Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2015 01:25 - Толерантност, хомофобия и да си въобразиш , че си над нещата
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 32446 Коментари: 90 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 „Да му писне на човек от толкова толерантност” въздъхна мой близък познат и изля  цяла триада от нецензурни думи към хомосексуалистите... „Хомофоб такъв” – усмихвам се шеговито, като един вид демоснттрирам класическата  реакция на защитниците на парадите.  „Не знам дали съм хомофоб, ама накрая ще взема да стана” – продъжаваме разговора и така още известно време.

   Кой се нуждае от толерантност? Толерантността е да приемеш различните и да се отнасяш с тях така както би се отнасял, ако не бяха разични. Това би те поставило в позицията на добър човек, широко скроен и умеещ да се поставя на мястото на другите. Да приемем, че е вярно твърдението, че хомосексуалистите се раждат такива и независимо как ще го наречем, номално, отклонение,   болест, психологически проблем или нещо друго те са факт и имат място под слънцето като всички нас. До тук всичко е на ред, но дали нещата спират точно тук?

 Всъщност нещата съвсем не са толкова прости, защото съвсем не опират до правото на живот, работа, лична свобода, граждански права и т.н, ами отиват в крайност в която малцинството започва да претендира за привилегии, които в техния случай се явяват неестесвени. 

Брак

„И те се ожениха и заживяха щастливо до края на дните си”.

Така завършва всяка приказка, и не толкова защото малките деца ще разберат брака и любовта още на четири или шест години, а защото подсъзнателно ще усетят, че са плод на точно такава любов между принц и принцеса (майка им и баща им), които след рицарски подвизи, вярност и всеотдайност, преминавайки през куп перипети, в крайна сметка ще се оженят и ще бъдат щастливи. Бракът се явява черешката на тортата, моментът в който двама влюбени са осъзнали, че са готови да създадат потомство и да го отгледат заедно. Потомството е резултат от интимната близост между мъжа и жената и е най-естествения начин за продължаването на рода.  В този ред на мисли сключването на брак с цялата му церемониалност и ритуали е естествен в своята същност акт на декларация за вярност и съвместно съжителство между мъж и жена. Къде се вписват гей двойките в тази естествена клетка на обществото. За какво им е брак ако не могат да имат деца? На всички ни е известно че има два вида бракосъчетание – граждански брак и църковен брак. Гражданският брак може да бъде разтрогнат и урежда имуществените взаимоотношения между партньорите, попечителството  над децата и в общи линии има юридически характер. Църковният брак не се разтрогва тъй като това, което Бог е събрал, никой не бива да разделя и като цяло църковния брак не се занимава с материалната част на въпроса, а с духовната и отговорностите пред Бога са от по-друго естество, отколкото пред закона или обществото. В този смисъл църковния брак при хомосексуалните двойки е немислим, тъй като според православното християнство, а и не само, любов, която е безподна (еднополова) не е угодна на Бога. И така остава гражданския брак, след прекратяването на който, партньорите поне биха решавали имуществени въпроси, макар това да би могло да се реши с договор между двамата.

Деца

Напредакът на медицината помогна на много бездетни двойки да имат деца, въпреки своите репродуктивни проблеми чрез метода „инвитро”, но доведе и до много нови морални казуси като сурогатното майчинство. Това доведе до възможността много хомосексуални двойки да се обръщат към медицината за да се сдобият с деца чрез метода инвитро, използвайки сурогатни майки да износят децата им. Децата им никога няма да знаят коя е тяхната майка и с коя точно жена са били свързани чрез пъпна връв. Това не е изключено да се случи и при хетересексуални двойки разбира се, но ако говорим в проценти, то при хомосексуалните двойки от двама мъже резултатът ще е 100%. При хомосексуалните двойки жени нещата са по-благоприятни, а също така и при тях в повечето случаи става въпрос за бисексуалност. Проблема обаче съвсем не е само до методите на сдобиване с деца, а опира и до самите деца. Никой не може да отрече, че най-идеалната среда за децата е и най-естествената, майка и баща, които се обичат и уважават и заедно отглеждат малкия човек. За съжаление този идеален вариант не се среща много често днес, но това не означава, че не си остава най-идеалният. Какво и как  ще чувстват и преживяват децата на хомосексуални двойки, дали ще са щастливи или подтиснати, дали ще се чувстват в идеалния свят или от ранно детство ще разберат, че светът съвсем не е идеален и че техният случай е тоно такъв. Е, все още няма значителни изследвания, а и нещата са сравнително „пресни” така, че ще трябва да почакаме и да видим дали ще се намерят смели лекари и психолози да бият тревога, ако нещата не са толкова прекрасни, колкото сега ни убеждават, или под страх да не бъдат обвинени в хомофобия ще отлагат тези изключително важни изследвания до последния момент.

 

 С две думи нещата са далеч по сложни от простичкото „не мразете различните”, те са по-точно друг повик:  „не задавайте въпроси”, не поставяйте за разглеждане морални казуси. Да, те искат брак и деца, но за да го получат трябва да се промени света. Трябва „майка” и „баща” да се замести с „родител”. Трябва приказките да не включват принцове и принцеси, трябва куклите за деца да нямат пол, трябва да се промени представата на хората, и най-вече на децата за идеалното семейство и романтиката. И всяко противопоставяне на това се белязва с изключително крайната и тежка дума „хомофоб”. Но никой мъж изпитал искрена любов към жена не би разбрал една хомосексуална двойка от мъже. Този за който жената е била муза, и чиито нежни форми са изпълвали очите му с красота, сърцето с любов,  ума с благородство, а тялото с желание не би разбрал. Този, който е дарил себе си и жена си с едно, две, три деца, не би разбрал и не иска да знае от първа ръка какво толкова има в хомосексуалната любов, затова когато говорим за толерантност, за разбиране, за приемане на другите, нека бъде взаимно. Нека не се подлагат хетеросексуалните двойки на истинско изпитание, отнемайки им правото да се наричат майка и баща, нека не отнемаме на децата правото и се стремим да им осигурим най-идеалният семеен вариант, доколкото е възможно, да растат със своите родители, или при приемни такива. Нека бъдем толерантни, но точно онези, които непрекъснато повтарят тази дума ежедневно издевателстват над  всеки, който изпитва тревога, особено когато се замесват деца, не само с думата „хомофоб”, „комплексар” и други откровени обиди, без да дадат  и един съществен и приемлив аргумент защо трябва да се позволява на хомосексуални двойки да осиновяват или се сдобиват с деца чрез инвитро и сурогатно майчинство, но и като навити латерни повтарят едно и също въобразявайки си, че са много над нещата без дори да са в състояние да проведат и най-кратка беседа относно казуса като морален такъв, като практически осъществим и най-вече като отражение върху бъдещето и поколенията след нас. Когато си въобразяваш, че си много над  „масовото тесногръдие” и че сочейки с пръст всеки, който не крещи като теб „толерантност,  толерантност” може да се окаже накрая, че не само не си бил най-великодушния и толерантния, но и че си защитил нещо, което е преминало мярката и момента, в който никой не е бил засегнат и си нанесъл огромни щети върху  бъдещото поколение.

nreporter.info/%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%85%D0%BE/





Гласувай:
33



1. vidintown - crash that up
04.07.2015 02:15
Чак да парадират с различността си .... идва в повече.Да, за около минута по новините е забавно да се гледа.Но като се замисля, хомосексуалността е натрапвана и пропагандирана през 80-те години чрез някои рок-банди.И през 90-те чрез някои диско изпълнители.Много добре знаете, че за да има нещо, то някой има интерес то да съществува и да вирее в среда, в която има подходящи условия за това.Ако не ми се бъркат в животеца - пед***те не ми пречат.Да си опропастяват живота, техен проблем.Но важното е да не са наблизо, че тварят, а определено не искат да ме ядосат !
цитирай
2. malkiatprintz - Напоследък ставам все по-малко ...
04.07.2015 02:26
Напоследък ставам все по-малко толерантен, защото когато определена група започне да спекулира с даден термин в своя изгода, нещата не отиват на добре. Ако онези, които обвиняват другите в хомофобия започнат да се държат по-толерантно - поне на половина на толерантността, която изискват към себе си - вероятно няма да бъдат хетерофобите, в които се превръщат в момента. В противен случай предлагам да се узакони и бракът с животно, да бъде наложено сексът с животни да се приема за нормален (независимо дали става въпрос за хетероскотоложство или хомоскотоложство), а медицината да бъде заставена да измисли начин животинският педерас, който оножда своята изгора - овен, да може да има деца - полу-човеци, полу-овци - които да бъдат износвани от сурогатна жена или овца (по избор на скотоложеца имам предвид, а не на овена). Може би така са се появили митовете за кентаврите, знае ли човек (макар да не мога някакси да си представя някой кльощав педал да има достатъчно топки, за да се пробва да опъне някой расов ат)? Имат всички граждански права, никой няма да им се бърка, ако сами не парадират и не навират насила своята различност в очите на хората и най-вече сами приемат тази своя различност, заедно с произтичащите от нея ограничения, като раждането на деца, а не да избиват собствените си комплекси, с които сами не могат да се справят. Иначе какво... да чакаме появата на педофил-паради ли, що ли?
цитирай
3. deusson - Добре е да се пише информирано
04.07.2015 05:02
Поне в часта за църквата е препоръчително да се проучат нещата или ако не, тогава да се поясни, че става дума за твърдение на автора, а не за факт. Останалото няма голямо значение, ако човек не си е отговорил на въпроса какво и кой нарича "различен". Аз вярвам, че като личности всички сме различни и в това е най-добрата идея на Твореца за нас. Малко е гадничко да се твърди, че някой перманетно е лишен от възможността да обича... поради някакво различие. В този смисъл ще припомня, че дори и самата църква се е съгласявала, че робите нямат душа, като е отчитала различието в цвета на кожата. Това е факт, а не мое твърдение. Добре е, че цветнокожите си върнаха душите макар след няколко десетки години на неудобство, причинено им от робството.
цитирай
4. kass - deusson
04.07.2015 08:58
Ами проучете вие какво е мнението на църквата за брака между хомосексуалисти. Можете да прочетете и какво пише в библията по въпроса. Всъщност сте типичен пример за човек, който отказва да вникне по същество в написаното и да коментира реалните зададени въпроси, като например сурогатството и детството на децата, и започва да манипулира събеседниците си с приказки от типа "че някой перманетно е лишен от възможността да обича"... чунким някой може да бъде лишен от възможността да обича....
цитирай
5. kass - malkiatprintz
04.07.2015 09:01
Принце, ти си не само хомофоб, ами и скотофоб :), защо лишаваш скотоложеца "от възможността да обича"?... :)
цитирай
6. kass - vidintown
04.07.2015 09:07
Въпроса ссъвсем не е само в парадирането, един парад все ще го изтраем някак, въпроса е в това, че се намесват деца, че се опитват да заставят хората да се съобразяват с тях, а това вече не е въпрос на толерантност и нетолерантност, а на тормоз на малцинството над останалите:http://budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1195%3A2015-07-02-09-16-33&catid=71&Itemid=192
цитирай
7. freeoldmen - Има си проучване какво се случва с деца,
04.07.2015 10:03
израснали в хомосексуални семейства.

