Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2014 23:24 - Аз ли нещо не разбирам?
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 58548 Коментари: 136 Гласове:
43

Последна промяна: 12.05.2014 01:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

  Още в началото ще кажа, за да спестя на пристрастените усилията да четат по нататък (освен разбира се ако не решат, че ще могат да обяснят и да ме извадят от моето объркване), че изключително остро осъждам неадекватното поведение на ЕС още от самото начало на кризата в Украйна. Аз не съм евроскептичка и все  още смятам, че ползите са повече отколкото загубите от членството ни в съюза, макар че очакванията ми бяха далеч по-големи, което предполагам си е мой проблем.

 

       Нека да разгледаме въпроса с Украйна и да си направим съответните изводи. Европейският съюз по принцип не одобрява националистическите движения. Те като цяло са против ЕС. В същото това време ЕС поставя ултиматум на президента Янукович да освободи затворничката Тимошенко, която е краен националист (???), в резултат на което той замразява преговорите за членството на Украйна в алианса. Следват масови протести. С посредничеството на ЕС и Русия правителството и опозицията в Украйна водят преговори. Президентът Янукович обявява нови избори и се обявява за връщане на конституцията от 2004 година, която предвижда по-малко правомощия за президента. Протестиращите са различни групи, сред които ултранационалисти, които не са съгласни с договорките и протестите прерастват в кървава революция и отстраняване на украинския президент след бягството му. Дотук някъде свърша разбираемата част.

 Янукович напуска страната, Тимошенко е освободена и са насрочени президентски избори за 25 май. На следващия ден украинският парламент определя Александър Турчинов за временно изпълняващ длъжността президент на Украйна. Той обявява, че приоритетът му е връщането на Украйна към курса на евроинтеграция.  Дотук сякаш цялата дъндания е за курса на Украйна към ЕС. Междувременно в интернет пространството излиза запис известен като „майната му на ЕС”, в който помощник-държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд и посланика на САЩ в Украйна Джефри Паят в  разговор обсъждат дали бившият световен шампион по бокс и настоящ опозиционен лидер Виталий Кличко трябва да участва в следващо правителство на Украйна или друг  украински опозиционен лидер – Арсений Яценюк

(???)... А аз си мислих, че тези неща се решават чрез демократични избори... Очевидно не е така и очевидно според американските дипломатти  ЕС е най-добре да върви на майната си.

 

     В Украйна обаче няма единодушие по въпроса. Това, че руското население не е никак малко сякаш не е най-големият проблем, а по-скоро това, че голяма част от икономиката на Украйна е свързана с Русия особоно източните части, а ултранационалистите дават всякакви сигнали, че възнамеряват да не жалят средства за да победят. Самите руснаци като, че ли се опасяват повече от война, отколкото дали ще са в ЕС или не, но не толкова безпристрастни по въпроса са украинските олигарси, за които е по-добре политиката на Украйна да си остане насочена към Русия. На фона на особено деликатната атмосфера, в интернет пространството отново изтича интересен запис в който Тимошенко ясно заявява, че би взела автомат и би изтрепала руснаците, барабар с лидерите им... Събитията са толкова динамични, пропагандата от двете страни толкова силна, че човек изпуска последователността на събитията, затова моля да ме извиите ако има неточности.

 

     През цялото това време Путин дава нишани на Украйна и ЕС, че Украйна е от особена важност за Русия и не би се поколебал да използва сила, което бе достатъчно ясно за да се разбере, че ЕС трябва да бъдат особено внимателни. САЩ обаче не смятат, че това е някакъв руско-европейски проблем, а че си е направо техен. (???) Открито говорят за готовността да изпратят американски войски в помощ на НАТО срещу империалиста Путин. Междувпрочем Русия не се интересува дали  Украйна ще влиза в ЕС с който  и без това е в добри търговски отношения, а дали НАТО н яма да се разшири до границите й, което приема за особена заплаха за националната си сигурност и разбира се не губи време да анексира Крим. Представете си Русия да разположи войски на 400 км. от Вашингтон. Мисля, че американците няма да съгласни.

 

Очевидно Путин не се плаши ни от санкции, нито дали ще изключат Русия от Г8,  по-скоро би направил всичко да държи американците по-далече от руските граници.  И това като, че ли стана ясно на всички.  Е, на всички, на всички, ама май не на всички, защото  само нашият президент Плевневлиев явно не е разбрал, та точно в най-опасния момент не спря да повтаря „трябва повече НАТО”, каквото и да значи това. (???) Както си му редът Обама за пореден път се притесни за демократичния свят и за това вдигна президентския си самолет и обиколи Европа с приказки за шистов газ, енергийна независимост, американска военна помощ, а нищо чудно и да са обсъдили кой трябва и кой не трябва да сложат за президент на Украйна на 25 май.

 

Има още много факти, но май стана твърде дълго, а аз не обичам просторните постинги и затова преминавам към въпроса:

 

Аз ли нещо не разбирам???

 

 

 

Очевидно е, че изборите се решават месеци преди да се състоят ???

 

Изглежда разширяването на ЕС зависи от географското положение на страната кандидатка и от това дали НАТО има интерес да се разширява???

 

Изглежда ЕС не държи особено на своите принципи и спокойно би подкрепила ултранационалисти стига да има интерес от това???

 

Изглежда ЕС не е готов да понесе икономическите загуби от конфронтация с Русия и затова е доста плаха в санкциите, но за сметка на това пък цъфнала и вързала Украйна няма проблем да го направи???

Като за капак на всичко министърът на външните работи на Швеция Карл Билд се изказал, че Владимир Путин демонстрирал привързаност не към европейските, а към православните ценности. Тук мога само плахо да попитам „извенете, да не би европейските ценности да имат коренни различия с християнските ценности???

    И така, за мен е от ясно по-ясно, че Русия и САЩ си мерят влиянието. Ясно е, че ЕС е нещо като мост или утъпканата пътека по които американците ще минат за да достигнат целите си. Ясно е че Русия гледа да си продава газта, Америка и тя гледа да си продава газта. Ясно, че Русия няма да се поколебае да започне война, Америка и тя няма да се поколебае. Ясно е, че ЕС ще е зависим или от Руска газ, или от Американска. Изобщо ясни станаха много неща. Стана ясно и че в България хората са податливи на пропаганда и от едната страна и от другата, че за тях Путин е или светец или дявол, че Обама и ЕС са или светиня или самия Сатана и като, че ли на никой не му стана ясно, че този конфликт разкри едни доста безотговорни действия на световните  лидери, които си играят с човешкият живот, с икономиката и  териториалната цялост на една държава.

 

     Под поста качвам едно клипче, което е с подвеждащото заглавие явно на някой така му се е видяло изказването на германският журналист. Аз лично го приех като самокритичност и бунт срещу демагогията, пропагандата и задкулисните игри....






Гласувай:
43



1. mt46 - Поздрав!...
11.05.2014 23:41
Правилно не разбираш... И не си само ти...

http://glasove.com/komentari/35881-obyrkan-sym-nqkoj-moje-li-da-mi-pomogne
цитирай
2. tutankhamon661 - kass
11.05.2014 23:42

Само да ти напомня, че подобен компрометиращ разговор имаше и между руски дипломати. Включваше “Майната им на българите!”

Споменавам го, защото може да не го знаеш или си го пропуснала случайно, a не си от онези, които викат смехотворното:

“Руснаци могат да прихванат разговор на американци, ама американците не могат да прихванат руснаци.”

Така и не ми стана ясно защо едните могат, а другите – не.



цитирай
3. kbalenciaga - Аз от кога пиша тук в блог.бг че всичко с тази криза в Украйна е Фарс
11.05.2014 23:47
Ама никой не слуша.

Всичко е подготвено как да се случи отдавна.
В този Цирк участват и Путин, и Обама, и украинските олигарси, и западните управляващи.
Всичко е направено в стил "Разделяй и владей".
Последствията ще са много големи за цялата Земя.
Основното е да настроят хората едни срещу други.
Да всеят омраза, злост, неприязън, противодействие!
И успяват.
цитирай
4. mladezh - нещо се обърках и аз...
11.05.2014 23:53
Сериозно и съвсем наистина се обърках - значи "америка" отново ни стана враг ли трябва да е идеята? ...питам за да мога да се ориентирам по-лесно - пропагандната машина очевидно работи силно и очевидно много по-успешно отколкото съм предполагал че е възможно (и то от времето в което ме подготвяха за комсомола)...
цитирай
5. rustam - Избори на 25 май няма да има
11.05.2014 23:54
за това писах преди два месеца и половина. Водещ в случая е "руският фактор", който сценаристите на преврата в Киев въобще не отчетоха, защото не го разбират.

Т.нар. "украинско правителство" беше гласувано на някакъв митинг на Мйдана от 10 000 души. хората от Изток мислят, че техните права да определят как да живеят не са по-малки от тези на въпросните 10 000 "революционери". между другото в украинската Конституция няма такова понятие " изпълняващ длъжността президент"

А що се отнася до "православните принципи" - те не са чисто верски и християнски. Първо: в православието връзката между държава(монарх) и църква е много по-тясна и дори преливаща, отколкото при католицизма и протестантите. Второ: става дума за доктрината за "Втория Рим", утвърдена след падането на Константинопол. В смисъл, че духовната водеща роля в православния свят от този момент се мести в Москва. Неслучайно гербът на имперска и на днешна Русия е всъщност гербът на Византия(двуглавия орел). това е имал предвид според мен шведския политик.
цитирай
6. kmetova - е на това му викам аз демокрация
12.05.2014 00:01
Ами то и аз нещо не можах да разбера. Нали от зората на демокрацията, още в древна Гърция, демосът е давал своя глас, за да бъде избран Сената. Като как така Украйна, която уж се е запътила към членство в демократичния Европейски съюз има правителство, което е на власт без избори, а в следствие на уличен меко казано "натиск". Ами то ако така става работата, по - добре да не се харчат милиони за избори, а направо няколко десетки по-буйни, по-гръмогласни и по - екстремни субекта да изпотрошат за няколко дни столицата на съответната държава, може да има и убити, но те ще бъдат свидните жертви в борбата за по-доброто "бъдеще на народа".
цитирай
7. kass - mladezh
12.05.2014 00:03
mladezh написа:
Сериозно и съвсем наистина се обърках - значи "америка" отново ни стана враг ли трябва да е идеята? ...питам за да мога да се ориентирам по-лесно - пропагандната машина очевидно работи силно и очевидно много по-успешно отколкото съм предполагал че е възможно (и то от времето в което ме подготвяха за комсомола)...


Мислех, че времената на враговете е отминало, но явно вие все още си имате. За мен няма американци или руснаци врагове или братя - има добри и лоши действия, а вие си търсете врагове където си искате...
цитирай
8. kass - kbalenciaga
12.05.2014 00:05
kbalenciaga написа:
Ама никой не слуша.

Всичко е подготвено как да се случи отдавна.
В този Цирк участват и Путин, и Обама, и украинските олигарси, и западните управляващи.
Всичко е направено в стил "Разделяй и владей".
Последствията ще са много големи за цялата Земя.
Основното е да настроят хората едни срещу други.
Да всеят омраза, злост, неприязън, противодействие!
И успяват.

И аз така мисля...
цитирай
9. kass - фараоне,
12.05.2014 00:08
tutankhamon661 написа:

Само да ти напомня, че подобен компрометиращ разговор имаше и между руски дипломати. Включваше “Майната им на българите!”

Споменавам го, защото може да не го знаеш или си го пропуснала случайно, a не си от онези, които викат смехотворното:

“Руснаци могат да прихванат разговор на американци, ама американците не могат да прихванат руснаци.”

Така и не ми стана ясно защо едните могат, а другите – не.





Не знаех за този разговор наистина, но в края на краищата България нали и без това се е ориентирала към ЕС, виж американците и ЕС уж много си сътрудничиха пък изведнъж... майната им??? Това не е ли лицемерие или аз пак нещо не разбирам???
цитирай
10. kass - mt46
12.05.2014 00:09
ами да, толкова често се променят позициите, че човек се обърква по някое време...
Поздрави!
цитирай
11. kass - rustam
12.05.2014 00:13
Не става ясно какво е имал предвид за православието, защото набързо започна да го увърта и да отрича... Нарочно не цитирах думите "православието е заплаха за западната цивилизация", защото той отрече да е казал именно това и не обяснява какво точно е имал предвид...
цитирай
12. kass - kmetova
12.05.2014 00:18
Ами като гледам живеем в доста фалшив свят, та не е ясно като ходим на избори между какво избираме. Явно кандидатите се назначават отвън, пък ти като искаш избирай измежду тях...
цитирай
13. анонимен - Много напредваш, Касси, за моя г...
12.05.2014 00:19
Много напредваш, Касси, за моя голяма радост. Политиката е сложно нещо, но като се позамислиш и видиш някои поучителни постинги на Куш, всичко става ясно. :)
цитирай
14. alibababg - Привет:)
12.05.2014 00:20
Това което Е, и това което блика от средствата за масова дез/информация - нямат нищо общо.
Това май не "разбираш"
Цялата тази мръсотия на 100% е: измислена ,финансирана ,провежда се - от ционистите.... за ционистите.
Простичко е ако знаеш взаимовръзките и реалния ход на такива "събития".
Арсений Яценюк - еврейн
Тимошенко - еврейка
Янукович - еврейн
Кличко - еврейн
Путин - по майчина линия - еврейн
ЕС - еврейски съюз
НАТО - ха, познай под чий контрол е:)
За негрото в бялата къща - какво да ти кажа!? Намира се на територията на съветските американски щати. Преведено - Под пълното разпореждане, командване - НА? Циониститеееее - верен отговор:)
Та така......
Внесох ли малко яснота:)

цитирай
15. freeoldmen - kass, за съжаление коментарът ти в случая е повърхностен,
12.05.2014 00:36
което е дало възможност на фараона да включи елементарните си провокации...

