Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2009 19:21 - Глупост или наивност?
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 5934 Коментари: 35 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Беше хубава жена, добре сложена и се обличаше с вкус. Имаше отношение по всички въпроси и не се притесняваше да попита ако нещо не знае или да си признае ако е сбъркала. Беше контактна с хората и винаги имаше интересни беседи с тях. Имаше и много приятели, повечето от които бяха нейни клиенти, които много доволни от нейния професионализъм, непрекъснато я канеха на всеки свой фирмен купон. Един ден тя срещна мъж, който й привлече вниманието и не й беше никак трудно да завърже разговор с него. Той също блесна с познанията си в областта в която и двамата работеха, защото бяха от един бранш. Скоро започнаха да излизат заедно и по всичко личеше че проблясва любов между тях. Тя работеше за себе си в собствената си фирма за интериорен дизайн на магазини и заведения, а той в конкурентна фирма но не за себе си. Не след дълго той се премести да работи за нея тъй като не беше доволен от предишната си работа и тя реши да му подаде ръка като му осигури работа с по-добри условия и заплащане, тъй като се беше убедила в неговите качества. Работата вървеше чудесно, както и техните взаимоотношения цели две години. Една вечер тя сподели с него, че се заформя голяма поръчка  за един хотел, която ще изстреля фирмата много напред в финансово отношение. Той се зарадва и поиска от нея да му сподели всичко, като не спираше да я прегръща и целува от щастие. Тя също беше щастлива и му разказа всичко за клиента и поръчката. По всичко личеше че и двамата са щастливи и влюбени и че след приключването на поръчката ще могат спокойно да се оженят и да заживеят доста безгрижно заедно.   Но два дни по-късно той мистериозно изчезна. Не дойде на работа, не се прибира и не си вдигна телефона цяло денонощие. Същото беше положението и на второто денонощие. На третия ден тя започна да се притеснява. Започна да звъни на приятели и роднини, но никой не знаеше нищо за него. Ден по-късно приятелка и каза че го видяла в съда да си оправя някакви документи и че не можала да говори с него защото се видели от голямо разстояние. Междувременно голямата поръчка висеше на косъм, защото по всичко личеше че клиентът се е разколебал. Ужасен период на невидение и съмнения се проточи три седмици в който нямаше ни вест ни кост нито от приятеля си, нито от клиента си, но веднага след това светлината изгря. Нейния възлюбен й беше станал конкурент и имаше добър старт с доста солиден клиент – нейния.  Това беше поръчка за много пари. Дали си струва да предадеш доверието на любимата си жена, да предадеш любовта, да промениш бъдещето като вместо щастлив семеен живот и същите тези пари да имаш само парите и самочувствието че си ги спечелил ти, а не тя? Сметката е проста парите ще се спечелят преди брака и е важно кой ще ги спечели. А тя глупачката през цялото време гледаше на него като на свой мъж.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cefulesteven - Безскруполен свят. История ист...
26.05.2009 19:30
Безскруполен свят. История истинска като живота. Такива мъже, много.
цитирай
2. kass - cefulesteven
26.05.2009 19:32
Такива хора много. Но за мъжете бързото забогатяване е много примамливо.
цитирай
3. dostin - kass
26.05.2009 20:41
...то и за жените е така...:(((
цитирай
4. miaa - Поздрави за хубавия разказ..Кass,
26.05.2009 20:46
Измамници винаго е имало, както мъже, така и жени.В живота винаги има баланс. Рано или късно и те си намират майстора.
цитирай
5. kass - dostin
26.05.2009 20:56
Алчноста е присъща и на двата пола.
цитирай
6. kass - miaa
26.05.2009 20:57
Трябва ли да се съмняваме във всеки и във всичко за да не сме глупави или наивни? Така излиза... понякога...
цитирай
7. dostin - kass
26.05.2009 21:01
...точно това имах впредвид и аз ;)
цитирай
8. kass - zlatnareka1
26.05.2009 21:37
Чистосърдечието се заплаща, когато човек не е способен да постъпи така, все не му се вярва че хората са способни на такава пресметливост и се доверява, което не мога да приема за глупост, макар и така да излиза.
цитирай
9. анонимен - ВВ
26.05.2009 22:01
Поздравления за разказите вкл. и този! Случайно попаднах на сайта и на твоя blog то започнах да го чета доста редовно :) Странно ми напомнят Павел Вежинов?!
цитирай
10. kass - анонимен
26.05.2009 22:03
Благодаря ти, радвам се че ти харесват.
цитирай
11. malkiatprintz - Не трябва да бъркаме човечността ...
26.05.2009 23:49
Не трябва да бъркаме човечността нито с наивността, нито с глупостта. А глупакът е той – ти си го написала: можеше да имат и парите и любовта, а сега той може и да има парите, но определено няма да има самочувствие, а само временно самодоволство.
