Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2013 18:14 - Протестиращите мисли на една лумпенка
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 44108 Коментари: 95 Гласове:
62


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  Тъй, четох, спорих, дори се скарах с няколко човека, на които държа обаче тцъ, няма пробив. Вайкат се хората и питат "ми сега накъде", "ще опропастите държавата", "то така, ако ставаха нещата" и прочие... Та не мога да не попитам "какво й е на държавата?", някой да е спрял да работи, някой полицай да е убит, да сме поломили градовете или пък случайно са да пушнали няколко пушки без да разбера? Не само това, ами и докато си протестираха хората, мирно и кротко си платиха сметките за тока, та съвсем да не й стане нещо на държавата. Егати и лумпените дето сме, май трябва да си внесем малко отвънка, че ние се оказахме прекалено интелигентни за тая работа. И всичко това вайкане, защото на властта взе, че й се разклати малко земята под краката, голяма работа. Ми тежката е царската корона, какво да се прави, трябва да се оправяш с масите, ако си я докарал до там да излиза на улицата и да ти иска главата, при това в неделя когато всички почиват, че да не вземе държавата да катастрофира съвсем... Да, ама както обичам да казвам, нашите политици са уцелили на народ и никак са свикнали да им тежи короната, та затова подадоха набързо  оставките,  върнаха мандатите и зачакаха да видят какво ще стане. Всъщност те добре си занят какво ще стане, ще изпусне малко пара народа, ще му омръзне, те ще го утешават от екрана на телевизора за по-безопасно, а после ще вземат една-две жертви, ще се оплюят един-друг и ще се подготвят за нови избори... Тъй ще мине поредната серия на сериала "Бг преход", който май ще бие по продължителност и "Дързост и красота"...
  Но мисълта ми беше за лумпените, дето протестирали и към което число принадлежа и аз. Та всичките тези лумпени дето всички така гневно обвиняват в лекомислие, че ще унищожат държавата са все хора, които разботят, плащат данъци, гледат си децата, осигуряват работни места, и прочие и които, след като вършат всичко това смятат, че имат право да негодуват когато държавните мъже и жени, онези с леката царска корона, са отлетели в космоса и са забравили какво са обещавали и какво са свършили. И докато споря с по-умните и по-отговорните от мен, които си седят по домовете се чувствам благодарна за малоумието си, защото така поне човешките ми иснтинкти за самосъхранение ще ми сигнализират за нередностите, вместо философските ми умозаключения да ги притъпят тотално.
Изглежда обаче политиците си мислят, че само те са хитреците, които ще притаят дъх докато мине бурята, а после ще я подкарат по старому, но моят изкуфял лумпенски мозък си е въобразил, че протестиращите просто им връщат жеста, връщайки топката в техни ръце. Ние също можем да почакаме, свикнали сме дори, да видим как я мислят и какви решения ще предложат, пък после току виж пак сме поразклатили земята под краката им... Уф, дано това не са само мечтите на една бъгнала се тотално лумпенка...
 Добре, признавам си, че да си лумпен е доста удобно (наскоро го разбрах), защото вместо да се чудиш как да влагаш целия си ресурс в търсене на решения, можеш да впрегнеш онези, на които плащаш да го правят, нали затова им плащаш? И ако не могат да го направят сами видяхме как става - подават се оставки, връщат се мандати, въобщеее шубето е голям страх, да си отстъпят мястото на друг, който има повече кураж и умения...
 Е, в заключение ще кажа, че все някой трябва да върши черната работа и добре че сме лумпените, при това се оказахме никак малко та да видим истинско политическо раздвижване. Дори Костов ме смая с активност, до вчера не му се чуваше гласа, а сега през ден в някое предаване - говори, анализира... изобщо страхотно... А  умните и отговорните, онези дето бранят държавата от сътресения и катастрофи поне да обяснят след като има толкова много мъдреци в България, защо я докарахме до просешка тояга? Оставям ги в размисли и докато  мислят ги поздравявам с една прекрасна песен:




 Който плаши мнозина, от мнозина се плаши - Солон







Гласувай:
62



Следващ постинг
Предишен постинг

1. neznayko - Размисли и страсти
12.03.2013 18:28
Абе лумпен, лумпен ама ей тия неща http://img11.nnm.ru/7/9/e/f/e/79efea924a40e4bd160e33ce9e2911db_full.jpg не са чак толкова скъпи. Дано не се наложи спешно да приемаме "конституцията" на Крум.
цитирай
2. ko642 - Лумпен прролатариат е тази част от ...
12.03.2013 18:28
Лумпен прролатариат е тази част от работническата класа която е 'класово неосъзната' и негодна за революция :)
цитирай
3. vmir - Няма лошо в протестите, обаче където всички са виновни, няма как да има невинен.
12.03.2013 18:36
Още по-лошото е, че в този случай е вярно и обратното - където всички са виновни, там всички са невинни.

Поздрави!
цитирай
4. haralanov - Хм...
12.03.2013 18:38
Ти си всичко друго но не и лумпенка..:)
цитирай
5. ka4ak - Иве,все пак да те светна!:)))
12.03.2013 18:44
Лумпен (от на немски: Lumpen - парцали, дрипи) е лице, което не притежава собственост и преживява от случайни доходи.
Терминът лу́мпен-пролетариа́т е въведен от Карл Маркс в книгата му Германската идеология за да обозначи низшите слоеве на пролетариата, който не може да достигне до класово съзнание. По-късно в Единадесет брумера на Луй Наполеон Маркс определя тази класа като отхвърлена от всички други класи.
По-късно разговорно като лумпени започват да се означават всички декласирани слоеве на обществото - бездомници, престъпници и други. А като лумпенизация на обществото се означава провеждането на политика, която води до увеличаване на дела на тези слоеве от населението, както и разпространението на техния модел на поведение, и светоглед, в условията на обществена криза.

от синонимния речник
гамен, уличник, негодяй, безделник, вагабонтин, скитник, нехранимайко, негодник, декласиран, дрипльо,Човек извън своята класа и обичайната си работа; бедняк, скитник.
цитирай
6. comfy - !!!
12.03.2013 18:54
Поздравления!

к.к.
цитирай
7. djgator - Иве
12.03.2013 18:58
Предпочитам да съм на улицата, да ме наричат "лумпен" , да ме гледат с учудване и насмешка хора, насядали по кафенетата ??.... Явно кризата не е за всички или някои хора просто са застинали в политически ступор, отчаяни и със сломена воля. А други, които са много начетени и следят всяка новина, явно са попаднали под облъчващото влияние на медиите и са развили опасни фази на вменено ИДОЛОПОКЛОННИЧЕСТВО, зяпнали в устата поредния "спасител", поглъщайки жадно всяка негова дума, одобрявайки безрезервно всяко негово решение, ДОРИ ТО ДА Е ПРОТИВ СОБСТВЕНИТЕ ИМ ИНТЕРЕСИ!!! Мъка!
цитирай
8. x2012x - Гледам яко разклатихте земята и отново човек на ДС за министър-председател
12.03.2013 19:02
Ако лумпените не могат да свършат работа , то почакайте до есента да видите лудите как ще се разплатят с управляващите !
цитирай
9. demograph - Споко
12.03.2013 19:21
Свободата е за мислещите, а за бедните - хляб.
цитирай
10. kass - neznayko - :). . ko642, haralanov, ...
12.03.2013 20:31
neznayko - :)..
ko642, haralanov, ka4ak - а в България това е човек, който протестира... :)
vmir - да докажат невинността си, на нас как ни се налага да го правим непрекъснато :)...
haralanov - ами оказах се лумпен, какво да се прави, но щом се налага, нямам против...
comfy :)...
Веско, много мъка по този свят наистина, но все пак философстването и ИДОЛОПОКЛОННИЧЕСТВОТО не решават проблемите им, но поне носят някаква утеха надявам се. Нищо де, може пък да дойдат и да обяснят...
x2012x - ще почакаме, ще почакаме :)...
demograph - ще видим докъде ще се стигне накрая...
цитирай
11. dinkov - Динков
12.03.2013 21:13
kass - душице, не си лумпен. Просто държавата (под държава разбирай, властта във всичките и разновидности) отдавна е забравила (а много и не знаят), че нейното задължение е да работи в интерес на хората населяващи територията на Република България. Ако те се определят като класа т.н. "елит" и са неосъзнати и не знаят какво означава служене на народа по - точно те са политически лумпени. Считам, че това съждение е вярно.
Ако ти си лумпен и аз ставам лумпен, ама да не разбере жена ми, че като види с каква хубава лумпенка ще лумпенстам най - много да си изям пердаха :))))))
Поздрав.
Ицко
цитирай
12. orlinpetkov - нищо лошо не може да се случи каквото ...
12.03.2013 21:55
нищо лошо не може да се случи каквото и да става
цитирай
13. kamosutrov - Не те давам за лумпен! Не, тцъ, йок и нивгиш!
12.03.2013 21:57
Лошото в случая е, че т.н. "интелигенция" не разпозна сетнешните протестиращи като свои. То е ясно защо. Броя се в тази част от хората /ми, мога да чета без да сричам/, но моето място не е до Янко, и онези хахавелници, които ни ги тикат за лидери. БСП, Атака и СИЛА не са моите организации. Според мене това беше и целта. Да се разводнят исканията. Да не се систематизират. Промениха ли изборния закон? Не. Какво се постигна тогава? Едни 6% намаление на цената на тока.
Мамка им, ако в идния парламент влязат същите!
цитирай
14. cefules - И аз съм от лумпените.
12.03.2013 23:02
И аз съм от лумпените.
цитирай
15. malkiatprintz - Това е, Ив. На улицата - празно (от ...
12.03.2013 23:40
Това е, Ив. На улицата - празно (от шест милиона, тридесетина хиляди са едва половин процент), но тук - един постинг и се почнаха лакардии, геройски качени снимки на картечници, философствания. Язък за изгорелите, ама какво да правиш - такъв е животът (Наздраве!) - пак ще дойде 18 февруари и пак ще мажем сълзливи сополи по мониторите в патетично олигавяне на Левски и сие. Карай да е весело; тези дни откриват най-големия МОЛ в бегето, а на другото - майната му. Ако се чудиш как са загинали Рим и Египет - гледай и си води бележки, само че и в това нямаме техния замах.
цитирай
16. tutankhamon661 - kass
12.03.2013 23:51

