Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2011 10:42 - Когато хората говорят, но не се разбират
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 7513 Коментари: 26 Гласове:
32

Последна промяна: 30.09.2011 10:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
             Пиша този постинг по повод един малък спор относно последните събития в страната възникнал по повод предишната ми публикация.  Постингите ми често са неразбрани защото не обичам да казвам нещата директно, чувствата провокират мисълта и затова предпочитам постовете ми да оставят някакво чувство в хората вместо да директно да казват това което искам да кажа.

           Ето и провокиралия ме коментар:

    9. voxpop - Когато казвам нещо
      29.09 19:10

     в прав текст и събеседникът(или опонентът) се прави, че НИЩО не е разбрал и иска допълнителни пояснения, не се наемам да му ги разчленявам буква по буква,
за да му/й вдигам рейтинга. Отнася се за пост на същата тема като копирания от Странница, в който направих кристално ясен коментар! Авторката-kass, дори не е погледнала с кого разговаря. Ако се прави, това говори за някакъв вид лицемерие и притворство, но ако наистина не разбира... Е, тогава работата явно е друга!:)
Само че точно сега няма време за разтягане на локуми. Имам работа.
По-късно пак:)
цитирай

 А ето и моя отговор:

   11. kass - voxpop
    09:59

  Ето ме - надникнах и видях позицията ти и не аз съм неразбиращата. Никъде в поста си или коментара си не съм казала, че протестиращите са лумпени или някакви други, но очевидно трябва да ти поясня буква по буква какво съм имала предвид, че да разбереш. Също като теб се вълнувах по всеки повод, пишех, ходех и протестирах. Да, бях пред Исул на протест, написахме петиция с Филип, съвсем сериозна и конкретна кое и какво да се промени в здравеопазването и накрая разбрах къде грешим.
1. Емоциите са твърде много, а това изтощава.
2. Искаме да постигнем всичко сега и веднага, но нямаме необходимия ресурс за това.
3. Целите ни са твърде високи. Мощната машина на държавата не се бута с лозунги "хора, хайде да бъдем добри"...
4. Не си даваме сметка, че искаме около каузата да се обединят хора с различни политически пристрастия. Едни искат смяна на правителството, други смятат че това е най-доброто правителство до сега, но иначе всички са единодушни, че промяна трябва да има и то възможно най-скоро...
От анализите ми за всеки неуспешен протест срещу цените на горивата и здравеопазването стигнах до извода, че ако повтаряме една и съща грешка всеки път, ще стигаме до един и същи резултат.
Поради тази причина те запитах многократно когато излезем на улицата да протестираме какво искаме да постигнем преди да си отидем по къщите след това??? Но ти не ми отговори нито веднъж. Защото ако аз реша да призова народа да протестираме ще е най-малкото за да получим оставката на шефа на районното отговарящо за реда в Катуница. Нищо конкретно обаче не поискаха протестите от последните дни...
Поздрави!



 Постингът "Като клечка кибрит" имаше за цел да провокира дискусия относно начина по който протестираме: какви цели си поставяме, колко високи и постижими са те, колко разумни или организарани са, политически ли са и т.н. и т.н. за да можем да постигнем обрат, а именно успешен развой. Защото всеки неуспех обезкуражава обществото и сякаш е по-добре да няма протест отколкото протестът да е поредния провал. Нещо като думите на учителката по пиано на моя син, която казваше "по-добре е да не свири вкъщи, ако не е разбрал как е правилно, защото като го заучи грешно твърде трудно  се поправя после..."