Поредната гадна игра на силните на деня...но обичам да вярвам, че все повече хора виждат измамата, и въпреки мерзостта, насаждана от платени провокатори, въпросите ни все някога ще намерят отговор.
цитирай
16. dinkov - Динков
12.05.2014 00:37
kass - много добре разбираш, че нищо не разбираш. Долу - горе и аз мисля по същия начин, но това което разбирам е: 1. - кой ще загуби ? Ще загубят обикновените хора (вече доста дори малко умряха) и украинци и руснаци. Имам колега женен за рускиня и сега за да идат до Москва с автомобил трябва да минат през Полша и Беларус. Каква им е на тях лично файдата. Никаква. Само зарар. Това, че Путин е с космически рейтинг тях не ги топли. Разбира се, че губят украинците. Това дередже гарантира на цяло едно поколение кофти живот и ги обрича на бедност. А кой ще спечели ? Ами който и да спечели, горенаписаното няма как да се изключи. 2. - нашето делене на русофили и русофоби. Ама, че глупост. Ние сме българи и освен българофили не трябва да бъдем други. Трябва да сме практични и да си гледаме нашия интерес. Загубата и на руски и на украински туристи си е загуба на пари за нас. Южен поток. Ако договора е добър за нас, трябва да се строи. Ако не е. Не трябва. Значи разковничето не е дали трябва или не, а какъв е договора. Ти да си му чела клаузите случайно. А... те са търговска тайна и аз като нормален човек няма как да разбера. Посветените първата им задача е те дали ще намажат, а за стадото наречено народ е отредена ролята да плаща данъци. Айде лека нощ, че пак стана късно, а такива като нас сутринта трябва да стават за да ходят на работа. Аз имам лошия навик да ям, не мога да карам на фотосинтеза, а пък чакащите ние да изкарваме мангизи все повече се увеличават.
Поздрав.
Ицко
цитирай
17. kass - kushel
12.05.2014 00:42
Кушел, не съм ти чела постингите, така че стига се превъзнасяй :)... Добре де, признавам си посетих ти блога веднъж и установих, че си пристрастен към единия от отборите. И русофилството и русофобството са ми еднакво непонятни, така че приеми, че позицията ти ми е малко непонятна... Виж, ако решиш да сложиш кръст на цялата тая демагогия, вече е друг въпрос.
цитирай
18. kass - freeoldmen
12.05.2014 00:50
Знам, че е малко повърхностно написаното, ама хич не обичам да влизам в подробности, защото първо има достатъчно изписано и второ хората са достатъчно любознателни за да изчетат тонове анализи през последните месеци, написани далеч по-добре от мен...Така, че няколко нахвърляни щрихи са предостатъчно за да стане ясно какво искам да кажа... И аз мисля, че хората вече са уморени, или може би по-опитни и цялото това извъртане им е ясно, както и намеренията зад него...
Поздрави!
цитирай
19. kass - alibababg
12.05.2014 00:52
Ами как да разбирам, като е неразбираемо...
цитирай
20. kass - dinkov
12.05.2014 01:02
Ами не разбирам наистина. Не разбирам реализацията на някакъв световен план чрез пропаганда, войни, икономически кризи и всякакви други мерки? Светът е отдавна глобален в областта на науката, културата, спорта... Хората искат мир, изява, фестивали, туризъм, спокойно съществуване, а управляващите им налагат някакъв модел по нечовешки начин... И пак се говори за врагове, за още НАТО, военна индустрия, икономическо влияние и т.н. и т.н... Какво общо има обикновеният човек с геополитиката?
цитирай
21. tutankhamon661 - kass
12.05.2014 01:03
Специално заради Freeoldman да те светна, тъй като знам, че си сред малкото честни хора в този сайт и не заслужаваш да те лъжат комунисти-интриганти.

Лично единият от участниците в разговора призна, че е изрекъл “Майната им на българите”. Това стана няколко часа преди Москва да отрече и съм сигурен, че много сол са му стоварили върху главата. Можеш да погледнеш при Ангелина Пискова – нейният съпруг лично е разговарял с въпросния участник.

И понеже сега по типичния комунистически лъжлив начин ще кажат, че рекламирам приятелка, да уточня: казвам го специално за Kass и знам, че ще провери, защото е Търсач На Истината. А комунистическите извъртания и манипулации не ме интередрусат. Сами са си виновни, защото поради многобройните им лъжи вече рядко чета какво са написали, освен ако нямам специална причина за това. А видео от комунист даже не си правя труда да погледна. По презумпция приемам, че твърденията им не са истина.

И не се съгласявай толкова лесно, че си “повърхностна”! Hапротив, както винаги си перфектна.

цитирай
22. vmir - Аз не разбирам твоята сигурност в твърдения,
12.05.2014 07:21
върху които базираш питането си. Например, че Тимошенко казала, че ще изтрепи руснаците. Ами откакто гледах клипче, в което тя казва каквото и се приписваше в загланвието знам, че на нея може да й бъде приписано, че е изнасилила майка си. Монтажът беше оскърбително нескопосан, а има начини да се припише на всeки всичко и самия той да не може да разпознае какво е казал и какво не. Най-изненадващото за мен са не глупавите измами, а тълпите, които имат нужда от тях. Те никога не вземат 10 руски филмчета за събитията в Украйна, за да преброят на колко от тях заглавието отговаря на съдържанието. А това е добре познатият манталитет, заради който се казва: "Лъже като дърт циганин".
цитирай
23. minevv - да
12.05.2014 08:50
браво за постинга
цитирай
24. minevv - da
12.05.2014 09:11
и моите съчки в огъня
-прочети за югославия
-погледни арабските пролето- особено сирия
=> има интереси, и хората по тези земи са излишни
А ако искаш бърз лакмус - виж какво пише вмир и тръгвай в обратната посока
Там където човешкия живот е евтин, където демагогстват с възвишени идеали... явно лъжат!
цитирай
25. kass - vmir
12.05.2014 09:29
Аз отдавна свикнах да смяташ, че съм точно онази част от тълпата, която е най-податлива не на какви да е, а единствено и само на руски и комунистически пропаганди. Нищо, аз не ти се сърдя. Все още тайничко се надявам, че някой ден ще започнеш да гледаш фактите и че за теб ще бъде по-важно каква е самата истина, отколкото колко непоносимо е да гледаш как ще тържествуват русофилите...
Тимошенко сама призна истинността на записа. Нещо повече, тя е толкова неудържима в лудостта си, че съвсем ясно заяви, че ще възроди революцията, ако не стане президент...

http://zn.ua/POLITICS/timoshenko-esli-strana-vyberet-drugogo-prezidenta-nam-pridetsya-zayti-na-tretiy-krug-revolyucii-144533_.html
http://www.cross.bg/timoshenko-ykraiina-lamert-1403509.html#axzz31TnrczLh

А питането ми е съвсем ясно и в кратце е "защо има двоен стандарт?" и защо ни баламосват?
Защото европейците ще си легнат сити нощес, а в Украйна умират хора, потъват в дългове и икономиката им се срива. Българина също опищява орталъка сякаш става въпрос за неговата страна, а не чужда, отново се разделил на русофили и русофоби, с което за пореден път дава храна на политиците си да го шантажират и грам не му пука, че в същото това време цяла една държава ще плаща с години мизерия, смърт и разделение крайно националистическата си авантюра...
Кой ще понесе отговорност за това?
цитирай
26. kass - minevv
12.05.2014 09:55
Винаги, където има големи идеали човешкият живот е евтин. И няма значение какво са декларирали ЕС и какво реално правят, щом е в полза на великия идеал, а кой е той и в какво се изразява??? Но в Германия хората искат да бъдат честни с тях, искат да се води политика за малкия човек, а не за американските интереси и не са склонни да се поддават на манипулации. Може би и затова Германия е това, което е...
Поздрав!
цитирай
27. podvodni - Хихихи, много силен пост. Шапка ...
12.05.2014 09:58
Хихихи, много силен пост. Шапка свалям.
Здаваш доста силни въпроси, които се задават много често в пространството, но не се вземат на сериозно. Защото, ако някой друг ги зададе, веднага се определя като путинофил, русофил, марсофил, марсоход и пр. лунарни определения. Но в твоят случай, путиино-русофили и фоби запецват в отговорите си. Приемат те по различен начин.
Обаче нищо не е такова каквото изглежда. Част от истината е, че реално се готви едно голямо фак ю на ЕС. Докато на ръководителите на ЕС им е през онази работа за самият ЕС, то на средният ешалон, просто им се изправя косата от ужас. Същата треска ги тресе и в рашата и щатско. Украйна е умалено копие на ЕС, и ако нтам протичат процеси на деление, същото ще се случи в Европата. И не само там, но и в отделните държави. Италия е пред разпад - север срещу юг, Испания и Францата си имат и ще си имат бая главоболия с ЕТА. В немачко, баварците и източните райони също започват да мърморят (за сега под мустак, но в последствие и по-силно). Белгия бе без правителство близо 2 години поради разногласия между французи и холандци. Орбан дава заявка че ще бачка за получаване на автономия на всички унгарски общности в другите страни. Нищо чудно след време да намекне за възтановяване на Австро-Унгарската империя.
С прости думи - качамака е почти готов.
цитирай
28. vmir - 25. kass,
12.05.2014 10:06
kass написа:

А питането ми е съвсем ясно и в кратце е "защо има двоен стандарт?" и защо ни баламосват?
Защото европейците ще си легнат сити нощес, а в Украйна умират хора, потъват в дългове и икономиката им се срива. Българина също опищява орталъка сякаш става въпрос на неговата страна, а не чужда, отново се разделил на русофили и русофоби, с което за пореден път дава храна на политиците си да го шантажират и грам не му пука, че в същото това време цяла една държава ще плаща с години мизерия, смърт и разделение крайно националистическата си авантюра...
Кой ще понесе отговорност за това?


Никой никого не може да баламоса, докато човек сам не се хване на лъжите му. Щели сме да плащаме с мизерия, и т.н. Аз предпочитам да вярвам на цифрите и фактите, а не на популярната вяра, че умираме от мизерия, защото сме си унищожили прекрасната комунистическа индустрия. Даже ми омръзна да повтарям колко по-лесно е да се намерят цифрите, вместо да се слушат "икономическите корифеи", фабрикуващи безочливите лъжи, омръзна ми да обяснявам, че има разлика между факт и възприемането на нещо за факт. Че вярата може да е много важна, но не и като манифактура за факти.
цитирай
29. kass - vmir
12.05.2014 10:22
Значи сега от мизерията и размириците в Украйна се прехвърляме в България??? И какво да направя, че ти е омръзнало да обясняваш за комунистите и индустрията??? Въпроса ми е съвсем ясен "защо ЕС води двоен стандарт и подкрепи ултранационалисти в Украйна?" и защо ЕС се използва за интересите на САЩ?
Ако искаш да ми отговориш с доводи добре, но ако ще започваме с това кой ни бил враг, и как руснаците са изнасилвали германки в края на ВСВ (изключително гнусно деяние, съгласна съм), което няма общо с днешните събития. Ако ще всяваш омраза и ще работиш в полза дезинформацията, мисля че няма да има смисъл да влизаме в поредната полемика...
цитирай
30. kass - podvodni
12.05.2014 10:30
Ами именно защото ЕС е вече една голяма смесица от етноси са толкова върли противници на национализма... Национализма е заплаха за ЕС, защото в основната си идея той е един вид голяма общност от различни народи. За жалост няма как да постигнат баланс и жизненото неравенство на едни държави спрямо други водят до раждането на националистически формации и антиевропейски настроения.
цитирай
31. podvodni - Ес в сегощният си вид няма никакъв ...
12.05.2014 11:01
Ес в сегощният си вид няма никакъв шанс. Европа с националистически формаций си е направо самоубийство. Баланс и съвместно съществуване чрез зачитане интересите на всички от всички е нежелателен и неосъществим на този етап.
Така погледното сме в задънена улица и обречени вечно да се въртим в кръг.
Така е, защото елемнтарните хорица ( в това число образованите, младите, умните и красивите) виждат само един пласт от мгопластовата действителност.
цитирай
32. kass - podvodni
12.05.2014 11:28
ЕС ще се обрече безвъзвратно ако не се върне към замисъла на своето създаване. Защото когато демокрацията се налага със сила тя се превръща във всичко друго, но не и в демокрация. Най-много се дразня на изкривяването на ценностите и се чудя как са възможни такива заблуди??? Например, чета статия как на Крим това щяло да му бъде последния референдум т.е. последната глътка свобода. Допитвам се до чичко гугъл кога е бил първият референдум в САЩ и познай? Те все още чакат своя първи референдум... Правителството в САЩ не взе под внимание мнението на народа си, когато започна войната във Виетнам, въпреки масовите изяви, въпреки хипи-движението за мир, но днес основната дума, която се чува от американските политици е демокрация... Аз не съм американофобка, но мразя да се опорочават, изкривяват и унищожават изконни човешки стремежи каквито са демокрацията и стремежа на хората за мир...
цитирай
33. podvodni - Демокрацията е много хубава дума, ...
12.05.2014 12:47
Демокрацията е много хубава дума, при това звучащо изключително красиво и примамливо. Но само толкова. Знаеш ли, реално никой не желае и се страхува да живее в демокрация. Мисълта ми е за обикновенните хора. Защото да живееш в демокрация се изисква изключително огромна лична отговорност и не на последно място езотерични знания, малко по-високи от начално ниво. А както ти прави впечатление, много от хората нямат никакво желание да поемат лична отговорност. Всъщност в идеята става въпрос само и единствено за власт. Вземи на пример с днешната (и не само) предизборна кампания. Примерно един Бареков. Основният постулат е "аз ще управлявам страната по добре". Ключовият момент е, термина управлявам подкрепен с онова готино аз. И хората ще му делегират доверие да ги управлява. Защото управлението на държавата е всъщност управление на хората. И това не е характерно само за него.
Хихихи, след това ще му търсят отговорност. Защо? Щот ги е излъгал. Хаха, но никой не търси в себе си отговорност, че сам се е излъгал. Обаче нали знаеш, че този процес, да отсееш истината от лъжата, е свързан с мислене, внимателно слушане и виждане. Не да чуваш и гледаш, а да слушаш и виждаш. В този аспект, ще ти дам пример, за явна слепота която води до съвсем грешни изводи. Казваш, че ЕС трябва да се върне към замисъла на своето съществуване. Та този замисъл съществува още от началото на 19-ти век. След разгрома на Бонапарт, на Виенският конгрес, барон Ротшилд предлага създаването на европски щати. Щяло е да се случи, ако Руският цар се не бе запънал и отказал това предложение. Баронът се заклел да унищожи фамилия Романови и цялото руско население. Та нали знаеш, че Родшилд е бил масонче, но братя масони са били и почти всички наши видни народни борци за свобода, вкл и Левски. Та когато президентчето изтреля в реч, че нашите борци за свобода са работили за влизане на България в обединена европа, си каза чистата истина. И настана един рев, не ти е работа. Ама като не се слуша, а само чува ...
цитирай
34. mladezh - Сериозно и съвсем наистина се об...
12.05.2014 13:06
kass написа:
mladezh написа:
Сериозно и съвсем наистина се обърках - значи "америка" отново ни стана враг ли трябва да е идеята? ...питам за да мога да се ориентирам по-лесно - пропагандната машина очевидно работи силно и очевидно много по-успешно отколкото съм предполагал че е възможно (и то от времето в което ме подготвяха за комсомола)...


Мислех, че времената на враговете е отминало, но явно вие все още си имате. За мен няма американци или руснаци врагове или братя - има добри и лоши действия, а вие си търсете врагове където си искате...

