Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2014 16:06 - От "осанна" до "разпни" го
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 38022 Коментари: 63 Гласове:
59

Последна промяна: 23.11.2014 23:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Българите сме страстен народ. Във всяко нещо влагаме емоции и о" сърце мирно не стои. Още кога поета го е казал:  
"... силно да любя и мразя...".
   И така всеки българин трябва да внимава, когато става любимец на родната публика, защото от "осанна" до "разпни го" има само една малка стъпчица. Мисля, че подобно нещо се получи и с българския боксьор Кубрат Пулев. Невероятните му двадесет победи в професионалния бокс, в тежка категория, го направиха безспорен фаворит в българските, жадни за прослава сърца, но го и натовариха с огромни очаквания. Нали сме жадни за прослава, искаме винаги победи, категорични, безапелационни, красиви, дори виртуозни, подправени с великодушно поведение и благородство, от красиви хора с патриотичен дух. Абе изобщо - икони за целия свят. За да видят всички какви деца ражда майка България.
Чудесно, но защо всички забравят великите слова на Левски "Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя - губя само себе си"? Не е ли така и с българският боксьор? Ако беше спечелил, щяхме да бършим радостни сълзи пред телевизорите, да пищим от гордост и да се задъхваме от чувството за величие. Но тъй като загуби, въпреки че загуби мача само той, а покрай мача и авторитет, и самочувствие, то доста хора приеха загубата му като лична.

 Тези хора ми приличат малко на моя син, когато беше шест годишен. Имаше успешна изява и аз реших да го възнаградя щедро. Заведох го в зоопарка, обядвахме в ресторант, купих му захарен памук, качи се на разни люлки и така цял ден глезотии. Но накрая се наложи да му откажа сладолед, времето беше хладно, пък и бяхме попрекалили с харчовете. И тогава... сълзи, сополи, сръдня, фръцкане... Целият всерадостен ден отиде на кино и сина ми си легна вечерта с чувство на обида. Само дето тогава беше шест годишен, а хората, които сега са толкова огорчени от представянето на Кубрат са големи мъже и жени, и е някак непристойно да се държат като шестгодишни хлапета.

  Кличко бил размазал Кубрат. И аз бих си го помислила, ако не бях гледала трите загуби на Кличко, в които наистина имаше брутално насилие върху настоящият шампион и трите загуби са с нокаут, едната от които във втори рунд. Това попречи ли му да стане световен шампион и да не изпуска титлата вече десет години? Кличко изигра мача без много бокс, според мен, без да разбирам от бокс, разчиташе на грешка от страна на Кубрат, която да използва за да нанесе безпощадния си удар и го направи, и в първи, и в пети рунд. Кубрат търсеше боя, но тактиката му не проработи и беше победен. Това е положението.

 Някой ще каже, че е било рано за този мач, но след двадесет победи без нито една загуба е задължително да атакуваш титлата. Е, добре де, може и да не е задължително, но е част от играта. Други недоволстват от публиката, държала се недостойно, може би, но постигна целта си, наистина успя да накара Кубрат да се почувства подкрепен, от единен и всеотдаен народ, който е зад него и в добро, и в лошо. Дано само сега не оставим друго чувство в него с безкрайните си коментари за кварталния побойник, защото всички знаем, че квартален побойник не може да спечели двадесет мача в тежка категория на професионалния ринг.
В заключение ще кажа само, че трябва да се гордеем, че вероятно следващите двадесет, а може би повече години ще говорим с носталгия за Кубрат, така както говорим с носталгия за футболистите спечелили четвърто място в света, защото в спорта рядко стават чудеса. В малка и чезнеща от демографски срив България трудно ще се намери втори като Кубрат Пулев...

 Използвам случая да поздравя и нашите талантливи деца, които ни накараха да бършем сълзи от гордост и да пищим в еуфория, че Европа даде своя глас за България.

http://youtu.be/vP2_TZQvJ1k
http://youtu.be/axpRWY6e7Uo6e7Uo




Гласувай:
60



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
17.11.2014 16:35

Отново ми доставяш удоволствие с разсъжденията си. Без да се смяташ за спец, в твоя постинг има много вярна и трезва оценка – за разлика от повечето, които видях, а са написани от хора с доста по-големи претенции. Едните се радват, че българин е загубил. Другите отказват да видят, че каквито и да са били причините, Кличко стоеше по-добре на ринга. Първите смятат, че украинецът e извършил едва ли не свещенодействие, блъскайки Кобрата при нокаута /било спортсменско – спестил му по-сериозен удар/. Bторите говорят така сякаш Пулев е победил.

Добре, че поне ти не противопостави Кобрата на Крисия. И това измислиха - конфликт между тях/!!!!!/.

Благодаря!

цитирай
2. kass - tutankhamon661
17.11.2014 16:45
Така е фараоне, както трябва да си признаваме загубите, така трябва да умеем и да отбелязваме победите... Не може да сме ту в едната, ту в другата крайност...
Имам един въпрос, щом Кличко е толкова велик боксьор, защото лежеше на рамото на кобрата почти през цялото време? :)... Тактика може би?
цитирай
3. tutankhamon661 - 2. kass - tutankhamon661
17.11.2014 17:36
kass написа:
Така е фараоне, както трябва да си признаваме загубите, така трябва да умеем и да отбелязваме победите... Не може да сме ту в едната, ту в другата крайност...
Имам един въпрос, щом Кличко е толкова велик боксьор, защото лежеше на рамото на кобрата почти през цялото време? :)... Тактика може би?



Защото в крайна сметка наистина беше притеснен. Точно заради опита си той не може да изключи евентуална загуба – видял е 2 и 200, т.е. знае че винаги съществува такъв вариант.

Цяла година отлагаше двубоя и в крайна сметка ако зависеше от него, нямаше да участва. Hо го принудиха – да се бие или да освободи поясите.

Hаивно e да се говори, че приел Кобрата за спаринг. Кой бяга цяла година от “слаб” противник?

цитирай
4. kass - tutankhamon661
17.11.2014 18:38
И аз така мисля. Кличко бил дал урок на Кубрат. Урок по какво?
Но поне можем да спокойни за българския бокс, квартални бабаити колкото щеш в България, всеки месец можем да пращаме по един срещу Кличко, гледай какви кинти падат само, ще се измъкнем от вечната криза за нула време :)...
цитирай
5. deathmetalverses - Здравей, Ивет!
17.11.2014 18:56
За късмет, днес те е посетила музата... И това ме зарадва, защото скоро няма да мога да вляза във ФБ, за да ти пиша там; Ще се възползваш ли от поканата за блогерска среща на 23-ти, в неделя, ресторант "Бунарджика", от 11 часа? Лека вечер! Здравко Б. Спасов
цитирай
6. kass - deathmetalverses
17.11.2014 19:11
не, че ме е посетила музата толкова, колкото ме подразниха страстите около боксовата среща между Кубрат и Кличко... То бива толкова да се фантазират хората, ама чак пък толкоз. Дразни ме когато някой се прави на умен върху гърба на друг. Също и това колко дивашки бил бокса и как не бил спорт. Ми щом има категории, съдии и правила защо да не е спорт, пък макар и малко хард... Цялата работа ми заприлича като страстите около пушенето, всички непушачи разправяха колко е цивилизовано да не пушиш, но го правеха по най-просташкият възможен начин :)...
Поздрави!
За срещата е трудна работа да дойда, много ми е натоварено сега на работата....
цитирай
7. malkiatprintz - Комплексарска му работа. От една ...
17.11.2014 20:13
Комплексарска му работа. От една страна се възприемаме за по-най от всички и във всичко, от друга страна - неистово искаме някой да ни го докаже, за да се убедим, че сме прави, от трета - за пет пари не можем да приемем, че може и да не сме. С малки изключения седим, неспособни да си забършем дори задника и ни иде да се ухапем по същия този неизбърсан задник от яд, че някой, на когото сме възлагали всичките си надежди с гърлен грохот, юмруци и средни пръсти, да дойде поне малко от малко да ни го забърше, не е успял да ни го забърше (не че е възможно някой друг да го забърше, но илюзията е нещо силно и - особено за нас - сладко). И най-смешното е, че нямаме силата на духа дори това да си го признаем и винаги ще се намерят хора, които, отново с гърлен грохот, юмруци и средни пръсти, ще доказват кой какво е постигнал в махалата, кой кога е ходил прав под масата и "тинайшликойсъмязбе!"
А можем. Но ни мързи. Пък и ако няма келепир... така че пред телевизора, по чехли, в очакване на някой Кубрат, е по-лесно.
цитирай
8. kass - malkiatprintz
17.11.2014 20:29
Ма то остави друго, ми е и много смешно принце. Тези хора забравиха ли характера на Христо Стоичков. Сигурно не псуваше и не нареждаше съдиите както му дойде. Но щом вкарва голове може и да не е чак толкова възпитан :)... Да стиска ръката на победителите? как пък не... Но сега голяма истерия, голямо чудо, че Кубрат не уважавал Кличко. Ми и аз не го харесах, какво му висеше на врата през цялото време, а после защо го нарекли момиче... Одеве четох коментара на Тайсън, в който е категоричен, че по негово време Кличко щеше да види титла на кукуво лято, защото в мачовете на Тайсън се раздават крошета, а не прегръдки :)... Изобщо в Америка са доста разочаровани от ниското ниво на организация в Европа.
http://www.sportal.bg/news.php?news=518726
цитирай
9. kanibal - Това е върхът на оварваряването на ...
17.11.2014 21:33
Това е върхът на оварваряването на нацията(.
Една млада и интелигентна жена, симпатична на вид, да защитава една гадна месомелачница като професионалния бокс, който предизвиква погнуса у жените с усет към красотата.
Това ли трябва да гледаш, миличка - тия гадни отвратителни битки на орангутани?
Това ли те кара да се чувстваш горда, че си българка - един кретен?