 




Гласувай:
32



Следващ постинг
Предишен постинг

1. djgator - Иве
30.09.2011 11:23
Няма да се уморя да повтарям, че и най-вялият и калпав протест е за предпочитане пред овчедушното мълчание и кибичене пред монитора. Да, може и да не постигне нищо конкретно този път, но се вдигна шум, който се чу даже отвъд океана. Няколко присъди ( дори и ефективни) няма да подобрят качествено живота у нас. Важното в случая е точно в навиците- да си изградим навика да протестираме!! Като всички нормални народи около нас, с организация или без - това в момента не е важно. Ние дремахме десетки години, време е за пробуждане, а грешките ни ще ни помогнат да намерим Българския модел за протести, който най-сетне да проработи. Малка крачка в тази посока е обединението на двата фенклуба (което принципно би било абсурд) и преместването на протеста за Неделя, ЗА ДА ИМАМЕ ЗАКОНОВО разрешение, а не да ни бият безразборно, осланяйки се на това, че протестът не е официално одобрен от общината. Извадки от закона за митингите:
Чл. 4. Гражданите не могат да бъдат преследвани и наказвани за организиране и участие в събрания, митинги и манифестации и за изразените от тях мнения, възгледи и становища, освен ако това съставлява престъпление или друго правонарушение.
Чл. 174а. (1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите и манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години.
Искам да видя как тогава ще ни разпръснат, когато сме лигитимни и кой иска да лежи 2 години?
цитирай
2. kass - Веско,
30.09.2011 11:36
Прав си в целия си коментар освен в едно. Не е вярно, че сме спали и не сме протестирали. Протестирали са учителите, лекарите, таксиджиите, бизнеса, учениците за ваканцията и т.н. и т.н. да не изброявам... въпреки което обаче нещата си вървят по старата схема и нищо не помръдва напред ами дори напротив - става по-лошо. А премиера се заканва да не мрънкаме много, че да не подпишел напук на стачкуващите :)... В този ред на мисли или не протестираме както трябва или протестите ни са крайно нецеленасочени... Няма лошо народът да си изгради навик да протестира, лошото е че няма резултат от протеста. Например хората в Катуница се оплакаха, че многократно са подавали жалби срещу семейството на цар Киро, но никой не има е обръщал внимание. Не мислиш ли, че протестиращите би трябвало да сменят ръководството на институцията допуснала тази обстановка??? Някой не си върши работата за която му плащат и затова злото се възпроизвежда. Докога ще ни стигнат силите да наказваме злосторниците персонално и ние ли трябва да поемем ролята на съд и полиция??? За какво са ни тогава институциите??? Нека се научим да протестираме целенасочено, принципно и интелигентно, чак тогава ще имаме желания резултат. Познаваш ме, знаеш какъв борец съм, но за всяка борба трябва да има смисъл и резултат. Трудно преживявам неупехите...
Поздрави!
цитирай
3. vahisht - Протест без ясна....
30.09.2011 11:42
аргументирана насоченост, без масовост и добра организация е като клечка кибрит разтъркана върху мокро драскало...
....надяваш се всеки момент, аха, аха да запали....а като запали, то народа ни го е казал много точно "Огънят е добър слуга, но лош стопанин"..........
Позволих си да използвам вашата фраза, за което надявам се не ми се сърдите:)
Нашето общество почти няма изградена "култура" на протеста и за това понякога сме свидетели на крайности, които граничат с анархия и вандализъм .
Поздрави!!!
цитирай
4. malkiatprintz - Това е типичният пример за това как ...
30.09.2011 11:47
Това е типичният пример за това как хората не желаят да чуят отсрещната страна, Ив. Това е и един от проблемите, който води до липсата на успех в какъвто и да било протест. Всеки протестира за това, което си е решил и се получава разнобой в мненията, който няма как да доведе до конкретен успешен резултат. И няма как да стане, докато хората не започнат да чуват отсрещния. Не мисля, че има нещо неясно в предишния ти постинг, да не говорим, че хората, които са го коментирали и са го разбрали, съвсем не са малко.