Това ми прозвуча като заяждане... "Ние" възприемам себе си като достатъчно отворен човек за да иронизирам всеки опит за пропаганда :) ..."Ние" по никакъв начин не търся "врагъТ" - дори напротив, удивлявам се на усилията отново да ми се наложи/посочи такъв!
Всяка монетка има две страни (задължително) - но няма как да приема желанието на една нация и народ да живеят свободно и независимо като нередно. Още по-малко бих приел желанието на друг народ за запази господарското си отношение и влияние над търсещият своята независимост такъв. Безусловно бих осъдил желанието на узурпатора да прехвърли вината си върху трети "участник" - това което се случва е повторение на ужасни и стари истории, Наполеон, "Октомврийската революция", Сталин, Хитлер...
цитирай
35. mladezh - Това което Е, и това което блика от ...
12.05.2014 13:13
alibababg написа:
Това което Е, и това което блика от средствата за масова дез/информация - нямат нищо общо.
Това май не "разбираш"
Цялата тази мръсотия на 100% е: измислена ,финансирана ,провежда се - от ционистите.... за ционистите.
Простичко е ако знаеш взаимовръзките и реалния ход на такива "събития".
Арсений Яценюк - еврейн
Тимошенко - еврейка
Янукович - еврейн
Кличко - еврейн
Путин - по майчина линия - еврейн
ЕС - еврейски съюз
НАТО - ха, познай под чий контрол е:)
За негрото в бялата къща - какво да ти кажа!? Намира се на територията на съветските американски щати. Преведено - Под пълното разпореждане, командване - НА? Циониститеееее - верен отговор:)
Та така......
Внесох ли малко яснота:)


Ти по-голяма конспиративна глупост на можа ли да измислиш? ...понеже ги разбираш "нещата" - хайде обясни кои точно "евреи" имаш предвид (допускам че разбираш какво те питам)?
Едит - хубаво е да прочетеш малко образователна литература, и най-вече свързана с теологията предвид невероятните глупости които пишеш и чудовищното незнание което демонстрираш по отношение на религиите въобще ;)
цитирай
36. mladezh - за това писах преди два месеца и п...
12.05.2014 13:22
rustam написа:
за това писах преди два месеца и половина. Водещ в случая е "руският фактор", който сценаристите на преврата в Киев въобще не отчетоха, защото не го разбират.

Т.нар. "украинско правителство" беше гласувано на някакъв митинг на Мйдана от 10 000 души. хората от Изток мислят, че техните права да определят как да живеят не са по-малки от тези на въпросните 10 000 "революционери". между другото в украинската Конституция няма такова понятие " изпълняващ длъжността президент"

А що се отнася до "православните принципи" - те не са чисто верски и християнски. Първо: в православието връзката между държава(монарх) и църква е много по-тясна и дори преливаща, отколкото при католицизма и протестантите. Второ: става дума за доктрината за "Втория Рим", утвърдена след падането на Константинопол. В смисъл, че духовната водеща роля в православния свят от този момент се мести в Москва. Неслучайно гербът на имперска и на днешна Русия е всъщност гербът на Византия(двуглавия орел). това е имал предвид според мен шведския политик.

Още прост пример за човек говорещ без да знае какво говори - правейки това убедено и вероятно с желанието да изглежда умен :))) ...Добре бе хора - защо не ползвате интернет за самообразоване? Толкова много и точна информация може да се събере само от Гугъл - защо ти е нужно да се правиш на глупак след като имаш възможност да бъдеш всичко (буквално, и доста убедително в случай че умееш да ползваш главата си за мислене и развитие).
Съвет: Ако смяташ че в интернет информацията ти е твърде суха или разводнена - вземи прочети някоя световна класика. Книжките действително са богатсво и в твоят случай мпгат да ти помогнат - започни с Дюма и "Мускетарите" за да разбереш как стоят нещата поне при Католиците... ;)
цитирай
37. kass - podvodni
12.05.2014 13:37
Не мога да се съглася с теб. Демокрацията не е просто красива дума още пък по-малко за обикновения човек. Езотеричните знания за които говориш съвсем не са чак толкова необходими поради простата причина, че човека не е чак толкова лишен от механизми за да преценя или дори почувства кое е добре за него и кое не. Затова например на хората не им е нужно висше образование за да си дадат сметка, че професионално обучени снайперисти няма как да са народния глас, тъй като никой не разполага нито с професионално оръжие у дама си, нито с професионалните умения да го ползва. По същият начин хората не приеха летните протести у нас миналата година, защото никой не можа да ги убеди, че шепа хора трябва да определят живота на мнозинството, колкото и да се сравняваха с Левски. Днес демокрацията е повече от възможна поради технологичното развитие на човечеството. И тъй като повечето хора са безкористни и сравнително скромни в претенциите си, затова и е толкова неразбираема за тях войната на идеологиите. Демокрацията не е лошо нещо, колкото по-пряка, толкова по-добра е, именно защото ще бъде основана на онези заложени от Бог чувства в човека за справедливост, мир и благоденствие на човечеството като цяло. Използването й за политически цели е убийство на вярата в нея...
цитирай
38. kass - mladezh
12.05.2014 13:53
Така е, монетата има две страни, но между двете страни има една много тънка ивица, която не принадлежи нито на едната, нито на другата страна. Тя е толкова тънка, че никой не обръща внимание, но е достатъчно безпристрастна за да си даде сметка, че онези които държат да падне "ези" или "тура" не са нито небесни ангели, нито черни дяволи, а просто имат свой собствен интерес. Колкото до желанието на една нация да избере пътя си, то днес има достатъчно механизми за да се определи тази посока без да й се налага насилствено. И тъй като си повлиян от революционния патос за свободата да ти кажа, че четох коментари подобни на твоя, като например как било по-добре да си беден и свободен, отколкото нахранен (считай от Русия) и поробен. Разбира се автора удобно е пропуснал да даде поне два-три примера за такива бедни, но независими и свободни държави, а резултата от подобен националистически патос може да провери като поразгледа съдбата на някои бивши колонии например. Нека да се разберем по един въпрос. Няма независимост от Русия преди да се осигурят основните жизненоважни ресурси за страната... И това го разбират и ЕС, и Америка, но сякаш това няма значение. Ето срещу това няма как да не роптая...
цитирай
39. podvodni - Принципно съм съгласен с твоята ...
12.05.2014 14:06
Принципно съм съгласен с твоята теза. Но само принципно.
Така, демокрацията е:
1. Управление на мнозинството, като малцинството трябва да приема решенията на мнозинството
2. Живот и дейност постигнат чрез абсолютно съгласие, постигнат по пътя на логичното убеждение.

Първият вариант си е мека форма на насилие, ат където и да го погледнеш. При него правотата винаги е субективна, и следва призивът да се борим за запазване на демократичните устои и принципи.

Вторият вариант предразполага далеч повече познания и качества, а най-възможният начин за постигане на общо съгласие е, чрез едни, малко известни езотерични практики. Всъщност работи се на принципа на надграждането чрез изключване на всички предрасъдаци и импринтвани модели.

А най-трудната част е да съществуваш и извършваш дейност по такъв начин, така, че едновременно да задоволяваш своите нужди и прищевки без да нанасяш вреда или болка на друг.
Нали чаткаш, че тук се изискват познания не само по счетоводство, човешки ресурси и английски език!
цитирай
40. vdp - Пу-у-у,
12.05.2014 14:12
Русофилка с русофилките:) Тук някои другари и другарки веднага ще те заклеймят като такава. Защото евро-атлантическите ценности напоследък не предполагат някой да задава неудобни въпроси. Особено болна е темата с двойния стандарт.
цитирай
41. alibababg - kass - ИЗВИНЯВАЙ!
12.05.2014 14:15
mladezh написа:
alibababg написа:
Това което Е, и това което блика от средствата за масова дез/информация - нямат нищо общо.
Това май не "разбираш"
Цялата тази мръсотия на 100% е: измислена ,финансирана ,провежда се - от ционистите.... за ционистите.
Простичко е ако знаеш взаимовръзките и реалния ход на такива "събития".
Арсений Яценюк - еврейн
Тимошенко - еврейка
Янукович - еврейн
Кличко - еврейн
Путин - по майчина линия - еврейн
ЕС - еврейски съюз
НАТО - ха, познай под чий контрол е:)
За негрото в бялата къща - какво да ти кажа!? Намира се на територията на съветските американски щати. Преведено - Под пълното разпореждане, командване - НА? Циониститеееее - верен отговор:)
Та така......
Внесох ли малко яснота:)


Ти по-голяма конспиративна глупост на можа ли да измислиш? ...понеже ги разбираш "нещата" - хайде обясни кои точно "евреи" имаш предвид (допускам че разбираш какво те питам)?
Едит - хубаво е да прочетеш малко образователна литература, и най-вече свързана с теологията предвид невероятните глупости които пишеш и чудовищното незнание което демонстрираш по отношение на религиите въобще ;)


Ти чифутче ли си! Или просто шабец гойско лайно!?
Тук говорим за политика - тъпанар! Не за религия!
На ГЛУПАЦИ нищо не обяснявам!
цитирай
42. kass - podvodni
12.05.2014 14:17
Нали чаткаш, че тук се изискват познания не само по счетоводство, човешки ресурси и английски език!

Чаткам аз, нали затова така остро осъждам налагането на демокрация по недемократичен начин. Няма как да се съкрати пътят към демокрацията, трябва да се извърви целият за да узреят обществата за нея...
цитирай
43. kass - vdp
12.05.2014 14:32
vdp написа:
Русофилка с русофилките:) Тук някои другари и другарки веднага ще те заклеймят като такава. Защото евро-атлантическите ценности напоследък не предполагат някой да задава неудобни въпроси. Особено болна е темата с двойния стандарт.


не предполагат неудобни въпроси, но хората ги задават. Не само в България, а и в цяла Европа.
цитирай
44. theeconomist - Нямам друго какво да кажа,
12.05.2014 14:47
освен,че съм впечатлен от трезвостта и конструктивизма на постинга.

Извинявай - ти знаеш защо!:-))
цитирай
45. bubulino - :))
12.05.2014 15:57
Жена, която разсъждава логически?! Ако не си омъжена те взимам!
цитирай
46. vmir - 29. kass,
12.05.2014 16:11
kass написа:
Значи сега от мизерията и размириците в Украйна се прехвърляме в България??? И какво да направя, че ти е омръзнало да обясняваш за комунистите и индустрията??? Въпроса ми е съвсем ясен "защо ЕС води двоен стандарт и подкрепи ултранационалисти в Украйна?" и защо ЕС се използва за интересите на САЩ?
Ако искаш да ми отговориш с доводи добре, но ако ще започваме с това кой ни бил враг, и как руснаците са изнасилвали германки в края на ВСВ (изключително гнусно деяние, съгласна съм), което няма общо с днешните събития. Ако ще всяваш омраза и ще работиш в полза дезинформацията, мисля че няма да има смисъл да влизаме в поредната полемика...


Нали ти казах, че вярата е важна, но не и като източник на факти. Не всяко твърдение удостоверява факт. На папуаса от Нова Гвитея няма как да му обясниш, че в телевизора не живеят човечета, защото веднага ще ти ги покаже с пръст като неоспорим факт. По същия начин за някои истина не съществува, защото някъде бият негърчетата и той вярва, че от това по-силно доказателство не може да съществува. Още по-малко ще разубедиш някой вярващ, че хората загиват в авиокатастрофи, защото успяват да ги прелъжат да се качат на самолет. Факт ли е, че падат самолети - факт е. Как може тогава да не са излъгани да се качат в тях хората, които падат с тях? Елементарно.
цитирай
47. luky - Лесно е да се дискутира темата за ...
12.05.2014 16:21
Лесно е да се дискутира темата за демокрацията в България. Каквито дискусиите в парлапента, такива и на улицата, и естествено в обществените форуми.
По трудно е търсенето на истината, особено когато има пристрастия и интереси. Не вярвам да бъде открита и тук, пак поради заложените пристрастия в самата постановка на поста.
Настоящото правителство на Яценюк е временно, поради бягството на Янукович в Русия. Точно поради тази причина са насрочени изборите на 25.5. Къде виждате недемократичност тук?! И защо намесвате разговора между Нюланд и Паят? Аз лично не виждам никаква намеса от страна на американците. Намесата е другаде и вие много добре знаете от къде идва.
Успех!:)
цитирай
48. ko642 - :)
12.05.2014 16:31
Това е то, една жена да каже че е объркана и не разбира и хиляди мъже ще се впуснат да и помогнат да разбере. Ако е и хубава, бройката се увеличава значително. Г-жа Плевнелиева ще има мого по голям успех от мъжа си - ще потекат едни помощи от ЕС стой та гледай.

Ако целия кипеж на мозъчни клетки (като гледам коментарите) се насочи от решаването на глобалния въпрос "кой е виновен/прав/крив?" - ЕС, Укарайна, Русия, САЩ към проблемите вътре в БГ, кво ли ще стане? :)

Поздрави!
цитирай
49. kass - vmir
12.05.2014 16:38
Вмир, аз просто искам да живеем в 21 век, а не в 20-ти... Толкова дивотии изчетох от т.н. русофоби и русофили, че просто няма по-голям фанатизъм от подобна вяра в своята правота... За какви комунисти, за какви империалисти, за какви 5 лева става въпрос??? Днес проблемите пред света са далеч по-различни и съвсем не по-малко страшни... Да не мислиш, че ми е много лесно да устоявам на изкушението да приема една готова теза лансирана от медиите и да спра да си мъча мозъка с неща, до които се стига с тонове изчетена информация и на двете страни в конфликта??? И ето, че питам. Може пък и да не съм права. Възможно е и да пропускам нещо, но няма кой да ми отговори.
цитирай
50. kass - luky
12.05.2014 16:43
Добре, хубаво го ударихте на критика, ама не казахте къде е истината. И защо да не намесвам разговора на американските дипломати щом е свързан с кризата в Украйна? И как да няма намеса на американците щом се говори за шистов газ и военна намеса във въпрос между Русия, ЕС и Украйна? Хайде да ми изясните нещата, че явно нещо съм пропуснала.
цитирай
51. jeremy231 - Каси, малко неудобно се чувствам в тази всичкознаеща среда
12.05.2014 16:43
Споредн мен, в дългосрочен план Русия ще загуби. И в средносрочен. Както си приказваме, "отвори вратите на Ада" и сега не се знае какво ще изскочи от там". Рано или късно /по-скоро рано/, ЕС ще придобие политико-административната структура на Германия и САЩ - федералната структура. Баш Путин и Русия ще катализират процеса. Колкото до пропагандата на Русия, не се връзвай. Лъжат, кат нашите комунета. В Украйна от векове има "национален проблем" и изключително силни антируски настроения. Искат си независимост хората и ще я получат. Това, че Русия трепери от НАТО си е неин проблем. Но страхът е от друго място. До границите не Русия ще се приближи свободната икономика със своите антиолигархични правила и равните възможности за всеки.
цитирай
52. kass - ko642
12.05.2014 16:46
Ааа не може да се насочи енергията към проблемите в България, защото както знаеш те са подобни на украинските - кой е виновен? ЕС, Русия или САЩ? само че ако проблема се разиграва в Украйна е някак по-безопасно за нас...
Поздрави!
цитирай
53. jeremy231 - Прочетох за "двойния стандарт"
12.05.2014 16:47
Де го бе, аланкоолу? В ЕС? Я пак? Колко вида икономики има там? Два, като у нас и в Русия? Колко вида право има там? Два? Като у нас и в Русия? Колко вида хора има там? Два? Като у нас и в Русия? Я стига!
цитирай
54. kass - jeremy231
12.05.2014 17:01
jeremy231 написа:
Споредн мен, в дългосрочен план Русия ще загуби. И в средносрочен. Както си приказваме, "отвори вратите на Ада" и сега не се знае какво ще изскочи от там". Рано или късно /по-скоро рано/, ЕС ще придобие политико-административната структура на Германия и САЩ - федералната структура. Баш Путин и Русия ще катализират процеса. Колкото до пропагандата на Русия, не се връзвай. Лъжат, кат нашите комунета. В Украйна от векове има "национален проблем" и изключително силни антируски настроения. Искат си независимост хората и ще я получат. Това, че Русия трепери от НАТО си е неин проблем. Но страхът е от друго място. До границите не Русия ще се приближи свободната икономика със своите антиолигархични правила и равните възможности за всеки.


