Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2013 15:49 - Защо избрах да подкрепя ДГИ?
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 21861 Коментари: 45 Гласове:
18

Последна промяна: 21.04.2013 22:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Вълна от протести заля България срещу непосилните сметки за тока и господството на монополите. Но излeзнал на протест, народът изрази негодуванието си не само срещу повода, а и срещу цялата причина за мизерното съществуване, несправедливостта, липсата на перспектива и погубващата страната ни антибългарска политика в продължение на почти четвърт век. Хиляди хора от цялата страна се стекоха по площадите на градовете да заявят открито, че повече не могат да търпят и посочиха различни проблеми и искането си за незабавното им решаване. Само, че няма как да искаш от човек създал проблема да го реши, и който е имал предостатъчно време за решаването му, но не го е извършил, днес под натиска на народа изведнъж да се превъзпита за дни и да промени изгодната за себе си политика в такава за ползу роду... Ясно е, че на вълкът му е дебел врата, защото си върши работата сам и поради тази причина е необходимо промяната да се извърши отвътре и отвън и че само така думите "махайте се, не ви искаме" могат да имат алтернатива.
Движението за граждански контрол възникна спонтанно. То се роди на улицата и предяви готовност да започне тази промяна. Оставката на правителството обаче отне технологичното време за организация и спазване на законния ред за да може да се включи на предстоящите избори и това наложи да се обедини с "Демократична гражданска инициатива" - ДГИ, чрез която ще се яви на изборите.
Защо точно ДГИ?
На предстоящите избори ще се явят достатъчно партии, дори предостатъчно - малки и големи, нови и стари, познати и непознати и на пръв поглед сякаш няма нужда от още една. С какво ДГИ е по-различна от другите? И защо подкрепям точно нея?
1. Заради куража!
Представете си, че сте човек, който е бил на протестите, или пък не, но е изливал гнева си, предявил е готовност и решителност за промяна и някой дойде и му каже "Отивай... Влизай в парламента и решавай проблемите." Представете си как изневиделица ставате не просто обществена личност, а политическа обществена личност и се нагърбвате с надеждите на хората. И не казвайте, че за това не се иска кураж. Иска се и то много. Може би сега ще ме репликирате, че очевидно има доста куражлии на тези избори, предвид навалицата от кандидати, но малко от лидерите им ще останат на улицата. Нека си представим, че Борисов, Костов, Царя или Станишев са извън парламента, но отговарят пред нас за делата и политиката на партията си. Би било добре, но както сами видяхме никой от тях не излезе сред народа когато недоволстваше, а на това вече му се казва липса на кураж. И тук е разликата. Така наречените лидери, макар да станаха такива спонтанно, заради своята активност, а не толкова от амбиции за власт - Дончо, Ангел и Янко няма да влязат в парламента, където, както знаем, е най-сигурното място за едни политически лидери, а ще останат отвън, готови за протест срещу всяка злоупотреба и това много добре ме устройва. Устройва ме защото, колкото и да съм наивен човек допускам разминавания между декларациите преди влизането в парламента и действията след това и като човек претърпял не едно и две разочарования този път залагам на вариант, в който да мога да тегля майните на човека в лицето, ако ме излъже, а не на телевизора.
2. Силата!
Куража е първото условие, но само с кураж не стават нещата, иска се и сила, и то не само духовна, ами и физическа. Казвам физическа сила, не защото е нужно да се саморазправяш с някой, ами и защото трябва физически да издържиш на една предизборна организация, ако искаш да постигнеш нещо. Без пари и подготвени във времето структури е повече от невъзможно трима души да организират, информират или привлекат подкрепящите ги да гласуват за тях. Младото движение се изправя пред изключително богати, обиграни и организирани конкуренти и без подкрепа биха претърпели огромен провал, въпреки което поеха този товар и се впуснаха в предизборната надпревара.
3. Надеждата!
Оценявайки горните две точки в мен остава надеждата, че въпреки някои да ни смятат за лош м"трял, все още България разчита на млади хора, които с донкихотовска увереност се изправят срещу мелницата в титанична битка с неравнопоставеността, готови да отстояват своите права.
Тези хора имат подкрепата ми и дано е за добро...




Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. podvodni - Браво! Само дето тези "про...
21.04.2013 18:07
Браво! Само дето тези "протести" си останаха само една пушилка и нищо повече. Сега сме в предизборна ситуация, и познай медиите на какво ( или кой) наблягат в своите предавания?
цитирай
2. haralanov - Всеки има право на избор
21.04.2013 18:56
Знаеш,че сме спорили с теб.Не винаги съм бил съгласен.
Вместо да те критикувам отново...Хубаво е,че ще гласуваш!
цитирай
3. анонимен - Ех, Касси, Касси, не може с две-три ...
21.04.2013 19:13
Ех, Касси, Касси, не може с две-три думи да се кажат нещата. Дано някой ден да се срещнем. Просто е нужно да се поговори повече време.
цитирай
4. kass - podvodni
21.04.2013 21:13
Надявам се, че не е само пушилка, но времето ще покаже...
цитирай
5. kass - haralanov
21.04.2013 21:15
Критикувай ме, на мен твоите критики са ми много приятни :)....
цитирай
6. kass - kushel
21.04.2013 21:16
Не може Кушел, с две - три думи не може... Само ако се срещнем някой ден обещай да не ме агитираш за БСП :)...
цитирай
7. анонимен - Не може Кушел, с две - три думи не м...
21.04.2013 21:32
kass написа:
Не може Кушел, с две - три думи не може... Само ако се срещнем някой ден обещай да не ме агитираш за БСП :)...


Аз не агитирам за партии. Не членувам и не обичам. Аз разсъждавам за това, кое е правилно от гледна точка вековния опит на човечеството.
цитирай
8. kass - kushel
21.04.2013 21:45
Вековният опит на човечеството е минал през твърде много промени :)...
цитирай
9. анонимен - Опитът е достатъчен за да се избере ...
21.04.2013 22:21
Опитът е достатъчен за да се избере правилното, а то очевидно не е това което правим.
цитирай
10. kass - kushel
21.04.2013 22:42
Кушел, 20 години умуване, разпалени спорове, попръжки, разделение и какво??? Нищо! Каквото и да става, става бавно и недоизпипано... Струва ми се, че нямаме още толкова години за експерименти и е добре наистина да се сложи малко ред. И сега си има граждански организации и браншови такива, които никой не чува... какво пречи да дадем шанс на специалистите в тази държава да дадат най-доброто от себе си... Това е целта, и аз наистина залагам на това....
цитирай
11. vmir - Ценя позицията ти, но нищо няма да излезе от тая работа по много проста причина:
22.04.2013 00:03
Позволила си да те подведат по много банален и очевиден начин.

Веднага ти посочвам доказателството - "цитираш" израза "лош м'трял", в който определящата и "обиждаща" дума "лош" на неутралното "материал" в действителност не е изричана от Б. Борисов. Просто си приела театъра и тръшканиците на някои клеветници, които най-безсрамно си позволяват да инсценират "доказаност" на клеветите си.

Можеш ли да си представиш, след като толкова много хора нямат скрупули да използват толкова лесна за проверка клевета, на какви клевети, театри и постановки са способни същите тези хора за неща, които не могат да се проверят???

Казваш, имали кураж младежите. От години се знаем, нямам съмнение че и ти имаш не по-малък кураж от техния. Какво следва обаче от куража ти, след като позволяващ да бъдеш заблудена толкова лесно?

Ще ти кажа - следва наивната ти заблуда, че останалите спят, и било въпрос само да се предявят искания, за да се намерят хора, които да ги изпълнят. Няма такова животно, момиче! Нито някога ще има. Резултата е, че сама отхвърляш пътя към обясненията, които са много по-обосновани от твоите, защото са основани на проверки на всичко онова, което ти си приела на доверие.

Може би ще възразиш, че ако "възмутителните" неща, които с такава непоколебима категоричност или ярост се твърдят от толкова много хора не бяха верни, Борисов или други щяха да ги опровергаят, и ше сгрешиш много. Защото, когато някой е решен да лъже и клевети до дупка управляващ, никой свестен управляващ няма да си зареже работата, за да следи и отговаря до безкрайност на всевъзможните измишльотини на побъркания клеветник. Обратното, по това кой си губи времето във фабрикуване, разпространяване и повтаряне на клевети, можеш да познаеш добросъвестния политик, стига да си се постарала да разпознаеш и да се предпазиш от последствията на инсценирани, тиражирани и повтаряни лъжи.

Поздрави!

