Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2013 13:11 - България има остра нужда от парад
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 57107 Коментари: 149 Гласове:
44

Последна промяна: 25.06.2013 16:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гледайки събитията от последните дни и милите усмихнати лица на интелигентните установих, че България се нуждае от парад. Парад, който да осигури зареждащи емоции и сцена за културни изяви на населението. Очевидно е, че днешните протести нямат конкретни политически искания за промяна на изборния кодекс, за изискване на разбиване на монополите, за прозрачност, облекчение на бизнеса и т.н., което ги прави безсмислени в своята същност. Приличат повече на "не харесваме тези, искаме онези", ама защо не става ясно. Не става ясно, защото онези също като тези не направиха промените, които са наложителни за нов курс към развитие на държавата... В общи линии всеки протест сам по себе си е политически, ако не е политечески то тогава е парад. Дали правителството ще падне след вот на недоверие или след натиск от улицата резултата е един и същ. В единия случай ще го извършат народните представители, които си пратил там да те представляват, в другия случай ще го направиш ти лично със своето недоволство... Това означава, че ти реално правиш политика, т.е. определяш курса на политиката. Нещо повече, правиш конкретна политика, с конкретни искания за промяна в конкретни закони... Четейки из блоговете статии и коментарите под тях разбирам, че ние все още си играем на "стражари и апаши" вярвайки, че се борим срещу комунизма. Комунизма обаче отдавна се е преродил в мощна олигархична машина, с огромни капитали, която буквално си  купува властта, но поддържа старата вяра, че тези се борят срещу онези "комунистите", докато мафията просто си сменя червената риза със синя, според настроенията на хората.
 Не можем да не й признаем, че е изключително ловка в своите начини да приспи населението. Цялата тази пародия с интелигентността е гениална в своя замисъл. Ние сме интелигентните и протестираме с карнавални костюми, песни и танци, мирно и кротко... Чудесно, но кого ще уплашите? Всеизвестно е, че никоя политическа сила в света не би подала оставката при подобен протест по следните причини:
  1. Какво би станало, ако всеки успял да организира 5, 10 или 20 000 души и с песни итанци успее да свали правителството? Ще ви кажа. Просто никое правителство няма да се задържа на власт за повече от един месец, ако не вярвате  погледнете изборните резултати и ще видите, че за всяка партия са гласували по повече от тази бройка...
 2. Кое правителство ще си подаде оставката при положение, че народа му всъщност не е неспособен да си плати сметките, не е репресиран, не се изправя срещу несправедливост и реално е успял, образован, но просто не харесва тези, а си иска онези... А на всичкото отгоре и "онези" са избрани с повече гласове от тези, които свалят правителство...
 Така гениални психолози заложиха на първичните реакции на хората и решиха да погъделичкат егото им, за да могат излезлите на улицата да протестират с боички и деца с колички, за да не преживеят онзи шок от зимата, в който иначе също така мирни протестиращи граждани имаха далеч по-остър тон и настъпваха сериозни икономически интереси в енергетиката. Тонът беше дотолкова изострен, а посланията толкова ясни, че паниката на политиците доведе до такива предизборни гафове и цирк, че и на бебетата им стана ясно  каква политическа класа имаме в България. На протестиращите пък от февруари  им стана ясно с какво чудо си имат работа след като със зинала от очудване уста разбраха изборните резултати. Изглежда недоволните хора са си избрали същите управляващи, от които са били недоволни??? Нищо де, на днешните протестиращи, тепърва им предстои този шок, но тъй като голяма част от тях са новобранци и няма как да им го обясним, ще трябва да си направят заключенията от собствен опит, жалко че ще загубим толкова време... Разбира се, за разочароващите изборни резултати ще бъде обвинена провинцията, която сега седи с притаен дъх и се надява да се извършат желаните изборни промени, преди да се тръгне към нови избори и да изгледат отново добре познатият филм с купуването на гласове, фалшиви бюлетини в деня за размисъл, записи, закани... въобще всичко друго, но не и програма за управление и ясна политика...
 Като за капак на всичко и днес гледах по сутрешният блог на Бтв, че чужденци идвали в България да гледат митингите. Блазе им, как ми се ходи и на мен на някой карнавал, но не мога като тях да си го позволя. Е, поне имаме нов отрасъл в икономиката, а именно "протестен туризъм"...  Можем дори да направим брошурки и да насочим туристите към новия продукт, уникален в целият свят, чисто българско производство...Насам народе, елате и вижте, напревете си снимки, разкажете, такова нещо няма да видите никъде по света - довлен и благоденстващ народ  да си сваля правителството...
 Е, приятно протестиране на всички. Мисля тия дни и аз да отскокна до София да си направя малко снимки, като туристка, а ако някъде има протест за изборни промени обаждайте се да дойда и да се включа с гневни възгласи, защото наистина не ми се губи време, пък и нямам нерви да гледам същите муцуни още години наред....Гласувай:
461. vishnichka - Кас, капитализъм - да,
25.06.2013 13:46
но кога е имало истински комунизъм у нас, че да говорим за трансформирането му?Това, че не можем да се откъснем повече от две десетилетия от тази терминология означава, че скоро няма да спрем да се делим на комунисти и антикомунисти. Отдавна, и това идва от западната демокрация, идеите спряха да бъдат само леви, или само десни. Истинските идеи, по които трябва да се работи в полза на човешката цивилизация трябва да бъдат преди всичко социални!
Колкото до протестите, опитах някакъв диалог с блогъри, но разбрах, че те не са готови не само с исканията си, освен главното - някакво имагинерно управление от почтени и подготвени, родени от ситуацията граждани, заедно със структурите и програмите си, готови за светкавични действия по всички фронтове и т.н. На мен ми е интересно дали "новите лица", взимайки властта, ще са склонни да ограничат употребата на изрази като "оказва се, че сме в тежка криза", " няма пари", "трябва ни време за..." и т.н., защото на мен ми омръзна да слушам все едно и също. Дали ще искат да отговарят на всякакви неудобни и тежки икономически въпроси, досега от ефирите се чуват само клишета за свобода на духа... в крайна сметка дали ще разберат, че трябва да се управлява не само интелигентна София, а и останалата територия на страната, милиони от други прослойки, възрасти, етноси и различномислещи от тях?
Не мисля... по-скоро някой ще се насади на пачи яйца...
цитирай
2. kass - vishnichka
25.06.2013 14:01
Там е работата, че тези протести показват, че не са за промяна. Промяна ще има когато се променят закони, когато се променят исканията, посланията... иначе прилича на "стани да седна"... Защо Борисов не използва случая да внесе вот на недоверие? защо протестиращите в Пловдив гербери, които ни изгониха с думите "четвени боклуци" след като заговорихме за натиск на протеста за промени на изборния кодекс, протестират завоалирано? До какви изводи води това? Какви игри се играят???
цитирай
3. vishnichka - 2. kass
25.06.2013 14:46
Според мен някой се опитва да сложи тапа на февруарската бутилка...чрез ново въздействие - това върху социалните мрежи. Ставаме свидетели на нови процеси в обществения живот, дано да не прекрачат отвъд социалния мир!
цитирай
4. vmir - Да, предложението ти за развитието на протестен туризъм е повече от добро.
25.06.2013 15:28
В провинцията, където и без това нямат работа, да си разработят забавни протестни сценарии, да излязат по улиците и да си ги играят. Тогава ще заприиждат любопитковци от странство, ще искат да ядат, пият и спят и ето ги работните места готови на място, вместо да ходят да слугуват по чужбината.

Така, хем ще ругаят родните политици, хем и препитанието ще си осигурят. Наскоро бях на най-известната улица в САЩ, Бърбън Стрийт в Ню Орлиънс, там непрекъснато тече закачка между хората, от балконите замерят дамите с гердани по улицата долу например, а улучените възнаграждават приветстващите ги с моментно разкриване на прелестите си, и навсякъде по улицата някой апелира за вниманието ти, било с предложение за 3 бири срещу долар, с предложения за присъединяване към компании, или фенове на незнам си кво, получаваш предложения да участваш в нечие улично шоу като дръвче или каквото можеш, после ти дават и дял от даренията на зяпачите, които се забавляват с непохватността или недоумението ти, колко му е да се почне и у нас, с насоченост към талантите на гьотверените, които искат на всяка цена да управляват... Просто не е истина колко интересно е да попаднеш в центъра на домашните страсти, без да имаш каквото и да било общо с тях, но тази индустрия не се създава от само себе си, или от компютърно псувачество на хейтъри, забравили къде е улицата им.
цитирай
5. blackpredator - "България има остра нужда от парад"?
25.06.2013 15:44
АслЪ, то прайда се нуждае от парад.
Пишело лозунг в един кенеф:"Долу пИдалите обратни!"
Под него отговор:"Когато станем много, вие ще сте обратни."

Та си задавам въпроса. Станахме ли достатъчно обратните, за да изритаме пИдалите?
Не ми се получава отговора...
И в блога...Достатъчен е коментарът над моя.
цитирай
6. kass - vmir - Да, предложението ти за развитието на протестен туризъм е повече от добро.
25.06.2013 15:46
Разбира се, че е добро :)... Направо си е гениално, но аз съм си такава, във всяко нещо виждам възможност. Лошото е, че това ще носи дивиденти на града само лятото. Още по-лошото е, че онези, които искам да спрат да ни занимават с глупости и да ни излагат пред света ще продължават да ни влизат в къщите от екрана на телевизора, нищо чудно и да ни обложат с такива данъци, че да ни спрат чудесната идея или направо да я монополизират. Затова ми се ще да имаме малко по-сносни политици, а после да си правим купони каквито си искаме...
поздрави!
цитирай
7. kass - blackpredator
25.06.2013 15:53
Има я :)... Я вижте в колко страни има прилив на туристи заради паради и други интересни мероприятия, защо не и у нас??? Ние какво да не би да не можем да танцуваме? Ето, че и Бг звездите се зареждат с положителна енергия:
http://www.gledaigo.com/%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B1%D0%B3-%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82/
цитирай
8. vmir - 6. kass,
25.06.2013 16:21
kass написа:
Разбира се, че е добро :)... Направо си е гениално, но аз съм си такава, във всяко нещо виждам възможност. Лошото е, че това ще носи дивиденти на града само лятото. Още по-лошото е, че онези, които искам да спрат да ни занимават с глупости и да ни излагат пред света ще продължават да ни влизат в къщите от екрана на телевизора, нищо чудно и да ни обложат с такива данъци, че да ни спрат чудесната идея или направо да я монополизират. Затова ми се ще да имаме малко по-сносни политици, а после да си правим купони каквито си искаме...
поздрави!


Тц. Не съм съгласен. Аз поне, не мога да се подигравам над свестни хора или, ако го направя, няма да бъде вдъхновена такава подигравка, защото ще я чувствам несправедлива и неуместна. Виж друго си е, когато наистина плиткоумието заема поза на дълбокомислие, а в малоумката не се забелязва и следа от рационална мисъл, както редовно се случва при шареното пиле, дето се самоназовало черен хищник. Ето, там е истинската и спонтанна забава, а и глупакът сам ти се самоподнася на тепсия, освобождава те от необходимостта да го изрирваш, или да ангажираш читав човек да го имитира...
Поздрави!
цитирай
9. kass - vmir
25.06.2013 16:31
Не се подигравам с никого vmir, нещо повече никак не ми е забавно. Да не кажа, че съм направо гневна като виждам какво оскверняване се извършва. Язък за загиналите, за онези които се самозапалиха в отчаянието си да привлекат вниманието и ясно да кажат, че не може да се търпи повече... Язък за онези, които мръзнаха като кучета зимата, оставяйки децата си вкъщи сами с най-чистата и сляпа вяра, че могат да събудят народа и да се тръгне към промени. Онези, които ги обиждаха, които наричаха лумпени и незнаещи какво искат. Оръфляците с ниски доходи, желаещи бъдеще за децата си... Язък наистина... мислиш ли, че се шегувам или подигравам с някого??? Иронията е за да се замислим какво искаме, за да си насочим енергията към нещо градивно и към истинска промяна, а не да ни гонят с хули от пловдивският протест, когато заговорим за това... Не искай от мен да напиша постинга с друго звучене, защото, ако този ти се струва неуместна шега, онзи ще остави дълбоко чувство за обида. Ясно ми е, че ако искаш да се скараш с приятел, най-добре е да заговорите за политика, но аз не съм негативен човек, а позитивен и не искам да "събуждам" никой, нека всеки си гласува за този, който харесва, но по истински честни правила и да има истински реални резултати... Толкова ли много искам???
цитирай
10. tutankhamon661 - kass
25.06.2013 16:59

Дано греша, но според мен предстои много дълга поредица от протести.

Който и да дойде на власт, когато и да стане - винаги някой ще протестира.

цитирай
11. kass - вместо журналисти - туристи...
25.06.2013 17:02
http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/protestite-kato-turisticheska-zabelezhitelnost.html
цитирай
12. kass - 10. tutankhamon661 - kass
25.06.2013 17:12
tutankhamon661 написа:

Дано греша, но според мен предстои много дълга поредица от протести.

Който и да дойде на власт, когато и да стане - винаги някой ще протестира.Няма лошо в протестите фараоне, има много работа за вършене, но да има смисъл, да има промени в законите и подобряване на икономиката, а не да ставаме екзотична туристическа дестинация, за това си има друга дума и тя е "парад"...
цитирай
13. vmir - 9. kass,
25.06.2013 17:14
Не искаш много, искаш колкото си трябва, но нали не е без значение как искаш? Защо трябва да се чака да се освестят политиците, за да ги правим герои на купоните? Че, те и сега са си готови, каква самодейност може да се развихри, като си помисля само... Просто трябва малко представи за маркетинга да се вмъкнат и да се има предвид времето за реакция, най-голямата масова грешка у нас е, че хората уйдисват на тарикатите, които ги лъжат, че знаят как да направят нещата веднага и завинаги. Да, ама няма веднагически и вечни решения, има последици на последиците от последици на взетите в някакъв момент решения.
цитирай
14. cefules - Съчувствам на онзи единак, който е ...
25.06.2013 17:25
Съчувствам на онзи единак, който е тръгнал със свито сърце, с натрупан гняв и справедливи искания, а като е влязъл в масата, изведнъж се е почувствал щастлив, понеже е забравил чувството, в което да го взимат за "красив" "интелигентен", още по-малко пък представител на средна класа. Борил се е с живота, не му е останало време, а и вяра да разбере нуждите на душата си и изведнъж ласкателствата са я опиянили. Сега е щастлив там някъде, забравил дори какви са били последните му потоци мисли, преди да влезе и да бъде понесен от целия този емоционален поток, а когато протестите свършат, настоящите поне ще се опомни онзи, който е бил винаги, изпитал ефимерна наслада, но пропилял бунтовната си искрица, за илюзия.
цитирай
15. kass - vmir
25.06.2013 17:37
vmir написа:
Не искаш много, искаш колкото си трябва, но нали не е без значение как искаш? Защо трябва да се чака да се освестят политиците, за да ги правим герои на купоните? Че, те и сега са си готови, каква самодейност може да се развихри, като си помисля само... Просто трябва малко представи за маркетинга да се вмъкнат и да се има предвид времето за реакция, най-голямата масова грешка у нас е, че хората уйдисват на тарикатите, които ги лъжат, че знаят как да направят нещата веднага и завинаги. Да, ама няма веднагически и вечни решения, има последици на последиците от последици на взетите в някакъв момент решения.

Да, прав си, последиците от последиците на последиците ги изпитваме на гърба си вече почти четвърт век... Но хайде да видим конкретността в тези протести, да разберем смисъла им, да видим раждането на граждански организации, ясна визия за това какво ще последва, в каква последователност??? Кажи ми сега твоята представа за бъдещето, ако утре правителството си подаде оставката, какво според теб ще се случи? И най-вече мислиш ли, че всички на този протест мислят като теб? Поемаш ли лична отговорност, ако прогнозите ти не се сбъднат и промените в изборния кодекс не осъществят, както и ако изборните резултати на следващите избори доведат до същото?... Протеста е политически акт, а не парад на суетата... Кой е водачът ви, с каква цел ви води и каква отговорност поема? Няма отговори, а очаквате "простата" провинция да ви подкрепи. Да ама тъпите селяни си имат истински реални проблеми и тежка битка със живота за оцеляването си и хич не им е до купони...
цитирай
16. kass - cefules
25.06.2013 17:52
Винаги съм казвала, че ако в България те хулят за нещо, значи си на вярната посока. Когато те ласкаят, значи са доволни от начина по който мислиш и искат да поддържат това твое мислене достатъчно дълго, за да не се усетиш, че те водят за носа. Аз уважавам много автори в блог.бг, които сега ентусиазирано се радват, че са част от интелигентните и когато илюзиите им се разбият, моето рамо ще бъде готово за да си поплачат на него, не само заради неуспеха, който са изпитали, а заради цялата обида която ще почувстват когато разберат, че са употребени...
цитирай
17. vmir - 15. kass,
25.06.2013 18:49
kass написа:

Да, прав си, последиците от последиците на последиците ги изпитваме на гърба си вече почти четвърт век... Но хайде да видим конкретността в тези протести, да разберем смисъла им, да видим раждането на граждански организации, ясна визия за това какво ще последва, в каква последователност??? Кажи ми сега твоята представа за бъдещето, ако утре правителството си подаде оставката, какво според теб ще се случи? И най-вече мислиш ли, че всички на този протест мислят като теб? Поемаш ли лична отговорност, ако прогнозите ти не се сбъднат и промените в изборния кодекс не осъществят, както и ако изборните резултати на следващите избори доведат до същото?... Протеста е политически акт, а не парад на суетата... Кой е водачът ви, с каква цел ви води и каква отговорност поема? Няма отговори, а очаквате "простата" провинция да ви подкрепи. Да ама тъпите селяни си имат истински реални проблеми и тежка битка със живота за оцеляването си и хич не им е до купони...


