Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2011 12:26 - Най-добре е да имаш и съпруг, и любовник
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 26866 Коментари: 103 Гласове:
20

Последна промяна: 24.03.2011 19:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Всичко в този живот е въпрос на договори, някои писани, други неписани. Отношението към нещо обикновено влиза в графата на неписаните закони, а финансовите се уреждат с написани черно на бяло права и задължения. Най-честото наблюдавано от мен явление през прехода е някой да се уреди на работа, която да му гарантира сигурни доходи, макар и малки, и едновременно с това да си докарва допълнителни чрез сивата икономика, рушвети и други извън неписаните правила, които се смята че човек трябва да спазва от чисто морална гледна точка. Това малко ми прилича на омъжена жена, която си седи до съпруга заради сигурността в задоволяването на минималните житейски нужди, но без никаква свян да върти или закача по някой и друг любовник с цел допълнително финансиране и на други блага различни от чистото физическото оцеляване. Някои биха казали, че щом съпругът не е в състояние да осигури задоволяване на всяка нужда на съпругата си, то няма защо да се сърди, тъй като всеки човек има правото да се стреми към по-висок стандарт и блага. И така в нас се изгради мисленето, че най-добре е да имаш съпруг (сигурна работа)  и любовник (страничен, незаконен доход) едновременно. Разбира се моят идеализъм недоумява подобно мислене, защото ако е толкова негоден съпругът ти (работодателя или държавата осигурили ти сигурна заплата) то няма нищо по естествено да прекъснеш отношенията си с него и да си потърсиш друг източник на доходи или пряка независимост като си осигуриш работата сам. Разбира се ще кажете, че има известна разлика между съпружеските отношения и икономическото състояние в държавата, най-малкото защото единия можеш да си го избереш, а родината не можеш, защото тук си се родил и това е положението. Но за държавата подобно на всички взаимоотношения си важат в пълна сила понятията писани и неписани закони, поне ако се смята че тя се явява като обществен договор и като всеки договор има права и задължения и за двете страни по него.

 

 За да не ставам многословна, ще спестя по-голямата част от разсъжденията си по въпросите за неписаните закони и принципното положение на нещата и ще премина към основните мотиви за нарушаването им, прераснали вече в манталитет, основният от които „това е подигравка”. Голяма подигравка е за работника да му хвърлят някаква мижава заплата от 4 – 500 лева, с които да не може да си покрие разходите по най-елементарните нужди, камо ли да подържа един сравнително приемлив за 21 век стандарт. Аз лично ако намеря някой да ми дава една средна европейска заплата от 2000 лева, веднагически закривам всякакъв бизнес и спирам да се тревожа има ли, няма ли работа и как ще покрия разноските по офиса, счетоводителя, заплатите и осигуровките, ще си знам работното време, почивните дни, отпуските и хич няма да ми дреме. Обещавам пълна себеотдаденост, лоялност и вярност към работодателя си до гроб. Уви такъв „съпруг” не се намира лесно, пък и да има е с високи претенции и за него има силна конкуренция, а да търся „любовници” и да живея в страх да не ме хванат също не ми се отдава,  тъй че не ми остава друго освен да се погрижа за самоиздръжката си. Това обаче не пречи да гледат на мен като потенциален спонсор, като с намигване ми намекват, че сиренето е с пари и ако искам да взема някоя поръчка то трябва да бутна тук – там на когото трябва, който е на работа в съответното предприятие или фирма и чиято лоялност към собствения му работодател (съпруг, осигурил му сигурност) изисква от него по неписаните закони да си свърши работата с мисълта за интересите на фирмата (семейството), а не личното облагодетелстване. Същите тези хора възмутено ще разправят колко са меркантилни жените, само че… ъъъ… господа, аз никаква разлика не виждам между вас и въпросните жени, все едно да обвиним емигрантите в меркантилност, че са си напуснали страната и са тръгнали да си търсят друга родина в която неписаните закони все още са живи, понеже нямат желание да разчитат на „любовници” за да преживяват. Какво обаче правим, ще кажете, когато работодателят или държавата променят правилата в движение и абдикират от задълженията си, което ги поставя в позицията на неподходящ „съпруг”, който не заслужава никаква лоялност, тъй като самият той нарушава неписаните закони многократно и е решил, че щом сте се съгласили да влезете в съюз с него сте длъжни да търпите всичко? Очевидно въпросът винаги ще опира до усещането дали единия или другия заслужава, в единия случай – лоялност, в другия случай – достоен живот.

    - Всички само за пари ми говорят, какво стана с любовта? – възкликна в едно предаване премиера и се усмихна лаконично…

 Е, какво да стане бе господин Борисов? Че то е много просто: и любовта, и бизнеса, и политиката имат едно общо и абсолютно задължително правило и то е, че се изисква взаимна изгодност във взаимоотношенията. Няма как някой да те обича цял живот ако не му отвръщаш със същото, нито пък някой ще прави бизнес с теб, ако непрекъснато го прецакваш и единствения доволен от сделката си ти. С политиката нещата  не стоят по-различно, тъй че предлагам да зарежем разсъжденията за безусловната любов и направо да преминем по изясняването на условията, вместо да разчитаме на морала и неписаните закони, защото отдавна хората в България масово смятат, че да си хванеш любовник е нещо  естествено.

 

    „Лоялността се купува” – ми каза веднъж един познат, но аз не съм много сигурна, по-точно смятам че е въпрос на взаимоотношения и ясни правила, спазването на които водят до доверие, без което пък никаква лоялност не е възможна..

Именно затова Европа изготви „предбрачен договор”, като подготви дълъг списък със задължения, които трябва да спазваме ако искаме да получим помощ от тях, защото тарикатстването на дребно и фалшифицирането на дейност с цел източване на фондовете няма да минат пред тях, но кой го разбира това. Българина пресмята, че е дал до тук членски внос на стойност 3,2 милиарда, а е получил  само 170 милиона. Нищо подобно няма обаче. Отпуснатите пари по различни програми са около 8 милиарда, само дето си стоят в банката, защото ние все още се чудим как да заобиколим правилата и да се докопаме до тях без да си изпълним задълженията…

 Е, понеже става много дълго, а и без това не мога да кажа всичко, което искам, най-добре е да приключвам с надеждата, че Европа няма да подаде „молба за развод” някой ден, а най-много да ни зареже като запуснала се съпруга да си съществуваме, мрънкаме и тарикатстваме на дребно, прибирайки си обратно добрите намерения и достойния живот, смятайки че достоен живот се полага на достойни хора. Първо защото такъв шанс няма да имаме втори път и второ защото манталитета ни ще доведе до същият резултат, ако не спрем да смятаме за нормално да имаш съпруг и любовник едновременно. И всичко защото ни мързи или пък смятаме че правилата на лоялността не са за нас, понеже сме големи тарикати, а работата е за маймуните…

 




Гласувай:
195



Следващ постинг
Предишен постинг

1. phoenix2000 - Как да го разбирам
24.03.2011 12:37
"Най-добре е да имаш съпругЪТ и любовник"

Значи ли това, че съпругът ти е и любовник. Представяш си го за двама ли?