Не вярвам някой точно теб да е нарекъл "лумпен".
Именно това смесване не трябва да става, а е факт.

Hали видя Мишо Педала, пардон, Шамара - финансиран от Слави Бинев и Алексей Петров, за да подклажда размириците. Гледа ли гостуването на Бинев и Шамара по телевизията? Вторият се развика на водещите, понеже намекнаха, че е преувеличено онова за заплахите дори към приятелката на рапъра. Оказа се, че не само той е "звезда от световен мащаб", а и гаджето му не пада по-долу. Тъй като нормален човек няма как да повярва на подобни фантазии, той си позволи да крещи на водещите. Сещаш се какво биха направили, ако ги няма камерите.

Едва ли ти харесва да те отъждествяват точно с Мишо Шамара. Защото си различна.

Дойдат ли Слави Бинев и Алексей Петров на власт, свободата на словото ще е най-малкият проблем на хората.
цитирай
17. podvodni - Подводни
12.03.2013 23:59
Много правилно си писала, че нашите политици се мислят за хитреци. Въобще не са такива, а по-скоро са най-обикновенни елементари, завладяни от собственото си его и мания за величие. А именно това се използва от тези над тях за постигане на най-ефикасен контрол над обществото като цяло.
Вибрация-натрупване-контрол.
Съвсем елементарна операция по постигане необходимият контрол над всички.
След това е познатото, проблем - реакция - решение.
Вълната от "народно недоволство" е реакцията на създаваният проблем в продължение на 4-6 години, която бе "отпушена" чрез манипулация на сметките за ток (елементарно манипулиране на електранните електрамери) и най-вече, посредством социалните мрежи. Досущ като събитията по време на "Арабската пролет". Както там, така и при нас всичко опира до налагане на едно определено решение, което никак няма да ни хареса.
Разбира се, протестите, като и бъдещото мълчание няма да бъдат възможни без помощта на малко технически средства. "Странното недоволство" - след 18 часа всеки работен ден от седмицата и през почивинте дни, е един от малкото показатели за степента на контрол над "тълпата".
Сред стачкуващите има и такива които не са се потдали на манипулацийте, но те са крайно недостатъчни да обърнат процеса на недоволството в реална сила за налагане на волята си над политиците и техните ментори.
Останалите са просто една лесно управляема маса.
Много е писано за контрола над съзнанието, но изключително малко хора са обръщали сериозно внимане на това.
Конспирация? В никакъв случай ! Просто, действителност!
цитирай
18. ka4ak - Иве,светнах те за лумпенката,но ти искаш,да се приема,като протестираща!:(Сори,Иве!:(((
13.03.2013 00:22
05.03 14:32 - 6. kass - ka4ak Иве,ето виждаш ли,че гредата в очото ти,ПРЕЧИ!!!
kass написа:
разбирам позицията ти за самоосъзнаването и самовъзпитанието, но моята позиция е малко по-новаторска и различна. Крайно време е да се гордеем, че сме изкарали кинти и сме нахранили децата си, вместо да се самобичуваме, че не плащаме достатъчно на чиновника. Крайно време е да спрем да бъдем виновни до доказване на противното и да станем невинни до доказване на противното. Бях се възмутила миналата година, че общината иска такса на всеки изкарал маса да продава мартеници. Разрази се голям спор. Трябва ли или не трябва, голям ли е бизнеса с мартеници или малък. Еми ще ме прощаваш, но мартеничките са част от културното ни наследство и няма да плащаме за народното творчество да оплете баба мартенички и да продаде десетина от тях на мегдана... И тежко на държава, която разчита на 5-те лева изкарани от някакво умение... Подобно беше и със сергиите пред Бачковския манастир където се продават билки, народни носии и др. подобни... Понеже нямаме истинско производство и износ, дай да цуцаме данъци от джунджурийки??? И накрая, като за капак да се самобичуваме, че сме андрешковци, дребни тарикати и не знам си какви още, защото не сме дали 50 ст. от изкараните 5 лева на държавата, че да си храни администрацията... Моите уважения, но това е дребнаво, насочено към малкия, едва свързващ двата края и най-вече мизерна и плюшкинска държавна политика. Ако държавата иска данъци да се заеме с борбата с корупцията, бюрокрацията, да съкрати администрацията, да изгради справедлива пазарна икономика и тогава, когато ще имаме истински развиващи се малки и големи предприятия, износ и развитие на технологиите, няма да й се налага да опира до 5-те изкарани лева за хляба на децата си, на някой сиромах...

НОВАТОРСКО Е ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЕЛЕКТРОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО И БЕЗКРАЙНИТЕ ЛИЦЕНЗИОННИ РЕЖИМИ ДА ОТПАДНАТ!!!:)))
а,иначе и по горе,го казах:
„В Отвореното си писмо http://ka4ak.blog.bg/politika/2012/02/18/otvoreno-pismo.903755 искам държавния служител собственоръчно да пише в молбата си за постъпване и клетвата на Дякона на Свободата!:)))
А,тук се обръщам към нас самите да изкореним от моралното си съзнание израза"Какво толкова,БЪЛХА ГО УХАПАЛА"!!!:)))
ТОВА СА МОРАЛНИ НОРМИ,които смятам че ако придобием и станат норма в съзнанието ни,бъдещите поколения,ще просперират!!!:)))”

Постинг: БОЛЕСТ ЛИ Е АНДРЕШКО,ИЛИ ЗА ТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ?!???:(((
Автор на постинга: ka4ak
цитирай
19. apostapostoloff - Ще продължим да протестираме докато...
13.03.2013 03:48
направят ТВОЕТО парно и ТВОЯ ток напълно безплатни. Това е една велика идея, една чутовна идеология и е, така да се каже, мечтата на поета. Кристално чистата мечта.

Не е лошо това: да поркаш на светло и на топло, без да плащаш за светло и топло. За да можеш да къркаш повече.

Сопа, само сопа за вас! По 100 тояги на голо, та друг път да не мътите водата! И за да сме ясни: протестиращите са лумпени и измекяри, които една сметка за ток не могат да платят.
цитирай
20. osi4kata - ох,
13.03.2013 04:53
след този коментар оставам бездумна като пън :)
цитирай
21. vmir - 10. kass,
13.03.2013 07:22
kass написа:

да докажат невинността си, на нас как ни се налага да го правим непрекъснато :)...


Ама нали народа избира правилата, защо трябва да си губим времето с оправдания? Нали презумпцията за невиновност е за да ни спести това зацикляне?