Може би ще си помислиш пак и ще достигнеш до извода,че има други национални ценности.
цитирай
10. kanibal - Деградацията на нацията е пълна. ...
17.11.2014 21:35
Деградацията на нацията е пълна. За...те я тая държава и идете да живеете в Украйна:)
цитирай
11. kass - kanibal
17.11.2014 21:51
Айде пък сега. Горили, маймуни и не знам си какви още... Ми такъв е спорта какво да направя, какво да правим с всички спортове с яки мъжаги като щанги, сумо, борба и всички други бойни спортове??? Ми мъжка му работа, не съм длъжна да го разбирам, но щом има български спортист постигнал толкова много в бокса, какво да се правя на изтънчена и ужасена от варварството в този спорт ли??? Е, съжалявам ако не ви харесва, ама не съм чак префънцунена, оставям това на мъжете, които не обичат да влизат в схватки с който и да било друг мъж.
цитирай
12. kanibal - Толкова е хубав тоя коментар, че ти го препращам.
17.11.2014 22:08
13. raders - Истината е, че това не е спорт. Да се ...
17:31
Истината е, че това не е спорт. Да се кефиш от кървища означава, че животинското преобладава при вида хомосапиенс. И забравете всички тези патриотични тупурдии; гадно е!



Да пишеш хиляда думи за един балък и само с три реда да поздравиш момичетата, е доста нелепо.
Кой ти говори за префърцуненост? Просто в природата на жената е да мрази тези варварства?
Има и много мъже като мен и колегата, които се отвращават от тая диващина.
Извини ме, че съм малко груб, но не е лично към теб, а по принцип.
цитирай
13. kass - kanibal
17.11.2014 22:43
Ама какво значи не е спорт? Това не разбирам? има ли съдии, категории, правила... Ми като смятате, че е жестоко поведете борба срещу кървавите спортове, защо пишете тук и се възмущавате на хората, които са гледали мача... Коридата е варварство - ДА, и правилно, че я забраниха, защото животното е жертва. То няма равен шанс. В бокса шансовете са равни... Аз не гледам бокс по принцип, гледах мача заради Кубрат, и примижавах в опасните моменти, но това не значи, че трябва да давам тон на света какво да харесва и какво не... И се подразних от цялото това желание всеки да се прави на аристократ на чужд гръб. Факт е, че никога не сме имали такъв боксьор и това ме радва, както ме радва и когато гимнастичките ни печелят, и когато децата пеят и печелят престижни места, и когато шахматистите ни побеждават, и математиците и физиците също. Може би защото съм спортувала като дете, може би затова има известен спортен хъс в мен... Ще напиша хиляда думи за всеки, постигнал толкова много в един безпощаден спорт. Два пъти по толкова, с далеч по-остър тон бих написала за Крисия, Хасан и Ибрахим, ако някой си бе позволил да омаловажи усилията им и успехите им... Защото хейтърството никога не е било признак, нито за благородство, нито за интелект, нито за човек с претенции че умее и знае повече от другите в някаква област...
Поздрави!
цитирай
14. kass - Ok...
18.11.2014 00:53
Кличко може и да удря точно и прецизно, със голяма сила, но не прави никакъв бокс. Никой боксьор не го уважава, както Кубрат, така и Тайсън и много други. Защото "стилът" му е абсурден за този спорт. В голямата си част от времето просто виси на врата на противника си и го натиска с цялата си тежест, докато го изтощи. Пуснете си мачовете на Кличко, изгледайте и тези на Кубрат, в първите ще гледате нещо средно между борба свободен стил с боксови удари, във вторите ще гледате бокс... Това е моето мнение.
цитирай
15. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
18.11.2014 01:23

След като го видях написано на толкова места, вече няма как да се въздържа.

Хората, които смятат бокса за варварски, би трябвало да мислят така и за рок музиката. Нали помните, че преди 1989г едни хора с подобни разсъждения забраняваха рока, защото бил “дивашки и опасен за младежта”. Както казва човекът на моя аватар “Забраняват всички, които не пеят за цветенца, слънце и дечица, играещи с топка на зелена поляна”.

Абе, хора, вие не изпитвате ли някакви по-силни, по-диви емоции? Ако използвам езика на музиката:

Всичко ли трябва да е цигулки? Няма ли жици, барабани ...?

Див секс не правите ли? Необуздан, неконтролируем ..... Или само по график – точно между 21:30 и 22 часа, с точно определено времетраене и брой докосвания? Няма ли нещо спонтанно?

цитирай
16. dinkov - Динков
18.11.2014 01:38
kass - всеки има право на мнение. Ще ти напиша моето. Остатък съм от "соца", така се самоопределям и никога, дори в най-смелите си мечти не съм си мислил, че ще гледам българин да оспорва тази титла. Тези които злорадствуват никога през живота си не са се качвали на ринг, тепих, подиум и т.н. Просто не са истински спортисти, затова и не разбират за какво става дума. Браво на Пулев и въпреки, че загуби ще се радвам, ако България има повече спортисти като него.
За позицията ти в постинга от мен + 1.
Поздрав.
Ицко
цитирай
17. tikoev - Кличко може и да удря точно и прец...
18.11.2014 01:40
kass написа:
Кличко може и да удря точно и прецизно, със голяма сила, но не прави никакъв бокс. Никой боксьор не го уважава, както Кубрат, така и Тайсън и много други. Защото "стилът" му е абсурден за този спорт. В голямата си част от времето просто виси на врата на противника си и го натиска с цялата си тежест, докато го изтощи. Пуснете си мачовете на Кличко, изгледайте и тези на Кубрат, в първите ще гледате нещо средно между борба свободен стил с боксови удари, във вторите ще гледате бокс... Това е моето мнение.

Колегата ми който е вицеевропейски в полутежка (непрофесионалисти) беше категоричен че това "бутане" на Кличко няма нищо общо с бокса. на същото мнение съм и аз.
цитирай
18. kass - tutankhamon661
18.11.2014 07:27
Не знам, верно че бокса е доста хард спорт, ама като гледах един филм какво представлява пластичната хирургия и бокса ми се вижда безобидна игра. Да се чудиш тия жени как се подлагат на такова мъчение, с дни наред нечовешки болки, та им вадеха ребрата, та им рязаха гърдите... абе ужас нечовешки... Мисля, че трябва да се забрани пластичната хирургия, а не бокса...
цитирай
19. kass - Динков
18.11.2014 07:34
Тези, които злорадствуват изобщо си нямат ни най-бегла идея къде е отишъл Кубрат Пулев. За него ще се говори дълго, може би завинаги е оставил ярка следа в българския бокс. А те, техните мнения ще бъдат затрупани от следващите истерични коментари по следващата, развълнувала нацията тема....Може би например за победителя в биг брадър....
цитирай
20. kass - tikoev
18.11.2014 07:39
tikoev написа:
kass написа:
Кличко може и да удря точно и прецизно, със голяма сила, но не прави никакъв бокс. Никой боксьор не го уважава, както Кубрат, така и Тайсън и много други. Защото "стилът" му е абсурден за този спорт. В голямата си част от времето просто виси на врата на противника си и го натиска с цялата си тежест, докато го изтощи. Пуснете си мачовете на Кличко, изгледайте и тези на Кубрат, в първите ще гледате нещо средно между борба свободен стил с боксови удари, във вторите ще гледате бокс... Това е моето мнение.

Колегата ми който е вицеевропейски в полутежка (непрофесионалисти) беше категоричен че това "бутане" на Кличко няма нищо общо с бокса. на същото мнение съм и аз.


Ми то и няма, Тайсън приема Кличко като обида за бокса. Кличко практически не се боксира. Баща ми е тренирал бокс, не с амбиции да се съзтезава, а като хоби. Гледали сме доста боксови мачове с него преди години. Еми миналата събота за първи път разбрах, че в бокса съществува понятие като клинч, просто тогава боксьорите не се прегръщаха, а се боксираха...
цитирай
21. vmir - 20. kass,
18.11.2014 08:59
kass написа:

Ми то и няма, Тайсън приема Кличко като обида за бокса. Кличко практически не се боксира.