цитирай
12. kass - vmir
22.04.2013 00:23
Принципно Борисов и Станишев не ме интересуват особено, не смятам нито единият от двамата за "моят политик"... Лошият ма'трял съм го цитирала, не само защото Борисов го бил казал или не го бил казал, а защото много хора смятат останалите за такива и робувайки на подобно схващане не виждат смисъл да се "саможертват" в подобни трудоемки и неблагодарни начинания като политиката, особено ако е безплатно и на добра воля....
Наистина не ми се изпада в спорове за Борисов, кога и какво е казал, защото в момента, за добро или лошо, съм насочила усилията си към новородената младежка формация, вместо да хабя сили за плюене по онези, които досега са дърпали лостовете на властта...
http://www.youtube.com/watch?v=k_DWysUW1ow
цитирай
13. vmir - 12. kass,
22.04.2013 07:30
kass написа:
Принципно Борисов и Станишев не ме интересуват особено, не смятам нито единият от двамата за "моят политик"... Лошият ма'трял съм го цитирала, не само защото Борисов го бил казал или не го бил казал, а защото много хора смятат останалите за такива и робувайки на подобно схващане не виждат смисъл да се "саможертват" в подобни трудоемки и неблагодарни начинания като политиката, особено ако е безплатно и на добра воля....
Наистина не ми се изпада в спорове за Борисов, кога и какво е казал, защото в момента, за добро или лошо, съм насочила усилията си към новородената младежка формация, вместо да хабя сили за плюене по онези, които досега са дърпали лостовете на властта...
http://www.youtube.com/watch?v=k_DWysUW1ow


Значи, започваш едно правилно и добро по замисъла си начинание по начин, който го обрича на провал. Ако феновете ти са отговорни хора, веднага ще забележат, че линка ти приписва на Борисов обидни определения, които във филма той не казва. И ако вярваш, че младежите, които с подобни клевети ще се “борят” за по-добра България, ще я направят по-добро място, моля те обърни внимание, че мярката, с която мерите другите и смятате за нормална, няма как да не бъде използвана и спрямо вас. Последните авари са разказали на Крум Страшни, че великата им и непобедима някога държава е изчезнала заради повсеместните клевети.
Желая ти успех.


цитирай
14. idealist - Хубаво е,
22.04.2013 09:49
че ще гласуваш. Поздравления! Защото това означава, че ти пука и имаш мнение.
Кое е лошото в случая? Лошото е, че аз за пръв път чувам за тази партия "ДГИ". А уж следя обществено-политическия живот. До края на кампанията остават по малко от 3 седмици. Дали ще успее да мине ДГИ 4%-та бариера? Лично аз се съмнявам. И ако се оправдаят съмненията ми - тогава идва лошото. Твоят глас ще отиде на халост. И ще се присъедини към онези гласове, дадени за партиите, които влизат в парламента. Пропорционално ще се присъедини. Излиза, че ти, искайки да гласуваш срещу тези партии, на практика гласуваш за всички тях. И го правиш с целия Кураж, Сила и Надежда, които носиш в себе си. Жалко...нали?
цитирай
15. kass - vmir
22.04.2013 09:57
Вмир, не мерим никой с никаква мярка. Прекалено много Станишев и Борисов занимават обществеността с междупартийните си борби и клевети. Точно те омаскариха цялата държавност и доведоха народа до презрение на политиката и държавата, за което пишеш в последния си пост... Ние не се "борим" срещу някого конкретно, искаме ред и морал, яснота и гражданите на тази страна да бъдат инициативни, осведомени и в крайна сметка участници в градежа на България... Не само аз, но и доста хора смятат, че Борисов не е особено дипломатичен и говори повече отколкото трябва и често пъти с непремерени думи. Толкова за него...
