Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2013 21:26 - За земята, патриотизма и имиджа на България
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 25288 Коментари: 48 Гласове:
31


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Българското правителство, което и да е то, е цар да създава работници за жалки надници, но не и предприемачи. Именно на това се дължи парадокса хора да притежават земя в България, а да берат ягоди в Англия или маслини в Гърция. В продължение на 24 години се нагледахме на всякакви безумици и бяхме наказвани за какво ли не от ЕС, не можахме да усвоим еврофондовете, да създадем програма за развитие, да се справим с корупцията, да оправим съдебната система. Не можахме да окрупним земята, да създадем инфраструктура, поливни системи и да развием земеделието, в резултат на което земята ни пустее и е с най-ниска цена в Европа, а земеделците гладуват или гурбетчийстват в други страни.
 Има няколко вида хора, които според възгледите си реагират по различен начин на мораториума. Едни биха казали "Защо да пустее земята, по-добре е да я обработват чужденци, ще се отворят работни места"... Ах да, нали сме създадени работници, а не предприемачи... Друг би казал "Земята си е българска, по-добре да пустее, отколкото да я купуват чужденци, ще ни я вземат рано или късно", трети биха казали "по-добре чужденци, отколкото мутри", а аз бих казала "Защо да я обработват чужденци, като могат да я обработват българи, при това които не са мутри? Да не би да сме сакати или слепи?"... Разбира се, че можем, но профукахме толкова време и загубихме толкова пари заради некадърно управление, алчност и нисшите страсти на управляващите, че сега когато трябваше пазара да се отвори ние се оказахме неконкурентни, евтини и с два милиона по-малко работна сила, със застаряващо население, пустеещи села без канализация, аптеки и др. най-елементарни екстри за съвремието. Заради положението в което се намираме не само, че няма да поскъпне земята като се отвори пазара (чужденци и сега могат да купуват, а земята не поскъпва) както някои собственици се надяват, не само, че никой няма да инвестира в дребни разпокъсани парчета земя, до които дори не може да се добере... или с други думи казано нещата ще си останат горе-долу същите до тогава, докато необходимите мерки не бъдат взети.
 Къде е притеснението тогава? Бихте ме попитали.
 Притеснението е в това, че както казах в началото сме с работническо мислене и управляващите всячески се стараят то да остане такова. Бихме си продали земята с охота на някой чуждестранен инвеститор за жълти стотинки (според техните стандарти), а после  с усмивка и благодарност на уста да му служим на полето срещу надница, отговаряща на българския стандарт на заплащане, радвайки се, защото довчера и толкова нямаше. Но как би могло да се случи това след като по-горе споменахме, че инвеститорите няма да се впуснат през глава да инвестират. Разбира се, че няма да е веднага, ще напънат правителството, ще се сложи данък върху земята, в резултат на което собствениците набързо ще се споразумеят помежду си как да се окрупнят и тъй като земеделие без пари и техника не се прави те пак ще се окажат принудени да продават. Е, не трябваше ли всичко това да се случи преди пазара да се отвори? Т.е. досега вече отдавна трябваше да е окрупнена земята, да се обработва и цели фамилии да се хранят от нея? Трябваше, но вместо това земята пустее, децата са в чужбина, а на бабите силите стигат до там да гледат зеленчуци за зимнина в задния двор на къщата си.
 След простичката равносметка до тук,  която на всеки ни е ясна, тия дни станахме свидетели на невиждан патриотизъм на нашите хубавци в парламента. Едните се загрижиха  да не ни я изкупят и след това да ни я вземат, други да не останат селските райони без така необходимите работнически надници, а трети за имиджа на България в Европа... Че всеки гледа да каже това, което хората искат да чуят е разбираемо, все пак трябва да трупат електорат, но това за имиджа ми дойде малко в повече. Имиджа на България е толкова лош в ЕС, че не знам как може да стане по-лош с мораториум или без. Ние сме най-бедната страна членка, с най-лошата съдебна, образователна, социална и всякаква друга система, с тежка бюрокрация, ужасна корупция и необуздана битова и организирана престъпност и всичко това го дължим на липсата на управленски решения и кураж да се справят. "Най-европейската", както се оказа, партия ДПС, както и БСП са имали най-много време да работят за имиджа на България, както и да покажат своя патриотизъм, но като виждам днес резултатите някак не мога да им повярвам на патриотичните и европейски претенции. ГЕРБ, които можеха да поработят върху удължаването на мораториума, което можеше да стане безболезнено през 2010, виждайки, че не сме готови, също бе обзета от внезапни импулси на патриотизъм, а Кунева изведнъж се светна, че в България има олигарси казвайки, че мораториума ги бил обслужвал. Този, който ги обслужва обаче са правителствата досега, включително и на НДСВ и тройната коалиция и ако олигарсите не бяха създадени или поне имаше перспективи пред по-дребните сега мораториума нямаше да обслужва само тях, а целия бранш от най-малкия до най-големия докато цената на земята не се изравни с тази в ЕС, както и доходите разбира се за да има реална конкуренция...
Грешка или не е удълженият мораториум???
И да, и не...
Грешка би бил, ако не се предприемат необходимите мерки за земеделието и след изтичането и на това удължение се окажем пак в същото положение. Тогава не само, че ще загубим така важните работнически надници, не само че ще платим висока цена за дързостта си, защото Европа ще ни накаже, не само че имиджа ни ще си остане завинаги лош на мерзавци, които се отмятат от думата си, не само че населението ще продължи да се топи, ами като се замисля ще си е направо катастрофа.
Не би бил грешка в случай, че се вземат незабавни мерки и земеделието стане приоритет на държавата, ако се преговаря с ЕС със силни аргументи, дипломатично и без излишен патос и се убедят европейците в необходимостта от още време, ако парламента докаже, че наистина е способен да създаде предприемачи, а не работници, ако се улесни усвояването на еврофондовете в сектора, ако земята се окрупни и селскостопанската стока стане конкурентна европейския пазар и ако българския народ се научи да мисли за земята си като за актив, от който се храни и печели добре, а не само като за наследство от Левски...
Дали, ама надали, вероятно си мислите.
Е, няма невъзможни неща. От нас зависи.