Не мога да поема никаква отговорност, нито да правя прогнози, не съм дори част от протеста. Но мога да симпатизирам на протестиращите, заради основанията им и най-вече заради това, че не е пряко мотивиран от разправии за пари, от банализацията на които отдавна ми се повдига. Напълно съм съгласен с теб, че трябва да има конкретни искания и предложения, да така е, но какво правим, когато по всичко личи, че тези предложения тях не ги интересуват? Забелязваш ли, как играят между протестиращите? Питат онези които не искат да ги виждат какво друго искали, за да им го изпълнели, а си правят оглушки, че ти и много такива като теб имате такива други конкретни искания към тях. Защо не се захванат да изпълнят вашите искания поне, а играят, сякаш нямате искания към тях? За да разграничат протестиращите добре едни от други и май са успели донякъде да ви убедят, че другите са виновни, че не ви изпълняват исканията, защото те били против тях, т.е., - против вас. Ето, и старата интрига столица - провинция ще пламне...
цитирай
18. kass - vmir
25.06.2013 19:22
Отдавна февруарските протести не са за пари, сметките за ток бяха повода, причината я знаем всички, а за промени в законите. Виждам, че се хващаш на пропагандата, че неграмотните искат пари понеже са неграмотни за да си ги изкарат и затова хвърлят бутилки по управляващите с призиви "дайте ни" и ако може "дайте ни наготово", но това е най-гнусната пропаганда за целият преход досега.
http://www.webcafe.bg/id_689344871_Buntat_na_masite_Vs_Buntat_na_razuma
За нас специално всеки протест работи в наша полза, тъй като наш или не, е достатъчно само да се присъединим към него и тогава управляващите да видят що е зор и народна любов. Но вашият протест не е политически протест, а суетня. Дори Бойко Борисов не говори за него, а в Пловдив лично се убедих, че е протест на ГЕРБ???
http://djgator.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/06/23/istinata-za-plovdivskiia-protest-koiato-nauchih-sam.1123208
има линкове в които можеш да се убедиш с очите си от снимки и клипове за какво иде реч...
Не мога да не ти задам въпроса какво става в крайна сметка и за какво е този цирк??? Ако ГЕРБ искат властта за да извършат те промените защо мълчат??? Каква е твоята теория по въпроса?
цитирай
19. jeremy231 - Пак ли ти,а? :-)))))))))))))))))))
25.06.2013 19:44
Виж, Каси. Ние сме от печените люде. И не сме комунета. Значи, война се започва лесно, ама иди и я спри. Лично аз съм готов за физически сблъсък и няма да избягам.
Каси, не се лови на гола кукичка, мила. Мило и драго дават да има разделение. Харти, марти, град, село... Умни, глупави, бедни, богати. Червения боклук си е червен боклук навсякъде. Вчера си направих труда да изчакам на Позитано шествието. 1 час се точи народа.
цитирай
20. jeremy231 - Ще споделя с тебе и Гатора нещо. Нещо, което се повтаря отново.
25.06.2013 19:49
На протестите се срещаме със старите познати от 1997 г. Общо взето, Здрасти, здрасти, пак на площадите, ами, пак. Не казвам за Костов, че си дама.
И основното. 1997 г. при Ал. Невски имаше 20-30 хил души готови за гражданска война. И мълчахме. Това мълчание ще го помня цял живот. Като дадоха оставката, си беше облекчение. И започнаха да излизат въоръжени с автоматично оръжие ченгета. Бяха в пасажа зад Президенството. И те се кефеха, че свърши всичко.
цитирай
21. kass - jeremy231
25.06.2013 20:06
Знам, че ме мислиш за някое глуповато дете, но аз също бях, пред парламента, през 1997-ма. А онзи ден с Веско срещнахме, познай кой, ще ти кажа да не се мъчиш - Христо Марков и какво мислиш правеше човека - крещеше по нас, че сме червени боклуци. Видеозапис искаш ли? Ние, които преглътнахме цялата история и отидохме да говорим за обединение, за натиск, за промени, за нови избори, представи си се оказахме червените боклуци??????????????? Тогава разбрах, че ви водят за носа, това не е никаква борба срещу никакви комунисти, това си е чисто и просто използване на вашите политически пристрастия за да се докопат до властта, или пък не??? Би Би нищо не казва??? може би е най-добре да има нови избори по старите правила, чиста работа, тогава обърканите сметки ще се поправят и готово... :))) Затова моля те не ме въвличай в този маскарад, нито съм бедна чак толкоз, нито грозна, нито пък чак толкова тъпа, че да се нуждая от комплиментите на журналисти и политици, айде няма нужда и лумпен ми харесва, щом съм лумпен със справедлива кауза, няма проблем с това. Освен това и никак не искам да ме снимат туристи, сякаш съм някакъв рядък вид маймуна :)...
цитирай
22. vmir - 18. kass,
25.06.2013 20:37
kass написа:

http://www.webcafe.bg/id_689344871_Buntat_na_masite_Vs_Buntat_na_razuma
За нас специално всеки протест работи в наша полза, тъй като наш или не, е достатъчно само да се присъединим към него и тогава управляващите да видят що е зор и народна любов. Но вашият протест не е политически протест, а суетня. Дори Бойко Борисов не говори за него, а в Пловдив лично се убедих, че е протест на ГЕРБ???
http://djgator.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/06/23/istinata-za-plovdivskiia-protest-koiato-nauchih-sam.1123208
има линкове в които можеш да се убедиш с очите си от снимки и клипове за какво иде реч...
Не мога да не ти задам въпроса какво става в крайна сметка и за какво е този цирк??? Ако ГЕРБ искат властта за да извършат те промените защо мълчат??? Каква е твоята теория по въпроса?


Това, че много хора не понасят днешните управляващи не означава, че само ГЕРБ таят неприязън към тях. Обаче, нямам съмнение, че симпатизантите на ГЕРБ са с най-високо самообладание, търпение, благоразумие, отговорност, образование и възпитание. Причината за това ми убеждение е много проста - твърде елементарна беше близо 4-годишната дирижирана истерия срещу ГЕРБ, за да бъде дори на 10% основателна. Давам 10% заради това, че винаги и навсякъде може да се срещнат изключения от правилото, и за да не давам повод за допълнителна истерия на онези хора, които не познават индикаторите за истината, а приемат за истина онова, което подхранва убеждението им, че са много прозорливи, щом лесно успяват да намират задоволяващи ги "доказателства", че другите са маскари.

Няма как да се нуждаеш да преиначаваш непрекъснато фактите, за да опрадаваш отношението си, какъв е този престъпник, ако не измислен, щом опряха до милиони повтаряния на лъжата, че Борисов е казал не матрял, а "лош" матрял, а подобни груби противоречия са хиляди около нас, за да не бъдат забелязани от средно интелигентен и улегнал човек. Да не говорим за едната книга (Винету), в което може да вярват само хора, които са доста далеч от книги, четене и цитиране, и нямат идея от структура на изказ, идеи и подреждането им, за да има не просто съответствие между изказ и реалност, но и за да не си вярваш, че си "неутрализирал" опонента си с театрален патос или със смехотворни, напълно негодни или взаимно изключващи се твърдения.

Можеш да бъдеш сигурна, че в повечето случаи всичко това е ясно за симпатизантите на ГЕРБ, отдавна са им ясни и много правила на човешкото общуване, които примитивните хора не забелязват, и точно по същата причина не отговарят на истериите и простащините, претендиращи агресивно за интелектуалност, което обаче оказва въздействие върху по-малко наблюдателните и неопитни хора. Нима вярваш, че просташките обиди, които тези хора понасяха 4 години, ще ги накарат да заобичат примитивните си хулители или техните фаворити? Което подсказва, че нататък ще има още много изненади, и много викане, че ГЕРБ е мафия, но ако някой е достатъчно глупав, за да не вижда простата истина, това не значи, че истерията му е основателна, не е ли така?
цитирай
23. kass - vmir
25.06.2013 21:02
Това, че много хора не понасят днешните управляващи не означава, че само ГЕРБ таят неприязън към тях.

Естествено, нали и аз тая неприязън към тях... Искам само да се подсигуря с нов изборен закон за следващите избори и ще ме видиш на площада... Обаче не знам как ще се разберем с герберите, защото няма да сме само десетина души както в събота вечер и да им търпим хулите отново... Ако разбира се, преди това не се стигне до гражданска война, тъй като дочух, че БСП и ДПС стягат редиците си за антипротест...
цитирай
24. vmir - 23. kass,
25.06.2013 21:20
kass написа:
Това, че много хора не понасят днешните управляващи не означава, че само ГЕРБ таят неприязън към тях.

Естествено, нали и аз тая неприязън към тях... Искам само да се подсигуря с нов изборен закон за следващите избори и ще ме видиш на площада... Обаче не знам как ще се разберем с герберите, защото няма да сме само десетина души както в събота вечер и да им търпим хулите отново... Ако разбира се, преди това не се стигне до гражданска война, тъй като дочух, че БСП и ДПС стягат редиците си за антипротест...


ДПС и БСП никога не са правили прдължителен протест и принципно не са способни на такъв. Техните протести винаги да имали пропагандна цел със задачата да създадат претекст за лъжи и спекулации, за да сблъскат останалите помежду си. Лошото е, че в тази тактика почти винаги са успявали до момента, но това само доказва, че за радост на хитреците, у нас управляват не толкова политиците, колкото глупостта на избирателите, които безкрайно лесно могат да бъдат бъзикнати да искат всичко или нищо, или да вярват, че някой не ги "уважава" и да са готови на война, за да ги зауважават. СДС и ДСБ са типичен пример на това тежко заболяване. През последната година говорих с няколко стари приятели от тях, и настояването им да бъдат "уважавани" ги докарваше не без моята помощ до откровението, че е по-добре БСП да спечели, отколкото другия от тях. И останалите са същите. Манията на всяка цена да си начело, ни нанася жестоки поражения, а при БСП този въпрос не стои, защото там интересите имат материално измерение и ги надъхват, че това ги правело капиталисти.
цитирай
25. kass - 24. vmir - :)))))))))))
25.06.2013 21:49
Аз ако съм на твое място, утре ще си сложа къси панталони, ще си облека някоя семпла риза и ще се тупна на протеста с добре изписан лозунг на който ще пише: "Извинете, ако не съм интелигентен имам ли право да протестирам?"... Това ще го направя в услуга на протестиращите, защото виждам, че и нормални хора ходят там от чисти подбуди... Направиха ви туристическа атракция... Какъв резил... Целият свят гледа как най-бедната страна членка на ЕС протестира под мотото "Ние сме интелигентни, преуспели и платежоспособни"... Знам, че ще си помислиш, че ти казвам всичко това, защото видиш ли към нашият протест не са отнесли с подобаващото уважение, но не е това наистина. Всъщност не се знае какво може да се случи в близките дни и е хубаво да избършете тия журналистически лиги от себе си :)))...
цитирай
26. danailvdimitrov - "колко жалко че отмениха гей-парада"...
25.06.2013 22:14
така парада на "чувствителните" щеше да се прелее в парада на "интелигентните"...

Каква загуба!
цитирай
27. vmir - 25. kass,
25.06.2013 22:20
kass написа:
Аз ако съм на твое място, утре ще си сложа къси панталони, ще си облека някоя семпла риза и ще се тупна на протеста с добре изписан лозунг на който ще пише: "Извинете, ако не съм интелигентен имам ли право да протестирам?"...


Когато нещо не ми допада и не съм принуден да се занимавам насила с него, аз го игнорирам. Защо трябва да приема, че определението на 3 или на 30 души е определение на 3000? Предпочитам да видя обединителния смисъл пред разединителния. И той е в това, че тук няма как да стигнем до билетчето от 6 стотинки и хляба от 26, дънките от 40-50 лева, обувките от 40, телевизора от половингодишна заплата и телефонния разговор за цяла надница, Слава Богу! Защо трябва насила да връщам тази лудница, или да замълчавам пред неистовата глупост на готовите да я възобноват във всеки момент?
цитирай
28. injir - Защо се появи това разделение? Кому ...
25.06.2013 22:32
Защо се появи това разделение? Кому е нужно, като всички, участвали в протестите, и преди, и сега, имат една цел - да поискат сметка от олигархията, която ни е яхнала и си прави каквото си иска и решава, и управлява , вместо нас. Явно всяка партия може да бъде купена от нея и да стане антидемократична. Деление не е необходимо. Всички протестиращи са прекрасни хора.
цитирай
29. kbalenciaga - kass, усещаш ли се, че тук си сама срещу глутнацата гербаджийски подлоги в блог.бг?
25.06.2013 22:34

Нима си мислиш, че само ще ви изгонят от протестите, а тук свободно ще си пишеш?!
Няма такова нещо!
Ето и днес гербаджийските подлоги са окупирали началната страница на блог.бг!
Честно и почтено?!
ХА-ХА-ХА-

Цирк драги зрители! ЦИРК!!!
цитирай
30. jeremy231 - А, хич не те подценявам. Много си си разумна и добричка /най-вече/. Аз да не видя седесар от онези години
25.06.2013 22:57
kass написа:
Знам, че ме мислиш за някое глуповато дете, но аз също бях, пред парламента, през 1997-ма. А онзи ден с Веско срещнахме, познай кой, ще ти кажа да не се мъчиш - Христо Марков и какво мислиш правеше човека - крещеше по нас, че сме червени боклуци. Видеозапис искаш ли? Ние, които преглътнахме цялата история и отидохме да говорим за обединение, за натиск, за промени, за нови избори, представи си се оказахме червените боклуци??????????????? Тогава разбрах, че ви водят за носа, това не е никаква борба срещу никакви комунисти, това си е чисто и просто използване на вашите политически пристрастия за да се докопат до властта, или пък не??? Би Би нищо не казва??? може би е най-добре да има нови избори по старите правила, чиста работа, тогава обърканите сметки ще се поправят и готово... :))) Затова моля те не ме въвличай в този маскарад, нито съм бедна чак толкоз, нито грозна, нито пък чак толкова тъпа, че да се нуждая от комплиментите на журналисти и политици, айде няма нужда и лумпен ми харесва, щом съм лумпен със справедлива кауза, няма проблем с това. Освен това и никак не искам да ме снимат туристи, сякаш съм някакъв рядък вид маймуна :)...

от висшия им клир. Те са ми на второ място след комунетата. :-)))))))))) В интерес на истината, бъди уверена, че ако разбера , че ГЕРБ плаща за протест, ще си кажа. За Болния се разбра. За интернет групите знам и казах. Тия, дето водят мрежовите войни. Знаеш, че си падам по честната игра, но умея и "другата" игра.
Пак опираме до старомодното понятие за чест и достойнство.
цитирай
31. jeremy231 - Касенце, би ли помолила учтиво и любезно kbalenciaga, че не съм против тебе
25.06.2013 23:00
Това е едно и второ, че обмяната на мнения не е противостояние. Не ми се иска аз да му обяснявам по мой си начин.
цитирай
32. kass - 29. injir - Защо се появи това разделение?
25.06.2013 23:02
injir написа:
Защо се появи това разделение? Кому е нужно, като всички, участвали в протестите, и преди, и сега, имат една цел - да поискат сметка от олигархията, която ни е яхнала и си прави каквото си иска и решава, и управлява , вместо нас. Явно всяка партия може да бъде купена от нея и да стане антидемократична. Деление не е необходимо. Всички протестиращи са прекрасни хора.

Кому е нужно ли? Да ти обясня, българските граждани са заложници на две гангстерски банди, които се бият помежду си за територия и пазари... Съвсем скоро ще видим как БСП ще призове отрудените бедни граждани да отвърнат на обидата подобаващо, ще им обяснят как се саботира работата на правителството и как на богатите не им дреме за техните болежки.... Реакцията ще е мигновена, а след нея ще отидем на следващи избори поради оставка на правителството уж за да се овладее напрежението. След следващите избори ще видим същата картинка, но вече няма да води ГЕРБ, а БСП... Простичко нали?
цитирай
33. kass - Петеф,
25.06.2013 23:05
petef написа:
Касс,много дълъг пост!Сигурно е и много готин!Нищо че не съм го чел,достатъчно е да видя ника ти и веденага ти слагагам плюсче.Надявам се,че и ти харесваш моето творчество!


Специално за теб ще пускам едно късо изречение със съдържанието на поста вкратце, под поста за да не останеш неинформиран по моите интересни теми :)...
цитирай
34. kass - danailvdimitrov
25.06.2013 23:06
Официално го отмениха, но реално двата парада се сляха в един, поне така казаха по телевизията...
цитирай
35. kass - kbalenciaga
25.06.2013 23:10
Не ме е страх от гербаджии :), и онзи ден не ме беше страх, ако не съм готова за подобни ситуации какво да правя на политически протести? по-добре да си плета чорапи вкъщи, пък и е по-безопасно...
цитирай
36. jeremy231 - Разделяй и владей. Стара практика. Това крепи комунета, олигархия.
25.06.2013 23:11
injir написа:
Защо се появи това разделение? Кому е нужно, като всички, участвали в протестите, и преди, и сега, имат една цел - да поискат сметка от олигархията, която ни е яхнала и си прави каквото си иска и решава, и управлява , вместо нас. Явно всяка партия може да бъде купена от нея и да стане антидемократична. Деление не е необходимо. Всички протестиращи са прекрасни хора.

цитирай
37. jeremy231 - Каси, пак взимам думата. Според мен, да се иска промяна на изборен кодекс,
25.06.2013 23:28
преди оставката на правителство и парламент е неуместно. Хората, специалисти по грешките и извиненията няма да направят кодекса, който искаме. Намираме се в състояние на форс мажор. Демек, едно служебно правителство може да спретна нормални правила за избори. Баси, мога за 1 седмица с приятели юристи да спретнем правилата. Ето, партия хваната за купуване на гласове, къш от парламента, шефовете и на топло и никакво участие в избори за един изборен период. Т.е. къш от същия парламент и никакво участие в избори за следващия.
цитирай
38. kass - jeremy231 кой от двама ни е по-наивен???
25.06.2013 23:38
jeremy231 написа:
kass написа:
Знам, че ме мислиш за някое глуповато дете, но аз също бях, пред парламента, през 1997-ма. А онзи ден с Веско срещнахме, познай кой, ще ти кажа да не се мъчиш - Христо Марков и какво мислиш правеше човека - крещеше по нас, че сме червени боклуци. Видеозапис искаш ли? Ние, които преглътнахме цялата история и отидохме да говорим за обединение, за натиск, за промени, за нови избори, представи си се оказахме червените боклуци??????????????? Тогава разбрах, че ви водят за носа, това не е никаква борба срещу никакви комунисти, това си е чисто и просто използване на вашите политически пристрастия за да се докопат до властта, или пък не??? Би Би нищо не казва??? може би е най-добре да има нови избори по старите правила, чиста работа, тогава обърканите сметки ще се поправят и готово... :))) Затова моля те не ме въвличай в този маскарад, нито съм бедна чак толкоз, нито грозна, нито пък чак толкова тъпа, че да се нуждая от комплиментите на журналисти и политици, айде няма нужда и лумпен ми харесва, щом съм лумпен със справедлива кауза, няма проблем с това. Освен това и никак не искам да ме снимат туристи, сякаш съм някакъв рядък вид маймуна :)...