Що се отнася за протестите, очевидно е, че те не водят до ефективен резултат и че, следователно, както всяко нещо, което не работи добре трябва да се поправи, да се промени нещо в него, така и досегашната форма на протести трябва да бъде променена. Начинът го коментирахме в предишния постинг, затова няма да го повтарям тук надълго - просто трябва повече яснота в целите, точна насоченост към правилния обект на протеста, конкретика в исканията и фокусиране (исканията да са групирани към една, две или максимум три сравнително сходни цели).
цитирай
5. makont - Ив, както винаги при теб е изпълнено с мъдрост.
30.09.2011 12:34
Ти умееш да разнищваш нещата, да анализираш и да изразиш своето мнение по най-добрия начин, провокиращо, замислящо. В едно съм съгласна: "Емоцията изтощава", и не само, пречи ни да погледнем истината в очите, а тя е, че и ние самите не знаем какво искаме. Искаме по-доброто, но какво е то. Като през криво огледало започнахме да гледаме на света, объркахме понятията си, чувствата си, мислите си. Трябва да се подредим и тогава да искаме, да търсим. Сърдечен поздрав от мен. Все пак нищо не е напразно. Поне се вижда, че ни има и трябва да се съобразяват с нас.
цитирай
6. voxpop - Кас,
30.09.2011 12:37
отговорих ти много, ама много подробно на коментара, вкл с исканията на утрешния протест! Какво неразбираемо има в това, че ТАЗИ власт в лицето на всички свои депутати, министри, магистрати, полиция, митници, администрация и т.н. е омърсена и дълбоко зависима от връзките си с българската и международната мафия
и защитава еднствено интересите на олигархията, защото е част от нея. Тя трябва да си иде и толкоз! Ако не го направи доброволно, ще го направи с як всенароден кютек! Но не и с българи, които се почесват и мрънкат: че стане ли, няма ли да стане... и да се отдават на умуване какъв ще е ефектът и заслужава ли си да си нарушавам рахатлъка, ако не стане! Ако ти харесва да живееш в такава държава, стой си! На мен не ми харесва и на страшно много хора вече-също! И ако чакаш от медиите да научиш нещо, стой си пред телевизора. Ние сме навън всяка вечер, както и утре пред парламента и този път няма да допуснем някой политик да яхне вълната! Защо крият и дезинформират по медиите ли? Защото се посират от страх! Защото разбраха колко сгафиха в Катуница, постъпвайки както си могат -като тъпи ченгета и не очакваха такъв отзвук.
Поздрави, нямам нищо лично против теб!
цитирай
7. voxpop - И ако наистина искате да се смени
30.09.2011 12:43
статуквото и да се свали от власт олигархията, размърдайте си д...та, че като гледам много мазно в тоя сайт. Сори, ама така изглежда отстрани. Освен ако сегашното положение ви харесва!
цитирай
8. kass - makont
30.09.2011 12:57
Благодаря ти makont, много добре си го казала.
Поздрави!
цитирай
9. анонимен - Минаващ
30.09.2011 13:03
KASS,виждам как те мъчи нещо което го усещаш,че не е наред или правилно,но не знаеш точно какво е! Знам,че е трудно от матрицата да видиш картинката и някой истини.
Ще ти дам малко разхвърляно, но все пак материал за ума ти, по някой въпроси...
Приятно мислене!

Има два основни типа закони,които управляват света. Повечето хора не го знаят.Всички правителства и държави се ръководят от римския закон за цивилните,или още така наречения закон за земята(civil low).
Но има един друг закон,който действа навсякъде,еднакво по света, UCC uniform commercial code,единния търговски кодекс.Закона за бизнеса. И няма значение къде си, в Африка,Япония,Европа,Турция.....ако имаш корпорация,ако правиш бизнес,ако правиш пари, работиш под този закон-Единния Търговски Кодекс.Това е така, защото ако закона за бизнеса не е универсален за всяка една страна, няма да може да се извършва търговия.А,не...трябва да има закон за парите...и по времето на Цезар,се е основал този търговски всеобщ закон.Това е библията на световния бизнес.
Единния Търговски Закон е под директното господство на the code of canon low-кодекса на църковното право на Ватикана. Какво значи това? Например,ако един кораб със стока пристигне в пристанището, се нарича “раждане“.Първото нещо,което капитана прави е да представи сертификата на стоките, на администрацията на пристанището.Или какво носи кораба на съответната страна и икономиката и. Нарича се “раждане“,защото е както детето идва на света от водите на майка си и получава свидетелство за раждане. По същия начин се гледа на новороденото,то е човешки ресурс и му се дава сертификат.