Гласувай:
32



1. kasnaprolet9999 - Добре си го казала, няма невъзможни ...
23.10.2013 23:11
Добре си го казала, няма невъзможни неща. От нас зависи. Страхотно есе си направила, право куме та в очи, така обичам и аз да ги реда нещата, но малко прихващат. Поздрави!!
цитирай
2. vmir - Да, зависи, но щом сме я докарали до там да се кандърдисваме, че зависи,
23.10.2013 23:15
това означава, че не искаме да зависи от нас, което на практика означава, че сме се съгласили да зависи от други.
Поздрави!
цитирай
3. kass - kasnaprolet9999
23.10.2013 23:28
В общи линии дали ще има мораториум върху земята и вратички за заобикаляне на забраната чрез фирми, както е в момента, или ще се отвори пазара но при такива условия, че теоретично да е възможно, а практически много трудно (на което сме много добри) е въпрос на политика... И в единия случай, и във втория случай могат да държат цената на земята ниска колкото си искат. Затова не им вярвам на глупостите и на двата лагера. Интересува ме само кой какво прави българският земеделец да се развива. Аз съм за мораториума, защото нали съм безнадежден оптимист, тайничко се надявам, че българския народ ще ги изрита до един от парламента и ще поеме в правилната посока, и че в следващите години до изтичането на новия срок ще сме наваксали това, което 24 години отлагаме... Ех, мечти.. :)
Поздрави!
цитирай
4. kass - vmir
23.10.2013 23:30
vmir написа:
това означава, че не искаме да зависи от нас, което на практика означава, че сме се съгласили да зависи от други.
Поздрави!


Точно! Но пък знам ли, може да стане някое чудо и да решим, че искаме да зависи само от нас...
Поздрави!
цитирай
5. vmir - 4. kass,
24.10.2013 08:28
kass написа:
vmir написа:
това означава, че не искаме да зависи от нас, което на практика означава, че сме се съгласили да зависи от други.
Поздрави!


Точно! Но пък знам ли, може да стане някое чудо и да решим, че искаме да зависи само от нас...
Поздрави!


Въпросът е – къде е Духът, необходим за всичко онова, на което ни е останало да се надяваме, че ще ни научи Неволята. Защото националният Дух го има, когато съществените и важни качества на нацията – ум, образованост, смелост, решителност, дисциплинираност, съпричастност, жертвоготовност, упоритост и чувство за дълг, са съсредоточени в ИМЕТО на нацията.
Всичко това е било точно така от 1885 до 1916 година, когато всичко това го е имало и е извирало от сърцата и душите на голямата част от българите в размери, които днес не можем да си представим. В края на 1916 цвета на българската интелигенция и младост е на фронтовете, българите доказват духа и волята си за национално самоутвърждаване с категоричните си победи срещу всички съседи и претеклите им се на помощ велики сили. Тогава и за същото национално самоутвържданане и освобождаване на българите от чужда власт, като доброволец загива най-лиричният измежду лиричните – Д. Дебелянов, който страда за убития вражески войник като за свой.
Всичко се преобръща с главата надолу от 1917 насам, когато агентът на руските тайни служби Димитър Благоев, за да направи партията си фактор в съдбата на България, вади славянската карта не къде да е, а в българското народно събрание: http://www.protobulgarians.com/Saavremennti%20temi/Dimitaar%20Blagoev%20-%20Dyadoto.htm
Прочети речта му, да видиш колко неподготвени, изненадани и почти инфантилни са реакциите в Народното събрание, когато Благоев заявява, че е славянин, а не българин. Какво по-голямо доказателство от тази неподготвеност, че народа е по фронтовете по повика на чувствата и волята си, а не защото народните представители го пратили насила там... От тогава започва и агресивната агитация срещу българската държава и политика, подстрекаването на войниците, войнишките въстания, Радомирската република, метежите, терорът, убийствата и прословутите “курсове към въоръжено завземане на властта”, перманентното състояние на ръба на гражданската война с крайна цел – болшевизация на България и разпокъсването й на добруджанска, шопска, тракийска, македонска и прочие нации все от прости селски момчета, за да оправдаят службата си в Кремъл. Днес духът на България е попилян и непрекъснато атакуван от тези селски момчета, и най-яркото доказателство за това е арогантността на изродите, които размахват пари, бият се в гърдите със съветското си възпитание и или вярват, че обиждат на “българин”, или следват инструкции да набират по този гнусен начин безкрупулни същества, готови срещу пари да обслужват мафията, скрита зад паравана на "русофилството".
цитирай
6. kass - vmir
24.10.2013 09:17
Не знам къде е духът vmir, но и само дух не е достатъчен в днешни времена . Сега не е въпроса да отидеш на фронта и да дадеш живота си за родината, сега "войните" са икономически. Затова не е толкова страшно да се отвори пазара на земя, ако земята ти е сред най-скъпите в Европа, обгрижвана, спретната плодородна, екологично чиста и т.н. и т.н. Тогава не само че чужденците ще гледат като гаврошчета в сладкарница, ами и българина няма да иска да продава дори и да се намерят мераклии да купуват... Ей на това му казвам аз патриотизъм... Онези в парламента не са патриоти, а жалки безсрамни безродници. Учудвам се, че след всичко което ни сториха, през всичките тези мъки и лош имидж който ни създадоха, има все още хора, които да им дават власт, гласувайки за тях. И забележи! Всички тези, които гласуват за тях го правят не защото сме цъфнали и вързали, а от някакви морални съображения, виждайки някакви "идеали" в действията на унищожителите на родината си???
цитирай
7. vmir - 6. kass,
24.10.2013 10:45
Как можа да се хванеш на руските пляски, в които ни давят ежеминутно вече цял век? Не бил духът, ами – материята. Която „по заповед на щуката, за мен да е сполуката”, щяла да стане каквато ни се прииска, стига да се сетим каква я искаме. Стига с тези руски народни приказки. Не виждаш ли, че всеки си дърпа накъдето му виждат очите и стига да има какво да грабне, следва дим да го няма? Не забелязваш ли връзката между това и несигурността, която съпътства безвластието и ахархията? Как може да вярваш, че политици могат да овладеят тотално изперкалата злобна и агресивна тълпа, каквато сме от десетилетия насам?