Тайсън е олигофрен с доказан IQ на осемгодишно хлапе. Опита се да превърне ринга в място за почит към изнасилвачи, канибали, джебчии и наркозависими. Как да не му е обида Кличко, като ръцете му са по педя по-къси тези на въздържания Кличко и като всеки истински примитив си въобразява, че това било доказателство за личните му умения.

Истината е, че Тайсън се отказва от бокса след безапелационното му опердашване от посредствен боксьор с размерите на Кличко. Неслучайно оттогава насам в тежката категория на бокса са не по-ниски от 190 сантиметра.

А в бокса кандидати за слава и изтрещялници наспорил Господ. Ето един случаен пример измежду многото:

http://www.segabg.com/article.php?sid=2012022000040002261 - Кличко наби наглия британец

Поздрави!
цитирай
22. getmans1 - Интересен спор се заформи между ....
18.11.2014 09:13
kanibal и kass / котка в превод от естонски /

Толкова ме заинтригува, че за да го разбера се допитах до Google - преводача.
Просто, шега :)))
цитирай
23. gothic - Здравей, Иве! Отдавна не съм се мяркал тук, но темата ми е много присърце.
18.11.2014 09:48
Един виц, който много ми напомня ситуацията около мача Кличко-Пулев....

Бай Пешо от Долно Уйно, виден балкански лев, селски пияч и похотлив е*ач, пратил до Рекордите на Гинес заявление, че може да оправи 100 жени без да спира и така да подобри досегашния световен рекорд от 99. Онези от Гинес тутакси се организирали и пратили комисия, за да отрази опита за световен рекорд.

Веднага гръмнала пресата, телевизии, радия, вестници и т.н. На китния селски стадион в Долно Уйно се събрала многохилядна тълпа от цялата околия; веднага се намерили и сто кандидатки за оправяне, които обещали всеотдайно да съдействат за подобряване на рекорда. Всички медии пратили веднага журналисти, снимачни екипи и т.н. Дори CNN изпратила хора. Духови оркестри подгрявали публиката, която замезвала със скара, пиела бира, наливно винце и люта ракия. Пеели се патриотични песни и хората самоотвержено подкрепяли бай Пешо.

Нашият юнак дошъл на стадиона с лимузина, в подходящо облекло, приел аплаузите на феновете си и се приготвил. Ударил три ракии и пет бири за отскок и мерак и се насочил към очакващите го мераклийки. Сеирджиите избухнали в бурни аплодисменти. Бай Пешо запретнал ръкави и ги подкарал като на конвеир. 5-10, 15, 20 и без да показва умора продължил - 30, 40, 50, 55... Публиката възторжено запяла "Стани, стани, юнак балкански", "Не щеме ний богатства", "Край Босфора" и прочее повдигащи духа песни. Вече всички авторитетни медии предавали на живо събитието или прекъсвали новинарските си емисии с преки включвания. Бай Пешо, окрилен от подкрепата на хората, само пил два-три пъти по бира, без да прекъсва секса. Стигнал 70, 75, 80 и леко запотен подхванал последните двадесет. До 90 ги издаянил всички.

цитирай
24. gothic - продължавам....
18.11.2014 09:49
Подкрепата на феновете станала неистова и той вече бил на финалната права. Оставали му само още 10 жени до световния рекорд. Стиснал зъби нашият герой, издул вени и продължил. 91, 92, 93, 94, 95... Само дето умората вече си казала думата и нашият е*ач почти берял душа. Със сетни сили се справил с 96 и 97-та. Публиката яростно го подкрепяла и благодарение на нея той "преборил" 98-та и се захванал с предпоследната. Някак успял да преодолее и това препятствие, но 100-та вече не могъл. Силите му го напуснали, той се гътнал възнак на тревата, дишайки като парен локомотив. Нищо не било в състояние да го накара да продължи...

Публиката разочаровано потънала в тишина, невярвайки на очите си. А след минута две се окопитила и от задните редове се чуло възмутено боботене, което ставало все по-ясно, отчетливо и силно:

- Пе-*е-раст!!! Пе-*е-раст!!! Пе-*е-раст!!!

На разпозналите се - честито!!!
цитирай
25. kanibal - Добър ден пак, котка по естонски:)
18.11.2014 12:33
Да си продължим приказката. Две неща ти казах - първо, това, че жени гледат и играят бокс, борба, щанги, кеч - говори, че нещо изначално у тях е объркано. Те са някакви мутации, защото жената е генетично програмиране да играе художествена гимнастика, а не бокс. И тъй като за мен прераждането е неоспоорим факт, то ти със сигурност си била някакъв гладиатор от 3 век:)Не е женско да харесваш тая отврат бокса, той е триумф на животинското начало.
Второ, не може това, че некой си прозноглав примат да е играл финал с друга горила, да предизвиква такава смешно-жалка еуфория, присъща за плебс, а не за народ. Измислени и жалки са герои като тоя шебек, след като сме забравили за истинските българи.
Някой да си видяла да се е възхитил от българин, спечелил награда за литература, кино, наука, философия? Не, тълпата си измисля за герои такива примати като Пулев.
цитирай
26. kanibal - макар че ям само хора, ще направя изключение за котката:)
18.11.2014 12:33
getmans1 написа:
kanibal и kass / котка в превод от естонски /

Толкова ме заинтригува, че за да го разбера се допитах до Google - преводача.
Просто, шега :)))

цитирай
27. kass - vmir
18.11.2014 13:07
Съгласна съм с теб, и аз не харесвам Тайсън, особено след като започна да яде уши. Всичко, което си казал е вярно, има още даже, пресконференциите на Тайсън са толкова цинични и грозни, че Кубрат Пулев е като възпитаник в училище за джентълмени сравнение с него. Затова и не разбирам целият този фарс около Кубрат, какво казал, пък защо не стиснал ръката на победителя, пък публиката защо освирквала Кличко и т.н.... С две думи поредните глупави вълнения на хората, вместо да се гордеят със своя състезател... А колкото до стила на Кличко, няма спор че е ужасен :)...
цитирай
28. kass - gothic
18.11.2014 13:11
хахахха...хахаахха... абсолютно... хаххах....
цитирай
29. kass - kanibal
18.11.2014 13:15
Стига си се оправдавал. Жените трябвали да харесват художествена гимнастика и да гледат женски телевизии... Дрън, дрън... Аз съм тренирала конен спорт и това е единственият спорт в света, в който няма женски и мъжки турнир, всички сме в един кюп... Така, че там където не е нужна физическа сила, в което се състои и разликата във възможностите на жените и мъжете, няма никакви предразсъдъци и стереотипи...
цитирай
30. mamkamu - !
18.11.2014 16:12
Нали разбираш, че има и други хора, които критикувайки сега Кубрат, не го разпъват, защото просто преди това не се викали "осанна" :)

Критиката ми към тоя съвременн гладиатор са единствено от морално естество. Т`ва понятия като достойнство, чест, доблест явно са му непонятни, камо ли действия, като това, да вземеш да поздравиш човека от когото си загубил най-безапелационно. Знам, че да се иска от занимаващите се със силови спортове проява на някакъв интелект е прекалено, но липсата на морал или поне елементарно възпитание не може да бъде простена на никого, особено на хора, които представляват страната ни из разни места по света. Стоичков беше подобна личност - голям футболист, но морален пигмей.

Та ей за това някои хора последните дни критикуваме боксьора, не защото е загубил двубоя, а защото покрай тренировките и победите е загубил човешки облик. А това на никой не трябва да се прощава, че и без това сме заприличали на егати шибаната страна в която на едно подавляващо мнозинство приема подобно шибано държание за нормално.

Иначе поздрави за разсъжденията, които съвсем точно описват страстите на българския, че и небългарски, спортен запалянко :)
цитирай
31. vmir - 27. kass,
18.11.2014 16:27
Аз не си падам по гордостта и за мен е по-важно признанието, защото то е част от коректността, успеха и условие за постигането му. Публиката не е Кубрат и когато се приравнява с неговите магарии, тя го претоварва с очаквания и му изяжда шансовете за успех. Едно е да аплодира и окуражава човека си, дори когато е бит като студен гвоздей, съвсем друго е да освирква чуждия химн и да показва неуважение към победителя. Много съм против приравняването на двете, защото такова премахване на границите между победител и победен е ужасен ориентир за вкуса на такава публика, бъркаща чалга с класика.

На Стоичков простотията му отива, защото е доказвал неведнъж способности да си поставя цел и да я постига, и никога не е казвал лоша дума за по-добрите от него във футбола, но да те смелят от бой и да настояваш, че шампиона не заслужава уважението ти, на спортен език не означава друго освен, че си приключил с развитието си и не смяташ за необходимо да ставаш по-добър. Това бих искал да осъзнае публиката, защото същата примитивна запалянковщина съществува и към политиците, лишавайки ги и от критерии, и от мотиви да се развиват.