Иначе поздрави, четивото си е сериозно
цитирай
2. ferre - ха ха :)
24.03.2011 12:38
Абе касс,какво пафкаш ти бе ? :)))
То и аз от време на време си позволявам в офиса да пафкам,ама рядко.Ама ти яко се надумкваш май :)))))))))) Поста е супер хаотичен,едното изречение с другото нямат нищо общо,не мога по никакъв начин да ти схвана мисълта,а заглавието въобще не отговаря на постинга ти :)))))))
Я подай и насам :))))))
цитирай
3. kass - phoenix2000
24.03.2011 12:39
Промених заглавието и съм недогледала. Сори...
А какво си представям го пише черно на бяло, опс бяло на черно в случая ;)...
Поздрави!
цитирай
4. kass - ferre
24.03.2011 12:41
Аааа, моля, моля мнгого добре си е написан даже... Ако не разбираш нещо кажи да обясня...
Да си чувал нещо за метафори?
цитирай
5. ferre - нищо не разбрах. . . . карай в прав ...
24.03.2011 12:48
нищо не разбрах ....карай в прав текст,толкова ли е трудно?
цитирай
6. kass - ferre
24.03.2011 12:54
В прав текст или в едно изречение ако трябва да го формулирам - отношението към държавата, работодателя, съпруга или бизнес партньор е едно и също, ако смяташ че твоя интерес е единственото водещо в живота правило. Със същото чувство ще ограбиш шефа си, ще изневериш на жена си, ще прецакаш сделката или ще се пробваш да източиш еврофондове като напълно съзнаваш, че нещата не трябва да са такива, или защото не си разбрал основното правило за взаимността, а си решил, че едниствено твоя нтерес е над всичко, като се радваш на облагите и сигурността, които получаваш, но не се смяташ за длъжен да дадеш ...
цитирай
7. troia - Бих
24.03.2011 12:57
добавила, че съпруга трябва да е будала, а любовника похотлив за да издържиш дълго в това състояние. Да се надаваме, че ЕС имат някакъв личен интерес да ни търпят, защото отдавна да са ни показали вратата. Те определено не са будали.Поздрави за хубавия постинг.
цитирай
8. kass - troia
24.03.2011 13:02
Разбира се. Няма такова нещо като безрезервна помощ, освен в страни в които хората умират от глад и им помагат с пълното съзнание, че не им е по силите да изпълняват евентуални препоръки за излизане от това положение. На нас надявам се, се гледа като на страна с потенциал да схване правилата и съумее да наложи, но дано не им докажем колко много грешат...
цитирай
9. smani - Харесва ми да се говори за пари! ...
24.03.2011 14:16
Харесва ми да се говори за пари!
Наближават избори - вече трябва да поставим нещата само на една елементарна и изключително важна плоскост - не дават пари; не давам глас!
цитирай
10. kass - smani :))))...
24.03.2011 14:24
aaa, не... не става въпрос за пари Смани, а за отношения, освен ако отношенията не се водят единствено от паричен интерес...
Между другото четох някъде, че една двойка не се оженили, защото мъжът претендирал в предбрачния договор, че жена му няма право да напълнява над 65 килограма, в противен случай не се чувствал виновен ако поиска развод и съответно длъжен да я обезщети след развода, защото е по негова вина :)))))...
цитирай
11. smani - Ааа не, не става въпрос само за пари, ...
24.03.2011 14:35
Ааа не, не става въпрос само за пари, добри пари. Ми на всички ни омръзна да ни разтягат локуми и да ни приспиват с глупости. Или добри пари или няма вот. :)

Да 65 кг. е добро тегло. Не знам сложно е..
цитирай
12. ferre - Касс, еми ти ако тръгнеш да се омъ...
24.03.2011 14:36
Касс,еми ти ако тръгнеш да се омъжваш и мъжа ти поиска да направите предбрачн договор,ако случайно нещо между вас стане и ти да не го цоцкаш за пари,какво ще направиш :))))
цитирай
13. kass - smani
24.03.2011 14:45
хахахаха, парични или не, отношенията се нуждаят от ясни правила Смани. Турците наример много се пазарят, но стиснете ли си ръцете веднъж, договора е сключен и неоспорван вече, дори и да не е написан на хартия :)...

65? Зависи от височината на жената, аз като стигна 45 и почвам да се притеснявам....
цитирай
14. kass - ferre
24.03.2011 14:49
Нищо не можах да разбера??? Я дай примерен текст в този договор за да схвана логиката на претенциите на потециалния съпруг...
цитирай
15. haralanov - Здравей!
24.03.2011 15:17
Ако трябва да напиша нещо като реплика на постингът ти ще ми отнеме толкова много време и място,че...В общи линии разбирам написаното.То е изцяло пропито от материалистичен дух.Не го споделям честно казано.Любовта,семейството,децата нямат нищо общо с предприемачеството,държавичката и бизнеса.Не слагай под общ знаменател дали едното ти ,,оттърва" дали другото ,,не ти оттърва".Няма жена,която да не мрънка на мъжа си.Но това не е основание ,,да я чупиш" или да хукнеш да си търсиш любовница!Що за порочно мислене?Щом не си задоволен в къщи-непременно да започнеш да я караш ,,по перваза".Съгласен съм с теб,че при една заплатка от 2000 лв. и аз бих бил лоялен(до гроб) към работодателят си.Хайде повече няма да пиша,че...
цитирай
16. kass - haralanov
24.03.2011 15:34
Всъщност исках да кажа по-точно, че нагласата във всичките форми на липса на лоялност към някого е абсолютно една и съща - "аз заслужавам" оправдава липсата на морал в отношенията. Както започнах в началото всичко е въпрос на договори - писани и неписани. Неписаните представляват евентуалното разбиране, че щом си женен за един човек трябва да си му верен, независимо в какъв стандарт живеете или пък ако не си доволен да се разделите. Абсолютно същото се отнася и когато започнеш работа някъде, фирмения интерес е над личния... общественият над личния пък когато говорим за държавата и т.н.... Няма как да ползваш благата или ползите от отношенията си с някой, а в същото време да не се интересуваш за него... Например: лекар ползва благата на болницата и едновременно с това ръси пациентите за пари, които слага в джоба си, което си е вид предателство и накърняване интересите на болницата, затова й неренгламентираните доходи или отношения ги представих като "любовника", който нищо не ти гарантира, нито претендира, но за известно време или за веднъж можете да си спретнете една далавера...
цитирай
17. beckslover - Ми да.
24.03.2011 15:34
От гледна точка на мъжа, това си е тройна еякулация.
Един път в къщи.
Втори път, портмонето ти еякулира при любовницата.
Трети път-минета на държавата.

Оргазмите са за жените, коитусът за всички нас.;(
цитирай
18. mafani - Аз имам различно отношение към отделните компоненти.
24.03.2011 15:38
Различно лоялна или нелояна съм към мъж, деца, куче, гадже, Бойко, ЕС.
цитирай
19. kass - beckslover - хахахахаха
24.03.2011 15:42
аз не исках, ама ми се наложи...
Нещо като: ако питаш мен няма да се хвана на тая работа ама трябва да се яде, зора ме принуди да подпиша договора, който е неизгоден за мен и заради това не смятам да го спазвам... :)))...
цитирай
20. kass - mafani
24.03.2011 15:45
май най-добре е да скъсаш договорните оношения с тези, които те принуждават да си нелоялен :)))... защото както казва Веско, в такива случаи нещата малко, по малко отиват на бой накрая :))))...
цитирай
21. kass - smilena :)
24.03.2011 15:47
ако трябваше да обяснявам докато пиша, щеше да стане цял ферман... Какво не се разбира да обясня?
цитирай
22. mafani - kass, не е толкова лесно- а и нали знаеш, днес си лоялен, утре нелоялен...
24.03.2011 15:52
Важното да не станеш лоен....
:-)

Чудна ти е публикацията! Съпружието я беше чело преди мен и коментарът му беше- още една мислеща жена! /малко сексистко, но от сърце!/
цитирай
23. kass - mafani
24.03.2011 15:58
Не е лесно разбира се, нещата са толкова многостранни, че просто няма как да се поместят в един постинг...

Благодаря за високата оценка :)...
цитирай
24. vishnichka - Много трудно за четене, особено откъм правопис!
24.03.2011 16:07
"Аз лично ако намеря някой да ми дава една средна европейска заплата от 2000 лева, веднагически закривам всякакъв бизнес и спирам да се тревожа има ли, няма ли работа и как ще покрия разноските по офиса, счетоводителя, заплатите и осигуровките, ще си знам работното време, почивните дни, отпуските и хич няма да ми дреме."

Ако го мислиш сериозно, няма какво да коментирам подобно консуматорско отношение, водещо точно до това, за което пишеш ... излиза, че сама си противоречиш... затова е и неразбираемо... а обобщението нелогично...
И само като вметка:
Може ли все пак някой да посочи къде в България дават 2000 лева за лежанка, защото моите впечатления са, че дори и държавните служители промениха коренно отношението към служебните си задължения, а в частния сектор пък е абсурдно даже за наемника да вади 2000 лева, ако си спазва работното време и нехае за извънредни ангажименти...
цитирай
25. kass - vishnichka
24.03.2011 16:11
Уж не си разбрала, а пък съвсем точно си описала целият смисъл на статията :)... Да не би работодателите да са мазохисти та да се гърчат, ако имаше опция да се получава такава заплата за мързелуване по цял ден... Ама иди го разправяй на служителите дето мрънкат, че шефа им ги експлоатира и си извиняват липсата на лоялност с "това си е заслужил". Абсолютно подобно си е във всички видове отношения между хората. Не четете по диагонал...
Поздрави!
цитирай
26. smani - Не знам, обаче аз повече вот не давам без стабилни мотиви, практически подплатени. А бе става дума за пари нали! :)
24.03.2011 16:52
kass написа:
хахахаха, парични или не, отношенията се нуждаят от ясни правила Смани. Турците наример много се пазарят, но стиснете ли си ръцете веднъж, договора е сключен и неоспорван вече, дори и да не е написан на хартия :)...

