Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2013 14:35 - Други
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 27523 Коментари: 74 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Резултатите от изборите вече са ясни, сега остават анализите и равносметката от тях.
 Какво се случи всъщност? Тези избори показаха нагледно какъв е реалният политически резултат след 23 годишният преход и той никак не е обнадеждаващ.
Очевидно водещите политически партии имат по не повече 15% подкрепа от имащите право на глас, като в тези проценти влизат и купените, и заплашените и имащите интерес от една или друга политика... къде остават обаче останалите 60-70 % гласоподаватели?
 Преди изборите в интернет имаше различни анкети за кого би гласувал и след представените познатите ни   6-7 парти следваше графа "Други". Оказва се, че по-голямата част от българският народ остава в графа "други" или казано по друг начин - без представители в парламента. Тези хора не припознават нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС, нито Атака за свои политически партии и мисля съвсем спокойно можем да кажем, че мнозинството от българите практически нямат своя политическа формация на която да се доверят.
 Някой би казал, че дефакто няма избор, но аз не мога да се начудя как е възможно при 45 партии явили се на избори да се говори за липса на избор??? Истината е, че избор има, но българина отново гласува отрицателно. Отрицателно означава, че гласуваш за ГЕРБ, не защото си цъфнал и вързал през тяхното управление, а за да не спечели БСП, които дълбоко ненавиждаш, и обратното - да гласуваш за БСП само и само за да не спечели ГЕРБ, които са те докарали до няколко нервни кризи през управлението си, същият онзи двуполюсен модел от близкото минало, само че този път с доста по-горчив привкус.
 Е, аз като гласоподавател от графа "други" не мога да не се чувствам като човек, чийто глас отново си остава  глас в пустиня, само дето този път пустинята се оказва доста по-голяма отпреди. Редно е да се запитаме защо расте пустинята? Няма нови формации? Няма информация за тях? Някой внушава на избирателите, че тези "други" нямат шанс и няма смисъл да се гласува за тях? Може би смятаме, че досегашните партии са последните капацитети в тази страна и гласуването за друг е голям риск, понеже са неориентирани, некомпетентни, неопитни и въобщее политиката не е детска игра? Че Б. Борисов беше бодигард преди да се захване с политика, да не би да е бил опитен? Ами другите?
 Въпроси, въпроси, на които тепърва ще си отговаряме, а дотогава ще си псуваме пред телевизора или пък ще си протестираме по площадите, ще коментираме в интернет или ще чакаме нови политици да паднат от небето, които да ни вдъхновят, обнадеждат и активират на следващите избори. Май не ни остава друго освен да се помолим Богу по-скоро да случи това, защото на много хора никак не им е приятно да ги управляват точно тези четири партии, които в момента си разпределят властта...



Гласувай:
35



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Здравей!
13.05.2013 14:54
Добър постинг.Усещам емоциите ти.Те са и мои емоции.Липсва политическа култура на българина.Как например можеш да припознаеш бодигарда на Тодор Живков за десен?Това е абсурд!Какво безумие само ГЕРБ или БСП?Преди четири години масово искаха от мутрата Борисов да ги освободи от тиранията на Тройната коалиция!Сега пък мнозина разчитат СерГея и Местан да ги освободят от тиранията на ГЕРБ.Това е лудост!Болест!Недоглеждане!Лековерие!Крайно,крайно разочарован съм!!!
цитирай
2. rustam - Точно така!
13.05.2013 15:06
Понеже не искам да ми строят "Белене" и не искам мафиотското ДПС да управлява, аз гласувах за партия, за коята към 17 часа се убедих, че влиза в НС, но по принцип не ми допада.
цитирай
3. kass - haralanov
13.05.2013 15:28
Когато вотът е отрицателен, а не положителен е така. Когато не гласуват за да спечели определена програма, а за да не спечели опонента ще влачим последиците от избора си... И все пак се надявам поне да се зародят нови политически формации и да припознаем на следващите избори онези, които ще ни избавят и от БСП и от ГЕРБ...
цитирай
4. анонимен - Не съм очаквал, че някога ще съжа...
13.05.2013 15:30
Не съм очаквал, че някога ще съжалявам за Костов, но все пак той си беше реален враг, умен и опасен, а хората на мутрата са просто нули.
цитирай
5. kass - rustam
13.05.2013 15:30
rustam написа:
Понеже не искам да ми строят "Белене" и не искам мафиотското ДПС да управлява, аз гласувах за партия, за коята към 17 часа се убедих, че влиза в НС, но по принцип не ми допада.


Рустаме, как се убеди кой влиза и кой не към 17 часа???
цитирай
6. анонимен - Грешката ви Касси е че имате параноя ...
13.05.2013 15:34
Грешката ви Касси е че имате параноя от БСП, а тя е една нормална лява партия, която ви мисли доброто. Всъщност ГЕРБ е на власт с гласовете на вашите приятелчета.
цитирай
7. kass - kushel
13.05.2013 15:48
Кушел, въпроса не е в параноята, а в посоката на управление :)... Вредно е да има само лява партия, както е вредно да има и само дясна :)....
цитирай
8. rustam - Как се убедих ли?
13.05.2013 15:49
ами гледах прогнозите на "блиц" и като видях, че към 17 ч им дават 7.3% разбрах, че дори при грешка от 3% ще са вътре.

