обаче и аз лично видях с очите си как върли седесари тогава не гласуваха за него, защото не можаха да преглътнат това безочие. Темата е много дълга и аз лично смятам, че вече няма никой за който да си заслужава от познатите ни досега политици. Така, че тормоз му е майката...
цитирай
53. malkiatprintz - Стоянови са ясни, сами се издъниха. ...
02.04.2010 03:35
Стоянови са ясни, сами се издъниха. Мисълта ми беше, че когато "горе" взимат някакви мерки, протестите могат да ги накарат да вземат по-добри мерки, а когато "горе" не взимат никакви мерки, защото не знаят какви, протестите няма да ги направят умни. Колкото и да се протестира, прасето не може да снесе яйце. Очевидно първо трябва да бъдат натиснати за промяна в правителството, което да започне да работи и тогава да се натискат за конкретни реформи в държавата. Иначе тия най-много да подменят една глупост с друга, още по-голяма глупост.
цитирай
54. kass - malkiatprintz
02.04.2010 10:01
именно, а не просто да си недоволстваме що били тези ами не онези...
цитирай
55. cocolina - на мен пък ми омръзна, всички да са маскари.
02.04.2010 17:00
и аз не съм гласувала за Бойко. Но му свалям шапка че е първият, който има смелост и сили на предприеме мерки срещу корупцията, която изцяло ни е завладяла. И да се занимае с хора с огромни средства , натрупани ясно как, без да го е страх от парите им и огромната им власт. Не мисля че го прави за себе си, а търси начин да ни извади от блатото в което сме затънали. В замяна наистина се надигна недоволство, сякаш някой друг го е избирал, може би защото наистина ни харесва да ни тъпчат и да сме роби. Да, прави каквото може. Да, променя си възгледите, за да се съобрази с недоволството и за да вземе най-правилното решение. Макар че е безумие - първо, когато излезе оня списък с мерките, да се правят протести, макар че правителството обяви че не е негов - това е все едно да има анонимен донос, и да ти кажат че знаят че е фалшив, но ще се съобразят с него. В личен план го погледни. Второ, толкова много протести, митинги..чудя се дали дупките са от тази година? Или всичко ни бе розово до миналата година? За мен е ясно защо се прави това. Само че никой не разбира че не е в наш интерес. Не ме интересува дали някой друг иска да дойде на власт, а да се оправят нещата, което е адски трудно. Затова ми е неприятно да живея в държава, в която постоянно крещят "Разпни го!". Вместо да хвърляме камъни, можем да погледнем и от друг ъгъл. Лично за мен промяна има, и тя е за добро. Кризата е не само до нас, и виждаме че се работи по това. Досега никое правителство не е било толкова прозрачно относно това какво се прави и как се прави. Но явно, ние си харесваме друго - явно има много хора, които искат да бъдат лъгани, отвличани, крадени. Жалко, че сме толко лесно манипулируем народ..
цитирай
56. kass - cocolina
02.04.2010 17:08
Всъщност това исках да кажа, че не може да се гледат само негативите и да се взема заслепено политическо становещите от пристрастия към една или друга партия и че е крайно време да спрем да се делим на всякакви политически цветове, като не ни харесва нещо да имаме общ национален протест срещу него, защото досега сякаш всеки роптае срещу определена партия и прощава всичко на партията за която гласува и така сякаш се измества центъра на общественото недоволство. Пристрастията са хубаво нещо, обаче разцепват народа и на практика няма гражданско общество по важните въпроси...
Поздрави и весели празници!
цитирай
57. netizan - Добра идея...
14.04.2010 06:42
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=10496&Itemid=1
цитирай
58. netizan - Добро изказване!
14.04.2010 16:35
http://annews.blog.bg/novini/2010/04/13/gryckiia-premier-plashi-gyrcite-s-bylgariia.527603
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4221668
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031