от висшия им клир. Те са ми на второ място след комунетата. :-)))))))))) В интерес на истината, бъди уверена, че ако разбера , че ГЕРБ плаща за протест, ще си кажа. За Болния се разбра. За интернет групите знам и казах. Тия, дето водят мрежовите войни. Знаеш, че си падам по честната игра, но умея и "другата" игра.
Пак опираме до старомодното понятие за чест и достойнство.


http://www.podoko.eu/archives/4810
Виж човека как е гушнал протестните трансперанти :)... и моля те остави ги тия за честа и достойнството, че са несъвместими с политиката :)... навсякъде по света има олигарси, но са по-култивирани, а не като тук :)...
цитирай
39. kass - 39. jeremy231 - Каси, пак взимам думата. Според мен, да се иска промяна на изборен кодекс
25.06.2013 23:46
jeremy231 написа:
преди оставката на правителство и парламент е неуместно. Хората, специалисти по грешките и извиненията няма да направят кодекса, който искаме. Намираме се в състояние на форс мажор. Демек, едно служебно правителство може да спретна нормални правила за избори. Баси, мога за 1 седмица с приятели юристи да спретнем правилата. Ето, партия хваната за купуване на гласове, къш от парламента, шефовете и на топло и никакво участие в избори за един изборен период. Т.е. къш от същия парламент и никакво участие в избори за следващия.


нямаме друг избор, повярвай ми... Ако падне правителството ще се отклони вниманието... медиите ще разправят за мандатите, за евентуални рокади или служебно правителство... но не и за нов изборен кодекс. В това време народа ще се прибере о къщите си щастлив от победата, ще започнат отпуските и отиде та се невидя... давай си предложенията, събирайте се и отивайте при президента, който е обявил готовност да се среща с гражданите и да обсъжда с тях промените... според мен нещата са - или сега или кой знае кога :)...
цитирай
40. kmetova - Нека шоуто да продължи
26.06.2013 00:26
Близо две седмици се събират хора по площадите на няколко града, носят остроумни плакати и крещят на висок глас своята болка. От екраните на телевизиите пък обилно ги обливат с възторг и дори нежна обич, наричат ги красиви, цвят на нацията, нейната гордост и други подобни. Няма лошо. Обаче епитетите свършиха, дори и творчеството в плакатите се поизчерпи, пък нищо не се постигна. Ония - грозните през зимата поне подпалиха чергата на чорбаджиите и даже ги свалиха от власт. А сега срещу няколко комплимента тия решиха много интелигентно да си правят разходки с децата и кучетата. Шоуто продължава, а има един, който дебне зад ъгъла и чака да го помолим да се върне и да ни прости. Накрая и това ще стане. Но нищо, февруари 2014 не е толкова далеч.
цитирай
41. dinkov - Динков
26.06.2013 00:43
kass - душице явно си разбрала, че чрез протестите през зимата просто беше употребена ( ти бе активна участничка, доколкото си спомням ). Ти протестираше против монополите... Нещо да се промени ? Ти протестираше против олигархията..., а олигархията дойде на власт :(((.
Сегашните протести искат да направим друга държава. Държава на гражданите, а не на олигарсите. Дано да успеят. Аз лично им стискам палци и съм с тях. Тази държава е моята Родина, другата по-добра държава която искат да направят тя пак ще е моята Родина, дано само не бъдат употребени и те...
Поздрав.
Ицко
цитирай
42. kass - 42. kmetova
26.06.2013 00:48
kmetova написа:
Близо две седмици се събират хора по площадите на няколко града, носят остроумни плакати и крещят на висок глас своята болка. От екраните на телевизиите пък обилно ги обливат с възторг и дори нежна обич, наричат ги красиви, цвят на нацията, нейната гордост и други подобни. Няма лошо. Обаче епитетите свършиха, дори и творчеството в плакатите се поизчерпи, пък нищо не се постигна. Ония - грозните през зимата поне подпалиха чергата на чорбаджиите и даже ги свалиха от власт. А сега срещу няколко комплимента тия решиха много интелигентно да си правят разходки с децата и кучетата. Шоуто продължава, а има един, който дебне зад ъгъла и чака да го помолим да се върне и да ни прости. Накрая и това ще стане. Но нищо, февруари 2014 не е толкова далеч.


Там е работата обаче, че никой не го помолва да се върне, пък и той не е предявил готовност като поговори с протестиращите (чрез някоя медия разбира се) :)... И всички зрители на театрото се чудят какво става, но пък с интерес очакват дали няма да има някакъв неочакван край в този добре режисиран спектакъл...
дори и туристи дойдоха да погледат отблизо :)...
цитирай
43. kass - Подводни
26.06.2013 00:54
е да де, ние (лумпените) сме готови с нашите предложения. И искаме натиск, нооо щом потърсихме обединение ни изгониха по ужасен начин. (справка при Веско диджея, има линк по-горе)... от тук нататък никой не може да ме убеди, че се търсят политически решения, а не агонията да продължи максимално дълго, докато народът пак изпадне в отчаяние и се предаде съвсем...
цитирай
44. kass - dinkov - :)
26.06.2013 01:03
Когато всичките ти илюзии се разбият, моето приятелско рамо е на разположение за да си поплачеш спокойно на него :)... Вие също сте употребени. Вие също не знаете посоката и ако не говорите глупости, то е защото нищо не говорите :)... Вас не ви питат какво да се промени в изборния закон, не ви питат как да се оправи държавата, дали да се национализират или да има още частни ЕРТ-та и затова си мислите, че сте интелигентни :)... А някой ръчне микрофона под носа на половината от протестиращите и ще лъсне цялата ви политическа, икономическа и енергийна неграмотност... нещо повече, дори и някой наистина умен човек да каже нещо умно, още на другия ден ще се явят сума ти спецове за да обяснят на обществото какви глупости е наговорил, от опит ти го казвам... Когато мухабета загрубее ще изрязват истинските новини и лепкавите лигави журналисти ще манипулират общественото мнение като показват няколко татуирани, дългокоси или просто по-хилави хора за да представят как лумпените са дошли, прогонили са интелигентните и са си присвоили протеста... Това е мили хора, представа си нямате на какво са способни за да запазят статуквото, тъй че забравете за идеалната държава с идеалните хора...
Поздрави!
цитирай
45. ka4ak - Иве,ще се радвам,да се домъкнеш!:)))Майните,не ни траеха,но Вие ни обичахте!!!:)))Пускам ти два,мои коментара!!!:)))
26.06.2013 01:50
18.06 17:19 - 2. harvi - Нищо ново! Ева,аз съм си безкраен оптимист!!!:)))
harvi написа:
Ти да не би да си очаквал справедливост, законност и ред?

За сега,най хубавото нещо са протестите!!!:)))
Това за което започнах да пиша тук,вече почва да се случва!!!:)))Виж какво съм написал в КНИГАТА:
......Все по-чести и по-масови като отзвук, блогърските
обединения доказват потенциала на социалните медии
да произвеждат обществена самоорганизация от нов тип,
да стимулират позитивни граждански активности.
Свободата, за която мечтая не е химера, а въпрос
на личен избор.
Когато замислях този проект, знаех че ще бъда
трудно разбран и въпреки това рискувах, защото виждах,
че хората се страхуват и не са готови да живеят в сво-
бодната среда на реалността. И понеже в реалния жи-
вот битуват огромни проблеми, «виртуалът» би трябвало
да се използва за създаване на модел на съвременното
гражданско общество.
Дори зад анонимния стои някаква личност, затова
чрез подхода си към него нека се опитаме да обезвре-
дим отрицателната енергия, която той излъчва, в името
на общата кауза. Колективният ум в блога е необходимо
да се обедини в името на общия прогрес.
Свободният човек, по своему, е поет и тази книга е
точно такъв продукт — на различностите, обединени от
свободния дух, на свободните хора, за полет на душата!
Роди се нещо ново, откриващо нови хоризонти и
изпращащо послание в бъдещето! Реални и «аноним-
ни» хора със свободна мисъл, по своему демонстрират
силата на свободния дух и търсят пътя за създаване на
търсената «истинска демокрация».
Творчеството свързва човека с Божественото, с вечните
идеи. То е призвано да извиси страдалеца, да из-
прави падналия и да го стимулира да продължи.
Всеки има своя позиция в живота и ако повярва в
себе си, освобождавайки се от страха, може да помогне
на България. Защото страхът е окови на Свободата и
тъкмо той блокира държавата, която трябва да ни служи!
НЕКА БЪДЕМ ЗАЕДНО, НЕЗАВИСИМО ОТ НАШИТЕ
РАЗЛИЧИЯ!
ТАКА СВЕТЪТ ЩЕ СТАНЕ ПО-ДОБЪР!
Посрещането на Слънцето JULY MORNING на нос
Шабла ще постави началото на една красива традиция
за хората с творчески и свободен дух. Да пожелаем по-
пътен вятър на Свободните идеи по пътя на птиците VIA
PONTICA!
Нека като Мартин Лутър Кинг — създателят на дви-
жението за граждански права в Америка, кажем: „АЗ
ИМАМ МЕЧТА!“
САМО В ЕДНА СТРАНА, КОЯТО ИМА ГРАЖДАН-
СКО ОБЩЕСТВО, ВЛАСТТА СЕ СТРАХУВА ДА ВЪРШИ
СВОЕВОЛИЯ И КОРУПЦИЯ И ДА СЕ ГАВРИ С ХОРАТА,
ЗАЩОТО Й СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ!
И нека с проекта „СВОБОДНИ ПОЕТИ в blog.bg —
Поезията — моят живот“ да направим първите реални
стъпки за създаване на Гражданско общество в България
и развитието на истинска демокрация!
ВЛАДИМИР КАЧАКЛИЕВ
1 юли 2009г.
нос ШАБЛА
***
СЛОВА — ЗАВЕТИ на ХРИСТО БОТЕВ:
„Само онзи, който е свободен, само той може да се
нарече човек в пълния смисъл на думата“.
„Както окото е потребно за светлината, ухото за
звукът, а разумът за разбирането и на най-простите ис-
тини, така също науката, образованието и развитието
са потребни, за който и да е народ, за да достигне до
известна степен на своето благосъстояние...“
„Идеята за свободата е всесилна и любовта към
нея, сичко може да прави"
Постинг: От началото на прехода,все това си получавам!!!:(((
Автор на постинга: ka4ak

23.06 13:54 - Ето ти нещо и от мен!:)))
Защо смятам,че тези протести са съизмерими със събитията в ГДР,УНГАРИЯ,ЧЕХИЯ,ПОЛША,ДОКАТО БЯХМЕ В СОЦ.ЛАГЕРА?!!!
Това са първите протести,на СВОБОДНИ граждани,ИЗЛЕКУВАНИ от изкуствената болест на предишния строй!!!:)))
Обидно е,но за съжаление,Това е ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКТ!!!
Защо чак сега се случва?
Смятам,че няма нормални хора,които да смятат,че Конституцията ни,не е продукт на комунистите!:(
Но,след като е основния закон на Републиката ни,НЕКА Я СПАЗВАМЕ!!!:)))
Естествено и очевадно е,че Съдът и Прокуратурата изобщо не се деполитизираха!:(((
Конституционните Съдии,трябва да бъдат съдени,КАТО НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!
Защото те позволиха да се регистрира ДПС,като партия,което роди и АТАКА,като партия!:(((
Две Гибелни за България партии!!!:(((
Най гибелната БСП,изрично не се разграничи с престъпния режим на комунистите,а гордо заявява,че е наследник на престъпниците,следователно и тя няма никакво основание,да съществува като партия,а още по малко,да участва в политическия живот на България,камо ли да го ръководи?!!??:((
Изходът е незабавна оставка на измисленото правителство на Орешарски!!!:)))
Приемане на изборен закон!!!/ВМЕСТО МОТАНЕ,ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА СЕ ГЛАСУВА ЗАКОН ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ,С ВЪЖМОЖНОСТ И ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ,КАТО ЗА МОДЕЛ СЕ ВЗИМА,ДЕЙСТВАЩ ЗАКОН ОТ ДЪРЖАВИТЕ В КОИТО,ТО Е ФАКТ!!!/
Вместо вой,моля вижте как направихме Търновската Конституция!!!:)))
Това е от мен,Алекс!!!:)))
Бъдете ЗДРАВИ и СВОБОДНИ!!!:)))
Постинг: Българи-юнаци, да внимаваме :)
Автор на постинга: idealist
цитирай
46. dinkov - Динков
26.06.2013 01:55
kass - леко бъркаш. Малко по-възрастен съм от теб :((( , е малко де, или поне не ми личи колко :))) и си спомням много добре всичко как протече от 1989 г. насам. Тогава не минаваше митинг,автопоход или друго мероприятие без мен. Първият ми бе на 18 ноември 1989 г. в София. Е малка подробност. Бях на 29-30 години. Но дори и на онази възраст винаги съм знаел какво искам, а в повечето случаи и как може да се постигне. Не, че съм го постигал всеки път.
През 1997 г. не ходих на барикадите, но пратих сина си. Бе тинейджър и исках да разбере, че всякакъв може да бъде или да не бъде, но гражданин трябва да бъде.
През зимата не ходих на протестите, но името ми го има в онези тетрадки в които се събираха подписи пред входа на Централна поща в Пловдив против монополите и то още от първия ден. Сега също не ходя на тези протести, но искам държавата да се промени и затова ги подкрепям. Имам си и свое виждане какво трябва да се промени и как. Е не, че някой ме пита за него :))), но аз си го казвам където трябва и не трябва. Някой път си създавам неприятности, но по-важното е, че съм си извоювал правото да ни ми пука.
Написах ти, че стискам палци на протестиращите защото те искат да променят държавата, а имат и надежда, че могат да го направят. А това е най-важното. Че имат надежда. Ако отнемеш на човек надеждата, отнемаш му всичко. А те имат надежда, че ще успеят. Наистина им стискам палци и каквото зависи от мен си го правя. Дано не ги употребят отново в което леко се съмнявам, но въпреки това трябва да протестират. Тази помия трябва да се разкара...
Ицко
цитирай
47. ka4ak - 50. анонимен - Подводни Още,докато Луканов бе М.П.ПРЕДЛОЖИХ,ДА ОПРЕДЕЛИМ ОфшОРНА ЗОНА В БЪЛГАРИЯ!!!:)))
26.06.2013 02:42
анонимен написа:
Няма значка, зимни или летни са лумпените. Се двеста!
И едните и другите са яко употребявани, обачи по различен начин, но модела не се променя. Остави другото, ами и куклуводите вече дръзват да излизат на светло.
За сега само низките рангове, но и това е достатъчно да се провери до колко е изперкал народа. По всичко личи, че е основната маса са бая изперкулясали.
Та иде реч за президентчето.
Пиша си аз, пиша си, че в тазгодишните протести има яко езотерика, и чак преди няколко дена ми светна, че президентчето чатка нещо от езотериката. Ми нали по едно време е праил хороскопи и така си е изкарвал хлебеца. Е нема начин да вършиш нещо без да си, поне малце в час с матрияла за бизнес. Пък и да не си, след време ще вземеш да поназнайваш туй-онуй. Баш тъй седи въпроса с наш Росенчо. Писал съм нейде по писанията ми, за езотеричната страна на нещата, без да съм споменувал Плевнелиев. А е требвало! Ако се бях сетил по-рано де!
Та в този ред на мисловна последователност, сметам дека мислим, че протестите, май требе да бадат насочени и към Кипър Офшорски.

След като падна,защото настоявах,Папаризов,ме заклейми,а Ивето,щеше да намаже!!!:)))
Жалко е,че пишеш такива ГЛУПОСТИ!!!:(((
И 100 фирми да имаш,да не би да е незаконно?!!!:(((
цитирай
48. demograph - Добре сте схванала новата манипулация
26.06.2013 03:00
Беззъбия парад легитимира озъбените физиономии на новата власт. Озъбените протестиращи срещу ГЕРБ/поразбъркани и с такива срещу останалите/ създават психически образ на лошите -ГЕРБ, Костов...Щастливите поданици на парада постепенно създават противоположен образ на тези срещу които прада протестира. Ако протестиращите не се озъбят, скоро медийното подхлъзване на протеста ще е факт и точно както беше притъпено вниманието и бе подхлъзнат с четки Борисов, така ще бъдат измамени и днешните хора по площадите. Оценката че ще се изцъклят когато това им се случи е тъжно вярна.
Браво .
Дано повече хора разберат заплахата.
цитирай
49. vmir - 52. demograph,
26.06.2013 07:32
demograph написа:
Беззъбия парад легитимира озъбените физиономии на новата власт. Озъбените протестиращи срещу ГЕРБ/поразбъркани и с такива срещу останалите/ създават психически образ на лошите -ГЕРБ, Костов...Щастливите поданици на парада постепенно създават противоположен образ на тези срещу които прада протестира. Ако протестиращите не се озъбят, скоро медийното подхлъзване на протеста ще е факт и точно както беше притъпено вниманието и бе подхлъзнат с четки Борисов, така ще бъдат измамени и днешните хора по площадите. Оценката че ще се изцъклят когато това им се случи е тъжно вярна.
Браво .
Дано повече хора разберат заплахата.


Много точно казано, но не съм убеден, че едно пропорционално съответстващо озъбване на протестиращите, ще гарантира трайно решение на протеста. Ако за протестиращите по-важен е не протеста, а кой има по-големи заслуги в епичната "борба" срещу митичната мафия, ще си продължим вегетирането като в банановите републики, където реалната мафия диктува свалянето на всяко следващо правителство до 2-3 месеца след назначаването му и така - во веки веков.
Не съм обаче човека да налее разсъдък и наблюдателност на онези, за които по-важно от всичко е да те лично да изглеждат важни и т.н. и тава им желание да е по-силно от способността да забележат как лесно ги пързалят. Как такъв един глупав човек може да повярва на умен, че не е гербер, а просто преценява отстрани. Подобни случаи не са изолирани, а са десетки само в блога, но с повтаряне на лъжи и клевети за всеки един, подставениците на реалната мафия, под претекст срещу "престъпниците" Борисов, Костов и всеки който се окаже заплаха за работодателите им, не са оставили местенце дори в блога за хора, които преценяват по съвест, и нападат най-просташки всеки опит за казване на истината.