Чужденците щели да ни гледат като Гаврошчета в сладкарница??? И наричаш тези смешни розови сънища „патриотизъм”??? Я слез на земята! Слез и погледни, че точно това неадекватно патриотизиране на инфантилността и тоталната подмяна на реалността изобщо не е случайно насочено срещу властта и политиците в частност. Огледай се по-добре и ще видиш ехидните клакьори, които го инициират отново и отново, когато започне да заглъхва. Толкова ли е трудно да се забележи, че политиците не падат от небето, а се създават? Или, че като не виждаш или отричаш добрите и полезни неща, идват все по-лоши и по-лоши, защото сам прогонваш хората, способни да търсят добрите решения, а на тяхно място избираш все по-големи негодници? Нямам предвид вчерашния мораториум, а манията да съдейства за попиляването на всеки управленски ресурс по всеки възможен повод. Нима вярваш, че хора, за които всички са маскари, ще управляват честно, и няма да се отдадат при първа възможност на злоупотреби и беззакония?
цитирай
8. kass - vmir :)...
24.10.2013 11:22
ще си поговорим, поговорим в няколко десетки коментара и накрая ще видиш, че ще се съгласим един с друг :)... Не съм казала, че не е духът, а материята, а че само с дух не става. Тази констатация съм я направила от личен опит, а аз имам голям дух и хъс, повярва ми :)... Не можеш с ластик за коса, малко плюнка и дамски чорапогащник, вместо ремък, с набързо скалъпена в мазето техника да се бориш и да си конкурентен с хора, които боравят с високи технологии, последен писък на модата... Просто не можеш... Затова за теб ще останат трохите изпаднали от масата на богатите, поръчките, които са толкова дребни, че никой не иска да ги работи, а на теб ти остава единствено утешението, че все пак си в бранша... Една нощ сънувах, че съм ударила джакпота от тотото и съм на някакво изложение за печатарска техника и си купувам най-модерната, току - що излязла машинария на пазара. Когато се събудих си помислих, че съм полудяла и се питах кой подяволите иска да удари джакпота за да си купи техника и да работи още, обикновено хората мечтаят за това за да не им се налага да работят повече:)... При това не го искам защото обичам лукса, напротив доста скромен човек съм, просто искам да съм най-добрата и да създавам качествени и ценни продукти... И това също е дух... И като заговорихме за руски бръщолевиници трябва да ти кажа, че това ми е най-чудно, как можаха да ни убедят, че не трябва да искаме развитие, модернизация, конкурентноспособност, а да разчитаме само на дух??? Като всичко досега ни доказва точно обратното, че най-големият убиец на духа е именно безсмислието на резултатите, когато духа не е съчетан със съвременните претенции на пазара... Прав си, че имам доста розови сънища относно гаврошчетата и чужденците :), но елемнтарната ми човешка логика ме е довела до извода, че щом не сме сакати, кьорави, без земя и вода, значи нямаме основания да не работим по посока животът ни да бъде розов :)... Което няма нищо общо с неадекватността, а с това че летвата ни е твърде ниска...
цитирай
9. djgator - Иве
24.10.2013 12:45
Много добър анализ и проблем, разгледан от всички ъгли. Истината е малко по-сложна, както и ситуацията в която сме. Има изход ( винаги има) но едва ли ще имаме сили да го намерим и приложим. Приоритет №1 за Бг е селското стопанство, №2 туризма. Всичко друго е утопия. Вече се появиха първите стръкчета надежда, хора отглеждат лимец, други се връщат на село, засега плахо - но посоката е вярна! вместо да слугуваме по чужди ниви, да си спретнем нашите, да намалим безработицата и да освободим градовете от пренаселването - 3в1!

цитирай
10. kass - djgator
24.10.2013 12:55
Само допреди една година може би щях да съм напълно изоставила всякакви надежди. Но днес, незнайно защо има някакво усещане, че все още има надежда и може би ни идва акъла... Дано това чувство не се окаже измамно...
Поздрави!
цитирай
11. kmetova - и за искаме да продаваме, вече няма кой да купува
24.10.2013 13:00
Хубаво е написано, ама както се казва насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш. За да се породи предприемаческо мислене в селскостопанскя бизнес, преди всичко трябва да го поискат самите собственици на земята и да се самоосъзнаят като предприемачи. Но как да стане това, като такова мислене е изтръгнато до корен когато след 1944 година земята насилствено бе отнета от хората? "Развитият социализъм" започна да строи огромни заводи в чертите на големите градове, които привлякаха хората от селата като "работници за жалки надници" и с това скъса пъпната връв на българския земеделец със земята. А сега, когато хората си я получиха обратно тя вече е разпокъсана, собственост на много наследници с различни интереси. Но ... това беше целта на занятието. Наистина няма по-жалка картина от пустееща земя, чиито плодороден слой отдавна е отвят от ветровете и вече са нужни може би десетки години, за да заприлича страната ни на оная китна градина, каквато е била когато всеки и всичко си е тежало на мястото.
цитирай
12. kass - kmetova
24.10.2013 13:28
Самоосъзнаването като предприемач става много лесно при едни добри условия. Но сега дори и самоосъзналия се ще захвърли всичко и ще се хване на работа когато стоката му се изкупува на безценица, достъпа до еврофондове е мисия невъзможна и т.н. Всичко е човешка направия :)... Но както виждаме тежката бюрокрация, корупцията и липсата на елементарни мерки убиват и малкото останало предприемачество. Добре сме си им на управляващите като "работници за жалки надници" иначе как ще ни разиграват циркове и ще ни занимават с глупости? Нали ще си знаем интереса и ще сте си го отстояваме...
Поздрави!
цитирай
13. vmir - 8. kass,
24.10.2013 14:27
И какво правим, когато има дух в излишък, а мат'ряла не достига???
(Във физиката има установена зависимост между енергията и материята)
цитирай
14. alibababg - Весело е при теб....
24.10.2013 15:11
Преди два дни популизмът надделя над ценностите в Народното събрание при решението за продължаване на мораториума за продажба на земя на граждани на Европейския съюз, заяви пред БНТ лидерът на ДПС Лютви Местан.
Според него това се явява първият пробив в цивилизационния избор на България. Преди 20 години страната ни постигна съгласие, че ще се развива като страна член на НАТО и ЕС. За първи път от 1997 г. има пробив в този ценностен избор, смята лидерът на ДПС.
Според него това политическо решение е по-страшно от това, че настъпи първият пробив в „управляващото мнозинство“, защото ДПС и БСП не са управляващо мнозинство.
Дебатите за мораториума - много шум за нищо
„Прие се не просто юридически несъстоятелно, а едно глупаво решение, което не е безобидно – от него могат да последват много, много тежки санкции, но преди тях стои въпросът с дискредитирания образ на страната ни.“, обясни лидерът на ДПС. Не може с акт на законодателния орган на България да се изменя клауза в договора ни за присъединяването ни към Европейския съюз. Парадокс е, че едно огромно мнозинство народни представители взеха решението уж в интереса на България, смята Местан.