ПП А иначе БСП въобще отдавна не е "лява" партия , а партия на едрия олигархически(по нашите мащаби) капитал. Достатъчно като примерче е да погледнем председателя на организацията им в Пловдив. За червените гласуват изкукали пенсионери и лумпени.
цитирай
9. анонимен - А за ГЕРБ, Рустаме. Това което ка...
13.05.2013 16:30
А за ГЕРБ, Рустаме.
Това което казваш е част от митологията на лумренизираните от пропагандата българи. Е, в това е трагедията на бълтарите-глупостта и лековерието.
цитирай
10. podvodni - Кас, няма се плашиш! Рано или късно ...
13.05.2013 16:59
Кас, няма се плашиш! Рано или късно ще уври шишарката на населението. А за сега, тази шишарки се пълнят с външни мисли и действия.
цитирай
11. djgator - The good news!!
13.05.2013 17:02
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1982015
Целият Национален съвет на Движение "България на гражданите", начело с лидера Меглена Кунева, подаде оставка. Това съобщи самата тя на пресконференция днес.

Тя е третият партиен лидер, който се оттегля след разочароващите резултати от вота вчера.

По-рано днес стана ясно, че оставки са подали Иван Костов , лидер на Демократи за силна България, и Емил Кабаиванов, лидер на СДС.
I am happy!!!
цитирай
12. kass - podvodni
13.05.2013 17:33
Как да му уври главата на народа като се е предал, развял е бялото знаме...
цитирай
13. kass - djgator
13.05.2013 17:40
Веско, и аз щях да съм хепи, ако поне една от новите партии бе понасъбрала малко гласове. Малко свежест в парламента нямаше да излишна, обачееее тцъ... Днес остават 4 партии, утре може да са само 2, а накрая само една и да гласуват едва 20% от имащите право на глас, защото това че си се отвратил от политиците не означава, че те засрамени ще си тръгнат от политиката :)... За да си смениш ризата, която ти е омръзнала, ще ти наложи да си харесаш друга, в противен случай ще ходиш гол :)... Дано народа най-после разгледа новите предложения и вземе решение, ако изобщо иска промяна, ако не ще си носи старата риза и ще си псува с дистанционно в ръка :)...
Поздрави!
цитирай
14. ko642 - Ха 45 партии?! Не можеш да сформираш ...
13.05.2013 17:44
Ха 45 партии?! Не можеш да сформираш партия 5 дена преди изборите и да очакваш някякъв успех. За съжаление партиите с по голяма 'давност' са компрометирани. ГЕРБ - партията на мутрите, БСП - партията на тези които стоят зад мутрите.
цитирай
15. kass - ko642 - :)
13.05.2013 18:11
Така е, но и преди 5 години да си формирал партия е все тая, защото няма как да се популяризира, партиите които сега печелят изборите имат медии и солидни субсидии... изглежда няма отърване, ако не се доверим на някои от по-активните...
Поздрави!
цитирай
16. orlinpetkov - гласувах за когото исках, и не мисля ...
13.05.2013 18:21
гласувах за когото исках, и не мисля че роенето на партии е добро за България. Цялата тая помия и подлости в последния момент почти ме отказаха да гласувам. Гласувах. Въпросът с това дали ме представят е доста размит, но да кажем че сега вече ме представят, иначе не ми е приятно да слушам от този и онзи как тая или оная партия били източник на злото. Своето мнение бъди така добър да си го държиш за себе си и Уважавай моя избор и правото ми да правя избор дори при това различен от твоя или дори антагонистичен на твоя и не ме обиждай като се опитваш да принизиш онези които съм избрал. Лично аз искам пълен мажоритарен избор с ясни регламенти за отстраняване на депутата от поста. Формирането на политически групи да става в парламента чак. Искам съдебната система и прокуратурата сами да си избират висшите органи на редовни избори между тях си, а не това да става с политически квоти. и тогава смятам че нещата ще позаработят след около 10-15 години. та която партия повдигне подобна тема, ще гласувам за нея но само ако преценя че има достатъчен шанс да влезе в парламента и да има тежест. Иначе отново ще гласувам за по-силния или за когото преценя, избора е мой и никой не може да ми го оспорва или омаловажава.