Докато умственият и моралният капацитет на протестиращите (все едно от сегашни или от предишни протести) не е достатъчен, за да разграничат лъжата и клеветата около самите себе си и продължават да висят на въдицата, че лъжата е само при политиците, а хулителите, ругателите и клеветниците около тях нямат пръст в лъжите на политиците, ще продължаваме да гледаме демокрацията и благосъстоянието през крив макарон, а децата ни ще продължават да се устройват в чужбина.
цитирай
50. jeremy231 - Каси, ето ти една вероятна хипотеза. Според мен, твърде вароятна
26.06.2013 08:07
БСП, ДПС и Атака правят изборен кодекс в тяхна изгода и си вдигат чуковете. Приемаме хипотезата, че ГЕРБ е против щуротиите им, но е доволен от кодекса. Ще приемете ли извиненията на въпросните и ще повярвате ли в катарзиса им?
Лично аз не смятам, че патологични мошеници могат да направят нещо в наша изгода и в ущърб на техния интерес. А аз имам опит с възможностите на комунетата да лъжат и мажат.
цитирай
51. bigbro - Чудесно!
26.06.2013 08:27
Не е комплимент, мисля същото - през февруари, сегашните протестиращи си стояха на топло, а тогава беше момента за сериозни промени...Вече е късно, вече и протестиращите се делят на грозни и хубави - дано Бог ни пази, няма кой друг
цитирай
52. vishnichka - Чудя се на самочувствието на някои блогъри
26.06.2013 08:28
безспирно да раздават присъди за морал, съвест, почтеност и наблюдения - дори и на хората от сайта, а не погледнат себе си. Как пък един път не ви видях да си признаете, че ви помпят всеки постинг. Айде вижте пак първа страница. Всеки ден сте там! Не може да не сте видели как брояча ви скача наведнъж с по 50, 100 единици. Не може да не виждате кой и откъде ви гласува. Администрацията няма как да разбере всичко, но вие не може да не го забелязвате в статистиките си! Знаете, че е нередно, но си траете. Знаете много добре, че ви се симулират не четения, а влизания! Нито веднъж не видях да реагирате срещу такова действие! Нито веднъж!!!

Да се поддавате на виртуална корумпираност и да ми говорите за "нормални правила" и "лъжи", като всеки един от вашите постинги приема компанията на патологични мошеници, които и да са те, айде моля...

Да ми давате мнения за морал и почтеност ???– НE, БЛАГОДАРЯ!
цитирай
53. kass - Боже мой, Качак,
26.06.2013 08:58
Защо смятам,че тези протести са съизмерими със събитията в ГДР,УНГАРИЯ,ЧЕХИЯ,ПОЛША,ДОКАТО БЯХМЕ В СОЦ.ЛАГЕРА?!!!
Това са първите протести,на СВОБОДНИ граждани,ИЗЛЕКУВАНИ от изкуствената болест на предишния строй!!!:)))
Обидно е,но за съжаление,Това е ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКТ!!!

И ти ли Бруте??? Отчайвам се наистина...
Четете малко истински интелигентните хора за какви ви вземат. Кажи ми честно какво би станало ако в България разберем, че протестиращите в Турция са лепнали физиономията на някой турски политик на фона на българското знаме???? Искаш ли да ти кажа? Ще гракнем тук колко много ни обиждат...
Това ли ви е интелигентния протест - без идея, без враг, без водач, без политическа визия за бъдещето развитие на страната, без нищо??? За каква съизмеримост говориш??? Онези хора са имали кураж, изправили са се срещу диктатура, а вие се ласкаете защото ви глезят журналистите... Суета, това е суета... Няма начин да отида на такъв протест, да кажа на тези, които още носят цветя на гроба на Пламен, че са прости мизерници, няма как , защото знам кой е врагът ми.... Врагът ми е омразата, вярата че все още се борим с комунизма, видях как се отнесоха с мен на пловдивския протест и видях до какво води политическата пристрастност и идолопоклонничеството. В това няма да се забъркам по никакъв начин...
цитирай
54. kass - 52. demograph
26.06.2013 09:15
demograph написа:
Беззъбия парад легитимира озъбените физиономии на новата власт. Озъбените протестиращи срещу ГЕРБ/поразбъркани и с такива срещу останалите/ създават психически образ на лошите -ГЕРБ, Костов...Щастливите поданици на парада постепенно създават противоположен образ на тези срещу които прада протестира. Ако протестиращите не се озъбят, скоро медийното подхлъзване на протеста ще е факт и точно както беше притъпено вниманието и бе подхлъзнат с четки Борисов, така ще бъдат измамени и днешните хора по площадите. Оценката че ще се изцъклят когато това им се случи е тъжно вярна.
Браво .
Дано повече хора разберат заплахата.


Срещу кого да се озъбят протестиращите??? Срещу турците, националистите, БСП??? Искат главата на Орешарски? Или всичко това заедно??? Всеки е крив на на българския народ освен Бойко Борисов, но хайде обясни го на останалите без работа последните години... Този протест не е принципен, изглежда безсмислен, няма идеи за бъдещето в него, практически запазва статуквото и партиите на статуквото, той не ражда нови политически лица... той е лигав, суетен и иска да ни убеди, че с парадна манифестация се бори с мафията....
Имайте милост над нормалните и истински интелигентните хора, моля...
цитирай
55. kass - jeremy231
26.06.2013 09:21
Не така, не така. Да ти кажа как става. Написваме кодекса, обмисля ме го. Около 50 са организациите в момента и търсят консенсус и най-доброто от всички предложения. Има достатъчно специалисти бъди спокоен. След се изгладят нещата се връчва за гласуване и бой по канчето докато не стане факт... а ако случайно не стане ще има истинска революция в цяла България, а не парад като вашия :)...
цитирай
56. kass - bigbro
26.06.2013 09:29
bigbro написа:
Не е комплимент, мисля същото - през февруари, сегашните протестиращи си стояха на топло, а тогава беше момента за сериозни промени...Вече е късно, вече и протестиращите се делят на грозни и хубави - дано Бог ни пази, няма кой друг


Стояха си на топло защото бяха доволни. Борисов е любимец на софиянци, беше им кмет, направи им туй - онуй... за всичко това беше изцедена провинцията... Никой отвъд пределите на столицата не го долюбва особено, от цял Пловдив едва няколкостотин ходят на организираните им протести и те до един са службогонци и чиновници, във Варна едва наброяват стотина... Но след свирепа битка през февруари, когато бяха нападани и заплашвани хора, но не беше отразявано в медиите, хората разбраха с какво си имат работа и посоката им е съвсем ясна - нов изборен закон и тия вън... честни избори и нови хора в политиката....
цитирай
57. milady - ??? то и тук един Цирк...
26.06.2013 09:35
Браво на моми4ето, поне мисли, ноо каква е таз Суета, тази Първа (и това помпане) .Мили хора, вие добре ли сте ?? ИЛи Действие или..shut up..
цитирай
58. kass - milady
26.06.2013 09:41
Вижда се, че има нещо бъгаво в блога, но то кога ли е нямало??? Откакто съм тук все за едно и също се дразнят хората...
цитирай
59. getmans1 - шизофренично, нали
26.06.2013 09:49
От преди две години Станишев обещава тежка зима за правителството на Борисов, още тогава призова младежкото БСП да бъдат по-активни в интернет и тази зима нещата се получиха. Всички са съгласни че социалните мрежи организираха февруарските протести но странно защо никой не поиска да види ГРУБАТА и ЕЛЕМЕНТАРНА манипулация на декемврийските сметки за ток /нещо което направо си плаче за прокурор/. Добре е че поне ПОЧТИ всички видяха платените олигофрени и опита да се олигофренчи протеста, само вижте кои партии обвиняват ББ от една страна в мекушавост и бягство от отговорност а от друга че е свален по най-позорния начин, с "камъне и дърве". Шизофренично нали!/ тази моя констатация извеждам като заглавие/
Лично за мен и зимните протести започнаха интелигентно и пак след работно време, е разликата е само в облеклото и имплантираните платени и "професионални" олигофрени.
Те и сега когато имат интереси прибягват до мръснишки номера но явно не смеят да да разширят мащаба от страх защото сега те ще носят отговорноста не ББ. Забелязахте ли кога се появиха провокатори пред централите на БСП и Атака, точно когато имаха нужда от тях.
Сидеров реши да охранява централата си от думи и скандирания и веднага се появиха камъни и бутилки, удобно нали?
БСП си проведе важно и решаващо за Станишев съвещание и пак се появиха камъни и бутилки, и счупено стъкло, само погледнете времето и мястото на това мероприятие, удобно нали.
В момента стават интересни неща в телевизора.

А, да не забравя, поздравявам Ви за статията харесаха ми и коментарите макар че част от тези коментатори яко модерират собствените си блогове че даже и не допускат и коментари. То и затова такова ще е и заглавието на моя коментар.

Успешен и приятен ден!
цитирай
60. jeremy231 - Каси, ама ти си оптимист, че и отгоре. :-)))) Парламент, който посочва Добревски за главен танцьор и
26.06.2013 09:49
kass написа:
Не така, не така. Да ти кажа как става. Написваме кодекса, обмисля ме го. Около 50 са организациите в момента и търсят консенсус и най-доброто от всички предложения. Има достатъчно специалисти бъди спокоен. След се изгладят нещата се връчва за гласуване и бой по канчето докато не стане факт... а ако случайно не стане ще има истинска революция в цяла България, а не парад като вашия :)...

избира Волен за председател на Комисията по етика и корупция няма как да приеме нещо работещо. Просто не виждам как. Днес гледах една патка от Атака по телевизията. Боже, това недоразумение е и депутат.
цитирай
61. vmir - Когато домът ти е окупиран от бандити, които са вързали близките ти и са надули чалгата до дупка,
26.06.2013 09:49
за да не се чува какво става в къщата ти, тогава не мислиш грозен или красив, умен или глупав изглеждаш, за да привлечеш вниманието към онова, което се случва в къщата на фона на безгрижието, което бандитите имитират, за да изглежда, че всичко е наред.

Нито можеш да избираш през кой прозорец да се покажеш - фасадния или задния, за да извикаш за помощ, нито имаш възможност да избираш да не виккаш на онези, които ще си помислят, че ръкомахаш от прозореца, защото ги сваляш или ухажваш и ще отидат да искат от бандитите да те вържат отново, за да видят останалите колко са интелигентни, добродетелни и безкомпромисни.
цитирай
62. vishnichka - 61. milady
26.06.2013 10:14
Мислех, че се подразбира, аз съм коментирала под номер1, че изобщо нямам предвид блога на Кас, а на тези, които са най-устати под постинга й! Сутринта само vmir не беше на първа, защото още няма постинг.

Влизайки в блог.бг, човек остава с впечатление, че тук масово са привърженици на ГЕРБ. Няма как да не се закачат хора и няма значение, че е балон, повечето не го знаят, но ми обяснява как един фейсбук може да извади хиляди на площада... Слушам интервюта с някои от протестиращите и онемявам от невежеството им. Надявам се тези хора да не бъдат поведени в грешна посока, на борба срещу всеки, на който му е лепнат етикета "червен боклук", защото още много има да ставаме жертви на големите интернет манипулации! Едната от тях днес е, че щом имаш компютър - си интелигент!

Вече си мисля, че една оставка би туширала софийското напрежение, а останалите може да потърпим още малко - поне до зимата!
цитирай
63. kass - мили хора,
26.06.2013 10:25
опасявам се, че още дълго ще се влачим сочейки се един друг за комунист и с не знам си какви още епитети. Всички разбираме, че това са политически игри, но отново вкарваме в парламента същите за да ни разиграват по същия начин....
jeremy231, не съм оптимист, а песимист... сериозно се опасявам, че ако сега отидем на избори без нов закон за изборите ще си гледаме пак същия парламент, в същия състав и съм готова да се обзаложа на това... Нищо не се е променило за няколко месеца, за капак и този цирк с интелигентния и лумпенския протест ще налеят още гласове за БСП и ГЕРБ, а обидените ни турски съграждани ще напомпат гласове в ДПС и ето ти пак цирк.... Най-много да отпадне Атака, но и това ме съмнява.... Идеалното ви шествие само показва, че си нямате идея каква е реалността, ще видите колко ще сте огорчени след следващите избори, но вече няма да ви е до протести...
цитирай
64. kass - vishnichka
26.06.2013 10:35
Каква оставка, практически няма софийско напрежение, има парад за радост на туристите, сега ще пият кафенце сутрин, а вечерта ракийка със салатка... Няма гняв, няма искания... Просто не искаме тези, ама не иска и онези, всищност никой не искаме или пък искаме Бойко, но ако може да е само той в парламента.... Какво ще прави Бойко в парламента няма значение. очевидно няма да се бори с монополите, контрабандата, бедността, да оправи здравеопазването и т.н... Явно и никой друг няма желание да върши тия неща... Кой тогава? Народът? Вижда се, че трябват нови политици, готови и решени за промяна, но как да влязат между шамарите, които си раздават сегашните???
цитирай
65. jeremy231 - Каси, снощи един политолог /не помня кой точно/, а журналист беше. В референдум
26.06.2013 10:46
Каза нещо просто. Всеки момент ще се появи някой достатъчно луд, за да си сложи главата в торбата и да започне да прилага законите. Защото следващия етап е хората да започнат да гонят олигарсите като вампири и да им палят къщите. Нещо подобно каза. Чета някои от коментарите тук и искам да задам един простичък въпрос.
Кой от защитниците на този парламент и това правителство ще отиде да пази къщата на Добревски. Или на Овчаров. Или на Минчо Ковачев. Само питам.
цитирай
66. zlotokuche - Все си мислех, че ти си независима и неутрална.
26.06.2013 10:50
Ти си комунистка.
Днес се видя, че тоя парламент е една воняща кочина и депутатите се крият като мишки.Щом ти харесват тоя парламент и това правителство, значи си неспасяема.
Препоръчвам ти да се запишеш в БСП.
Комунистка си.
цитирай
67. zlotokuche - Понеже и Цефул е пуснал същия пос...
26.06.2013 10:55
Понеже и Цефул е пуснал същия постинг, та да го напомпят и него и да стои на първа, и понеже ще ми изтрие коментара, да коментирам тук и него.

И едно дете разбира какво става. Предишните бандити от ГЕРБ дадоха оставка и се махнаха. Дойдоха други бандити, на които никой не вярва и нормалното е да си дадат оставката и да се махат и те.
Хората, обградили парламента, искат не мафията ГЕРБ да се върне, а да се махне и мафията БСП ДПС.
цитирай
68. kass - jeremy231
26.06.2013 11:00
приятелю, тук няма защитници на този парламент, тъй че няма как да някой да пази къщите на който и да било...
цитирай
69. kass - zlotokuche
26.06.2013 11:02
Пич, приеми един съвет от мен, вземи една точилка и се прасни по главата с нея, може и да ти дойде акъла. Ако искаш да махнеш тези от парламента днес и в бъдеще, ще трябва да се променят изборните закони...
Капиш?
цитирай
70. vishnichka - 70. jeremy231 - Каси, снощи един политолог /не помня кой точно/, а журналист беше. В референдум 10:46
26.06.2013 11:04
jeremy231 написа:
Каза нещо просто. Всеки момент ще се появи някой достатъчно луд, за да си сложи главата в торбата и да започне да прилага законите. Защото следващия етап е хората да започнат да гонят олигарсите като вампири и да им палят къщите. Нещо подобно каза. Чета някои от коментарите тук и искам да задам един простичък въпрос.
Кой от защитниците на този парламент и това правителство ще отиде да пази къщата на Добревски. Или на Овчаров. Или на Минчо Ковачев. Само питам.Обаче, видният представител на българската интелигенция Елезов каза, че тези са истинските протести, а февруарските са били инспирирани от енергийната мафия, щото властта по него време настъпила техни интереси!

Между впрочем разбрах за някаква харта, сега ще я потърся да я видя...
цитирай
71. vmir - 69. kass,
26.06.2013 11:04
А не ти ли е минавало някога през ума, че няма как всички да са маскари, нито да са по-глупави от групата, която претендира да разбира какво всъщност става, че ако нещата стават по начин, който тълпата разбира със закъснение, това само по себе си не е доказателство нито за заговор, нито за конспирация, както обичайно реве тълпата след някой хитрец, на когото тълпата му трябва ревяща? Никога ли не си се опитвала да определиш самите граници на валидност на едно истерично твърдение, като целенасочено игнорираш удобното обяснение, че истерикът е или прост, или купен, или подставен?нещата се променят не
цитирай
72. zlotokuche - ти се прасни с точилка по главата, да не драскаш толкова глупости
26.06.2013 11:18
kass написа:
Пич, приеми един съвет от мен, вземи една точилка и се прасни по главата с нея, може и да ти дойде акъла. Ако искаш да махнеш тези от парламента днес и в бъдеще, ще трябва да се променят изборните закони...
Капиш?точно комунистите сипят тия идиотизми за изборния кодекс. кой очакваш да създаде тоя кодекс?Сидеров, манолова, станишев и местан и колко ще се прави тоя кодекс? Може да се направи за 20 дни.
разправяй ги на гаргите, че щели да са същите резултати на новите избори, атака няма да влезе, комунистите и турците няма да са 120
с тая омраза към ГЕРБ вече сте жалки. в сравнение с тия изроди герберите са като малки дечица
трябва незабавно тая сбирщина да се маха
и вече може да се гордеем със софиянци, че обсадиха тоя бардак и искат реални действия, а не бръщолевения като твоите.
комунистка си!!!!!
цитирай
73. politik - Така е..
26.06.2013 11:30
Протестът е част от демокрацията, когато е градивен, когато има изрични искания и идеи, а не само не-искания. Иначе е само сборище на хора, събрали се след работа малко да повикат.
цитирай
74. jeremy231 - Каси, тук има един /Вмира не го броя, че пристрастен/. То и аз си имам пристрастията, но
26.06.2013 11:34
неутрален /или поне не е така гласовит, като нас/ експерт по системен анализ. Така му е и ника-Системите. Сравнително често коментира при мен.
Всички факти сочат към инспириране на протестите през зимата. Всички! Освен за кьорчовците и пристрастените към дългата серия от случайни събития.
Имаше и свидетели, които казаха, че инспириращите насилието през февруари са платени, казаха и кои са плащачите, сал един Цацаров не пожела да чуе. То е така, след като Манолова не му е написала сигнал. Той слушка само нея.
цитирай
75. jeremy231 - Искам да попитам нещо мислещите. Ама сериозно.
26.06.2013 11:36
Какъв би следвало да е приоритета на прокуратурата:
6-те апартамента на Цветанов или банковите фалити от 1997 г.
цитирай
76. malchaniaotnadejda7 - България има нужда от конкретни действия.
26.06.2013 11:55
http://www.svobodata.com/page.php?pid=11700&rid=154&archive=#comments

ОТ ДНЕС БЪЛГАРСКИЯТ ПОЕТ ЕДВИН СУГАРЕВ ОБЯВИ ГЛАДНА СТАЧКА.