Поздрави!
цитирай
16. kamosutrov - Касенце, менте е тази работа. От мен да го знаеш
22.04.2013 09:58
Прегледах кои са инициаторите. 2 имена са ми познати. Гласуваш за ДГИ, получаваш Алексей Петров-Трактора. Можеш да ми вярваш. Барем 2-ма наши общи познати от тук могат да потвърдят казаното от мене.
Малко преди изборите ще ви кажа как може да се изрази протестен вот срещу системата. Имам облог срещу Икономиста и ще играя срещу себе си.
Но след справка със законите, намерих решение.
цитирай
17. vmir - Съобразяването с изборната аритметика е абсолютно необходимо първо, защото като аритметика е елементарно,
22.04.2013 10:04
и второ, защото изборната аритметика е добър филтър срещу увлеченията на всички онези, които надценяват значението и качествата си. Повечето хора искат неистово да са на върха, и е напълно справедливо да отпадат заради игнорирането на изборната бариера, защото без дори да са способни да преценят силите си, претендират да решават проблемите на останалите.
цитирай
18. kass - idealist
22.04.2013 10:10
Точно по тази логика си избираме политиците 23 години, но може би е време вече да поемем риска. какво би станало и къде биха отишли гласовете ни ако... се случи това или онова... вярно е, но пък ако им ги дадем директно те пак, така или иначе ще отидат при познатите ни партии... Не е известна партията ДГИ, защото няма пари за клипове, концерти, кебапчета, офиси, пиари и т.н. и т.н.... Новата формация разчита единствено и само на доверие. Известно ни е, че политика така не се прави, но само с това разполагаме за сега и точно затова искаме намаление на субсидиите за партиите и промени за изборите, за да не се получава - пари при пари отиват, с което едни и същи политически лица да си живеят в парламента с години...
цитирай
19. kass - kamosutrov
22.04.2013 10:18
Очаквам повече информация на ЛС... Лично ще поставя въпроса за основна проверка... Искрено се надявам да не влезем в някакъв маскарад, защото това е една огромна надежда за промяна и всяко заиграване с тази възможност може да доведе до поредното огромно разочарование и отчаяние, че има смисъл да бъдеш политически активен в България и че всичко се решава въпреки гражданите и въпреки техния стремеж за промяна... Ако имате идеи или информация, давайте я, но не убивайте надеждата в зародиш...
поздрави!
цитирай
20. idealist - Kass,
22.04.2013 10:26
"точно по тази логика си избираме политиците 23 години..." - това е невярно твърдение. 23 г. българите избираха надявайки се на чудо и на месия. Затова избраха и Костов, и царя, и Борисов. Втора грешна теза - че ако спрем субсидиите, големите партии ще останат без пари. Те пак ще намерят пари, бъди сигурна - имат опит в това.
цитирай
21. kass - vmir
22.04.2013 10:27
vmir написа:
и второ, защото изборната аритметика е добър филтър срещу увлеченията на всички онези, които надценяват значението и качествата си. Повечето хора искат неистово да са на върха, и е напълно справедливо да отпадат заради игнорирането на изборната бариера, защото без дори да са способни да преценят силите си, претендират да решават проблемите на останалите.


