Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2010 10:59 - Типично по български
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 19748 Коментари: 76 Гласове:
40


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Българският манталитет винаги ме е изумявал. В Бг има нещо сбъркано, нещо абсурдно и трудно разбираемо. Онзи ден във фейса много се смях на следната модерна поговорка: „По-добре е да сереш на метеното, отколкото да метеш насраното”. Може би това е отговора за всичко което се случва около нас. Спомням си една случка от моята бременност, когато посред нощ почувствах силни болки в областта на таза и линейката веднага ме откара в болницата. Бях в шестия месец и докторката се беше притеснила от преждевременно раждане. Пристигайки в болницата обаче, типично по български, трябваше да изчакам около половин час доктора да се събуди за да ме прегледа и приеме, а аз пък, типично по български, изпитах угризения, че съм нарушила съня му. Затова не се учудих когато тази сутрин заварих поста на бббб „Един въпрос, който ме мъчи отдавна” в „най-популярни”, при това със сто коментара с нецензурно съдържание, осемдесет от които анонимни. Очевидно е достатъчно да си най-популярен пред самия себе си, за да се озовеш на върха на класацията. Но все пак нощта е за сън и ние, типично по български, се отнасяме с разбиране към модераторския пропуск, което пък не обяснява попадането на същия постинг в „най-коментирани”. Но както аз обичам да казвам „работата на модераторите не е моя работа”, все пак живея в Бг, а както всички знаем българина ще просне насраните си гащи най-отпред на простора, че всички да ни гледат резила.

 Друго нещо, което ме изумява е как хора, които се имат за особено умни, цитирайки ти класици, поправяйки ти грешките и прочие се оказват, че  не са разбрали най-простички неща, които са напълно по възможностите за осмисляне на пет годишно дете, всъщност на мен лично ми се струва, че много добре разбират, но типично по български, се правят на дръж ми шапката, защото така им отърва.

 Това, че е типично по български да обиждаш хора, които с нищо не са го заслужили дори не виждам смисъл да го споменавам, но по-интересното е как българина умее да извърти думите ти така, че да те изкара лицемер или да те въвлече в интрига от която трудно да се измъкнеш. Ей, всички сме родени адвокати в тази държава! Ето защо хич не ме учуди тълкуванието от Радо на стихотворението на Мамас, че било едва ли не ореваване на орталъка. Радо, Радо, майка ти не ти ли е казвала да не използваш думи, чието значение не знаеш. Стихотворението „няма лоша реклама” бе шеговито, добронамерено, показващо самочувствие и че авторката е над нещата, но типично по български нещата ще се изкарат съвсем други.

 Българинът отдавна се отказал да сади цветя в градината си, защото типично по български ще се намери някой да се изпикае на труда му. Ето защо се чудя колко трябва да са ентусиазирани хората за да продължават да пишат поезия, която най-много да попадне като пример в някой „сравнителен метод”. Друго нещо, което ми се струва типично по български е винаги да се намират някакви привилегии в другите. Няма ли най-после модераторите да оправят тази несправедливост? Крайно време е някой от тях да се свърже с Рустам, да го покани на кафе и да се сприятели с него, че и той да се ползва с връзки, а не да е единственият без никаква подкрепа в този сайт.

 В Бг винаги има нещо сбъркано, каквото и да се направи все ще се окаже „хубава работа, ама българска”…




Гласувай:
41



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Дали ще попаднеш на първа? Толкова ...
09.02.2010 11:10
Дали ще попаднеш на първа? Толкова истини си казала. Но кой ще бъде доволен от това?
цитирай
2. djgator - kass
09.02.2010 11:12
Не ги разбираш ти тия работи :) От такива чучела като бббб се вдига посещаемостта на сайта. Не защото е интересен, а защото подклажда вражди! А това вече е достатъчен аргумент да го търпят неговите набори - модераторчета.
цитирай
3. kass - injir
09.02.2010 11:15
това си е нашата действителност, доволни или не ще си живуркаме в нея докато умрем...
цитирай
4. kass - djgator
09.02.2010 11:16
не ги разбирам Веско, верно е...
цитирай
5. stix - ???
09.02.2010 11:34
"Българският манталитет винаги ме е изумявал"

Интересно ми е ти като каква се определяш???