(НЯМА ДА ОПОНИРАМ НА КОГОТО И ДА БИЛО ТУК - ВСЕКИ РЕШАВА ЗА СЕБЕ СИ, А И ПРИКАЗКИТЕ НЕ ПОМАГАТ. КОЙТО Е СЪПРИЧАСТЕН НА ТОЗИ ПРОТЕСТ И НА ПОЗИЦИЯТА ЯСНО ИЗРАЗЕНА В ТОВА ПИСМО, ЩЕ ПОДКРЕПИ. КОЙТО НЕ - НЕГОВ ИЗБОР. ДУМИТЕ СА ИЗЛИШНИ, ОСВЕН ЕДНА - ОСТАВКА.)
цитирай
77. vmir - 79. jeremy231,
26.06.2013 12:04
jeremy231 написа:
Каси, тук има един /Вмира не го броя, че пристрастен/


И ти ли, Бруте???

Това, че за мен е малоумие и безотговорност да ни занимават с "6-те апартамента" на когото и да било (напълно законни, от 1960 - те насам), вместо да се гледа положението с банковите фалити от много по-близки времена, ме правело "пристрастен"??? Стига, бе!!!

И как при това положение да не съм на страната на користно нападания, как да съм за фаворитите на простаците, които нападат с идиоткси клевети и мен самия САМО и ЕДИНСТВЕНО, защото виждам как баламосват персони с комплекси за интелестуална непълноценност??? Не си ли разбрал още, че тези ще прикачат лаври на интелектуален титан на всяко прасе, стига прасето да квичи достатъчно истерично срещу Цветанов, Борисов или всеки, който вижда кухите им и неадекватни "доказателства" за "престъпленията" им, бе Сава???

Какви тия "интелекти", които до момента не успяха да цитират вярно ПОНЕ ЕДИН ПЪТ Борисов, Цветанов, дори теб или мен, без да ни припишат някое "незначително" допълненийце като това за "лошия" матрял на Борисов???

Какви "интелекти" могат да бъдат онези, които подхващат и повтарят като пуешки хор всичко това, вместо да предупредят, че с лъжливи цитати и клевети далеч се стига ЕДИНСТВЕНО в простотиите и трагедиите???
цитирай
78. zlotokuche - По- скоро Орешарски ще подаде оставка,
26.06.2013 12:19
[quote=vishnichka]безспирно да раздават присъди за морал, съвест, почтеност и наблюдения - дори и на хората от сайта, а не погледнат себе си. Как пък един път не ви видях да си признаете, че ви помпят всеки постинг. Айде вижте пак първа страница. Всеки ден сте там! Не може да не сте видели как брояча ви скача наведнъж с по 50, 100 единици. Не може да не виждате кой и откъде ви гласува. Администрацията няма как да разбере всичко, но вие не може да не го забелязвате в статистиките си! Знаете, че е нередно, но си траете. Знаете много добре, че ви се симулират не четения, а влизания! Нито веднъж не видях да реагирате срещу такова действие! Нито веднъж!!!

отколкото тия няколко души, помпани от един шизофреник, да признаят, че са нечестно на първа и че са жалки.
А фактът, че БСП вече е заложник на Атака и зависи от нейните капризи, прави още по-отвратителна ситуацията.

Вони ужасно в държавата и тия управляващи бандити трябва да се махат веднага

Един коментиращ е писал, че февруарските протестиращи бяха употребени от комунистите.
Не делете протестиращите на зимни и летни.
Чрез приказките за нов изборен кодекс комунистите искат да задържат властта, защо умни хора им вярват?
цитирай
79. zlotokuche - Поклон пред Едвин - един от малкото честни, умни и непримирими политици.
26.06.2013 12:21
malchaniaotnadejda7 написа:
http://www.svobodata.com/page.php?pid=11700&rid=154&archive=#comments

ОТ ДНЕС БЪЛГАРСКИЯТ ПОЕТ ЕДВИН СУГАРЕВ ОБЯВИ ГЛАДНА СТАЧКА.

(НЯМА ДА ОПОНИРАМ НА КОГОТО И ДА БИЛО ТУК - ВСЕКИ РЕШАВА ЗА СЕБЕ СИ, А И ПРИКАЗКИТЕ НЕ ПОМАГАТ. КОЙТО Е СЪПРИЧАСТЕН НА ТОЗИ ПРОТЕСТ И НА ПОЗИЦИЯТА ЯСНО ИЗРАЗЕНА В ТОВА ПИСМО, ЩЕ ПОДКРЕПИ. КОЙТО НЕ - НЕГОВ ИЗБОР. ДУМИТЕ СА ИЗЛИШНИ, ОСВЕН ЕДНА - ОСТАВКА.)Но сега комуноидите ще започнат да го замерят с л.а.
цитирай
80. kass - zlotokuche
26.06.2013 12:24
zlotokuche написа:
kass написа:
Пич, приеми един съвет от мен, вземи една точилка и се прасни по главата с нея, може и да ти дойде акъла. Ако искаш да махнеш тези от парламента днес и в бъдеще, ще трябва да се променят изборните закони...
Капиш?
точно комунистите сипят тия идиотизми за изборния кодекс. кой очакваш да създаде тоя кодекс?Сидеров, манолова, станишев и местан и колко ще се прави тоя кодекс? Може да се направи за 20 дни.
разправяй ги на гаргите, че щели да са същите резултати на новите избори, атака няма да влезе, комунистите и турците няма да са 120
с тая омраза към ГЕРБ вече сте жалки. в сравнение с тия изроди герберите са като малки дечица
трябва незабавно тая сбирщина да се маха
и вече може да се гордеем със софиянци, че обсадиха тоя бардак и искат реални действия, а не бръщолевения като твоите.
комунистка си!!!!!


По-интересното е господине, ти кой очакваш да го създаде?????
цитирай
81. jeremy231 - Вмире, имам пред вид, че нашите мнения могат да се игнорират. Ние, колкото и да смятаме,
26.06.2013 12:25
vmir написа:
jeremy231 написа:
Каси, тук има един /Вмира не го броя, че пристрастен/


И ти ли, Бруте???

Това, че за мен е малоумие и безотговорност да ни занимават с "6-те апартамента на когото и да било (напълно законни, от 1960 - те насам)", вместо да се гледа положението с банковите фалити от много по-близки времена, ме правело "пристрастен"??? Стига, бе!!!

И как при това положение да не съм на страната на користно нападания, как да съм за фаворитите на простаците, които нападат с идиоткси клевети и мен самия САМО и ЕДИНСТВЕНО, защото виждам как баламосват персони с комплекси за интелестуална непълноценност??? Не си ли разбрал още, че тези ще прикачат лаври на интелектуален титан на всяко прасе, стига прасето да квичи достатъчно истерично срещу Цветанов, Борисов или всеки, който вижда кухите им и неадекватни "доказателства" за "престъпленията" им, бе Сава???

Какви тия "интелекти", които до момента не успяха да цитират вярно ПОНЕ ЕДИН ПЪТ Борисов, Цветанов, дори теб ли мен, без да ни припишат някое "незначително" допълненийце като това за "лошия" матрял на Борисов???

Какви "интелекти" могат да бъдат онези, които подхващат и повтарят като пуешки хор всичко това, вместо да предупредят, че с лъжливи цитати и клевети далеч се стига ЕДИНСТВЕНО в простотиите и трагедиите???

все ще се твърди, че манипулираме или ментосваме.
Ми напиши формулата от теория на вероятностите, за изчисляване на "случайно събитие". :-)))))))))) Аз не знам как става, като техническа интерпретация. Да съм я написал до сега.
цитирай
82. kass - vmir
26.06.2013 12:27
vmir написа:
А не ти ли е минавало някога през ума, че няма как всички да са маскари, нито да са по-глупави от групата, която претендира да разбира какво всъщност става, че ако нещата стават по начин, който тълпата разбира със закъснение, това само по себе си не е доказателство нито за заговор, нито за конспирация, както обичайно реве тълпата след някой хитрец, на когото тълпата му трябва ревяща? Никога ли не си се опитвала да определиш самите граници на валидност на едно истерично твърдение, като целенасочено игнорираш удобното обяснение, че истерикът е или прост, или купен, или подставен?


нещата се променят не


Минало ми е през ума vmir, нали затова отидохме на пловдивския протест да говорим за обединение, но какво получихме??????????? Омраза....Сам си направи изводите....
цитирай
83. kass - politik - благодаря
26.06.2013 12:33
politik написа:
Протестът е част от демокрацията, когато е градивен, когато има изрични искания и идеи, а не само не-искания. Иначе е само сборище на хора, събрали се след работа малко да повикат.


Най-после да прочета мнение, без ненужната порция емоции...
Поздрави!
цитирай
84. kmetova - Близо две седмици се събират хора по ...
26.06.2013 12:39
kass написа:
kmetova написа:
Близо две седмици се събират хора по площадите на няколко града, носят остроумни плакати и крещят на висок глас своята болка. От екраните на телевизиите пък обилно ги обливат с възторг и дори нежна обич, наричат ги красиви, цвят на нацията, нейната гордост и други подобни. Няма лошо. Обаче епитетите свършиха, дори и творчеството в плакатите се поизчерпи, пък нищо не се постигна. Ония - грозните през зимата поне подпалиха чергата на чорбаджиите и даже ги свалиха от власт. А сега срещу няколко комплимента тия решиха много интелигентно да си правят разходки с децата и кучетата. Шоуто продължава, а има един, който дебне зад ъгъла и чака да го помолим да се върне и да ни прости. Накрая и това ще стане. Но нищо, февруари 2014 не е толкова далеч.


Там е работата обаче, че никой не го помолва да се върне, пък и той не е предявил готовност като поговори с протестиращите (чрез някоя медия разбира се) :)... И всички зрители на театрото се чудят какво става, но пък с интерес очакват дали няма да има някакъв неочакван край в този добре режисиран спектакъл...
дори и туристи дойдоха да погледат отблизо :)...


Никой не го помолва, но ще се върне. Изобщо не му трябва да поговори с протестиращите. Целият сценичен състав е в наличност. Те ще свършат цялата работа. Той после ще говори. А между слушателете ще бъдем и ние, които не харесваме пиесата. /Не е нужно да изписвам името - "той" е достатъчно/
цитирай
85. kass - 81. malchaniaotnadejda7 - България има нужда от конкретни действия.
26.06.2013 12:50
malchaniaotnadejda7 написа:
http://www.svobodata.com/page.php?pid=11700&rid=154&archive=#comments

ОТ ДНЕС БЪЛГАРСКИЯТ ПОЕТ ЕДВИН СУГАРЕВ ОБЯВИ ГЛАДНА СТАЧКА.

(НЯМА ДА ОПОНИРАМ НА КОГОТО И ДА БИЛО ТУК - ВСЕКИ РЕШАВА ЗА СЕБЕ СИ, А И ПРИКАЗКИТЕ НЕ ПОМАГАТ. КОЙТО Е СЪПРИЧАСТЕН НА ТОЗИ ПРОТЕСТ И НА ПОЗИЦИЯТА ЯСНО ИЗРАЗЕНА В ТОВА ПИСМО, ЩЕ ПОДКРЕПИ. КОЙТО НЕ - НЕГОВ ИЗБОР. ДУМИТЕ СА ИЗЛИШНИ, ОСВЕН ЕДНА - ОСТАВКА.)


Виждам, повярвай ми с искрена болка, че протестиращите в София вече чувстват своето безсилие... Сега разбират защо се е самозапалил Пламен Горанов, който освен всичко друго и беше съвсем безизвестен никому... Чувствам и как гневът ви започва да напира от липсата на чуваемост и скоро мирните протести ще спрат да бъдат мирни. Чувствам, че отново ще бъдете обвинени, че сте лумпени и съжалявам, че трябва да го преживеете и да се убедите сами в неща, в които ние отдавна се убедихме... Съжалявам, че не се вслушахте и не натиснахме заедно, на национално ниво парламента да се направят промените и да си ходят най-после преди и този протест да вземе жертви... Но какво да кажа... Докато българина не остави илюзиите и не спре да се подава на ласкателства, ще трябва с изстрадан опит да израсне за истинска демократична политика, част от която са и протестите...
цитирай
86. elinora - Привет Касс,
26.06.2013 12:52
напълно споделям мнението ти от постинга. Нарочно не искам да чета коментарите.
Казала си всичко точно и ясно. Нямам какво да добавя.
цитирай
87. georgimet - Грешиш!
26.06.2013 12:59
"Очевидно е, че днешните протести нямат конкретни политически искания"
Част от конкретните политически искания са: Оставка на правителството заради огромните му гафове от първия ден още и липсата на доверие в него; Нови парламентарни избори, защото предишните бяха напълно опорочени и фалшифицирани; новият парламент да приеме в кратки срокове прости, но ключови промени в изборния кодекс: преференциално гласуване, активна регистрация и т.н. Ако и новите избори се опорочат така, ще свалим и следващият парламент; Оставка на Сотир Цацаров, защото защитава престъпници като Бойко Борисов и министрите му (по оня запис с Кокинов и М. Найденов), Оставка на Висш Съдебен Съвет и т.н. Законодателната и съдебната власт са основните крепители на държавността, а сега са просто пародия!

"Приличат повече на "не харесваме тези, искаме онези", ама защо не става ясно."
Не знам защо не ти е ясно, може би четеш някакви неориентирани блогове? :)

"...народа му всъщност не е неспособен да си плати сметките, не е репресиран, не се изправя срещу несправедливост и реално е успял, образован, но просто не харесва тези, а си иска онези..."
Плащането на сметките (кои? за парното, за кафенцето?) ли е летвата, над която е щастието според теб? Репресирани сме всички от неадекватните администрация, полиция и съдебна система, поне. От къде знаеш колко от протестиращите са "успели" и образовани (колко?)?


"Изглежда недоволните хора са си избрали същите управляващи, от които са били недоволни???"
НЕ СМЕ избрали същите. Изборите бяха тотално купени от партиите с парите, слугуващи на Москва. Някои от техните изобретения като РЗС и ВМРО останаха извън парламента, но системата им си работи. Те така или иначе са само статисти.
цитирай
88. vmir - 87. kass,
26.06.2013 13:02
kass написа:


Минало ми е през ума vmir, нали затова отидохме на пловдивския протест да говорим за обединение, но какво получихме??????????? Омраза....Сам си направи изводите....


Нали ти казах, че когато домът ми е окупиран от бандити (или аз видя окупиран дом), не ме вълнува особено отношението към мен, колкото самия проблем. З0% от войниците загиват от приятелски огън, при добрите войници процента е много по-нисък, представи си какво става с една армия, която не взема мерки за разпознаване на своите и ги приема за врагове. Гледах сценката ви по телевизията и се чудя какво друго отношение очакваш от съпротивляващите се, след като им отиваш уж на помощ, а с пристигането си им заявяваш, че не си за прогонване на окупаторите, а за оставянето им да ти изпълнят желанията? Нормално ли е с това да се започва, ако наистина отиваш да се обединяваш?
цитирай
89. kass - elinora
26.06.2013 13:03
Яд ме е че се излагаме пред Европа с незрялост. Яд ме е, че вместо журналисти да отразяват готовият да отстоява промяната народ идват туристи да ни снимат като маймуни... Яд ме е за жертвите, за глупостите, които си говорим тук, вместо за национално съзнание, че ни използват за нечисти цели... Яд ме е, но какво да направя?
цитирай
90. kass - 93. georgimet - Грешиш!
26.06.2013 13:07
Само, че следващият парламент ще е същият като този... Нали не мислиш, че за няколко месеца ще има някаква съществена промяна? Особено след тази бомба с интелигентността???? Попитах по-горе вмир, питам и теб сега, поемаш ли отговорност, ако прогнозите ти не се сбъднат? Той не пое отговорност, а ти?
цитирай
91. vmir - 86. jeremy231,
26.06.2013 13:15
jeremy231 написа:

Ми напиши формулата от теория на вероятностите, за изчисляване на "случайно събитие". :-)))))))))) Аз не знам как става, като техническа интерпретация. Да съм я написал до сега.

Знам формулата, и не само тази за случая. При мен всичко минава през проверката на числата. Но хората не искат да работят с формули, искат формулите да работят вместо тях.
цитирай
92. zlotokuche - Атака предаде избирателите си, обслужвайки интересите на ДПС.
26.06.2013 13:15
kansandilh написа:
Браво на Атака!