Няма как да се съглася с "логиката" да обвиняваш някого, за да не кръшкал. Че нали точно токо го задължаваш да кръшка, че как иначе ще си компенсира незаслужените обвинения? Отделно, че ако избираш вярно, ще си избираш когото трябва, а ако не знаеш как да избираш, ще избираш гарантирано САМО такива, които или да заслужават подозрителността ти, или ти ще правиш всичко по силите си да ги направиш "заслужили"...
цитирай
22. анонимен - Привет, Касси! Напоследък пъ...
13.03.2013 07:38
Привет, Касси!
Напоследък пътувам много, ама мноооого и мога да допълня само, че по време на протестите, не само че си платихме сметките за тока (430 лв. е моята), но и бензина тихомълком стана от 2.50 на 2.65. Някои пак наловиха рибка в мътна вода.
цитирай
23. rustocks - Работата не е в лумпенизма,
13.03.2013 08:08
а в липсата на интелект на нацията като цяло.
Де му е интелекта на този народ та вече четвърт век непрекъснато избира своите угнетители да го управляват?
Кой и къде в Източна комунистическа Европа избира 5 пъти бивши и настоящи комунисти на власт в свободни избори?
Кога най-после на всички ще им светне, че всичко свързано с комунистите е опасно за живота лично на всеки човешки индивид в България?
цитирай
24. erikakoeva - протестираме и после
13.03.2013 08:35
И в живота е така. Търпеливият, изпълнителният, отдаденият, безропотно понасящ трудностите на обема работа, тежкия характер на началника, мързела на колегите, бива натоварван, нерзбран, употребяван, изгърбван до колкото позволява. Отделно мързеливият, флиртуващият, хитрият, безскруполният, адаптивният, отстояващ себе си, бива приет добре, не бива натоварен, защото толкова са му възможностите, не бива притискан, защото знае как да отстоява себе си. Вероятно този е урокът който трябва да научим като нация, че търпението е порок, че добрината е порок, че ако не поискаш, няма да ти се даде, че за добрия живот трябва да се бориш, че не може да очакваш друг да се погрижи за теб, неподозирайки дори за твоите нужди, само защото си готин, отдаден и коректен. Понякога си мисля, че никой не ни е виновен за това, че сме бедни, че сме неразбрани и нечути. Ние просто още не сме се научили да се отстояваме. В този ред на мисли- няма по търпелива нация от нашата. И нямам много надежди, че нещо ще се промени, защото не мисля, че още сме узрели за начина по който нещата се случват правилно и водят до целения резултат. Мисля, че имаме още много да се учим от грешките си докато намерим себе си. Дано греша! Поздрави Касс!
цитирай
25. vmir - 24. erikakoeva,
13.03.2013 09:18
Протестът трябва да е справедлив. Не е ли, арогантността ще продължи да решава. У нас открай време повече получават не които повече работят, а които повече реват. Истински прецаканите и бедстващите не се виждат, нито чуват от онези, които вече са протегнали ръка за дяла им преди те да се появат. Така, протестът, който търси солидарност между работещи и използвачи се самоотрича или насочва в девета глуха, а това пък се обяснява с конспирации, което е преливане от пусто в празно...
цитирай
26. kass - kamosutrov
13.03.2013 09:51
kamosutrov написа:
Лошото в случая е, че т.н. "интелигенция" не разпозна сетнешните протестиращи като свои. То е ясно защо. Броя се в тази част от хората /ми, мога да чета без да сричам/, но моето място не е до Янко, и онези хахавелници, които ни ги тикат за лидери. БСП, Атака и СИЛА не са моите организации. Според мене това беше и целта. Да се разводнят исканията. Да не се систематизират. Промениха ли изборния закон? Не. Какво се постигна тогава? Едни 6% намаление на цената на тока.
Мамка им, ако в идния парламент влязат същите!


Когато протестиращите излязоха на протест тях все още никой не ги водеше, освен собственото им недоволство. Което е и донякъде показателно и означава, че няма реална опозиция на нито едно правителство досега... А това, че няма кой да поведе протест в България и това го правят най-обикновени граждани с най-различни визии за проблема и приоритетите не означава, че трябва да мълчиш отвън, когато отвътре крещиш...
Поздрави!
цитирай
27. kass - orlinpetkov
13.03.2013 09:53
orlinpetkov написа:
нищо лошо не може да се случи каквото и да става


Какво лошо може да се случи в мирен протест? Нека първо назрее опасността, а тогава да се притесняваме :)...
цитирай
28. kass - cefules
13.03.2013 09:55
cefules написа:
И аз съм от лумпените.


:))))... Как да не му се прииска на човек да е лумпен, с хора като теб в редиците им :)...
цитирай
29. starotomagare - Поздравления!
13.03.2013 09:56
Мисля ,че го писах и другаде: Който се страхува от няколко полицейски палки -не заслужава да е свободен.Сега бих добавил ,че той само си мисли ,че е жив докато преживя живота си определян от други.Вероятно сега провокациите ще зачестят особено ако протестите започнат да се засилват.Сега са на вълната :,,Разделяй и владей"и за това ще лансират кухи ,,лидери"за да объркват и разединяват хората.
цитирай
30. kass - malkiatprintz
13.03.2013 09:58
malkiatprintz написа:
Това е, Ив. На улицата - празно (от шест милиона, тридесетина хиляди са едва половин процент), но тук - един постинг и се почнаха лакардии, геройски качени снимки на картечници, философствания. Язък за изгорелите, ама какво да правиш - такъв е животът (Наздраве!) - пак ще дойде 18 февруари и пак ще мажем сълзливи сополи по мониторите в патетично олигавяне на Левски и сие. Карай да е весело; тези дни откриват най-големия МОЛ в бегето, а на другото - майната му. Ако се чудиш как са загинали Рим и Египет - гледай и си води бележки, само че и в това нямаме техния замах.


Един познат обича да казва: "Късмета на човек е такъв, какъвто си го накъсмети"...
Американците пък имат една поговорка: "Характерът ти е твоята съдба..."
И да, ние сме герои само форумите, а и бабаити сме само пред близките си... за по-лесно...
Поздрави!
цитирай
31. kass - ka4ak
13.03.2013 10:04
НОВАТОРСКО Е ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЕЛЕКТРОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО И БЕЗКРАЙНИТЕ ЛИЦЕНЗИОННИ РЕЖИМИ ДА ОТПАДНАТ!!!:)))

Ами нека се въведе Качак, нямам против, против съм когато не се прави необходимото да се тръшкаме, че протеста ще разклати държавата, без някой да даде по-добра формула за коригиране политическите решения от този...
цитирай
32. mglishev - Хубав постинг,
13.03.2013 10:15
защото наистина не е като да няма за какво да се протестира (и не е като да са се свършили поводите с едната само смяна на министри).
Вече отделен въпрос е, че самите протести трябваше да протекат много по-сериозно.
цитирай
33. kass - vmir
13.03.2013 10:18
vmir написа:
kass написа:

да докажат невинността си, на нас как ни се налага да го правим непрекъснато :)...


Ама нали народа избира правилата, защо трябва да си губим времето с оправдания? Нали презумпцията за невиновност е за да ни спести това зацикляне?

Няма как да се съглася с "логиката" да обвиняваш някого, за да не кръшкал. Че нали точно токо го задължаваш да кръшка, че как иначе ще си компенсира незаслужените обвинения? Отделно, че ако избираш вярно, ще си избираш когото трябва, а ако не знаеш как да избираш, ще избираш гарантирано САМО такива, които или да заслужават подозрителността ти, или ти ще правиш всичко по силите си да ги направиш "заслужили"...


Разбира се vmir, аз просто се пошегувах... Без обаче в тази шега да липсва упрек за пасивната опозиция, липсата на работещи граждански организации, които да защитават интересите на гражданите далеч преди да се стигне до протести... Медийните манипулации и всеобщото насаждане, че ние сме си виновни... Нека видим кой е виновника? Ние сме си ги избрали, ние си ги търпим, ние не си знаем правата, ние не си ги отстояваме... ние... ние... вечните виновници, които плащат като араби и мълчат. И ние вечните виновници се чувстваме виновни, оправдаваме се и търсим обяснение за положението си, нападаме се един друг и се сочим с пръст... и сега, когато казвам да си докажат невинността нека видят хубаво ли е така и не защото съм някаква гаднярка, която отлично знае, че това не е начина, а защото когато си сменим ролите сами ще проумеят невъзмостта да се живее и работи в подобна атмосфера...
цитирай
34. buratino - Аз съм от пловдивските лумпени!...
13.03.2013 10:23
Аз съм от пловдивските лумпени!
Поздрави! Мисля да продължаваме да притесняваме управляващите!
цитирай
35. kass - kushel
13.03.2013 10:26
kushel написа:
Привет, Касси!
Напоследък пътувам много, ама мноооого и мога да допълня само, че по време на протестите, не само че си платихме сметките за тока (430 лв. е моята), но и бензина тихомълком стана от 2.50 на 2.65. Някои пак наловиха рибка в мътна вода.