цитирай
17. ko642 - Не съм съвсем съгласен. Личния к...
13.05.2013 18:24
Не съм съвсем съгласен. Личния контакт с хората не може да се замести. Предполагам си уморена да гледаш разни муцуни от ТВ и списания но ако същия човек те срещне на улицата и те заговори е съвсем друго. Само че са такава политика се иска дупе ... и мозък де (все пак трябва да отговаряш на въпроси неподготвен:)
Поздрави!
цитирай
18. elinora - Касс, за пореден път в твоя блог
13.05.2013 18:47
чета великолепен постинг, с който съм съгласна на 100 процента. Написаното вероятно ще се хареса и на много други нормални и интелигентни хора, които се вълнуват искрено от бъднините на нашата родина, но... Голямото ми Но и още по-голямото ми разочарование е, че в милата ни рО дина нищо не става, като в белите държави. Нищо! За първи път реших да гласувам и се заклевам, че ще ми е за последно. Контролиран и купен вот. Страх. Омерзение и омраза. Ето това видях аз в изборния ден. За съжаление. Нещо не зависи от нас - обикновените хора. Даже не им трябва нашият глас.
цитирай
19. kass - orlinpetkov
13.05.2013 20:29
Ори, че гласувай си за когото искаш и от каквито си искаш подбуди, кой ти е казал копче :)... И Кушел си е гласувал за когото си е решил, да си ме чула да го хокам за това? Ако не друго поне твърдя, че съм демократичен човек и в това са се убедили и привържениците на БСП, и на ГЕРБ, и на ДСБ и на който и да било друг с чиито мнения може да не съм съгласна, но съм им дала правото да си ги имат. В поста си ясно констатирам, че мнозинството от българите не припознават никоя от наречените от теб "силни" партии за своя, което означава, че силата им е под голямо съмнение... Колкото до роенето на партиите е повече от необходимо когато се търсят нови политически формации за смяна на курса, в противен случай не само ще пенсионираме досегашните политици, но много вероятно е да пенсионираме и децата им :)... Очевидно ти си имаш своя политически представител в парламента, но останалите 60-70 % българи си нямат, а това значи че момента за нови идеи в политиката е назрял. Това е.
Поздрави!
цитирай
20. haralanov - Невероятно направо...
13.05.2013 20:34
Някой си видял в blitz към 17.00 часа еди-какви си резултати и тогава отишъл и решил да гласува за еди-коя си партия.Тук и дума не става за идейна убеденост.За прочит и запознаване с програма.Ей тъй просто,защото в един сайт го написали.Невероятно!!!
цитирай
21. tikoev - Най-взривоопасната ситуация би ...
13.05.2013 20:36
Най-взривоопасната ситуация би била една евентуална коалиция между БСП и.....ГЕРБ. Колкото и да ви е чудно, впредвид морала на българските "политици", тя съвсем не е невъзможна...и тогава: "Народе, нали ти поръча музиката? Плащай!!!"
цитирай
22. kass - ko642 - за личния контакт :)
13.05.2013 20:36
понеже раздавах листовки на ДГИ насред площада в Пловдив и наистина личния контакт е друга работа, само дето се оказа, че за един месец сме успели да убедим около 750 човека да гласуват за нашата партия... Колко ли месеца ще са ни нужни да убедим поне 100 000 пловдивчани??? :))))... Е, ние няма да се отказваме, продължаваме с личния контакт, но е много бавен този процес :)....
цитирай
23. kass - elinora
13.05.2013 20:46
Няма да се предаваме, бавно но славно промяната се случва. Има една източна поговорка, която гласи: "Когато ученикът е готов се появява учителят"... Ако сме готови за промяна ще се намерят и хората, които да я извършат...
цитирай
24. kass - tikoev
13.05.2013 20:51
Аз лично не мога да си представя такъв сценарий, при такова стечение на нещата феновете на ГЕРБ собственоръчно ще линчуват ББ, а на БСП - Станишев... :)...
цитирай
25. kass - haralanov
13.05.2013 20:55
haralanov написа:
Някой си видял в blitz към 17.00 часа еди-какви си резултати и тогава отишъл и решил да гласува за еди-коя си партия.Тук и дума не става за идейна убеденост.За прочит и запознаване с програма.Ей тъй просто,защото в един сайт го написали.Невероятно!!!