Изключително държавнически премерен ход предприе Атака, неосигурявайки кворум в парламента тази сутрин. Това действие на Атака постави протестиращите пред празна сграда, обезсили протеста им и предотврати ескалация по подобие на събитията от 1997 година. Тази патова ситуация Атака трябва да подържа до тогава, докато принуди ГЕРБ да влязат и да осигурят кворум в парламента или отиваме на предсрочни избори.Анкетите показаха, че 60 на сто от избирателите им са разочаровани и няма да гласуват за тях.
Но това правителство, със или без лумпените депутати от Атака, е обречено.
Истината е една - гражданите срещу мафията. Тя е в правителството и в парламента. Доверието към тях е 14 процента и съществуването им е гавра с нормалността.
Атака са чисто и просто национални предатели. Без тях вече да са насрочени изборите.
Авторката може би ще разбере, че всички недоволни от мафията са много повече от червените бабички и да не обслужва интересите на Сергей.
Комунистка си:)))
цитирай
93. injir - Днес виждам, че, , умните и интел...
26.06.2013 13:20
Днес виждам, че ,,умните и интелигентните,, смръщват вежди и вече не са толкова красиви. Издигам нов лозунг: ,,Не дразнете умните , защото бутат правителства. Справка: близките последни двайсетина години.,,.
цитирай
94. kass - vmir - 87. kass,
26.06.2013 13:26
Как и по какъв начин да обясним на хората, че още февруари натиснахме правителството на Борисов да внесе за гласуване промени в закона. Вместо това той си подаде оставката и сега народа се чуди защо нещата са такива, каквито са... Еми защото са си такива от години бе мили ми наивни приятели... Освен това, след като протеста е организиран от ГЕРБ, защо е анонимен??? Къде е Борисов сега??? Защо не говори за оставки, ами щял да се върне на работа ако му се извинят от БСП??? Що за детинщина е това??? Колко трябва да сте неинформирани за да не разбирате, че Мая Манолова говори за промените, защото над 50 организации от феврурските протести висят там и натискат за промени. А тях ги е страх от онзи протест, а не от този... Къде са ви предложенията, натиска, какво очаквате да стане като падне правителството? Ще ти кажа - пак същото... Не ние сме обидени и разглезени, вие сте тези, които наивно вярвате, че някой ви бръсне за слива... Затова и ни изгониха толкова повърхностно, подтикнати от първични емоции, без грам разум... Ще им дойде акъла в главата, ама ще е късно, ще сме загубили много време, ще сме изтощени от протести или ще се стигне до крайности и жертви...
цитирай
95. eloiz - Кас,
26.06.2013 13:48
Аз съм човек практиктичен и може би не достатъчно интелигентен, поне не съм от София, и затова си мисля, че няма да бъде лошо, ако някой най-накрая публикува тук или във фейсбук конституцията на републиката, и напише отдолу: "Хайде сега, кажете какво не ви харесва, обаче прочетете и мненията и на другите, на които може пък да им харесва...". Смятам, че така се започва. И без това мизерията е пълна, и поради тъпите игрички на едни и наивността и неизлекуваните комплекси на други само ще се задълбочава през следващите месеци, та няма как да се оправдаем с липса на време... Гледам ги протестиращите, "писнало" им било, на мен пък ми писна от големи думи. Нека дискусията да е публична, да се включат мислещи хора, може пък да тръгнат да се оправят нещата, дай Боже, без жертви.
цитирай
96. djouns - Комуноидната мафия има май само ...
26.06.2013 13:50
Комуноидната мафия има май само един ход оттук нататък - да обяснява, че протестите са организирани от ПП ГЕРБ. Признавам, че това хваща дикиш всред доста от симпатизантите на БСП, които са с коефициент на интелигентност малко над растение, но едва ли ще хванат дикиш всред автентичните десни хора, всред интелигенцията.
цитирай
97. djouns - в момента цефул пак е напомпан, когато е на първа, очевидно получава ерекция и е постоянно там, пфууу
26.06.2013 13:54
[quote=vishnichka]безспирно да раздават присъди за морал, съвест, почтеност и наблюдения - дори и на хората от сайта, а не погледнат себе си. Как пък един път не ви видях да си признаете, че ви помпят всеки постинг. Айде вижте пак първа страница. Всеки ден сте там! Не може да не сте видели как брояча ви скача наведнъж с по 50, 100 единици. Не може да не виждате кой и откъде ви гласува. Администрацията няма как да разбере всичко, но вие не може да не го забелязвате в статистиките си! Знаете, че е нередно, но си траете. Знаете много добре, че ви се симулират не четения, а влизания! Нито веднъж не видях да реагирате срещу такова действие! Нито веднъж!!!
цитирай
98. kass - eloiz
26.06.2013 14:08
eloiz написа:
Аз съм човек практиктичен и може би не достатъчно интелигентен, поне не съм от София, и затова си мисля, че няма да бъде лошо, ако някой най-накрая публикува тук или във фейсбук конституцията на републиката, и напише отдолу: "Хайде сега, кажете какво не ви харесва, обаче прочетете и мненията и на другите, на които може пък да им харесва...". Смятам, че така се започва. И без това мизерията е пълна, и поради тъпите игрички на едни и наивността и неизлекуваните комплекси на други само ще се задълбочава през следващите месеци, та няма как да се оправдаем с липса на време... Гледам ги протестиращите, "писнало" им било, на мен пък ми писна от големи думи. Нека дискусията да е публична, да се включат мислещи хора, може пък да тръгнат да се оправят нещата, дай Боже, без жертви.


Хубаво би било, ама едва ли е възможно. Липсва зрялост и безпристрастност за такова начинание. Конструктивни решения не се взимат в момент на емоционален изблик, а ние не сме били някога в друг. Не сме насочени към същественото иреално важното. Погледни с каква лекота някой се обявява за комунист само защото иска нещо градивно??? Няма надежда скоро да се оправят нещата, това може да стане само след страдание и натрупан опит...
цитирай
99. kass - djouns
26.06.2013 14:12
анонимен написа:
Комуноидната мафия има май само един ход оттук нататък - да обяснява, че протестите са организирани от ПП ГЕРБ. Признавам, че това хваща дикиш всред доста от симпатизантите на БСП, които са с коефициент на интелигентност малко над растение, но едва ли ще хванат дикиш всред автентичните десни хора, всред интелигенцията.


Виждам, че не си изчел коментарите, не си и длъжен, затова в лично обръщение към теб ще ти посоча линк, в който сам да се убедиш за какво става дума и защо демократи като мен бяха изгонени по най-позорен начин от привърженици на ГЕРБ в Пловдив. Има линкове към поста, снимки, клипчета, отдели време и им обърни внимание, струва си:
http://djgator.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/06/23/istinata-za-plovdivskiia-protest-koiato-nauchih-sam.1123208
цитирай
100. jeremy231 - Каси, като споменаваш за зимните протести, все се връщам на инфото, което ти казах
26.06.2013 14:45
Сила, на Трактора, Чегеваристите и младежкото БСП. И техните НПО-та. Е, няма да питам червените, как да правят демокрация. Не го умеят. Факт. В тяхната система живеем. Те сътвориха това, срещу което сме.
цитирай
101. kass - jeremy231
26.06.2013 14:59
jeremy231 написа:
Сила, на Трактора, Чегеваристите и младежкото БСП. И техните НПО-та. Е, няма да питам червените, как да правят демокрация. Не го умеят. Факт. В тяхната система живеем. Те сътвориха това, срещу което сме.


Понеже виждам, че си упорит в твърденията си, но за сметка на това си добър с формулите и числата ти предлагам да вземеш един калкулатор и да посмяташ колко са феновете на БСП, за Чегеваристите да не говорим, включи и сила, след което ги извади от множеството и сам ще стигнеш до бройката на безпартийните... Още ли ти е чудно защо 50% от имащите право на глас не упражниха гражданската си воля??? Сега, за да не се впускаме в излишни спорове и да не стигаме до никъде, дай да видим как тези 50% безпартийни да намерят смисъл да гласуват, понеже няма да стане по старите правила :)...
цитирай
102. jeremy231 - Каси, то си има 2 стъпки по закон. /ще смятаме после/
26.06.2013 15:47
Първата, при днешното състояние на нещата е правителството да поиска вот на доверие. Хем ще спечели време за така необходимите му законови промени, хем ще се разбере кой е кум и кой сват.
Другата стъпка е да се подаде оставка /днес парламента беше бламиранІ. Това е.
Сега, да посмятаме. Казваш, че съм настоятелен за Сила. Питай от мое име Мишлето - Микино. А Йоана се оказа и позната на дъщеричка.
Но да смятаме, нали така? Не знам да са правени изследвания за мотивацията на негласувалите. Просто не знам. Знам, че беше нарушен закона в деня за размисъл. Освен това, все още няма нито едно доказателство за подготвяна фалшификация на изборите. Моето предположение е, че прокуратурата брои бавно, защото са бюлетини, а не кинти. Тя, кинтите ги брои светкавично.
Но бях наблюдател по изборите и от първо лице гледах какво става в София. Даже написах и смешка по темата. Ще кажа, че отбелязах нарушението "Щафетно гласуване" от страна на БСП. Т.е. предаваха си бабки и дядковци и ги инструктираха до вратата на школото. Те, милите не чуваха и се налагаше да им викат. :-))))))))))
Сега, за непартийните. И аз съм такъв, ако не знаеш. Ами, с програми, би трябвало да бъдат мотивирани. Реални и изпълними програми.
цитирай
103. jeremy231 - За последните избори, ще се върна отново
26.06.2013 15:50
До 1 часа гадаехме с бесепара, с колко ще загубят бесепето. Тихи облози на по мин. вода, че не трябваше да се пие и бира. Направо си знаеха, че ще загубят.
цитирай
104. jeremy231 - Това го написа и при Чара. Барем кажи, си на копи пейст
26.06.2013 17:18
kansandilh написа:
Аз съм грозен, тъп и неморален, и в качеството си на такъв мога да направя грозна, тъпа и неморална прогноза за това, какво ще стане с моите красиви, интелигентни и морални братя тогава, когато партито им ще приключи: Тези от тях, които са по-мъжки момчета, и които участват в партито-протест подтикнати от собствената им омраза към комунизма и комунистите, и които с действията си хвърляне на домати, яйца и тоалетна хартия(за сега) придават грозен образ на партито, ще пият по две ракии и ще теглят по една майна, защото отново са се прецакали; тези, които участват в партито понесени от вихъра на моралния патос и не осъзнават, че някой ги води за носа, още от сега да си приготвят чаша студена вода, за по-леко преглъщане на горчивият хап, който ще им бъде сервиран- не от парламента и не от правителството-, а от тези, чиито интереси, без да съзнават моите красиви братя, обслужват с партито си сега.

цитирай
105. jeremy231 - Сега и аз да си кажа прогнозата.
26.06.2013 17:21
2 възможни варианта. Волен да си качи цената и да вдигне мизата на мутрите си от 30 на 60 лв.
Да си измият с Волен ръцете, да го оставят да бламира парламента и да го запазят /съмнително/ за резерв за следващите избори. 70/30 в полза на първата хипотеза.
цитирай
106. vmir - 100. kass,
26.06.2013 18:21
kass написа:
Как и по какъв начин да обясним на хората, че още февруари натиснахме правителството на Борисов да внесе за гласуване промени в закона. Вместо това той си подаде оставката и сега народа се чуди защо нещата са такива, каквито са... след като протеста е организиран от ГЕРБ, защо е анонимен???


Много просто - отказваш се от монолога и преминаваш към диалог. Доказано е, че едва тогава се появява шанса да те чуят. Докато говориш какви са другите, без да си ги питала съгласни ли са с оценките ти за тях, шанса да те чуят е точно 0. Поне да беше намерила някакъв що-годе смислен аргуент, а ти повтаряш Станишковите версии, не се съмнявам, че не е от любов към него, но точно такива любови са най-опустошителните.


цитирай
107. danailvdimitrov - да бе, разбрах, че гейовете раздавали знаменца на децата от "протеста"
26.06.2013 18:30
kass написа:
Официално го отмениха, но реално двата парада се сляха в един, поне така казаха по телевизията...


Ужас- човек да не каже нещо на майтап:))
цитирай
108. jeremy231 - Ама аз се сетих сега и идвам да мрънкам по тебе и по Гатора.
26.06.2013 18:33
Значи, някой ви овикал "черевни боклуци" и вие сте се обидили. Ич не ви прави впечатление, че си ви ценя и не съм ви оцветил.
Все още.... :-))))))))))))))
Ами, кажете си цвета и ако ви липсва овикване, мога да пиша и с главни букви.
цитирай
109. kass - jeremy231
26.06.2013 18:44
Ами, обидили сме се... дрън, дрън... само хлапетата се стресираха малко, не бяха попадали досега в центъра на екзалтирана тълпа, но нищо де, поне ще научат на кураж... А колкото до цвета, за сега сме прозрачни... :)...
цитирай
110. kass - vmir
26.06.2013 18:55
vmir написа:
kass написа:
Как и по какъв начин да обясним на хората, че още февруари натиснахме правителството на Борисов да внесе за гласуване промени в закона. Вместо това той си подаде оставката и сега народа се чуди защо нещата са такива, каквито са... след като протеста е организиран от ГЕРБ, защо е анонимен???Много просто - отказваш се от монолога и преминаваш към диалог. Доказано е, че едва тогава се появява шанса да те чуят. Докато говориш какви са другите, без да си ги питала съгласни ли са с оценките ти за тях, шанса да те чуят е точно 0. Поне да беше намерила някакъв що-годе смислен аргуент, а ти повтаряш Станишковите версии, не се съмнявам, че не е от любов към него, но точно такива любови са най-опустошителните.Остана да кажеш и че не водя диалог със всеки или че давам някакви оценки :)))... Явно не си се опитвал да водиш диалог с Борисов (и аз не съм, ама ми разказаха) и той не бил приемал никакви оценки за себе си, разминаващи се с неговата самооценка. Подобно беше и с привържениците му, които въпреки че бяха разбрали, че не сме дошли да ги провокираме (нямаше как да знаем, инак нямаше да отидем въобще), се нахвърлиха срещу нас, защото с приказките си рискувахме онези, които са отишли да свалят правителството без тайната мисъл да възкачат Борисов на власт да дадат друг тон на протеста, а после щяха да им търсят отговорност... Не може да има диалог с хора, които имат партийна поръчка и внимават да не се провалят... Защо според теб медиите не отразиха грандиозния скандал, разиграл се в центъра на Пловдив, където десетки мирни граждани, излезли на разходка, а не на протест, станаха неволни свидетели???? Е, как при това положение очакваш да вярвам на чистата и свята Бойкова политика? Извинявай, че все още вярвам на очите си :).....
цитирай
111. orlinpetkov - не вярвам въобще днешния парламент да създаде нов изборен кодекс. за това искам нов парламент който да работи до създаване на изборен кодекс за пълни мажоритарн
26.06.2013 19:18
след което да се насрочат избори и когото изберат хората този ще влезе в парламента, а към коя партия принадлежат вече новите депутати, ако въобще принадлежат към партия, това не ме интересува. искам само едно депутата трябва да е лоялен към избирателя изцяло, аман от лидери, партии и прочее простотии. за това:

Непрекъснати протести до сваляне на правителството!!!!!!!
100% мажоритарни избори
Ясни правила за отзоваване на депутати.

Пасивна блокада по цялата държава:
- Блокиране на основни пътни артерии, железопътни гари, морски гари, летища, държавни институции от големи групи хора по входовете.
- Забавяне на всякакви плащания към банки, мобилни оператори, ел. дружества, топлофикации, държавни институции, данъчни.
цитирай
112. kass - orlinpetkov
26.06.2013 19:57
Стига с тая вяра бе Ори, то нещата не стават с вяра, а с натиск и действия... Остана да кажеш сега, че очакваш и Господ Бог да слезе да от небето и да ти приеме необходимите закони :)...
цитирай
113. djgator - Иве
26.06.2013 20:37
На всички коментиращи тук, които още топло подкрепят действията на ГЕРБ искам да кажа няколко думи, написах 2 постинга, но нещо ги цензурираха и за това пиша този коментар. Аз бях 5 години в редиците на тази партия и знам по-добре от всички безпартийни симпатизанти - как стоят нещата там! Ако бях техен противник, щяхте да имате основание да се съмнявате, а аз излязох от редиците им преди около месец - тоест до последно съм се опитвал да ги харесвам. Знам че другите 3 партии в парламента са даже още по-ужасни, но и ГЕРБ не са цвете. Видях с очите си как действат, как са нахъсали свои функционери - те ме нападнаха дори мен - в суматохата, докато се разбере кой съм !! В резюме - нито една от парламентарните партии не заслужава да ни управлява, но ако отидем на нови избори, без поне 3 променени точки в кодекса - ще си имаме пак същия парламент - с 2-3 стола разлика!! АЗ ИСКАМ ПОНЕ 6-7 партии да са в парламента, колкото са повече, по-трудно ще вървят пазарлъците и тайните завери! За да има промяна, трябват нови правила и нови лица!!!
цитирай
114. demograph - vmir kass -ето тъжната истина - Ако правителството не падне, за Българите историята свършва
26.06.2013 21:15
"..Докато умственият и моралният капацитет на протестиращите (все едно от сегашни или от предишни протести) не е достатъчен, за да разграничат лъжата и клеветата около самите себе си и продължават да висят на въдицата, че лъжата е само при политиците, а хулителите, ругателите и клеветниците около тях нямат пръст в лъжите на политиците, ще продължаваме да гледаме демокрацията и благосъстоянието през крив макарон, а децата ни ще продължават да се устройват в чужбина. "
Малък оптимизъм- всяко поражение е безплатен урок. Но само ако се учим от уроците на миналото. Каквото и да стане, ако това правителство падне има някакъв шанс да се промени нещо. Иначе, знаете моето мнение -Българския етнос няма да оцелее след още един преход. Ако правителството не падне, за Българите историята свършва. Започва историята на някакви си други в същия затвор.
цитирай
115. kass - 122. demograph - vmir kass -ето тъжната истина - Ако правителството не падне, за Българите историята свършва
26.06.2013 23:03
Стига с тия дивотии и емоции, България я е имало преди нас и пак ще я има и след нас, Бойко, Станишев, Доган и не знам си още кой... Правителството няма как да оцелее и то не заради протестите на народа, защото народа никой не го бръсне за слива... то ще си падне така или иначе, но поне да имаме нов закон.... Боже, трябва ми нова клавиатура от писане, но пробив в съзнанието ви няма... Твърдоглавите хора винаги си мислят, че могат да бутнат стената с глава, но в крайна сметка си счупват главата...
цитирай
116. kass - djgator
26.06.2013 23:06
Веско няма смисъл... Виждам, че искаш да кажеш най-искрено своето разочарование, но българите сме мнителен народ. И ако преди са имали поне на един човек, на който да се доверят и да повярват, то сега не вярват и на сянката си и на себе си... Нека понатрупат малко опит новобранците, не се става бунтар лесно, а и гражданско общество не се ражда с класово разделение...
цитирай
117. kass - jeremy231
26.06.2013 23:14
jeremy231 написа:
2 възможни варианта. Волен да си качи цената и да вдигне мизата на мутрите си от 30 на 60 лв.
Да си измият с Волен ръцете, да го оставят да бламира парламента и да го запазят /съмнително/ за резерв за следващите избори. 70/30 в полза на първата хипотеза.


Да си кажа и аз прогнозата. Сега БСП ще засвири на тънките струни на класовото разделение, ще обясни на бедните как високомерните богаташи не се интересуват от тяхната мъка и ще се върнат във властта като Клеопатра в Рим... Вече се четат постове с настроения от типа "аман от такива интелигентни" и никой няма да им е виновен, че кратката им борба ще се приключи с грандиозен провал на следващите избори.... Сами окрилят този, който искат да очернят, но добри резултати не се постигат с лоши методи и снобски разсъждения...
цитирай
118. jeremy231 - Гаторе, право към тебе се обръщам. Аз съм непартиен! Но съм привърженик на правилата
26.06.2013 23:23
djgator написа:
На всички коментиращи тук, които още топло подкрепят действията на ГЕРБ искам да кажа няколко думи, написах 2 постинга, но нещо ги цензурираха и за това пиша този коментар. Аз бях 5 години в редиците на тази партия и знам по-добре от всички безпартийни симпатизанти - как стоят нещата там! Ако бях техен противник, щяхте да имате основание да се съмнявате, а аз излязох от редиците им преди около месец - тоест до последно съм се опитвал да ги харесвам. Знам че другите 3 партии в парламента са даже още по-ужасни, но и ГЕРБ не са цвете. Видях с очите си как действат, как са нахъсали свои функционери - те ме нападнаха дори мен - в суматохата, докато се разбере кой съм !! В резюме - нито една от парламентарните партии не заслужава да ни управлява, но ако отидем на нови избори, без поне 3 променени точки в кодекса - ще си имаме пак същия парламент - с 2-3 стола разлика!! АЗ ИСКАМ ПОНЕ 6-7 партии да са в парламента, колкото са повече, по-трудно ще вървят пазарлъците и тайните завери! За да има промяна, трябват нови правила и нови лица!!!