цитирай
12. kass - malkiatprintz
27.05.2009 06:27
Така мислим всички наивни хора. Но пресметливите хора мислят по друг начин. Ако решим да продължим разказа и след като той спечели парите се върне при нея и започне да й се кълне в любов с купища цветя и подаръци и тя му прости (аз лично никога не бих) той пак ще има и жената и парите. Но ако се разделя без значение след колко време, той ще има бизнес и капитали, а няма да тръгне да си търси работа тепърва. Той се е поблазнил от шанса да промени собствения си статут в житейски план. А тя имайки му доверие, понеже отдавна е определила статута си, му доверява много ценна бизнес информация.
цитирай
13. batstefan - Такъв е живота
27.05.2009 07:27
Колко ценности има в този живот, но ние ги потъпкваме като избираме парите.
цитирай
14. smani - kass
27.05.2009 08:26
Каси тоя мръсник ми развали настроението! В следващия разказ го разкатай! :)))
цитирай
15. kass - batstefan
27.05.2009 09:12
Наистина, такъв е животът...за жалост.
цитирай
16. kass - smani
27.05.2009 09:16
Не си разваляй настроението smani, не си струва. Такъв човек е за съжаление. Той никога няма да има доверие в хората, което означава че никога няма да може да се опре на някой...Ще трябва да разчита само на себе си, което е много трудно в днешно време.
цитирай
17. malkiatprintz - Касс, така мислим човеците, а не ...
27.05.2009 12:35
Касс, така мислим човеците, а не наивните :):):) Да си човек не е наивност. Той никога няма да се върне, защото очевидно е горделив и самолюбието му няма да му позволи, тя никога няма да му прости, дори и да се върне (това вече би било наивност според мен), бизнес и капитали не е ясно дали ще има, защото с този манталитет рано или късно всичко ще прецака от алчност и дори да продължи да съществува като бизнес едва ли ще пробие толкова, защото – първо – този манталите се усеща и от клиентите, които се пазят да не бъдат и те минати, и – второ – независимо дали иска или не, ще проявява този свой манталитет и спрямо хората, с които работи, които работят за него; съответно те ще бачкат колкото да се каже и ще гледат как да се махнат оттам при първа възможност. Той ще е нервен, напрегнат, нещата му кога ще вървят, кога – не... В това време при нея може да се допусне, че след като е харесвана като професионалист от клиентите си, които я канят на фирмените си партита, тя ще продзължи да бъде харесвана от тях и да печели нови, защото очевидно работи добре, но и се отнася с хоррата добре. Той неминуемо ще вижда нейния може би малко по-малък, но определено много по-постоянен успех, докато неговият ще се движи на подскоци и далеч няма да е ясно дали успехът му е по-голям от нейния, това ще го тормози, отделно споменът за любовта ще го боде (ако въобще е имало любов), но така или иначе в един момент ще разбере много добре своята глупост, но нищо няма да може да направи... :)
цитирай
18. kass - malkiatprintz
27.05.2009 13:04
По точно от това, което си написал в коментар 18 няма на къде...
цитирай
19. kass - zlatnareka1
27.05.2009 13:11
Така е, за това написах този разказ с въпросителна в заглавието. Нито е едното, нито е другото но се чувстваме такива, когато попаднем на някой такъв. Или ако ни погледнат отстрани ще кажат "Колко наивно от нейна страна", а не "колко човечно от нейна страна" ако не знаят цялата история а само резултатът от нея. И въпреки че ние ще имаме съвсем човешки основания да постъпим така, то в очите на хота ще изглеждаме други.
цитирай
20. анонимен - dobre de. . . ako toi be6e ostanal pri ...
27.05.2009 13:22
dobre de... ako toi be6e ostanal pri neq ..pak 6te6e da ima ..i jenata i parite... ne6to mai mi se gubi
цитирай
21. kass - анонимен
27.05.2009 13:29
Но парите щяха да са спечелени от нея и при евентуална раздяла да са си нейни, това са мотивите му да постъпи така, иска той да спечели парите и те да са си негови, които явно са по-важни от жената.
цитирай
22. анонимен - "пробляскването" м...
27.05.2009 15:18
"пробляскването" между тях дали е било любов или само влечение, общи интереси, секс... Не, не мисля, че той ще се провали, поне по характеристиките, направени от автора на разказа, не се знае и дали ще остане "мръсник". Съществува голяма вероятност да настъпи момента, в който ще осъзнае каква велика сила са парите и колко са безсилни да ти дарят истинските неща в живота..., но и това зависи от ценностите на всеки индивид по отделно
Диана
цитирай
23. анонимен - Аз пък намирам друга поука в твоя ...
27.05.2009 17:05
Аз пък намирам друга поука в твоя разказ и това да се лепят етикети, мъжете са...а пък жените са, ми звучи по-скоро като оправдание.