65? Зависи от височината на жената, аз като стигна 45 и почвам да се притеснявам....

цитирай
27. kass - smani
24.03.2011 17:05
Не smani, не става дума за пари, а за договореност. Казано по друг начин, ако някой политик ти обещае да развърже еврофодовете и ти го избререш, то той трябва да си изпълни своя ангажимент по договора. В случай, че не го направи договорът трябва да се прекрати. Всеки договор обаче задължава и затова ти също трябва да проявяваш лоялност към съответната страна по договора. Парите не гарантират лоялност за съжаление... макар да са голям стимул :)... Тъй като народецът е свикнал да го лъжат си е изградил представата, че може да заобикаля правилата, че това е естесвено предвид неспазването на договора (неписания) от страна на държавата, вместо да го прекрати и така договорите стават практически ненужни тъй като никой не ги спазва. Нещо, което обаче не важи за Европа и това няма как да мине при тях. Тяхната страна по договора е изпълнена, но ние своята не...
Тъй като това важи за всички видове отношения, ми се стори добър паралела между съпружеските отношения и останалите, тъй като всички съпруги добре са знаели с какви доходи разполага бъдещият им съпруг преди сватбата и са се съгласили, но после започват да мрънкат срещу собственото си съгласие и да си оправдават изневерите с това че не получават достатъчно от съпрузите си, без обаче да ги напускат заради сигурността. Подобно е и с работното място, липсата на лоялност се оправдава с непоносимо положение на което обаче ти си се съгласил и в случай че не си доволен не променяш също заради сигурността... За мен двете неща са си абсолютно едно и също, само дето в единия случай си измамения съпруг (ако си работодател), а в другия невярната съпруга (ако си работник, взимаш рушвети и въртящ далавери зад гърба на шефа)...
Не при всички хора е така разбира се, но си се наблюдава като масово явление според мен...
цитирай
28. djgator - Иве
24.03.2011 17:20
Всеки е свикнал ( в Бг) да суче от поне две крави едновременно. Проблемът е, че тази тенденция се пренася и към Европейските фондове - хората се побъркаха с нас, не знаят какво да ни правят. Кризата се вихри, а Еврофондовете едвам, едвам се разходват и използват. Парите в банката - не водят до нищо градивно ( освен за самите банкери) но скоро и те няма какво да ги правят. Ако се промени манталитетът ни и постреснем олигарсите - има надежда, ако не успеем - към дъното, дружно!
цитирай
29. vishnichka - 26. kass
24.03.2011 17:28
kass написа:
Уж не си разбрала, а пък съвсем точно си описала целият смисъл на статията :)... Да не би работодателите да са мазохисти та да се гърчат, ако имаше опция да се получава такава заплата за мързелуване по цял ден... Ама иди го разправяй на служителите дето мрънкат, че шефа им ги експлоатира и си извиняват липсата на лоялност с "това си е заслужил". Абсолютно подобно си е във всички видове отношения между хората. Не четете по диагонал...
Поздрави!



Касс, сега вероятно ще ми се напише колко много е важно съдържанието, а не формата, но аз се обадих, защото постът ти беше на първа страница и действително го прегледах набързо...

Наричаш го статия, но за да стане такава, цифрите (не само тези за двето хиляди лева) трябва да се прецизират. А, за да е читаем, най-лесно е първо авторът да пробва. Ако мисълта му прави паузите леко и гладко преминава нататък по редовете, значи запетаите са поставени на правилното място. По същия начин ще усети и липсата им...
Поздрави!
цитирай
30. kass - djgator
24.03.2011 17:34
Така е Веско, изглежда никой не разбира, че когато нещо се договори трябва да се спазва. Важи за абсолютно всякакви отношения, без изключения. Ние обаче сме свикнали да приемаме условия, които очевидно не ни задоволяват (защото няма други предложения, а имаме нужда да ги приемем) и след това да претендираме за други условия. Условията обаче се договарят предварително или поне се оставя опцията за предоговаряне в случай на промени на ситуацията, нуждите или каквото и да било изискващо такъв договор...
цитирай
31. kass - vishnichka
24.03.2011 17:36
Благодаря, напълно приемам забележките ти и действително "статия" не е подходящата дума, всъщност си е постинг... :)...
цитирай
32. neprosvet - Много хубаво си го написала, kas...
24.03.2011 18:15
Много хубаво си го написала,kass!
Да се научат да четат и между редовете!
Хареса ми миличка! Поздрави!
цитирай
33. kass - neprosvet
24.03.2011 18:28
Благодаря ти, не се разбира много, но все пак няма как да напиша 10 страници обяснения :)...
цитирай
34. kass - анонимен -
24.03.2011 19:22
Просто констатирам манталитета на хората които смятат, че е съвсем в реда на нещата да взимат примерно рушвети, или пък да въртят частно зад гърба на шефа си в собствената му фирма... Самата психологическа нагласа е че понеже не получават достатъчно, шефа е стиснат или времената трудни си е абсолютно същата както при жена, която ще мами съпруга си, като казвам "мами" нямам предвид само сексуално, ами да речем той ще й плаща телефона, от който тя се обажда на любовника... От страна на измаменият съпруг това е възможно най-гнусната човешка постъпка, но някак не му изглеждат така нещата ако той постъпва така спрямо някой друг... Някак исках да предам по-голям ефект на предателството, чрез вмъкването на съпрузите и люовниците, но очевидно не се е получило...
Всъщност можех да го напиша, но щеше да стане адски дълго, оставих обясненията на коментарите...
цитирай
35. sparotok - брак
24.03.2011 19:50
Дълго време съм се чудил на жени, които въпреки, че не са третирани от съпрузите си както подобава, все пак оставят при тях и търпят, търпят, търпят. А негодниците правят каквото си поискат защото знаят - нежната половинка ще търпи...

Така е и с всички нас - мачкат ни, подиграват се с нас...ние търпим, търпим, търпим...Е, как и защо да се променя нещо?

Познавам обаче и жени, които след като потърпяха известно време взеха юздите в ръце, биха шута на "силния" пол ...и сега са добре:) На това му казвам - Пример достоен за подражание!

Ако не искаш да те товарят като магаре, трябва да вземеш юздите в ръце. Изборът е ясен, нали?

Поздрави за хубавия постинг!
цитирай
36. kass - sparotok
24.03.2011 20:25
да, нещата са съвсем съизмерими sparotok, въпроса винаги опира до неспособността ни, или поне на голямата част българи, да вземат нещата в свои ръце и поради тази причина, заради сигурността, се правят много компромиси с чистата съвест, спокойният сън или личното щастие...
Поздрави и на теб!
цитирай
37. sparotok - страх
24.03.2011 21:07
kass написа:
да, нещата са съвсем съизмерими sparotok, въпроса винаги опира до неспособността ни, или поне на голямата част българи, да вземат нещата в свои ръце и поради тази причина, заради сигурността, се правят много компромиси с чистата съвест, спокойният сън или личното щастие...
Поздрави и на теб!


Хората могат много повече отколкото дръзват да си представят, но страхът от неизвестното ги приковава на едно място и причинява неимоверни страдания...Нали затова Шекспир писа - Да, тук е пречката защото туй какви ли сънища ще ни споходят в съня безкраен, когато се измъкнем от бренната черупка. Туй спира ни и прави жизнения гнет тъй дълголетен. Че кой търпял би инак безбройните камшици и обиди на времето, откритата неправда на силния, съдийския бавеж, отритнатата обич, злият присмех, със който некадърниците плащат...