Не си разбрал идеята. няма желание някой да е на върха и да решава проблеми. Така наречените лидери дори няма да влязат в парламента. Там отиват представители за да следят процеса отвътре. Инак България си има достатъчно граждански организации, в които работят хора със знания и опит, и които могат наистина и без много шум да дадат добра основа за развитие ако им се даде шанс. Това не е политическа програма, а идея за гражданско участие в решаващи за страната въпроси. Граждани сме всички - лекари, учители, чиновници, учени, земеделци, частници и т.н. и т.н. и сред тях има достатъчно почтени хора, които да свършат необходимото... Остават въпросите - дали си представяме такава възможност, искаме ли я и можем ли да я постигнем?
цитирай
22. kass - idealist
22.04.2013 10:35
Изказването ти е много точно в частта си за лидерските партии... Костов, Борисов, Царя... Защо не и Доган и Сидеров... махни лидерите и виж какво остава от партията им... Овластяваме конкретен човек, даваме с лекота пълната власт на определена лидерска партия... къде остават другите? къде е опозицията и гражданското общество? Спускат се решения от централата и всички изпълняват - от кметовете до най-дребния чиновник... Според мен този модел не доведе до нищо и време да спрем да разчитаме на конкретна личност и да проявим инициатива в изграждането на страната си... Знам, че понякога съм прекален оптимист и идеалист, но за мен няма невъзможни неща, а има недостатъчна вяра и усилия....
цитирай
23. kamosutrov - Касенце, по-добре е да те имунизирам, за да не се разочароваш после
22.04.2013 10:54
Ще спомена 2 имена Янков и Йоана. Това са бившата "СИЛА", после "НОВА СИЛА", онези, които протестираха срещу високите цени на бензина с .... бавното бръмчене с коли по София. На лични няма да ти дам инфо, щото се четат. Но ми вярвай.
Аз ходих на 2 протеста. И в двата случая видях с очите си следното:
1. Младежкото БСП;
2. Движението че Гевара;
3. Нова Сила,
като основни кресльовци и подстрекатели. И бях свидетел как се подмени мотивацията на протеста. От борбата с монополите и високите цени на битка против ГЕРБ. И спечелих бас, че е въпрос на дни да се стигне до инсценирани безредици.
Даже на един мой приятел, който си е червен отвсякъде, казах, че по-тъпи копелета от ДС-рите няма. Щото са гузни и алчни. Вместо да скачат 3-4 месеца на главата на Борисов за какво ли не, те избързаха с насилието.
ГЕРБ не е цвете за мирисане, но тамън бяха погнали енергетиката за кражбите.
Аз не вярвам на случайните събития. В случайните събития няма логическа последователност.
цитирай
24. kamosutrov - И да продължа с тезата си.
22.04.2013 10:58
Като слушаш медийната шумотевица, знаеш ли какво избираш? Нов парламент или нов министър на вътрешните работи?
Едно журнале не се сети да попита, ако един политик е слуга на чужда държава и работи в противоречие на националната сигурност, трябва ли да бъде подслушван?
цитирай
25. hristo27 - Колко ли ще подкрепят подобно пр...
22.04.2013 11:03
Колко ли ще подкрепят подобно правилно решение?
цитирай
26. kass - kamosutrov
22.04.2013 11:11
Мислих, че разполагаш с някаква тайна информация :)... Аз също бях на протестите за горивата и това ми е добре известно...На младежкото БСП и че Гевара никой не може да им забрани да протестират, нито пък да си водят политически стратегии. по-важното е аз и ти за какво сме били на тези протести и дали ще ги отстъпим на някой... кой, кого и за какво е погнал ще разберем когато необвързани политически лица се заемат да изяснят ситуацията... До тук имаме пропаганда и замеряне компромати без реално посочени виновници... Нека да се разберем по един въпрос, гражданите на България не са заложници на политическите амбиции на партиите, имат право на протест, независимо кой и с какъв мотив се присъединява към протеста... Според мен когато надскочим тези предразсъдъци ще ни подвеждат по-трудно и ще станем все по-сплотени и силни... Инак е много лесно, излиза някой и казва: БСП стои зад протеста, всички се прибират по домовете си и партиите отново си осигуряват спокойствието... Мисля, че този филм сме го гледали вече и редно да си извадим поуките...
цитирай
27. kass - hristo27
22.04.2013 11:16
Не знам Ице, надявам се на повече хора да поемат риска. Риск е защото младежите са неопитни и неподсигурени, стоят на голямо течение и залагат на интуицията на хората. Българите обаче сме подозрителни, лъгани и плахи в много отношения, което не е неразбираемо...
цитирай
28. kamosutrov - Касенце, аз почти винаги имам скрита инфо
22.04.2013 11:52
Само ще спомена, че преди да разбера кои са "СИЛА", в помощ на едно другарче от блога, консултирахме и помогнахме на въпросните, да си организират един свестен протест. Е, те ако четат в момента, могат и да ме идентифицират кой съм.
цитирай
29. kamosutrov - Изчакай де! :-))))))))) Ще ти/ви кажа, как се изразява протест срещу статуквото в момента
22.04.2013 11:54
kass написа:
Мислих, че разполагаш с някаква тайна информация :)... Аз също бях на протестите за горивата и това ми е добре известно...На младежкото БСП и че Гевара никой не може да им забрани да протестират, нито пък да си водят политически стратегии. по-важното е аз и ти за какво сме били на тези протести и дали ще ги отстъпим на някой... кой, кого и за какво е погнал ще разберем когато необвързани политически лица се заемат да изяснят ситуацията... До тук имаме пропаганда и замеряне компромати без реално посочени виновници... Нека да се разберем по един въпрос, гражданите на България не са заложници на политическите амбиции на партиите, имат право на протест, независимо кой и с какъв мотив се присъединява към протеста... Според мен когато надскочим тези предразсъдъци ще ни подвеждат по-трудно и ще станем все по-сплотени и силни... Инак е много лесно, излиза някой и казва: БСП стои зад протеста, всички се прибират по домовете си и партиите отново си осигуряват спокойствието... Мисля, че този филм сме го гледали вече и редно да си извадим поуките...