Забележи, че желанието и вярата не са достатъчни, за да постигнеш висока цел. Без тях не може, за да те тласкат по стръмния път нагоре към успеха, но те не могат да те преведат по него, обратното - могат да те тласнат надолу, особено, когато и онези, заради които се изкачваш настояват, че верния път е надолу. Така Кубрат никога няма да стане световен шампион и жалко за очакванията, с които го тласкат в задънена улица, а после по неизбежност набеждават другите, че му пречели.

Смятам, че е не само възможно, но и задължително публиката да покаже уважение и към победителя, и към победения си любимец, като преглътне магариите му. Така ще смекчи гафовете му, а компромисът ще му покаже признанието й към усилията му. Така интелигентните народи си отглеждат конкурентни лидери.
цитирай
32. kass - mamkamu, vmir
18.11.2014 17:01
И на двама ви претенциите са като на хора, които живеят и съответно очакват от света да се държи в някакви морални норми. Че вижте политиците ни само? Далеч по-голямо неуважение и към народа си, и към опонентите си, ама някак свикнахме та вече не ни дразни толкова. Много знаем дали това с уважението не е някакъв ход за да има интрига или провокация. Ако не беше цялото перчене на Кубрат дали щеше да има такъв голям зрителски интерес към мача от цял свят? Ми то си е, освен бокс, и голямо представление тази работа. Иска се да се говори, кой е момиче, кой не може да губи, кой се е държал мъжки и т.н. и т.н. иначе какво щяха да пишат по вестниците репортерите... А ние като българи можем само да говорим колко е велик мача и Кубрат, като истински фенове, вместо да даваме морални оценки и се правим на най-изтънчения народ в обноските, но пък иначе с най-опростачените политици, които светът е виждал някога... Де да бяхме толкова взискателни там, където наистина си струва да бъдем...
Поздрави и на двама ви, не става никакви запалянковци от вас :)...
цитирай
33. vmir - 32. kass,
18.11.2014 19:25
Права си, не ставам за фен.

Защото се интересувам не от шоуто, а от победата. И съм изял доста пердах, докато от собствен опит зацепя, че няма начин да победиш, ако не умееш да видиш силните страни на противника и да наблегнеш на преодоляването им. Не ми е интересно да бия само 99% от противниците, повечето от които залагат на петлярченето и ефекта му. Неизмеримо по-трудно е да победиш онзи оставащ 1%, защото те са истинските победители по много проста причина – не се петлярчат, и винаги разполагат с огромен запас от възможности, които вадят само при крайна необходимост. И не само не се притесняват, че ги набеждават за страхливи, нерешителни или непохватни, но и се радват да ги мислят за такива, защото това е част от успеха. Бабаитите не знаят това и си въобразяват, че като се правят на страшни, ще ги уплашат. Фатална грешка. Колко държави през последните 20 години се издъниха или разпаднаха заради такъв махаленски бабаитлък, залагащ всичко на блъфа Ирак, Югославия, Либия, Сирия... Какво значение имат обясненията и вайканията след преобръщането на колата?

Не съм капацитет по бокса, но се досетих как ще се развие срещата, когато часове преди започването й видях как от педя разстояние Пулев замахна с глава срещу носа на Кличко, а шампиона не трепна, но за сметка на това едва се удържа да не избухне в смях. Видях и как след последният му удар преди още Кубрат да се е строполил, Кличко вече си беше тръгнал спокойно към ъгъла без ни най-малко да го е грижа какво се случва зад гърба му. Защото той вече ЗНАЕШЕ и наистина Кубрат не скочи и не се възползва от самонадеяността му. А предварителните индикации за подобно съкрушаващо предимство не бяха малко. Как да съм фен на такова аутсайдерско мислене, поведение и демонстрации, които са успешни пред 99% будали и абдали, но за оставащия най-важен 1% действат като червено на бик?
цитирай
34. kass - vmir
18.11.2014 19:49
Толкова несериозно ми се струва да смяташ, че Кубрат си е въобразявал, че ще уплаши Кличко с перчене. Просто игра на нерви и надъхване на феновете. Защото фена е особен вид, той гори в страстите на желанието за победа и грам не му дреме за чувствата на противника. Изобщо не разбирам защо трябва да ме интересува какво мисли Кличко, колко гордо или уравновесено седял на ринга, или колко по-добър е от нашият човек, знам само че искам да победим, красиво или не, трудно или лесно, със скромност или с нахалство, защото това ще ми донесе безсънна нощ от вълнение и гордост, каквито чувства все по-рядко изпитваме. И няма как да ми е симпатичен противника по никакъв начин, дори да е Бог на ринга, защото неговата победа ще ми донесе огорчение, а не гордост. Толкова ли е трудно да се разбере? Всичките спортни звезди знаят какво значи да видиш в треска тълпата, да крещи цяла зала името ти, вместо това на световният шампион. Ми извинявам се, но става въпрос за емоции, които замъгляват разума, затова и да се търси култура в тази работа е направо смехотворно. Нали затова са стадионите. За да крещиш, да свиркаш по противника и да пееш "съдията, педераст, педераст..."... Да пази господ шепа моралисти да отнемат на спорта правото да се разтоварват хората от най-дивашките си пориви...
п.п. Всички спортисти знаят, че ако могат ще победят, с перчене или без, а ако не могат ще загубят, ако ще и да са най-скромните и благородни хора...
цитирай
35. vmir - 34. kass,
18.11.2014 20:40
Ха-ха!
Как хубаво изказа изконната българска фатална мечта, че нещата ще се уредят с едното силно искане и тропане с краче. Ми не само не става така, но и става все по-лошо. За да станат нещата, трябва да се направят ПОНЕ така, както ги правят онези, които доказано успяват. А това не става с “Всички са маскари или мошеници, само ние знаем как стават нещата”. Защото сме българи и можем? Ами като знаем и можем, защо се дъним непрекъснато? Спорта не е изключение, и ако искаме успехи, а не лично петлярчене, трябва да повярваме на успешните, че всяка подробност е важна, още по-важно е и съгласуването на подробностите в печеливша комбинация. А това иска знания, умения, отношение и най-вече да забравим прословутото българско: “Какво ни интересуват другите, трябва да гледаме само себе си”. Защото това е мотото на аутсайдерите и е допустимо само за успешни хора, които вече достатъчно са се интересували от останалите, за да знаят какво и как правят и могат да си позволят лукса да им обърнат гръб като Кличко на нокаутиран Пулев. А Пулев щом е предпочел да кефи феновете, вместо да се бори за титлата, няма как да не намери обяснение на нокаута си с повтаряне, че организаторите “всичко са си подготвили”, дано това да ги задоволи вместо очакваната титла.
цитирай
36. kass - vmir
18.11.2014 21:09
Хех, ми че то това което е в живота е и в спорта Вмир. Не орязаха ли Й. Йовчев в Гърция, не кълцаха ли точки от Албена Денкова и Ставийски години наред, не елеминираха ли българските гимнастички заради дълбоки деколтета, въпреки че имаше състезателки и с по-дълбоки от техните? Примери мога да ти давам до утре сутрин, защото при големите кинти, малките бедни държави не върви да печелят, затова и детското трио е второ, макар да заслужаваше да е първо. Само ние се самобичуваме с укори към спортистите ни, които по някакво чудо достигат нива в които другите страни са вложили милиони за да ги имат. Факт. И да, не ме интересуват другите, защото и те не се интересуват от нас, били са несправедливи достатъчно често за да умирам от възхита по тях. Понеже, поне спорта трябваше да бъде достоен, но не е... Но ние нали сме все много взискателни, давай да се правим на благородници по цървули, с цървулски възможности в потънали в мухъл и без осветление зали. Хайде да слезем на земята а? Кличко е политик, и бизнесмен, стила му е всичко друго, но не и бокс, верно понаучил е няколко техники, браво за което. Съжалявам, че не гледам на него с блеснал поглед на влюбена младоженка. Кубрат може и да има да учи още много, ще се научи, надявам се, но не отстъпва на много мъжаги, горили или както искате там ги наричайте и това е достатъчно за моите симпатии.
цитирай
37. kass - vmir
18.11.2014 21:26
Колкото до любимеца, вече, на много българи Кличко, демонстрираше високомерие преди мача, демонстрираше високомерие и след мача, досущ като богаташа пред селското бедно момче, което няма кинти за всичките колани та платило само за едниния. Сигурно не е лесно да си десет години шампион и вместо да те посрещнат като герой, да те освиркат като чучело. Защото не го освирка само българската публика, а цялата зала. Досущ както всички гимнастици поздравиха Йовчев, вместо новият шампион на Гърция...
цитирай
38. zuzi0550 - posta ti, kakto i komentarite pod ...
18.11.2014 22:02
posta ti, kakto i komentarite pod nego / s izkluchenie na moq /, sa pulen shit.
цитирай
39. vmir - 37. kass,
18.11.2014 22:23
Ако да се изживяваш като бедното момче ти е достатъчно, на мен не ми е. Защото бедното момче изобщо не е български феномен, за да го превръщаме в национален символ. На всичкото отгоре, никъде по света подобен символ не е обругаван толкова безпардонно и дебелашки, както у нас. Сами обругаваме онова, с което искаме да блестим и печелим. Не става така. Света се прекланя не пред претенциите на бедните момчета, а пред волята, самодисциплината и усилията им да надмогнат неблагоприятната си съдба. И е измислил много механизми за целта, които предполагат постоянство и търпение. Няма по-харизматичен образ от този на бедното талантливо момче. Неслучайно този образ е мечтата на безброй търсачи на таланти и безброй хора по света мечтаят да налеят парите си в такова момче. А се случва рядко, защото бедните хора търсят пари, за да избягат от мъките на лишенията и когато се видят с пари, приемат това като доказателство за правото си да живеят не по-зле от останалите и най-често изгубват интерес към развиване на таланта си. И това си личи веднага. Както например при Пулев, който оплю човека, който имаше право да предпочете друг претендент, но реши да даде шанс на Пулев. Отук нататък на Кубрат му остава да плюе по шампионите, за да предизвика някой следващ шампион, но ще си даде ли скоро титлата Кличко? По-вероятно ми изглежда Пулев да се откаже от бокса дотогава. Дори утре да изгуби титлата, не вярвам новия шампион да предпочете Пулев след тези му изпълнения.
цитирай
40. kass - vmir
18.11.2014 22:38
Ми добре, аз не съм несъгласна с разсъжденията ти като цяло, просто не разбирам този толкова тежък морален съд, сякаш човека няма право на лично изграждане, лични преживявания и грешки дори. казах ти вече защо защитавам Кубрат в достатъчно коментари, дали съм права не знам, знам само че ако беше победил щяхме да вирим нос и като кукумявки да кудкудякаме колко сме велики, но падне ли човек ще му направим дисекция на детството, любовниците, думите, интересите и прочие за да си прехвърлим разочарованието, че винаги сме деветата дупка на кавала... Не ми се вижда достойно, предпочитам опиянението на фена, неговото сърце поне винаги пази ревностно, онова, което му е свято и в победа, и в падение...
цитирай
41. vmir - 40. kass,
18.11.2014 23:07
Не смятам, че съдя за морал. Говоря само за победа и се дразня, когато лекомислено се пропиляват възможности. Може би си забелязала, че огромната част от критиките към всеки човек идват не от това какъв е, а от това какъв предендира, че е. Но да не наранявам повече чувствата ти, защото това е последното, което съм искал. Разумно си написала постинга, но да не беше се поддала на тези чувства после. Благодаря ти.
Приятна вечер!
цитирай
42. kass - vmir
19.11.2014 00:41
е, за какво ли толкова е претендирал, 20 мача - 20 победи... И после първата му загуба и то от световния шампион... И понеже не победил шампиона, а му се заканвал, затова бил кварталния побойник, а победите му били срещу клечовци, които едвам носят собственото си тегло, камо ли тукатите на български бабаит.... Ееее, ми то бива, бива, ама това си е направо инфантилно, как да не се дразни човек. Но аз понеже си давам сметка, че в България се раждат малко деца, населението ни се топи и застарява и затова не искам да убиваме с излишни приказки и малкото спортисти с данни за големия спорт, пък били те и такива, които не могат да губят, защото може да са ни последните надежди. Или казано накратко българският народ е този, който не може да губи, само че на гърба на онези които се трудят да постигнат нещо, при това и много от нас не си даваме сметка, че не сме вложили абсолютно нищо в онзи от който очакваме резултати...
Лека вечер и на теб, беше ми приятно да си побъбрим...
цитирай
43. tutankhamon661 - vmir
19.11.2014 02:09