От каква националност си???
цитирай
6. mirogankov - нека дам своя дан...
09.02.2010 11:41
за популяризиране на този хубав постинг!!!
Аз самия съм ЗА!
:):):):)
Хубавичко го е казала Касс!
цитирай
7. rustam - ами...
09.02.2010 11:42
касс е Фея. Май, доколкото си спомням,на поезията.
и каква е връзката на възмущението ти с историята за твоята бременност? нещо не хванах.
касс и ти слагаш двоен стандарт - значи от 4б си възмутена, но когато весковите приятели псуват и обиждат си затваряш очите! значи - те могат, другите не!
цитирай
8. djgator - миро
09.02.2010 11:44
Този постинг ми допада повече от едното изречение на бббб, което кибичи цяло денонощие на първа, изпратено там от самия шахматист, под формата на анонимни ( написани от самия него) коментари.
цитирай
9. kass - stix
09.02.2010 11:44
определям се от същата националност, това пречи ли ми да се изумявам???
цитирай
10. kass - mirogankov
09.02.2010 11:45
:)
цитирай
11. mirogankov - Другарю-Господин Рустам...
09.02.2010 11:46
rustam написа:
касс е Фея. Май, доколкото си спомням,на поезията.
и каква е връзката на възмущението ти с историята за твоята бременност? нещо не хванах.
касс и ти слагаш двоен стандарт - значи от 4б си възмутена, но когато весковите приятели псуват и обиждат си затваряш очите! значи - те могат, другите не!

Вие,и само Вие ..сте будната съвест на блога ни...да не пропусна да добавя и че сте с чисти ръце и остър нюх....всички мерзавци и зле образовани блогъри треперят пред Вашата строга но справедлива оценка и Соломонови решения по всеки казус тук...Аве ,рустам...
цитирай
12. rustam - а според мене
09.02.2010 11:48
stix искаше да ти каже, че простащината няма националност. български манталитет е отживяно понятие!
в щатите като презден някой ученик застрелва учители и съученици, да не би американският манталитет да е на масови убийци?
цитирай
13. kass - rustam
09.02.2010 11:50
ех, Рустаме за теб трябваше да обясня повече, нищо мога и в коментар, връзката е в спането по време на работа и за какъв двоен стандарт говориш, не съм възмутена от 4б, а от отиването на постинг с 80% анонимни коментари в "най-популярни".
Абеее я прочети текста пак...
цитирай
14. kass - stix искаше да ти каже, че проста...
09.02.2010 11:52
rustam написа:
stix искаше да ти каже, че простащината няма националност. български манталитет е отживяно понятие!
в щатите като презден някой ученик застрелва учители и съученици, да не би американският манталитет да е на масови убийци?


Ок, приемам...
цитирай
15. stix - Исках да кажа, че не бива да обобщ...
09.02.2010 12:06
Исках да кажа, че не бива да обобщаваш.
цитирай
16. djgator - stix
09.02.2010 12:08
Ако не се огледаме наоколо и в огледалото, може да останем с грешното впечатление, че сме Европейци или, че държавата ни е нормална!
цитирай
17. kass - stix
09.02.2010 12:10
разбрах те... Мисля няма смисъл да уточняваме какви са типичо американски черти, типично английски или типично френски, обощаването не означава автоматично включване на всеки един роден от дадена нация...
цитирай
18. stix - djgator
09.02.2010 12:16
Ние сме европейци и това НЕ Е САМО географско понятие. Просто някои хора са повлияни от други култури и го афишират повече от останалите.
цитирай
19. djgator - stix
09.02.2010 12:27
Ето това е широкоразпространената заблуда, в която вярват много хора, след масираната кампания от страна на Евросъюза.За ЕС е изгодно да ни присъедини, но това е дълга тема. Ние сме си Ганьовци, а голяма част от нашите сънародници ( по паспорт) са мангали. Колкото по-бързо свикнеш с тази мисъл, толкова по-добре.
цитирай
20. kass - djgator
09.02.2010 12:31
Веско, далеч съм от мисълта, че всички са такива или онакива, има си достатъчно свястни българи, лошото е че повечето от тях или ще замълчат нежелаещи да се подлагат на унижение, като се опълчат срещу простащината или ще напуснат страната завинаги...
цитирай
21. stix - ???
09.02.2010 12:36
"Ние сме си Ганьовци, а голяма част от нашите сънародници ( по паспорт) са мангали. Колкото по-бързо свикнеш с тази мисъл, толкова по-добре."