За мен поуката е следната: Бизнесът не трябва НИКОГА да се смесва с личните емоции и отношения.
Емоциите замъгляват правилната оценка. В подобен капан би могъл да попадне всеки позволил си да допусне такава грешка.
цитирай
24. nikiedno - искаме отмъщение
27.05.2009 17:06
Кас, моляте довърши историята така че да задоволиш желанието ни за справедливост. Или да се съберат или да го смачка това мързеливо парче.
цитирай
25. kass - nikiedno
27.05.2009 20:40
Ами да му отмъстим тогава.
цитирай
26. kass - xpoint
27.05.2009 20:46
"Някой, когато използва друг не става въпрос нито за глупост, нито за наивност, а за елементарно оцеляване."

Не този който използва е наивният, а този който е използвания...или пне така излиза...
Има много начини за оцеляване...и вследващия ми разказ този мъж няма да оцелее...
цитирай
27. goran - Доверието е по-важно от парите!
27.05.2009 22:42
А наивността повече помага отколкото вреди - момичето е загубило пари, голяма работа - по-важно е, че е открило истината за "човека"!
цитирай
28. lagonia - kass, ти знаеш отговора на въпроса, ...
28.05.2009 01:47
kass,ти знаеш отговора на въпроса,които сама задаваш с въпросителен в заглавието на т.нар.разказ!Учудвам се,защо търсиш скромното мнение на другите,за 'нещата от живота'!!Анонимен 25,по моето скромно мнение,е напълно прав,и разяснява нещата на всички,които все още не са в час. Моето мнение за 'разказа'?-Никога не се шегуваи с глупака.Ако му хвърлиш цвете,тои ще ти хвърли в отговор камък.
цитирай
29. анонимен - Хора,
28.05.2009 11:53
В бизнеса няма място за наивни хора. Който се занимава с бизнес, знае това. Всичко което казвате за морала и останалите неща звучат добре на теория, но живота показва друго.
Колкото по-рано си научиш уроците толкова по-добре
цитирай
30. kass - 25. анонимен
28.05.2009 21:13
Никога не съм лепкала етикети. Не казвам, че мъжете са...жените са... Но не мога да напиша два разказа с еднакво съдържание, само за да кажа на хората, че както има наивни жени има и наивни мъже. Баща ми казваше навремето: "Наивен" е по-мекото название на "Глупав", длъжна си да бъдеш информирана по всички въпроси, но той самия съветвайки ме така постъпваше доста наивно понякога, въпреки че си беше информиран. Човешките емоции са неконтолируеми понякога. В момент на радост, казваш нещо. Обичаш някой който си търси работа, даваш му я, не само това ами дори си готов бизнеса ти да стане общ семеен бизнес за вбъдеще. Иначе за какво ти е всичко? Нали за да си щастлив се трудиш толкова много. А щастлив ли си ако нямаш любов, ако подхождаш с недоверие, ако виждаш, че човека до теб се нуждае от работа и има качества, то трябва да го оставиш да работи другаде само и само за да си снего? Нима? Колко хора са толкова корави и принципни.
- Не мога да те взема на работа, защото искам да спя с теб...Много съм щастлива за новата си голяма поръчка, но ще се радвам сама, защото на теб не трябва нищо да ти казвам, да не би случайно да ме прецакаш.

Такава ли трябваше да е героинята ми за да не е наивна или глупава?

Явно да...