Страхът е убиецът на човешката душа, победим ли го -ставаме свободни!
цитирай
38. ferre - Е кво ти пука на тебе Касс, че рабо...
24.03.2011 21:44
Е кво ти пука на тебе Касс ,че работника искал повече пари??? Ако заслужава ще иска,теб кво те боли? :)
цитирай
39. injir - Любовта е бизнес? Така излиза сп...
24.03.2011 22:27
Любовта е бизнес? Така излиза според теб. Взаимна изгода? Това може да се отнася за политиката и бизнеса. Ако се отнася и за любовта - пиши я ,,бегала,,.:)
цитирай
40. stoian11 - Религията на секса проправя път на ...
24.03.2011 23:15
Религията на секса проправя път на религията на сатаната.Съвременият човек умее да анализира явленията в това число и собствените си грехове но не умее да се кае.И за това попада -в друг свят на демоничните илюзии.Сартър предложи да се обзаложи с Маркс че човекът не е свиня а див глиган .На Фройд му се стори малко за да опозори достатъчно човека той направи мъжа убиец на баща си а жената съперничка на майка си и любовница на баща си.Не всички могът да бъдат прелъстени към култа на сексуалната всепозволеност.Внимаваите от господари за един час да се превърните в роби за цяла вечност подобно на Фауст.
цитирай
41. vmir - Чудесно есе,
24.03.2011 23:27
поздравления!
цитирай
42. kasnaprolet9999 - В никоя бяла държава не се разчита ...
24.03.2011 23:57
В никоя бяла държава не се разчита само на лоялността. Създадени са както правила и закони, така и контрол за спазването им и съответно строги наказания. За това повечето хора са възпитани да бъдат лоялни там, но когато попаднат в страна, където няма контрол престават да бъдат такива. У нас много чужденци се научиха да хитруват и придобиха нашенски манталитет.Много хора са лоялни в семействата си и нелоялни в работата си, познай защо.Каквото повикало, такова се обадило, казва народа. В нашата държава през целият преход нямаше достатъчно контрол, защото както има една приказка "ако се следим, ще се хванем", а на големите риби това не им отърва, заради тях в законите са оставени вратички от нелоялни законодатели. Затворите са пълни с хора, направили дребни престъпления, а големите разбойници са под гаранция навън, лекуват се, правят си зъби и т.н. Ние се надяваме Европа да ни вкара в пътя, но май това ще се окаже непосилна задача за европейските чиновници.В едно семейство ако няма любов или поне взаимно уважение, ако взаимоотношенията се градят само на икономически ценности, то не е семейство, а само икономическа единица. Само в този частен случай можеш да правиш аналог между него, бизнеса и държавата. Още си млада, но да те светна, че когато в семейството няма любов, то тогава често любовникът/любовницата запълват тази нужда, материалното може да дойде постфактум, но никак не е задължително. Твоето есе е написано доста интелигентно и звучи интересно, но не е убедително като общо правило, приемам го като частен случай.Поздрави !!!
цитирай
43. apollon - towa e prewyzhodno reshenie - ce...
25.03.2011 00:05
towa e prewyzhodno reshenie - cenata e solena, koqto plashtash za sobstenoto razdwoenie
цитирай
44. mglishev - За съпрузите и любовниците не знам,
25.03.2011 02:45
но ми се е случвала познатата от вицовете ситуация:
- Какво бачкаш?
- Превеждам.
- Браво. А парите от какво ги правиш?
Така и не знам как се реагира на това.
цитирай
45. apostapostoloff - Средноевропейските заплати са много ниски!
25.03.2011 03:02
Не се заблуждавайте- хората на запад живеят доста зле, защото получават ЧИСТО не повече от 400- 500 евро. Еврото е с много ниска покупателна възможност и реално се равнява на 30- 40 стотинки (междубанковият курс няма нищо общо с действителността). Да не говорим за това, че ВСИЧКО на запад е от два до десет пъти по- скъпо.

Заплати от 2000 лева получават вече добрите специалисти у нас. Аз познавам доста млади хора, които ги получават. Смятам обаче, че този, който разчита на заплата, е второ качество човек. Този, който при капитализма има САМО ЕДИН източник на доходи е също така непълноценен човек. Той явно е ДУХОВНО ЛЕНИВ, а пари се изкарват САМО С МИСЛЕНЕ!

Сега малко по- весело: японската дума за съпруг е "тушибатунешиба". Японската дума за любовник е "якошиба". Японската дума за огняр е "наибагоукимура".
цитирай
46. kris0kris - Цял харем най-добре, но от жени като авторката.
25.03.2011 03:57
цитирай
47. malkiatprintz - "Лоялността се купува" ...
25.03.2011 04:31
"Лоялността се купува" - купената лоялност е до време, докато не се появи някой с по-добра оферта, така че това не е лоялност. Съгласен съм, че този начин на мислене ни създава повечето, да не кажа всички проблеми, Ив. Големият проблем, е, че наличието на "любовник" се е превърнало в аксиома на всяко едно ниво. С един работодател можеш да прекъснеш взаимоотношенията, когато не спазва договора или когато не намира, че работникът заслужава достоен живот, но когато започнеш да попадаш от трън та на глог, се стига до необходимостта целият договор в държавата да се ревизира, а такава ревизия изисква много време, защото трябва да се промени всяка една точка от почти всяка една сфера, да не говорим, че за целта трябва да се включат всички , или поне едно голямо мнозинство хора, а те пък от своя страна си имат "любовници" и изобщо не виждат необходимост от изясняване на каквито и да било условия - затворен цикъл, излизането от който ще трае десетилетия.

Права си, че в политически аспект е същото, само че за разлика от един истински договор, няма опция за "разтрогване на брака". Иначе казано няма опция, с която може да се прекрати мандатът на едно правителство, освен протестите, а това е все едно единственият начин да се разведеш да е да вдигаш скандали, докато съпругът/та реши евентуално да помръдне нанякъде.

А за Европата... че няма да "подаде молба за развод" - няма, но ми се струва, че ако "ни зареже като запуснала се съпруга" ще е още по-лошо, отколкото ако просто ни изхвърли.
цитирай
48. kass - ferre
25.03.2011 08:57
ferre написа:
Е кво ти пука на тебе Касс ,че работника искал повече пари??? Ако заслужава ще иска,теб кво те боли? :)


Принципно не използвам думи като "кво ме боли" поради една проста причина, че щом има проблем той трябва да се решава, инак няма да е никак чудно ако някой реши за мен "да не го боли" а се налага да имаме някакви взаимоотношения, без значение какви... :))))...
цитирай
49. kass - injir
25.03.2011 09:01
injir написа:
Любовта е бизнес? Така излиза според теб. Взаимна изгода? Това може да се отнася за политиката и бизнеса. Ако се отнася и за любовта - пиши я ,,бегала,,.:)


Защо реши че представям любовта като бизнес, а не обратното например? Човек не трябва ли да си обича работата и колегите??? Липсата на лоялност по-нормална ли е на работното място от тази в семейството??? Когато става въпрос за взаимотниошения injir, няма никакво значение дали са съпружески или колегиални или каквито и да било... има договори - писани и неписани (морални), които трябва да се спазват...
цитирай
50. kass - stefbelchev - На отвратителното заглавие-отвратителна оценка давам и няма да си губя времето
25.03.2011 09:04
stefbelchev написа:
да чета доводите ти,току виж съм усвоил фантазиите ти...Иначе може и да върша това,но не приканвам никой друг да го прави...


Зглавието е провокативно с определена цел. Да беше прочел...
цитирай
51. kass - stoian11
25.03.2011 09:09
stoian11 написа:
Религията на секса проправя път на религията на сатаната.Съвременият човек умее да анализира явленията в това число и собствените си грехове но не умее да се кае.И за това попада -в друг свят на демоничните илюзии.Сартър предложи да се обзаложи с Маркс че човекът не е свиня а див глиган .На Фройд му се стори малко за да опозори достатъчно човека той направи мъжа убиец на баща си а жената съперничка на майка си и любовница на баща си.Не всички могът да бъдат прелъстени към култа на сексуалната всепозволеност.Внимаваите от господари за един час да се превърните в роби за цяла вечност подобно на Фауст.