По добре за кого... djgator???
цитирай
22. bachym - Съгласен съм с всичко което казваш
09.02.2010 12:54
Само с едно не съм съглсен."Типично по български".
Типично по американски тогава ли е да си дебел, да не те интересува нищо извън твоето сити и щатче.Типично за франзузойките да са елегантни, типично за унгарките да са проститутки, руснаците да са пияни и т.н.
Кой го измисли това типично по български аз съм си отговорил? Типично по български го лансират същите "типични българи" които през 60-те опасаха границата с бодлива тел и съоръжения.
Не не са комунистите , навсякъде има ограничени хора с огромни амбиции :)
цитирай
23. kass - bachym
09.02.2010 13:01
ок, приемам забележката, обаче с една уговорка, че някои неща в бг няма да се срещнат никъде по света или поне не толкова масово, като например да седиш пред блока си и да коментираш съседите си. Ако греша поправи ме, все пак не познавам целия свят :)...
цитирай
24. krotalka - Иве,
09.02.2010 13:03
много кандидати за слава има в блога. Като няма с какво друго да изпъкнат и да бъдат забелязани, пробват с щуротии, глупости и цинизми. Някои от тях просто нямат какво друго да покажат. Модераторите не са слънце да огреят навсякъде, но е неоправдано, когато дадена глупост цъфне на първа, да продължи да виси там и да се толерира.
Избива си комплекса за малоценост въпросния блогар. Правя предложение, да му помогнем да си намери свестен психоаналитик.
цитирай
25. rat - Аууууу, някой се е възмутил от нещо. ...
09.02.2010 13:04
Аууууу, някой се е възмутил от нещо.
Кога в България ще се научим, че винаги простотиите и скандалите са много по търсени от останалите по-стойностни и смислени неща. Това е така в цял свят. Поне е така в този свят към, който се лепнахме и ние. В това няма нищо обезпокоително. Това е блог за бога. Тук всеки има право да изразява своето мнение свободно.
Аз наистина не виждам проблем. По скоро за мен е загадка, как хора като теб обръщат внимание на подобни неща? Това е загадката? Винаги има "инфантилчета", които драпат за внимание и ние трябва да изберем дали да участваме или да не участваме в тяхната игра. Аз лично се забавлявам и често участвам там, и това по-никакъв начин не променя моят мироглед. Имаше някои неща, които са много смешни. Адски много се смях на постинга за "дългоочакваните снимки от срещата.....", на която имаше четири готини мацки. какво лошо има някой да погледне по-комично на нещата и да иронизира всеобщата блог истерия покрай тази среща. Жив и здрав да е.
Съгласен съм само с това, че част от коментрите са наистина адска простотия в постинга за поетесите, но това е риска на анонимните коментари, които според мен са нещо абсурдно.
цитирай
26. kass - krotalka
09.02.2010 13:09
аз блогърите не ги коментирам, всеки има право да си е такъв какъвто пожелае, но когато правиш опит да въведеш система за неотчитане на анонимните коментари, с цел избягването на злоупотреба, би трябвало да се забележи, че на първа виси постинг с 80 % анонимни коментари, иначе за какво беше всичко??? Аз нямам нищо против постинга и неговото място там, обачеее ми се струва, че след цялата галимация по неотчитането на анонимните и тези на автора коментари е малко смешно...
цитирай
27. ka4ak - Иве,все пак сме си в блог.бг и виж това:
09.02.2010 13:13
13. ka4ak - СЕГА
09.11.2009 13:20
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

14. ka4ak - ЗАЩОТО
09.11.2009 13:20
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

15. ka4ak - СМЯТАМ
09.11.2009 13:21
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

16. ka4ak - ЧЕ
09.11.2009 13:21
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

17. ka4ak - Е
09.11.2009 13:22
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

18. ka4ak - НЕПРАВИЛНО
09.11.2009 13:23
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

19. ka4ak - ДА
09.11.2009 13:24
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

20. ka4ak - СЕ
09.11.2009 13:26
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

21. ka4ak - ИЗПОЛЗВА
09.11.2009 13:27
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

22. ka4ak - АНОНИМНИЯ
09.11.2009 13:28
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

23. ka4ak - Е.Т.
09.11.2009 13:29
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

24. ka4ak - ЗА
09.11.2009 13:31
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

25. ka4ak - ТРУПАНЕ
09.11.2009 13:32
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

26. ka4ak - НА
09.11.2009 13:33
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