В интерес на истината, политиката е занимание за хора с курвенски манталитет. Политиците, които нямат този манталитет, стават държавници. Мое мнение.
цитирай
119. jeremy231 - Хлапчовците да свикват. Моите ме скъсват. Баща ми, ти ще си при твоите пенсии, ние сме си отделно
26.06.2013 23:25
kass написа:
Ами, обидили сме се... дрън, дрън... само хлапетата се стресираха малко, не бяха попадали досега в центъра на екзалтирана тълпа, но нищо де, поне ще научат на кураж... А колкото до цвета, за сега сме прозрачни... :)...

:-))))))))))))))))) Представи си, значи.
цитирай
120. vmir - 118. kass,
26.06.2013 23:27
С теб от години си спорим изцяло в рамките на добрия тон, и сега ме изненадваш с доста лековатият аргумент, че са те овикали. Е, добре, аз ти обясних овикването, а вторият ти аргумент е, че "истински интелигентните" били против ГЕРБ, което е толкова далеч от истината, ще този път няма да ти спестя предизвиканите определения. Защото, не знам с какви очи си гледала досега, но до момента се потвърждаваше непрекъснато, че колкото по-прост и елементарен е някой, толкова по-голям критикар на ГЕРБ се оказва. Не знам какво разбиращ под интелигентност, за да не забележиш до момента, че няма дори едно - единствено обвинение към ГЕРБ, което да оправдава поне наполовина анти - ГЕРБ истерията, която трябваше да понасяме през последните години ежедневно.

Не съм очаквал от теб да приемеш за "аргумент", че "всички" знаели, че някой е престъпник или, че броя на обвиненията е доказателство за престъпление, и още много подобни, дори споменаването на които е обида за човек със средна обща култура, а някои се давеха в жлъчта си да ни навират подобни "доказателства" и да плюят и клеветят всеки, който им каже, колко струва глуповатият им омразен патос. Учудва ме и това, че можеш да пропуснеш като дреболия подобно отношение, и как, вместо с доказателства за престъпления на Бойко и Цветанов, 4 години ни затрупваха с ругатни, че сме били ги обожествявали и какви ли не още подобни простотии, които ти окачествяваш като "интелигентност"... Е, няма как да се разберем този път, и ще кажа без грам угризение, че по-прости, безочливи, примитивни и безхаберни хора от непонасящите Бойко Борисов, досега не съм срещал.
цитирай
121. jeremy231 - Абе, да ви кажа нещо. Това, което чета в архивните исторически книги е, че
26.06.2013 23:33
държавната работа, ползвана за партийна отплата е била по-скоро изключение преди 9 септември. Имало е закон и наредби за щатове и длъжности и правила за кариера.
Докато след Девети изключението е станало правило, та чак до наши дни.
цитирай
122. kass - vmir
26.06.2013 23:45
Вмир, моля те да четеш по-внимателно... Истински интелигентните се изразяват съвсем ясно против определението на протеста като интелигентен, защото отлично разбират цялата суетня и за да се подплатя копвам част от коментара си:

"Четете малко истински интелигентните хора за какви ви вземат. Кажи ми честно какво би станало ако в България разберем, че протестиращите в Турция са лепнали физиономията на някой турски политик на фона на българското знаме????

И това е така, независимо какво ще ми кажеш и с какъв тон, въпроса опира до онези весели хорица, които не спират да се хилят пред камерите и да разправят колко са възвишени, с което за мое учудване се е заразил и Качака. Съжалявам, че ги разочаровам, но в моите очи, а и не само, изглеждат смешно... Както казах вече гражданско общество не се гради с класово разделение и анти-турски възгласи... Съжалявам, ако ти настъпвам някой мазол, но няма как да кажа друго от това, което мисля само за да не се сърдиш...

Вмир, защо вместо да ми отговориш на въпроса:
"Защо според теб медиите не отразиха грандиозния скандал, разиграл се в центъра на Пловдив, където десетки мирни граждани, излезли на разходка, а не на протест, станаха неволни свидетели???? " ме препращаш към отношението на хорат към Борисов, нито поста е за него, нито коментарите под него, защото ние говорим за герберите в Пловдив, а не за персоната му, а сигурна съм, е той и идея си няма какво става тук... Но както и да е, виждам, че нервите не ти издържат затова смятам да прекратя този безсмислен разговор...
цитирай
123. vmir - 130. kass,
27.06.2013 00:27
Не разбирам в какво е разликата. Кои са "истински интелигентните", които всеки можел да посочи? И как изобщо се оценява интелигентността, освен по пътя на себеподобието, но за някои, защото според мен интелигентните са такива, защото не си губят времето и усилията по задачата да изглеждат интелигентни. Че то, ако всеки можеше да разпознае и посочи интелигентния, какво ще му попречи да бъде още по-интелигентен от най-интелигентния? Мисля, че това не са въпроси за възрастни хора, а за някое училище, пък защо не и за детска градина? Как може изобщо някой да си помисли, че глупакът щял да разпознае интелигентния, и в допълнение, ще бъде толкова съзнателен, че първата му грижа в живота ще е да му прави еваларката за интелигентността??? Пълни щуротии.

Нали ти казах, че гледах скандала по тивито, даже няколко пъти и тук също ме учудва, че дори не си прочела коментара ми по въпроса.
цитирай
124. jeremy231 - Каси, нищо лично, но все пак ме бива в прогнозите :-))))))))))))
27.06.2013 10:01
Прогнозирах връщането на болния Волен в Дрънкалника и стана.
цитирай
125. kass - vmir
27.06.2013 10:24
Ами нали и аз това питам vmir? Кой и по какви критерии определя интелигентността на нацията??? Самият факт, че си казал, че било същото те забутва в задънена улица... Не, приятелю, не е същото... Не е същото да отправяш обиди или несъгласието си към определена личност и към нейните фенове. Защото ми омръзна от вашият фанатизъм. Омръзна ми в сляпата си вяра и жертвоготовност да го защитите да ме тероризирате денонощно. Какво би станало, ако феновете на атака станат толкова агресивни в защита на Волен, или пък феновете на Станишев, или пък на Кунева, Костов или който и да било??? Какво би станало ако всеки ме напада психически и физически, ако кажа, че нещо в техните партии не ми харесва??? Няма толкова агресия в никой друг, освен в привържениците на ГЕРБ... В стремежа си да го защитавате отблъсквате хората и те ви оставят да вилнеете на воля с цялата си увереност, че го правите с небивала интелигентност. Виждала съм мъже да обиждат жените си заради Бойко, виждала съм баща да се отрича от сина си заради Б. Борисов, виждала съм дългогодишни приятелства да рухват заради какво???? Заради глупост, при това в нечувани размери... Нека да съм проста, лумпенка, неграмотна, идиотка... няма значение каква, но в едно съм сигурна, че съм нормална... Защото нито виртуалната война, нито реалната нямат обосновка, защото политическите пристрастия нямат реална почва. Не ми натрапвайте мнението си, нито кого да харесвам или да обичам, това си е моя работа. Уважавайте правото ми на избор и ДА, само наистина интелигентен човек може да разбере това и то не защото онзи, който дори не се усеща как изглежда отстрани в страстта си, не е интелигентен, а защото не умее да усети момента, в който прекрачва границата. Защото е прекрачване на границата да оправдаваш агресия и да не пожалиш дори малки деца, едното от които е на 1 годинка. Защото е прекрачване на границата да обясняваш как някой сам си бил виновен, защото видиш ли не разбрал чувствата на "жертвите на окупация", които си бранили някакви си идеали. Защото сте склонни да оправдаете дори убийство и най-страшни престъпления и това съм го чувала от човек, който е изчел десет пъти повече книги от мен. Колко било незначително на фона на проблемите на страната няколко си загинали, които са оставени без болница, сякаш човешкият живот за тях е по-маловажен от каузата "Борисов".... И това е истина, и няма сила която да ме убеди, че има оправдание такова мислене и поведение... Надявам, че ще ви мине... Че някой ден ще се отърсите от този временна невменяемост, в която сте изпаднали. Човечество има 10 Божи заповеди, първите две от които:
1. Да нямаш друг Бог, освен мене...
2. Не си прави кумири и идоли...
И повярвай ми никога не съм разбирала тези думи толкова добре, колкото сега....
цитирай
126. eloiz - Кас,
27.06.2013 10:31
не мога да повярвам, че двадесет години страдание и натрупване на опит не стигат. Поне за мен, вече не съм в състояние да позволя на "хиляди протестиращи" и на неколцина играчи, правещи се на политици, да ме досъсипят - това е моята гледна точка от "неблагодарната" провинция, в която няма хора, защото поне 70 процента са в чужбина, няма работа, защото общината ни е фалирала , а бизнесът се крепи на чудо и на инат, и всички правим с безумно усърдие буркани, защото зимата за софиянци и за играчите може и да е напрегната, но за нас ще бъде кошмарна и ще има хора, починали от глад и студ. Знаеш ли как ме гледат бабичките в чантата, когато пазарувам в супермаркета? Още отсега.
цитирай
127. kass - 132. jeremy231
27.06.2013 10:33
:)... каквито и да са ни прогнозите - те спечелят, ние губим...
цитирай
128. kass - eloiz
27.06.2013 10:44
eloiz написа:
не мога да повярвам, че двадесет години страдание и натрупване на опит не стигат. Поне за мен, вече не съм в състояние да позволя на "хиляди протестиращи" и на неколцина играчи, правещи се на политици, да ме досъсипят - това е моята гледна точка от "неблагодарната" провинция, в която няма хора, защото поне 70 процента са в чужбина, няма работа, защото общината ни е фалирала , а бизнесът се крепи на чудо и на инат, и всички правим с безумно усърдие буркани, защото зимата за софиянци и за играчите може и да е напрегната, но за нас ще бъде кошмарна и ще има хора, починали от глад и студ. Знаеш ли как ме гледат бабичките в чантата, когато пазарувам в супермаркета? Още отсега.


Какво е някакъв си глад и умиращи баби на фона на националния идеал :)... Сами виждаме как се прави революция на идеалите, но за сметка на някой друг... Колко им е неприятно на идеалистите да се говори за пари, условия на живот, нещастие, страдание, умиращи в ужасни мъки онкоболни без лекарства. какво е една несправедливо осъдена душа на фона на борбата с комунизма? Виж при Качак, той дори сравнява днешните събития с чешката пролет, без да отчита разликата, че тогава хората са рискували собствения си живот, а не този на другите. Че тогава наистина не са се бунтували срещу глада и мизерията, а за идеали... Ноооо, няма, няма надежда да се променят нещата. Очевидно е, че има два свята в България, единият от които е излишен...
цитирай
129. jeremy231 - Напротив! Ние печелим винаги!
27.06.2013 12:15
kass написа:
:)... каквито и да са ни прогнозите - те спечелят, ние губим...

Каси, време е за един притчов виц.
Аврам се върти в леглото и пъшка. Жена му го пита:
-Аврам, какво става, та си притеснен?
-Имам да давам на Симан 1000 лв., ама ги нямам...
Ребека отваря прозореца и вика:
-Симон, Симан, чуваш ли ме?
-Чувам, Ребека, чувам!
-Мойто Аврам има да ти дава 1000 лева, нали?
-Така е Ребека!
-Ами, няма ги... И затваря прозореца.
-Хайде сега, Авраме, ти спи, а нека Симон се притеснява!
цитирай
130. kass - jeremy231
27.06.2013 13:04
jeremy231 написа:
kass написа:
:)... каквито и да са ни прогнозите - те спечелят, ние губим...

Каси, време е за един притчов виц.
Аврам се върти в леглото и пъшка. Жена му го пита:
-Аврам, какво става, та си притеснен?
-Имам да давам на Симан 1000 лв., ама ги нямам...
Ребека отваря прозореца и вика:
-Симон, Симан, чуваш ли ме?
-Чувам, Ребека, чувам!
-Мойто Аврам има да ти дава 1000 лева, нали?
-Така е Ребека!
-Ами, няма ги... И затваря прозореца.
-Хайде сега, Авраме, ти спи, а нека Симон се притеснява!


Хубав виц, само дето бедният народец зимата беше решил да приложи тази тактика, но номера не мина.... Не мина, защото тези които имат да взимат не са като Симан, ами си имат сериозна подкрепа от закона...:)...
Обаче гледам, че сега се мъчат да разпределят безсънието между длъжник и заемодател, ама да видим докъде ще стигне тази работа :)...
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1169031
цитирай
131. vmir - 133. kass,
27.06.2013 13:59
Кас, звучиш, сякаш не си ти, а изпълняваш поръчение. 4 години спорихме с теб общо взето разумно, толерантно, с вслушване и съобразяване, и нито един път през цялото това време не съм ти казал, че Бойко е бог или някакъв приоритет над приоритетите, от който да извеждам каквито и да било твърдения. Не си спомням нито един случай ти да си ме обвинила в такова нещо, и няма как да е имало, защото нямам причина да ти давам повод за такова нещо.

Сега изведнъж обръщаш палачинката и ни в клин, ни в ръкав, изкарваш, че робувам на обожествяване и идолопоклоничество към Бойко. Не вярвам, че наистина си вярваш, дори не само спрямо мен, а и спрямо останалите симпатизиращи на Бойко. Десетки пъти отговорих на нападките на злостни простаци през последните години в блога, че не съм член на ГЕРБ, и нямам нищо общо с тях, и ще ти кажа, че симпатизирам на Бойко не заради друго, а заради крайно примитивните лъжи и клевети по негов адрес и по адрес на всеки, който има капацитета да забележи този примитивизъм.

Просто няма вариант да предпочета примитивните разбирания на онези, които базират обясненията си на боготворене и кумири. Няма как с измислени тангристки ритуали да управляваш, и намирам подобни начини за правене на впечатление на хубави дами като теб за находчива ексцентричност, зад която не стои каквато и да било основателна представа за живота, хората и обществото. Ако потърсиш друга отправна точка на обясненията си, смятам, че няма да ти е трудно да забележиш, че в обясненията си от 133 - ти коментар просто обръщаш фактите на 180 градуса, а тръгвайки от глупостта, че Бойко е бог за симпатизантите си, няма как да стигнеш до полезно или работещо обяснение, а ще си изгубиш времето в доказване на клевети и мразене, за да ни си признаеш заблудата.
цитирай
132. kass - vmir
27.06.2013 14:12
Нито искам нещо да доказвам, нито съм способна да мразя някого... Причината за думите ми си я намери сам... Защото когато си говорим за примитивност, е примитивно да започваш коментара си с думите "Комунистка си" или да крещиш по някой че е "червен боклук", когато е дошъл да ти подаде ръка... Или, че всеки, който харесва Борисов е интелигентен, а който не е тъп и айде да не те цитирам...
Уффф, остави, няма смисъл... както и да е...
цитирай
133. kass - vmir
27.06.2013 14:25
П.С. Виждам, че изпитваш същото раздразнение, когато те причисляват към някаква група, неумеещи да водят разумен спор, само защото си на друго мнение... Е, поне надявам се, си започнал да ме разбираш...
цитирай
134. jeremy231 - Каси, ако говорим сериозно за икономика и право, то "другарите"
27.06.2013 17:28
монополизираха всичко. Когато бяха "другари" взеха всичко в страната. Когато заебаха "другарството" и станаха "господа", въведоха термина "естествен монопол" и си го делнаха по между си. Дори с моите бегли, повърхностни и очевидно лаишки познания по икономика, мога да дам поне 3 начина за справяне с "естествен монопол". Само погледни казуса Златев и Нефтохима. На 2 пъти искат да му отнемат лиценза и на 2 пъти съдът /българския съд/ присъжда и потвърждава монополно положение на пазара. Факт е, нали?
цитирай
135. kass - jeremy231
27.06.2013 17:48
jeremy231 написа:
монополизираха всичко. Когато бяха "другари" взеха всичко в страната. Когато заебаха "другарството" и станаха "господа", въведоха термина "естествен монопол" и си го делнаха по между си. Дори с моите бегли, повърхностни и очевидно лаишки познания по икономика, мога да дам поне 3 начина за справяне с "естествен монопол". Само погледни казуса Златев и Нефтохима. На 2 пъти искат да му отнемат лиценза и на 2 пъти съдът /българския съд/ присъжда и потвърждава монополно положение на пазара. Факт е, нали?


Няма ли нови правила за изборите и нови лица готови да поемат нов курс, няма да има промяна.... Тези, онези... все тая... кучетата си лаят, кервана си върви... Носталгия по отминали времена, суета, песни и танци на народите, но не и конкретни виновници и искания за конкретни мерки. Петър Стоянов навремето се бореше с комунизма като свиреше на китара и пееше песни на Битълс. Сега отново опияти за свобода и не знам си какви възвишени щуротии, докато в това време се отлагат решения, бавят се дела, разпределят пазари и т.н и т.н. Но кой му е виновен на Пурко, че не си гледа опърпаните от носене гащи и си мисли, че изнемощял от бедност ще се пребори с мафиоти с чудовищни капитали, медии и всякакви методи за влияние на масите. Какво да се прави като не се разбира, че с емоции не става нищо и че емоциите дори работят в полза на политиците, нали затова ги провокират...
http://bulgarski.pogled.info/news/46750/Hepaningat-v-Sofiya-veche-raboti-za-GERB

Дълго, дълго ще се гърчим, но сами сме си виновни...

П.С. Единственият осъден след натиск от народа е Цар Киро, но и той не понесе отговорност за всичко, за което трябва... :)...
цитирай
136. jeremy231 - Каси, аз не вярвам, че комплекта Станишев, Доган/Местан, Болен
27.06.2013 19:01
ще направят необходимото за нови правила. Абе, ако ти кажа, че съм станал комунист, ще ми повярваш ли? Или куче МЯУ да каже? В интерес на истината, след едни нови и извънредни парламентарни избори вероятността за нов кодекс е в пъти по-голяма. Който се е хванал на въдицата на комунетата, ако остане жив, ще черпи.
цитирай
137. vmir - 141. kass,
27.06.2013 19:59
kass написа:
П.С. Виждам, че изпитваш същото раздразнение, когато те причисляват към някаква група, неумеещи да водят разумен спор, само защото си на друго мнение... Е, поне надявам се, си започнал да ме разбираш...