:))))...
Ами не искал АЕЦ човека :).... и гласувал за някой си, чунким само това е начина да се обявиш против строежа на Белене :))))....
цитирай
26. tikoev - Аз лично не мога да си представя т...
13.05.2013 21:38
kass написа:
Аз лично не мога да си представя такъв сценарий, при такова стечение на нещата феновете на ГЕРБ собственоръчно ще линчуват ББ, а на БСП - Станишев... :)...

Виждал съм и по-странни неща...И за бях в Националния съвет на една партия...Не го казвам да се фуклявя, а просто че бях свидетел...Постави един човек в непривична и екстремна ситуация с привкус на власт и ела та гледай...Последно доказателство: Цветанов и Румен Петков...Какво е общото между тях ли? И единия и другия искат главите на лидерите си...Единият гласно, другия негласно...А ти какво? Не те видях на Главната...Сигурно си седнала на кафенце когато съм минал...:) Жоржи Ганчев беше там и се правеше на никой зад кафето си...май беше чай...:))))
цитирай
27. orlinpetkov - :))))))))))))))) да де
13.05.2013 22:02
:))))))))))))))) да де
цитирай
28. orlinpetkov - от 20 години чувам само за нови идеи, ...
13.05.2013 22:15
от 20 години чувам само за нови идеи, пък нищо ново не видях, което ме навежда че тия думи с новите идеи служат за масова психоза само. не съм убеден дори че нещата които песах по горе за изборите и независимостта на властите имат смисъл и биха били добри. но съм убеден в едно да вървиш на някъде винаги е по-добре отколкото да седиш и нищо да не правиш. иначе не споря с теб :) а само се включвам с някое разсъждение щото има с кого да си говоря :))))))))))))))
цитирай
29. kass - tikoev
13.05.2013 22:19
Ще видим каква ще я свършат :)... Жалко че не съм те срещнала да те вербувам за каузата :)...
цитирай
30. kass - orlinpetkov
13.05.2013 22:32
Знам Ори, така си и мислих че ще кажеш за новите идеи, ама пусто като не трая и като не ми харесва нещо -променям го, и го променям дотогава докато не ми хареса... А България не ми харесва все повече, а както се оказва и не само на мен :)...
цитирай
31. orlinpetkov - мисля че гадаенето кой е бил запл...
13.05.2013 22:33
мисля че гадаенето кой е бил заплашен, купен и прочее не е уместно. в крайна сметка всичко се свежда до това дали има едни гласове и край. който не се разпознава има вариант не гласува и точка. няма гласуване против, че да не дойде еди кой си на власт. при гласуването има само една посока "ЗА" еди кой си и той идва на власт. не е редно да гадаем за мотивите на хората защото това е манипулация и неправда от рода на вота е купен, не, не е купен моят глас не е продаден никому.
цитирай
32. orlinpetkov - одобрявам, променяй и променяй ...
13.05.2013 22:40
одобрявам, променяй и променяй само не седи на едно място :)
цитирай
33. podvodni - Ще уври, ще уври. Само трябва малко ...
13.05.2013 22:41
Ще уври, ще уври. Само трябва малко време и един голям стрес.
Междо другото, когато елиминираш невероятните възможности, остава единствената вероятност която се е случила. Причинита за не разбирането на ДГИ не не във Вас. Не е и в хората. Просто Ви липсват съответните умения и познания.
цитирай
34. kass - orlinpetkov
13.05.2013 22:42
Дано всеки е гласувал по съвест като теб, но най-добре ще се разбере, ако Тикоев се окаже прав и ГЕРБ и БСП се гушнат приятелски в името на България и нейното бъдеще :)....
цитирай
35. orlinpetkov - спасение дебне от всякъде хахахаха ...
13.05.2013 23:02
спасение дебне от всякъде хахахаха :)
цитирай
36. kass - podvodni
13.05.2013 23:03
Не се стремим към бързи успехи, инак е просто :)... В България е достатъчно да извикаш два пъти "долу БСП" и вече се очертаваш като десен :))))... народът тръгва след теб и се къпеш в светлината на славата.... но айде няма нужда, никой не иска това... Иска се да се намерят подходящи хора, готови да вникнат в самата същност на движението, да дадат своя принос и да се изградим с постоянство и реални идеи за промяна... идеи, генерирани от самото гражданско общество , а такива никак не липсват...
цитирай
37. idealist - Забелязахте ли нещо важно?
13.05.2013 23:05
Днес излезе информация, че намерените 350 000 бюлетини в Костинброд са били с листите на области, в които се оказва, че ГЕРБ губи! Значи за другите области бюлетините са изпратени по-рано и там вотът е бил подправен. А до тези няколко области не са успели да ги изпратят. Ако и това се окаже вярно - тия мутро-милиционери са си направо за линчуване!
цитирай
38. orlinpetkov - Дано всеки е гласувал по съвест като ...
13.05.2013 23:08
kass написа:
Дано всеки е гласувал по съвест като теб, но най-добре ще се разбере, ако Тикоев се окаже прав и ГЕРБ и БСП се гушнат приятелски в името на България и нейното бъдеще :)....


Честно да ти кажа това би ме позабавлявало да го видя хахаха, и после да им видя изпращането от белия дом под възгласите на щастливата тълпа. хаххаха
цитирай
39. orlinpetkov - къде излезе тая информация по точно, щото моята бюлетина беше чиста. явно областта ми е била кофти хахаха
13.05.2013 23:23
idealist написа:
Днес излезе информация, че намерените 350 000 бюлетини в Костинброд са били с листите на области, в които се оказва, че ГЕРБ губи! Значи за другите области бюлетините са изпратени по-рано и там вотът е бил подправен. А до тези няколко области не са успели да ги изпратят. Ако и това се окаже вярно - тия мутро-милиционери са си направо за линчуване!

цитирай
40. kass - idealist
13.05.2013 23:23
Е, това няма никога да го разберем, обаче хакерската атака на фирмата, която извършваше паралелното преброяване на вота - СОРА, си беше направо върха :))))... Въобщеее, пак се изложихме пред чужденците :))...
цитирай
41. podvodni - Днес излезе информация, че наме...
13.05.2013 23:28
idealist написа:
Днес излезе информация, че намерените 350 000 бюлетини в Костинброд са били с листите на области, в които се оказва, че ГЕРБ губи! Значи за другите области бюлетините са изпратени по-рано и там вотът е бил подправен. А до тези няколко области не са успели да ги изпратят. Ако и това се окаже вярно - тия мутро-милиционери са си направо за линчуване!

Напълно съм сигурен, че игра с бюлетините не е имало Също така не е барникано в програмите. "Успехът на ГЕРБ и БСП е постигнат по съвсем друт начин.
цитирай
42. kass - orlinpetkov
13.05.2013 23:29
orlinpetkov написа:
kass написа:
Дано всеки е гласувал по съвест като теб, но най-добре ще се разбере, ако Тикоев се окаже прав и ГЕРБ и БСП се гушнат приятелски в името на България и нейното бъдеще :)....


Честно да ти кажа това би ме позабавлявало да го видя хахаха, и после да им видя изпращането от белия дом под възгласите на щастливата тълпа. хаххаха


Ще ни направят голяма услуга, но не вярвам да се случи... би било прекалено...
цитирай
43. orlinpetkov - през средновековието с подобни думи са пращали жени и мъже на кладата като вещици, ти са за велик инквизитор, де що има мутромилиционери и техни привърженици ли
13.05.2013 23:30
idealist написа:
Днес излезе информация, че намерените 350 000 бюлетини в Костинброд са били с листите на области, в които се оказва, че ГЕРБ губи! Значи за другите области бюлетините са изпратени по-рано и там вотът е бил подправен. А до тези няколко области не са успели да ги изпратят. Ако и това се окаже вярно - тия мутро-милиционери са си направо за линчуване!