Точно поради този паралел обикновено хората имат свойството да се изказват от типа "този иска да ме ш*иба чисто гол, ама аз ще му сипя да яде" или "20 години ни чука кой както ни хване" и т.н. На подсъзнателно ниво хората поставят бизнеса и политиката на любовна основа, която по принцип трябва да има съвсем друг смисъл :)))))...
Поздрави!
цитирай
52. kass - vmir
25.03.2011 09:10
Благодаря ти vmir...
цитирай
53. kass - kasnaprolet9999
25.03.2011 09:16
В едно семейство ако няма любов или поне взаимно уважение, ако взаимоотношенията се градят само на икономически ценности, то не е семейство, а само икономическа единица. Само в този частен случай можеш да правиш аналог между него, бизнеса и държавата. Още си млада, но да те светна, че когато в семейството няма любов, то тогава често любовникът/любовницата запълват тази нужда, материалното може да дойде постфактум, но никак не е задължително. Твоето есе е написано доста интелигентно и звучи интересно, но не е убедително като общо правило, приемам го като частен случай.Поздрави !!

Целият ти коментар е изключително верен и точен с една малка забележка, че ако в едно семейство няма любов и любовникът се явява запълващ дупката в нуждите, то оставането на семейството като цяло губи своя смисъл. В този ред на мислси човек трябва да преустрои живота си, паралелно с това работата си, държавата си и т.н.
Поздрави!
цитирай
54. kass - apollon
25.03.2011 09:18
не виждам нищо превъзходно в това решение, по-точно говори за малодушие и страх от промени, както и в липса на увереност в собствените си сили...
Поздрави!
цитирай
55. kass - mglishev
25.03.2011 09:29
mglishev написа:
но ми се е случвала познатата от вицовете ситуация:
- Какво бачкаш?
- Превеждам.
- Браво. А парите от какво ги правиш?
Така и не знам как се реагира на това.


Чудно, но и аз не знам как да реагирам на това. Всъщност понеже работата ми е свързана с много посредници, а при тях най-ясно се забелязва липсата на оценка на клиентите за тяхната работа. Например продавача на жилище недоумява защо брокера трябва да взима комисионна, изглежда той не смята, че трудът който не може да се пипне или няма материален израз не трябва да се заплаща или няма стойност, качество и т.н.
цитирай
56. kass - apostapostoloff
25.03.2011 09:38
Нека не бъркаме нещата. Да изкарваме пари от различни места е едно и до го правим на гърба и с ресурсите на работодателя осигурил ни условия, обучение и прочие е друго. Недопустимо е примерно лекар да ползва ресурсите на болницата за да си докарва допълнителни пари, при положение че е с пълното съзнание че ощетява болницата, подобно е с учителите, чиновниците, полицаите, митничарите, служителите в частния сектор, които видяли гърба на шефа използват компютрите му, служебните телефони, колите на фирмата и т.н. и т.н. Тези хора не са по различни от изтарикатилата се съпруга, която чака на мъжа си да и плати масрафа, а щом му види гърба му забива ножа до дъно...
Поздрави!
цитирай
57. kass - kris0kris
25.03.2011 09:40
:)))))))))....
цитирай
58. kass - malkiatprintz
25.03.2011 09:48
Така е Фил, но няма как да не се попада от трън та на глог, когато това мислене стане фолклор или манталитет, въпрос на верижна реакция която се пренася навсякъде - в бизнеса, политиката, семейството, между колегите... навсякъде... Да, много е удобно да има глупаци, които да ти гласуват доверие и осигурят сигурност, а ти воден от личен интерес да си търсиш и допълнителни запълващи празнините източници, но това е омерзително както за съпруга, работодателя, държавата, партньора и прочие, така и за този който го прави, защото неименуемо ще попадне на някой по-голям тарикат от него...
Поздрави!
цитирай
59. kasnaprolet9999 - Не, не губи смисъл, но ми е трудно да ...
25.03.2011 09:58
Не, не губи смисъл, но ми е трудно да ти го обясна, трябва да преминеш през това, за да го разбереш. В кратце ще ти кажа следното: В едно семейство съществуват цял букет от отношения-любов, приятелство, уважение, творчество. и т.н.Изграждането на семейното съжителство трае с години, раждат се деца, които имат нужда и от двамата родители, не е лесно човек да го разруши, само защото в един момент ти се е сторило, че любовта е отлетяла. Трудностите, които едно семейство среща по пътя си(битовизмите) често разрушават любовта в него, особено в бедна и неуредена държава като нашата. В тези чувства има възход и падение, нещо като синусуида е. Трябва да се научим да ги овладяваме така, както правят капитаните на кораб, да държим здраво кормилото в ръцете си, до като отмине поредната буря и да не напускаме кораба в беда. Необходимо е възпитание на чувствата и това се изгражда с годините.
цитирай
60. boristodorov56 - Готино е да имаш съпруга и един харем любовници(почти като Лудия Камилар) да те обгрижват допълнително.
25.03.2011 10:08
Но що се отнася до Запада - част, откойто сме днес и семейните ни отношения, аз имам малко по-различно виждане.
Нали всички поним, че в близката история почти половин век - ние бяхме пепримирими
врагове и смъртни противници?
На дневен ред беше унищожението на капитализъма и всичко свързано с него - уж не сме го забрави.
Градяхме между нас идиологически стени през, които се процеждаше изкривен радио ефир. Пускахме железни завеси и пиле не можеше да прехвръкне, освет отроците на червените гаулайтери и червени гестаповци.
Бяхме винаги готови в името на партията и Съветският съюз да се бием до последната си капка кръв и , щяхме да освобождаваме останалата част на света от него си.
От едната страна живееха в угнетение и нищета тероризирани от агресивни убийци,
а от другата всичките човешки добродетили.
Само един Бог може да каже ние от коя страна бяхме.

Изведнъж някой реши - от нашата страна на света , че стени, завеси, идеологии и врагове няма да има и, че ще ставаме приятели и съюзници с довчерашните си врагове.

За българите това означаваше:
- че всеки един от нас трябва да може да отиде на Запад и да работи където, каквото и когато си поиска;
- западняците да ни помагат - така - безвъзмездно, само защото са християни и ние уж;
- да приемат с отворени обятия довчерашните си врагове;
- да им предлагат гостоприемство;
- да споделят софрата, постиженията си и бъдещето си;
- ние да определяме правилата на играта...
На всичкото отгоре прословутия българин си мислеше, че като преспи у западняка ще може да ебе и жена му, щото те всичките са импотенти и педераси.

Когато се оказа, че очакваниета за осиновяване не са напълно, дори никак, реални - си рекохме - абе махни ги тия - те ще ни кажат!
Ние от кога сме в Европа!
Те ще ни учат кое как е!
Те само искат да ни вземат фабриките и искат да ни купят земята.
Да ни използват и т.н. - Възмущението ни беше от дъното на душата - чувствахме се омерзени!

А те длъжни бяха да помагат, да разбират и да сменят памперсите на довчерашнитесе люти душмани, които даже не искаха да ги разбират?

За какъв развод говориш - та те не искат да ни погледнат, защото циганията ни е отвращаваща, а нищетата ни потресаваща!
Те още не са ни приели насериозно и ни гредат като непознато животно с отвратителни недостатъци - напълно нестособно да приеме нещо рационално и да мисли като хомосапиенс.