Така е kushel, както отбелязах, никакви лумпени не става от нас :)... Шегувам се разбира се, защото съвсем не е нужно да преминеш към гражданско неподчинение или ефективна стачка за да сигнализираш, че се налагат промени, освен ако не си имаш работа с хора, които не могат да разчетат сигналите...
Поздрави!
цитирай
36. kass - dinkov
13.03.2013 10:35
За да не забравят, трябва да им напомняме, най-малкото за това, че още мърдаме :)...
цитирай
37. ve6titsa - Вярно е, че трябваше да скочим
13.03.2013 10:38
още когато се вдигаха цените, а не когато плащахме сметките. Кого ще изберем след няколко месеца е друг въпрос. Излиза, че двупартийните системи работят най-добре.
цитирай
38. kass - tutankhamon661
13.03.2013 10:43
О, да, нарекоха ме. Бях наивна, неориентирана, необразована и т.н. и т.н., без някак да отбележат, че не само плащам данък ДДС като потребител, който плащат и те, ами плащам и заплата, осигуровките на двама души, гледам дете в тия условия и разходите ми надминават само за фирмата ми 1200 месечно... но същите умни пазители на реда, не правят друго и не се грижат за друг, освен за себе си защото са почти пенсионери, демек в пенсионна възраст, но все още поработват тук там... И като ги питам, те ли ще мъкнат държавата на гърба си следващите години ме пратиха да емигрирам някъде за да не обърквам живота на хората... Колкото до това, за което пишеш няма какво да допълня освен, че всичко е естествен резултат на прехода, защото няма ясни граници къде свършва свободата на словото и започва манипулацията, обидите, безотговорното дрънкане и т.н. Къде свършва естествения стремеж за промяна и започва лумпенизирането...
цитирай
39. krassko - Цялата тази история с цените на тока не мога да си я обясня...
13.03.2013 10:56
Няма разлика в сметките ми за ток през последните шест месеца.
Ходих на протестите - има и читави хора там с които може разумно да се разговаря, но хората при палатките - там няма нито с кого да говоря, нито за какво. Не бих казал че са лумпени, но решително не са и от хората с които бих седнал да изпия едно кафе.
Жалко е, че те са винаги в челото на протестите и техните гласове се чуват най-силно.
цитирай
40. kass - rustocks
13.03.2013 11:01
rustocks написа:
а в липсата на интелект на нацията като цяло.
Де му е интелекта на този народ та вече четвърт век непрекъснато избира своите угнетители да го управляват?
Кой и къде в Източна комунистическа Европа избира 5 пъти бивши и настоящи комунисти на власт в свободни избори?
Кога най-после на всички ще им светне, че всичко свързано с комунистите е опасно за живота лично на всеки човешки индивид в България?


Избираме между това, което ни се предлага. няма как да си поръчаме сладолед в сладкарницата, ако там има само пасти... :)... Затова е нужно да се разчисти пътя и политическото пространство въобще. Затова и все се разправям с феновете на ББ, които смята че след бойко няма живот на земята. българия я е имало преди бойко, ще я има и след Бойко... Ще си отидат едни, ще дойдат други и какво ще свършат зависи от това до колко внимателно ги следим...
Поздрави!
цитирай
41. kass - podvodni
13.03.2013 11:06
Човек трябва да има инстинкти, всички тия приказки кой обявява протестите, какви са протестиращите са дъвки и оправдания за мързеливите... Ако нещо не ти харесва - кажи го, инак няма защо да се чудиш, че нищо не се променя...
Поздрави!
цитирай
42. kamosutrov - Касенце, вече рекох, че познавам една от лидерските формации от вътре
13.03.2013 11:20
Знам как се решава какво да правят и как пристигат нарежданията. За това нещата са такива.
цитирай
43. kamosutrov - И сега един въпрос за размисъл към всички ви
13.03.2013 11:23
Вчера Станишко се изцепи, че имал данни от МВР, че лидери на протестите са подслушвани. Демек, БСП има "къртици" в МВР. И, като им знаем бизнаса и игрите, убедени ли сте, че въпросните "къртици" не изнасят и друга информация?
цитирай
44. kass - erikakoeva
13.03.2013 11:24
Преди време имахме из някой мой постинг дискусия за търпението и за това как се нарамваме със задачите на мързеливите. Ами ние ги правим такива. Дори вчера имах спор с бабата на сина ми по бащина линия, която обвинява мен за това, че не се бил измил. Само дето е на десет години вече, а не на три и ако има някой виновен, че не се е сресал или измил е самият той, защото трябва да се научи да бъде отговорен за себе си. До там са влошени нещата, че самият ми син ми каза, че мен щели да упрекват хората, а не него, в резултат на което трябваше да му обясня, че зад това удобно оправдание ще се крие само една-две годинки още, а после ще си носи цялата отговорност за своя мързел... Може пък и да са прави, че са ми прекалено неадекватни методите за възпитание, но не могат да ме убедят, че на десет години е малък за да се сети, че трябва да се измие след като е ритал топка след училище...Самото израстване и възмъжаване на българите става в доста по-късна възраст, така ми се струва, и затова се нарояват мързелите и лигльовците...
цитирай
45. kass - starotomagare
13.03.2013 11:30
И мен ме упрекнаха в слепоочие, че не съм виждала кой и какви оглавявали протеста. Само дето това се оказа, че слабо ме интересува. Необходимостта от промяна е повече от належаща и не ми е нужно някой да ме повежда или подсеща за това...
Поздрави!
цитирай
46. kass - apostapostoloff
13.03.2013 11:47
apostapostoloff написа:
направят ТВОЕТО парно и ТВОЯ ток напълно безплатни. Това е една велика идея, една чутовна идеология и е, така да се каже, мечтата на поета. Кристално чистата мечта.

Не е лошо това: да поркаш на светло и на топло, без да плащаш за светло и топло. За да можеш да къркаш повече.

Сопа, само сопа за вас! По 100 тояги на голо, та друг път да не мътите водата! И за да сме ясни: протестиращите са лумпени и измекяри, които една сметка за ток не могат да платят.


Предлагам, всички като да теб да продължат да плащат ток с 6-7% по-скъпо, даже защо да не им го вдигнем с още 100%, че съвсем да се изявят като геройски оцеляващи в тежки условия...А и по 100 тояги минимум на ден да ви удрят, че съвсем да се изживеете като великани сред малоумни и неспособни...
Някой хора наистина обичат да им е трудно, виждат голям чар в това, честна дума...
цитирай
47. kass - osi4kata
13.03.2013 11:50
osi4kata написа:
след този коментар оставам бездумна като пън :)


Вчера новият премиер каза, че е време да се даде думата на мълчаливите. Чудно какво ли ще кажат мълчейки :)...
Шегичка :)...
цитирай
48. kass - ve6titsa
13.03.2013 11:51
ve6titsa написа:
още когато се вдигаха цените, а не когато плащахме сметките. Кого ще изберем след няколко месеца е друг въпрос. Излиза, че двупартийните системи работят най-добре.


И тогава скокнахме... няколко човека :(....
цитирай
49. kass - buratino
13.03.2013 11:54
buratino написа:
Аз съм от пловдивските лумпени!
Поздрави! Мисля да продължаваме да притесняваме управляващите!


Как само удобно си седяха и си правиха каквото им е кеф. Хилеха от телевизора за да ги видим колко са готини...
Колко е лесно да си политик в България...
цитирай
50. kass - mglishev
13.03.2013 11:56
mglishev написа:
защото наистина не е като да няма за какво да се протестира (и не е като да са се свършили поводите с едната само смяна на министри).
Вече отделен въпрос е, че самите протести трябваше да протекат много по-сериозно.