Абе не знам какво ще загуби Русия, но знам какво ще загуби Украйна. Тая работа със свободната от олигарси икономика не е 100% гарантирана, ако Украйна стане член на ЕС. Сама ще трябва да се оправя с олигарсите си в една много сложна обстановка. Това, че Русия трепери от НАТО не си е само неин проблем както всички виждаме, ако изобщо трепери де. По-точно ми се струва, че не иска да й се бъркат във вътрешните работи, както неименуемо ще стане ако НАТО вземе да се разширява до самите й граници. Колкото до антируските настроения, мисля, че те не се различават много от нашите антитурски, т.е. са си баш националистически лозунги на политически амбициозни хора...
цитирай
55. kass - jeremy231
12.05.2014 17:20
jeremy231 написа:
Де го бе, аланкоолу? В ЕС? Я пак? Колко вида икономики има там? Два, като у нас и в Русия? Колко вида право има там? Два? Като у нас и в Русия? Колко вида хора има там? Два? Като у нас и в Русия? Я стига!


Добре, попитах вмир, ама не ми каза та затова питам и теб, ясно и кратко "защо ЕС подкрепи ултранационалистите в Украйна?"...
цитирай
56. luky - kaas
12.05.2014 17:43
Простата истина е, че Украйна иска незавизимост от Русия. Останалото ca манипулации и празно приказки.
Толкова ли е трудно да се разбере, че те имат нужда от ненамеса от страна на последната в подготовката им за тези избори?!
Шистовия газ е независимост от руския газ, дано поне това е очевидно.
Колкото до истината, добра идея е да я потърсите сама. Тук всеки се подписва под някаква истина, включително аз.
Имайте съмнения относно Запада, но не бъдете сляпа към изтока. Средата е хубаво нещо.
цитирай
57. luky - kaas
12.05.2014 17:44
Простата истина е, че Украйна иска незавизимост от Русия. Останалото ca манипулации и празни приказки.
Толкова ли е трудно да се разбере, че те имат нужда от ненамеса от страна на последната в подготовката им за тези избори?!
Шистовият газ е независимост от руския газ, дано поне това е очевидно.
Колкото до истината, добра идея е да я потърсите сама. Тук всеки се подписва под някаква истина, включително аз.
Имайте съмнения относно Запада, но не бъдете сляпа към изтока. Средата е хубаво нещо.
цитирай
58. blackpredator - Ово е двоен стандарт:
12.05.2014 18:01
Декларацията на САЩ по повод отделянето на Косово от Сърбия през 2009г.: "Декларациите за независимост може да нарушават вътрешното законодателство, но това не означава, че това е нарушаване и на международното право"
Това, което е позволено на албанците в Косово, е забранено на руснаците, украинците и татарите в Крим.

Важно е зад всичко случващо се в Украйна да има концепция, но в ЕС отсъства, а в Русия я има.
По-стара е историята от майдана. Ако си слушала годишните интервюта на подполковника, ще разбереш ниво. Може да не е особено либерален, но е твърде далече и от идеята за диктатор или император. Колко предложения даваше през годините и как му отвръщаха? Тия педали системно принуждаваха и принуждават тая страна да влезе в роля, в която тя не иска да влиза.
Е и ?! Вместо равностойно икономическо сътрудничество и обединение сега имаме руснаци патриотично нахъсани, от което ЕС ще получи кукиш, за сметка на официален Вашнигтон.

Тия не помнят ли кой създаде Ленин, кой създаде Хитлер и как от ЕС простотия светът два пъти пламна. Няма поуки в ЕС, а виждам, че руснаците са се понаучили да мислят.
Ей затова харесвам Путин. Сложи протези на глинените крака на колоса.

Има и други мнения в Европата:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4049906

А блоговите демократи, коментирали по-горе, петимни са за бартер дупе за Ригли или Орбит, на стойност 30 сребърника...
цитирай
59. kass - luky
12.05.2014 18:08
Простата истина е, че Украйна иска да върви към развитие, да е отворена към света, да има икономически подем и да е независима от олигарсите, независимо какви са те - руски, украински или американски. Това обаче няма как да постигне с някакви крайни националистически действия поради сложния си етнически състав. Шистовия газ е независимост от руския газ, но пък те поставя в друга зависимост, на съвсем не по-малки интереси за вмешателство във вътрешната политика от руските. Имам съмнения, и към изтока, и към запада, защото действията не отговарят на заявките, което е и смисъла на поста. В крайна сметка резултатът ще е доста страшен за украинският народ. Ще се теглят заеми, ще се възстановява трудно, а политиците ще прехвърлят виновника - ту на изток, ту на запад според това кой е на власт... Това е една много добре работеща формула, създава се проблем: изток - запад, ляво-дясно и т.н., а после поставени лица в предизборни кампании обясняват как имат решение на проблема...
цитирай
60. jeremy231 - Каси, дай първо да дефинираме що е то "ултранационалист", а?
12.05.2014 18:19
Моля ти се, не използвай руските пропагандни клишета. Какво знаеш ти за борбата на украинците за свобода и независимост? Нищо, като те гледам. За тебе Степан Бандера е фашист, но не си и чувала, че си е отлежал в концлагер, за отказ за съдействие с германците. Не помня точно, но 2 или 3 години е бил затворник на германците. Не знаеш, че украинците са посрещнали германците, като освободители /познато, нали? Но с обратен знак. Не знаеш, че стотици хилияди украинци се са включили доброволно във Вермахта против СССР. За "голодомора", който Янукович отрече, че е същесвувал, какво знаеш? Геноцид чрез глад. После етническо прочистване. Крим е обезтатарен, обезбългарен и заселен с руснаци. До Елцин е било забранено на татарите и да се връщат обратно в крим. Само на послушните. Бандера е убит от КГБ, Коновалец, мисля, че беше името му. И той е убит от КГБ. Все зад граница. Бандера в Германия. По памет пиша, без да правя справки с книгите ми. От векове украинците си искат независимостта. От поляци, турци и най-вече руснаци. Ако съпоставеш България и Украйна, ще ти настръхне хубавата главица от ужас. Турците ще ти се сторят връх на цивилизацията в сравнение с руснаците.
цитирай
61. kass - blackpredator
12.05.2014 18:23
Не ми се дълбае в темата Крим, защото е последица. Можеше да не се стига до там и Украйна да запази своята цялост. За жалост ставаме свидетели как лесно се откъсват земи от една държава, а това не е никак хубаво, но както казва мъдрият ни народ "като се обърне колата, пътища много"...
цитирай
62. ko642 - Добре, попитах вмир, ама не ми ...
12.05.2014 18:24
kass написа:


Добре, попитах вмир, ама не ми каза та затова питам и теб, ясно и кратко "защо ЕС подкрепи ултранационалистите в Украйна?"...


Защото националистите бяха готови да свършат мръсната работа. После ЕС ще оттегли подкрепата си и ще сложи по умерени .. най-вероятно, ако се намерят такива. Защо САЩ подкрепиха талибаните навремето .. сега воюват с тях? Грешката е че търсиш принципи там където има чист практицизъм - целта оправдава средствата.
цитирай
63. jeremy231 - Каси, ако са ти слаби нервите, не гледай
12.05.2014 18:31
http://www.youtube.com/watch?v=G2LapyqOMdo
http://www.youtube.com/watch?v=7YkWFHIqrZQ това виж, нъл си женичка.
http://www.youtube.com/watch?v=hqyDjDhVnV0
Едно от клипчетата да видиш и ще си промениш тезата.
Сега, аз да ти кажа от първо лице ед. число. Ние не мразим така сърби, турци и гърци, както украинците, руснаците. Казвали са ми го украинци-интелигенция, които, общо взето са хрисими хора. Апропо, руснаци са ми казвали, че няма как да се извинят на украинците за всичкото зло, което са им направили.
цитирай
64. jeremy231 - Черния Хамстер пак се обърка
12.05.2014 18:36
Или е глупав /най-вероятно, защото за да е демагог, трябва да е и знаещ/, или си лъготи по хамстерски.
Така, Черен Хамстер, посочи някъде, някога или където и да е било, че Косово иска да се присъедини към Албания. И Албания да е навлязла със свои войски в Косово.
Без да увърташ или да пишеш трудноразбираеми изречения. Показваш документи и точка.
цитирай
65. vmir - 55. kass,
12.05.2014 18:44
kass написа:

Добре, попитах вмир, ама не ми каза та затова питам и теб, ясно и кратко "защо ЕС подкрепи ултранационалистите в Украйна?"...


Не мисля, че е трудно за разбиране, че международен акт става факт, когато се признае или удостовери със съответната недвусмислена декларация или документ от извършващия го. Затова служат правилата, законите и документите. Например признаването на териториалната неприкосновеност на Украйна от Русия, подписан и подпечатан от последната.

Ако подобни официални договорености се приравняват от някого до обвинения между ултрасни акитки, това не е доказателство, че глупостите на агитките са онова, от което трябва да се ръководят държавите, надявам се да се сещаш какъв би бил резултата в такъв случай и кой би предпочел такова развитие. Наистина не исках да посочвам толкова очевидни неща.
цитирай
66. podvodni - Добре, попитах вмир, ама не ми ...
12.05.2014 18:47
kass написа:
jeremy231 написа:


Добре, попитах вмир, ама не ми каза та затова питам и теб, ясно и кратко "защо ЕС подкрепи ултранационалистите в Украйна?"...


Ами никой няма да ти отговори щото на никой не му отърва отговора. По-лесно да се разтягат локуми като на "Капалъ чарши" от колкото да се каже ясно и просто - Защото така им отърва. Ес се противопоставиха на Янукович, че видиш ли бил диктатор, подкупен и си отгледал олигархичен кръг. Обаче, чудно защо приеха за легитимни демократични представители на Украйна именно хората от неговият олигархичен кръг. Защо? Ами защото така им отърва. Имат си планове хората и си ги преследват до край.
цитирай
67. alexs - Точно и обективно е разгледан пр...
12.05.2014 18:53
Точно и обективно е разгледан проблема за разлика от много журналисти и официални български медии
Някои блогъри като радиоговорителката фараона и катана също са пристрастни и необективни!
Очевидно в последно време има разминаване между европейски и християнски ценности! Християнските ценности не могат да бъдат заменени с Европейски цености навремто комунистите се опитаха да подменят християнските ценности с комунистически морал провалиха се!
цитирай
68. kass - jeremy231
12.05.2014 18:57
Сава, приятелю, влез и ти в 21 век моля те :)... Какви са тия клипчета от миналия век??? И не, не смятам Степан Бандера за фашист, но за сметка на това Тимошенко ми прилича и още как, при това без самата тя, вероятно, да осъзнава какви ги дрънка в 21 век с поглед към ЕС... И какво значи украинците мразят руснаците??? Това означава ли, че подкрепяш идеята на Тимошенко да избият руснаците? И за кои руснаци става въпрос? За онези в Русия, или онези в Украйна? Та на въпроса ти какво разбирам под ултранационализъм? Разбирам етническо прочистване в най-лошият случай, а в по-лека форма поставяне на един етнос в безправие, по презумцията че е на чужда територия и е малцинство...
цитирай
69. tit - Защото силата на правото се налага със сила!:)
12.05.2014 19:08
По възможност - контролирана от далече.
Никой не коментира темата от клипа.:(
Щото двойният стандарт е в нас...
цитирай
70. kass - vmir
12.05.2014 19:12
vmir написа:
kass написа:

Добре, попитах вмир, ама не ми каза та затова питам и теб, ясно и кратко "защо ЕС подкрепи ултранационалистите в Украйна?"...


Не мисля, че е трудно за разбиране, че международен акт става факт, когато се признае или удостовери със съответната недвусмислена декларация или документ от извършващия го. Затова служат правилата, законите и документите. Например признаването на териториалната неприкосновеност на Украйна от Русия, подписан и подпечатан от последната.

Ако подобни официални договорености се приравняват от някого до обвинения между ултрасни акитки, това не е доказателство, че глупостите на агитките са онова, от което трябва да се ръководят държавите, надявам се да се сещаш какъв би бил резултата в такъв случай и кой би предпочел такова развитие. Наистина не исках да посочвам толкова очевидни неща.


Струва ми се, че не те разбрах??? Значи ЕС е подкрепил националистите, защото не е спазено "признаването на териториалната неприкосновеност на Украйна от Русия, подписан и подпечатан от последната." ???
цитирай
71. getmans1 - Странното и срамното така се омешаха в случая а истината е очевадна.
12.05.2014 19:18
Най-странното е че липсват така настойчивите за такива случаи призиви за преговори и мирно решаване на кризата. Толкова е странно че примерите са излишни.

Лошото е че като всички „задкулисно манипулирани акции“ винаги има възможност ситуацията да излезе от контрол както и стана.
Сега въпроса е да се замаже гафа в Одеса като се препише на противника, признанието ще е убийствено и вещае повече от провал и за целта се хвърлят огромни средства за дезинформация.

А кой може да си го позволи, в случая това е въпрос който няма нужда от отговор!
цитирай
72. lyubomircholakov - Изборите се решават ВЕКОВЕ преди да ...
12.05.2014 19:25
Изборите се решават ВЕКОВЕ преди да се състоят. :-)
цитирай
73. jeremy231 - Каси, не подценявай историческата и родовата памет.
12.05.2014 19:51
Чолаков, гръмни се с твоето патологично русофиство. Много лъжеш.
цитирай
74. dinkov - Динков
12.05.2014 20:32
Брей, хубав мохабет се е заформил. kass - кой ще спечели от цялата каламбура незнам, но ти писах кой ще загуби. Ами нормалните хора. И украинци и руснаци. Нормални хора, наричам обикновените, а който забъркаха каламбурата не са нормални, а психично болни. Номера е ние българите да се измъкнем от каламбурата която други е забъркват с най-малко щети.
На пръв поглед малко настрана от темата е дискусията за демокрацията, но моето мнение е, че тя наистина не е перфектна форма за обществения живот, но наистина по-добра не знам да съществува.
Поздрав.
Ицко
цитирай
75. vmir - 70. kass,
12.05.2014 20:37
kass написа:

Струва ми се, че не те разбрах??? Значи ЕС е подкрепил националистите, защото не е спазено "признаването на териториалната неприкосновеност на Украйна от Русия, подписан и подпечатан от последната." ???