цитирай
44. podvodni - Не се стремим към бързи успехи, инак ...
13.05.2013 23:30
kass написа:
Не се стремим към бързи успехи, инак е просто :)... В България е достатъчно да извикаш два пъти "долу БСП" и вече се очертаваш като десен :))))... народът тръгва след теб и се къпеш в светлината на славата.... но айде няма нужда, никой не иска това... Иска се да се намерят подходящи хора, готови да вникнат в самата същност на движението, да дадат своя принос и да се изградим с постоянство и реални идеи за промяна... идеи, генерирани от самото гражданско общество , а такива никак не липсват...

Кас, от тази година на татък можеш да викаш не само "долу БСП" но и да викаш "долу международното положение" ефектът ще е един и същ. Също така не е въпрос на идеи и хора. А до техника. И то много, ама много специална.
цитирай
45. kass - podvodni
13.05.2013 23:35
Абе не знам, тая тема е за чесане на езици, нито ще касират изборите, нито някой ще докаже нещо, нито печатарите ще бъдат обвинени, макар че уж бюлетините не били брак... с две думи - честно или не това е положението, сега по-важно е какво ще става от тук нататък... А сайта са го атакували, гледах интервю с шефа на компанията и беше доста ошашавен от видяното в Бг. на тия избори...
цитирай
46. hopfen - Защото, няма партия за сега в България, която да постави държавните интереси
13.05.2013 23:36
над политическите си такива, защото всички партии се сещат за електората си няколко месеца преди новите избори, защото почти всички разчитат на старите си муцуни и късата памет на избирателите, защото всички партии домогнали се до властта, се капсуловат и обграждат с обръчи от фирми, фирми чиито гущерови опашки са още топли, защото все още не са се родили хората, които ще изправят тази държава на крака, също така не са се родили и техните избирате ли...защото денят за размисъл е един на четири години.
Докато гласуването и търговията са ръка за ръка, ние винаги ще сме държава втора ръка.
А пустинята за която сте писали, в постинга си, колежке, ще расте докато не се промени климата и като, че ли само тази пустиня е плод на глобалното "застудяване" между хората.
Наздраве!
цитирай
47. kass - hopfen
14.05.2013 00:01
е, как така всички партии се сещат за избирателите си преди избори??? Има няколко нови - тази на Кунева, Модерна България, ДГИ и още към 30 и кусур :))))... Но на колко от тях избирателите посетиха сайтовете им, прочетоха програмите им, посети агитационните им пунктове, поинтересуваха се от личностите в тях и т.н. и т.н.??? никой май не си е направил труда или само шепа хора... по-лесно е да не се отиде до секциите, защото никой не ти харесва, никой не познаваш, или удобно си мислиш, че нямат шанс и затова не си струва труда... Ако от 45 партии не си харесаш поне една, то няма шанс да си харесаш и в следващите десетина години, както се очертава, освен ако не си регистрираш своя :)))...
цитирай
48. podvodni - Остави цирка с напечатаните бюл...
14.05.2013 00:16
Остави цирка с напечатаните бюлетини на страна. Той никак не е важен.
Реално, по-честни избори и същевременно толкова успешно манипулирани, до сега не е имало в страната ни. Чисти са от техническо естество. Манипулацията е на съвсем друго равнище, далеч по-високо. И да искат немогат да касират изборите, защото всичко е чисто. Външните преброители са независими наблюдатели които са гарант на това. Но те са и наблюдатели и координатори на манипулацията.
Пак се повтарям - технически всичко е наред! Никой не е пипал нито в протоколите, нито в компютрите! Никъде! Не е имало купуване на гласове. Опити са правени, но това е било като част от теста. Не е имало и подмяна на бюлетини, макар че е имало също опити като част от теста.
Зная, че не разбираш за какво пиша, но скоро ще се изясня.
Оше един път ще повторя - Не са виновни обикновенните хора, че не Ви обърнаха внимание. Вие също нямате вина за това, че хората не Ви познаха.
Положението е далеч по ужасно от колкото някой си го представят.
цитирай
49. jeremy231 - Да се включа и аз. Привет, Каси!
14.05.2013 00:44
Идеалиста, ти си платен блогър. Вече съм убеден на 100%. Такова идиотщини могат да се разпространяват само от луд или платен хахавелник. Тук има 4,5 луди, не съм те срещал между тях.
Каси, не е пустиня, а подмяна. По стар комун. обичай се счита, че като на група хора им сложиш нова табела, те наистина са други.
Взимам 2 примера. Провалът на Куневица-Пръмовица. Ако някой е смятал, че тя не е в колаборация с БСП и ДПС, е наивник. Ако някой е смятал, че говорещия с пиленца архонт Слави Бинев, не е мутра и в съюз с шефа на машинотракторната станция, Ал. Петров, значи не е запознат с разни събития от минало време. Освен всичко друго, същия е и съученик със Илианка Йотова, от техникума за директори и посланици. А да ви видя софиянците, ще се сетят ли за кое школо иде реч.
цитирай
50. kass - podvodni
14.05.2013 00:51
не си мисли, е има някаква драма в това, че не сме получили повече гласове. Нито имаше време, нито имаме средства, нито положението е благоприятно за по-голям успех. Важното е, че този вот доказва, че реално мнозинството няма представител в парламента, което означава, че не сме си въобразявали, че народа иска промяна, а че това си е факт... малко, по малко нещата ще си дойдат на мястото, убедена съм...
цитирай
51. kass - jeremy231
14.05.2013 01:04
Явно вота показва, че никой не е смятал нещо такова предвид резултатите... само 4 партии влизат в парламента със създаденият си от тях "твърд" електорат - плюс, минус някой процент от такива като рустам, които в 5 часа след обед решили за кой ще гласуват след като прочели в блиц, кой има шанс да влезе :)... Очевидно хората не искат или не виждат в явилите се на изборите партии своя представител, което оставя отворено пространството в дясно, а както знаем където има празно пространство скоро ще се запълни... остава въпроса - от кого и колко чист ще бъде...
поздрави!
цитирай
52. анонимен - Здравей КАСС, с две "С" / за който не е видял, но ТЯ си знае защо/! Здравейте коментатори! /в допълнение/
14.05.2013 01:13
Прочетох първите изречения. Ами 4 партии по 15% прави 60% от вота... грубо! Тогава, какви 60-70% оставащи... Нека да си оправим математиката.
Не са нужни анализи... и едва ли "автора" е от БСП... може да е платен вот /вот меня, вот тебя/... От Марс ли падате? - беше реплика преди 40 и повече години. Ако искате да научите по-младите на История, добре! А, как някой 23-30 годишен ще научи 17-18 годишните, какво всъщност се е случило преди 23-24 години и преди това?
Питам КАСС на колко години е?
Не е длъжна да отговаря! - ако е на 16, ще трябва разрешение от мама-тати!
И, на когото не му е ясно - това е демокрацията!