27. ka4ak - КОМЕНТАРИ
09.11.2009 13:35
,
цитирай

Редактирай | Изтрий

28. ka4ak - ПРАВЯ ПОРЕДНАТА ЩУРОТИЯ
09.11.2009 13:42
С ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ,ДА СТИГНЕ ПО ЛЕСНО СПИСАНИЕТО ДО ВАС!
МЪРЗЕЛА ПРАВИ ЧУЕСА,НО СПИСАНИЕТО НЕ Е ЗА ДА СЕДИ ПРИ МЕН НА СКЛАД!
цитирай
цитирай
28. bachym - Имаме традиции както си имат всички народи.
09.02.2010 13:14
Ние сме един от народите които имаме толкова да се гордеем а се самобичуваме масово и сипем пепел.България започна да загива когато се огради орязана и отрязана от света.Крепеше ни врязката със СССР - широка страна широки хора.Сега имаме ЕС.Но много са загубили всякакво самоуважение.Имаме криза на духовността която започна може 1978 г -примерно.В лош период сме.Нищо повече.Е може и да не се измъкнем от него.Но засега това е далече 2040 г. :)
цитирай
29. miaa - Здравей, Kass! Не считам, че в...
09.02.2010 13:23
Здравей, Kass!
Не считам, че всички, които стоят на първа, най- коментираните или най- популярни са най- добрите постинги! Много пъти там попадат много цинични, без никаква стойност .В случая с ВВВВ. Чудя му се и на него..и на ,Анонимниците около него..На какво разчитат?! Сигурно на някоя хубава модераторка:))))И като за пример ще дам Романов, пише прекрасно, но не винаги е на първа..Какво противоречие, Кass! Не мога да си го обясня..Нали съм си блондинка:)))))
цитирай
30. kass - rat
09.02.2010 13:23
явно доста възмутено звуча щом и ти го отбеляваш :)... И аз много се кефя когато в Бг се въвеждат правила, а после се отменят:
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=763293
цитирай
31. kass - ka4ak
09.02.2010 13:26
:)
цитирай
32. rat - Здравей, Kass! Не считам, че в...
09.02.2010 13:26
miaa написа:
Здравей, Kass!
Не считам, че всички, които стоят на първа най- коментиранитеили най- популярни са най- добрите постинги! Много пъти там попадат много цинични, без никаква стойност .В случая с ВВВВ. Чудя му се и на него..и на ,Анонимниците около него..На какво разчитат?! Сигурно на някоя хубава модераторка:))))И като за пример ще дам Романов, пише прекрасно, но не винаги е на първа..Какво противоречие, Кass! Не мога да си го обясня..Нали съм си блондинка:)))))

Е Вие не разбрахте ли, че това е един човек, най-много да са двама и си разцъкват коментари.
цитирай
33. smani - Иве
09.02.2010 13:26
като погледнеш обективно не е лошо да има и кретени, така ние готините се открояваме в целия си блясък и красота! :)))
цитирай
34. kass - bachym
09.02.2010 13:27
bachym написа:
Ние сме един от народите които имаме толкова да се гордеем а се самобичуваме масово и сипем пепел.България започна да загива когато се огради орязана и отрязана от света.Крепеше ни врязката със СССР - широка страна широки хора.Сега имаме ЕС.Но много са загубили всякакво самоуважение.Имаме криза на духовността която започна може 1978 г -примерно.В лош период сме.Нищо повече.Е може и да не се измъкнем от него.Но засега това е далече 2040 г. :)


Аз много искам да се измъкнем от лошия период възможно най-скоро, но не знам как бихме го постигнали... Благодаря за този коментар...
цитирай
35. kass - miaa
09.02.2010 13:30
не се чуди Мия, момчетата се забавляват по свой си начин, няма лошо, само дето ако ще има правила поне да се спазват...
цитирай
36. kass - smani
09.02.2010 13:31
Мдааа, така е Стани, няма спор :):):)
цитирай
37. bachym - Като направим магистрали към съседите
09.02.2010 13:32
Аз лично "почнах" - регисрирах се в блог.мк да се видя с още хора?! :)
цитирай
38. miaa - Rat и Kass забавляват си се, ясно! Но м...
09.02.2010 13:36
Rat и Kass забавляват си се, ясно! „Но много често обиждат..
Не става за наша сметка, нали?!
цитирай
39. pontis - ...
09.02.2010 13:55
пак някои се обидиха на "българи", че и на "европейци". Ганювци-европейци, не ми звучи. Но критикувате авторката защото прави "обобщения", а когато се ръсят конкретни обиди и простотии излиза, че е просто "невинно", защото момчетата се "забавлявали"....?!
Иначе сме "европейци"...
цитирай
40. haralanov - Здравей!
09.02.2010 13:56
Кое според теб точно е сбъркано на българина?Къде е основната причина за това?Над въпроса ,,защо сме такива,, са умували мнозина.Не приемам за сериозен отговор ,,Турското робство....,,.
цитирай
41. kass - haralanov
09.02.2010 14:02
Това, което смятам за сбъркано е да се правят правила, а да не се следи за тяхното спазване. И аз не приемам, че отговора е в турското робство, макар и да рискувам Рат да ме насмете отново ще кажа, че причината за това се крие в комунистическия строй, далверите, рушветите и кражбите от работното място са си остатъци от този строй, както и гледането в канчето на другия...
Новите поколения приемат модела на живот без правила и удобно скрити зад демократичноста израстват абсолютно незачитайки нищо... Това е моето мнение разбира се...
цитирай
42. kass - pontis
09.02.2010 14:05
Благодаря за коментара...
цитирай
43. rat - Това, което смятам за сбъркано е да ...
09.02.2010 14:10
kass написа:
Това, което смятам за сбъркано е да се правят правила, а да не се следи за тяхното спазване. И аз не приемам, че отговора е в турското робство, макар и да рискувам Рат да ме насмете отново ще кажа, че причината за това се крие в комунистическия строй, далверите, рушветите и кражбите от работното място са си остатъци от този строй, както и гледането в канчето на другия...
Новите поколения приемат модела на живот без правила и удобно скрити зад демократичноста израстват абсолютно незачитайки нищо... Това е моето мнение разбира се...