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2013/02/23/shokirashti-danni-za-decata-izrasnali-v-homoseksualni-quot-s.1056905

Но цифричките не притесняват ръководителите на най-голямата демокрация,
както се видя от официалното признаване на хомобраковете тази седмица...
Изглежда е търсен и желан ефект.
цитирай
8. orlinpetkov - изключителен анализ. браво. много ...
04.07.2015 10:08
изключителен анализ. браво. много ми допадна заключението, как ни превръщат в безкритични същества.
цитирай
9. orlinpetkov - този виц е много на място: Белжка ...
04.07.2015 10:10
този виц е много на място:
Белжка на съпругата до съпруга:
"Супата е на котлона, кюфтетата са в хладилника. Ако ти се доебе, не ме буди - знаеш кое къде е."
цитирай
10. kass - freeoldmen
04.07.2015 10:29
За сега има наблюдения за деца родени по естествен начин и чиито родители в по-късен етап са установили своята хомосексуалност, което само по себе си е травма за децата им. За деца, които тепърва ще растат изцяло в хомосексуално семейство, които са плод на осиновяване или сурогатно майчинство е още рано да се разбере, тъй като узаконяването на подобно сдобиване с деца е от скоро, както и разрешаването на гей браковете. Дано скоро се вдигне завесата и се разбере какво наистина преживяват децата и как им се отразява на развитието подобна семейна среда.
цитирай
11. kass - orlinpetkov
04.07.2015 10:32
Мисля, че дискусии относно моралния казус и евентуалните бъдещи проблеми са крайно необходими, такива дискусии са се водили без проблем за абортите, смъртното наказание, клонирането на хора и т.н., не виждам причина да се избягва повдигането на тези въпроси за гейбраковете и родителството...
цитирай
12. kbalenciaga - Колко много лапнишарани има на този свят...
04.07.2015 11:32

Настройват ги един срещу друг, в стил "Разделяй е владей", и те веднага без да мислят много много се нахвърлят...всъщност срещу себе си.

Настройват българи срещу цигани, настройват християни срещу мюсюлмани, настройват хетеросексуални срещу хомосексуални...
Ама като им е толкова акъла толкова!

kass, не знаеш, не си чела, не си чула какъв секс се вихри между гейовете точно в Българската православна църква, особено в манастирите???

Толкова ти е бедна общата култура, че не знаеш, не си чули, не си прочела за гейове в миналото, като спартанците например???

Не си чувала, не си чела, не знаеш за еднополови контакти между животни???

Е тогава къде си тръгнала да пишеш по теми, от които си нямаш и най-малка представа???

цитирай
13. kass - kbalenciaga
04.07.2015 11:58
ехааа, а как точно си извади изводите какво съм чела и какво не :)... Изобщо имате ли мнение по повдигнатите въпроси или ще си говорим общи приказки в стил, охлювите също са хомосексуални?
цитирай
14. kmetova - kass
04.07.2015 12:47
Много сърцато и трогателно е описана романтичната приказка за мама и тате, за принцовете и принцесите, но светът, ценностите, бита - всичко се променя, както винаги се променял, независимо дали е ставало по начин който ни харесва. Приказките също се променят. Няма как докато си малък да живееш във феерия, а когато пораснеш изведнъж да си готов да приемаш промените, различните и всичко, което животът е подготвил да ти сервира. Трябва да от малък да знаеш, че в света се среща всичко: красиво и грозно, нежно и грубо, любов и омраза, войнолюбци и миротворци ....... хомосексуални и хетеросексуални ........
цитирай
15. kbalenciaga - Зададох ти въпроси
04.07.2015 13:07

Които са точно по темата.
Защо не отговаряш по тях?

Защото не са изгодни на неадекватните ти писания?

То след това какво да коментираме изобщо!
Ама като толкова искаш.

"Да приемем, че е вярно твърдението, че хомосексуалистите се раждат такива и независимо как ще го наречем, номално, отклонение, болест, психологически проблем или нещо друго те са факт и имат място под слънцето като всички нас."
Еми ето още в началото си започнала с Голяма грешка!
За това ти и зададох и въпроса, в тази насока за спартанците, малко да помислиш, ама ти не искаш да мислиш!

От спартанците е ясно, че не всички се раждат такива. А някои средата ги формира да са такива.
Разбираш ли изобщо какво ти пиша, или няма смисъл???
Накратко тръгваш от напълно грешно твърдение!

После:
"Бракът се явява черешката на тортата, моментът в който двама влюбени са осъзнали, че са готови да създадат потомство и да го отгледат заедно. Потомството е резултат от интимната близост между мъжа и жената и е най-естествения начин за продължаването на рода."
Тази пък абсолютна глупост, като съвременна жена, с претенции, как можа да я пльоснеш така???
Е как така при тази твоя "Черешка на тортата" днес в България близо половината от браковете завършват с развод???

Тук още повече продължаваш да къртиш плочките:

"Къде се вписват гей двойките в тази естествена клетка на обществото. За какво им е брак ако не могат да имат деца? На всички ни е известно че има два вида бракосъчетание – граждански брак и църковен брак."

Сега схвана ли за какво те питах за гей секса в Българската православна църква???
Или пак се затрудняваш.

Има и още, ама не ми се пише, че Голяма каша ти е темата.

А на финал, толкова ли ви е трудно да разберете, че има такива които обиждат и от гей и от хетеро орентираните???
Това не зависи то тяхната сексуална ориентация.
цитирай
16. kass - kmetova
04.07.2015 13:07
Кметова, ако беше права нямаше да има възрастово ограничение за филми на ужасите и такива с порнографско съдържание. Щяхме на воля да показваме на децата и грозните страни на живота. Колкото до промяната на бита, ценностите и други ала-бала, само искам да ти насоча мисълта към непроменяемата природа, според която за да се роди дете са нужни мъж и жена. Така си родена ти, така съм родена и аз, така ще се родят и бъдещите поколения :)... Тъй, че романтичната приказка за мама и тате съвсем не е някаква отживелица, както вероятно ти се струва :)...
цитирай
17. kass - kbalenciaga
04.07.2015 13:32
Ама ти да не искаш да изпиша стотина поста по темата разяснявайки, че в древността хомосексуализма е и вид сексизъм например, защото се е смятало, че жената е създадена да ражда деца, а мъжката любов освен секс носи и духовно общуване. Да не би да трябва да обяснявам за хомосексуализма възникващ в еднополова среда като казарми, затвори, девически училища, пансиони и т.н... Изобщо защо да го правя като това не е темата? По същия начин няма и какво да коментирам хомосексуалистите в църквата, защото също не е предмет на поставената от мен тема. Бракът така или иначе е "черешката на тортата", независимо колко брачни двойки ще завършат с развод, защото основната му задача е да се продължи рода, затова са диплени чеизи за младите, пазари за булки, че дори и политически бракове са сключвани, кое до колко е идеално и морално е отделен въпрос, в основата му винаги стои потомството. Сега, да повторя темата - децата и тяхното право да израстват и познават двамата си биологични родители има ли значение, или единственото важно нещо е да дадем право на хора, които не могат по естествен път да създадат поколение да се сдобиват с деца чрез сурогатство и търговия на яйциклетки и сперматозоиди (по каталог) и доколко сме предвидили последиците от това в бъдеще? Ако имаш мнение относно децата, казвай го, другото е дълга тема и не е тема на обсъждане щом не засяга правата на никого...
цитирай
18. kbalenciaga - Е защо си писала този ферман по горе???
04.07.2015 14:39

Като според твоите твърдения, в по-голямата си част той не е по темата.
Изобщо тотално си се пообъркала.
Това първо.

А после за децата.
Пак не мислиш, а само повтаряш като папагал клишета, които са ти набили, че само те са истината???

Нали си уж много образована, много знаеш, ама май не разбираш.
Защо не се огледаш, и да видиш по света какви общества има, с какви взаимоотношения между мъжете, жените, децата им.