“ ... Както например при Пулев, който оплю човека, който имаше право да предпочете друг претендент, но реши да даде шанс на Пулев ...”

Тук грешиш много жестоко – явно не си следил събитията.

Кличко направи всичко възможно да не се бие с Кобрата. Толкова дълго намираше оправдания, че в един момент наистина се запитах дали не се страхува. Стигна се до този двубой не защото Кличко е “дал шанс”, а защото го принудиха. Не знаеш ли, че му поставиха условие – да освободи поясите или да се бие с Пулев? Tова не е измислица на нашия боксьор, а всеизвестен факт. Обикновено не се стига до него, тъй като състезателят сам решава дали да участва или да освободи титлите. Кличко обаче реши да нахалства – хем да няма бой, хем да е шампион. Е, извинявай, ама много пък ще му се напукат бузките!

Понякога може да избира, но в случая липсваше тази възможност, защото според всички показатели Кобрата беше с предимство пред останалите претенденти. Няма как Кличко да го е “избрал”. Беше длъжен да излезе точно срещу него, а не срещу някой друг. Пулев го е заслужил с победите си - според ранглистата преди мача той е най-добрият след Кличко. Не знам как си останал с впечатлението, че Кобрата е получил "милостиня, за която трябва да благодари". Нищо подобно. Tой е завоювал правото си, размазвайки редица от противници. Tака стават нещата в професионалния бокс. Грешиш, ако мислиш, че някой "избира и подарява право".

цитирай
44. tutankhamon661 - vmir
19.11.2014 02:10

Все още не е потвърдена новината за допинг-пробите, но самият факт, че в договорите на Кличко присъства точка, която го освобождава от това задължение, не ти ли се струва смущаващ? Bинаги, навсякъде, в който и да е спорт – участникът е длъжен да даде допинг-проба. Не ако иска – длъжен е по правилник. Правили са го най-големите величия, във всички спортове, от всички времена. Защо Кличко да е изключение и какви са тези фасони? Одобряваш ли? Струва ли ти се спортсменско и честно? Hе те ли кара да се съмняваш, че явно има нещо за криене?

За капак: Владимир Кличко не е поискал реванш за нито една от трите си загуби. Не знам ти как си го обясняваш, но според мен явно има някаква вътрешна преграда, състоящата се основно от страх да не повтори поражението. По-късно видях, че и Пулев е изказал такова съмнение. Как да не се съглася, след като повтаря моите собствени мисли? Не само моите – просто си е логично.

След всичко описано по-нагоре: аз, който бях фен на двамата братя, сега съм фен само на Виталий – той смачка Кори Сандърс една година, след като Сандърс беше напляскал по-малкия брат. А Владимир така и не посмя. Вече и не може, защото Сандърс не е между живите – застреляли го в някакъв бар, докато празнувал рожден ден на приятел.


http://tutankhamon661.blogspot.com/2014/11/blog-post.html



цитирай
45. vmir - 44. tutankhamon661,
19.11.2014 08:28
Фараоне, забележките ти имат значение, но нека да не затъваме допълнително в запалянковщина, защото идеята ми е обратната – до погледнем себе си, и да не се вживяваме в ролята на претенденти за световната титла по бокс, защото там и боя трабва да си заслужиш. В постинга си Касс апелира за същото, но в коментарите изпада в запалянковщина. За съжаление, у нас в България това е неизбежно. Защо винаги, когато се опитваме да погледнем обективно и трезво на нещата, в следващия момент ни удавя вълна от запалянковщина, която неизбежно довежда до срещуположни лагери викащи: “Само този, долу онзи!”?

Нима не виждаш, че запалянковщината се е превърнала в основа на българското отношение и към най-важни и принципни въпроси? Нима вярваш, че това се случва без връзка с факта, че най-нагло невежежество натрапчиво ни се представя за професионализъм и неистово настоява да ни води или назидава?

Моята идея е проста – лидерите не падат от небето, а са 100% резултат от обстоятелствата и отношението към бъдещето. Да избереш лидер е важно, но още по-важно е да го създадеш. Бил съм сред културни народи, където 99% смятат, че запалянковщината е или непонятна, или нещо крайно маргинално и несериозно.
Но ето, че в Хамбург залата се изпълва с българи, 90% от които зидаро-мазачи, хамали или последна дупка на кавала хора, мечтаещи да бъдат забелязани способностите им български в странство. Вдигат залата на главата си, а оттук им викаме “браво” и настояваме, че не само българите са освирквали “омразните” украинци. Е, да но, местните на място виждат как стоят нещата и вероятно не един и двама от тях си казват: “Мислех на тоя Иванчо от България да му възложа по-отговорна работа, но нямах представа, че патриотизъм за българите означавало да бъдат слепи за успехите и при първа възможност да бъдат безпардонни към останалите”.