Подобни интриги и омаскаряване е имало и когато сме били монархия. Дори и поръчкови убийства са правени по разни виенски опери. Строят не променя манталитета на хората. Ние плачем за едно здраво дърво в краткосрочна перспектива, а в дългосрочна се нуждаем от добро образование.
цитирай
44. kass - rat
09.02.2010 14:16
Възможно е и да си прав, обаче аз имах удоволствието да имам баба столетница (т. е. почти столетница, почина на 97 г.) и от нея съм чувала разкази за времена, в които хората не са заключвали домовете си, в които където и да замръкнеш ще те приютят и нахранят, за времена в които кражбата и лъжата са били голям позор, но може и да греша и действително комунистическия режим да няма вина за нищо...
цитирай
45. cefulesteven - Знаеш ли какво направих когато Б...
09.02.2010 14:28
Знаеш ли какво направих когато Бонд, Джеймз Бонд:)))) се развилня. Понеже няма опция за игнориране, просто не влязох в никой от постингите му, не че не ме е мъчило любопитство, но достатъчно е да си помисля, колко още неща трябва да свърша и се радвам, че ще спестя време, а каквото имах да науча в постингите му, пак го научих. То ехото се разнася, не исках да му дам от времето си и отделя вниманието, което агента търсеше. Защо пиша изобщо за него: за да изразя солидарност с вас, теб и Диджея, иначе изобщо не си заслужава. Така притискат в мъртва хватка, те получават това което искат. Мисля, че проблема с агресията в интернет. И аз я засегнах, днес, в темата, само ще се задълбочава, докато свободата на словото, бъде ограничена до тоталитарните рамки. Още когато интернет започна да става опасен за определени кръгове и интереси, защото отключи дух от бутилката, пуснаха и хората, които създадоха враждите, даже като гледам още си вилнеят и до днес. Макар вече от тях няма никаква нужда: интернет като средство за свободното слово е умряло куче. А беше последният шанс. Вярвах, вярвах и бях щастлив, че го има. В някой друг живот /не вярвам в прераждане/ ще пиша както ми се пише и както е искал Господ от мен.
цитирай
46. cefulesteven - Нет-чето е най-малкият проблем. ...
09.02.2010 14:37
Нет-чето е най-малкият проблем. Той е черешка на върха. Лошото е, че вече взаимоотношенията стигнаха до там, че се разбира, че си печен, че си широка кройка, разбиращ, ако толерираш именно лошото, ако търсиш в него добро, както правят тибетските мъдреци, но в същото време, не забелязваш, че така лишаваш от подкрепата доброто и креативното.
Лошото е, че се мислим за адски мъдри, когато се мъчим да убедим, че малките грешки на потърпевшия са виновни за всичко онова, което му се случва. И най-лошото е, че започваме да си го мислим, че май и не можем да си мислим иначе и това не е само в интернет, а и изобщо в живота.
Кои ние? Социалната маса. Не знам дали е "типично българска", но настроението й и поведението й, като цяло толерира подобни прояви и се стига до крайностите.
Колко ругатни сме отнесли аз или ти? И за какво? Че пишем. Само, че пишем.
И колко направиха популярност, именно плюейки по нас?

Пиша втори отговор, само защото не стигна мястото.