цитирай
53. dinkov - Динков
14.05.2013 01:13
kass - дано им уври главата и съставят някакво правителство. Нужно е спокойствие. От клатене на лодката, най-много да потъне. И без това е загребала доста вода и трудно се държи на повърхността. А каква ни е ползата всички да идем на дъното. Нали ще се издавим. Явно някой мислят, че за тях има специални спасителни лодки, но грешат. От клатене на държавата файда йок, от друго клатене има полза. От онова от което се раждат деца. А за това трябва спокойствие и нормална обстановка. Като има деца, ще има бъдеще, защото ще има кой да работи, да създава, а не само политиканстване и надпревара кой да открадне повече. Дано разберат някой елементарни истини и направят правителство.
Поздрав за точния ти постинг.
Ицко
цитирай
54. анонимен - З понеже раздавах листовки на ДГИ ...
14.05.2013 07:30
З
kass написа:
понеже раздавах листовки на ДГИ насред площада в Пловдив и наистина личния контакт е друга работа, само дето се оказа, че за един месец сме успели да убедим около 750 човека да гласуват за нашата партия... Колко ли месеца ще са ни нужни да убедим поне 100 000 пловдивчани??? :))))... Е, ние няма да се отказваме, продължаваме с личния контакт, но е много бавен този процес :)....

Здравей,Кас!Гордея се че съм един от 750-те избиратели(получили листовка лично от теб) гласували за твоята партия!Нещо повече,на предното стъкло на таксито си бях написал "Чрез личен контакт със Кас-към нови изборни победи!"По този начин дадох своя принос за каузата:Нека да пребъдем във вековете!)
цитирай
55. kass - анонимен - :)
14.05.2013 08:32
Всъщност пише съвсем ясно "Очевидно водещите политически партии имат по не повече 15% подкрепа" т.е. двете с най-много проценти пред останалите и най-малко помежду си :)... или поне тях съм решила, че са водещи, а не всички минали 4-те % :)...
Поздрави и мерси за комплиментите относно годините :)...
цитирай
56. kass - dinkov
14.05.2013 08:40
Дано им уври главата, но е много трудна работа. Лично аз си мисля, че най-късно до една година ще имаме нови избори. А лодката се е наклонила силно на една страна, има пробойна в корпуса и ако не се закърпи ще потъне така или иначе...
Поздрави!
цитирай
57. kass - danipetef - :)))...
14.05.2013 08:52
danipetef написа:
З
kass написа:
понеже раздавах листовки на ДГИ насред площада в Пловдив и наистина личния контакт е друга работа, само дето се оказа, че за един месец сме успели да убедим около 750 човека да гласуват за нашата партия... Колко ли месеца ще са ни нужни да убедим поне 100 000 пловдивчани??? :))))... Е, ние няма да се отказваме, продължаваме с личния контакт, но е много бавен този процес :)....

Здравей,Кас!Гордея се че съм един от 750-те избиратели(получили листовка лично от теб) гласували за твоята партия!Нещо повече,на предното стъкло на таксито си бях написал "Чрез личен контакт със Кас-към нови изборни победи!"По този начин дадох своя принос за каузата:Нека да пребъдем във вековете!)


Петеф, партията не е моя бе човек, заблудил си хората...и аз се чудя защо толкова листовки раздадох, а гласуваха само 750... а то... ти с това "Чрез личен контакт със Кас-към нови изборни победи!" по таксито си, си ги плашил... Все пак движението не е от лидерски тип и основната му идея е не да овластяваме пак един определен човек (месия), а да създадем организация, в която гражданските идеи или проблеми ще намират своето решение...
цитирай
58. jeremy231 - Леле, Каси! Ама ти си агитирала за Демократична Гражданска инициятива и
14.05.2013 10:01
и Янко и Йоана? :-)))))))))))))))))))) Всъщност имаш си право на идейна пристрастност. Но аз нивга не бих подкрепил хора на Трактора.
В ранните зори на СДС имаше едно движение "Движение за гражданска инициатива", организира га Любо Собаджиев. Един истински антикомунист и демократ. Като ви прегледах устава, и него са откраднали и преработили. Почина, Любо, а беше свестен и честен човек. Политзатворник, русенец.
цитирай
59. jeremy231 - Каси, според мен лодката трябва да потъне, че да се издави некадърния екипаж.
14.05.2013 10:06
kass написа:
Дано им уври главата, но е много трудна работа. Лично аз си мисля, че най-късно до една година ще имаме нови избори. А лодката се е наклонила силно на една страна, има пробойна в корпуса и ако не се закърпи ще потъне така или иначе...
Поздрави!