Как ще ги е подкрепил, като няма факт в подкрепа на натрапчивите истерии, които отвличат вниманието от истинските факти, които спазват ли се законите, не подлежат на истеричните тълкувания на психопатите, натрапчиво представяни за факти. Или ще ми покажеш документ различен от истериите, поддържани по канона на нацистката пропаганда, докато хората бъдат превърнати в свирепи животни?
цитирай
76. blackpredator - Едно към едно по Оруел
12.05.2014 20:41
В какво се състоял основният принцип на промайданализма. Който го схванел правилно, щял да се предпази от русофилството:

ЧЕТИРИ КРАКА — ДА, ДВА КРАКА — НЕ! Щом веднъж го наизустиха, овцете в блога много харесаха този принцип и често, както си лежаха в сайта, почваха дружно да блеят: „Четири крака — да, два крака — не! Четири крака — да, два крака — не!“, и продължаваха с часове, без да им омръзне.
цитирай
77. vmir - За онези, които вярват, че любовта се гарантира с наточен сатър и лепене на
12.05.2014 21:45
ултранационалистически, фашистки и бандеровски етикети:

http://www.dnes.bg/iztochna-evropa/2014/05/12/lideryt-na-ukraina-pecheli-avtoritet-s-imidja-na-chestnost.225175?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=footer

Както и за онези мърши, които смятат за геройство да оклеветят брата си в тежки за него времена, да го оплюят, да му окрадат гаража и част от двора, да го сбият и смразят със синовете му и да го разцелуват от щастие и радост, ако успее да утрепи синовете си.
цитирай
78. kass - вмир,
12.05.2014 21:50
Искаш да кажеш, че не ги е подкрепил??? Че ултиматума за Тимошенко е измислица??? Че на майдана не са ходили дипломати от ЕС съюз???
цитирай
79. kass - tit
12.05.2014 21:53
опасявам се, че наложеното със сила не устисква дълго на времето...
Поздрави!
цитирай
80. alexs - Брей, хубав мохабет се е заформил. ...
12.05.2014 22:04
dinkov написа:
Брей, хубав мохабет се е заформил. kass - кой ще спечели от цялата каламбура незнам, но ти писах кой ще загуби. Ами нормалните хора. И украинци и руснаци. Нормални хора, наричам обикновените, а който забъркаха каламбурата не са нормални, а психично болни. Номера е ние българите да се измъкнем от каламбурата която други е забъркват с най-малко щети.
На пръв поглед малко настрана от темата е дискусията за демокрацията, но моето мнение е, че тя наистина не е перфектна форма за обществения живот, но наистина по-добра не знам да съществува.
Поздрав.
Ицко

Кой би спечелил от тази каламбура то е ясно световните банкери спекулантите от Уолстийт които правят пари от "въздуха" а това са кървави пари американската военна промишленост и хаоса в други части на света коствено подкрепя долара като кара хората от кризисните райони да търсят долари в противен случай долара при тази задлъжнялост би се сринал .....които забъркаха каламбурата не са психично болни всъщност болни са от алчност...има хора за власт и пари са готови да вървят през трупове!
Кой ще загуби не само руснаци и украинци и всички европейци като попречи на търговско икономическите връзки за нас българите при затягане на конфликта ще загубим много руски и украински туристи по Черноморието и хотелите ще стоят полупразни евентуално спиране на газа би причинило големи трудности на без това закъсалата ни индустрия.
цитирай
81. vmir - 78. kass,
12.05.2014 22:15
kass написа:
Искаш да кажеш, че не ги е подкрепил??? Че ултиматума за Тимошенко е измислица??? Че на майдана не са ходили дипломати от ЕС съюз???


Казвам, че си имам ясни критерии за извратеност и когато ги срещна, знам, че притежателите им не се спират пред никакви фалшификации и клевети. За какво братство може да става дума, ако всичко, което говорят за украинците го вярват? Защо да не ходят евродепутати на Майдана, не ми казвай, че не си чувала колко на европейците не му пукало какво става в Украйна - от същите, които смятат, че ходенето на Майдана е вмешателство и прочие. Ми разберете се най-накрая кое от взаимноизключващите се твърдения е правата линия, не съм склерозирал да не помня какво сте казали преди това и да се ориентирам единствено по тона...
цитирай
82. kass - vmir
12.05.2014 22:33
Ама чакай малко vmir, не ме карай да нося отговорност за това което е казал някой друг. Това, че ти не виждаш проблем в Тимошенко не означава, че няма такъв, защото аз също си имам критерии. И защо пък трябва да се разбирам с някого какво трябва да мисля??? Ами, че като виждаш и имаш критерии за извращения, защо ги виждаш само когато ти отърва??? И това, че не одобрявам действията на Русия, трябва ли да означава, че непременно трябва да одобрявам действията на други намесили се в конфликта??? Защото някак не ми е присъщо да си кривя душата...
цитирай
83. pesho - САЩ,ЕС И НАТО,ФАЛШ,ЛИЦЕМЕРИЕ И ДВОИНИ СТАНДАРТИ
12.05.2014 22:53

1.Янукович нпусна страната след като беше стреляно по него,а хора от охраната му бяха ранени,ако не беше избягал нямаше да е жив.

2.Турчинов е избран за президент с гласовете на 72% от депутатите в Радата,по конституция са нужни 75,а всички които са гласували са го направили под натиск.
3.Янукович не изпозва армията за потушаването на Майдана,същото не може да се каже за днешните управляващи в Киев.
4.Путин взе Крим по простата причина че САЩ точеха лиги за полуострова.
5.В злобата си САЩ спретнаха ужаса в Одеса,предизвиквайки Русия да нападне, да я обявят за световен агресор и налагайки и икономически санкции,но се окза че Путин е с един ход пред тях.

САЩ СВАЛИХА МАСКАТА СИ,ОКАЗА СЕ ЧЕ ИЗПОЛЗВАТ НАТО И ЕС ЗА СВОИТЕ МРЪСНИ ЦЕЛИ,А ИМЕННО УНИЩОЖЕНИЕТО НА РУСИЯ.
ДО 7-8Г.ЩЕ ЗАПОЧНЕ НАЙ-СТРАШНАТА ВОЙНА ВОДИЛА СЕ НЯКОГА.ДАНО НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СЕ ОСЪЗНАЯТ НАВРЕМЕ И ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В ДЪРЖАВНИЦИ
цитирай
84. rustam - Я, да видим сега
12.05.2014 23:13
какви ги плещи блогерът "вмир":

"...Казвам, че си имам ясни критерии за извратеност и когато ги срещна, знам, че притежателите им не се спират пред никакви фалшификации и клевети"

в опитите си да бъде "дълбок", той отново е снесъл брилянтна глупост. От цитатчето горе следва, че "вмир" има ясни критерии и когато сам си ги срещне...критериите? - няккави "притежатели" на тези критерии не се спират пред дъра-бъра. Хем критериите са негови, хем имат други притежатели, хем си среща сам. Луда работа.


Нещо като ето тази глупост от статията от "Днес", за която аналитичният блогър вмир ни е дал линкче. Ето цитатчето: "...Остап Семерак, който носи титлата министър на Министерския съвет и е приближен на Яценюк."
цитирай
85. getmans1 - Хората от Майдана и Силите за сам...
12.05.2014 23:19
Хората от Майдана и Силите за самоотбрана са несравними дори по външен вид!
цитирай
86. kostadin - Kass, имаедна малка корекция -т...
12.05.2014 23:39
Kass, имаедна малка корекция -точно в случая с Украина Русия нищо с никого не мери .Това е нейна земя-руска и те няма да я дадат за нищо на света.
цитирай
87. kova4ev2012 - Дали сме подготвени да говорим за темата "Украйна"?
12.05.2014 23:39
За да говорим за Украйна, не е достатъчно да гледаме телевизия и да отброяваме факти. Там има много история, както в Крим. Има много обща история, и многобройни истини, всяка от която тежи. Опитах се в няколко форума за поговоря за "своята истина"... Едно е сигурно, отворена е кутията на Пандора. Там, където тази кутия се отвори, започва да се лее кръв, хората загубват човешкия си лик, а човешките ценности се размиват в блудкаж. Тогава в целия този хаос остава да крещи само една истина: "За бога, нека този ужас да спре"
цитирай
88. kostadin - За да говорим за Украйна, не е дос...
12.05.2014 23:55
kova4ev2012 написа:
За да говорим за Украйна, не е достатъчно да гледаме телевизия и да отброяваме факти. Там има много история, както в Крим. Има много обща история, и многобройни истини, всяка от която тежи. Опитах се в няколко форума за поговоря за "своята истина"... Едно е сигурно, отворена е кутията на Пандора. Там, където тази кутия се отвори, започва да се лее кръв, хората загубват човешкия си лик, а човешките ценности се размиват в блудкаж. Тогава в целия този хаос остава да крещи само една истина: "За бога, нека този ужас да спре"

Ако не си готов не го прави .А ако си подготвен определи времето от което ще започнем историческият преглед .
Колкото и да е неприятно на досегашните световните полицай в украина се говори за руски народ .Номера с люлката на сръбската държава няма да се повтори в Украина.
цитирай
89. kass - kostadin
13.05.2014 00:08
Земя руска, земя украинска, исторически спорове и особености... Въпросът не е в това чия е земята в един глобализиращ се свят, просто днес нещата стоят така, че Украйна е отделна самостоятелна държава. Такава е реалността към настоящият момент и това не е някаква драма за никой, който разбира това и е отворен към света без предразсъдъци или някаква родова памет, както смята катана. Въпросът е дали Украйна иска да върви напред или иска да търси реванш според нейната си истина, или по-точно според истината на част от нейното население. Защото ако иска да върви напред ще трябва да се съобрази с настоящите особености на времето и да изостави националистическия си патос. Колкото до Русия, тя също няма проблем с това дали земята е руска, или украинска, нито дори дали Украйна ще влезе в ЕС, защото дори и да влезе това няма да и попречи по никакъв начин да си гледа интереса (справка България), но това не важи за НАТО, който е 80% финансиран от Америка...
цитирай
90. jeremy231 - Каси, нещата не са само "избий руснаците". Всъщност... к`во правят в Украйна? А в Кавказ, а в прибалтика?
13.05.2014 00:22
kass написа:
Сава, приятелю, влез и ти в 21 век моля те :)... Какви са тия клипчета от миналия век??? И не, не смятам Степан Бандера за фашист, но за сметка на това Тимошенко ми прилича и още как, при това без самата тя, вероятно, да осъзнава какви ги дрънка в 21 век с поглед към ЕС... И какво значи украинците мразят руснаците??? Това означава ли, че подкрепяш идеята на Тимошенко да избият руснаците? И за кои руснаци става въпрос? За онези в Русия, или онези в Украйна? Та на въпроса ти какво разбирам под ултранационализъм? Разбирам етническо прочистване в най-лошият случай, а в по-лека форма поставяне на един етнос в безправие, по презумцията че е на чужда територия и е малцинство...

Някой задава ли си простия въпрос, как са се озовали руснаци по места, където не им е мястото?
цитирай
91. jeremy231 - Нещо пак не разбрах хамстера., Ама то е от край време така
13.05.2014 00:27
Каси, в националната памет си стои "тия умориха баба и дядо и се настаниха да живеят в тяхната къща".
Етническо противопоставяне винаги е имало и ще има. Особено, ако един етнос се е настанил на опразнено с насилие място.
цитирай
92. kass - jeremy231
13.05.2014 00:51
Само, че да не стане накрая да си останат хем без бабината къща, хем без държавата си... Аз нямам против чувствата на националистите, но имам против методите им. Още повече ако са подклаждани от сили, които не са съвсем безкористни. Освен това смятам, че сега е много важно да се стабилизира държавата, да се укроти топката, да се примирят с факта, че ще трябва да понасъберат малко сили преди да ритат срещу Русия и т.н. важни държавнически решения, вместо което обаче се правят точно обратните неща и се тласка държавата към разпад. Какво ще стане когато съвсем скоро бунтовете за свобода се заместят със социални такива???
цитирай
93. vmir - 84. -
13.05.2014 08:45
Насран глупак с претенции, че различава фини аромати.

Нема начин, вервай!
цитирай
94. vmir - 82. kass,
13.05.2014 08:49
Нямам навика да се оправдавам когато виждам, че няма шанс да ме чуят и разберат. Не обичам и да се повтарям.
цитирай
95. jeremy231 - Коси, очевидно е. Направо си е очеизвадно намерението на Русия
13.05.2014 09:06
да не допуска стабилизация, избори и укротяване на обстановката. Съгласи е, че едни избори ще тушират вътрешните напрежения и крайните елементи ще са принудени да се съгласят с мнозинството. При демокрациите е така. Всъщност, целтана Путин и Русия е да дестабилизират колкото се може повече ЕС. За да се отвори място за неговата евразийска измишльотина.
Аз не съм спрял да се хиля на реакциите на "сериозни" руски политици, на някакъв певец от Австрия, който се представи с рокля и брада. Посредствен конкурс, посредствени песни и един поразяващ PR похват. И куп сериозни чичковци и лелки писнаха, като ощипани. "Педерасите идвааат!" Все едно по Русията няма педераси. Все едно на руската сцена няма мъже с рокли. Има, и то достатъчно.
цитирай
96. kostadin - Земя руска, земя украинска, ист...
13.05.2014 10:14
kass написа:
Земя руска, земя украинска, исторически спорове и особености... Въпросът не е в това чия е земята в един глобализиращ се свят, просто днес нещата стоят така, че Украйна е отделна самостоятелна държава. Такава е реалността към настоящият момент и това не е някаква драма за никой, който разбира това и е отворен към света без предразсъдъци или някаква родова памет, както смята катана. Въпросът е дали Украйна иска да върви напред или иска да търси реванш според нейната си истина, или по-точно според истината на част от нейното население. Защото ако иска да върви напред ще трябва да се съобрази с настоящите особености на времето и да изостави националистическия си патос. Колкото до Русия, тя също няма проблем с това дали земята е руска, или украинска, нито дори дали Украйна ще влезе в ЕС, защото дори и да влезе това няма да и попречи по никакъв начин да си гледа интереса (справка България), но това не важи за НАТО, който е 80% финансиран от Америка...

Тогава защо посланици от САЩ и ЕС сновяха в Украйна -нали е суверена държава.Защо САЩ да имат право да дърпат ушите на суверени държави .
Разбра се кои са били снайперистите стреляли по свой и беркутци.А стига си позволявала да те върти вихрушката на медиините пропаганди в услуга на янките.
Kass ,ти от Луната ли падаш или идваш от Вашингтон ,та не разбираш ,че Украйна е населена от хора принадлежащи към руския етнос.
цитирай
97. vmir - 95. jeremy231,
13.05.2014 10:16
jeremy231 написа:

Аз не съм спрял да се хиля на реакциите на "сериозни" руски политици, на някакъв певец от Австрия, който се представи с рокля и брада. Посредствен конкурс, посредствени песни и един поразяващ PR похват. И куп сериозни чичковци и лелки писнаха, като ощипани. "Педерасите идвааат!" Все едно по Русията няма педераси. Все едно на руската сцена няма мъже с рокли. Има, и то достатъчно.