В Германия едно младо момче, това около 2000 година, все ме питаше:
- Тва българите кви хора сте - ние идваме към вас - вие все встрани бягате?
А аз му отговарях - А гедерейците - къде се шматкат - не видиш ли че все в пътния банкет се
джасат?
цитирай
61. kass - kasnaprolet9999
25.03.2011 10:10
Аз затова казвам, че всичко е въпрос на договореност. Има например много семейства или двойки, които имат по...ммм... нетрадиционни отношения. При тях обикновено брака се е превърнал в един момент от съпружески отношение в бизнес отношения, примерно имат общ семеен бизнес, който изисква наличието и на двамата. Двойката е установила, че емоционално нещата са се променили и договорката между тях също се е променила. Единия не очаква вярност от другия след като самият той не е склонен да я даде и за да не се превърне бракът им в ад двамата гласно или безгласно приемат новото положение. Аз не мога да се сърдя на колегата си, че ще започне допълнителна работа другаде, ако заради кризата съм намалила заплатата му наполовина нали? Но това са все неща, които се договарят за да няма останали с чувството че са измамени...
цитирай
62. kass - Боре,
25.03.2011 10:21
Нищетата, чисто финансовата не е най-страшното нещо. Далеч по-страшно е мисленето, че имаш само права, а нямаш задължения. Далеч по-страшно е мисленето че съпругата трябва профилактично да яде пердах за да не й влизат разни бръмбари в главата, защото лоялността се постига единствено и само с терор, но не и с правила спазвани от двете страни, доверие и симбиозна взаимност. Далеч по страшна е и настройката, че всеки гледа да те прецака или че всички отношения трябва да се базират на надлъгване и хитринки, защото ти не си будалата който ще го преебават непрекъснато. Още по-страшно е когато се правиш на тарикат без да си достатъчно интелигентен да прецениш отсрещния, а по правило го смяташ за глупак, защото си закърмен с мисълта че всички са врагове и всички трябва да бъдат прецакани. Още по-страшно е да смяташ, че лоялността се купува...
Поздраиви!
цитирай
63. ferre - Не разбирам на теб кво ти пука??? ...
25.03.2011 11:02
Не разбирам на теб кво ти пука??? Света няма да го оправиш в две изречения размисли.Пък и подхода ти не е ТОЧЕН,пробвай по друг начин да го напишеш...
Народа доста се е изтормозил в последните 22 години до колкото имам впечетление.Едва ли е удачно като нападаш точно него и му казваш да се примирява пред системата която го мачка 22 години.Така че давай на ново :)
цитирай
64. kass - ferre
25.03.2011 11:19
Не нападам никой ferre, а просто правя аналог. Не беше ли ти този, който твърдеше, че жената трябва да работи наравно с мъжа и да се самоиздържа и допринася за семейството? Защо тогава взимаш друга страна, когато става въпрос, че България трябва да направи същото, още повече, че Европа дори й е отпуснала средства за да започне този процес? Не стои ли по същият начин и въпроса с работата и с това, че всеки трябва да допринася за работата си, вместо да чака от шефа да му дава, без самият той да се чувства длъжен???
Не става въпрос за примирие, а за съвсем ясни правила по правата и задълженията, които да не се нарушават нито от една от страните... Какво не му се разбира????
цитирай
65. ferre - Касс, ти трябва сериозно да си по...
25.03.2011 11:34
Касс ,ти трябва сериозно да си поговориш с доставчика ти... :)
Ти ли си усвоила Европейските фондове или съседа ти,а може би твоя колега?Какво общо има едното с другото?Бях ти казал ''по нагоре'' че изреченията ти са хаотични и несвързани,говориш адски объркващо и имам чувството ,че не жиееш в България,а в няква Матрица.Какво ще допренесе работника който работи за частника ЕКСПЛОТАТОР? Я ми обясни малко...ми то работника колкото и да си скъсва задника от бачкане всичките кинти и приходи попадат за фонд ''НОВ ДЖИП'' на дадения РОБОВЛАДЕЛЕЦ.Никой човек не може АБСОЛЮТНО нищо да направи за тази страна,докато ПОДЧЕРТАВАМ...ДОКАТО ПАРИТЕ ПОТЪВАТ ВЪВ ФОНДОВЕТЕ НА МУТРИТЕ ПОЛИТИЦИ И ЧАСТНИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ В ЧУЖДИ БАНКИ.Ти или си много наивна или се напушваш яко every day :)
Аз и за това отдавна вече не работя за никой ,а за себе си.
цитирай
66. kass - ferre
25.03.2011 12:12
Е, ок, само не разбирам какво противоречие или несвързаност в мисълта ми виждаш??? Те нещата са си съвсем закономерни, едини се ебават с първите, първите с вторите в отговор. Въпрос на манталитет и у едните и у другите,голяма част от хората са приели мутренския и курвенския манталитет за нещо нормално. Щом ти така - тогава и аз така... Затова и съвсем ясно казах, че когато единия не спазва правилата по договора, тогава договора трябва да се развали и това важи за абсолютно всички взаимоотношения...
ДОКАТО ПАРИТЕ ПОТЪВАТ ВЪВ ФОНДОВЕТЕ НА МУТРИТЕ ПОЛИТИЦИ И ЧАСТНИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ В ЧУЖДИ БАНКИ.
Докато този едностранно приет договор не се развали, няма управия, любовниците ще запълват нишите, а морала ще си стои заврян в кучия г*з... Какво му е непонятното?
п.п. Я ми кажи ферре, колко пъти българският народ постави условия или "разтрогна брака си", както през '97 ма??? Не ми отговаряй! Кажи ми сега, че не се държи като отчаяна съпруга, която си е хванала любовник и хич не й дреме какъв гадняр е мъжа й...
цитирай
67. malkiatprintz - Да живей съпружеската лоялност. . . ...
25.03.2011 18:57
Да живей съпружеската лоялност... :) (макар че то изобщо не е за смях)

http://chara.blog.bg/politika/2011/03/25/magistralite-mega-lyjata-na-gerb.716159

Интересно кога ли ще попаднат на по-голям тарикат, след като отдавна трябваше вече да сме се развели...
цитирай
68. kass - malkiatprintz
25.03.2011 23:02
Принце, представи си следната история:
Майка купува на детето си каквото й поиска, за да може така то да я обича. Мъжът, примерно, побийва майката периодично за да може тя да не си позволява разни волности. Шефът на мъжа й пък, кълца от заплатата му редовно, за да не вземе да се замогне и да му стане конкурент един ден. Мъжът пък, върти далавери зад гърба на шефа и си взима своето, дето са му го резнали от заплатата и с него или по любовници, или си купува скъпи играчки за себе си без да му пука за никой и нищо. Жена му пък си има любовник, който си я обича и дори подпомага и на нея, и затовва й е през... дали я обича мъжа й ...
Накрая дошъл един западно европеец, мислейки че си има работа с нормални хора, вижда тая картинка и изпада в див потрес. Как да се ожени за българка, да осигури работа на българин или да се хване на работа при българин????
В общи линии така ми изглеждат нещата :))))))...
цитирай
69. ferre - И защо да идва чужденеца тука и да се ...
25.03.2011 23:39
И защо да идва чужденеца тука и да се ЖЕНИ за Българка??? От къв зор чужденеца ще се жени за Българка.И какво ми пука на мен или на който и да било какво щял да си помисли чужденеца.Ти себеуважение нямаш ли си,та си тръгнала да се дертиш какво щял да си мисли чужденеца.Мисли какво си мислят хората около теб,а не за чужденци,ай стига с тва дупене на сульо и пульо.Малко са нормалните чужденци и те са от ОПРЕДЕЛЕНИ държави.
цитирай
70. malkiatprintz - Хахахахаха. . . . Ив, остава любо...
26.03.2011 00:04
Хахахахаха.... Ив, остава любовникът на съпругата да е шефът на мъжа й, за да стане интригата пълна :):):):):) Подозирам, че тогава европеецът ще спре и субсидиите за магистрали, защото, даже и да ги има, няма да смее да минава оттук.. :):):)
цитирай
71. kass - ferre
26.03.2011 00:06
ferre, има някои неща в мисленето на българина, които много ме изумяват понякога???? Например ми е чудно как българите смятат чужденците за големи глупаци, а не виждат, че 80 % от благата които ползват са създадени точно от "чужденците" (хора от друга страна, а не извънземни), да не говорим за преклонението им пред великите чуждестранни творения- коли, швейцарски часовници, компютри, мп3 плеъри, 3Д кино, плазмени телевизори и т.н., а в същото време ми говори как съм трябвала да си гледам нашенското, защото съм сигурна, че маслините дето си ял тази вечер са гръцки. Странни са ми тези възгласи да бягаме от чуждопоклонничеството, като всъщност ежедневно чуждопоклонничестваме чрез стоките които ползваме...Много искаме да привлечем чуждестранни инвеститори, а иначе възкликваме "защо да работим за тях", в крайна сметка защо смяташ че някой ти е длъжен с нещо и нима мислиш, че хората ще си инвестират парите тук, ще си внесат работната ръка, но плащат данъците си на твоята държава, за да можеш ти да си лежиш и да си живееш от социални помощи???? За дупенето пак чисто по нашенски смяташ, че някой е умрял за задника ти и че хората нямат претенции за партньора с който ще се сношават полово, ами гледат да изментят, подкупят или принудят някой да се наведе, че да го оправят??? Извинявай, но както казах в предния си постинг за хората подобно мислене е абсолютно непонятно, поради простата причина, че не гледат на секса като вид упражняване на надмощие, а като чисто и просто полово общуване и като такова то този с който общуват по този начин трябва да е на нивото им :)... Я ми кажи, ако една мургава магистрална проститутка ти се надупи да я опънеш, пък ако ще и без пари, ще го направиш ли?
цитирай
72. kass - malkiatprintz
26.03.2011 00:13
malkiatprintz написа:
Хахахахаха.... Ив, остава любовникът на съпругата да е шефът на мъжа й, за да стане интригата пълна :):):):):) Подозирам, че тогава европеецът ще спре и субсидиите за магистрали, защото, даже и да ги има, няма да смее да минава оттук.. :):):)