едни се учат да управляват, други трябва да се научат да протестират :)...
Дано се научим...
цитирай
51. cicero7 - Има нещо по детски наивно в така н...
13.03.2013 12:03
Има нещо по детски наивно в така наречените протести през последния месец май стана вече, а именно недоволството от работата на политиците и държавната адмистрация, и същевременно искания за увеличаване на техните правомощия, за увеличение на тяхната власт.
цитирай
52. kass - krassko
13.03.2013 12:04
krassko написа:
Няма разлика в сметките ми за ток през последните шест месеца.
Ходих на протестите - има и читави хора там с които може разумно да се разговаря, но хората при палатките - там няма нито с кого да говоря, нито за какво. Не бих казал че са лумпени, но решително не са и от хората с които бих седнал да изпия едно кафе.
Жалко е, че те са винаги в челото на протестите и техните гласове се чуват най-силно.

Не е въпроса кой какъв е, а кой си ти и за какво се бориш... Време е да спрем да се оглеждаме какво правят другите, какви са и защо го правят и да правим това, което искаме и смятаме че е правилно... само така никой няма да ни повлияе сочейки за пример друг, с когото нямаме нищо общо...
поздрави!
цитирай
53. podvodni - Подводни
13.03.2013 12:05
Тъ де, и аз това казвам - трябва промяна. И казвам друго, промяна наистина ще има, но ще бъде бая болезнена. Някой ако си мисли, че тези които до сега са си развявали байрака, като им скимне и наредят от вън, ще направят промяна наложена от шепа манипулирани хорица излезли на улицата след 18 часа (след работно време), жестоко, ама много жестоко се лъже.
Но мойте обяснения не са толкова важни. Някак си са налудничави и породени от мързел. Не им обръщай никакво внимание.
За сметка на това прочети много, ама много внимателно коментарът на Кушел!
цитирай
54. kass - cicero7
13.03.2013 12:08
cicero7 написа:
Има нещо по детски наивно в така наречените протести през последния месец май стана вече, а именно недоволството от работата на политиците и държавната адмистрация, и същевременно искания за увеличаване на техните правомощия, за увеличение на тяхната власт.


Безумно е някой да си мисли, че различни хора, на различна възраст, образование, социално положение, лична реализация и прочие ще мислят еднакво или пък, че няма да си противоречат предвид, че на теория нещата са едни, а на практика понякога са съвсем други... това обаче съвсем не значи, че ако не си доволен от нещо не трябва да го обявиш, защото си видял на протеста съседа си, за който със сигурност знаеш, че не е много стока :)... Все пак не протестираме срещу съгражданите си нали???
цитирай
55. rakurs - Естественно е,
13.03.2013 12:29
когато ни управляват паразити по улиците да има лумпени.
цитирай
56. kass - podvodni
13.03.2013 12:33
podvodni написа:
Тъ де, и аз това казвам - трябва промяна. И казвам друго, промяна наистина ще има, но ще бъде бая болезнена. Някой ако си мисли, че тези които до сега са си развявали байрака, като им скимне и наредят от вън, ще направят промяна наложена от шепа манипулирани хорица излезли на улицата след 18 часа (след работно време), жестоко, ама много жестоко се лъже.
Но мойте обяснения не са толкова важни. Някак си са налудничави и породени от мързел. Не им обръщай никакво внимание.
За сметка на това прочети много, ама много внимателно коментарът на Кушел!

Аз коментара на Кушел го прочетох внимателно, но никой не ми е дал все още отговор на въпроса в края постинга. Вече се чувствам като последния наивник, защото стачкувах срещу високите цени на горивото, когато повишиха цената на тока, за новите местни данъци на пловдивския кмет и като се огледам виждам повече полицаи и журналисти отколкото протестиращи, някак хората не се поддават на манипулации, мърморят вкъщи и плащат, а безнадеждните оптимисти - лумпени, трупат разочарования и се чудят с какви думи да вдигнат останалите да си излеят мъката пред който трябва, вместо да си го изкарват на близките си вкъщи... изобщо тази приказка "мълчанието е знак за съгласие" я намирам за вярна и смятам, че не мен някой трябва да вини, че вдигнали данъците и животът му е непоносим, а себе си заради мълчаливото си съгласие... но кой знае, може би пък и да греша???
цитирай
57. makont - И дойде денят на страха,
13.03.2013 12:39
в който плашещите се уплашиха от гнева на плашените. Позната спирала. Дано е все нагоре поне посоката. Поздрави, Иве, все трябва да има светлина в тунела!
цитирай
58. cicero7 - Има нещо по детски наивно в така н...
13.03.2013 12:47
kass написа:
cicero7 написа:
Има нещо по детски наивно в така наречените протести през последния месец май стана вече, а именно недоволството от работата на политиците и държавната адмистрация, и същевременно искания за увеличаване на техните правомощия, за увеличение на тяхната власт.


Безумно е някой да си мисли, че различни хора, на различна възраст, образование, социално положение, лична реализация и прочие ще мислят еднакво или пък, че няма да си противоречат предвид, че на теория нещата са едни, а на практика понякога са съвсем други... това обаче съвсем не значи, че ако не си доволен от нещо не трябва да го обявиш, защото си видял на протеста съседа си, за който със сигурност знаеш, че не е много стока :)... Все пак не протестираме срещу съгражданите си нали???
Аз си мисля, че е безумно един шофьор на камион да дава съвети за икономическо развитие на България - просто ако приемем това за нормално, утре същия шофьор, ще каже, че може да управлява самолет и никой няма да му каже нищо, защото очевадно той може и разбира от всичко, но лошото е че ще разбирем колко не сме били прави, едва след като той е разбил самолета.
цитирай
59. ran - само да допълня malkiatprintz
13.03.2013 12:48
Въпросът за вината, покрай протестите, си е обикновено мрънкане.
Има Действие протест и има искания, изразени чрез Думи, насочени срещу конкретни Действия на гербавото правителство.

Драги морализатори, трябва да изберете какво не харесвате:
- всички различни Искания,
- всички различни Протестиращи,
- всички Причини за протестите,
- самото Действие протест.
Защото, да не правиш разлика между действия и приказки, както и да не харесваш всичко накуп, е тежка форма на сбъркана ценностна система.
цитирай
60. ran - Сигурен съм, Катана, че си прав в подозренията си :))))
13.03.2013 12:54
kamosutrov написа:
Вчера Станишко се изцепи, че имал данни от МВР, че лидери на протестите са подслушвани. Демек, БСП има "къртици" в МВР. И, като им знаем бизнаса и игрите, убедени ли сте, че въпросните "къртици" не изнасят и друга информация?

Слухтенето стана законово защитено след приемане поправката Миков/Цветанов към ЗЕС. А, ти къде бя, когато протестирахме против гербавото правителство за тази поправка? :))))
Помня, помня, каза, че няма какво да криеш и нека те подслушват като искат.
цитирай
61. kmetova - Протестиращите мисли на една лумпенка
13.03.2013 13:07
Не е необходимо да си лумпен, за да простестираш, нито пък да си интелектуалец, за да не протестираш. Всеки свободен човек трябва да протестира, когато има за какво и не е необходимо да чака 3.5 години, да слуша демагогии и лъжи за да се сети да протестира. Протестите са важни и необходими, но след като постигнат част от целите се трябва да помислят и за останалата част - например как точно по легитимен и законов начин да упражняват контрол върху властта, иначе просто ще си изпускаме парата по улиците, а ония "горе" ще чакат с отегчение да отмине вълната на недоволството докато т. н. "електорат" отново да се влюби в някой популист, после пак след 3-4 год да се сети да протестира .... и така да края на света. Гражданско общество се гради с векове демокрация, някак си не е е лесна работа, а докато се случи ще има разочарование, безсилие и както сме свидетели вече и физически жертви. Но да си пожелаем да се информираме повече, да сме наясно какво искаме и как да го постигнем и най-вече да мислим преди да пуснем бюлетината в урната, защото демокрацията и народната воля започват от изборите.
цитирай
62. mglishev - Точно така!
13.03.2013 13:27
kass написа:
едни се учат да управляват, други трябва да се научат да протестират :)...
Дано се научим...