--------------------------------
Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова заяви, че решението на парламента за удължаване на мораториума върху покупката на земеделска земя от чужденци няма никаква правна стойност.
Тя каза, че министър-председателят й е възложил да изготви становището на правителството по решението на Народното събрание.

--------------------------------

Само тези два примера са достатъчни, за един мислещ и самоанализиращ дадена ситуация,човек да разбере в каква гнусна комунистическо/милиционерска реалност - съществува!
Ще бъда още по ясен.
България от 2007г. вече НЕ Е държава!
Тук и сега - това е територия!
Територия на която деребейства комунистическо/милиционерска хунта от 69год. вече...
Всички приказки - твой - защо това, пък онова, пък не можело ли.... ама... а защо не е така... Са празни и вятърничави.
Тук и сега, трябва да извършим декомунизация и лустрация!
Докато това нещо не бъде направено - все едни и същи, гнусни комунистически боклуци и техните лакей - ченгета, ще ни мачкат и убиват!
Това е единствената "политика" която провежда тази сган!
Провежда се контролирана мизерия!
За това сме най бедни.
Роби, които да мислят единствено за своето физическо оцеляване.
Пълно унищожение на туземното население!
Само не ме карай да ти давам примери за това!
За съжаление, нещата са толкова зле, че даже и надежда вече нямам... Държава българия - няма. Народа и, поне нормалните и образованата част, я разпиляха по света - целта беше да не им пречат!
Тук остана една туземна, чалгаджисана, лумпенизирана маса от абсолютни идиоти.
Забавлявай се с патриотизма и имиджа на България:)
цитирай
15. kass - vmir
24.10.2013 15:53
vmir написа:
И какво правим, когато има дух в излишък, а мат'ряла не достига???
(Във физиката има установена зависимост между енергията и материята)


Е, откъде взеха мат'рял Щатите, Канада??? Да не говорим, че има над 2 милиона, да не са и 3 милиона българи в чужбина. То ние нека оправим корупцията, битовата престъпност, да стане България правова държава с върховенство на закона, мат'ряла, ентусиазма и духа не ги мисли - има ги много по целият свят... :)...
цитирай
16. voxpop - kass,
24.10.2013 16:00
кръстосвали сме шпаги в миналото, но сега идвам добронамерено. Естествено е да те вълнува случващото се с България и със сигурност всеки нормален човек го боли.
Имахме и инфраструктура, и хидромелиоративни съоръжения, и здравеопазване, и работеща икономика, които не бяха на необходимото ниво, но вършеха работа. В никакъв случай не искам да се върне онзи мракобесен режим преди 89 г., но за жалост хората, които завзеха властта през "демокрацията", си бяха от старото котило и със старото мислене, та до ден днешен. Онези, които не успяха да натворят злините умишлено, го направиха от глупост. Никой от тях нямаше ясна концепция за национална стратегия поне за 10 години напред! Кръгли маси, комунисти, седесари, онзи греховно пръкнал се по тъмни доби цирей дпс, недомислена конституция, ялово управление, ялови надежди, чакане на месии и ето ти го резултатът! Обнадеждаващо е все пак, че изпосталелият ни народец почна да се събужда и да вдява, че колкото и да вика неволята, ще трябва сам да си поправи каручката. И ще стане. Преживели сме много по-тежки и мрачни времена, и това ще мине. Поздрави!
цитирай
17. vmir - 15. kass,
24.10.2013 16:50
kass написа:
vmir написа:
И какво правим, когато има дух в излишък, а мат'ряла не достига???
(Във физиката има установена зависимост между енергията и материята)


Е, откъде взеха мат'рял Щатите, Канада??? Да не говорим, че има над 2 милиона, да не са и 3 милиона българи в чужбина. То ние нека оправим корупцията, битовата престъпност, да стане България правова държава с върховенство на закона, мат'ряла, ентусиазма и духа не ги мисли - има ги много по целият свят... :)...


По-интересното е откъде нашите прадядовци през гореспоменатата върховна 1916 го взеха, че с 3 пъти по-малко мат'рял освободиха Добруджа и попиляха румънци и руснаци на един дъх. Този Дух и хъс беше продаван от 1917 до ден днешен, когато по "мирния план" на Русия партийни активисти заради партийна кариера започнаха войната срещу България, защото били "славяни", и изкараха, че цвета на България хертвал живота си не да да освободи братята си и да ги приюти под свой закон и власт, а за да ги пороби с омразни закони и пранителство. А ти си призовавай да се оправим, че да се върнели емигриралите и викай срещу всеки политик и всяка власт.
цитирай
18. podvodni - Каси, можеш наистина да разведриш ...
24.10.2013 16:51
Каси, можеш наистина да разведриш деня на човек даге и да е в най-кофти нстроение. Не, че днес ми е кофти ден, но искренно се смях на идилията в поста, а и в коментарите по-долу. На ЕС-то, хич не му дреме за социално-битовото дередже на народа в нашата татковина. Даже напротив, за европците е по-угодно да бъдем бедни до дупка. Само да вметна един лекинко игнориран факт - ЕС-то никак не се кефи когато държавата се намесва в икономиката, даже ни казват, че било държавата хич да я няма в икономиката ни, щото, видиш ли, "пазара" щял да бъде баш регулатор. Обаче щом като се надигна негодуване против ЕВН, ЧЕЗ и ЕОН, които, забележи, са държавни къмпани, гусина Барозоууу се изтъпани и успокои чешкото правителство, че няма да допусне Чехия да загуби българското си владение.
Та такива ми ти работки с вездесъщото ЕС. А да не говорим, че разкекерчването на икономиката ни се извършваше по нареждане и с одобрение от вън
А за земята - питай патило (палестинци) а не плямпало (политици).
цитирай
19. kass - podvodni
24.10.2013 17:26
И аз съм "за" държавата да не се меси, защото като се намеси и много пречи :)... Всъщност работа на държавата са онези отрасли, които са субсидирани от нея, тъй като парите са на данъкопладците и тя трябва да знае всяка стотинка къде отива. Който не иска да му се месят, да не чака на субсидии, като мен :)... Колкото до ЕС нещата са далеч по-простички - нищо лично, просто идеалния ЕС означава това и затова моля членките да изпълнят необходимите препоръки. Това, че ние не умеем си е наш проблем...
Поздрави!
цитирай
20. kass - vmir
24.10.2013 17:29
Не мога да те разбера наистина :(... Значи казваш: "Този Дух и хъс беше продаван от 1917 до ден днешен, когато по "мирния план" на Русия партийни активисти заради партийна кариера започнаха войната срещу България...", а в същото време ме упрекваш, че плюя политиците??? Да не би да виждаш от тях "откупуване" обратно на духа ни???
цитирай
21. kass - voxpop
24.10.2013 17:34
voxpop написа:
кръстосвали сме шпаги в миналото, но сега идвам добронамерено. Естествено е да те вълнува случващото се с България и със сигурност всеки нормален човек го боли.
Имахме и инфраструктура, и хидромелиоративни съоръжения, и здравеопазване, и работеща икономика, които не бяха на необходимото ниво, но вършеха работа. В никакъв случай не искам да се върне онзи мракобесен режим преди 89 г., но за жалост хората, които завзеха властта през "демокрацията", си бяха от старото котило и със старото мислене, та до ден днешен. Онези, които не успяха да натворят злините умишлено, го направиха от глупост. Никой от тях нямаше ясна концепция за национална стратегия поне за 10 години напред! Кръгли маси, комунисти, седесари, онзи греховно пръкнал се по тъмни доби цирей дпс, недомислена конституция, ялово управление, ялови надежди, чакане на месии и ето ти го резултатът! Обнадеждаващо е все пак, че изпосталелият ни народец почна да се събужда и да вдява, че колкото и да вика неволята, ще трябва сам да си поправи каручката. И ще стане. Преживели сме много по-тежки и мрачни времена, и това ще мине. Поздрави!