цитирай
30. vmir - 15. kass,
22.04.2013 12:09
kass написа:
Вмир, не мерим никой с никаква мярка. Прекалено много Станишев и Борисов занимават обществеността с междупартийните си борби и клевети. Точно те омаскариха цялата държавност и доведоха народа до презрение на политиката и държавата, за което пишеш в последния си пост... Ние не се "борим" срещу някого конкретно, искаме ред и морал, яснота и гражданите на тази страна да бъдат инициативни, осведомени и в крайна сметка участници в градежа на България... Не само аз, но и доста хора смятат, че Борисов не е особено дипломатичен и говори повече отколкото трябва и често пъти с непремерени думи. Толкова за него...
Поздрави!


Кас, не е добре да не се мери с мярка. Ако не използваш мярка за оценките си, значи някой те води за носа, без значение признаваш ли го или не. Как ще се бориш за ред и морал, без да разграничаваш постъпките и хората и без да ги санкционираш в рамките на възможностите си, пък макар и само с предпочитания на кого да възложиш властта в държавата си? Как можеш да допуснеш, че е възможно реално гражданско общество без заинтересованост и преценка на работата на политиците и партиите???

Политиците е най-добре да се гледат по възможност под лупа, но тъй като това е твърде скучна и обемиста работа, е не по-маловажно доколко обективна, основателна и справедлива е критиката срещу тях. Иначе вместо гражданско, ще имаме пуешко общество, при което някой се изпуйчва и гордо заявява, че се пуйчи заради истината, а след него в хор се изпуйчват и останалите не, защото знаят истината, а защото били съгласни, че истината е важна в случая, и щом не била както те искат, значи опуйчения бил причината за това.

Няма как такова пуешко общество да замести гражданското. Пуйчарника няма как да стане държава, камо ли нормална или просперираща държава.
цитирай
31. idealist - kass
22.04.2013 12:15
Гледам, че известните гербаджии на блог.бг Камасутров и Вмир са те напитили яко с коментари и съвети :) Очаквам включване и от ГЕРБСеньор-а :) Дръж се! :)))
цитирай
32. podvodni - Мауййй, що мъдри съвети!!! Тиолкоз ...
22.04.2013 14:07
Мауййй, що мъдри съвети!!! Тиолкоз мъдрост отдавна не се е ляла в блога. Само не разбрах, тез мъдри слова на ВМИР и Камо от какво са продиктувани. Дали да "прдпазят" Касс от "грешка", дали от ревност или нщо друго?
Лят се думи и умозаключения кат Ниагарнски водопад.
Понеже не желая да се присъединявам към "мъдрите" наставници ще споделя част от мой житейски опит.
Понеже живея в цивилизовано общество, то с предполага да бъда, в мислите и действията си, част от него. Сиреч, да действам разумно и смислено. Да де, ама нещо се не получава, и реших да пробвам друга "стратегия".
Та от доста дълго врм се осланям на итуицията си и на първата мисъл и решени което мине презмен, независимо каква е тя. В мчоног случай това поведение, напълно противоречи на "здравият разум", но в последствие се оказва, че е било единственото правилно.
Тук трябва да направя едно предупреждени.
Не пробвайте това в къщи или на работа. Води до проглеждане и разрушаване на стреотипи. Системата не прощава такива отклонения!

п.п.
Касс, знаеш ли защо жените са по-интуитевни от мъжете?

Понеже нямам идя кога отново ще посетя блога ти, то ще ти дам отгвора.

Жните притежават един важен орган, който, уви, ние нямаме - матка.
Матката е точно копие на всеелената!
цитирай
33. georgimet - kass, внимавай на кого се доверяваш
22.04.2013 15:17
"Така наречените лидери, макар да станаха такива спонтанно, заради своята активност, а не толкова от амбиции за власт - Дончо, Ангел и Янко няма да влязат в парламента"
С Янко се познавам, не сме близки приятели, но смятам, че е свестен. Дончо не го познавам, виждал съм го по протестите и митингите на Движението за граждански контрол.

ОБАЧЕ силно ме притеснява Ангел Славчев. Станал лидер на протести спонтанно? Имам сериозни причини да се съмнявам. Амбиции за власт Ангел има, и то какви! Бил кандидат за депутат от 23-ти софийски избирателен район през 2009г. от крайно лявата партия Българска Левица (вижте и сайта www.levicata.org , и преценете сами...) на бившия депутат от БСП Иван Генов. Участвали са в изборите като част от "Българската лява коалиция". Всеки може да види pi2009.cik.bg/?page=40 - кликнете на номер 10, и вижте кандидат номер 21. Ангел Славчев организира митинги в подкрепа на комунистическия режим (www.youtube.com/watch?v=4xlzO2f3_98 след първата минута той взема думата с "Другарки и другари"). И последно: на 13 Декември 2012 Ангел Славчев е избран за координатор на младежкия клуб към движение “Русофили”. Негов председател е Николай Малинов, член на Висшия Съвет на БСП, издател на партийния вестник Дума.

И така... казваш "погубващата страната ни антибългарска политика в продължение на почти четвърт век"
Не знам защо и ти се ограничаваш до историята след 1989. Извинявай, според мен трябва да почнеш поне от 1944 насам, че дори и от по-рано, със залитанията на някои "наши" политици по фашизма.