През комунизма имаше много повече педерасти, отколкото после. Педерастията винаги се увеличава, когато не се признава или се забранява. Увеличеният брой педерасти е цената, с която всички плащат абсурдните претенции на онези, които се изживяват като "спасители" или "освободители". На практика педалът най-силно вика: "Дръжте педала!!!".
цитирай
98. kostadin - Нямам навика да се оправдавам ко...
13.05.2014 10:22
vmir написа:
Нямам навика да се оправдавам когато виждам, че няма шанс да ме чуят и разберат. Не обичам и да се повтарям.

Абе аз се чудех на кого приличал Обама Сега знам той е твое копие
цитирай
99. jeremy231 - Костадине, Украйна независима държава ли е? Ако да, с какво право Русия се меси във вътрешните и работи?
13.05.2014 11:50
kostadin написа:
kass написа:
Земя руска, земя украинска, исторически спорове и особености... Въпросът не е в това чия е земята в един глобализиращ се свят, просто днес нещата стоят така, че Украйна е отделна самостоятелна държава. Такава е реалността към настоящият момент и това не е някаква драма за никой, който разбира това и е отворен към света без предразсъдъци или някаква родова памет, както смята катана. Въпросът е дали Украйна иска да върви напред или иска да търси реванш според нейната си истина, или по-точно според истината на част от нейното население. Защото ако иска да върви напред ще трябва да се съобрази с настоящите особености на времето и да изостави националистическия си патос. Колкото до Русия, тя също няма проблем с това дали земята е руска, или украинска, нито дори дали Украйна ще влезе в ЕС, защото дори и да влезе това няма да и попречи по никакъв начин да си гледа интереса (справка България), но това не важи за НАТО, който е 80% финансиран от Америка...

Тогава защо посланици от САЩ и ЕС сновяха в Украйна -нали е суверена държава.Защо САЩ да имат право да дърпат ушите на суверени държави .
Разбра се кои са били снайперистите стреляли по свой и беркутци.А стига си позволявала да те върти вихрушката на медиините пропаганди в услуга на янките.
Kass ,ти от Луната ли падаш или идваш от Вашингтон ,та не разбираш ,че Украйна е населена от хора принадлежащи към руския етнос.

Колкото до патологичната ти русофилия, ще ти препоръчам един руски автор, даже и акодемик, който ще успокои изтерзаната ти душа. Миличкия твърди, че русите са населявали Европата от Британия, до Сахалин, още от преди 60 000 години. Дори има и следи. Препоръчвам ти да прочетеш трудовете на академик Валерий Чудинов, който твърди, че "Этруски — это русские, а Перуджа — это Поруссия". Давай, ще ти хареса.
цитирай
100. kass - jeremy231
13.05.2014 13:34
jeremy231 написа:
да не допуска стабилизация, избори и укротяване на обстановката. Съгласи е, че едни избори ще тушират вътрешните напрежения и крайните елементи ще са принудени да се съгласят с мнозинството. При демокрациите е така. Всъщност, целтана Путин и Русия е да дестабилизират колкото се може повече ЕС. За да се отвори място за неговата евразийска измишльотина.
Аз не съм спрял да се хиля на реакциите на "сериозни" руски политици, на някакъв певец от Австрия, който се представи с рокля и брада. Посредствен конкурс, посредствени песни и един поразяващ PR похват. И куп сериозни чичковци и лелки писнаха, като ощипани. "Педерасите идвааат!" Все едно по Русията няма педераси. Все едно на руската сцена няма мъже с рокли. Има, и то достатъчно.

Айде пък сега, руските лелки и чичковци нямат ли право да си правят PR? :)... Колкото до Русия дето искала да дестабилизира Европа, да не би да ми казваш, че наливането на масло в огъня е най-правилната политика???
цитирай
101. mladezh - Така е, монетата има две страни, но ...
13.05.2014 13:44
kass написа:
Така е, монетата има две страни, но между двете страни има една много тънка ивица, която не принадлежи нито на едната, нито на другата страна. Тя е толкова тънка, че никой не обръща внимание, но е достатъчно безпристрастна за да си даде сметка, че онези които държат да падне "ези" или "тура" не са нито небесни ангели, нито черни дяволи, а просто имат свой собствен интерес. Колкото до желанието на една нация да избере пътя си, то днес има достатъчно механизми за да се определи тази посока без да й се налага насилствено. И тъй като си повлиян от революционния патос за свободата да ти кажа, че четох коментари подобни на твоя, като например как било по-добре да си беден и свободен, отколкото нахранен (считай от Русия) и поробен. Разбира се автора удобно е пропуснал да даде поне два-три примера за такива бедни, но независими и свободни държави, а резултата от подобен националистически патос може да провери като поразгледа съдбата на някои бивши колонии например. Нека да се разберем по един въпрос. Няма независимост от Русия преди да се осигурят основните жизненоважни ресурси за страната... И това го разбират и ЕС, и Америка, но сякаш това няма значение. Ето срещу това няма как да не роптая...
"Революционен патос"? ...аз си мислех че говорим сериозно - наистина! ...Украйна НЕ Е бедно страна - хората там са бедни за сметка на онези които според теб "ги хранят"... и не - не мога да се сетя за нито една "бедна но нахранена" държава която да е под влиянието на Русия - просто защото дори "богатите" под тяхно влияние са си съвсем гладни именно заради същите които се опитват да отъждествят с Русия със самите себе си (дали ще се сетиш за умишлено-търсената алегория?) ....Русия е прекрасна страна с прекрасен народ - за съжаление от октомври 1914г същата се управлява от комплексирани-реваншист-нихилисти които унищожиха всичко което Русия като държава и нация би могла да изтъкне като свое достойнство и добродетел... останалото е чист популизъм (простичко е)!
цитирай
102. kass - kostadin
13.05.2014 13:49
kostadin написа:
kass написа:
Земя руска, земя украинска, исторически спорове и особености... Въпросът не е в това чия е земята в един глобализиращ се свят, просто днес нещата стоят така, че Украйна е отделна самостоятелна държава. Такава е реалността към настоящият момент и това не е някаква драма за никой, който разбира това и е отворен към света без предразсъдъци или някаква родова памет, както смята катана. Въпросът е дали Украйна иска да върви напред или иска да търси реванш според нейната си истина, или по-точно според истината на част от нейното население. Защото ако иска да върви напред ще трябва да се съобрази с настоящите особености на времето и да изостави националистическия си патос. Колкото до Русия, тя също няма проблем с това дали земята е руска, или украинска, нито дори дали Украйна ще влезе в ЕС, защото дори и да влезе това няма да и попречи по никакъв начин да си гледа интереса (справка България), но това не важи за НАТО, който е 80% финансиран от Америка...

Тогава защо посланици от САЩ и ЕС сновяха в Украйна -нали е суверена държава.Защо САЩ да имат право да дърпат ушите на суверени държави .
Разбра се кои са били снайперистите стреляли по свой и беркутци.А стига си позволявала да те върти вихрушката на медиините пропаганди в услуга на янките.
Kass ,ти от Луната ли падаш или идваш от Вашингтон ,та не разбираш ,че Украйна е населена от хора принадлежащи към руския етнос.


Е, нали това и аз казвам, че никой няма право да снове и да подбужда размирици с цел да извлича ползи... Дали е ЕС, Русия или Америка, да се хвърля една страна в гражданска война е безотговорно и неприемливо...
цитирай
103. mladezh - Мисли преди да пишеш и да се правиш на умен ;) ..МИСЛИ!
13.05.2014 13:52
alibababg написа:
mladezh написа:
alibababg написа:
Това което Е, и това което блика от средствата за масова дез/информация - нямат нищо общо.
Това май не "разбираш"
Цялата тази мръсотия на 100% е: измислена ,финансирана ,провежда се - от ционистите.... за ционистите.
Простичко е ако знаеш взаимовръзките и реалния ход на такива "събития".
Арсений Яценюк - еврейн
Тимошенко - еврейка
Янукович - еврейн
Кличко - еврейн
Путин - по майчина линия - еврейн
ЕС - еврейски съюз
НАТО - ха, познай под чий контрол е:)
За негрото в бялата къща - какво да ти кажа!? Намира се на територията на съветските американски щати. Преведено - Под пълното разпореждане, командване - НА? Циониститеееее - верен отговор:)
Та така......
Внесох ли малко яснота:)


Ти по-голяма конспиративна глупост на можа ли да измислиш? ...понеже ги разбираш "нещата" - хайде обясни кои точно "евреи" имаш предвид (допускам че разбираш какво те питам)?
Едит - хубаво е да прочетеш малко образователна литература, и най-вече свързана с теологията предвид невероятните глупости които пишеш и чудовищното незнание което демонстрираш по отношение на религиите въобще ;)


Ти чифутче ли си! Или просто шабец гойско лайно!?
Тук говорим за политика - тъпанар! Не за религия!
На ГЛУПАЦИ нищо не обяснявам!

Ти очевидно не можеш да обясниш самият себе си - що се напъваш тогава? ...я разкажи от къде разбра за "евреите" и тяхната "схема" - сигурно звездите са ти го проговорили??? ....чудя се - защо след като интернет ти дава възможност да се направиш на всякакъв (буквално) - ти съвсем доброволно си избираш ролята на ГЛУПАК?
цитирай
104. kass - vmir
13.05.2014 13:56
vmir написа:
Нямам навика да се оправдавам когато виждам, че няма шанс да ме чуят и разберат. Не обичам и да се повтарям.

Аз не искам да се оправдаваш, нито да ти търся отговорност за нещо. Просто за мен няма невинни в подбудителството на гражданска война, освен това дори и да няма подбудителство, има поредица от грешки, които няма как да не се отчетат...
цитирай
105. kass - mladezh
13.05.2014 14:13
Ама аз съвсем сериозно говоря, не знам защо си мислиш, че се шегувам? Има много богати на ресурси страни, които тънат в бедност, без да имат нищо общо с Русия. Колкото до свободата и нахранеността, това не са мои думи, просто го прочетох в един коментар, в който автора романтично говореше колко било по-добре да си беден и свободен. Не ми се рови из нета, но ако държиш ще ти го намеря. Та същият този човек, подобно на теб, смяташе, че Русия е единствения интересчия на света, което е много наивно... Разбира се това не означава, че украинците трябва да се примирят и не трябва да водят своите битки за независимост, както икономическа, така и политическа, но за това се иска дипломация, зрялост и план. А националистическия ентусиазъм не само че не гарантира необходимите качества, но и е особено вреден в повечето случаи... Борбата днес не е между народите, а между олигарсите, и западните олигарси не са по-човечни от източните...
цитирай
106. mladezh - говорим за едно и също нещо явно - но забелязвам че си леко предубедена
13.05.2014 15:07
Наистина май си говорим за едно и също нещо, но предвид позицията ти виждам и немалка предубеденост... Не те "нападам" (напротив - с теб се "спори" приятно, обективно и конструктивно) - но факта, че ме разбираш погрешно предвид мнението ти как смятам Русия за единствен "с интерес" ми показва точно това. Мнението ми в действителност е, че "Руският" (всъщност Путинско-олигарски) е най-големият предвид евентуалните загуби при евентуална независимост на Украйна - а това има малко общо с начина по който си ме разбрала (Русия да има интерес Украйна да е в криза) ;) ...Прави ми впечатление че много от "анализаторите" и "коментаторите" тук дори нямат идея какво говорят но за сметка на това имат "позиция" и дори са убедени в глупостите които пишат... бяха намесени в конспирацията даже "евреите" - като простичкият ми въпрос "кои точно са тези евреи" (какво означава този твърде общ "знаменател") така и не намери отговор въпреки подсказката ми да се ползва интернет и с образователни цели...
цитирай
107. alibababg - Аз МОГА сам да си избирам ролята на ГЛУПАК - "ТИ" нямаш избор - вродено ти е!
13.05.2014 15:08
mladezh написа:

Ти очевидно не можеш да обясниш самият себе си - що се напъваш тогава? ...я разкажи от къде разбра за "евреите" и тяхната "схема" - сигурно звездите са ти го проговорили??? ....чудя се - защо след като интернет ти дава възможност да се направиш на всякакъв (буквално) - ти съвсем доброволно си избираш ролята на ГЛУПАК?


Чифутче..... вониш! Смрад се разнася от твоята сатанинска ДНК!
цитирай
108. mladezh - говорим за едно и също нещо явно - но забелязвам че си леко предубедена
13.05.2014 15:25
Наистина май си говорим за едно и също нещо, но предвид позицията ти виждам и немалка предубеденост... Не те "нападам" (напротив - с теб се "спори" приятно, обективно и конструктивно) - но факта, че ме разбираш погрешно предвид мнението ти как смятам Русия за единствен "с интерес" ми показва точно това. Мнението ми в действителност е, че "Руският" (всъщност Путинско-олигарски) е най-големият предвид евентуалните загуби при евентуална независимост на Украйна - а това има малко общо с начина по който си ме разбрала (Русия да има интерес Украйна да е в криза) ;) ...Прави ми впечатление че много от "анализаторите" и "коментаторите" тук дори нямат идея какво говорят но за сметка на това имат "позиция" и дори са убедени в глупостите които пишат... бяха намесени в конспирацията даже "евреите" - като простичкият ми въпрос "кои точно са тези евреи" (какво означава този твърде общ "знаменател") така и не намери отговор въпреки подсказката ми да се ползва интернет и с образователни цели...
цитирай
109. kass - mladezh
13.05.2014 15:27
mladezh написа:
Наистина май си говорим за едно и също нещо, но предвид позицията ти виждам и немалка предубеденост... Не те "нападам" (напротив - с теб се "спори" приятно, обективно и конструктивно) - но факта, че ме разбираш погрешно предвид мнението ти как смятам Русия за единствен "с интерес" ми показва точно това. Мнението ми в действителност е, че "Руският" (всъщност Путинско-олигарски) е най-големият предвид евентуалните загуби при евентуална независимост на Украйна - а това има малко общо с начина по който си ме разбрала (Русия да има интерес Украйна да е в криза) ;) ...Прави ми впечатление че много от "анализаторите" и "коментаторите" тук дори нямат идея какво говорят но за сметка на това имат "позиция" и дори са убедени в глупостите които пишат... бяха намесени в конспирацията даже "евреите" - като простичкият ми въпрос "кои точно са тези евреи" (какво означава този твърде общ "знаменател") така и не намери отговор въпреки подсказката ми да се ползва интернет и с образователни цели...

Оставаш с чувството, че съм предубедена, защото съм критична към ЕС част от който сме и ние, а аз няма как да не съм, защото залога е голям и не засяга само Украйна, а може да породи огромен международен конфликт с всичките му последици от това...
цитирай
110. mladezh - Уау, не се напъвай толкова че съвсем ще се наакаш ;) ...вместо това се опитай да мислиш!
13.05.2014 15:47
alibababg написа:
mladezh написа:

Ти очевидно не можеш да обясниш самият себе си - що се напъваш тогава? ...я разкажи от къде разбра за "евреите" и тяхната "схема" - сигурно звездите са ти го проговорили??? ....чудя се - защо след като интернет ти дава възможност да се направиш на всякакъв (буквално) - ти съвсем доброволно си избираш ролята на ГЛУПАК?