Заложила съм цялата си последна надежда, че народа се събужда, дано е така...
цитирай
22. haralanov - Както винаги...
24.10.2013 17:34
Както винаги си пределно открита и точна.
цитирай
23. stamenmihalevski - Плюсче от мен! По мое мнение разс...
24.10.2013 17:54
Плюсче от мен! По мое мнение разсъждаваш логично,което ми харесва, затова и плюсчето. Сега ако сама за себе си се замислиш, защо изобщо трябваше да го има това цялото безобразие през 90-те, а и не само, съм сигурен, че ще си отговориш на някои въпроси като: "Защо беше необходимо да се стига до кризата през 97-а и чак след това да се приватизират предприятията? Ако ги нямаше мутрите през 90-те, щеше ли да има чужди инвеститори, а български предприемачи? В кои държави от Източна Европа се създадоха силни мафиотски структури и в кои не, и също в тези, в които е нямало такива структури, днес има ли предприемачи от "висок калибър" или по-скоро повечето граждани си живеят що-годе добре, но не притежават нищо(виж Унгария, Словения и подобни), а докога ще си живеят що-годе добре? През 89-а Тодор Живков предполагам е бил най-богатият българин по документи, а ако не, то е бил един от най-богатите. Можел ли е сам, с доказан доход да купи примерно пристанището в Бургас на реална цена? Кой щеше да купи примерно Кремиковци, ако нямаше кредитни милионери и изобщо възможен ли е преход от комунизъм към капитализъм по нормален и законен начин, без да има прецакани хора в обществото и същевременно без всичко(което ще се приватизира) да се продаде на чужденци, които вече имат натрупани капитали? Каква е ролята на олигарсите в едно капиталистическо общество и ако в това същото общество няма толкова богати хора, то обществото ще бъде ли в състояние да защитава националния си интерес, въпреки натиска на чуждите олигарси(безскрупулни мултимилярдери, каквито са всъщност и нашите естествено), които стоят зад политиката на другите страни? Аз и ти, и който и да е нормален българин/ка в състояние ли сме да се опълчин на някой съсобственик в Газпром например и ако го направим после ще успеем ли да се опазим от това, което той ще ни направи като отговор, без да имаме милиони/милиарди в сметките си?" И накрая - Всичко това на пръв поглед няма нищо общо с поста ти, но всъщност е много тясно свързано с окрупняването на земята, за което пишеш. Естествено за да е пълна картинката трябва да се зададат още поне 100 въпроса и да им се отговори точно, но и тези са повече от допустимото, а и аз не знам какви са отговорите... Поздрави за трезвата позиция по въпроса с мораториума!
цитирай
24. kass - stamenmihalevski
24.10.2013 18:46
Аз и ти, и който и да е нормален българин/ка в състояние ли сме да се опълчин на някой съсобственик в Газпром например и ако го направим после ще успеем ли да се опазим от това, което той ще ни направи като отговор, без да имаме милиони/милиарди в сметките си?"

Ще ти отговоря. Аз и ти не можем разбира се, но държавата може. Тя разполага с прокуратура, съд, законодателна власт и парите от данъци на целият народ... Това е и смисъла от нея всъщност. Държавата се управлява от политици, политиците се избират от хората и т.н. знаем как е... Това, което ми е чудно на мен защо хората не изискват повече от политиците си и защо се хващат на въдицата за патриотизма им като е от ясно по-ясно за толкова години, че или не искат, или не могат, или някой друг им е приоритет??? Ето това е най-важния въпрос. На какво се надяваме още и дали има смисъл да изтърпим наказания, ако тия същите ще си я карат по същия начин още 7 години??? Не можем да върнем времето назад, но можем да си постилем за в бъдеще една по-добра черга...
Поздрави!
цитирай
25. kass - haralanov
24.10.2013 18:57
Привет :)...
цитирай
26. kass - alibababg
24.10.2013 18:58
не обичам обобщени определения и апокалиптични картини. Докато мърдаме, имаме шанс да обърнем нещата...
Поздрави!
цитирай
27. podvodni - И аз съм "за" държавата ...
24.10.2013 19:01
kass написа:
И аз съм "за" държавата да не се меси, защото като се намеси и много пречи :)... Всъщност работа на държавата са онези отрасли, които са субсидирани от нея, тъй като парите са на данъкопладците и тя трябва да знае всяка стотинка къде отива. Който не иска да му се месят, да не чака на субсидии, като мен :)... Колкото до ЕС нещата са далеч по-простички - нищо лично, просто идеалния ЕС означава това и затова моля членките да изпълнят необходимите препоръки. Това, че ние не умеем си е наш проблем...
Поздрави!