Много добре казано.
цитирай
63. chichstefcho - ...
13.03.2013 13:30
Oтдавана вече не стои въпроса, кой избираме да ни управлява. Всичките до един следват един и същ модел на влизане във властта и лично облагодетелстване.
Следвателно моделът на демокрацията в България е провален и несъобразен с нашата култура и мислене. Управляващите винаги имат пълната свобода да изразят най-положителното от себе си и въпреки това се провалят. Т.е. решеието на проблемите е въпрос на множеството, което трябва да ги реши по еденично. Това решение е просто и се изразява в пълна нетолерантност към всички, които не работят добре. Ако всеки с върши работа, тогава нещата няма как да не потръгнат. Т.е. проблемът на нашето общество и на нашата демокрация не е свързан толкова с това, че нямаме изградени демократични институции и демократичен избор и ред. Проблемът е в индивидуалното провалено мислене.
цитирай
64. kass - cicero7
13.03.2013 14:28
Интересен коментар, но няма общо с дискусията и отмества въпроса. Отмества въпроса защото сравнението е неточно тъй като самолета е катастрофирал вече и не е бил управляван от шофьор на камион. Шофьора на камиона в случая е онзи близък роднина на загиналите в катастрофата, който иска да знае защо е паднал самолета и е изчел куп техническа литература по въпроса или пък не е и задава глупави въпроси, без значение е впрочем... И тъй, населението на България се е стопила с 1/4 за 20 години и прогресивно застарява заради ниска раждаемост. Смъртността при младите се е увеличила, да не говорим колко хора не доживяват пенсионна възраст - има двама починали в моето семейство на 48 и 58 години и двама емигрирали... Имаме увеличаваща се безработица и хора под прага на бедност, фалиращи фирми и... май няма нужда да обяснявам повече... И след всичко това шофьора няма защо да дава мнение, понеже е шофьор, но като шофьор май също знае що е отговорност, опасност, правила и т.н. и т.н.... С две думи искам да кажа, че трудно приемам коментара ти, защото колкото и прост един човек няма как от него само да искаш и той да има само задължения, няма как и да очакваш да не говори, понеже не знае, ако ти или някой който знае не е доказал, че знае и не е предотвратил катастрофата на самолета...
поздрави!
цитирай
65. kass - makont
13.03.2013 14:30
makont написа:
в който плашещите се уплашиха от гнева на плашените. Позната спирала. Дано е все нагоре поне посоката. Поздрави, Иве, все трябва да има светлина в тунела!

Светлина трябва да има, все пак слънцето не е угаснало, а от нас се иска само да я търсим, докато я намерим...
поздрави!
цитирай
66. kass - ran
13.03.2013 14:33
ran написа:
Въпросът за вината, покрай протестите, си е обикновено мрънкане.
Има Действие протест и има искания, изразени чрез Думи, насочени срещу конкретни Действия на гербавото правителство.

Драги морализатори, трябва да изберете какво не харесвате:
- всички различни Искания,
- всички различни Протестиращи,
- всички Причини за протестите,
- самото Действие протест.
Защото, да не правиш разлика между действия и приказки, както и да не харесваш всичко накуп, е тежка форма на сбъркана ценностна система.


Лошото е, че докато умуваме, купона тече. Измина почти четвърт век. С тия темпове до никъде няма да стигнем и колкото и да ни се иска да сме самите всезнайковци трябва да разберем, че само действията имат реален ефект...
поздрави!
цитирай
67. kass - kmetova
13.03.2013 14:39
Това за бюлетината в урната е много хубаво и май на тоя принцип я карахме досега... ама какво правим когато все трябва да избираме по-малкото зло и всеки си има различна представа за това кое зло е по-малко??? :)))...
цитирай
68. vmir - 50. kass,
13.03.2013 14:40
kass написа:

едни се учат да управляват, други трябва да се научат да протестират :)...
Дано се научим...


Дано се научим по-бързо, защото мотаенето е разнозначно на мизерия и фалит.

Може би знаеш кога стопанският фалит може да застигне и произвеждащите качествени, полезни и търсени стоки. Свързано е със скоростта на някои процеси. Ако съкратените работници унищожават (например с наложено бездействие) такива предприятия, защото не виждат постиженията в тях, по този начин ликвидират средствата и усилията, които иначе скоро биха им се възвръщали под някаква форма. Който не е научен да вижда и цени усилията около себе си, е като кравата, която ритва и преобръща надоеното мляко.
цитирай
69. podvodni - Подводни
13.03.2013 14:44
Спор няма -трябва да се протестира, че да се чуе волята на народа. Но за целта, протестите трябва да имат конкретни искания и най-вече да бъдат Е-ФЕК-ТИВ-НИ. Което ще рече да имат реално въздействие върху конкретна ситуация. Какъв е ефекта от протест след 18 часа или почивните дни ? Нулев или почти нулев.
А какъв ще бъде протеста в пиковите часове или чрез блокиране на зградите на парламент, правителство, община и пр. ?
Проетестирахте против високите цени на горива и ел.енергия ?! Как? Като сипвахте бензин за 50 ст., като излизахте на улицата след 18 часа и през почивинте дни !! Защо не се блокира "Нефтохим" и бензиностанциите? Ама всеки ден 24/7 за 1,2,3 месеца! Защо не се блокираха пунктовете за плащане на ток, централите на дружествата, парламент, правителство до не изпълнение на исканията? Защо?
Защото витае страхът. И не само сред протестиращите, но и сред не протестиращите. Страхът от системата, държавата. Страх, че ако не бъдем на бачкане може да останем без заплата, работа, респективно - храна и най-вече, невъзможност да си платим вноските по кредитите. Страх, че ако не си платим сметката за ток ще ни отрежат тока и няма да гледаме любимото си риалити, турски или друг сериал. Страх защото сме в криза. А кризата е икономическа, финансова, социална, здравна, образователна, духовна и най-вече - междучовешка. Кризата е на цялата система - СИС-ТЕМ-НА. Може и да я наречете криза на матрицата или парадигмата, все тая.
Протестирате срещу следствието, но не и срещу причината.
Замисляли се някой над словата които произнася и пише? Не, нали? Ами замислете се? Например над тези - "Искаме някой ДА НИ УПРАВЛЯВА", "протест срещу ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ...", "НЕ НА ПАРТИИТЕ и ПАРЛАМЕНТА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА", "ИСКАМЕ ДА СИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ И ДА СИ ОБСЛУЖВАМЕ КРЕДИТИТЕ", "КОНКУРЕНЦИЯ В ЕНЕРГО СНАБДЯВАНЕТО" и т.н. и т.н.
И какво излиза? Искаме промяна, но да се запази модела и статуквото !!!!
Голяма идотия, нали?
Случайно някой да се опитвал и да е загасил пожар с бензин?
цитирай
70. kamosutrov - Каси, аз не съм против протестите
13.03.2013 14:46
Не искам те да бъдат канализирани в полза на втория ешелон на досега управлявалите. Всички факти сочат в тази посока. И ескалацията на исканията във всички посоки, и наместването на подходящите фигури като водачи от техните медии и ускоряването на политическите действия, само и само да се спре развитието на разкритията за енергийната мафия. Ще направя една прогноза, но ще ти я пратя на лични. Да видим, прав ли ще изляза.
ПП Когато Лудото Яне поиска НПО-тата да дават отчет за имоти и придобивки, НПО-тата скочиха и се възпротивиха. Не било честно. С изненада разбрах, че НПО-тата в България били над 10 000. Над 30 пъти повече от партиите. Баси що каузи за бранене, що нещо. :-)))))
цитирай
71. kass - podvodni
13.03.2013 15:02
Страхове казваш. Не, не се страхуваме от системата и за заплатата си, а от съучастието на народа с властта... Защото е много лесно да си подбудител и много трудно да се опълчиш срещу онези, които също искат евтин бензин и ток, ама някой друг да си сложи главата в торбата... Ок, прав си, но колко са готови на това, за което говориш? Май принца го изчисли, около половин процент... Другите философстват и наричат протестиращите лумпени, защото ако нас - сипващите за 50 ст. тунджа протестиращи казваш, че сме страхливци, как да наречем онези, които си остават вкъщи??? Лесно е да не казваш нищо и да не правиш нищо за да не те обвинят в некомпетентност, още по-добре "лумпените" да свършат черната работа, защото не пада онзи, който лежи на гърба си и затова така ще бъде, докато обществото не израсне, а за това както казва Кметова се искат векове... :)...
цитирай
72. kass - kamosutrov
13.03.2013 15:05
защо оставяш друг да определи посоката??? Твоя роля къде е в тази работа???
цитирай
73. hristo27 - Най-сигурният ефект от всички п...
13.03.2013 16:02
Най-сигурният ефект от всички протести до сега, ще проличат на 12 май!
цитирай
74. vmir - За да донесат реални пари (не взети от друг), протестите трябва да са не за пари,
13.03.2013 16:05
а за инвестиции. Да протестираш срещу високата цена на млякото е като да протестираш защо кравата не си е осигурила гюм сама, не се е самоиздоила, не е обработила млякото си и не го е занесла в магазина. Искането на евтино мляко е като да искаш всичко това от кравата и да вярваш, че като я плашиш със заколване, кравата ще ти уйдиса на акъла.
цитирай
75. kass - vmir
13.03.2013 16:29
vmir, за мен тези протести са една оценка за народа... най-обикновен мирен, айде да не го наричам, макар че няма да сбъркам бабешки протест, в удобно време, за капак и през достатъчно мека зима за по-голям комфорт протест не можа да събере и 10% от населението, макар бедстващото население да е повече от 10% и цената на млякото съвсем не е за подценяване, особено ако печалбата на онзи дето храни кравата, чисти й лайната, води я на паша, дои я, обработва го и т.н. е по-малка от на онзи, който ще го препродаде, нещо по-лошо дори, ще внесе мляко от другаде за да обезсмисли труда ти съвсем и да те убие като местен конкурент в млечните продукти... не е без значение и в какви условия ще си вършиш бизнеса и можеш ли да се противопоставиш на тарикатите като вземеш да изнасяш мляко за сметка на техния внос, което пък означава че за да си конкурентно способен ще трябва да намалиш някои разходи за ток например :)... Протестите имат само една задача, да покажат, че има нередност и невъзможност да си гледаш кравите и продаваш млякото и това не е никак, ама никак малко :)...
цитирай
76. kmetova - kass - kmetova
13.03.2013 16:59
не, принципът не е да изберем по-малкото зло. Трябва да премахнем злото, затова е важно да бъдем информирани и внимателни когато даваме власт на политиците. Те са зависими от нас, а не ние от тях и това можем да им го покажем на изборите, но за съжаление винаги правим лош избор, защото не се вслушваме в програмите им, а ги избираме по симпатии, сякаш си търсим компания да изпием по едно кафе. Харесват ни разни дърдорковци, а пък ако се снимаме с някой от тях по телевизията, направо си става любов за цял живот. Ужас!!!!
цитирай
77. kass - kmetova - :)
13.03.2013 17:25
толкова са зависими от нас, че като гледам какъв комфорт е да си политик в България и направо да им завидиш :)... изборите са едната част от работата, другата е да следиш дали програмата с която са ти спечелили гласа се изпълнява. Защото онзи ден като ме нарекоха неосведомена и необразована, а аз видях голямо удобство в това и казах, че аз съм тълпата и може да съм необразована, какво обаче правят необразовани хора във властта се пита в задачата??? И след като аз съм лумпен, то как да наречем хора без дипломи или по-лошо - с фалшиви такива във власта, които определят живота ми??? Тъй, че да хубаво е това с изборите, обаче после какво, да чакаме следващите понеже тези ни натресли необразовани хора да ни управляват и не са си изпълнили програмите??? Ми нямам толкова време, нито такова търпение, все пак съм лумпен :)...
цитирай
78. kamosutrov - Колко от тук пишещите искаха оставката на правителството?
13.03.2013 17:42
kass написа:
защо оставяш друг да определи посоката??? Твоя роля къде е в тази работа???