Как ти звучи например една жена(съпруга) на няколко братя???
Или един мъж с няколко съпруги???

Ами какво ли ще кажеш, лично на мен ми е интересно например, като се запознаеш с живота на индианците Тараумара?

"Тараумарите живеят в общество, в което няма наказания, защото няма престъпления. Hяма кражби, побой, завист, корупция, рекет и материализъм. Няма полова дискриминация. Няма социални прослойки. Няма бедни и богати. Рарамурите дори нямат монетни единици и икономическата им система не е базирана на пари или дори на бартер. Вместо това тараумарите разчитат на нещо наречено корима ("споделяне")."

В заключение ще кажа, не бъди толкова тесногръда.
Точно на тебе не ти отива...


ПП. Освен умишлено и целенасочено, в стил "Разделяй и владей" настройване на българи срещу цигани, русофили срещу русофоби, християни срещу мюсюлмани.
От време на време има и засилване на настройването на хетеросексуални срещу хомосексуални!
Защо се връзвате толкова лесно бе хора!
Защо не мислите, а се поддавате на емоциите и ниските си страсти!
До кога ще продължавате така, до като доведете човешкия род до неговия край?
цитирай
19. kass - уф, в крайна сметка какво ви е мнението за децата?
04.07.2015 15:34
И какво да направя, че в някои общества многоженството е позволено? никой не настройва никого срещу никого, говорим за деца и техните права, ако имате какво да кажете - кажете го, ако не не ми вменявайте качества, които не притежавам. Нашата култура приема за идеален вариант за детето израстването му в семейна среда от двамата му родители, това е естественото развитие на нещата. От там нататък кой как иска да живее не ни засяга, засягани нашето общество и култура дали е готово да разруши досегашните си представи и дали това ще доведе до нещо по-добро. Може и да съм тесногръда, но изхождам от позицията на човек, който познава майка си, познава и баща си.
цитирай
20. kbalenciaga - Ето точно сега...
04.07.2015 15:40

Има едно гейче в предаването "Мармалад", което ме дразни от преди.
Хем лигаво едно такова, хем се вижда, че не е за тази работа.
И точно преди малко пускат в предаването , като контрапункт Путин на видеостената, гол до кръста...
И коментират как гейчето не го харесвало.

Е не се ли досещате, че това е Умишлено и Целенасочено?
Не се ле досещате, че и тази масова кампания и тук в блог.бг в последно време на путинофилите срещу гей исканията и гей парада са Умишлени и Целенасочени?
Не се ли усещате, че и тези гей паради са част от манипулациите за настройване на хетеросексуални срещу хомосексуални?
Не се ли усещате как се връзвате и как се включвате в Цирковете на Задкулисието и започвате да пускате теми, повтаряйки като останалите???

цитирай
21. kass - kbalenciaga
04.07.2015 16:00
Ами не, не се усещам, защото не влагам политиканстване в поста, не ми дреме ни за Путин, ни за мутин. Под поста си съм дала линк към статия, в която се говори за децата растящи в хомосексуални семейства и ме вълнува темата за техните права и щастие, докато тук си говорим за русофилство и русофобство дали в това време десетки деца не стават жертва на нечии амбиции за родителство, ако искате прочетете я, ако искате оставете Путин, Кончита, ЕС, парадите, хомосексуалистите и ми кажете за себе си и според вас как ви се вижда въпроса за сурогатното майчинство и отгледаждането на деца в хомосексуална среда. Ако имате собствено мнение, което не е повлияно от политически или лобиски настроения, споделете го и го аргументирайте, толкова е просто, нужно е само да се запиташ и да си отговориш, нищо друго няма значение...
цитирай
22. kbalenciaga - kass, продължаваш да не искаш да схванеш какво ти казвам?!
04.07.2015 16:49

Аз ти казвам преди да приемаш категорично нещо за твърда и единствена истина, не зависимо колко преди тебе са го повтаряли като папагали, да помислиш.
Дадох ти по горе толкова различни примери, толкова различни взаимоотношения между мъже, жени, деца.
Ти обаче "Не та Не!"
Като магаре на мост!

И защо се самозалъгваш така абсурдно че не ти влияела политиката?!
ВСИЧКО Е ПОЛИТИКА!
Разберете го най-накрая!

Точно от политиците и техните кукловоди зависи, какво ще е отношението на даденото общество и към гей двойките.
И конкретно към децата, дали да бъдат осиновявани от тях или не, и подобни казуси.
Това е така защото не мислите, все искате наготово някой да ви каже това е истината, и толкоз!
Това е черно, това е бяло!
Отглеждането на деца от еднополови семейства е лошо, толкоз!
Няма мисъл, а приемане като машини на това което ви сложат в главите!

И после задавате глупави, неадекватни въпроси от рода на:
Само черно ли е, или само бяло!
Отглеждането на деца в хомосексуална среда само лошо ли е, или само добро!

Опитвам се да ви накарам да мислите, да анализирате, преди да се изкажете категорично, ама като не може, не може..."На сила, хубост, не става"


цитирай
23. saankii - касс, каквото и да кажа ,времето и мястото тук няма да ми стигнат ....Но ,все пак ....
04.07.2015 17:03
kass написа:
Кметова, ако беше права нямаше да има възрастово ограничение за филми на ужасите и такива с порнографско съдържание. Щяхме на воля да показваме на децата и грозните страни на живота. Колкото до промяната на бита, ценностите и други ала-бала, само искам да ти насоча мисълта към непроменяемата природа, според която за да се роди дете са нужни мъж и жена. Така си родена ти, така съм родена и аз, така ще се родят и бъдещите поколения :)... Тъй, че романтичната приказка за мама и тате съвсем не е някаква отживелица, както вероятно ти се струва :)...


пс .Опитваш ,да въведеш сериозна/ли? / дискусия в заспалото блог бе ге,
и същевременно се държиш като магаре на мост/ цитирам уважавания
колега по горе. Въпроса на твоята тема е многооообхватен ,а пък
отговорите ...още по многоостранни. Аз например, пиша по Темата
за ТрансХуманизма, и намирам ,че тя е още по страховито опасна ,
но...Еволюция ,мила/ или деволюция/ въпрос на л.перспектива ...
До тук добре, имаме тема и терен за дебат, но моля те ,не се дръж ,така
пионерски , защото не ти отива някак си. Авторка с 1 888 889 прочита ???
поздрав / Юлия
цитирай
24. saankii - все пак слагам ти плюс с няколко “съображения “ ;))
04.07.2015 17:09
ТЪрси причината ,мила ! Винаги ! И ,питай “защо “!
Така правят лекарите...
Ти просто коментираш последствията / филмите на ужасите и порно филмите /
това е ...наивно...А ,защо ги има .....защооо....
Хубава вечер!
цитирай
25. kass - kbalenciaga
04.07.2015 17:09
Уморявате ме. Питам ви за вашето мнение, не става въпрос дали е вярно или не, всеки човек има свое мнение, моето съм го изразила. Няма лесни отговори на сложни въпроси, които трябва да се разгледат от всички страни, няма как и да си сформираш правилно мнение без наблюденията и анализите на специалистите, нито да си промениш становището, ако не чуеш силни и смислени аргументи. Нищо от това не е налице, има само обвинения в хомофобия и тесногръдие с една едничка цел "не питайте", аз пък питам и искам да знам защо има толкова агресивен отпор на едни толкова важни въпроси засягащи трети лица, но никой не ми отговаря, дискусия няма. И вие не дискутирате темата, а всячески бягате от нея, защото като всички нас нямате никакви лични наблюдения как растат и се чувстват децата в хомосексуално семейство. Няма и да имате докато не се споделят наблюдения и не се отвори темата. Карате ме да се замисля за какво? За политика? За медийното сформиране на всеобщото мнение? Аз пък ви моля да се замислите върху децата, които не са просто домашни любимци, а бъдещите граждани на света. Можете просто да отговорите с "не знам как стоят нещата или какво ще стане" и това ще е искрен отговор, защото всъщност ние всички не знаем...
цитирай
26. kass - saankii
04.07.2015 17:18
Не знам какво значи да се държа пионерски :), това е моето мнение правилно или не... и би се променило ако наистина има почва за това. То изхожда от лични наблюдения и дори от личен опит (синът ми се промени след раздялата ни с баща му)... Държа се като магаре на мост, защото не разбирам позицията, ако изобщо има такава, на опонентите и на какво се опира тя. Дискусията наистина е сериозна, но се подхожда към нея твърде предпазливо и с неясни (като цел) примери...
цитирай
27. saankii - мила касс ,то и аз ти задавам 1/ 2 въпроса, нооо...отговор не видях...
04.07.2015 17:36
обикновено така протича една дискусия в блога ;)
95% от хората мразят ,да мислят, и най обичаме, да заобиколиm проблема....
но, той разбира се не изчезва, та става и по голям, като снежна топка ...
Една достойна Авторка / дори и в блог.бг./ ,не може ,да образува такава
едностранчива дискусия.
Децата .. децата ..децата / много емоции !!
“ Нашите деца ,не са наши деца /Д . Джубран/ ,и освен това ..
Душата няма пол.....Как ще дебатираш това ?