После пък се появява неизбежният “будител”, който да буди презрените “роби на труда”, за които панаира с Пулев в Хамбург ще остане най-вълнуващия спомен, който ще споделят до края на живота си с трепета на очакването, че след часове името българско ще гръмне по целия свят и от утре омразният работодател вече ще внимава с кого си има работа, защото може да му доведат самия Пулев да ги запита защо експлоатират сънародниците му... Накратко – “Напред, Чалгарството е слънце, което във душите грей!”
Позволи ми да предположа, че това за допинга на Кличко е поредната партенка на онези, които работят за развитието на запалянковщината у нас и правят необходимото да я превърнат в признак за интелигентност или поне информираност.

Чалга до дупка. И доказателство за това е, че половин дузина лумпени в коментара ми ще привидят оплюване на Пулев или възвеличаване на Кличко. Не защото съм им дал сериозен повод, а защото те не са в състояние да видят онова, което да ги изведе извън съображенията на примитивната запалянковщина, без да изоставят любимеца си. Целта на подобни партенки е да поддържат в лумпените убеждението, че наочниците, които са им нахлузили са нещо естествено и даже служат да им гарантират виждане на светата истина, която е във въпроса “Кой кого?”. Защото вече са им пробутали дотатъчно “обяснения” “защо”, “как” и “къде” и цикъла на чалгаризация трябва да бъде затворен, преди да бъде повторен отново и отново...
цитирай
46. tutankhamon661 - vmir
19.11.2014 10:31

Kass и аз не сме отрекли написаното от теб. Въпросът е, че макар и да не го искаш, неволно ни приравняваш към онези ненормални запалянковци, които трошат седалки. Аз не бих го направил, а Kass още по-малко. Ние сме за емоцията. В една положителна емоция не може да се търси нещо лошо.

Ще цитирам текст от моята стена във Facebook:


" ... Аз например не харесвам художествената гимнастика, но ме изпълва самият факт, че българка може да вземе медал. Толкова ли е трудно за разбиране? ..."

За това става дума.

Също така не сме обожествявали Пулев, нито сме го представяли за "водач на нацията", както може би на теб ти се струва. Но не забелязах да отправиш дори най-малка критика към Кличко за мръснишките му номера, които са безспорен факт. Би трябвало и към него да сме също толкова критични.

цитирай
47. alibababg - Когато една снимка казва повече от 1000 думи!
19.11.2014 11:27
http://sportal.bg/uploads/tinymce/krisi/341122.jpg
цитирай
48. vmir - 46. tutankhamon661,
19.11.2014 12:14
Фараоне, никога не съм ви слагал с Касс в категорията на лумпените и няма как да стане това, дори ви обичам и двамата, но няма как да ви спестя несъгласието си, когато намирам, че се увличате сериозно. Затова ще ти кажа възможно най-кратко това, което съм научил от контактите си със западняци и го намирам за жизнено важно. Когато видиш сериозна грешка в човек, за когото ти пука, трябва да намериш подходящия начин да я споделиш с него. Знаете го, но спазвате ли го, когато е най-належащо? Намирате ли начина да го направите така, че да убедите човека, че не го казвате за да се намирате на приказка, а защото го намирате за наистина важно?

Знаете, че много родители сриват психиката на децата си с прекомерни изисквания и критики, а това важи за всяка възраст. Опърничавостта и ината са форми на този срив, а не спасения от него. Не много по-различен е резултата от прекомерните хвалебствия. Следователно, нормалната комуникация изисква мяра. Е, какво щеше да изгуби Пулев, ако не бяхме освирквали химна на Украйна? Или, ако не бяхме тръгнали да доказваме, че е прав за “мафията”, за това, че Кличко не заслужава уважение? Нима е добър начин да мотивираш някого, като подпомагаш саморазрушителният му негативизъм, нима не видяхме с очите си резултата от него? Ама искали сме да победи и другото нямало значение. Защо обаче, като искаме да победи, не му дадохме шанс да победи в бъдеще, като поработи сериозно върху слабите си страни, а го крепим в самозаблудата му, че е загубил поради нелепа случайност, т.е. – няма нужда от сериозно преразглеждане на всичко, свързано с поведението му на ринга и извън него?

Натоварен с такава лекомислена “подкрепа”, за мен от тук нататък Пулев е свършен като претендент за световната корона и това ще си проличи в бъдеще. Първо ще избягва срещи, за да си възвърне увереността, вероятно ще поизгуби форма, после ще се окаже неподготвен и т.н. Не е честно да изпращаш човек с пушка срещу танк, защото на теб ти се искало да стане чудото. Честно е да го подкрепяш в подготовката и в колебанията му, а не – когато е объркал пътя и когато се е главозамаял, защото така ще се чувства длъжен да бъде главозамаян, за да не изгуби благоволението, което го кара да се бие неподготвен. Ако не ми вярваш, сравни Пиронкова с Каратанчева (ако още си спомняш за нея) и ще видиш ясно алтернативите и резултатите.
Поздрави!
цитирай
49. zuzi0550 - “. . . Както например при Пулев, ...
19.11.2014 14:28
tutankhamon661 написа:

“ ... Както например при Пулев, който оплю човека, който имаше право да предпочете друг претендент, но реши да даде шанс на Пулев ...”

Тук грешиш много жестоко – явно не си следил събитията.

Кличко направи всичко възможно да не се бие с Кобрата. Толкова дълго намираше оправдания, че в един момент наистина се запитах дали не се страхува. Стигна се до този двубой не защото Кличко е “дал шанс”, а защото го принудиха. Не знаеш ли, че му поставиха условие – да освободи поясите или да се бие с Пулев? Tова не е измислица на нашия боксьор, а всеизвестен факт. Обикновено не се стига до него, тъй като състезателят сам решава дали да участва или да освободи титлите. Кличко обаче реши да нахалства – хем да няма бой, хем да е шампион. Е, извинявай, ама много пък ще му се напукат бузките!

Понякога може да избира, но в случая липсваше тази възможност, защото според всички показатели Кобрата беше с предимство пред останалите претенденти. Няма как Кличко да го е “избрал”. Беше длъжен да излезе точно срещу него, а не срещу някой друг. Пулев го е заслужил с победите си - според ранглистата преди мача той е най-добрият след Кличко. Не знам как си останал с впечатлението, че Кобрата е получил "милостиня, за която трябва да благодари". Нищо подобно. Tой е завоювал правото си, размазвайки редица от противници. Tака стават нещата в професионалния бокс. Грешиш, ако мислиш, че някой "избира и подарява право".



ti nqmash predstava kakva glupost si napisal !
pp. v profi bokdsa vsichko e PARI. nqma nacionalnost, rod, rodina, religiq, izbor, pravo na izbor i k'vot se setish, prosto tam vsichko e pari.
цитирай
50. tutankhamon661 - zuzi0550
19.11.2014 14:46

Забелязах те. Сега дишай спокойно!

цитирай
51. kass - Вмир,
19.11.2014 16:30
Защо обаче, като искаме да победи, не му дадохме шанс да победи в бъдеще, като поработи сериозно върху слабите си страни, а го крепим в самозаблудата му, че е загубил поради нелепа случайност, т.е. – няма нужда от сериозно преразглеждане на всичко, свързано с поведението му на ринга и извън него?

Натоварен с такава лекомислена “подкрепа”, за мен от тук нататък Пулев е свършен като претендент за световната корона и това ще си проличи в бъдеще. Първо ще избягва срещи, за да си възвърне увереността, вероятно ще поизгуби форма, после ще се окаже неподготвен и т.н. Не е честно да изпращаш човек с пушка срещу танк, защото на теб ти се искало да стане чудото...


Вмир, няма такова нещо като "да му отнемеш" бъдещето като го подкрепяш в конкретен мач. Просто няма такова положение. Има си анализатори и треньори, които ще работят с него върху слабостите му, това не е работа на публиката. Разбери, че Кличко е богат човек, 20-30 души делегация се мъкне с него, допинг не давал никога, спечелил търга за ръкавиците и не знам си какво, дал 3 билета на Кубрат (кой е той да дава 3 билета на Кубрат? Нима той е шефа в този мач?), недопуснал делегатите му на пресконференцията... демонстрации, демонстрации... че и уважение искал накрая???... Колкто до бъдещите мачове на Кубрат, ако печели ще ги има, ако феновете искат зрелище и са готови да платят, а телевизиите да излъчват - ще има много мачове, а за психиката на нашият боксьор ще се погрижат психолози... Българите добре знаем, че сме малка и бедна страна, още по-добре знаем как се решават нещата в големия спорт от горчив опит, затова запалянковците няма какво друго да направят освен да дадат своята най-страстна подкрепа и окажат психологически натиск върху опонента... Това е, ще видим как ще се развие Кубрат Пулев в бъдеще, мога само да му пожелая успех...
цитирай
52. vmir - 51. kass,
20.11.2014 00:41
Касс, а опитвала ли си да си обясниш нещата без бедността? 80% от хората се раждат в бедност, но немалка част от тях забогатяват и заемат местата на обеднелите богаташи. Това, че зад всяко богатство се крие престъпление е любимата дъвка на всеки, който упорства на всяка цена да оправдае или бедността си, или и забогатяването си. А в най-тежката категория на бокса всички шампиони са бивши бедни момчета.