Моята роля ли? Когато бях на протеста ред министерството, и когато ония започнаха да крещят за оставка, с моите приятели се спогледахме и се опитахме да ги накараме да млъкнат. Няма, Каси млъкване. Като видях и Янко там. Вече ни стана ясно за целите им. Не улучих с времето за насилието, обаче. Мислех, че ще са достатъчно интелигентни, за да ескалират насилие към април. Ама то комуне за власт полудява. Борисов щеше да отстъпи пред протестите. Всички щяха да отстъпят. Добър, лош, Борисов е последната крепост на червените /на тази част от тях, която приема, че с Европа и САЩ е по-добре от колкото с Русия/. Каси, разглеждай ситуацията, като игра за власт. Като подаде оставка, тия, които я искаха, ама не я очакваха, онемяха и се дръпнаха. И слепите го видяха. Сколен съм да се обзаложа, че при сегашното положение и разпределение на полит. сили, ГЕРБ ще спечели 2 пъти повече гласове от БСП.
цитирай
79. podvodni - Подводни
13.03.2013 17:42
Я, още една главоблъсканица - съучастие на народа с властта. Нима властта е нещо отделно от народа? Също като Кметова - даваме власт на политиците.
Та викаш това за съучастието на народа с властта е най-големият страх? Я помисли пак!
А страхът от полицията дето бие с палките? А страхът от банките? Стархът от съдия изпълнителя, липсата на ток, храна, пари,безработица, лекарства? А страхът от ВЛАСТТА? Какво мислиш че се насаждаже в продължение на 20 години?
СТРАХ!!!
То не бяха мутри. То не бе рекет, убийства, отвличания, инфлацй, гладни зими, изгубени спестявания. Всичко това насаждаше и продължава да насажда страх.
Вибрация- натрупване - контрол, чаткаш ли?
Но и сред протестиращите, както и сред непротестиращите има такива където не ги е хванала тази въдица. Колко сме ? Малко, много малко!
Искаме от другите да се осъзнаят. И как да стане при рекламо и турско-сериало гледащите? Как да стане при индивиди за които са важни бикините на Глория в "Дансинг старс" или представянето на Тризначките в "Бай брадър"? Как да стане това при индивиди за които успял е този, който измерва успеха си с натрупаните пачки, а всички останали са некадърници и мързели?
Нявъзможно!
Всъщност, възможно е, и ще стане, но с други средства и след други събития който няма да бъдат далеко.
"За да донесат реални пари (не взети от друг), протестите трябва да са не за пари, а за инвестиции" - безмислието на тази простотия е най-доброто доказателство за това което пиша.
цитирай
80. kass - podvodni
13.03.2013 17:58
когато виждаш нередност и не сигнализираш, закона го третира като съучастие :)... И да, властта е нещо отделно от народа, както рецидивиста е нещо отделно от народа... уф, това са метафори, надявам се се разбира, да не ме обвиниш в някакви лозунги сега :)... Колкото до страха, то хората ги е страх да ходят и на зъболекар, ама ходят когато се налага или остават без зъби... Тъй, че страха е едно - малодушието друго... Далеч по-непредсказуеми и непонятни са онези, които не виждат нуждата от промяна и въобще не схващат за какво са тия вопли. Там вече съм абсолютно безсилна :)...
цитирай
81. kass - kamosutrov
13.03.2013 18:07
Абе имаше няколко викащи за оставка и в Пловдив, но в общи линии тълпата май не беше много сигурна точно в това си искане :)... оставката обаче дойде малко като гузен негонен бяга и както ми се струва достатъчно навреме. Колкото до конспирациите, честна дума никой БСП-ар не ме е подтиквал да ходя на протест, аз просто видях и други, които смятат, че тъй не може повече да продължава... :)... Айде да се обзалагаме дали Бойко ще вземе повече проценти от БСП, че то и без туй май все се каним да се видим и да се черпим, поне да си имаме повод :)....
цитирай
82. kamosutrov - Каси, пак повтарям. БСП не стоеше зад протестите. Опита се да ги оглави и разпилее
13.03.2013 18:16
kass написа:
Абе имаше няколко викащи за оставка и в Пловдив, но в общи линии тълпата май не беше много сигурна точно в това си искане :)... оставката обаче дойде малко като гузен негонен бяга и както ми се струва достатъчно навреме. Колкото до конспирациите, честна дума никой БСП-ар не ме е подтиквал да ходя на протест, аз просто видях и други, които смятат, че тъй не може повече да продължава... :)... Айде да се обзалагаме дали Бойко ще вземе повече проценти от БСП, че то и без туй май все се каним да се видим и да се черпим, поне да си имаме повод :)....