пс . Благодаря ти за Темата и любезните отговори .
Удоволствието е мое .
цитирай
28. kass - saankii
04.07.2015 17:55
Душата няма пол, децата не са наши деца... Мога надълго и нашироко да развия темата, но ще се отклони разговора в съвсем друга посока, затова не отговарям на въпроси които не са по конкретната тема. Не знам защо нещата са такива каквито са, но знам че всяко нещо трябва да се придържа към определена норма за да не носи след себе си нещастие на някого. В този ред на мисли, не осъждам хомосексуалните връзки, не ми е работа да съдя хората, интересува ме само дали увеличението на правата няма да засегнат други хора :)... Аз не искам хората да изпадат в дълбоки размисли в събота след обед, а да бъдат искрени, ако изобщо темата ги вълнува. Не се иска много мъдруване за да изискаш поне компетентно мнение на специалисти кое до какво може да доведе и морално ли е да го допуснем. Аз също не съм капацитет по въпроса, но яростната съпротива при повдигането на въпросите ме навежда на мисълта, че нещата не са желани да се дискутират...
цитирай
29. kass - ...
04.07.2015 18:23
http://nreporter.info/%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5-%D0%B8-%D0%B3%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%81/
цитирай
30. kass - ето и още, за който иска да чете
04.07.2015 18:29
http://kultura.bg/web/%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D1%8F/
цитирай
31. kbalenciaga - Е как да няма аргументи
04.07.2015 18:33
Опитвам се, казах ти, че тотално ти е сбъркана основата първо.
Доказах ти по горе категорично със спартанците.
Ти пак искаш да коментираш, да надграждаш, да строиш?
Как искаш да строиш нещо, когато фундамента, когато основата ти е сгрешена???
Първо там анализирай, мисли, обсъждай...
Но не само при тебе е така, но и в цялото българско общество.
Това е големия проблем.
Има не разбиране, не знание, а пък се опитват да надграждат.
Е как е възможно това?!

И после като следствие поставяш неадекватни въпроси, и очакваш отговори.
А като логично не ти отговорят, пишеш: "има само обвинения в хомофобия и тесногръдие с една едничка цел "не питайте""?!
В по нелепо обвинение, точно аз да не искам да се пита по дадени въпроси(каквито и да са те), отдавна не си спомням да са ме обвинявали!

"...поне компетентно мнение на специалисти кое до какво може да доведе и морално ли е да го допуснем."
Ето още един глупав въпрос. Как искаш да ти отговорят специалисти за нещо, което още даже не се е случило???

За това ти казвам да мислиш, преди да си категорична и да търсиш категорични отговори.

Моята логика , моето мнение по темата е, че в една нормална, толерантна, НЕ ХОМОФОБСКА СРЕДА, повтарям НЕ ХОМОФОБСКА СРЕДА, еднополова двойка може спокойно да отгледа дете.

Ноооо, както в момента е в България, съвсем логично е заобикалящата среда да повлияе негативно на такова дете.
Което означава, че не отглеждането на дете от еднополова двойка е ненормално, А Е НЕНОРМАЛНА СРЕДАТА!

Сега разбра ли?
Разбра ли защо ти дадох всичките примери по горе?


цитирай
32. milady - тъпо е да ти давам минус ....
04.07.2015 18:37
но , пък се втрещих от толкова плюсове !!!
каас, виждам ,че сама се бориш със себе си ...
затова ти подавам реплики.......
мила моя Пионерке ! Кой ги измисля тези “категории“
.... срам ,морал ,брак... възпитание .....
и накрая, казваш ,“ да попитаме специалистите “
Моля ???
цитирай
33. getmans1 - Тези хомосексуални прайдове ми идват в повече, също толкова ...
04.07.2015 18:38
... колкото и парадирането с власт, пари и имане, простотия и всичко ненормално, че и нормално.

Нито диктаторските режими ще премахнат хомосексуалистите дори и физически, нито демократичните общества ще ни направят всички педерасти. Това, че им се дава възможност да съжителстват заедно, да заемат забранени до сега длъжности не мисля, че е някакъв особен проблем..

А това, да ли да имат право да отглеждат и възпитават деца също е много спорно и дискусионно. Всички сме чели, слушали истории и даже сме гледали филми за това как някой от родителите след като създава дом и деца в един по-късен етап обръща „обръща резбата“. Дали някой се е поинтересувал какво се е случило с неговите деца, а и може ли пък такива случаи да са мерило?

Действително въпроса с децата отглеждани от хомосексуалисти е спорен и сложен и определено се политизира но ние тука в България си имаме по-тревожен проблем, децата от гетата.
Това ни е проблема а по него нито Путин, нито Обама и ЕС ще ни пратят опорни точки, може би само Ким Чен Ум!
цитирай
34. kbalenciaga - kass , виж с поста си 29 колко лесно се литкаш?
04.07.2015 18:40

Как лесно се хващаш на една, много вероятно пиар реклама.
Казали 2-ма човека, че не одобряват гей двойки да отглеждат деца(като коз в случая се използва, че и двамата са гейове), и готово, за тебе това Е ИСТИНАТА, друга няма?!
цитирай
35. kass - kbalenciaga
04.07.2015 18:49
Моята логика , моето мнение по темата е, че в една нормална, толерантна, НЕ ХОМОФОБСКА СРЕДА, повтарям НЕ ХОМОФОБСКА СРЕДА, еднополова двойка може спокойно да отгледа дете. ..

Най-после мнение, признавам си голям зор видях... Хомофобската среда е само в главата ти, има среда, която е сформирана с времето, какво да правим с традициите, фолклора, класиката, детските приказки за принцове и принцеси, с любовните песни, с Ромео и Жулиета? Какво да правим с децата, които ще продължат да се раждат от жена и мъж и ще имат майка и баща и неминуемо ще питат "а на теб коя е майка ти", в резултат на което детето от хомосексуалното семейство ще се почувства неудобно??? Не, не съм аз тази, която не чете, кажи ми че искаш да разбереш и ще ти пратя куп теми по въпроса. Не бъркай хомофобията с неразбирането на неразбираемото...
цитирай
36. kass - milady
04.07.2015 18:51
Изобщо не се боря със себе си Милейди, не знам къде видя вътрешна борба :)...Аз има традиционна позиция и куп аргументи с която да я защитя :)...
цитирай
37. kass - getmans1
04.07.2015 18:52
Спорно е и дискусионно, но дискусиите се избягват. Далеч по-лесно е просто да променим света и да видим какво ще стане :)...
цитирай
38. kass - kbalenciaga - kass , виж с поста си 29 колко лесно се литкаш?
04.07.2015 18:54
Не се литкам в нищо, а споделям линка за да се убедиш сама, че мнението не е само на хетеросексуални хомофоби :)...
цитирай
39. marmalady - касси ,и ние имаме Интернет в ХолиУУД...
04.07.2015 19:06
и четем ли ,четем и четем.....
но ,как да ви разбирам.....
значи ,ако няма любов и уважение в хетеро сем.
но пък има брак ,деца ,морал ? ,редовен секс в събота вечер ..
това е ...хммм приемливо....
не виждам къде е разликата с хомо семейството ......
Възпроизвеждането ,така ли??
Мамка му !! Ние Секс Роботи правим вече ...
Отворете си “четвъртото око “ милаа ;))
цитирай
40. kass - marmalady
04.07.2015 19:22
проблема е в правото на децата да разберат истинските си биологични родители, защитено право в закона за правата на детето. Тази правна защита е възникнала след като специалисти са установили, че осиновени деца, в определена възраст изпитват необходимост да разберат самоличността на биологичните си родители и да си отговорят на въпросите за своята съдба от раждането до осиновяването им. Да не говорим за майчински инстинкти и др. архаични неща съпровождащи родителството. :)... Така или иначе все още няма израснало поколение на "ивитро деца" за да знаем какво точно ще ги притеснява когато започнат да разбират родителството от собствен опит. Понякога нещата не опират само до добро детегледачество, в което съм сигурна че гейсемействата са напълно способни.
цитирай
41. milady - еххх, каси каси ,ти си добро момиче ...
04.07.2015 19:47
но , бих те разбила с кеф на пух и прах...
жалко ,че няма Публика , мила.....
всичко добро..
;)
цитирай
42. kbalenciaga - :)))
04.07.2015 19:52
Как бягаш по тъча...
Та чак, до сега да не си разбрала, и от постовете ми че съм мъж.
Или по скоро се държиш типично по мъжки, да ме подиграеш на пол.
Подсъзнателно или по скоро съзнателно, ТОЧНО ЗАРАДИ ХОМОФОБСКОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО, което те заобикаля правиш тези номера???
Притисната от обществото, Хомофобско, тоест, и силно нетолерантно, че сама майка не може да отгледа добре детето си, ти си "отмъщаваш" на другите различни, че и те трябва да се мъчат и да им трудно, както на тебе...

Най накрая изплю камъчето, което те мъчи.

Ноооо, аз понякога гледам и по надалече от стандарта...
Точно щях да те питам, дали пък не си имала в миналото забежки с представител на противоположния пол(Опс грешка. С представител на твоя пол исках да кажа).
И ти показваш колко си се интересувала и чела по въпроса...става интересно...

А Дали пък истинските ти мотиви за тази тема не са породени от колебание отново да се отдадеш на споменатите преживявания. И особено как те биха повлияли на детето ти.
Кой знае?

Казват, битието определяло съзнанието...