Няма друг начин. Нашата задача е да им пробием спасителните лодки.
Ще взема отношение и към мнението ти за "месията". Всяка успешна организация трябва да има лидер и щаб. Иначе става лошо. Бъди уверена, че и Наполеон са го наричали месия и диктатор. Но са го запомнили като Наполеон. И той е излязъл от нищото. Но е бил достатъчно умен, че да се заобиколи с умни хора.
цитирай
60. tikoev - Ето. . . пак сложиха каруцата пред ...
14.05.2013 10:55
Ето...пак сложиха каруцата пред коня...БСП се обърна първо за преговори с "Атака"...А едно разсърдено от този факт ДПС като нищо може да тръгне с ГЕРБ!
цитирай
61. kass - jeremy231
14.05.2013 11:49
Хора на трактора???? Защо се подвеждате от слухове? Мисля, че повечето хора си нямат ни най-бегла представа, че от всички явили се на изборите партии, ДГИ нямат абсолютно никаква нито медийна, нито финансова, нито каквато и да било подкрепа от когото и да било... Извърши се къртовски труд на добра воля... с последните си джобни си напечатахме агитационните материали... Група ентусиасти е най-вярното определение за тази формация :)... Нито хора на културата или както е модерно да се казва - елита се позаинтересува от нас, нито някакви водещи телевизии... малко ефир в сутрешния блок на Бтв, Бареков ни даде малко повече микрофон и ефир, и толкова... Като се замисля тези 0.45% на изборите са си направо успех предвид липсата на структури, финансиране, информация и т.н. и т.н.
Поздрави!
цитирай
62. georgimet - елементарно, kass
14.05.2013 12:45
Спечелиха партиите с парите. Общо взето, те са групировка - играчи, които иска гражданите да си мислят, че се борят помежду си. Кой контролира информацията, т.е. вестниците и телевизиите? Елементарно - или Корпоративна Търговска Банка, или bTV групата. КТБ е създадена с руски пари, в Бивол пише доста подробно, с документи. На КТБ всяко следващо правителство и даваше все повече държавни пари като депозити, ГЕРБ най-много. С тия пари КТБ раздава кредити, най-много на Делян Пеевски (ДПС) и той пазарува вестници и телевизии яко, и прави пропаганда на ГЕРБ. Примери: в-к Телеграф, Монитор, ТV7, News7, сайтове като bnews и т.н. В последните месеци ГЕРБ поднесе на КТБ и всичките лицензи за мултиплекси, заради скорошната цифровизация на телевизионния ефир. Така... Да видим bTV - контролирана от Красимир Гергов, агент на Първо Главно управление на ДС. В групата има сума ти телевизии (не само от бТВ групата), почти всички по-известни радиа. Извода? Българите са неинформирани, виждат как играчите от групировката се боричкат, но не знаят, че е само наужким. Истински граждански обединения и партии се заглушават още в зародиш - просто не им дават думата в медиите, и никой не чува за тях. Ако се окажат твърде костеливи (пример - Кунева, която аз лично не харесвам заради позицията и ЗА АЕЦ Белене), чрез контролираните медии се клеветят най-безмилостно с лъжи. Българите гледат и мислят "абе знаеме че не е баш така, ама щом го пишат, значи има нещо..." И така се поддържа вярата че "всички са маскари, дай поне да си гласуваме за маскарите, дето ги познаваме. Новите са малки, нямат шанс така или иначе... Да сме живи и здрави, и да чакаме нещата да се оправят някак". Е с такова мислене ако я караме, внуците ни ще ги управляват внуците на Бойко, Станишев, и другите играчи.
цитирай
63. jeremy231 - Хе,хе... будалета. Основния им сектор бяха Благоевград и София.
14.05.2013 13:19
kass написа:
Хора на трактора???? Защо се подвеждате от слухове? Мисля, че повечето хора си нямат ни най-бегла представа, че от всички явили се на изборите партии, ДГИ нямат абсолютно никаква нито медийна, нито финансова, нито каквато и да било подкрепа от когото и да било... Извърши се къртовски труд на добра воля... с последните си джобни си напечатахме агитационните материали... Група ентусиасти е най-вярното определение за тази формация :)... Нито хора на културата или както е модерно да се казва - елита се позаинтересува от нас, нито някакви водещи телевизии... малко ефир в сутрешния блок на Бтв, Бареков ни даде малко повече микрофон и ефир, и толкова... Като се замисля тези 0.45% на изборите са си направо успех предвид липсата на структури, финансиране, информация и т.н. и т.н.
Поздрави!