Разбрахте ли защо нашите политици-бизнесмени не им пука и безнаказано си правят каквото си поискат с народа? Защото те действат според друг закон. Цивилния закон е за раята,робите..да ги държи в страх и подчинение.

Тъй като измислените единици не могат да влизат в договор с човешки същества, за да се осъществи тази връзка е необходим посредник. Сламеният човек (физическо ЛИЦЕ)осъществява ролята на посредник. Следователно всички договори между обществената институция и Сламения човек не са договори между живото човешко същество и обществената институция.

Дотолкова, доколкото всяко правителство е изкуствена единица, абстракция и единствено рожба на човешкия ум, правителството може да взаимодейства само с други изкуствени творения. Тъй като въображаемото не съществува реално, нито пък е веществено, то не може да се оприличава с това което е веществено. Юридическото следствие от това е, че което и да е правителство, закон, институция, гледна точка, съд и т.н. може да взаимодейства единствено с корпорации и изкуствени личности, както и с договорите между тях.

Чрез системата за оглупяване на обществото, медиите и други „авторитети” в нашия живот, на нас ни е втълпено, че името на Сламения човек (измислено име, което е изписано изцяло с главни букви) е нашето собствено име. То не е . Целта на това име е да ни измами, за да станем поръчители на всяко задължение и договор, отнасящи се до Сламения човек. Тъй като правителствените чиновници са създали Сламения човек, те го контролират и подчиняват на кодекси, правила, наредби, подзаконови актове, декрети, допълнителни закони и законодателства. Независимите хора / суверените не са длъжни да им се подчиняват. Ако не знаем това, можем да бъдем измамени да станем гаранти по дълговете, финансовите и други задължения на Сламения човек.

Вие не сте „лице”. Определението на „лице” Физическо лице (юр.) е вид субект на правото, чрез който правният ред признава на всяка човешка личност правото за участие в правния живот и защитава характерните за нея имуществени права.
Бъргария е корпорация. Корпорациите получават „доход” и се „намират на адрес”.
Бъргария е корпорация, включваща „територия”.


„Човешките маси по-лесно ще повярват на голямата лъжа, отколкото на малката. Какво щастие за управниците, че хората не мислят.” – Адолф Хитлер