цитирай
43. kass - milady - :)...
04.07.2015 20:00
никой не иска да ме разбие на пух и прах, едва ли е защото няма публика ;)...
Всичко добро и на теб...
цитирай
44. kass - kbalenciaga - извинявам се, не разбрах, че си мъж
04.07.2015 20:21
обикновено темата за еднополовите родители се защитава предимно от жени... Другото, което си изписал е такава дивотия, че дори не знам в изблик на гняв ли си го написал или си преминал в следващото ниво на защита на незащитими тези, а именно правенето на психологичен профил на опонента тип свободни съчинения и догатки. Най-добре е да се поразровиш по темата и прочетеш някои разкази на деца на хомосексуалисти за да разбереш какъв кошмар е било детството им, и то не се дължи на "хомофобска среда", а на липсата на родител, от съответния противоположен пол, както и липсата на модели. Например, ако дете расте в семейство от двама хомосексуални родители и е хетеросексуално, то не знае как да ухажва момиче, или какво се очаква от него като поведение. Травмата е толкова голяма, но това едва ли те интересува, важното е да защитаваш нещо, за което дори нямаш аргументи, ей така за спорта и да внушаваш на целият свят какви хомофоби са всички.
П.п. не изпитвам никакви трудности да отглеждам детето си, то е в тясна връзка с баща си, но наистина тежко преживя нашата раздяла. За сина ми, който достатъчно силно обича и двамата си родители, най-добре беше да си живеем заедно. Можете да промените целият свят, но децата не можете, защото са чистосърдечни.
цитирай
45. kbalenciaga - Е не, това не е истина
04.07.2015 20:53

Как не разбра до сега, че не защитавам нищо, а се опитвам да провокирам мислене, анализ по темата???
Как не разбра от толкова много примери които ти писах, че ужасно грешиш, като категорично определяш, как е грешно дете да бъде гледано, от двама родители от един пол???
Показвам ти и фундаменталните ти, ОСНОВНИ грешки, а ти се правиш на ни чула, ни видяла, и си продължаваш...

"Например, ако дете расте в семейство от двама хомосексуални родители и е хетеросексуално, то не знае как да ухажва момиче, или какво се очаква от него като поведение."
Ти изобщо чуваш ли се какви глупости пишеш???
В днешното време, в поколението на интернет, някое дете да не може да намери информация как да ухажва момиче???

Изобщо...тотално си объркана...има и някакво странно несъответствие относно това което пишеш и това което мислиш в действителност...
Бие а Би...




цитирай
46. kass - чети внимателно
04.07.2015 21:15
http://www.pravoslavie.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BB/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%85-%D1%81-%D0%B4%D0%B2%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82/
цитирай
47. balar - всеки
04.07.2015 21:45
е свободен да прави каквото си иска стига да не натрапва своите възгледи на другите. В това им е грешката на обратните, непрекъснато парадират с това което са, все едно са нещо повече от останалите, които са длъжни да се съобразяват с тях. Бедата не е в това че са хомо, а че непрекъснато го изтъкват, което навежда на мисълта че някой отстрани дирижира цялата истерия все едно хомота не е имало до сега, а те съществуват от хилядолетия. Разделяй и владей. нищо повече.
цитирай
48. kbalenciaga - На написаното в този сайт pravoslavie.bg ли вярваш???
04.07.2015 21:55

На същите тези попове, които вечерта правят секс с мъжете си любовници, а на другия ден ви кръщават децата, или ви бракосъчетават?!

Ти май хептен си изкрейзила.
цитирай
49. podvodni - Човечеството живее на планетата ...
04.07.2015 21:59
Човечеството живее на планетата Земя, която се намира в Слънчевата система, която се намира в Млечният път, който от своя страна е част от еднаогромна и необятна система от галактики наричани за по-кратко Космос.
Та в този Космос, който се развива толкоз много милиарди години, закономерност е съществуването на полярностите и чрез техният сблъсък се ражда еволюция.
Та човек като 100%-това еманация на този Космос също е подвластен на тази закономерност.
Фаокт, и то неоспорим, е, че от сблъэсъка на полярностите (мъж-жена) се достига до раждането на нещо ново което се явява общо на тези полярност .
Обикновенно това ново го наричаме бебе.
Т.е. нов човешки индивид.
Обаче, никъде в Необята не съществува плод на сблъсък и сътрудничество на подобности. Там където това е стнанало винаги е обречено на изчезване.
И така, няма лошо двама мъже да се обичат и съжителствата заедно. Няма лошо и две жени да правят същото. Но резултата от това съжителство никога не ще бъде еволюция, а инволюция и тотална смърт.
Ама спартанците били хомо ! Е и ? Къде са сега Спартанците ?
В аналите (произлиза от анус) на историята !
Ама в манастирите яко се вихри педерастията !
И до къде докара това църквата - католическата и в далеч по-малки мащаби източно -православната ?
До отдръпване на хората от лъжебожиите служители и търсене на истината във всеки един от нас.

Накратко - педерасите да си се обичат, но да бъдат така добри да не натрапват своите цености на обществото защото толерантноста ни има граници, а тяхното чувство за свободия става нагло-безгранично .
цитирай
50. podvodni - На същите тези попове, които в...
04.07.2015 22:01
kbalenciaga написа:

На същите тези попове, които вечерта правят секс с мъжете си любовници, а на другия ден ви кръщават децата, или ви бракосъчетават?!

Ти май хептен си изкрейзила.


Увереността с която пишеш за тоталният и поголовен секс между попове ми навява мисълтта че си един от непосредствените участници в тези оргий !
цитирай
51. kass - kbalenciaga - не ти харесва сайта? Ето ти друг...
04.07.2015 22:19
http://www.frc.org/issuebrief/homosexual-parent-study-summary-of-findings
Тотално отказваш да приемеш фактите, нямяш и аргументи, още пък по-малко лични наблюдения... Всичките ти многословни коментари са просто едно безсмислено бръщолевене. Не си подготвен за този разговор, защото не си проучил другата гледна точка и я отхвърляш с мотива "На същите тези попове, които вечерта правят секс с мъжете си любовници, а на другия ден ви кръщават децата, или ви бракосъчетават"... така си и обясняваш всичко в живота, хората са хомофоби, свещениците лицемери, а ти най-мислещият и умният... :)
цитирай
52. kass - balar
04.07.2015 22:24
е свободен да прави каквото си иска стига да не натрапва своите възгледи на другите.

Не е само това, отнемат се правата на децата, които са напълно беззащитни...
цитирай
53. kbalenciaga - podvodni, не се опитвай по този просташки начин
04.07.2015 22:32

да се опитваш да ми вменяваш думи, които не съм писал!
Ясен ли съм?!

Като си невежа има предавания, има статии и в интернет за масовата педерастия в Българската православна църква.
Сега ясно ли ти е, или трудно схващаш, и не разбираш от първия път?!
цитирай
54. kass - podvodni
04.07.2015 22:35
podvodni написа:
kbalenciaga написа:

На същите тези попове, които вечерта правят секс с мъжете си любовници, а на другия ден ви кръщават децата, или ви бракосъчетават?!

Ти май хептен си изкрейзила.


Увереността с която пишеш за тоталният и поголовен секс между попове ми навява мисълтта че си един от непосредствените участници в тези оргий !


Благодаря за подкрепата, от толкова толерантност днес, останах с чувството, че няма вече защитници на естественото семейство. А в коментара за поповете има толкова неприязан, че се зачудих на какво се дължи след толкова коментари за спартаците...:)
цитирай
55. podvodni - да се опитваш да ми вменяваш думи, ...
04.07.2015 22:37
kbalenciaga написа:

да се опитваш да ми вменяваш думи, които не съм писал!
Ясен ли съм?!

Като си невежа има предавания, има статии и в интернет за масовата педерастия в Българската православна църква.
Сега ясно ли ти е, или трудно схващаш, и не разбираш от първия път?!


Чакай да уточним нещо преди да продължим да пишем по темата.
Та значи, н нета има доста статии и сайтове които описват манастирските оргиий на които безпекословоно вярваш, но не вярваш на сайта православие-бг. който по една случайност също се намира в нета ?

Би ли пояснил този парадоскс !
цитирай
56. kass - kbalenciaga
04.07.2015 22:40
kbalenciaga написа:

да се опитваш да ми вменяваш думи, които не съм писал!
Ясен ли съм?!

Като си невежа има предавания, има статии и в интернет за масовата педерастия в Българската православна църква.
Сега ясно ли ти е, или трудно схващаш, и не разбираш от първия път?!


Не говорете глупости, няма никаква "масовата педерастия" в Българската православна църква.
цитирай
57. kbalenciaga - kass, какви повече факти искаш???
04.07.2015 22:47

Колко поста ти написах тук с много Факти, НЕОПРОВЕРЖИМИ?!
А ти продължаваш да се правиш на невидяла и това е.
Просто е абсурдно!

За каква гледна точка говориш, като Първо, основата ти е тотално грешна?
После даваш някакви примери, за които ти доказах, че са абсурдно неадекватни ?
Ама ти продължаваш да си знаеш на твоето. Тъпчиш си там и това е!