Чифутче..... вониш! Смрад се разнася от твоята сатанинска ДНК!

ехаааа - и това ли ти го казаха звездите? Хахаха... така и не получих отговор на простичкият въпрос кои точно "евреи" имаш предвид? ...ако вместо да се напъваш - вземеш да се образоваш, ще разбереш че вонята сам си я правиш ;)
Преди да се насереш тотално заради промитият си мозък - ще ти дам още един "жокер": "Евреите" всъщност са с толкова "колена" (фракции, родове, течения, учения и т.н.) - колкото са и християните тъпако!... Ако беше прочел и осмислил поне малко фактология - щеше да ти е ясно че "политическо-конспиративната" ти "теза" е тъпа и безсмислена точно толкова колкото е и на "болшевиките" (фашистите, сектантите, социалистите, националистите и всичката останала подобна измет). Това общо понятие (евреи) е само в главата ти облъчени малоумнико, и то показва корена на глупоста, незнанието, невежеството и всичко останало обуславящо нефелното ти комплексарско съществувание. Ако не си чувал за Левити, Израили, Евреи и Юдеи - сега ти подсказвам че за същите има доста написано като факти (дори в Библията)... а всеки който е чел и може да мисли поне малко - е съвсем наясно че макар и "корена" да им е еднакъв (Мойсей), същите няма много общи неща. (все едно слагаш под общ знаменател всички християнски течения като Източното Православия, Католицизма, Протестанството, Англиканите, Баптистите, Мормоните и т.н.)...
Та в тоя ред на мисли - защо толкова упорито продължаваш да искаш да блеснеш с тъпотия и простотия? ...единственият разумен отговор е, че по природа и рождение си си просто тъп!
цитирай
111. mladezh - Касс - очевидно не ме разбираш...
13.05.2014 15:57
Самият аз съм критичен към ЕС! ...факта, че повечето от тях са обикновени клатик*рци-бюрократи дори не помислям да го отричам... мисля че си предубедена заради "оправдателното" ти (меко казано) отношение към тези които управляват и определят политиката и действията на Русия... Нещата са наистина простички - няма как да подходя "снизходително" към всичката пропаганда, помия и откровени лъжи на "пан-славянистите" (разбирай про-съветофилите) заради опита им да променят не само историята, но и унищожат хората които лицемерно определят за пред "света" като свои братя! В чисто исторически план ако щеш - Украйна като държавно управление и структура съествува доста преди "русите" племена да бъдат организирани под представителната форма позната днес като "Русия".... и именно поради тази причина Русия (по-точно тези които сега се представят като Русия) няма право да има каквито и да било претенции по отношение на териториалност, управление и/или влияние върху Украйна
цитирай
112. alibababg - Гиди, чифути с чифути!
13.05.2014 16:10
Чифутско лайно!
Само го ръчнеш и се развони, до обратната страна на луната!
цитирай
113. kass - mladezh
13.05.2014 16:23
mladezh написа:
Самият аз съм критичен към ЕС! ...факта, че повечето от тях са обикновени клатик*рци-бюрократи дори не помислям да го отричам... мисля че си предубедена заради "оправдателното" ти (меко казано) отношение към тези които управляват и определят политиката и действията на Русия... Нещата са наистина простички - няма как да подходя "снизходително" към всичката пропаганда, помия и откровени лъжи на "пан-славянистите" (разбирай про-съветофилите) заради опита им да променят не само историята, но и унищожат хората които лицемерно определят за пред "света" като свои братя! В чисто исторически план ако щеш - Украйна като държавно управление и структура съествува доста преди "русите" племена да бъдат организирани под представителната форма позната днес като "Русия".... и именно поради тази причина Русия (по-точно тези които сега се представят като Русия) няма право да има каквито и да било претенции по отношение на териториалност, управление и/или влияние върху Украйна


Ама ти сам пишеш, че Русия има най-голям интерес? Защо да ги оправдавам. Просто поведението им е предсказуемо и дори разбираемо, независимо дали ми харесва и го одобрявам. Нямам ни най-малки илюзии, че Путин ще се прави на готин пич и ще си изостави интересите. Просто ЕС, незнайно как, си реши, че на Путин няма да му стиска и ще си седи кротко на задника. Е, сега разбраха, че не само му стиска, ами е и достатъчно решителен да се стигне до война... И аз сега трябва да им ръкопляскам и да им се връзвам на опитите да замажат политическата си глупост само защото са ЕС??? Ами моите извинения, ама те са политици и носят отговорност пред своите избиратели за действията си. Критиката ни в случая е повече от необходима... Така, че Путин си е Путин, Америка си е Америка, ЕС съюз трябва да си гледа и тя своя интерес, а не да стои като в небрано лозе и да се чуди откъде й е дошло на главата...
цитирай
114. darktales - @
13.05.2014 16:39
Брех, какво сражение заради спечелването на една душа! Изглежда, че хибридната война наистина е почнала. Право казва Библията, че една заблудена и намерена овца е по-скъпа от десет, които си стоят в кошарата и рупат каквото им се пробутва.

Няма как един човек, който е непредубеден и мислещ, да бъде накаран да повярва в клишета.

И аз съм "за" западната демокрация, само че как така едно правителство издигнато след преврат е законно, а един референдум с масово участие е незаконен? Този същият въпрос зададе един мой приятел, русофоб и порядъчен човек, който едва ли не всеки ден говори за събаряне на "Альошата". Хем това не е първият референдум в Крим, първият беше преди 20 години и практически със същия резултат. Ха сега де.
цитирай
115. mladezh - тотално зацикли ми се струва - спри наркотиците и сядай да учиш ;)
13.05.2014 17:43
alibababg написа:
Чифутско лайно!
Само го ръчнеш и се развони, до обратната страна на луната!

Предупредих те да не се напъваш толкова много че ще се наакаш - а ти продължаваш да се чудиш защо ти мирише устата ;) ...
Разкажи си сега като за последно какво точно ти казаха звездите? ...или и там има "евреи" които ти пречат хахахах
цитирай
116. mladezh - Ама ти сам пишеш, че Русия има н...
13.05.2014 17:57
kass написа:

Ама ти сам пишеш, че Русия има най-голям интерес? Защо да ги оправдавам. Просто поведението им е предсказуемо и дори разбираемо, независимо дали ми харесва и го одобрявам. Нямам ни най-малки илюзии, че Путин ще се прави на готин пич и ще си изостави интересите. Просто ЕС, незнайно как, си реши, че на Путин няма да му стиска и ще си седи кротко на задника. Е, сега разбраха, че не само му стиска, ами е и достатъчно решителен да се стигне до война... И аз сега трябва да им ръкопляскам и да им се връзвам на опитите да замажат политическата си глупост само защото са ЕС??? Ами моите извинения, ама те са политици и носят отговорност пред своите избиратели за действията си. Критиката ни в случая е повече от необходима... Така, че Путин си е Путин, Америка си е Америка, ЕС съюз трябва да си гледа и тя своя интерес, а не да стои като в небрано лозе и да се чуди откъде й е дошло на главата...

Не ми се спори заради спора - вадиш мои думи от контекста и си правиш изводи поставяйки ги върху теза далечна от моята :) ...
За да бъде ясно:
1. Не "оправдавам" ЕС и поведението му.
2. Интересът на Русия (всъщност - само на Путин и неговата фашистка управленска клика) е да ЗАПАЗИ влиянието си над Украйна (подчинението и зависимоста и) на ВСЯКА ЦЕНА. Това е повече от очевидно и абсолютно БЕЗСПОРНО.
3. Америка барабар с нейният "империализъм" и "полицейщина" ОТ НАЧАЛОТО на т.нар "криза" се ограничават само с "позиция", откровена критика и "санкции" (на думи) относно откровено провокативните, сепаратиски, про-фашистки, популистки и пропагандни действия и отношение на Русия...
НЕ ОПРАВДАВАМ никой! Дори напротив - всички имат вина (и очевиден интерес) от случващото се там. ВСИКЧИ "велики" сили продължават да лицемерничат за сметка на Украинският народ заради нежеланието му да хрантути нео-фашистките про-комунистически наследници на политбюро и КГБ (така де - същите тия "професионални политици", олигарси, мафиоти, обикновени педерасти и недосегаеми престъпници). Просто е!
цитирай
117. kostadin - Ами изпуснал си момента да ми ги ...
13.05.2014 18:11

Ами изпуснал си момента да ми ги препоръчваш,но е добре тези които не са гледали и чули за такива мнения да ги видят.
Не ви ли е ясно ,че в света се води борба между двете най яки ционистки групировки на Ротшилдовци и Рокфелеровци ,а всичките европодайзадници ги използват за мюре във братоубиствените цветни революции.
цитирай
118. kass - mladezh
13.05.2014 18:22
1. Не "оправдавам" ЕС и поведението му.
2. Интересът на Русия (всъщност - само на Путин и неговата фашистка управленска клика) е да ЗАПАЗИ влиянието си над Украйна (подчинението и зависимоста и) на ВСЯКА ЦЕНА. Това е повече от очевидно и абсолютно БЕЗСПОРНО.
3. Америка барабар с нейният "империализъм" и "полицейщина" ОТ НАЧАЛОТО на т.нар "криза" се ограничават само с "позиция", откровена критика и "санкции" (на думи) относно откровено провокативните, сепаратиски, про-фашистки, популистки и пропагандни действия и отношение на Русия...
НЕ ОПРАВДАВАМ никой! Дори напротив - всички имат вина (и очевиден интерес) от случващото се там. ВСИКЧИ "велики" сили продължават да лицемерничат за сметка на Украинският народ заради нежеланието му да хрантути нео-фашистките про-комунистически наследници на политбюро и КГБ (така де - същите тия "професионални политици", олигарси, мафиоти, обикновени педерасти и недосегаеми престъпници). Просто е!

1. По първия въпрос сме на едно мнение.
2. По втория въпрос малко се разминаваме, защото на Путин нищо не му пречи да си пази влиянието дори и след като Украйна влезе в ЕС. В самият ЕС има много руски олигарси, които си се чувстват отлично там и печелят солидно.
3. Америка няма абсолютно никаква работа да си пъха носа в този конфликт, но явно си има някакви нейни сметки, за които ние не знаем.
Аз също не оправдавам никой. Напротив, дори остро осъждам нежеланието на света да се справи с най-противните методи за налагане или запазване на влияние, било от Америка, било от Русия или някой друг. Тези методи са: пропаганда, подбудителство към насилие, насаждане на омраза чрез посочване на виновник (определен етнос) и др. Това поставя милиони хора в тежко положение и разгаря конфликти, които траят с години и дава на политиците механизми за шантаж... Не ме разбирай погрешно, не ме интересува ни Путин, ни Обама, ни никой, интересува ме мира и справедливостта и всеки, който с лицемерие, пропаганда и шикалкавене възпрепятства това няма го одобря...
цитирай
119. mladezh - ако мнението ти по т 2 действително ...
13.05.2014 21:58
ако мнението ти по т 2 действително отговаря на реалноста - това би била една наистина ЧУДОВИЩНА причина Путин да бъде определен като чудовище! ...Виж, нека си говорим честно и разсъждаваме логично, обективно и без пристрастия - какви са фактите за "кризата" в Украйна?
1. Украйна... народа - хората като мен и теб там, ПОКАЗАХА ЯСНО своето желание за независимост от Русия, и отношението си към "професионалните политици" (99% наследници на висши кадри от политбюро и КГБ) с МИРНИ протести (по начина по който това се случваше и тук). Същите бяха обявени за "сепаратисти" и по начина по който се случваше тук - протестите им бяхо опорочени с идеята да бъдат смазани без каквато и да е последваща критика...
2. Протестите БЯХА смазани... и не само!
3. Междувременно докато протестите в Украйна се опорочаваха и противопоставянето на местна почва предизвика жертви, проля се кръв и вече имаше оправдание за открити военни и силови действия от страна на Русия - Путин ЯСНО заяви, че това което иска украинският народ НЯМА ДА СТАНЕ... в интерес на истината ВСЕ ОЩЕ подкрепя Янукович който позорно избяга с цялото си семейство изнасяйки "заема" от 20млрд като лични авоари (същият който Путин "отпусна" на Украйна като заем... и реално си я "купи")...
3. ВЪОБЩЕ не разбирам защо така упорито хората продължавате да намесвате "Америка" в цялата тази "схема" - и то без самата Америка да е дала най-малък повод за това??? ...дори напротив - тук не става въпрос за нея по никакъв начин, защото самите "американци" не са много сигурни как да реагират адекватно и какво всъщност трябва да направят на практика!
цитирай
120. kass - mladezh
13.05.2014 22:22
1. Ами да, Путин не е един добър чичко. Олигарсите не се интересуват какво искат хората като мен и теб, имат си сериозни финансови интереси и ще ги бранят дори и да се наложи да ни пратят на онзи свят...
2. Путин ясно заяви, че няма да приеме националисти да управляват Украйна, трудно си намира приказка с тях, пък и кой харесва хора които искат да избиват нацията му. Все още се чудя какво ли би станало, ако нямаше ултиматум за Тимошенко? И дали нямаше опция да се реши проблема отвътре, чрез избори, както при нас.. Говоря за членството в ЕС.
3. Америка я намесваме, защото както в мафиотският свят, така и в корпоративния (да приемем, че не са едно и също) няма празни пространства... Отървеш ли се от един олигарх, на негово място се намърдва друг... Няма кой да остави свободни пазарни пространства за обикновените мизерници (считай дребния и среден бизнес) и в този ред на мисли вероятността да стане от трън та на глог е абсолютно реална... Тук е момента да вметна, че западните олигарси не са по-стока от руските...
И така, когато навсякъде по света олигарсите вършат едни и същи престъпления не е нормално в едни случаи света да мълчи и да се прави на неразбрал, а в други да крещи с цяло гърло, че се извършват престъпления. Просто принципа "too big to fail" е крайно време да се разбие и да се озаптят малко световните олигарси... Няма да е лесно, но по-добре ужасен край, отколкото ужас без край...
П.С. Знаеш ли в някои страни как се постига мир? Просто дават по малко гуша на всички олигарси, за да не воюват помежду си...
цитирай
121. kass - mladezh
13.05.2014 23:12
"заема" от 20млрд като лични авоари (същият който Путин "отпусна" на Украйна като заем... и реално си я "купи")...