Харесва ми какво пишеш. Обаче не знам защо - от незнание или друго - гласуваш доверие на хора като Ангел Славчев. Аз писах за него в блога си, защото се разрових с Google и за няколко минути намерих доста неприятни неща.

http://georgimet.blog.bg/politika/2013/03/20/podstaveni-lica-sred-protestirashtite.1066129
цитирай
34. valsodar - На мен са ми смешни всички водачи и ...
22.04.2013 15:35
На мен са ми смешни всички водачи и лидери на Протеста - прости, неориентирани хора, мечтаещи си за власт :)
цитирай
35. kass - georgimet
22.04.2013 15:44
Благодаря за информацията, известна ни е, но тези момчета няма да влязат в парламента. Говори се за отзоваване на депутати, граждански контрол и т.н. тъй че никой на никого нищо не гарантира. Днес въпроса опира до създаването на гражданска опозиция за да няма злоупотреби с власт... и на мен някои неща не ми харесват, но не виждам друг път за сега...
цитирай
36. georgimet - Благодаря за информацията, изв...
22.04.2013 16:20
kass написа:
Благодаря за информацията, известна ни е, но тези момчета няма да влязат в парламента. Говори се за отзоваване на депутати, граждански контрол и т.н. тъй че никой на никого нищо не гарантира. Днес въпроса опира до създаването на гражданска опозиция за да няма злоупотреби с власт... и на мен някои неща не ми харесват, но не виждам друг път за сега...


Извинявай, но "тези момчета" няма да стават депутати, но ще работят по формиране на структурите из страната. Това искат да правят - привличане на хора, търсене на подкрепа, спонсори, организиране, всичко. Нали се сещаш човек като Ангел Славчев какви с хора ще се сближи и ще опитва да пробутва за депутати? Червени знамена и сърп и чук, радетели за комунизъм... хайде моля ти се! А от кой ли ще бъде подкрепен, предвид близостта му с откровените комунисти от БСП и парите и връзките, с които разполагат? Само при мисълта, че е толкова близък с най-големите ултраси там, не проумявам как изобщо може да подкрепиш такъв човек. Гледа ли видеото от поста ми? Аз бях там тогава, и такива идиотщини крещяха другарите му, че направо се смаях. Да не говорим, че ченгетата бяха пратени за да пазят някой да не им пречи. И сега този Ангел Славчев се пише радетел за демократични принципи? Виждал съм го в действие не веднъж, така че каквото и да ми говори... аз по делата ги познавам.
цитирай
37. kamosutrov - Присъщо е на "идеалистите" да не четат повече от 3 начални думи.
22.04.2013 17:52
idealist написа:
Гледам, че известните гербаджии на блог.бг Камасутров и Вмир са те напитили яко с коментари и съвети :) Очаквам включване и от ГЕРБСеньор-а :) Дръж се! :)))

Друго присъщо за тях е, че като ги попиташ "абе как ще осъществите идеала си?", обикновено премълчават. Но падне ли им възможност, винаги опират до гилотини, бесилки и пушкала. Единственото, което мога да кажа за посочените от тебе /без мен, разбира се/, че са на 7 обиколки пред тебе в интелектуален аспект.
цитирай
38. kass - georgimet
22.04.2013 17:55
Не си мисли, че това което си описал в постовете си за Ангел е възможно да бъде подкрепено от когото и да било застъпил се за ДГИ. Такива застъпници просто няма. Тези идеи са си само негови и единствено неговата младост го оправдава за момента. Ангел не е самото движение, няма ръководни фукции, няма спонсори, а специално в Пловдив (синята столица) шансовете му за подобни опити биха били равни на самоубийство. Дори не мога да си представя да ме вербува да развявам червени знамена със сърп и чук по тях или пък някой останалите покрай мен. Единственото, което в момента се опитваме да направим е да запазим енергията на протеста за да отстоим до край гражданските си права. А това не можем да постигнем със спорове, разцепления и компромати... Така, че Ангел остава сред хората и ако иска подкрепата им трябва да забрави за комунистическите си идеологии и блянове, които са противоестествени на морала и политиката, която се опитваме да постигнем...
цитирай
39. ko642 - Интересни коментари. Типичната ...
22.04.2013 18:22
Интересни коментари. Типичната апатия и обезвереност - вероятно има защо. Изглежда проблемът е в избирателната система. Ако е така, то протестите трабва да се насочат там - мажоритарна система. Аз лично мога да кажа само добри думи за нея. Знаеш точно за кого гласуваш и на кого да се оплачеш при нужда.
На БГ не са нужни политици а държавници. Услех!
ВВ.
цитирай
40. aman - Не зная, но ми харесва енергията на ...
22.04.2013 18:58
Не зная, но ми харесва енергията на тези млади хора. Даже в моя блог постнах едно писание на Йоана - Викът на младостта - http://aman.blog.bg/drugi/2013/03/29/vikyt-na-mladostta-taka-iskam-da-zvuchi-bylgariia.1069478
Те нямат ясна политическа физиономия - твърде млади са затова, но пък имат кураж. Имаше едно интервю на същата Йоана в Труд - много "знаещи и опитни политици" може да се поучат от казаното от нея. Странно е, че след това интервю същите тези (сигурно е съвпадение) започнаха да говорят за "икономическия растеж", за "младите в политиката" и др. неща, които до тогава не бяха особено споменавани и ги пропускаха.