Вярвах, вярвах и бях щастлив. В някой друг живот/не вярвам в прераждане/ ще пиша както ми се пише и както е искал Господ от мен.
цитирай
47. kass - cefulesteven
09.02.2010 14:41
не са важни нито бонда, нито който и да било друг, по важно е къде сме ние, ще мълчим ли когато видим нередност, ще се чувстваме ли ние виновни, че някой някой не си е свършил работата, вместо да му потърсим сметка, ще свеждаме ли глава когато някой се е развилнял в домовете ни, аз викам стига вече с тази типично българска примиреност... Не чакай прераждането, пиши сега, защото знаеш ли, може да се преродиш в художник :)...
цитирай
48. rat - Възможно е и да си прав, обаче аз имах ...
09.02.2010 14:48
kass написа:
Възможно е и да си прав, обаче аз имах удоволствието да имам баба столетница (т. е. почти столетница, почина на 97 г.) и от нея съм чувала разкази за времена, в които хората не са заключвали домовете си, в които където и да замръкнеш ще те приютят и нахранят, за времена в които кражбата и лъжата са били голям позор, но може и да греша и действително комунистическия режим да няма вина за нищо...

Моята почина на 93 години, лека и пръст. "По царско време баба спяхме на един нар 6 човека, и брат ми умря от "болки в корема". След 45 година, жената работи, гледа сина си и успява дори да му покрива разходите да учи в университет. Колкото хора, толкова истини. Мнозинството решава.:))))))))))))))
цитирай
49. kass - rat
09.02.2010 14:51
rat написа:
kass написа:
Възможно е и да си прав, обаче аз имах удоволствието да имам баба столетница (т. е. почти столетница, почина на 97 г.) и от нея съм чувала разкази за времена, в които хората не са заключвали домовете си, в които където и да замръкнеш ще те приютят и нахранят, за времена в които кражбата и лъжата са били голям позор, но може и да греша и действително комунистическия режим да няма вина за нищо...

Моята почина на 93 години, лека и пръст. "По царско време баба спяхме на един нар 6 човека, и брат ми умря от "болки в корема". След 45 година, жената работи, гледа сина си и успява дори да му покрива разходите да учи в университет. Колкото хора, толкова истини. Мнозинството решава.:))))))))))))))


Колкото хора, толкова истини.
ок, стискаме си ръцете тук :)...
цитирай
50. boristodorov56 - И все пак...
09.02.2010 14:51
Да се надяваме в доброто у човек...
Всичко е въпрос на възпитание, а после и на интелект.
Можем да разнищваме и съсипваме всяка идея и добра мисъл поднесена като постинг, но е недопустимо да отправяме лични обиди на авторите, които и да са, каквито и да са.
А колко са ме псували анонимниците, но аз знам причината... а и съм на това.
Лично никой не може да ме обиди тук в нета. Не ме познава, нито знае колко пари струвам, нита ще смее да ми каже същото, ако сме лице в лице...

Да са живи и здрави всички.
цитирай
51. cefulesteven - не са важни нито бонда, нито който и ...
09.02.2010 14:54
kass написа:
не са важни нито бонда, нито който и да било друг, по важно е къде сме ние, ще мълчим ли когато видим нередност, ще се чувстваме ли ние виновни, че някой някой не си е свършил работата, вместо да му потърсим сметка, ще свеждаме ли глава когато някой се е развилнял в домовете ни, аз викам стига вече с тази типично българска примиреност... Не чакай прераждането, пиши сега, защото знаеш ли, може да се преродиш в художник :)...


Да ти покажа ли резултатите след една своя реакция. Не беше отдавна. Мога да илюстрирам.
Но за да не те спамя без да искам, искам разрешението ти.

цитирай
52. kass - boristodorov56
09.02.2010 14:57
Благодаря Боре, но аз предлагам освен да се надяваме на доброто у човека и да го стимулираме, а не добрите души да страдат и да нямат никаква подкрепа, а по корицата да висят обидните постинги с дни. Не визирам конкретно постингът на бббб, той е само пример за липсата на всякакви правила...
цитирай
53. kass - не са важни нито бонда, нито който и ...
09.02.2010 14:58
cefulesteven написа:
kass написа:
не са важни нито бонда, нито който и да било друг, по важно е къде сме ние, ще мълчим ли когато видим нередност, ще се чувстваме ли ние виновни, че някой някой не си е свършил работата, вместо да му потърсим сметка, ще свеждаме ли глава когато някой се е развилнял в домовете ни, аз викам стига вече с тази типично българска примиреност... Не чакай прераждането, пиши сега, защото знаеш ли, може да се преродиш в художник :)...