Но дали е щастлив такъв човек?
цитирай
31. kass - lagonia
28.05.2009 21:29
Извинявай, не можах да разбера какво всъщност искаш да кажеш...
( Моето мнение за 'разказа'?-Никога не се шегуваи с глупака.Ако му хвърлиш цвете,тои ще ти хвърли в отговор камък.)
Кой с кого се шегува? Говорим за това: да прав е анонимен 25, не смесвай бизнеса с личните отношения. Има хора които не го правят и не споделят с половинките си нищо по въпроса. Чудесно е така. Но в повечето случай и двамата живеят в два различни свята. Има и друг тип хора, които искат да споделят целия си живот, всичко с този когото обичат, прибират се вкъщи и цяла вечер разказват за това как им е минал денят, с кого са се срещнали, кокво са работили и т.н. Открити - нямат никакви тайни, емоционални - радват се и не могат да се скрият. Тези хора явно са родени глупаци, но те винаги са заобиколени от приятели, винаги са обичани, защото са чистосърдечни. "Каквото им на сърцето - такова им на лицето" или "каквото им на душата - такова им на устата" (избери си която повече ти харесва), няма лицемерие при тях, не може да се радва на новия ти успех и вътре в себе си да пресмята как може да си оправи живота за нула време...
цитирай
32. kass - 33. анонимен
28.05.2009 21:41
"В бизнеса няма място за наивни хора."
В бизнеса както и в личен план хората се намират.
наивните правят бизнес с други наивни. Всички тарикати постепенно отпадат от списъка на тези с които може да се прави бизнес. Тарикатите правят бизнес с всеки, но скоро биват отхвърлени от тези които са се оказали по-малки тарикати от тях и рано или късно попоадат на по-голям тарикат.

За това заглавието е въпрос. В случая за бизнес наивност ли става въпрос или за лично доверие? Ако тя имаше разговор с конкурент дали би му споделила всичките подробности по сделката? Едва ли е толкова глупава. Макар, че познавам и хора които биха се изфукали за да го яд конкурента им.
Но за това ли става въпрос в тази история?
цитирай
33. анонимен - ot #25
29.05.2009 11:59
Kass,
Лично аз гласувам доверие трудно. Очаквам хората да си го спечелят и да докажат че го заслужават - не го подарявам лесно и не на всеки. В твоята история героинята е подарила доверие и е получилаа урок. В тази посока беше и коментара ми.
Не не съм тарикат, просто съм си научила уроците.
цитирай
34. kass - анонимен - ot #25
29.05.2009 18:15
Познавам много хора които трудно се доверяват и не са тарикати. Тарикатът гледа да прецака другия, а това няма нищо общо с това дали се доверяват лесно или не. Извини ме ако не съм се изразила ясно и си останала с впечатлението, че имам това в предвид. Просто говерех за наивните хора, които не могат да се прикриват и ако попаднат на непочтен човек губят, но въпреки това не могат да се променят. Темперамента им е такъв и правят бизнес само с хора, с които бизнесът им върви успешно. Но това май го написах в три различни коментара и така се е получило някакво лично отношение към теб, което нямам.
Още веднъж се извинявам, ако съм те засегнала с нещо. Сама виждаш, че хората имат различно отношение към историята според собственото си възприятие за нещата. Аз лично никога не подхождам с недоверие, няма защо да се съмнявам във всичко. Честно казано много щях да загубя, ако нямаше хора покрай мен да ме святкат по някои въпроси и така да ме предпазват от грешки. Има и още нещо и това е интуицията. Може би имам силна интуиция за хората и почти винаги улавям намеренията им. Понякога съм грешала но много рядко, има страхотни артисти наистина.
цитирай
35. анонимен - от целия разказ и всички коментари ...
05.07.2009 02:33
дотук разбрах ,че няма човек които да не е наивен , но въпросът е : докаква степен бихме си позволили да бъдем наивни ? и дали по - наивините хора са по щастливи от останалите ? според коментарите са по - щастливи и това си личи .... те са много по емоционални от другите .... и дали тези емоций са предимно щастие или тъга .... това само те могат да си преценят ... но живота е пълен с емоций и според факта дали си по - наивен или не ще ти даде повече щастливи моменти в живота това иска да разбере всеки един от нас с коментара си в тази тема ... и според мен отговора е че да си по - наивен е по хубаво , все пак в живота има много рискове и аз съм готов да ги поема и сам ще определя после дали са си заслужава ли ... защото все пак неможе постоянно да си недоверчив и да живееш в съмнения и страхове ...

Bilcho0o0o c(=
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4231512
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930