Как Кличко е забогатял в държава, в която хората от десетилетия са 2-3 пъти по-бедни от българите? Обратно на лесните обяснения, аз намирам, че това е изписано на тялото му. Лаиците са убедени, че боксът е силов спорт, но от гледна точка на движенията в него, това изобщо не е така, защото няма нито едно движение в бокса, което да води до трупане на телесна маса, но силно предразполага към свалянето й. Бързината на удара обаче изисква оптималната големина на мускулните сечения, което се получава с външни силови натоварвания, които нямат нищо общо с бокса. Което пък след това изисква овладяване на движенията и подчиняването им на задачите в бокса.

Опростенческо казано, трябва да си развиваш тялото без бокс, за имаш шанса да бъдеш много добър боксьор. А човешкото тяло е изключително консервативна система, защото е изцяло подчинено на навиците, а те на разбиранията и това изисква много години усилен труд за да бъде забележимо развито. Не по-малко години са необходими за овладяване на движенията, защото силовото натоварване няма нищо общо с тях и дори пречи на бързото им овладяване.

За допинга и по-специално за анаболитиците, (типичния допинг не трупа мускули) има едно нещо, което добре показва използването им - пропорциите на тялото. Защото анаболните стероиди увеличанат мускулната маса навсякъде, и вземането им прави човека по-скоро квадратен, отколкото атлетичен и това се вижда ясно.

Няма да отрека, че в бокса мускулите и страхотните пропорции не са гаранция за успех, защото техниката, бързината, точността и подходящата комбинация от тактика и стратегия могат значително да компенсират липсата им, но мускулите и добрите пропорции са фундамента, върху който се развива и реализира всичко това.

Ще спра дотук, за да не стимулирам любителите на лесни обяснения, а ти можеш и сама да се досетиш какво означава всичко това.
цитирай
53. tit - ...щом опряхме до това, да градим национално самочувствие върху пехливанлъкаааа!:(
20.11.2014 01:00
"Ние, българите, трудно, да не кажа изобщо, не умеем да направим трезва, лишена от партизанлък и „патриотарство” преценка за онова, което се случва пред очите ни.
Ние не можем да бъдем и елементарно обективни."
Цитирам Димо Райков - УРОКЪТ ОТ НЯКОЛКО НОКДАУНА И ЕДИН НОКАУТ…+

Направо не е за вярване с какво се занимава обществото докато увеличават цената на тока, спират майчинските и...пакетират пенсионните фондове за спасяване на борда.

ББ явно е решил да угаси "тока" на тая държава...след него - и потоп!:((
цитирай
54. kass - vmir
20.11.2014 02:06
Разбирам те Вмир, но ти най не ме разбираш. Май вече сме водили с теб спора за боята и пръднята. Съвсем не е важно дали спортиста е богат или бедно момче от гетото, въпроса кой ще го забележи и колко ще вложи в него. Нека вземем футбола за пример, Лудогорец, наляха се пари, купиха се спортисти и резултатите се промениха веднага. Ако не беше така, нямаше всички отбори по света да купуват футболисти за милиони. Във всеки спорт е така, каква вакса за ските при скиорите, та масажисти, та лекари, та треньори от другия край на света. Кажи, че в бокса е без значение какъв ти е спаринг партньора, треньора, психолога, че и пиара ако щеш. Виждала съм го с очите си като съм ходила да гледам международните турнири по конен спорт във Войводиново, еми ние си бяхме като просяци направо. Не, че ни беше лоша селекцията на конете и източнобългарската, и дунавската и плевенската порода коне бяха добри, но не можеха да се равняват с купените на търг за милиони чистокръвни английски жребци или арабските, и не защото породите ни бяха без качества, а защото се иска скъпа грижа, прецизно обучениие и т.н. и т.н. Искаме футбол, искаме бокс, искаме автомобилни спортове, искаме конен спорт... ми това са скъпи спортове, затова и говоря за бедност и богатство, затова е и чудо че имаме такъв успех, да не говорим за това, че от 6 милионна България, с два милиона пенсионери, какъв изобщо избор за селекция на спортисти може да се говори или направи... Нека му пожелаем успех на Кубрат и бъдем реалисти, това не е просто само спортна злоба, макар много да ме е яд, защото Кличко не обича да се боксира на къса дистанция и затова се вклинчва в противника винаги когато може за да спре играта, а когато съдията ги разтърве да потърси изненадващ и бърз удар за да нокаутира противника, което не ми харесва в него. Колкото до пропорциите, не мисля че има 100% работещ вариант, не е достатъчно само тялото в спорта, макар така да изглежда, влияние оказват и хъса, и характера, и усещането за състезанието, и мисълта, и таланта. Аз наистина смятам, че Кубрат би имал шанс за успех ако беше намерил начин да се справи с клинчовете на Кличко.
цитирай
55. kass - така е Тит
20.11.2014 02:13
Понеже ние отдавна сме в тежък нокаут, сега не ни остава друго, освен да обсъдим нокаута на другите :)... Като се замисля как четох един коментар как Кубрат бил изложил цяла България и като си помисля как страстно защитават политици, които наистина са ни изложили жестоко като Волен Сидеров например, но и доста други, и направо чудя останал ли ни е поне малко мозък в главите или съвсем се е втечнил от постоянните крошшета, които ни нанасят...
цитирай
56. vmir - Трудно ми е да те разбера, защото виждам, че светът е пълен с пари, а богатите търсят бедни таланти,
20.11.2014 03:25
в които да ги инвестират, за да печелят, като им дават шанс. Ако сбъркат в преценката си и избраникът им не оправдае очакванията им, губят парите си и обедняват според риска, който са поели. Затова желанието да имаме шампион е несъизмеримо с желанието на инвеститорите, които са длъжни да преценяват много по-детайлно и перспективно от нас. Затова ще ти предам разказа на мой учител отпреди 40 години за наш футболен отбор, който бил поканен и приет с почести в Бъкингамския дворец, предполагам, че и домакинята е била също там. Тържеството било в зала, хората насядали на маси, и когато пускат българския национален химн, всички стават на крака с изключение ЕДИНСТВЕНО на нашите ритнитопковци. Някой патриотар за един лев може да ги набеди в липса на патриотизъм, но аз съвсем не мисля, че това е причината. Както и да е, станалото – станало, вероятно тогава не е имало друг жив българин, на когото кралицата от родината на футбола да е ставала на крака, и нашите да са решили, че са хванали Господ за шлифера, да им се случват такива невероятни неща. По-важното е, че не съм чувал на друг българин след тази случка да са оказвани подобни почести във Великобритания въпреки, че едва ли тогавашния повод е бил най-значителния. А гафът с освиркването на украинския химн е несравнимо по-тежък.
цитирай
57. kass - vmir
20.11.2014 11:06
Ми добре де, защо като е толкова слаб боксьор германците искаха да го купят? Не е ли това преценка на инвеститора? Ще дадем пари за да получим слава за Германия. И ето дилемата - да се развивам в Германия с всички екстри или да се бия за България както мога... Кубрат направи своя избор, който е достоен според мен. избор, който пред Кличко, или Тайсън, или който и да е друг просто не е стоял, защото са имали инвеститор, който да плати за екстрите без за това да му се налага да си сменя националността. И така е и в спорта, и в науката, и в изкуството ако щеш... Българи, пласирани в чужбина, която с парите си е обрала талантите на целият свят. Затова физиците ни отидоха в Щатите, им музикантите ни са там, и учените ни също, разпилени по целия свят... Не е ли жалко това?
цитирай
58. vmir - 57. kass,
20.11.2014 16:14
Eй, как хитро ме подкарваш да му стана и аз фен на тоя Пулев. Добре де, и аз му бях голям фен, и може да не повярваш, но го харесвах не заради спортните му качества, а заради премереността му в изказа и разумните, дори интелигентни (както ми се струваше) изявления. Не знам какво му стана покрай мача с Кличко и кой го налъга, че след като Кличко е приел, ще трябва да го плаши както се плаши маалата, но ще ми трябва време да преглътна чалгата, която ни спретна. Ще ми трябва време също да преодолея страха от повтаряне на подобни изцепки и да измисля как да го подкрепям без да разбере сина, че най-големия ми страх е да не реши да се прави на Пулев (тренира яко и е по-висок от Пулев). И как ще науча сина си какво се случва след такива изцепки, ако не му опиша предварително как оттук нататък Пулев ще се срива все повече и го оставя да проспи тази важна поука?