„Демокрацията е крайно необходима на социализма” – В.И.Ленин

„Социализмът води към комунизъм” – Карл Маркс

„Истинската цел на успешната политика е да държи простолюдието в състояние на постоянна тревога (а от там и в желание да бъдат водени към спасение), чрез непрекъснати заплахи от поредица от въображаеми призраци и таласъми.” – Х. Л. Менкен
цитирай
10. kass - voxpop
30.09.2011 13:16
Ти продължаваш да ми обясняваш сякаш не съм те разбрала. Много добре те разбрах още в първия ти коментар. Обаче ти не ме разбираш...
Проблема е много по-дълбок отколкото си мислиш. Изправяш се срещу хора, които освен че имат цялата власт и ресурси, образование и методи за психологическо въздействие върху масите имат и много строга йерархия. не може обикновения полицай да влага емоции в работата си независимо колко е съгласен с протестиращите. Подлежи на много сериозни последствия за него ако реши да не спазва заповедите спуснати му отгоре. Не може един лекар да лекува както си реши, дори и да смята, че здравната реформа е неправилна, защото използва държавните ресурси и спазва държавните правила... От тук следва, че якия всенароден кютек ще е между обикновен народ срещу обикновен народ. Ако нещата не ни харесват значи трябва да сменим правителството с такова което ще ни представи програма която с политически методи, с ресурсите и чрез институциите на държавата ще прекрати беззаконията. Дотук добре, обаче има няколко съществени въпроса:
1. Има ли на лице такава политическа формация? Ако няма то значи трябва да се работи в посока да се създаде.
2. Има ли проучване на общественото мнение колко % от населението искат смяна на властта... т.е. това ли е действителната цел на протестите. Ако обществото не е готово за тази промяна, то трябва да се работи в посока да се подготви, чрез ясно посочена алтернатива.
Кютеците, протестите и исканията са много хубаво нещо, дори най-хубавото в едно демократично общество, но те трябва да са последователни и на малки крачки - днес постигаме едно, утре друго, вдругиден трето и т.н. докато не постигнем голямата цел. Дори да си мислим, че само с хъс можем да убием мечка с голи ръце, повярвай ми без добра преценка и стратегия как да напипаме слабото място и как да неутролизираме силното ще ни е убие за секунди. Затова ще повторя отново, щом нетърпимостта е достигнала критичната точка, то нека не се хвърля целият ентусиазъм на вятъра.
цитирай
11. kass - vahisht
30.09.2011 13:26
Аз може и да не съм направила най-добрия анализ за протестите, но със сигурност знам, че такъв е необходим и че трябва да се подхожда към всеки протест като към задача, която има определена цел, за което трябва да се помисли как да се постигне желания резултат. Свикнали сме да гледаме на протеста като израз на недоволство, но ние сме оценката и реалната опозиция на всяко правителство...
Поздрави!
цитирай
12. kass - malkiatprintz
30.09.2011 13:30
Принце, ние с теб сме се организирвали за много протести и аз винаги съм готова за тях, защото не одобрявам състоянието на държавата и начина на живот, който водим, но и двамата разбрахме че нашите послания, виждания, начини да мотивираме обществото удрят на камък всеки път и докато не разберем защо, всичките ни усилия ще бъдт напразни...
цитирай
13. kass - анонимен - Минаващ
30.09.2011 13:49
Добре, че намина да ми оставиш този интересен коментар.
Нека видим дали съм разбрала правилно.
Според написаното от теб всяка група хора (повече от един) е измислена изкуствена единица тъй като всяка една от тях се нуждае от адрес, финанси и уреждане на взаимотношенията между членовете й, като към тези групи включвам семейството и каквато и да е друга причина за събирането на тези (повече от един) хора на едно място. Тъй като от както човека съществува не е имало начин хората да живеят поединично на тях им се е налагало да сключват договори помежду си за да постигат мирни взаимоотношения. Тези договори, писани и неписани, са определяли кой каква роля ще заеме и каква полза ще носи на групата за нейния просперитет и оцеляване. В последствие на отделните групи им се е налагало да търгуват помежду си и това съответно е наложило още договори и т.н и т.н. Една най-обикнвена фирма е юридическо лице с определена степен на отговорност, правото е сложна наука :), което обаче не означава, че зад нея не стоят физическо/и лица от плът и кръв. В този ред на мисли дори всяко правителство да е изкуствена единица, абстракция и единствено рожба на човешкия ум, зад него стоят физически лица с определена степен на отговорност от плът и кръв. И така както във всяка група от семеството до общността има правила, разпределение на ресурсите и ангажименти, така и във всяка държава това е напълно постижимо.
цитирай
14. анонимен - Минаващ
30.09.2011 14:32
Не kass:) НЕ!
Не успяваш да видиш в дълбочина картинката ( знам,че е трудно да си пренастроиш бързо мозъка за реалността, която приемат хората за истина,но знам и,че имаш капацитет да то направиш)
Eто тук е ключа от барачката - физическо/и лица от плът и кръв - от тук започва твоя поглед на живота и всичко около нас - и той е измамен.
Няма физическо/и лица от плът и кръв!!!
Ние сме хора,човешки същества.
Само и единствено човек може да бъде от плът и кръв!
Човек е суверен - независим владетел!
Лице е фикция!
Физическо/и лица е фикция!
Отвори който и да е закон и виж за кой се отнася, и как ни лъжат и мамят ние да си мислим,че лице,данъкоплатец,гражданин,водач на МПС,избирател,нарушител,длъжник,и Т.Н. се отнася до нас - човешките същества! - това не е вярно!
В нито един закон,разпоредба,наредба и т.н. няма да видиш думата - ЧОВЕК!
Изкуствена единица е Сламеният човек (физическо лице,юридическото лице)
БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ е името на физическо лице.
БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ е юридическото лице на МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ!
И двете са изкуствена единица.