Партиите и държавите са силни не, защото са от ангели, а защото поставят всеки там, откъдето да помага най-много за силата на групата и да й пречи най-малко. Грижат се и за това, политиката да не се извежда от моментни отношения, емоции и недоразумения. Не е учудващо, че всяка група се втвърдява пред вида на външна опасност, затова е важно да се разграничава ясно политиката от личното отношение. Това е много съществено, и ако човек не внимава, отговаря на доброто с лошо, и в същото време с всички сили пречи на подобряването на нещата.
Писал съм например няколко постинга за банковата политика. Защото виждах как опозиция и банки задружно оплюваха правителствената политика, за да си задържат приходите, без оглед на кризата и това, че хора са самоубиват на няколко стотин лева дългове. И успяха да убедят всеки лумпен въобразил си, че е роден за велик бизнесмен, че правителството му е е виновно и за бизнеса, и за самозапалванията. Е, редно ли е отговорен човек да отвърне на такива с тяхната мярка и да се затръшка и кълне, че самозапалванията и отчаянието са не заради правителството, а заради оставката му? Защо трябва да си губим времето в подобна схоластика?

Е, ако много хора не могат да вдянат, че банките имат много по-големи възможности да му стъжняват условията за живот и изява от мърлявия чиновник в общината, който ще го раздразни 2-3 пъти в годината, за каква оправия може да се говори изобщо? Обаче лумпена плюе по всеки, който му каже нещо вярно, и точно това се случваше през последните 4 години, и не виждам защо си очаквала грозно руганите 4 години да бъдат любезни с теб след изявлението на съидейничката ти.
цитирай
138. orlinpetkov - :)
27.06.2013 21:48
kass написа:
Стига с тая вяра бе Ори, то нещата не стават с вяра, а с натиск и действия... Остана да кажеш сега, че очакваш и Господ Бог да слезе да от небето и да ти приеме необходимите закони :)...

цитирай
139. kass - 144. jeremy231 - Каси, аз не вярвам, че комплекта Станишев, Доган/Местан, Болен
27.06.2013 23:05
Това значи, че не вярваш на себе си и другите протестиращи, че можеш=те да ги принудите. А тях това много добре ги устройва :)... Защото ако си повярва народа, Цар Киро няма да е единственият осъден под натиск и народно недоволство...
цитирай
140. kass - vmir
27.06.2013 23:18
Принципно не обичам сваляне на правителства за щяло и нещяло, предпочитам да ги натискаме да работят, да им търсим сметка, да им даваме зор... свалянето трябва да е само в случай, че преминат границата и започната да се налагат над волята на хората и така ще предпочитам до момента до който не видя реална опозиция да го прави вместо мен... Колкото до отношението, бъди спокоен нямам навика да смесвам личното отношение с политическото такова, просто предпочитам да ми се гласува повече доверие на личните ми преценки, вместо да ми обясняват сякаш съм бебе и изръсвам глупост след глупост. Прав си за банките че могат да ти вгорчат живота, но и аз имам какво да ти кажа за това как може да ти се вгорчи живота от някоя наредба например. т.е. ГЕРБ имат и лоши черти и грешки... което може да ни завърти в един безкраен и безсмислен спор, който не виждам смисъл да водим. Ти може би ще ми кажеш, че другите са още по-коварни от него, че са престъпници и т.н., но аз не обичам повърхностни неща и ако след 3,5 години управление държавата е на същият хал или по-лош нямам повече толеранс за даване, защото явно се работи мудно, недообмислено и неефективно... Освен това след февруарските протести научих един много важен урок и той е, че вместо да чакаш спасител, можеш да се спасиш сам при това на национално ниво. Вярно, иска се много постоянство, защото никой не се интересува от теб, твоите претенции и права, но ако не ти липсва хъс да го направиш, в крайна сметка ще успееш...
цитирай
141. vmir - 148. kass,
28.06.2013 05:21
Напълно съм съгласен с теб, но с едно уточнение – за повърхностните неща. За мен повърхностно е твърдението, че държавата е на същия хал, както преди ГЕРБ. При положение, че БСП толкова много реваха, че асфалта не ставал за ядене, да твърдиш такова нещо значи, че признаваш за напредък САМО изяденото. Е, 20 години преди това се бяхме задоволявали само с едното ядене, я бяхме ли доволни?

И да приемам за чиста монета твърденията на същите тези патологични лъжци от БСП, и пуешкото им преповтаряне от правителството, че сме по-зле от всякога? След като при тях, докато световната икономика летеше нагоре, нашата падаше в пъти, а през последните 4 години световната икономика падаше, а нашата практически се задържа! И ти ще чакаш от това правителство да ти решава проблемите, след като ти казва безсрамно в очите, че да ти паднат доходите с пъти било по-добре, отколкото да ти се задържат??? И, ще чакаш да те спасяват от монополите и от олигархията същите, които подхвърляха на банките подигравки в некомпетентност и авторитарност за правителството всеки път, когато правителството молеше банките да свалят лихвите? Или не знаеш, че лихвата е цената на капитала и от нея зависи какво можеш или не можеш да си позволиш в бизнеса?

Че, то е по-разумно да чакам от умрял писмо, отколкото работа от такива, които ачик ми показват, че няма да им мигне оченцето да свалят доходите колкото само те намерят за достатъчно.
цитирай
142. jeremy231 - Да бе, не вярвам в себе си. :-))) Казвам, че опитът им да отложат неизбежния си край,
28.06.2013 10:19
kass написа:
Това значи, че не вярваш на себе си и другите протестиращи, че можеш=те да ги принудите. А тях това много добре ги устройва :)... Защото ако си повярва народа, Цар Киро няма да е единственият осъден под натиск и народно недоволство...

като ви баламосват, че ще измислят справедливи правила за избори. Мога да се обзаложа предварително, че няма да заложат люти санкции за купуване на гласове. Ще замаскират и секциите в Турция, като ще приложат една и съща схема за останалия свят. Касенце, дяволът се крие в детайлите. Примерно, в една секция е практически невъзможно да гласуват повече от 2000 души. И то при свръхорганизация и гласуване на бегом.
Малка сметка: 13 часа избирателен ден=780 мин
Разделен списък на 2=1560 мин /520 гласували
Разделен списък на 4= 3120 мин /1040 гласували
Ако не се туткат повече от 3 мин. /това е средното време за гласуване на млад и грамотен човек с изрядни документи и вписан в списък/ смятай сама.
От тук нататъка, всеки протокол, който съдържа над 1100 подадени гласа подлежи на стриктна проверка.
цитирай
143. kass - vmir
29.06.2013 11:08
При положение, че БСП толкова много реваха, че асфалта не ставал за ядене, да твърдиш такова нещо значи, че признаваш за напредък САМО изяденото. Е, 20 години преди това се бяхме задоволявали само с едното ядене, я бяхме ли доволни?

vmir , съгласна съм с теб, че човек не трябва да гледа само да се наплюска и в това да се измерва цялото му щастие, какъвто подозирам е намека ти. Но стремежа към напредък не бива да минава през смъртта на хора. Подобно мислене може да оправдае и робство дори. Никоя система, която извършва своите представи за напредък, идеална държава и каквото още решиш не заслужава подкрепа, ако взима по пътя си жертви.... Докато не разберем, че животът е най-висша ценност, особено при толкова ниска раждаемост и висока смъртност не можем да имаме никакъв напредък, защото напредъка е именно в запазването на човешкият живот... Усещаш ли как стигаме до прозрението, че ситият на гладният не вярва... И усещаш ли колко е арогантно богаташа да разправя на изнемощелият от мизерия, колко е възвишено и морално да си беден и гладен, без самият той да е готов да се отдаде на бедност, следвайки своята философия... Подобно е когато жертваш някой друг под веруюто, че е геройство да загинеш в борбата срещу лошите, но без да си готов да се саможертваш самият ти... Няма цивилизовано и развито общество, в което хора умират от глад, ако ще да има и златни магистрали... Ние отдавна изоставихме състраданието, отдавна се стремим към развита Европа, прескачайки няколко
стъпала по стълбичката нагоре и които ни връщат назад, защото колкото повече се вдигат данъците, толкова по-малка е събираемостта им и в крайна сметка постъпилите средства са по-малко и водят до колапс. Това се случва с електроенергията, парното, от което хората се откзваха масово, местните данъци и такси и т.н. и т.н. именно защото искаме да прескочим към развитието неотчитайки дали не вдигаме летвата прекалено високо и дали ще можем да я прехвърлим...
цитирай
144. kass - jeremy231
29.06.2013 11:46
Откакто станах безпартийна се чувствам истински свободна. Вече не ми се налага да защитавам никой, нито да мразя някой, нито да се карам с любими хора, защото мислят различно. Препоръчвам ти филма "1984"
http://www.vbox7.com/play:2445b38a56
надявам се да ти станат ясни някои неща... Ако искаме да се преборим с партията, трябва да я извадим от ума си и да спрем да се страхуваме. Неотложния край няма да е скоро. В много фирми работниците гласуват от страх да не си загубят работата. Работодателите им са обвързани с определени партии и сами следят профилите на служителите си в социалните мрежи... Когато един народ живее във война и жертва сънародниците си в името на някаква партийна идея, няма да се освободи, а ще смени завоевателя си. Днес ние трябва да се насочим към това, което ни устройва всички, за да се освободим от партийни пристрастия заслепяващи нашата обективност... Чак тогава ще изтръгнем злото...
Това с детайлите е чудесно, но трябва да поставиш въпроса пред други хора, които имат властта да направят нещо и да не забравиш, че твоята власт е над тяхната и имаш право да го изискваш...
цитирай
145. jeremy231 - Книгата 1984 г. съм я чел на ксерокопие, още когато беше забранена.
29.06.2013 13:17
kass написа:
Откакто станах безпартийна се чувствам истински свободна. Вече не ми се налага да защитавам никой, нито да мразя някой, нито да се карам с любими хора, защото мислят различно. Препоръчвам ти филма "1984"
http://www.vbox7.com/play:2445b38a56
надявам се да ти станат ясни някои неща... Ако искаме да се преборим с партията, трябва да я извадим от ума си и да спрем да се страхуваме. Неотложния край няма да е скоро. В много фирми работниците гласуват от страх да не си загубят работата. Работодателите им са обвързани с определени партии и сами следят профилите на служителите си в социалните мрежи... Когато един народ живее във война и жертва сънародниците си в името на някаква партийна идея, няма да се освободи, а ще смени завоевателя си. Днес ние трябва да се насочим към това, което ни устройва всички, за да се освободим от партийни пристрастия заслепяващи нашата обективност... Чак тогава ще изтръгнем злото...
Това с детайлите е чудесно, но трябва да поставиш въпроса пред други хора, които имат властта да направят нещо и да не забравиш, че твоята власт е над тяхната и имаш право да го изискваш...

Аз, за това съм на улецете. Освен това, нещо не щат да ме нарекат "червен боклук" да си призная. Не щат и да ме срещнат Юрушистите посред нощ. Хем си имаме едно кръчме наблизо.
цитирай
146. vmir - 151. kass,
29.06.2013 13:53
Да, ситият на гладният не вярва, но но да приемаш, че просперитета е постижим само чрез масов глад, е фатална заблуда. Защото хората са различни, и има такива измежду тях, на които не им мигва оченцето, да се докопат до средствата на онези, които ги предоставят за подпомагане на изпадналите в беда не по свое решение и желание. А тези ненаситни хора, които в преобладаващия брой от случаите успяват да обсебят или отклонят даренията, не само нямат нищо общо със случайно изпадналите в беда, но и са пречка за усилията им да се справят с лошия си късмет. Ако не ми вярваш, дай обява, че си подаряваш машината на човек, за който продаването й ще бъде със 100% сигурност спасение, и ще се изненадаш от броя на “непоколебимо” решените да си драснат клечката, ако не им я дадеш. Ако ли пък я продадеш и предложиш направо парите от продажбата, кандидатите ще се удесеторят...

На кого ще помогнеш, и ще бъдеш ли добра да посочиш кой лично трябва да се отказва от парите си, за да не попадат и хора в твоето положение под собственото ти осъждане, и да бъде искането ти безупречно и справедливо?

Да, сигурно няма умиращи от глад където има добри магистрали, защото магистралите свалят разходите по транспорта, запазват качеството на стоките, намаляват времето за доставка, с което ускоряват завъртането на капитала и печалбите без да вдигат цените. И това - на всеки един етап от момента на добиване на суровините, през транспорта им до заготовъчните или преработвателните предприятия, после транспорта им до търговските складове, после пък на транспорта им от търговските складове до производствените предприятия, после пък от производителя до търговската мрежа, накрая пък от търговската мрежа до домът на производителя.

Без да броим и пътуванията на потребителя за обикаляне и избор, пътуванията за сервиза и обслужването, пътуванията на всеки един в цялата тази система до местоработата му и след това обратно до в къщи, а на теб не ти допада намаляването на всички тези разходи ли, или смяташ, че трябва да се отлагат докато не се решат останалите проблеми, но я ми кажи откъде ще вземеш парите за решаване на проблемите, след като потребителя е финансово смазан с калкулацията на всички тези многократни разходи, които му вдигат цените 2-3, а понякога и повече пъти в сравнение с държавите, където хората имат транспорт, по които не си трошат колите, стоките и нервите? Защо слушаш злостния Станишев, че асфалта не ставал за ядене? Станишев има една грижа – да ни пречи да следваме постиженията, донесли благоденствие на много други.

Данъците ни не са високи, но ни идват много, защото признаваме единствено печалбата, а тя е разликата между приходи и разходи, и няма шанс да я увеличиш, докато нехаеш за разходите. Обратното – колкото по-благовидни поводи намираш, да отричаш значението на разходите, толкова повече ще пада печалбата. А като изключим кражбата, печалбата е единствения източник на капитал, респективно - на инвестициите в намаляване на разходите които, ако раздаваш на нежелаещите да работят, няма как да противодействаш на естествения ръст на цените.
цитирай
147. kass - vmir
29.06.2013 15:44
Караш ме да пиша по много, но май ще оставя този разговор за следващите дни когато ще се видим на живо :), ако успеем де... Само ще вметна, че в страна, в която данъците са най-ниски, заплатите също, а твърдят че и с тока е така би трябвало да има опашка от инвеститори, пък чудно, че никой не се натиска... В общи линии хората по малките градчета и селата биха били доволни от някое носещо им прилично съществуване месечно възнаграждение, тъй че биха се зарадвали много на един такъв инвеститор. Да ама няма такива мераклии поради ужасна корупция, бюрокрация и всякакви спиращи развитието на бизнеса наредби... Поради тази причина моето дарение, било парично, било на техника няма да решат трайно въпроса, нито мащабно, затова и когато строиш магистрали, но натоварваш бизнеса с излишни разходи, още по-лошо не се разплащаш с бизнеса и водиш до нечувана междуфирмена задлъжнялост, няма как да не доведеш до увеличаване на фалитите, от там на безработицата, след което до масова бедност и глад... Не слушам Станишев, дори сменям канала като се появи, пък и много се отплеснахме, защото въпроса беше, че няма как да смяташ, че цитирам: (не теб, а други ентусиасти) "никога повече БСП" без преди това да има "строй се, преброй се" и няма как с ужас да не видите, че след протестите, особено след като засегнахте социалния и много болезнен за хората момент, как БСП се връща на власт на другите избори, ако падне Орешарски сега и няма нови изброни правила... най-малкото е нужно да падне 4% бариера за да влязат повече партии и да разбият двуполюсния модел, пък и да се родят нови политически лица в крайна сметка... понеже нали затова ме наричат "комунистка", защото отлично разбират, че който не гласува за ББ, увеличава шансовете на БСП... Само,че не искам да избирам по-малкото зло, а искам нов курс на държават и най вече президентска република. Когато президента започне да прави правителството, а не парламента, двуполюсния модел ще се разбие...
цитирай
148. kass - jeremy231
29.06.2013 15:54
Аз, за това съм на улецете. Освен това, нещо не щат да ме нарекат "червен боклук" да си призная. Не щат и да ме срещнат Юрушистите посред нощ. Хем си имаме едно кръчме наблизо.

Не смеят, защото протеста е смесен. Виж как се дразнят хората като кажа, че в Пловдив е организиран от ГЕРБ. Но това е самата истина и онзи ден други хора също са били изгонени от протеста като нас. Изобщо всеки, който каже, че сваля правителството, но не иска ГЕРБ на власт вижда много зор и бива изгонен и охулен като комунист и провокатор :))))... В София това няма как да стане, явно кметицата ви е по-либерална, отколкото нашият Тотев... :))))...
цитирай
149. vmir - 155. kass,
29.06.2013 18:24
Ще се радвам да се видим отблизо. Обаче, сега да ти кажа, че никой не е луд заради ниски данъци да се обвързва с истерици, които могат да се отметнат и да го изкарат виновен за всичко, което им скимне. Не слушаш Станишко, а си възприела твърденията му, че ГЕРБ са виновни за рекордната междуфирмена задлъжнялост. Е, добре, ти не си чула Станишко нито един път от хилядите, в които го е повторил, но и не си го казала преди него, нито преди клакьорите, които го повториха милиони пъти след Станишко.

А, това поне е елементарно, защото, ако фирмите имаха възможност да теглят заеми на достъпни за тях условия, не биха се изкушавали една друга да се “спасяват” с взаимни задлъжнялости, (често в натура), които влошават фиансовата им ликвидност чувствително повече, отколкото само с недостига на кеш. Защото, да продаваш стоките на партньора или клиента си, или да ги ползваш, за него е добра възможност, но ако го направиш, едва ли ще ги продадеш по-добре от него, а да ги ползваш от немай къде, никой няма да ти плати извънредните разходи и загуби в тази връзка. Ако обаче банките ти предлагаха приемлив кредит, не само щяха да ти спестят тези неудобства и загуби, но щяха да ти спестят и голяма част от нервите по разните му там наредби, имащи имащи връзка с всичко това.

Самият аз, като видя някой да бие самара вместо магарето, бягам надалеч от толкова глупав човек, а ти вярваш, че чужденец ще дойде да вложи пари в бизнеса му, след като от километри си личи колко му е акъла. Нима не е очевидно, че същия, който е в състояние да убеди въпросния пишман бизнесмен, че банките са му съмишленици в борбата срещу правителството, един ден ще изкара и мен виновен за проблемите му, а тогава ще си видя парите си, когато си видя врата без огледало...

Свалянето на избирателния праг е груба грешка, защото с настоящото състояние на обществените порядки и представи, в НС ще нахлуят съвсем неадекватни екземпляри, които от безхаберие и безотговорност, ще се предлагат на килограм живо тегло.
цитирай
150. eloiz - Кас,
30.06.2013 10:33
такава революция се нарича "самоизяждане", или греша?
цитирай
151. djgator - ето и от мен
21.07.2013 18:36
http://djgator.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/07/21/karnatest-novoto-bylgarsko-izobretenie.1132109
цитирай
152. анонимен - Такова чудо не бях виждал до сега. ...
25.07.2013 16:40
Такова чудо не бях виждал до сега. Задръстили сте сървъра. От мен само поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4269372
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031