Да ти покажа ли резултатите след една своя реакция. Не беше отдавна. Мога да илюстрирам.
Но за да не те спамя без да искам, искам разрешението ти.



Имаш разрешението ми да напишеш всичко, което смяташ за редно, винаги си го имал...
цитирай
54. cefulesteven - Ето какво последна при една моя р...
09.02.2010 15:24
Ето какво последна при една моя реакция:

http://cefulesteven.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/12/28/nepredstavitelna-li-e-quot-publikata-quot-v-blog-bg.462548

Достатъчно красноречиво, чие поведение се толерира и разбира се, лошият тон ескалира, защото друг е неуместен в подобна среда.
цитирай
55. bapha - малко ме изумявате! Ама малко де...
09.02.2010 16:39
Касс, не е ли странно да напишеш:
"а както всички знаем българина ще просне насраните си гащи най-отпред на простора, че всички да ни гледат резила. " Кои са всички? Срамът по-челото не е в "какво ще кажат хората"... или поне не би трябвало да бъде. Българин не е адресна регистрация.

Диджей ????
" Ние сме си Ганьовци, а голяма част от нашите сънародници ( по паспорт) са мангали. Колкото по-бързо свикнеш с тази мисъл, толкова по-добре."
Кои сте Вие? И паспорта не ни прави Българи...

Първа страница не е критерии за успеваемост!
Тук е фражкано до ръба с ценни хора, контактът с които си заслужава. Всички ръмжат анонимките, а те са реално , които докарват на един пост хилядите четения...
Поздрави

цитирай
56. kass - bapha
09.02.2010 17:30
че какво му е странното, ако искаш пример за изкарване на кирливи ризи, посети някое бракоразводно дело :), иначе съм съгласна с теб, че срамът по-челото не е в "какво ще кажат хората", обаче доста хора в бг плащат данък обществено мнение. Съгласна съм че и първа страница не е критерий за успиваемост, но все пак най лесния начин да унижиш някой е като напишеш нещо гадно за него и го изкараш на първа като си го коментираш сам, именно срещу тази практика блог.бг направиха опит да не се отчитат анонимните коментари и тези на авторите. Но знам ли може и да не съм права в критиката си към модераторите...
цитирай
57. beckslover - :)
09.02.2010 17:58
Kass, не е ли същото, да коментираш Радо по неговият начин, или да ползваш „сравнителен метод” за писаното в блога?. По ли е популярно, да пишеш с ника си и някой МЪро Ганков / и сие/ да блюдолизничат пред принцеса Цензура, защото Те не мислят тъй. Къде е чертата цензурно-нецензурно, обидно-необидно. Прощавай, аз не искам Друг, самопровъзгласил се за цензор, да определя моето мислене. Не съм фен на Радо разбира се, но само Мамас имаше достойнството да се защити както трябва/Браво Мамас!!!/ Другите, по-български, както го каза, нюхайки, доносничейки, по-без лице, от анонимните...
цитирай
58. kass - beckslover
09.02.2010 18:20
Всъщност не коментирам Радо, просто си е пример за това как се извъртат нещата, какво ореваване видя в поста на Мамас??? Да се неначуди човек??? Колкото до цензурно - нецензурно, обидно и необидно мисля, че нещата са си доста ясни, но все пак никъде не съм споменала в поста си нищо за коментарите, освен че 80% бяха анонимни, е и нецензурни си бяха, но не това ме издразни а че точно админите правеха опити да направят системата така, че да не се броят анонимните и тези на автора коментари, уж за благото на сайта... Доносите не са ми ясни, сякаш нещата не са черно на бяло, та да трябва да се доносничи, нюха или клюкари, в крайна сметка в самите условия на сайта се споменава, че уронването на достойнството на други блогъри не е позволено...
цитирай
59. dorichela - Някой има интерес да иматъркания и ...
09.02.2010 20:04
Някой има интерес да иматъркания и вражди.. един негативен пост предизвиква много повече реакции, токолкото един позитивен... Та...затова така
цитирай
60. kass - dorichela
09.02.2010 20:33
а ти как мислиш Дори, това типично българско ли е?
цитирай
61. dorichela - Типично нетовко е. . . В смисъл не ...
09.02.2010 20:42
Типично нетовко е... В смисъл не само в бг блоговете /и изобщо нет пространството/ е така....
цитирай
62. borsi - Кефиш ме kass такава
09.02.2010 23:40
Кефиш ме kass такава
цитирай
63. sparhawk - Българите
10.02.2010 08:23
яко обичат да плюят. Кибичат по форуми, намерят нещо (стихотворение, разказ, филм, ревю на филм, история за спортист, политик, звезда и пр.) и почват да плюят. Това е защото повечето от тези хора нищо не са сътворили през живота си, аз така си го обяснявам и не са научени да уважават другия.
цитирай
64. vmir - Резонно.
10.02.2010 09:01
Темата заслужава да бъде доразвита.
цитирай
65. vmir - 64. sparhawk
10.02.2010 09:05
sparhawk написа:
яко обичат да плюят. Кибичат по форуми, намерят нещо (стихотворение, разказ, филм, ревю на филм, история за спортист, политик, звезда и пр.) и почват да плюят. Това е защото повечето от тези хора нищо не са сътворили през живота си, аз така си го обяснявам и не са научени да уважават другия.