цитирай
83. georgimet - на твоя въпрос...
13.03.2013 18:31
след като има толкова много мъдреци в България, защо я докарахме до просешка тояга?
Мисля, че приляга това за отговор:
"Хора, които са прекалено умни, за да се занимават с политика, са наказани да бъдат управлявани от глупаци"- Платон
цитирай
84. kmetova - 77. kass - kmetova - :)
13.03.2013 19:19
Кас, и аз това казвам де - да внимаваме и слушаме какво ни обещават политиците, да мислим преди да пуснем бюлетината, а после всеки ден да следим дали изпълняват обещанията си вместо да чакаме да ни падне пердето след 3-4 години, а пък политиците да чакат да ни поотмине гневът и после?! ........ какво после - пак същото. За 23 години ние си ги научихме така и сега трудно ще ги вкараме в час. Те все още не вярват, че нещата са сериозни, мислят си че като всяко чудо след три дни ще мине. Е, ще видим дали ще се окажат прави.
цитирай
85. vmir - 75. kass, Едва ли има непровален протест в България.
13.03.2013 21:29
Провалът винаги следва една и съща схема:
1. Протест, настоявания. Всичко е ОК.
2. Поява на поддръжници, част от които са хора, които се препитават с разводняване и обезсмисляне на всяка гражданска инициатива и разпалване на раздори и омраза.
3. Засипване на протестиращите с призиви за нови, неизпълними или неадекватни искания.
4. Използване на протеста за истеризиране и скандализиране на обществеността.
5. Натякване и ругане на протестиращите, и намиране на всевъзможни претексти за целта.
6. Забравяне или изоставяне на първоначалните искания.
7. Тотални псувни и клевети по протестиращи и управляващи от страна на препитаващите се с разпалване на конфликти и сеене на омраза.

Кой плаща на препитаващите се от разпалване на конфликти и омраза, не се наемам да определям, но заслугата за проваляне на протестите е основно тяхна, а те са около нас и се разпознават лесно.

Най-лошото е, че протестиращите, вместо да се съсредоточат върху исканията си, започват да се поддават или изкушават от лукавствата на онези, които се препитават от създаване на безредици.
цитирай
86. podvodni - Подводни
14.03.2013 01:22
"Далеч по-непредсказуеми и непонятни са онези, които не виждат нуждата от промяна и въобще не схващат за какво са тия вопли. "
Абе ще си дойдем в къщи, ама трябва малко търпениице.
Точно тези, които не виждат нужда от промяна, защото така им е готино, врещят най-силно за законност и пр. дивотии. Пищят, защото промяната на системата е извън техните представи за развитие на нещата.
Миналата година един колега от блог.бг, ме увещаваше, че видиш ли протестите на "Орлов мост" за защита на горите били незаконни и протестиращите са престъпници щото погазвали закона. Дали беше ВМИР или Ктана не си спомням. Но пък ВМИР преди известно време ме убеждаваше, че матрицата (системата) не трябва да се промени. Беше направо потресен от идеята да се "свият сърмите" на банките
Отново се връщам на миналата година покрай вдигането на цената на тока. Тогава тройният Алекс недумяваше каква е тази истерия, щото видиш, ли тока ще се вдигал с някакви си 15 лева, и лично той въобще не виждал смисъл от цялото това напрежение.
Та именно такива люде не виждат смисъл от промяна, защото ги е най-много страх от самата промяна.
В сравнение с този страх, шубето от зъболекаря е като лек сърбеж по носа.
цитирай
87. vmir - 86. podvodni,
14.03.2013 09:13
Стига революции, де. Вярното което си казал за мен за мен е само, че наистина съм потресен от лумпенските прокламации за нападения над банки, защото резултата е плащане от клиентите им на ограбеното от тях, а това значи вдигане на разходите, респективно – на лихвите, които изплащаме. Не можеш да ме убедиш, че гърците постигнаха успех, като убиха няколко “банкстери” и се опитаха да “свият сърмите” на банките, преди време. Обратното – вдигнаха им лихвите допълнително и няма как да не стане това, защото няма как да се плащат обезщетенията, щетите от опожаряванията и унищоженията, както и лошите кредити, освен от лихвите, които плащат клиентите заради простотията на “революционерите”.

И не ме клевети, че промяната била извън моите представи и желания, защото не съм привърженик на твоите представи. Посочил съм не един и два проблема и решенията им, а че ти мислиш, че проблеми се решават единствено с палежи, убийства и диктатура на претенциозната посредственост и простотия, аз нямам вина за това.

Ето ти един линк, където съм обяснил как простотията и глупостта на тълпата да се ерчи срещу правителството по всеки възможен повод, става най-добрия съюзник на банковата политика на високи лихви и как този съюз води до отглеждане на монополи и ликвидиране на малкия бизнес:

http://vmir.blog.bg/politika/2012/10/15/kak-syzdadohme-monopoli-i-udushihme-malkiia-biznes.1009839
цитирай
88. ran - Внимание! Провокатор и лъжец!
14.03.2013 09:40
vmir написа:
Провалът винаги следва една и съща схема:
1. Протест, настоявания. Всичко е ОК.
2. Поява на поддръжници, част от които са хора, които се препитават с разводняване и обезсмисляне на всяка гражданска инициатива и разпалване на раздори и омраза.
3. Засипване на протестиращите с призиви за нови, неизпълними или неадекватни искания.
4. Използване на протеста за истеризиране и скандализиране на обществеността.
5. Натякване и ругане на протестиращите, и намиране на всевъзможни претексти за целта.
6. Забравяне или изоставяне на първоначалните искания.
7. Тотални псувни и клевети по протестиращи и управляващи от страна на препитаващите се с разпалване на конфликти и сеене на омраза.

Кой плаща на препитаващите се от разпалване на конфликти и омраза, не се наемам да определям, но заслугата за проваляне на протестите е основно тяхна, а те са около нас и се разпознават лесно.

Най-лошото е, че протестиращите, вместо да се съсредоточат върху исканията си, започват да се поддават или изкушават от лукавствата на онези, които се препитават от създаване на безредици.

цитирай
89. vmir - 88. ran,
14.03.2013 10:15
Лъжец и провокатор съм единствено за лъжци и провокатори като теб, мухльо. Стриктно следваш тактиката: "Крадецът вика дръжте крадеца", обаче за разлика от теб, аз съм те хващал неведнъж в реални лъжи и провокации, а ти само крещиш, за да ти се хване някой незапознат. Я повтори какъв чутовен антикомунист си, че да усмихнеш деня ми. Смотаняк.
цитирай
90. vihrogonche - Браво на...
14.03.2013 10:27
"лумпенката" :)))
цитирай
91. aman - Има един фундаментален проблем в ...
14.03.2013 10:39
Има един фундаментален проблем в разбирането на нещата. Извън чисто социална, политическа и т.н. страна, в момента се намираме в ситуация на остър "поколенчески конфликт". И както при всеки такъв конфликт старите (независимо колко са стари на години) викат - тия младите не могат, не знаят, нямат морал, ценности, нищо не са направили, ние на техните години ехеее, те ще се провалят, добре че сме ние да ги озаптим, как ще оцелеят, това дето искат е глупаво, неработещо и т.н. и т.н. и т.н.
И както винаги става в такива конфликти, историята показва, че младите имат своя път и своя живот и своите ценности и своите знания и своите разбирания и когато ги реализират нищо драматично не се случва... освен, че самите те остаряват.

Проблем би било, ако в тази ситуация "старите" натделеят, защото след нея просто, е просто в България няма да има повече млади!
цитирай
92. kass - aman
14.03.2013 11:31
този "поколенчески конфликт" е от както свят светува, нищо ново под слънцето. В България е още по-сериозен заради патриархалния ни манталитет, който сам по себе си не е нещо лошо, освен ако не достигне изкривените граници като у нас, бащата да плаши 40 годишния си син с лишаване от наследство ако има неблагоразумието да му се опълчи под каквато и да е форма... Но времената се менят, ще се променят и тук съвсем скоро когато вече няма да има какво да наследят децата и смело се опълчат срещу остарелите философии на бащите си...
цитирай
93. aman - Това казвам и аз, даже пост написах ...
14.03.2013 12:46
Това казвам и аз, даже пост написах по въпроса, но проблемът, който виждам е, че ако не стане сега.... децата няма да ги има, ще останат само "бащите" и така.
цитирай
94. vmir - 94. анонимен,
14.03.2013 23:59
анонимен написа:
Философе (ВМИР), когато казвам, че на банките трябва да се свият сърмите, това включва и отнемане на възможността да определят някакви измислени лихвени проценти. Те трябва да бъдат подчинени на Ц.Б., а тя на правителството. А на когото не му изнася такова банкиране е свободен да ходи където поиска.
И не ми разтягай локуми за банките като свещенна неприкосновенна крава.
Който не иска с мира, ще иска със секира.


Точно толкова лесно, колкото и да се направи навсякъде хляба 26 стотинки с постановление. После и останалите стоки и услуги. Само дето от тази система още не можем да видим бял ден.
цитирай
95. kass - анонимен, vmir
15.03.2013 09:20
Достатъчно е само да няма картелни споразумения за да си дойде всичко на мястото... Конкуренцията е най-добрия регулатор на цените и качеството, нека не забравяме това...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4228963
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930