Сега, понеже Украйна няма пари, МВФ ще й отпусне, но не и без условия (с което реално ще си я купи)...
Няма готини чичковци с пари, поне не толкова готини, че да раздават пари защото на нас, или на Украйна не им харесват руснаците и искат да се освободят икономически и политически... Самият скандал с подслушванията на европейски депутати трябваше да е ясен сигнал, че нещата са много гнили. Самият факт, че ЕС не сложи ръка на северен поток, през който текат реки от евра към Русия също е знак, че европейците не са толкова малоумни както някои източни народи, които си мислят, че като кажат "искам" и някой ще се впусне да им изпълнява желанията. Самото посещение на Обама и приказките му за шистов газ също са знак, че вече се потриват ръце за европейския пазар... Изобщо работата е много, ама много шибана....
цитирай
122. alibababg - Не се ядосвай с това чифутче...
14.05.2014 00:01
kass написа:

Сега, понеже Украйна няма пари, МВФ ще й отпусне, но не и без условия (с което реално ще си я купи)...


Точния термин е - ПОРОБИ!
Kass, знаеш ли кой е собственика на МВФ?
(51% държи FED)
А знаеш ли кой е истинският собственик на FED?
А знаеш ли защо ционистките престъпници се юрнаха към ТЕРИТОРИЯТА Украйна?
Плановете им бяха:
Да разбишкат тази територия - примера е в Африка - какво приложиха там!?
Да я изгребат от към богатства (златото на Украйна вече е в трезора на FED) Това е факт!
Да я заробят с "помощи" във вид на кенефска хартия - долар. Да ги набутат в еврейския съюз и от там да ги управляват - справка: BG територия.
Следващият план е от страна на НАТО - да си инсталират ракетите до вратата на Москва! По малко от 450км e разстоянието!
И след това да преминат към ПО голямата хапка - Китай! Ама това е друга тема.
За сега Путин им парира, и спъва успешно пъклените планове.
Тази война и тези събития са за: Последната битка в агонията на ционистко/капиталистическата система да оцелее..... още малко!
За това става дума.



цитирай
123. kass - alibababg
14.05.2014 00:25
Добре де, ама нали разбираш, че от всички злини ЕС е най-малката. Първо, защото е микс от държави с различни посоки на управление, което внася баланс между капитала и социалната система. Второ, защото е невъзможно властта да се концентрира в един човек и да има преяждане с власт. Трето, защото има най-малко полицейщина и най-много свобода на словото. Ако излезем от ЕС, както някои си мечтаят, големите авторитарни държави ще ни хапнат за закуска на секундата. Така, че ЕС не е най-големият проблем, проблема е, че е твърде бюрократична и податлива на лоши съвети... С малко по-решителна политика може да стане водеща световна сила....
цитирай
124. alibababg - kass
14.05.2014 01:01
Имаш мейнстрийм представа за ЕС.
Още преди осем години, в Брюксел, в самото сърце на Европейския съюз, тогава 63-годишният дисидент Владимир Буковски, измъкнал се от лапите на комунистите, сподели страховете си, че „Европейският съюз е на път да стане друг Съветски съюз… Нарече ЕС „чудовище“, което трябва да бъде унищожено – колкото по-бързо, толкова по-добре. Преди да се е развил до напълно тоталитарна държава.“
Европейският съюз вече почти е постигнал това – да бъде тоталитарна държава. Но не би могло да се очаква нещо друго. Той е продължение на плана за единна световна комунистическа държава, оформен като „Манифест“.

Колкото повече дълбаеш в тази черна дупка, толкова по шибано ще ти става...
цитирай
125. demograph - Забавно е да разсъждаваш на тема справедливо - несправедливо, особено когато си на завет.
14.05.2014 01:11
Най -- забавните апологети на путинова Русия се намират извън нея. Сергей Хрушчов, Сергей Станишев, Волен Сидеров и прочие...Те и подобните се извисяват до небесата на абстрактното мислене за света, като в компютърна игра. Забравят милите, че там някъде в Русия живеят хора и че там някъде в ЕС и САЩ живеят хора. И не си задават въпроса как живеят хората в Русия и как в ЕС и САЩ. Те дори не се и замислят защо самите те живеят в САЩ или ЕС, а не в Русия?...А точно това е въпросът на въпросите. Другото е словесна еквалибристика, схоластичен спор в облаците. Справедливо - не справедливо..На това му се вика и фантасмагории.
цитирай
126. kass - alibababg
14.05.2014 01:15
Не гледай на ЕС само като политическа структура. Това е обединение на народите. Самите европейци не са доволни от политическите решения и някой компромиси за разни лобисти, но не смятат че ЕС трябва да се разтури. Казано е всичко в края на клипчето под поста... Защото само обединени народите могат да се справят с големите пари. Затова и критиките ми са остри за ЕС... Защото политиците с глупостите си убиват вярата в него за да угаждат на един или друг... Вместо да роптаем срещу съюза на европейските народи, трябва да дадем ясен знак каква точно искаме да е политиката на ЕС и да натискаме да бъде такава. В противен случай светът ще стане заложник на две авторитарни държави Русия и Америка, студената война ще се завърне, но по-вероятно е да не е много студена този път... Не мерси. Предпочитам обединението на европейските народи, те са живели най-малко в зависимост и най-много са бранили свободите си... Бъди по-голям радетел на пряката демокрация, отколкото да търсиш могъщ закрилник , който после няма да можеш да спреш, ако го прихване нещо...
цитирай
127. alibababg - kass
14.05.2014 01:33
Забелязал съм,че трудно ме разбираш:)
Не съществува такова нещо като - " обединението на европейските народи"
Не съществува никаква демокрация - никъде!
Пряка демокрация!? Това ли мислиш, че има и е, ЕС?
И преди съм ти го казвал - в ЕС няма суверенни държави! БУКВАЛНО! Има географски ТЕРИТОРИИ. Колонии. Те се командват от една подвластна и абсолютно безконтролна (от народите) върхушка..... Примери за директиви - трябват ли ти? За прасета,за кокошки,за найлонови пликчета,за задължителни еко квоти..... и т.н.
Ти в нещо от това участваш ли? Имаш ли глас? Пита ли те някой? - какво и дали искаш? Нарочно ти давам такива елементарни примери.... Ти сама ще се досетиш за ВАЖНИТЕ, как стоят нещата.
цитирай
128. kass - demograph
14.05.2014 01:43
Ееее, ама айде стига с тия дивотии вече... Как живеели хората в Америка? 16 града живеят на палатки, един официално обяви фалит, а индианското малцинство в резервати... То ако можем да си правим изводите само от филмите щеше да е супер нали...Но да оставим това. Русия премина през смяна на строй, което не важи нито за европейските страни, нито за Америка. Въпреки което е в икономически подем от няколко години и руснаците си щъкат из Европа, ама не като гастербайтери, а като туристи. Оставете тия дивотии от миналия век и дайте да се съсредоточим към настоящето и да помислим за бъдещето.
Не ме интересува нито Русия, нито Америка. Има икономически интереси забъркани в тоя конфликт, а не идеологически. В света на големите капитали и интереси, няма сладури и хора стават жертви на техните амбиции. Бъди срещу това, а не да си разправяме кой как живеел...
http://endtimeinfo.com/2011/07/outcasts/
цитирай
129. kass - alibababg
14.05.2014 01:48
много добре те разбирам, но ти не разбираш, че процеса за промяна на върхушката вече е започнал.
цитирай
130. mladezh - много добре те разбирам, но ти не ...
14.05.2014 04:30
kass написа:
много добре те разбирам, но ти не разбираш, че процеса за промяна на върхушката вече е започнал.

тоя на когото звездите му говорят не разбира себе си а ти очакваш теб да разбере ;) ...освен да си говори на изуст като полит-комисар друго не може - поне да знаеше какво е "Ционист" като го използва ...ака като разстроен пък се чуди защо му мирише - я кажи бе звездни специалисте, обясни какво е "ционизъм" че и тука нагази в кал която сам си направи (както с евреите по горе) ;)
цитирай
131. alibababg - kass
14.05.2014 13:38
kass написа:
много добре те разбирам, но ти не разбираш, че процеса за промяна на върхушката вече е започнал.


Възможно е.
Зависи КОЯ върхушка визираме!
Ето за това става дума:
http://www.banker.bg/?Channel=3&Category=77&Article=495926&fb_action_ids=672337742813852&fb_action_types=og.likes

Войната и битката е за ротшилдовия ционизъм - и свободата на човечеството...
цитирай
132. kostadin - Най -- забавните апологети на пу...
16.05.2014 08:20
demograph написа:
Най -- забавните апологети на путинова Русия се намират извън нея. Сергей Хрушчов, Сергей Станишев, Волен Сидеров и прочие...Те и подобните се извисяват до небесата на абстрактното мислене за света, като в компютърна игра. Забравят милите, че там някъде в Русия живеят хора и че там някъде в ЕС и САЩ живеят хора. И не си задават въпроса как живеят хората в Русия и как в ЕС и САЩ. Те дори не се и замислят защо самите те живеят в САЩ или ЕС, а не в Русия?...А точно това е въпросът на въпросите. Другото е словесна еквалибристика, схоластичен спор в облаците. Справедливо - не справедливо..На това му се вика и фантасмагории.

Дрън дрън яреня!
Вчера погледах някакви българи 2 човека ни агитираха колко е хубаво ,че можем например да си вземе евтин самолет до Барцелона и да изрием там едно кафенце .Това ли е мечтата на народа български.
Евроориентирани в България няма Путинофили ,но когато агитирата за световни жандарми в ичето на човешкото щастие следва да си получите заслуженото.
цитирай
133. mladezh - Най -- забавните апологети на пу...
16.05.2014 12:43
kostadin написа:
demograph написа:
Най -- забавните апологети на путинова Русия се намират извън нея. Сергей Хрушчов, Сергей Станишев, Волен Сидеров и прочие...Те и подобните се извисяват до небесата на абстрактното мислене за света, като в компютърна игра. Забравят милите, че там някъде в Русия живеят хора и че там някъде в ЕС и САЩ живеят хора. И не си задават въпроса как живеят хората в Русия и как в ЕС и САЩ. Те дори не се и замислят защо самите те живеят в САЩ или ЕС, а не в Русия?...А точно това е въпросът на въпросите. Другото е словесна еквалибристика, схоластичен спор в облаците. Справедливо - не справедливо..На това му се вика и фантасмагории.

Дрън дрън яреня!
Вчера погледах някакви българи 2 човека ни агитираха колко е хубаво ,че можем например да си вземе евтин самолет до Барцелона и да изрием там едно кафенце .Това ли е мечтата на народа български.
Евроориентирани в България няма Путинофили ,но когато агитирата за световни жандарми в ичето на човешкото щастие следва да си получите заслуженото.

Мечтата на българина, моята мечта е да не се говори от мое име както го правят Станишев, Сидеров, Манолоова и ко. Мечтата ми е същите да спрат да лицемерничат, крадат, лъжат и държат власта с цената на всичко и за моя сметка. Мечтата ми е примера за "успели млади хора" да няма нищо общо с Пеевски. Мечтата ми е червените НИКОГА повече да не създават "мутри" с които да се "борят" за да ми "покажат" че си вършат работата и го правят в "мой интерес". Мечтата ми е НИКОГА повече да няма "народен съд", "изправителни лагери", политически назначение, бомбени атентати (в църкви и по гари), репресии и всички останали "социалистически прийоми" за узурпиране и окопаване във влас! ...и не мечтая а ти казвам - хич не ти е работа да се интересуваш къде искам, предпочитам и ходя да си пия кафето!!! ...последното съм сигурен че го разбираш ;)
цитирай
134. kass - mladezh
16.05.2014 14:28
А защо намесваме нашите олигофрени със събитията в Украйна??? Изобщо защо продължаваме да тъпчем на едно място години наред??? Светът се движи с шеметна скорост, а ние още живеем с паранои от миналия век. Няма изправителни лагери, нито народен съд... Има олигарси, твърде едър бизнес, който си пазарува политици, гласове, медии, магистрати. Има монопол на пазара, задушаване на производството, селското стопанство и предприемчивостта. Има ширеща се бедност и престъпност и с всичко това не се справи никое, повтарям никое, правителство в България за 25 години. И не желае да се справи не от любов към комунизма, а от любов към парите...
цитирай
135. mladezh - мисля, че сама знаеш отговора на това което питаш...
16.05.2014 15:54
Така де - въпроса ти съм сигурен че е риторичен. Убеден съм, че отговорите те правят тъжна... Тази "параноя" не е твоя - тя ти е наложена с весдесъщото "Гьобелсово упорство" което най-успешно се ползва от... онези които единствено и само благодарение на страха са успявали да се докопат до власт, узурпирали са същата тази власт и се окопават в нея поддържайки това същото "огънче" на параноя, страх и депресия! ...нужно ли е да давам примери - като неуспешният "национал-социализъм" (провала на фашистите) и доста по-успешният "чист социализъм" (продължаващите да си вярват социалисти-комунисти)?
Няма как да не си помисля, че основният проблем на българската „контролирана демокрация“ е САМО в дълбоката, все още актуална ЗАВИСИМОСТ от бившия партиен елит и Държавна сигурност от времето на престъпния комунистически режим.
Проблемът е и, че в условията на силна руска зависимост, екс-КГБ и екс-ДС влияние, както и на дълбоки криминално-олигархични зависимости в политиката, икономиката и обществения живот, се създава всичко друго, но не и демократично общество (това дава отговор на въпроса ти от преди: "кой и защо има интерес от това"). Създава се картелирана и монополизирана (псевдо)пазарна икономика и празни, неприлагани правила и закони (мислиш ли че този извод е грешен и може да бъде оспорен към момента?).
Това е всичко друго, но не и демокрация. Тази среда ни приближава към Москва и ни отдалечава от Европа. Не че Европа е "Рай" - но си спомни примера който по-напред ти дадох със състоянието на бившите "съветски сателити" отнесено към онези които никога не са имали "вземане даване" със СССР, или били под каквото и да е тяхно влияние.
И ето че стигаме до "Скандалният анти-европейски консенсус". Управляващите политически сили — БСП, ДПС и АТАКА, според проучване, представено тези дни, имат значителна, за някои дори преобладаваща електорална подкрепа на идеята за напускане на ЕС и присъединяване към Евразийския съюз... е - това не те ли плаши повече?
цитирай
136. kass - mladezh
16.05.2014 16:10
Не им вярвам, че са излизане от ЕС. И знаеш ли защо? Защото няма да имат какво да "усвояват" когато сецнат европарите. Цялата тая постановка винаги е имала една цел - да ни обясняват как някой друг е виновен за нашия хал. Едните посочват ЕС, другите руснаците, ДС и т.н. Но никой не казва "Ние крадем, лъжем, будалкаме ви, ограбваме ви и хич не ни пука за вас", защото посочените "врагове" са далече, нямат лица, имена и телефонен номер, а тези са тук под носа ни и не могат да ни спрат, ако решим да им потърсим сметка... Простичко е, но въпреки това успешно работи години наред. Не ти ли прави впечатление, че като се разбунтува народа и веднага заговарят на "народен език" т.е. говорят това, което хората искат да чуят...
Всички, които говорят за излизане от ЕС просто са се хванали на въдицата... Онези, които смятат, че някакви комунисти ще пращат по лагери, в евразия и не знам си какво още - също са се хванали на въдицата... Нещата са далеч по-простички, в България властта е за облагодетелстване и кражби в особено големи размери..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4221193
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031