Така е. Ако познаваха усилията по сътворението, не биха плюли. И обратното е вярно - не биха се толкова радвали на движенито, което са предизвикали, а биха наблегнали на полезните му страни.
цитирай
66. kass - dorichela - Типично нетовко е
10.02.2010 19:55
Дори, на мен ми се струва, че не е само нетовско :)
цитирай
67. kass - borsi
10.02.2010 19:55
:), бладодаря ти...
цитирай
68. kass - silencemurmur
10.02.2010 20:01
имам страница във MySpace и съотетно доста френдове (макар и трудно казано) чужденци, повечето са музиканти качили си собствената музика там, е как един критикуващ, оплюващ, неприличен или просташки коментар не срещнах никога там??? Не знам за манталитета на хората по света, но някои неща просто не се срещат по другите сайтове, как да не се изумява човек :)
цитирай
69. kass - sparhawk
10.02.2010 20:04
абсолютно съм съгласна стеб, но все пак много по-лесно е да се руши отколкото да се гради...
цитирай
70. kass - vmir - Резонно.
10.02.2010 20:05
има още много да се каже по темата, ще е хубаво да се включат и други :)
цитирай
71. stix - до pontis
11.02.2010 00:53
Аз никога не съм употребявала нецензурни изрази, затова не мога да се съглася, да ме слагат под общия знаменател. Тъй като не само аз правя изключение, ми се струва, че насочването към оплюване на българите като цяло трябва да се ревизира.
цитирай
72. kass - stix
11.02.2010 16:43
всъщност се визира поведението на повечето (масата) отколкото да се слагат под общ знаменател всички българи, аз също не бих си позволила да използвам нецензурни изрази в коментар под чужд постинг...
цитирай
73. malkiatprintz - Кефът на идиота. . . Затова сме на ...
13.02.2010 04:50
Кефът на идиота... Затова сме на това положение. не след дълго ще започнем да емигрираме в Албания, защото е по-близо, а стандартът им ще е по-добър от нашия. Имаше една теория, че всеки народ, всяка нация, всяка цивилизация си има период на възход, на зрялост, на упадък и на изчезване. Изчезвали са къде по-големи народи, очевидно е наш ред.
цитирай
74. kass - malkiatprintz
14.02.2010 11:27
Фил, прогнозата ти е доста мрачна, не бих искала да се сбъдне. За жалост този народ е изгубил всякакъв стимул за живот и намира убежище в подобни развлечения.
цитирай
75. airstyle - Скромно мнение
15.02.2010 21:01
Така, добър вечер първо, второ искам да се извиня за тона който ще сметнете за груб. Вашият пост до голяма степен ме проворкира да отговоря, дори щом трябваше да се регистрирам.
Трябва да отбележа че съм на 19 години, сега уча висшо. Давам ви малко информация за мен, макар и малка, за да добиете представа аз мен.
Първото нещо което ме подразни ме беше "фейса", просто - без коментар, и "Бг", ако искате да ползвате съкращения, РБ мисля би било по-добре.
Друго което ми направи впечетление е че сте засегната, едва ли не убидена от факта че някой е достигнал до "Най-популярни" използвайки измама. Не съм особено запознат със системата на блоговете, но едва ли целта им е някакъв рейтинг, признание или се бъркам ? Пък и справедливост никаде няма още по-малко в интернет, вие като по- възрастна от мен трябва по-добре да го знаете.
Втората част от коментара ви не мога да коментирам, защото не съм запознат.
Както и да е.
Поздрави от мен.
ПС: С този си мой пост не целя да ви убидя, засегна и прочие
цитирай
76. kass - airstyle
16.02.2010 15:19
нито се засягам, нито се обиждам :)...
Поздрави и на теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4221638
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031