Това ли ти са фактите, това ли ти е гледната точка, това ли ти е мисленето по темата???
цитирай
58. staler - защо излишно се морите да откривате ...
04.07.2015 22:51
защо излишно се морите да откривате топлата вода?гърбави,глухи,епилептици,ментално увредени и пр е имало и ще има-господ да им е на помощ.кое е норма и кое отклонение в растителния,животинския свят ,както и в битието на човека е видно ,доказано и утвърдено -отворете която и да е книга/енциклопедия,учебник,статистически справочник,худож.творба и т.н./в която и да е област от човешкото познание-история,биология,медицина,социология......тука въпросите са пределно прости а отговорите съвсем ясни.ето малко опорни точки--като как е възможно геи паради да се провеждат по цял свят на една и съща дата,всяка година,упорито и методично?каква организация е нужна-какви пари?кои ги дава?защо ги дава?педерасите самосиндикално ли го правят,толкова ли са си насмогнали на масрафа?дръжки.едни криминално проявени печатари на зелени пари са яхнали света и са наложили социално-политич.-икономически модел противен на естествените закони и на всяка логика.като пряко следствие се получават едни три четвърти от човешката популация,която земята нямала ресурс да изхранва.40-50%младежка безработица,а?какво да ги правим?ами да ги изпедерастим--хем да си намерят занимание,хем да спрат да се развъждат.ако на монсанто за производството на 100тона генно интензифицирани лаина са нужни трима човека,то същите 100тона екологично приемлива вече храна ще изисква 3 хиляди човека.други въпроси имали?
цитирай
59. kass - kbalenciaga
04.07.2015 23:00
Нищо не си ми доказал, там е работата, замеряш ме с твърдения без доказателства. Основата била грешна, защо? Нима не е естесвено мъж и жена да се женят и да си раждат деца, или ти си паднал от Марс случайно? Примерите, които ти давам са реални, на хора сблъскали се с проблема за разлика от теб, който твърдиш нещо, дори не е ясно точно какво и нямаш нито един пример на гейдвойка, отгледала деца за да кажеш твърдо "няма проблем". Започна да ме шантажираш с това как било политическа игра "разделяй и владей", после започваш да разсъждаваш върху материалите които ти изпращам. Повечето ти коментари съдържат едно и също съдържание тип "посочвам ти грешките, провокирам те да мислиш" и други дрън, дрън, че и психологически профил ми направи, бягайки всячески от конкретика по въпроса. Говори ясно и членоразделно за да те разбере човек какво мислиш и за какво се бориш... вВодила съм и друг път такива спорове, но толкова безсмислен никога досега, хората поне имаха някакво романнтично обяснение от типа "ако обичат детето, едва ли ще има проблем" и др. в този дух. От теб НИЩО, абсолютно НИЩО дотук...
цитирай
60. kass - staler
04.07.2015 23:07
как да приемем, че целта е да се намали населението като всъщност се узаконява сурогатното майчинство и практически говорим за бизнес с деца?
цитирай
61. kbalenciaga - podvodni, първо се опитваш да вменяваш думи, които не съм писал
04.07.2015 23:07

Сега пък се правиш на прост?!
"Като си невежа има предавания, има статии и в интернет..."
Определено от първия път не схващаш!
Я погледни пак изречението.
Да виждаш написана думата "предавания"?!

Не сте ли гледали тв предавания за педерастията в Българската православна църква?!
Чакате наготово, някой да ви налее тази информация, на вас двамата с kass, а и на другите като вас???
цитирай
62. kass - kbalenciaga
04.07.2015 23:23
kbalenciaga написа:

Сега пък се правиш на прост?!
"Като си невежа има предавания, има статии и в интернет..."
Определено от първия път не схващаш!
Я погледни пак изречението.
Да виждаш написана думата "предавания"?!

Не сте ли гледали тв предавания за педерастията в Българската православна църква?!
Чакате наготово, някой да ви налее тази информация, на вас двамата с kass, а и на другите като вас???


гледали сме предаване за еди-двама, айде от мен да мине нека са трима свещеника, което не прави "масова педерастия" в българската православна църква. Да не говорим и, че въпроса не е за църквата, а за отглеждането на деца в хомосексуална среда...
цитирай
63. kbalenciaga - kass, защо продължаваш да се правиш на ударена по този нелеп начин?!
04.07.2015 23:27

Казват, повторението е майка на знанието.
Ето отново:
1.Факт за Грешната ти основа.
"Да приемем, че е вярно твърдението, че хомосексуалистите се раждат такива и независимо как ще го наречем, номално, отклонение, болест, психологически проблем или нещо друго те са факт и имат място под слънцето като всички нас."
Еми ето още в началото си започнала с Голяма грешка!

Пак ли ще правиш, че не виждаш този факт?
Тази ти голяма, фунтдаментална грешка?
И ще продължаваш да се правиш на ударена и да говориш за нещо съвсем друго?
Е до кога така?!

"Започна да ме шантажираш с това как било политическа игра "разделяй и владей"..."
Да те шантажирам?!
Абе ти изобщо знаеш ли значението на тази дума???

"бягайки всячески от конкретика по въпроса."
Друга поредна твоя глупост!

Просто, за пореден път ти казвам, ТОТАЛНО СИ ОБЪРКАНА!

Не знам, лесбийка ли те сваля. Ти ли се чудиш дали да имаш взаимоотношения с жена...
Но със сигурност нещо се случва с тебе.
цитирай
64. kass - kbalenciaga
04.07.2015 23:41
И в тридесетте реда на коментар 63 какво точно си написал?
приемам коментарите ти за спам и спирам да водя този абсурден разговор...
Лека вечер...
цитирай
65. staler - сурогатното маичинство е луксозна ...
04.07.2015 23:44
сурогатното маичинство е луксозна стока.виж статистиките-колко от младите живеят с родителите си,колко от тях имат устоичиви доходи,колко от двоиките живеят без официален брак,колко от браковете се разпадат,каква е раждаемостта/вкючително по етноси/...и т.н. ако след всичко това ми кажеш че основната причина не е икономическа,няма да ти повярвам.
цитирай
66. kass - staler
04.07.2015 23:56
staler написа:
сурогатното маичинство е луксозна стока.виж статистиките-колко от младите живеят с родителите си,колко от тях имат устоичиви доходи,колко от двоиките живеят без официален брак,колко от браковете се разпадат,каква е раждаемостта/вкючително по етноси/...и т.н. ако след всичко това ми кажеш че основната причина не е икономическа,няма да ти повярвам.

Причината е във високите изисквания на времето. Имало е други тежки периоди в България, а и не само, но нито двойките са се отказвали от бракосъчетание, нито браковете са се разпадали толкова лесно. Поне според мен, но мисля и че има още много причини за това положение.
цитирай
67. crep - Наскоро един човек
05.07.2015 00:21
беше охарактеризирал това, което се случва на планетата
с един израз, който много ми хареса :
"навдигащия се световен безпорядък".
(аз мисля, че е "надигащия",
но щом ще става дума за безпорядък,
това губи значение, а и той така го иска)
Ако това е така - ? !
хомосексуалността си е съвсем на мястото !
Това първо.
И второ -
направили опит с мухи - затворили ги в едно помещение
и затоплили помещението. Мухите станали хомосексуални.
Охладили помещението до обичайно предпочитаната от мухите
температура и мухите отново станали хетеро.
А днес прочетох и за някакви гущери, които като се
натоплели на слънце и сменяли пола си.
Извод - трябва да се реши проблема със затоплящата се
планета. Но не се полагат достатъчно усилия за това.
А моята прогноза е, че и никога няма да се положат.
Аз мисля, че цивилизацията се самоунищожава.
Ако това е така -
имат ли значение похватите?

А отделна и много важна тема (за мен) е
"Защо никой не мисли за малките хора
дори когато те все още не са родени?
Това, че все още не са родени
не трябва да бъде пречка да се мисли за тях."
Защото когато се родят,
В НАЧАЛОТО
те са много морални същества.
цитирай
68. podvodni - Малко разнопосочен коментар
05.07.2015 01:01
Еднополовите бракове се доближават плътно до границата на търпимост на обществото, по простата причина, че всеки човек е една полярност както във физически, така и в ментален аспект. Както писах, това е нормалното и естественно състояние на Вселената, от която сме неизменна част.
Но отглеждането и осиновяването на деца от гей двойки е направо природен, не, космически абсурд който по никакъв начин (колкото и да се опитва някой да го наложи, под различни миловидни и хуманни доводи) няма да просъществува.
Просто няма да бъде. Може и да стане за известно време някъде, в някоя държава, но само толкоз.
Защо ?
Ами защото така - природни (космически ) закони и туй то !

Относно коментарите на Балесиада.

В едно мога да се съглася с него (нея) - наистина, налагането с такава упоритост и стръв достигаща на моменти до крайност на гей щенията е процес който може да се нарече разделяй и владей. Но не зная защо колекагта (колежката) блогер не продължи да развие темата и сам (сама) не каже причината за тази "операция".
Хе-хе-хе, измайтапих се !
Разбирасе, че зная причината поради която той (тя) не продължава по-нататък.
Всъщност те са няколко !
Първо, това е желанието за блясък. Един вид, излизаме в поза на загадъчност и информираност подкрепена с малко загадъчни коментара тип - Казвам ти дъще, сещай се снахо.
Второ, голям страх да не бъде взет на подбив, като бива вписан в графа "теоретици на конспирацията" !
И трето, всичко това подкрепено с тотално объркване поради елементарно незнание на истиската причина за процеса.