юридическото лице Б.Б. в момента е под шапката на този текст:

Конституция на Република България

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Чл. 105.
(1) Министерският съвет ръководи и осъществява вътрешната и външната политика на страната в съответствие с Конституцията и законите.
(2) Министерският съвет осигурява обществения ред и националната сигурност и осъществява общото ръководство на държавната администрация и на Въоръжените сили.
(3) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2005 г.) Министерският съвет информира Народното събрание по въпроси, отнасящи се до задълженията, произтичащи за Република България от нейното членство в Европейския съюз.
(4) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2005 г.) Когато участва в разработването и приемането на актове на Европейския съюз, Министерският съвет информира предварително Народното събрание и дава отчет за своите действия.
Чл. 106.
Министерският съвет ръководи изпълнението на държавния бюджет; организира стопанисването на държавното имущество; сключва, утвърждава и денонсира международни договори в случаите, предвидени в закона.
Чл. 107.
Министерският съвет отменя незаконосъобразните или неправилните актове на министрите.
Чл. 108.
(1) Министерският съвет се състои от министър-председател, заместник министър-председатели и министри.
(2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и носи отговорност за нея. Той назначава и освобождава от длъжност заместник-министрите.
(3) Министрите ръководят отделни министерства освен ако Народното събрание реши друго. Те носят отговорност за своите действия.
Чл. 109.
Членовете на Министерския съвет полагат пред Народното събрание клетвата по чл. 76, ал. 2.
Чл. 110.
Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители.
Чл. 111.
(1) Правомощията на Министерския съвет се прекратяват:
1. с гласуване на недоверие на Министерския съвет или на министър-председателя;
2. с приемане на оставката на Министерския съвет или на министър-председателя;
3. при смърт на министър-председателя.
(2) Министерският съвет подава оставка пред новоизбраното Народно събрание.
(3) В случаите по предходните алинеи Министерският съвет изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет.
Чл. 112.
(1) Министерският съвет може да поиска Народното събрание да му гласува доверие по цялостната политика, по програмата или по конкретен повод. Решението се приема с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители.
(2) Когато Министерският съвет не получи исканото доверие, министър-председателят подава оставката на правителството.
Чл. 113.
(1) Членовете на Министерския съвет не могат да заемат длъжности и да извършват дейности, които са несъвместими с положението на народен представител.
(2) Народното събрание може да определя и други длъжности и дейности, които членовете на Министерския съвет не могат да заемат или извършват.
Чл. 114.
Въз основа и в изпълнение на законите Министерският съвет приема постановления, разпореждания и решения. С постановления Министерският съвет приема и правилници и наредби.
Чл. 115.
Министрите издават правилници, наредби, инструкции и заповеди.
Чл. 116.
(1) Държавните служители са изпълнители на волята и интересите на нацията. При изпълнение на своята служба те са длъжни да се ръководят единствено от закона и да бъдат политически неутрални.
(2) Условията, при които държавните служители се назначават и освобождават от длъжност и могат да членуват в политически партии и синдикални организации, както и да упражняват правото си на стачка, се определят със закон.

Тъй като измислените единици не могат да влизат в договор с човешки същества, за да се осъществи тази връзка е необходим посредник. Сламеният човек (физическо ЛИЦЕ)осъществява ролята на посредник. Следователно всички договори между обществената институция и Сламения човек не са договори между живото човешко същество и обществената институция.