Въпреки, че не желая да те разочаровам ще се наложи да го направя. Идеалният ЕС ще се пръкне тогава, когато биде създаден ДВГ с КПД=1.
цитирай
28. kass - podvodni - :)
24.10.2013 19:37
...
цитирай
29. stamenmihalevski - Дано да не съм оставил впечатлен...
24.10.2013 19:48
Дано да не съм оставил впечатлението, че говоря за някакъв патриотизъм от страна на властимащите през последните десетилетия. Техните подбуди за действията им предполагам, че са съвсем различни, а аз просто си задавам разни въпроси... Не можем да върнем времето назад и затова аз също си мисля, че трябва да се погрижим за "времето напред", но за да разберем как да се погрижим добре за него, трябва да проумеем ясно, какви са проблемите ни днес, а за това пък е нужно да разберем какво ни е довело до тях, как и защо, което е скрито в миналото...
цитирай
30. kass - stamenmihalevski
24.10.2013 19:57
Съгласна съм напълно с теб, просто не ми се иска да задълбаваме в анализирането на миналото само, а успоредно с това бързо да вземем мерки да предотвратим опасностите в бъдеще, защото времето тече и с него не се преговаря :)...
цитирай
31. vmir - 20. kass,
24.10.2013 21:30
Духът не идва от политиците, а те няма как да не са негови слуги, стига да го има. Но политиците могат да убиват духа, като убиват, преследват или клеветят служителите му. Днес врявата е толкова разнопосочна, лекомислена и повърхностна, че никой не го е грижа за Духа, най-много да го приравни като теб с парите, все едно го е интересувало някога какво е изпитвал Дебелянов, за да отиде доброволно да умре за България. Да смяташ, че псувните по политиците са проява на дух си е чиста пародия и дори опасна простащина, служеща единствено на простаците, за които Дебелянов е загинал от глупост и наивност, а македониста и ревностен радетел за ликвидиране на българската нация Вапцаров – от патриотизъм. Не забравяй, че историята, на която ни учат от десетилетия, и до ден днешен не дава по-лицеприятно обяснение за жертвоготовността на предците ни, като я обругава и клевети като служене на монархо-фашизма, а някои и до днес празнуват погрома над вълненията, страданията и жертвите за национално обединение на българите. Лумпенизацията от всичко това е толкова значителна, че всеки по-безскрупулен политик с лекота си играе с низките страсти на лумпените, като ги подкарва като овце срещу опонентите си и с тиражиране на няколко клевети си осигурява необходимата омраза на овчедушните, които са безскрупулно налъгани, че да блеят срещу всички политици, е връх на патриотизма и гражданската доблест. Глупостта и дебелоочието са толкова непобедими, че често най-легално и открито тръгват талази от възхвали на инициативи на ДС и заклеймяване на единствените, които са предприели реални мерки срещу ДС и комунизма, и то от хора, които се легитимират като непримирими борци против ДС комунизма. Ама толкова непримирими, че (уж) смятали някогашното членство в БКП за толкова компрометиращо, че само заради това предпочитат да ги управляват настоящи комунисти и престъпници...
цитирай
32. kass - vmir
24.10.2013 22:29
vmir, ти си интелигентен човек, а ме караш да ти обяснявам неща, както дори на моя син не ми се налага да обяснявам. Какво да направя като никакви думи, пропаганди и не знам си какви още теории не могат да променят фактите... Професионализма във всяка професия се измерва с постигнатите резултати - на лекаря според излекуваните болни и успешните операции, на учителите според знанията на учениците, на адвокатите според спечелените дела... на политиците според състоянието на държавата... Това е така откакто сят светува и така ще бъде докато светът светува... Омръзна ми учениците да са виновни, че не знаят нищо, също и че народа е виновен за състоянието на земеделието. Това си е живо оправдание за некадърност и поемане на колективна отговорност... Аз например съм за удължаване на мораториума, но макар да не съм политик и да нямам съответния опит и знания никога не бих го направила по този просташки начин, по който го направиха нашите политически патриоти. Румъния също иска удължаване, но си направи труда да изпрати поне едно запитване от елементарно приличие, защото договорите са за това да се договарят, а не да се прекратяват едностранно с демонстриране на нее*авка към партньорите. И не Борисов още на другия ден отново да си промени мнението. Ами ако "Атака" го е подвела то как да се доверяваме на политик, който допуска да бъде подвеждан???
http://offnews.bg/index.php/257969/borisov-se-otreche-ot-moratoriuma-ataka-go-podvela
И през ВСВ е било почти невъзможно да спасим евреите, но сме ги спасили нали? Но сме имали истински дипломат, а не както днес през просото... Слаби са ни политиците и никой не може да ме убеди в друго, защото имам претенции към тях и изисквания, които са по-високи от това да ми развяват патриотични лозунги и в същото време да се развиваме със скоростта на охлюв. Колкото до духа, не съм го приравнила с парите, както си го разбрал за жалост, а съвсем ясно казвам, че дори само на 50% да догоним европейците по възможности пак ще сме конкурентни на тях, защото останалите 50% ще се компенсират с дух... Не сравнявай времената отпреди 100 години с днешните.
цитирай
33. vmir - 32. kass,
24.10.2013 23:19
Този път май все едно съм говорил на китайски. Но да беше само ти – с мед да те нахрани човек, дето се вика. Не си приравнявала дух и пари, даже си смятала, че духа бил в излишък или нещо от сорта, парите само дето ги нямало. Смятам го даже обидно за коментар. Ми чакай ги тогава парите да паднат от небето, щом единствено те ти липсват. Само не ми приписвай обширните си интерпретации, че съм бил доволен от работата на политиците. Казах ти ясно горе, че политиците не падат от небето, а се създават. Ако лумпените нехаят и чакат друг да им създава политиците, а те вярват, че патриотизмът и отговорността се свеждат само до псуването на политиците, много по-вероятно е скоро да останат без собствена държава, отколкото без политици. Обидно ми е да коментирам, че щом от хиляди години и множество блестящи цивилизации, до днес никой не е успял да премахне политиците, няма да ги премахнат и българските лумпени, които от глупост ще си натресат чужди политици, при това онези, които най-малко са искали. Защото им било под достойнството да говорят със собствените политици, вместо да ги клеветят и псуват.
цитирай
34. dinkov - Динков
24.10.2013 23:21
kass - трябва утре да ставам рано затова не ми се пише дълго. Ще си легна малко да дремна. Затова кратко +1.
Поздрав.
Ицко
цитирай
35. kass - vmir
24.10.2013 23:49
казах ти аз, че след няколко коментара ще се съгласим един с друг, ама явно е така щом изказа ни е различен и явно не се разбираме. Не съм казала да премахваме политиците въобще, а че политиците които в момента ни управляват имаха своите шансове, не сме доволни от тях и не е нужно да ги преизбираме отново след като резултатите са ни ясни. Нещо, което си е съвсем в реда на нещата и не виждам никакво лумпенство в това. Щом като можем да си създаваме политици, то няма смисъл да смятаме тези като неизменна съдба и да влагаме цялата си сила на духа да ги търпим докато измрем. Това искам да кажа и да, наистина не съм те разбрала правилно и реших, че си особено доволен от политиците в момента и им адвокатстваш, което ужасно ме изнервя когато някой го прави. Колкото до парите, които ми липсвали, да, те не падат от небето. Но дори и от небето да падат пак мизерията ще е пълна, ако не се влагат и управляват. Защото да ти кажа и тази истерия, че видиш ли, герой е оня който нищо не прави или прави нещо си полукачествено, защото не му трябвали пари за качествени материали, понеже той е голям български гений и може да го направи и така, също е ужасна и води след себе си само мизерия... Тъй, че ще обобщя и ще затворя този разговор, дори и отново да не си ме разбрал. Дух, прецизност, модернизация, предприемачество, качествени хора в политиката са важни неща и което и от тях да омаловажиш няма да стигнеш далече...
цитирай
36. kass - dinkov
24.10.2013 23:58
Поздрав и на теб и лека нощ :)...
цитирай
37. alibababg - не обичам обобщени определения и ...
25.10.2013 00:12
kass написа:
не обичам обобщени определения и апокалиптични картини. Докато мърдаме, имаме шанс да обърнем нещата...