Инак, самата еволюционна задача на човечеството ситуирано на една от специалните планети в нашата галактика не предполага, че дсаже не е взето в предвид като възможност, доминациято и превеса на еднополовите бракове и хомосексуализма над сблъсъка и партньорството на полярностите. Просто еволюцията е процес който е задвижван именно от този принцип.
цитирай
69. staler - причини има много но в основата е ...
05.07.2015 01:04
причини има много но в основата е икономическата безтегловност.високите изисквания на времето ,казваш?човек не трябва да губи здравия разум и под облаците джънк -култура,политика,образование и т.н. да вижда простите основополагащи факти.ние загубихме държавността си,пък ни е чудно че семеиството се разпада и на негово място ни инсталират щастливи,бракосъчетани педераси отглеждащи проксипридобити дечица.всеки контеинер контрабанден китаиски джънк,всеки необмитен тир с пласмасов зеленчук разтрогват хиляди хетеробракове,драга.всеки милион към безброините ни нпо-та ражда нови права на все по странни малцинства..българското село е кажи речи мъртво а ние се чудим защо сме болнави и ментално замаяни.порното е вседостъпно,чалгата -класика, а циганизацията-необратима реалност.как искаш един съвременен младеж да завърти здраво семеиство,когато негов кумир е мутрата-политик,бизнесмен или контрабандист,а тои самия не може да забие дори един пирон с чук?
цитирай
70. born - Радио "Ереван" отговаря на въпроса: Възможно ли е мъж да забременее от мъж ?
05.07.2015 01:30
Отговор: Научно и медицински е напълно доказано, че мъж не може да забременее от мъж, но опитите в Анадола /Турция/ продължават.
Допълнение към отговора : В последно време се наблюдават засилени експериментирания и в София, РБ, ЕС.
цитирай
71. ramone - Тая тема ми е адски писнала,
05.07.2015 02:07
ама самата "дискусия" ми стана интересна.
Съвсем добронамерено се помъчих да схвана тезата на кбаленсиага и затънах сред индианците-тараумари, спартанците, църквата и неизбежния Путин.
На една място се натъкнах, че излага "неопровержими доказателства" - не открих нито едно доказателство, па камо ли неопровержимо.
Пропускам въпроса коя е причината някой да е гей или да не е - макар че е фундаментален в случая, защото останах с впечатление, че според кбаленсиага причината за това е по-скоро средата.
Най-накрая обаче, със сто зора се добрах все пак до някаква теза - в коментар 31 се натъкнах на следното:
"Моята логика , моето мнение по темата е, че в една нормална, толерантна, НЕ ХОМОФОБСКА СРЕДА, повтарям НЕ ХОМОФОБСКА СРЕДА, еднополова двойка може спокойно да отгледа дете.

Ноооо, както в момента е в България, съвсем логично е заобикалящата среда да повлияе негативно на такова дете.
Което означава, че не отглеждането на дете от еднополова двойка е ненормално, А Е НЕНОРМАЛНА СРЕДАТА!"
Тук имаме три твърдения, без нито един аргумент в подкрепа.
Защо трябва да го приема за вярно?
Но, окей, нека приемем че е вярно.
обаче!
Тезата на авторката, дори и да изглежда наивна е, че в традициония тип семейство (за малко да се изпусна и да напиша "нормалния" :), децата следват някакъв ролеви модел (женски и мъжки).
Тук имаме теза имаме и аргумент!
Окей, приемаме (условно), че това не е вярно.
Оттук насетне, задачата на кбаленсиага би трябвало да бъде да изцака аргументите на опонента - "не. децата не следват ролевите модели на родителите, а се формират по друг начин."
Кое е това друго? Средата?







цитирай
72. kass - staler
05.07.2015 10:03
staler написа:
причини има много но в основата е икономическата безтегловност.високите изисквания на времето ,казваш?човек не трябва да губи здравия разум и под облаците джънк -култура,политика,образование и т.н. да вижда простите основополагащи факти.ние загубихме държавността си,пък ни е чудно че семеиството се разпада и на негово място ни инсталират щастливи,бракосъчетани педераси отглеждащи проксипридобити дечица.всеки контеинер контрабанден китаиски джънк,всеки необмитен тир с пласмасов зеленчук разтрогват хиляди хетеробракове,драга.всеки милион към безброините ни нпо-та ражда нови права на все по странни малцинства..българското село е кажи речи мъртво а ние се чудим защо сме болнави и ментално замаяни.порното е вседостъпно,чалгата -класика, а циганизацията-необратима реалност.как искаш един съвременен младеж да завърти здраво семеиство,когато негов кумир е мутрата-политик,бизнесмен или контрабандист,а тои самия не може да забие дори един пирон с чук?


Опасявам се, че тенденцията е световна. В Англия например има мода сред младите жени, да напият някой мъж, да забременеят от него и след това социалната система ги поема. Т..е. не им трябва мъж или брак когато им се прииска дете. И това също е много ужасна за детето съдба... Така, че имаме икономически развита страна, с добра социална система, но въпреки което семейството се разпада. Това според мен се дължи и на изкривени ценности, тъй като човека е поставен в центъра на вселената, което засилва егоизма, от там следва все по-малък социаален живот и все по-малко умение да живееш и с други хора.
цитирай
73. kass - ramone
05.07.2015 10:16
от много малки децата копират поведението на възрастните в игрите си. Да не говорим, че инстинктивно усещат че произлизат от двама родители колкото и да ги лъжат, че щъркела ги е донесъл :) Никой баща не може да замести майката и никоя майка не може да замести бащата.
цитирай
74. kass - wasp - :)
05.07.2015 11:59
wasp написа:
Опорна точка:
Педерастията - (гей и лесбо) е неизличима ментална болест.


https://sites.google.com/site/petervilkov/zaso-homoseksualizmt-ne-e-bolest
цитирай
75. kass - ето и още
05.07.2015 12:07
https://sites.google.com/site/petervilkov/mitove-za-homoseksualizma
цитирай
76. ramone - kass,
05.07.2015 13:33
не съм сигурен дали децата копират поведението на родителите си, относно половете.
Но съм склонен да се съглася, че родителите не могат да влязат в ролята на другия. Просто защото децата имат различно отношение към родителите си - те ги възприемат по различен начин. И тва го знае всеки който е гледал деца.
И поради това, ми е много интересно да разбера, как детето ще възприема "еднополовите си родители" (самия израз е абсурден, ама нейсе) - кой от двамата ще играе ролята на бащата и кой на майката. Или ще се разменят. Или децата нямат нужда от модела "майка-баща".
Е тва очаквах да чуя. Щото може и аз да бъркам некъде.
Като контрапункт на това, което казвам е аргумента, че децата са много адаптивни (давам жокер). Допускам дори, че при две "майки" е възможно детето да се приспособи. Не съм обаче много сигурен за двама "бащи".
А, как ще регулираме това, кой точно вид "еднополова двойка" от какъв пол деца да "осиновява"? Щото, веднага давам пример - ако мъжка еднополова двойка осинови дете от женски пол, кво правиме?
На всички ни е ясно, че с настъпването на определена възраст си има някои специфичности на женския организъм, които един мъж няма как да обясни.
Ето го първия проблем. Чакам да чуя как ще се реши.
И въобще, ето такива практически неща.
В замяна на това - купища приказки, дат вика подводни в стил "думам ти дъще, сещай се снахо".
ми добре, аз съм прост и не се сещам
цитирай
77. kass - ramone
05.07.2015 18:06
ами мисля, че ги коппират, вижда се най-много в игрите им. Те се научават, че мама ги храни, а таате извхвърля боклука, или оправя шкафчето, примерно... и преповтаарят това в игрите като куклите се явяват деца, децата се изживяват в ролята на родители. В етапа на растежа си те вече знаят към кого да се обърнат ако искат филия с лютеница и към кого ако спукат гумата си на колелото. От там вероятно идва и различното отношение към двамата родители, те от съвсем малки знаят, че баща им е много по-силен, затова очакват от него да ги мята във въздуха или да правят някакви по-екстремни неща. Дори представа си нямам как ще растат щастливи в еднополово семейство??? Никоя майка не може да замени бащата, и никой баща майката, просто не може... Привържениците на гейродителството изтъкват като мотив обичта. Ако еднополовата двойка обича детето, значи всичко е ок. Но според мен това съвсем не е достатъчно, защото детето изучава света около себе си, както и ролята да двата пола в него.
цитирай
78. kass - wasp - :)
05.07.2015 18:15
технически погледнато е въпрос на избор :)... Реално телата на хомосексуалистите са напълно развити и безпроблемно функциониращи. Те нямат физически...ммм... недък, да го наречем. Съвсем добре и правилно развити жени и мъже. Значи остава ппроблема да е на психологично ниво, причинен от травми в детството, или пък да е фетиш, а защо не и дори психологично отхвърляне на противоположния пол като нещо неприемливо. В древността например си е било въпрос на жив сексизъм... Ако проблема е действително психологичен, то той е възможно да бъде лекуван и съответно обратим, а отказът от подобно лечение вече е вид съзнателен избор :)... Има периоди от човешката история в които хомосексуалността се е засилвала, и такива (бедствия, войни, революции) в които буквално е изчезвала почти...
цитирай
79. staler - съгласен съм с последния ти коме...
05.07.2015 20:16
съгласен съм с последния ти коментар към мен,но с известни уточнения.проблема е световен що се отнася до бялата раса.не познавам англия като страна.имам некакъв житеиски опит в щатите.развита икономика,нали?твърдят,първата в света.благодарение на няколко стотин финансово-корпоративни конгломерата с годишни обороти надвишаващи бвп на страни като българия.средната им класа се е свила и изчезнала от графиките за разпределение на нац.богатство.от социалните помощи се възползва под една или друга форма полувината от населението ,но само латиносите смело пердашат по пет-шест деца/все пак за разлика от наште цигани тия хора работят каквато и да било работа/.белия човек е креативен и отговорен,трудно ще ги нацвъка толкова,при условие че образованието в колеж и университет струва мноого хиляди.всичко това може да ти изглежда като спам,но за мен си остава основна причина.има и други фактори разбира се---денонощната масирана атака--купи си това,купи си онова,правото да си различен-бъди геи,лизбиика,транс-с цици и уи,леиди бои-маи с същото и т.н.,правата на жената/тук специално са го измислили/-да направиш комплимент на жена е доста рисковано,може в некои съд да ти докажат че това е вербална атака,ъбюз демек,законовите промени/от последните дни/ и пр и пр....никои не може да ме обеди че това е случаино,обективно явление.налага се планирано,масирано,организирано по целия свят.по въпроса-деца при еднополови двоики-никои не може да ходи нормално с два леви или два десни крака.
цитирай
80. ramone - ...
05.07.2015 21:10
@wasp - това което говориш са глупости.
Понеже ме мързи да ти обяснявам, отвори си уикито - пише достатъчно по въпроса. Стига обаче да знаеш английски, а ти не знаеш. Сори.
@staler - ти пък нямаш никакъв житейски опит в Щатите. Не си стъпвал даже там.
Битува някаква такава представа у хора като тебе, че Щатите са някакъв съвременен Содом и Гомор, дет по улиците се разхождат мъже с цици, жени с хуйове и с какво ли не. Истината е точно обратната - американците са много консервативни като начин на мислене (верно, имам предвид предимно wasp - не тоя по-горе :). Средностатистическия българин е с пъти по-отворен от средностатистическия американец.
И въобще - хора, защо се изказвате с такава категоричност?
Този който никога не е възпитавал деца, авторитетно се изказва за това, тоя дето не знае английски, ми цитира текстове на английски, а тоя дето не е бил в Щатите се изказва за тях.
Що така правите бе хора?
кажете персонално кво мислите, на базата на собствения си опит, не на тва което сте подочули отнякъде.
цитирай
81. ramone - ...
05.07.2015 21:29
но да продължим по темата (щот нещо ме е ударила логореята :)
И преди казах, че не съм много съгласен с ролевите модели "мъж-жена" в семейството, просто защото в съвременния свят ролите много често са разместени.
Понякога, детето ходи при бащата за филия с лютеница (знам го от собствен опит).
Понякога, мама е силния човек, който носи парите в къщата, а бащата е лузър (пак от собствен опит :)
Като казвам, че все пак детето има различно отношение към родителите си, имам предвид, че то ги различава чисто сетивно - по мирис, на допир и т.н., т.е. тук в съзнанието на детето, различните полове се допълват (приближаваме се до тезата на подводни) и дават някакво завършено цяло.
Възможно е и детето да няма нужда от тия неща - не знам - точно това искам да чуя.
Иначе за половете и за секса, детето се научава по собствени канали, които обикновено са извън семейството (тв, съученици и т.н.). Обаче, то обикновено сверява тая информация с родителите и то не и с двамата - избира си коя, с кой от двамата да сфери. Какъв е механизма на избор, немам идея.
такива работи
цитирай
82. staler - джони рамоне, ти ме разсмя от саб...
05.07.2015 22:18
джони рамоне,ти ме разсмя от сабаале,шматарок.сега какво,да ти разправям за двуметровите черни транс на санта моника и ла брея дето полицията се прави че не ги вижда ли,ма като се появи нещо женско проституиращо и го прибират одма,а?или пък за осма улица и сан педро в даунтаун?мини по пресечките на изток от седма улица да видиш на живо човекоядци,консервативнии...живея в стандартен рентапартмент билдинг/ тип кокошарник ,както си му е реда/в среден по усраност раион/град/ от големия лос анжелес и ти казвам че за последните две години имах удоволствието да съседствам с хомодвоики от целия спектър.със съжаление мога да констатирам че жената е по читавата полувина от човешката популация--от всички тия сбърканяци имаше една двоика девоичета,едното с детенце от предишен,очевидно хетеробрак,които тихо и скромно си ходеха на работа/мамата на едното помагаше за детето/.беха нормално боядисани в зелено,червено,полуостигани .цялото им държание ясно казваше---маината ви,шибани педераси.
цитирай
83. kass - ramone
05.07.2015 22:59
Верно е, че ролите са доста поомесени, и въпреки това... знам ли и аз, има нещо, което не мога да обясня, моят син винаги ходеше да се боричкат с баща му, баща му буквално го връзваше на възел, но това адски му харесваше и все му се переше да се бият, а аз дори глас да му повиша и се нацупваше ужасно. Не смееше да дойде и да се боричка с мен, сякаш се опасяваше да не ме нарани нещо и ходеше при баща му да го налага на спокойствие. Колкото до това, кой носи парите, децата грам не се замислят. Моя приятелка пък има момиче, която все искала да й облича дрехите, които са й доста големи, при все, че майката е голяма мъжкарана, работи здраво и все гледа да не стане дъщеря й някоя лигла. Ей такива неща, които децата сами си решават с кой родител какви отношения да имат, как го разбират? не знам...
цитирай
84. ramone - Bingo :)
05.07.2015 23:01
Е, кво излиза начи - викаш двойка лесбийки си гледат добре детето. Можело начи.
Ми да беше почнал с това, вместо да изписваш три поста с неграмотно написани, несвързани изречения, за "световните конгломерати", дето ни искат да сме гейове, понеже незнамквоситам...
цитирай
85. freeoldmen - E, най-после се появи смислено обобщение на тенденцията
05.07.2015 23:58
хомодвойки да получат статут на нормално семейство с деца-
не знаем защо.
Само подозираме, че ще е нещо гадно.
Да не забравяме, че това е нещо ново- никъде в историята не е регистрирано
отглеждането на деца от еднополови субекти.
Остава да проверим защо тази тенденция така яростно се налага с всички средства
от съвременните властници.
Под маската на свободата на избора.
Дали знаят нещо, което на основната маса от населението убягва?