Просто нагледен пример:)
Мисли!
Виж го с ума си!
цитирай
15. voxpop - 10. kass,
30.09.2011 14:46
ето конкретна информация за протеста в събота:

http://lubomir33.blog.bg/politika/2011/09/30/izlizaite-v-sybota-goliam-nacionalen-protest.827999

Събитията се развиват бързо и съответно така трябва да се мисли и действа!
А ако решите, забавлявайте се по телевизията. Официалните медии едва ли ще го излъчат, но СКАТ и К3 - със сигурност!

п.п. Да сравнявате полицаите с ...лекарите е меко казано смешно и неуместно.
цитирай
16. kass - анонимен - Минаващ
30.09.2011 15:02
Казваш, че: Човек е суверен - независим владетел!
Аз обаче питам - владетел на какво???
Едни хора владеят едно, други друго. Примерно един човек може да лекува хората, практически той не им продава стока, която да пипнеш, прибереш в шкафа, съхраниш, препродадеш и т.н. и т.н. Друг човек създава мебели, които можеш да ползваш, да пипнеш, да покажеш, да продадеш и т.н. и т.н. Значи ли това, че уменията на един са измислени спрямо уменията на другия. Предполагам ще кажеш, че това няма нищо общо с темата, но ако се замислим една компания за лекарства да кажем, която е физическо и юридическо лице притежава активи, които може да продава, съхранява, да поема отговорност и т.н. и т.н. доущ като човек от плът и кръв. Преди да ми кажеш че няма как да вкараш в затвора компания или запазена марка или нещо си което тялом и духом да е зад решетките ще ти припомня слчая с Енрон, чиито шефове бяха осъдени и излежават присъди за измама в особено огромни размери... Това че понятието "физическо лице" е фикция не значи че няма хора от плът и кръв зад съответното физическо и юредическо лице...
не може да няма държава, институции и въобще някаква организация на обществения живот... темата е просто адски дълга...
цитирай
17. анонимен - Минаващ
30.09.2011 15:49
Матрицата - Червеното или Синьото Хапче?

Казваш, че: Човек е суверен - независим владетел!
Аз обаче питам - владетел на какво???

На себе си kass!!
Единствено ние имаме право над своето тяло,живот,ум,дух! - Никой друг!
Закона,държавата,съда - всички те могат да упражняват контрол върху фикцията - лице!

Дай си време!
Не вникваш в думите,смисъла и значението което произтича от тях! Бързаш!
Копирай си ги тези неща и като имаш време,опитай да "видиш" това което ти казвам:)
Ти си умно момиче:)
Чета ти блога и ми харесва.
Стараеш да намериш ядрото или истината на даден въпрос или процес..
Влагаш интелект и трезва преценка:)
За това, сега ти давам една пролука в матрицата.
Ако успееш да се измъкнеш (умственно) и видиш нещата от далеч и високо - ще намериш много отговори.
Може и една такава тема да направиш - "Кое е реално и кое ние мислим и смятаме за такова"
Ще ми бъде интересно да видя мненията по този въпрос:)

P.S. Не притежавам твоята деликатност при водене на разговори - ако ти се видя, нещо по груб или див - не е нарочно!
Ако не искаш да си говорим по тези въпроси - просто ми кажи:)
Няма проблем:)

Долния текст е определението което са измислили за сламения човек...

Правна индивидуализация на физическите лица

Всяко човешко същество притежава редица индивидуализиращи белези. Тези белези са или биологични (раса, пол), или социални (народност, религия), или резултат от индивидуално водения начин на живот (местоживеене, семейно положение). Чрез тези белези човешката личност бива индивидуализирана в обществото. Една част от индивидуализиращите белези се използват от правото за индивидуализиране на физическите лица. ( на този етап без да знаем ни превръщат физически лица - фикция! След това си протичат нещата по реда на матрицата) Основните индивидуализиращи белези за тях са: име, пол, произход и родство, семейно положение, гражданство, възраст, двата вида адрес, здравословно състояние и грамотност.