Само обърни внимание, колко хора недоумяват защо никой не му е казал какво да прави с ръцете, с краката, да не говорим за тотално неадекватната тактика да нокаутира Кличко още в началото. Това са елементарни пропуски, които се виждат лесно дори от любителите. Но възможно ли е да се покажат елементарни грешки на човек, който е фанатично убеден (или излъган), че всичко, което му трябва за да размаже световния шампион е да му вярват? Мисия невъзможна! Без вяра не може да спечелиш, но САМО когато НАИСТИНА си подготвен за предизвикателствата, които ти предстоят.
цитирай
59. kass - vmir
20.11.2014 18:58
ако наистина има такива страхове в теб, по-добре не гледай спорт. Скандалите в спорта са нещо обичайно. Има ги при величия като Тайсън, Марадона, че и Шумахер дори. Но каквото и да направи спортиста бързо се забравя още на следващата му победа, защото от него се иска да печели, а не изказва изискано :)... Защото в спорта се помни само статистиката - толкова златни медала взе Германия на олимпиадата, с еди колко си медалисти разполага Канада и т.н.... А кой какво казал или как се държал никой не помни, освен победения разбира се :)....
цитирай
60. vmir - 59. kass,
20.11.2014 21:24
Ще ти го кажа със закона на джунглата.
Всеки относително способен да се самозащитава индивид си има неща, върху които не понася да се пикае и може да убие заради подобен опит дори много по-силен противник. Да се гавриш с национален химн (особено когато под звуците му момчета отиват на война и наскоро са загинали хиляди) е едно от тези неща и то е много по-близо до най-просташката чалга, отколкото до скандала. С тази чалга Пулев показа, че е попаднал погрешка между певците, и ако до момента е успявал да уплаши противниците си с блъфове и юнашки пози, с падането на мита за непобедимостта му вече ще яде бой и от други. Това е закона на джунглата – повали ли те един, след това ти се настървяват и останалите.

В залеза на непобедимостта си Касиус Клей крещеше, че е най-великият, най-силният и непобедимият, но се беше доказал и владееше перфектно техниката в съчетание с физика като на Кличко. И въпреки това заплахите му подсказаха нарастващата му вътрешна неувереност (защо да плаши, ако е сигурен, че може да победи) и противниците му го биха. Жална му майка на който си няма нито техниката, нито физиката на най-добрите, а си вкара автогола да го видят всички на какво дължи непобедимостта си. И не се бъркай с шоуто “Разбиване”, където всяка реплика и движение са по стриктен сценарий, а публиката отива не само да се навика, но и да бъде част от шоуто.
цитирай
61. kass - vmir - ???
20.11.2014 22:03
не знам Пулев да е освиркал нечий химн??? Самият той беше изненадан от активността и подкрепата на публиката... Никой не може да предвиди реакциите на тълпата, дори и някой да си е мислил, че държи тълпата под контрол, само един, дори незначителен повод може да доведе до абсолютно непредвидени ситуации и реакции... Ние нямаме кой знае какъв спор, просто отдаваш прекалено голямо значение на неща, които ще останат и отминат заедно с мача... и още на следващият мач можем да гледаме съвсем друг спектакъл. Кубрат да е в друга роля, публиката съвсем кротка, а следващият му съперник да е размазан от бой или пък да понесе отново загуба... Кой знае какво ще ни представи бъдещето???
цитирай
62. vmir - 61. kass,
21.11.2014 08:47
Е, ти като Раймонда Диен заставаш пред Пулев да не допуснеш сянка на съмнение върху блясъка му. Браво, ставаш за шеф на фенклуба му, дано да го спасиш от онова, което струва ми се неизбежно го чака оттук нататък предвид. За съжаление, Пулев не е първа младост, за да има време да израстне и да си съгласува поведението и приказките с целите. Е, не само Пулев не е това, което е, когато е гладен. Все някога човек научава, че ако му се наложи да прави нещо важно на гладен стомах, трябва да бъде особено внимателен, защото тогава човек е безпричинно злобен и може да сътвори чутовни глупости. Да си гладен обаче докато правиш нещо важно може да бъде и шанс, защото овладяната злоба може да мобилизира забравени способности и да постигне онова, което по друг начин няма как да стане.
Успех!
цитирай
63. kass - ох, уморяваш ме...
21.11.2014 10:27
Ако е по-силен ще победи всеки който е по-слаб от него... Това е спорта... Победил е 20 професиоални боксьора и това че е паднал от шампиона не е повод да дава на другите основания да си мислят, че като е паднал, значи всеки може да го бие когато и както си поиска. Че бързите успехи водят до главозамайване е вярно, но пък нали и затова са загубите, за да се приземи и отрезви човек... От тук нататък, как ще ппродължи кариерата му зависи от неговите трньори и екип да му помогнат да преодолее загубата, а не от нашите лаишки философии. Какво искаш от мен? Аз съм човек, който не разбира от бокс и затова съм просто фен със свое мнение. Слава богу, че не съм се взела за боксов спец че и пророк за бъдещето Кубрат. Салава богу съм далеч и винаги съм била далеч от това да се захласвам по чужденци, само защото са чужденци и все още родното ми е по-мило и от най-лъскавото чуждо... Изобщо този изолационен комплекс от соца, че всичко отвъд стената е върха на върховете е толкова досаден, че няма накъде. Знам, че не за това става въпрос в коментарите ти, но пък и ти се опитай да разбереш обикновения фен, месеци чакал мача на година и сега с кървящо сърце страда от загубата за да му навирате в лицето приказки за слабака, селяка, чалгата, публиката, стойката на Кличко и как се врътнал след като го нокаутирал. Горе казваш, че изпадам в запалянковщина, това е така, защото такъв трябва да бъдеш когато не разбираш и не си специалист, за да даваш капацитетни мнения. Защото чужденците, за ваше сведение, не харесват нито родоотстъпници, нито дезертьори, нито чуждопоклонници. Няма да забравя как се чудесе един германец как можело българин да вика за английския отбор, вместо за българския, в непомня кой мач между български и английски отбор...Това са непонятни неща за германеца, защото не се има за всезнайковци и спецове във всяка област и затова могат да си позволят да бъдат просто фенове...
цитирай
64. vmir - От теб нищо не искам. Защото нищо не ми дължиш.
21.11.2014 13:02
Мислех, че обсъждаме значението на ангажиментите и отношението за подобряване на изявите. Но абсолютно същия въпрос: “Какво искаш от мен” ми зададе и мой офлайн познат, на когото имах неблагоразумието да помогна в тежък момент с определена сума. И вече 5 пъти повече време от уговореното, човекът недоумява защо го притеснявам с искане на парите си, след като нямало да ме завлече, но просто нямало кой да му заеме пари, за да ми се издължи... Ето колко лесно у нас човек номинално става виновен, защото е показал съпричастност не само на думи, но и на дело.

Защо у нас толкова лесно се обещава, а толкова трудно се изпълняват обещанията – защото за повечето хора това е ежедневие, с което не искат да се разделят за нищо на света и това е причината упорито да набеждават другите в това, което самите те правят. И трябва да си сляп да не виждаш, че това е отгоре до долу. Затова не виждам патриотизъм и борба с чуждопоклоничеството в набеждаването на чужденците особено пък на доказаните и успешните. Обратното – това е мошенически начин за самоизтъкване пред мизерници, мечтаещи да лъжат със същия размах и този начин е равносилен на национално самоубийство и самообричане на все по-голяма мизерия.
цитирай
65. kass - vmir
21.11.2014 16:21
Wmir, цяла Бразилия плака горко когато отбора им загуби катастрофално на световното в Бразилия. Мислиш, че някой е седял и разсъждавал дали е патриотизъм това или не в този момент? Мислиш, че някой е седял и се е кефил на брилятната форма на Германците ли? Просто когато се бие на ринга твой сънародник не седиш да се кефиш как противника печели и това не е патриотизъм, а чувство за принадлежност към нацията от която си произлязъл. Но в България сме сбъркан народ, хиляда интелектуалци ще излязат да ни разправят как нашите чувства са по-долни от тези на другите народи, как не трябва да имаме очаквания и претенции, изобщо как въобще можем да гледаме бокс, та това е спорт за примати... Не мислиш ли, че с това само осакатяват още народа ни, който и без това няма много поводи за радост и гордост, а за сплотеност и единство да не говорим? никой не набеждава чужденците в нищо, освен в това за което са ни дали повод, като например допинг пробите. Защото ако Кличко беше дал 6 допинг проби, а Кубрат нито една, защото е специален, тогава пък щяхме да ревем как ние винаги гледаме да минем между капките и да печелим с мошеничество... Ето за това ти говоря. Защото когато Кличко отнесе коланите в Украйна, и когато украйнския народ празнува, аз не виждам защо трябва да се радвам заедно с тях, особено ако съм от губещата страна в конкретния мач. Не съм украинка нали? Има си едни граници, в които човек трябва да се помества, ако е почтен и му е чуждо лицемерието. Защото в поста си това казвам, че не можеш да се отвърнеш от родното, което би трябвало да ти е мило, защото твой сънародник е загубил от шампиона. Всичко друго са подробности...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4221275
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031