Дет вика Соломон Паси- майната на му на семейството.
А дет вика Георги Минчев- хубаво, съгласен съм, но след това какво?

Дори и да е експеримент, някак не съм съгласен свръхбогати копелета,
държащи в шепа общественото мнение, да налагат модели на поведение...

Иначе съм за промяна и освобождение.

цитирай
86. staler - ма рамоне, бинго я, значи много ти си ...
06.07.2015 02:51
ма рамоне,бинго я,значи много ти си иска некои да каже че две лесбиики си гледат добре детето?може и това да се случи ,аз ти казвам нещо друго което ме е впечатлило донекъде--две млади момичета,показващи с поведението си,че нещо много ги е ядосало,поради което те са станали напук лизбиики и това изглежда да са шибаните,зализани педераси,които чат пат правят деца,но когато опре да ръбат като идиоти за да ги отгледат,никакви ги нема.сега ако "шибаните световни конгломерати"са несъвместими с опорните точки,които трябва да поддържаш по задание,не ги чети ,бе човек,не е задължително.ако искаш ,специално за теб,мога да опиша съвсем позитивно,комшиите ,консервативни американци,кои какъв е,откъде е дошъл,с какво се занимава,какви са му приблизително шибаните доходи и за какво ги харчи,защо на година-две се мести като шибан циганин-катунар и пр медицински факти,какъв е проблема?
цитирай
87. susona - толерантността
06.07.2015 08:36
е поведение, което много ценя
от личен опит, обаче, знам, че обслужва наглостта
минах по диагонал дискусията
и видях, че е избила накъм деца и родители, възпитание и тем подобни
пак от личен опит знам
че децата или се опитват да надскочат родителите си
и накрая пак се оказват там, откъдето са тръгнали
или се стремят да живеят по точно обратния начин
много отдавна съм туширала негодуванието на дъщеря си
с аргумента, че рецепти няма
и тя ще възпитава децата си (евентуални)
по начина, който смята за правилен
пойнта е, че по принцип децата се стремят
като родители да запълнят собствените си дефицити от детството
и натрупват други за собствените си деца.
в частност, въпросът имат ли, нямат ли право
гейовете да отглеждат деца
го пропускам.
светът и хората, хетеро и хомо, които го обитават
са вече твърде ненормални и извратени
и краят в стил содом и гомор
ми изглежда логичен и справедлив.
цитирай
88. rustam - Попрегледах постинга,
06.07.2015 16:44
но няма да се задълбочавам в анализ на тезата, тъй като забелязах, че липсват уникалните и блестящи коментари на блогера вмир, които по традиция обясняваха на читателите какво е искала да каже авторката.
цитирай
89. kass - susona
06.07.2015 17:51
и аз много ценя толерантността, дори се имам за свободолюбив човек, обаче когато са засегнати деца, не съм много сигурна дали трябва да експериментираме. Вярно е, че света отдавна е тръгнал на зле, но дали това е причина да го направим още по-зле. Виждала съм различни съдби, деца без майки (починали, изостави ли ги), отглеждани от баби, такива отглеждани от бащи, дори такива, които почти са израсли сами... Еми всички страдат, темата за липсващия родител се отбягва в тяхно присъствие, защото действително тъгуват. Не знам дали родители от един пол биха запълвали достатъчно добре липсата на биологичния родител от съответния пол.
цитирай
90. kass - freeoldmen
06.07.2015 17:58
freeoldmen написа:
хомодвойки да получат статут на нормално семейство с деца-
не знаем защо.
Само подозираме, че ще е нещо гадно.
Да не забравяме, че това е нещо ново- никъде в историята не е регистрирано
отглеждането на деца от еднополови субекти.
Остава да проверим защо тази тенденция така яростно се налага с всички средства
от съвременните властници.
Под маската на свободата на избора.
Дали знаят нещо, което на основната маса от населението убягва?

Дет вика Соломон Паси- майната на му на семейството.
А дет вика Георги Минчев- хубаво, съгласен съм, но след това какво?

Дори и да е експеримент, някак не съм съгласен свръхбогати копелета,
държащи в шепа общественото мнение, да налагат модели на поведение...

Иначе съм за промяна и освобождение.



Дали ще са щастливи децата на хомосексуални семейства не е въпрос на догатка, а на усещане. Ние познаваме родителите си, нещо повече въпреки че с баща ми често се карахме, бях истински нещастна, когато почина. Чувството е, че оставаш сирак, нищо, че бях на 35. Има и винаги ще има много тежки конфликти между родители и деца, но въпреки това кръвта вода не става са казали хората и тези конфликти са носили страдание и на родители, и на деца...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4221012
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031