Е че кой друг да е Фил??? Нали трябва подпомагане инак как ще откупи любовта на децата си :))))... А за Европейците не бери грижа, те и без това са разбрали, че и да ни дадат пари ние пак няма да си направим магистралите, поне не тези дето ще се свързват с европейските, а както сочат прогнозите, очевидно няма да можем да усвоим фондовете и до 2013 ще върнем над 6,5 милиарда по програмите :)...
Предполагам Ферре ще ти обясни защо :)))...
цитирай
73. malkiatprintz - Хехехех. . важното е, че ще ги върнем ...
26.03.2011 00:20
Хехехех.. важното е, че ще ги върнем със себеуважение, Ив ;):):) Така де, те ще ни кажат на нас как да си харчим парите, които са ни дали :)
цитирай
74. kass - malkiatprintz - хахахахахаахахахахаха
26.03.2011 00:27
Дай си мъжо жената, а ти върви в тръните... :)))))...

Ейййй, много готино така, нали Фил? Ма тия пък европейци и те, не виждат ли, че сме по-умни от тях? Как може по-простия да дава акъл на по-умния? :)))...Пък и любовта задължава като даваш - да даваш от сърце без да очакваш нищо в замяна все пак :)...
цитирай
75. malkiatprintz - Хехехе. . . . . Ами да, иначе на какво ...
26.03.2011 01:03
Хехехе..... Ами да, иначе на какво прилича това, Ив: хем ти дават пари, хем ти дават и акъл :):):) Я, европейците да започнат да взимат пример от ескимосите, за които представата за гостоприемство е да предложат безкористно жена си на госта. Така де, ескимосите да не би да не са хора??? Пък ние сме отскоро в ЕС и сме като на гости... :):):):):)
цитирай
76. kass - malkiatprintz
26.03.2011 01:23
аааа, да бе... гости, ама друг път... Вече сме се съюзили с тях и сме част от съюза, тъй, че менкането на жените се отнася или за всички, или за никой... То не може като моя син:
- Мамо дай пари да ида до магазина да си купя нещо, голям съм вече...
- добре, ама си подреди стаята първо!
- Ааааа, не мога, малък съм още...
:)))))))))))))))))))...
цитирай
77. ferre - Не, няма да го направя. . А ако на теб ...
26.03.2011 01:56
Не,няма да го направя..
А ако на теб някой мазен черен гнусен негър ти го подаде ти ще го лапнеш ли???
И ще правиш ли секс с него (с негъра) или с чужденеца???
И едно е да гледаш на инвестиции от чужденци и БИЗНЕС,повтарям БИЗНЕС партньорство,съвсем друго е полово партньорство с чужденец.Прави малко разлика...моля.Не ги смесвай едното с другото
цитирай
78. kass - ferre
26.03.2011 11:15
ferre, аз просто казвам, че българина подсъзнателно влага друг смисъл в сексуалното общуване. Такива са му псувните. Всяка неизгода той свързва с прее*баване, всяка обида започва с "да ти е*а...(може и цялата рода)" ... Всяко примирие се свързва с "даване на дупе, навеждане и т.н." като евтина жена един вид, която няма изисквания. Като самия псуващ не осъзнава, че по този начин сам сваля своя рейтинг или имидж... "Шефа пак ни прее*ба със заплатите" - израз, който също на подсъзнателно ниво означава, че ги е излъгал или използвал без да си спази уговорката по заплащането според споразумението им. Тъй, че на подсъзнателно ниво дори, българина вижда във всяко нещо секса като форма на надмощие - силния се явява е*ачът, слабият пък е нае*ания... Не напразно имаме поговорка "битият си е бит, е*бания си е е*ан"... Неща, които са непонятни за чужденците, защото за тях побойникът и изнасилвача са сбърканяците, а не жертвите им... За разлика от тях ние българите смятаме точно обратното, че биячът пича и големият мъж, а нае*баният мухльото, слабакът и т.н.
Психология майна, това е. Ако можехме да се видим отстрани, щяхме да видим колко сме изкривени психически...
цитирай
79. yanev - Много подвеждащо заглавие. Тъкмо ...
26.03.2011 15:39
Много подвеждащо заглавие. Тъкмо реших да ти се самопредложа за любовник, а тя темата била съвсем различна.
цитирай
80. kass - yanev
26.03.2011 16:52
ха хаххаха, само да добавя, че нямам съпруг вече, тъй че няма как да се явиш като любовник :))))...
цитирай
81. yanev - С такъв нелогичен аргумент не можеш ...
26.03.2011 22:17
С такъв нелогичен аргумент не можеш да ме откажеш. Какво ти пречи като нямаш съпруг да си имаш любовник?
цитирай
82. kass - yanev - хихихи
26.03.2011 22:56
абе нече пречи, ама мислих че се нарича по друг начин :))))
цитирай
83. yanev - http://2. bp. blogspot. com/_u...
26.03.2011 23:25
http://2.bp.blogspot.com/_uieTAO5W_lg/TVCMztNWt1I/AAAAAAAAMMA/_vm6TwR18io/s1600/1269254602yFhQiSC.jpg
цитирай
84. kass - yanev
27.03.2011 10:25
ехаааа, много мило, благодаря!
цитирай
85. анонимен - Така ли бил казал Бат Бойко?
27.03.2011 15:27
Ой че сладур! Неговата Цвети си има СИбанк и му е лесно на него.
Ами за тия хиляди безработни, за които и ти не се сещаш!
Що не се замислиш как един мой познат живее с 15 лв на седмица, щото няма работа за него?
И изобщо за безработните.
цитирай
86. pumona - Поздравявам те за написаното Кас
27.03.2011 15:35
Напълно подкрепям идеята ти и бих казала, че често ми се случва да разсъждавам по въпроса, тъй като отскоро съм на ново работно място. Лоялна съм към работодателят си, само че - той - дали е лоялен към мен! Дали с това, че той е моят сигурен съпруг, не ме бута да пожелая - и любовник! Като например с това, че често ми се налага да работя по 10 часа без почивка - без обедна почивка, без почивка между обяд, и често след работното ми време, като това е съчетано със въпрос за съботния ден?! м?!
Та питам се - дали бих искала да бъда лоялна - тук ще изпрадна в лека конкретика - във времето, в което ми е набедено за обедна почивка - той - шефът - тръгва към нея, като ми нарежда - ти през това време свърши един доста големичък проект и той когато се върне - ще види докъде и в каква посока съм тръгнала. Та... продължавам в този ред на мисли - видеокамерата му е включена. Подслушвателите за сигурността му - също. Къде са моите права?! Само в трудовият ми договор, който изисквах. И... само това. А дали когато наближи краят на работния ми ден - ще си тръгна във времето, което ми е речено?! Не, защото съм лоялна. Е, с моята лоялност - докога?! Ще бъда ли здрава с лоялността си - след да кажем - 1 година, или две?! м?! Чудя се - и се питам?! Кой е крив и кой е прав?! Дали този, който подсигурява работа, или този който изисква своята почивка след дълъг трудово-творчески заряд. Докога?! Докъде?! Защо?!
цитирай
87. yanev - Пумона
28.03.2011 08:53
В твоя случай явно трябва да смениш съпруга.
цитирай
88. yanev - Кас
28.03.2011 08:58
Добро утро и пожелания за спорен ден.
http://www.troyan-bg.com/pics2/sinchec.jpg
цитирай
89. kass - maroder3
28.03.2011 10:39
maroder3 написа:
Ой че сладур! Неговата Цвети си има СИбанк и му е лесно на него.
Ами за тия хиляди безработни, за които и ти не се сещаш!
Що не се замислиш как един мой познат живее с 15 лв на седмица, щото няма работа за него?
И изобщо за безработните.