kass написа:
Тъй, че ще обобщя и ще затворя този разговор, дори и отново да не си ме разбрал. Дух, прецизност, модернизация, предприемачество, качествени хора в политиката са важни неща и което и от тях да омаловажиш няма да стигнеш далече...


Май не обичаше "обобщени определения":)))
Моето са факти.....
А ти когато стигнеш до туземната ДЕЙСТВИТЕЛНА реалност - и разбереш какво ти казвам, ще осъзнаеш, че няма нито държава, нито "управляващи" политици..
Само се заслушай в това, те какво могат и какво трябва да правят - свързано е само и единствено с брюкселската администрация - техните шефове!
Празни приказки е тази тема...
Лек ден ти пожелавам:)
цитирай
38. kass - alibababg
25.10.2013 00:24
Държава се гради, политиците се сменят.... тъй че, щом не сме измрели, туземска или не, каквато си я направим...
Лека нощ!
цитирай
39. alibababg - Разни мисли..
25.10.2013 12:24



Така е.
Ама има и един/два важни въпроса;
Ние правим ли нещо? И какво правим?
За да има действие/лечение, първо се поставя диагноза.
А проблема тук е, че тези които сме все още нормални, разсъдливи и българи по ген и дух сме в една много редуцирана и нищожно малка част...Една шепа сме!
Другото и материал не е. И за това не стават.
И материала си има някакви качества и свойства...Тези са пълнеж!
Не може да оправим нито едно нещо, докато не унищожим рака който ни е нападнал - комунисти, ченгета и прочие сган!
Ето ти пример:
"ДПС иска съдът да обяви за противоконституционно решението за мораториума за земята"
Схващаш ли за какво иде реч? - ето ти цялата помия на ДС- движението и агент павел - http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2386773
Едно мръсно, гнусно, човекоподобно - което се води лидер на една, абсолютно противоконституционна сбирщина - наричаща се движение/партия, ръси акъли кое, как и какво било!
Никога и нищо не може да направим докато не се освободим от тези:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%8A%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

И шефовете им - Политбюро на ЦК на БКП

След тях другите свине и свинеферми:

http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/08/20/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B8%D0%B4%D0%B8-%D0%B8-think-tanks-%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0/

Питаш за имидж.
Напушва ме смях и се сещам за чешкият художник Давид Черни - много актуално и точно представи туземната територия, като "турска тоалетна"
Бих добавил и една разкрачена българска курва...
Поне с това сме все начело У европата.

Питаш за патриотизъм.
Какво ще кажеш за Трето робско въстание (73–71 пр.н.е,) в Италия с водач Спартак?
Патриотизма на робите.
РОБЪТ СЕ БОРИ ЗА СВОБОДА, СВОБОДНИЯТ - ЗА СЪВЪРШЕНСТВО - а туземците за коледна надбавка..

Нито се опитвам да променям разбиранията ти, нито подредбата ти за нормално в ненормалното.
Знам, че съм директен и радикално откровен понякога в моя изказ.
Чета те и знам, че си умно момиче! Имаш истински български дух!
Има и любов и доброта в сърцето ти:)
Може би, аз съм загубил тези неща вече...
Вече 60% от моето лимитирано време - живот - изтече в битки с тази болшевишко/терористична, луциферска паплач! Имам дълбоки белези и рани.. За това казвам, че вече нямам и надежда.
И според мен имам основание. Като ги гледам тези - „интелигентните” протестиращи - разхождат се като на манифестация. Забавляват деспотите си с клоунски номера.. Това било протест?!
Или новото попълнение - тези "Ранобудните студенти" които се самоокупират по зали в СУ...Такива идиоти са... За съжаление!
Иначе съм абсолютно съгласен с теб, че от нас зависи!
Но една шепа..
цитирай
40. kass - alibababg
25.10.2013 20:54
"Не критикувай света сине мой, за да не изгубиш правилното си наблюдение."
Елеазар Хараш

Знаеш ли защо не можем да направим нищо съществено? Защото критикуваме материала долу доста ревностно, но не сме така ревностни критици към материала горе. Принципно така би трябвало да е, защото материала долу избира материала горе. Но това е така само принципно и теоретично, на практика не е съвсем така според мен. Не можеш да обвиняваш някой, че е подписал някакъв договор когато практически не са му дали избор и няма никакво договаряне. Падането на мораториума принципно и теоретично не е нещо страшно, страшно е, че ни заварва неконкурентни. Така е с всичко, теоретично нещо може да е много добро, дори комунизма, но практически да се окаже нещо ужасно и това се случва винаги когато ти развяват теоретични намерения, които обаче после не прилагат на практика. Теоретично сме демократична държава - на практика не сме, теоретично сме правова държава - на практика не сме и т.н. и т..н. Затова и всяка система заложена върху тези теоретични позиции ще се провали когато се сблъска с реалността. Аз искам да се оказва контрол върху политиците на практика, да се избират от хората на практика и да се създават закони, които се спазват от всички на практика... От там нататък не ми пука ни за Сорос, ни за Морос, ни за никой, защото практически хората ще могат да се защитят, да изберат и прочие...
цитирай
41. alibababg - И на мен не пи пука за чифути...
25.10.2013 21:54
Ти искаш нормални и свободни хора да определят сами съдбата и живота си.
И аз това искам!!! Но на това близките ми казват, че съм безнадежден идеалист:)
Не съм като туземните роби закърмени с цитатите на тодор живков..