Следя внимателно политическите процеси по принцип и в частност и най-ми е интересно целия подскок на цялото статукво срещу тези младежи конкретно - не срещу други (уж протестиращи), не срещу други (несистемни), а точно срещу тези. Това говори за страх и притеснение.

Бил съм част от протести, бил съм "лидер" на протести, но тогава имахме ясна политическа алтернатива - дадохме властта на СДС и Костов и се отказахме от предлаганите ни депутатски места, за да си довършим образованието и да се реализираме в България.

От позицията на времето и случилото се след 1999 г. мога спокойно да оценя, че това беше стратегическа грешка - грешка за България, не за личните ни биографии - повечето от хората, с които се запознахме тогава сме прилично реализирани и далеч от политиката.

Те, за съжаление няма да успеят да влязат в парламента - цялото статукво с писъдружните му "граждански сдружения" и "граждански квоти" ще ги пребори. Но, мисля, че трябва да им бъде даден шанс - даже да вземат 1% това ще е успех, ще може да ги видим как се развиват и накъде отиват. Ако големите грехове на трите момчета и Йоана са описаните от камасутров... ццццц, страшна работа, а какво да кажем за така "невинните" тогава - ББ, ЦЦ, ИФ, СС, ГП, ЯЯ, МК, ВС и други подобни инициали, които ни тровят живота и държавата повече от 14 години!

Имаш и моя глас касс!

цитирай
41. georgimet - Тези идеи са си само негови и един...
22.04.2013 19:24
kass написа:
Тези идеи са си само негови и единствено неговата младост го оправдава за момента.
...А това не можем да постигнем със спорове, разцепления и компромати... Така, че Ангел остава сред хората и ако иска подкрепата им трябва да забрави за комунистическите си идеологии и блянове...

Това дето казваш за неговата младост - а дано, ама надали :)
Не съм искал да правя разцепления и компромати, само показах някои факти.
А за забравяне комунистическите идеологии и блянове - не е зле като начало да се откаже от длъжността Координатор на младежите "русофили". Не вярвам да се откаже, поне не на дело. На думи всеки може.

Очевидно не си глупава, и като цяло много уважавам ДГИ, бих ги подкрепил изцяло, но присъствието на такива хора между тях не го проумявам. Съдете ги по делата им, и внимавайте.
цитирай
42. vmir - Допадна ми това, че опитваш да разграничаваш идеите от хората.
23.04.2013 06:55
Това за България е много рядко срещано вероятно, защото изисква огромен самоконтрол и постоянство, за да не изоставиш идеята заради пристрастията на "свестните съратници" и упорството им да въвличат в начинания, на които на думи са противници. Като това за приписването на техни лични интерпретации, "доказани" с горните "цитати" за "лошия" матрял и "злобния и мързелив" и т. н., следването на които "оправдава" АБСОЛЮТНО всичко, но превръща държавата ни в кочина, а живота ни - в тържество на злобата и примитивизма.
цитирай
43. анонимен - Има една много хубава латинска сентенция.
23.04.2013 11:48
И тя гласи :
Uti, non abuti ! - Употребявай, но не злоупотребявай !

Аз бих я перефразирал така :

Никога не обвързвай общонационална кауза с определена политика !

Защото националната кауза няма политически цвят, не робува на политическа догма, не защитава само определена територия, общност, или частни интереси.

Винаги, когато национална кауза е била обвързана с определена партия, или е била обсебена от политическа сила, това е довеждало до "социалната" й смърт.

Примери .... бол /много-турцизъм/ ....:)

Ето ти още една кауза - защита чистотата на майчиния български език . :)
цитирай
44. анонимен - Ето още една "тема" за НАЦИОНАЛНА КАУЗА :
23.04.2013 12:02
ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА ИСТОРИЯТА НИ от 9.ІХ.1944 г. до 10.ХІ.1989 г. и от 10.ХІ.1989 г. до наши дни.

Защото част от "истината" все още владее не само страната, но и живота на българите .

http://desebg.com/2011-01-16-11-42-13/1179--desebgcom-

цитирай
45. buratino - Подкрепяш ДГИ. Добре. Знаеш ли как ...
24.04.2013 09:03
Подкрепяш ДГИ. Добре. Знаеш ли как се присламчи Катя Стайкова(водач на областната листа в Пловдив)? Просто дойде и каза, че от София били я пратили да води листата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4220981
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031