И на мен това ми се щеше да го попитам, ама нямаше как :)))... Каква е тая едностранна любов за която той претендира? Защото той очевидни реши, че като ни остави магистрали и ще се увековечи с изклчителната си грижа и любов към българския народ. Само, че на мен това ми прилича като някой мъж да купи мерцедес за да видят всички в какъв лукс живее семейството му, само дето ще ги е обрекал на нечувана нищета докато изплатят скъпото возило :))))... Странна представа за взаимна обич нали? :))))...
цитирай
90. kass - pumona
28.03.2011 10:45
Претендирай пред "съпруга" си :)... Всяко нещо трябва да се постави на масата за решаване в прав текст. Така е устроен човек, че да се пробва, ако мине защо да е другояче? Лоялността е взаимна, тъй че шефа да помисли върху въпроса, ако нещо се узорва в кризата, то да не се сърди ако захванеш и друга допълнителна работа, особено ако не накърнява интересите му... Нещата са трудни, защото когато средствата не достигат кризата във финансите води и до криза на взаимоотношенията... Но поне правилата да са ясни...
Поздрави!
цитирай
91. kass - yanev
28.03.2011 10:45
yanev написа:
Добро утро и пожелания за спорен ден.
http://www.troyan-bg.com/pics2/sinchec.jpg


Желая ти спорна и успешна седмица... :)...
цитирай
92. yanev - Здравей Кас,
28.03.2011 21:09
Установих, че с интернет общуване не можем да станем любовници. Аз съм селянин човек, почивните дни, а сега като се оправи времето и след работа съм в градината и вечер ако остане време сядам за малко на компютъра. Не става и от работа да влизам. Тази сутрин реших да ти посветя стихотворение, обаче началника ме ангажира с разни задачи и така си остана с едното добро утро, но по-добре, че иначе можеше да го види някой поет и да се разстрои. Ти също както забелязвам не киснеш постоянно в блога. Та как да ти се обясня в любов, като ти еветуално ще ми отговориш след два дни, аз съответно ще видя отговора ти след още един. Губи се емоцията на момента. Та да си дойда на мисълта, би ли ми дала телефона си, да мога да ти звънна и да си говорим лично. Може да се разберем и да се видим и да пием по едно кафе, ще хвана влака и ще се разходя до Пловдив.
цитирай
93. kass - yanev
28.03.2011 23:30
:)))))...
Бих ти дала телефона си на драго сърце, обаче и това не е никаква гаранция, със сума ти хора само се каним да се видим по фейсове и скайпета и само с каненето си оставаме :))))... Хем всичките са от Пловдив, повечто де, даже миналата година обещах на Дивна да се измъкнем на кафенце някой ден и ей го март минава и още не сме се видяли с нея :))))) Много зает народ сме... или пък мързелив???
цитирай
94. yanev - Аз ли грешно ти се молих, ти ли грешно ...
29.03.2011 14:06
Аз ли грешно ти се молих, ти ли грешно ме разбра. Как може да ме сравняваш с Дивна, с която ще се видите да си говорите за ланската кобила на бай Минчо (разбирай модните тенденции при обувките за новия сезон). Аз ти говоря за любов и мотивацията е съвсем различна. Иначе разбрах какво искаш да ми кажеш, но това са рисковете, като говориш заобиколно, човек може да се направи, че не те е разбрал. Та и аз така ще направя и ще продължа да те ухажвам, докато не ми кажеш в прав текст, че не желаеш да ти досаждам повече.
http://www.podari-cvete.com/images/r21.gif
цитирай
95. kass - yanev :)))))))
29.03.2011 15:17
Ама... коя жена ще ти каже в прав текст че не желае да ухажваш, че то това си е много приятно нещо :)... Обаче нали знаеш, че виртуалното ухажване е по-интересно, Готик ми разказа за случай в който един така се ухажвал със жена си, без да знаят и двамата разбира се и си били много добре, докато не разбрали каква е работата :)...
цитирай
96. yanev - Не знам, досега нито съм ухажвал, ...
29.03.2011 17:01
Не знам, досега нито съм ухажвал, нито са ме ухажвали виртуално. Напълно неопитен съм в тази област.
цитирай
97. yanev - Понеже в блога ми няма нищо интер...
29.03.2011 17:04
Понеже в блога ми няма нищо интересно, приемам че аз лично съм ти любимец, което допълнително ще ме амбицира.
цитирай
98. yanev - http://www. 123greetings. com...
29.03.2011 23:11
http://www.123greetings.com/events/spring/wishes/spring6.html
цитирай
99. kass - yanev :)))))...
30.03.2011 11:22
добре се справяш като за напълно неопитен :)...
Благодаря за картичката...
Поздрави, лек и успешен ден днес ...
цитирай
100. yanev - Здравей любима моя, Благодаря, че ...
30.03.2011 20:26
Здравей любима моя,
Благодаря, че ме окуражаваш. Малко ми беше трудно в началото, понеже при мен поведението се определя от целите - искам да бера плодове, какво да направя, ще си засадя дръвче, искам да ям яйца - ще гледам кокошки, искам да се обръщам към теб с любима - ще те добавя в любими блогове. При реалното ухажване нещата бяха ясни - имаш много красиви очи, искам да ги видя наживо - ще се опитам да си уредя среща с теб. Ама за това виртуално ухажване не бях съвсем наясно каква му е целта, ако се справя успешно какво ме чака на финала. Накрая реших, че няма какво друго да е освен ти да ме чакаш там и сега вече няма проблем.
Поздрави и лека вечер
цитирай
101. yanev - http://www. 123greetings. com...
01.04.2011 12:10
http://www.123greetings.com/events/april_fools_day/pranks/pranks27.html
цитирай
102. ok3223 - НЕЩО В СТАТИЙКАТА
02.04.2011 17:57
Е НАПЪЛНО АБСУРДНО." Българина пресмята, че е дал до тук членски внос на стойност 3,2 милиарда, а е получил само 170 милиона. Нищо подобно няма обаче. Отпуснатите пари по различни програми са около 8 милиарда, само дето си стоят в банката, защото ние все още се чудим как да заобиколим правилата и да се докопаме до тях без да си изпълним задълженията…"

Значи това го смяташ за нормално. Да дадеш 3200 милиона + още 2 пъти по толкова за разните мисии в Афганистан и Ирак и къде ли не, и да получиш смешните 170 милиона, 20 пъти по-малко. И да те изкарват все тебе виновен, че не си играл по правила, които са измислили в ЕС и ги тълкуват както им изнася. И да ни изкарват винаги виновните. Това прилича на баснята на вълка и агнето, което му мътело водата в поточето, макар че пило вода под него и той му се скарал. " Мътиш не мътиш водата , пак ще те изям".
Ти или си идиот, или си платен такъв. Та това си е тенденция , политика, така те обират педеруги, простаци като нас. Това си е пладнешки обир на беден народ, като нашия.
Та в позицията, като вълка, винаги можеш да намериш махна и да кажеш това не е такаа, а требе да е онака.
Значи ние досега ги финансираме, подпомагаме с цели 3 милиарда, не можем да си вземем нашите пари, а непрекъснато ни натякват, че сме искали да вземем техни пари.Ега ти и наглите копелета.
И нашите ИДИОТИ И ПОЛИТИЦИЧЕСКИ МОШЕНИЦИ, понеже тяхното се не губи, ни пеятсе една песен. Виновните сме все ние.И така им подаряваме 3 милиарда
БИЛО ИМАЛО 8 МИЛИАРДА ПАРИ В БАНКИ (НА НАС"НАРЕЧЕНИ")И САМО ПО НАША ВИНА СА ТАМ.
И магистралите които строим с наши пари, А тиквата лъже че с пари на ЕС, Утре може да не ги зачетат и дА не възстановят лев.
Колко му е. Идеално нищо няма.
Значи затова мизерстваме като народ от малоумници. Дарили сме безвъзмездно 3.2 милиарда, а взели "като помощ" само 0.17.
Абе ти малумен ли си ,или праиш нас такива. ОНО В бг СВЕСТНИ НЕ ОСТНАА.
Сульо не свършил работа, ПЛАЩАМЕ ЗА ТОЗИ ДЕТО КЛАТИ ТОПОЛИТЕ, ВСИЧКИ.
МАЛОУМНИЦ
цитирай
103. aidriell - още по добре когато съпругът вземе ...
04.10.2011 18:37
още по добре когато съпругът вземе нещата в ръце и прати невярната на дъното на язовира
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4230382
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930