"Всеки ден, всеки час, навсякъде има материал"

„Някои казват, че нашата власт се клати! И на коча мъдите се клатят, ама не падат!“ - На митинг по случай откриването на нова текстилна фабрика в Казанлък през 1964 г.

„Ако плащаш с фъстъци - получаваш маймуни.“ - Цитат от книга на Тодор Живков. „Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.“

„Това е политиката - да се слееш с народа". — В предаването "Всяка неделя" на БНТ.

„Аз работех като преводач - превеждах овците от един хълм към друг.“

„Че как да не успее Русия с нейните природни богатства, те имат повече залежи от Менделеевата таблица…“

„Милицията принадлежи на народа и народът принадлежи на милицията.“

„Ние трябва да направим коренен поврат, на 360 градуса.“

„До 9 септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!“

„Добър журналист е тоя, който пише не това, което се говори, а това, което трябва.“

„Тази година завод за полупроводници, догодина - за цели.“ - На откриването на завод за полупроводници в Ботевград.

„Времето е ваше, но всичко друго е наше.“ - В коментар на лозунга „Времето е наше“.

„Според последното преброяване мечките ги водеха някъде към 1300 души.“

И бисера му:
" - Как ще решиш проблема? Може да решава, този, който има пари, бе! Щом нямаш пари, какво ще решиш, ти бе!? Ти нямаш право да решаваш!

Този последния цитат е и отговора ми към теб:)
цитирай
42. vmir - В такъв случай, да кажа нещо и за патриотизма.
26.10.2013 02:45
Чудя се как някои могат да вярват, че патриотизъм е например да искаш чужденците да учат български, за да могат да прочетат "великите" им умотворения, и да се научат на ум и разум. От глупаво по-глупаво. Очевидно е, че ако искат да научат света на нещо българско, трябва да научат популярен чужд език и да си представят гениалните умотворения на този широкоразпространен език, за да обезсмъртят не само себе си, но и държавата си. Но не би. Тия не само не си мърдат пръстчето, ами и намират подръжници на твърденията си, че да не учиш чужди езици било израз на обич към собствения език и култура. Това е културата на псувачите и неграмотниците, които у нас никак не са малко, и затова са ухажван обект на политически домогвания.
цитирай
43. kass - alibababg - хахах
26.10.2013 14:38
хихихиих....
цитирай
44. kass - vmir
26.10.2013 14:55
ами ето как кръга се затваря, а после ме питаш защо хуля всички политици на прехода. Нека видим образованието преди 40 години и сега. Нека направим сметка каква е била любознателността на хората тогава и каква е сега. Не казвай, че политиците нямат пръст в тази работа и че не е с цел да се домогват до масите... Патриотизма като чувство е едно и като резултат от работата ти - друго. Кой друг, ако не политиците има всички инструменти и най-големи шансове да работи за родината си? Не са ли длъжни всички до един да владеят популярен език? Да четат, да се интересуват? Нима мислиш, че младежите чиито наранени чувства от състоянието на държавата им са виновни, че заради техния патриотизъм, непочтени политици са се домогнали до техните гласове? Не мисля... Онзи, който залага капана е виновен за действието си...
Имам една любима приказка на цар Борис трети, който е казал следното: "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз ли останах българофил?"...
цитирай
45. vmir - 44. kass,
26.10.2013 22:34
Хайде да го кажа по друг начин – политици и избиратели заедно си правят живота в държавата. Вместо да обяснят проблема на младия човек, кандидат – управници го прилъгват, че ще спасят родната му земя от чужденци и прочие високопарни лъжи, за да се докопат до гласа му. Много лошо. Но има и още по-лошо. Да се посветиш на “доказването”, че всички политици го правят. Да игнорираш това колко често го правят едни, втори, трети. Да игнорираш красноречието на това кога го правят и при какви съпътстващи събития го правят. Да не разпознаваш гласа на извинението, и още по-лошото – да използваш извинението за нападение.
Защото тези са измежду нещата, които правят младите да не учат, защото имат пред очите си живия ежеминутен пример колко важно е да си лъжлив, нечестен и измамен тип, просперитета на когото зависи от това доколко агресивно и безпардонно злепоставя и приписва собствените си склонности и намерения на другите, за да изтъкне наглите си претенции и така до безкрайност. Това е кръга, в който се прави всичко по силите да се прогонват читавите не само от политиката, но и от всякъде, и колкото по-явно се прави това спрямо политиците, толкова по-безскрупулно се прави навсякъде и спрямо всеки друг, и това не подобрява нищо, а влошава всичко единствено заради изгодите на неголям брой безочливи простаци.

Няма лошо да се харесват различни неща в други нации, обратното - едва ли има по-добра мотивация от стремежа към нещата, които харесваш в другите. Щеше ли да бъде толкова ожесточено плюенето, ако не беше така? Не е ли некадърник или бездарник неспособния да отличи хубавото дори във врага и да му се възхити, когато заслужава? За мен това е повече от очевидно.
цитирай
46. alibababg - Още един, начин..
27.10.2013 12:12
vmir написа:
Хайде да го кажа по друг начин – политици и избиратели заедно си правят живота в държавата......


- Надпис в държавна служба: ‘Няма да ви помогнем, но ще ви изслушаме”
цитирай
47. vmir - 46. alibababg,
27.10.2013 12:38
alibababg написа:
vmir написа:
Хайде да го кажа по друг начин – политици и избиратели заедно си правят живота в държавата......


- Надпис в държавна служба: ‘Няма да ви помогнем, но ще ви изслушаме”


Точно така, но според случая може и други да помогнат, например при прекалено голямо упорство на желаещите да чуят управляващите: "Ама нали вече ни чухте на изборите?"
цитирай
48. zaw12929 - Браво за позицията: " Бълг...
04.11.2013 19:14
Браво за позицията: " Българското правителство, което и да е то, е цар да създава работници за жалки надници, но не и предприемачи. Именно на това се дължи парадокса хора да притежават земя в България, а да берат ягоди в Англия или маслини в Гърци"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4221145
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031