Каси, извинявай, че те разочаровам, ама .... не си е заслужавало. Янко и Йоана си получиха медийното внимание в повече, от колкото заслужават. Дори ги видях при поредните ексцесии при НДК.
цитирай
64. kass - georgimet
14.05.2013 13:31
Именно защото е елементарно и именно защото ако караме в този дух няма да изплуваме от дъното не мога да се начудя на това нежелание да се мобилизира народа. Има интернет и няма оправдание вече, всеки може да се размърда и да обърне нещата, ако си направи малко труд... Очевидно хората не осъзнават силата и значението си, но щом партиите купуват гласове и харчат милиони за избори, значи гласът народен все пак има огромно значение...
Поздрави!
цитирай
65. kbalenciaga - Няма какво да се чудиш
14.05.2013 13:45
"Има интернет и няма оправдание вече, всеки може да се размърда и да обърне нещата, ако си направи малко труд..."
Точно чрез интернет се дезинформират българите най-много.
цитирай
66. kass - kbalenciaga
14.05.2013 13:55
kbalenciaga написа:
"Има интернет и няма оправдание вече, всеки може да се размърда и да обърне нещата, ако си направи малко труд..."
Точно чрез интернет се дезинформират българите най-много.


Това ще трябва да е някакъв Бг феномен :)... Хората използват интернет предимно за да се информират :)))...
цитирай
67. kbalenciaga - kass напротив
14.05.2013 14:12

Нима си мислиш, че например в САЩ не използват интернет за дезинформация?

Те хората използват и големите телевизионни гиганти за информация, ама...
Да вземем например CNN, как представи газовата криза в България!
За какво изобщо говорим тогава?
цитирай
68. kass - kbalenciaga
14.05.2013 14:40
Аз говоря за спонтанна демокрация :)... Ето в моя блог например ви информирам какво мисля, за кого ще гласувам и прочие... Нещо, което правят и партиите, и поддръжниците им, хората се организират, обединяват и т.н., което е едно предимство... предимство, което '89, '90 го нямаше... тъй че който е искал да се информира кой се явява на избори, какъв е, каква програма има, кои и какви са му последователите е можел спокойно да го направи преспокойно, ако се заинтересува обаче... затова казвам, че оправдание нямаме :))...
цитирай
69. krastanov - Най големия проблем на държавата са ...
14.05.2013 14:58
Най големия проблем на държавата са негласувалите. За това партиите от графа "други" (както и моята отиде там) не успяват. Друг е въщроса че трябва да има някакъв демократичен начин за наказателен вот, и ако не се съберат 51% реално гласували, да се касират изборите.
Мое мнение!
цитирай
70. kbalenciaga - Никой не говори за оправдания
14.05.2013 15:09

А за това, какво се случва.
В твоя блог има и дезинформация, вероятно неосъзната.
Но в много блогове, както и в тази блог платформа има такива писачи, които целенасочено манипулират и дезинформират.
Дезинформацията днес е повече от информацията.
Погледнато от този аспект, интернет пространството е недостатък, а не е предимство.
цитирай
71. kass - krastanov
15.05.2013 15:57
krastanov написа:
Най големия проблем на държавата са негласувалите. За това партиите от графа "други" (както и моята отиде там) не успяват. Друг е въщроса че трябва да има някакъв демократичен начин за наказателен вот, и ако не се съберат 51% реално гласували, да се касират изборите.
Мое мнение!


Наказателен вот, задължително гласуване... тези неща винаги са ми били странни. Странни са ми защото, когато някой не отиде да гласува понеже не разбира, не му се занимава или пък не вярва в демократичността на изборния процес, едва ли ще отиде да задраска наказателното квадратче. Да гласуваш задължително също е толкова непонятно за мен поради причината, че така никой няма да знае реалните политически настроения на хората, които на тези избори са повече от очевидни, а именно 60-70 % от имащите право на глас не искат никой от статуквото да ги управлява, което означава, че са потенциални протестиращи... Основната работа на политиците все пак е да спечелят доверието на избирателите нали?
Поздрави!
цитирай
72. kass - kbalenciaga
15.05.2013 15:59
Бих казала, че няма пълно щастие :)... Всяко нещо има предимствата и своите недостатъци, кае ще надделее зависи от културата на тези, които го ползват :)...
Поздрави!
цитирай
73. georgimet - . . . не мога да се начудя на това не...
15.05.2013 18:47
kass написа:
...не мога да се начудя на това нежелание да се мобилизира народа. Има интернет и няма оправдание вечe...
Поздрави!

Според мен нежеланието идва от липсата на вяра в собственото ни значение. 45 години хората са дресирани от детските градини още, че ако не си съгласен с правилата, мълчиш и търпиш. Иначе става страшно. Като се има предвид, че много от учителите са същите и до днес - ето резултата. Минавам всяка сутрин покрай училищен двор и чувам крясъците на "госпожите" - КРЪГОМ!! СТОЙ! Чувам и хоровите отговори на учениците (от 1 до 4-ти клас) ЗДРАВЕ ЖЕЛАЕМ ГОСПОЖО...! За какво ти говори това? Промяна?! Не само че ни липсва вяра - много хора са твърдо убедени, че промяна е невъзможна и усилията са напразни. Ако у децата прекършен рефлексът за нетърпимост към несправедливото, не може да се очаква от тях да се превърнат в активни граждани, отстояващи правата си. Превръщат се във вечно намръщени хора, подтиснати от собственото си безсилие и без вяра, че от тях нещо все пак зависи.
цитирай
74. kass - georgimet
15.05.2013 19:01
и според мен е липса на вяра и не само... Всеобщото мнение все още играе голяма роля. Все още мислим стадно, някой определя модела на мислене и другите го следват. Например: ако не гласуваш за този си ще спечели еди кой си... или ако си дадеш гласа за някоя нова формация ще отиде напразно... или пък, че всичко е предрешено и няма смисъл да се гласува и т.н. и т.н.... как пък веднъж не си казахме: чакай да направя каквото мисля, че е редно, пък да става каквото ще... :).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4221034
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031