Име

Името е най-важния индивидуализиращ белег за всяко физическо лице. Понастоящем правния режим на името се съдържа в Закона за гражданската регистрация. Името е словесно название, което всяко физическо лице е административно задължено да има и което се образува по начин, уреден в ЗГР. То се състои от три части: собствено, бащино и фамилно.
Трите части на името се вписват в акта за раждане и от този момент за физическото лице възниква правото на име.

Адрес

Адресът е еднозначно описание на мястото, където лицето живее или получава кореспонденцията си. Адресът се състои от името на областта, общината и населеното място и може да включва наименование на улица, площад, булевард, жилищен комплекс, квартал, номер на сградата, вход, етаж, апартамент. Когато адресът е извън регулацията на населеното място, вместо изброените данни се вписва името на местността от землището му.
Има два вида адреси – постоянен и настоящ. Постоянен адрес е адресът в населеното място, което лицето избира да бъде вписано в регистрите на населението. Той е винаги на територията на България и всеки гражданин може да има само един постоянен адрес. Настоящия адрес е този на който лицето пребивава и всяко лице може да има само един такъв адрес.

Гражданство

Гражданството е признак, който определя публичноправната връзка на едно физическо лице с определена държава.
Акт за раждане
Акта за раждането съдържа името на новороденото, пол и гражданство, година, месец и ден на раждането, населено място и адрес, където детето се е родило, имената на родителите, възрастта им, техните местожителства и гражданство, единен граждански номер на детето и на родителите му и други данни.

Ако вземеш синьото хапче, историята приключва. ... И кой ще ни даде червеното хапче за да видим ИСТИНАТА!
цитирай
18. kass - 17. анонимен - Минаващ
30.09.2011 17:01
На себе си kass!!

Разбирам аз, разбирам и то много добре :))))))...

Веско (диджея) има една много интересна философия според която всички сме наематели на този свят. Каквото и да създаваме, ползваме, купаваме или трупаме си го оставяме тук след като умрем. Демек временно ползваме :), понеже няма катафалка с ремарке...

Или ако погледнем по философски на нещата, ние не сме владетели дори на себе си. :))))) Доколко можем да овладеем чувствата си е въпрос на тренинг, а може би и на устройство дори, при всеки човек... Така или иначе човек не може (поне за сега) да няма самоличност. Някои неща във времето остават непроменени: детето страда без семейство и родители, мъжът и жената са самотни ако живеят разделени, човек е нещастен без социална среда и т.н. и т.н.... Всичко това изисква и налага хората да живеят заедно, а в момента в който се докоснеш до накой друг, независимо по какъв повод и причина ти вече не си едноличен господар на себе си, щеш не щеш ще трябва да договориш правилата...

Понеже в коментара си много ясно си определил нещата, много по-добре отколкото аз мога да го направя, ще ги използвам за да доизясня тезата си.

"Дотолкова, доколкото всяко правителство е изкуствена единица, абстракция и единствено рожба на човешкия ум, правителството може да взаимодейства само с други изкуствени творения."

Всяка организация, съюз, лоби, партия, гилдия и т.н. е творение на група хора. Това творение има лице (представител), претенции и цели, мозък (специалисти занимаващи се с проблемите и целите, както и начините им за постигане) и мускулна маса (привърженици, колкото повече, толкова по-добре)... Народът, гражданите, обществото, тълпата... кой както иска да го нарича... когато иска да протестира трябва да придобие поведение на същество. Да има глава, мозък, мускулна маса, лице, притенции, кой ще го представлява, политическа формация ли е, кой какво ще говори от името на групата и т.н. защото както сам си писал за да преговаряш и договаряш нещо, трябва да го направиш с някой...

Такъв е свтът сега, така е устроен, това е начинът, хубав или не, правилен или грешен... Всичко друго е кръстословица за ума, какво би могло да бъде, как, дали е редно да бъде така както е и прочие... Не е лошо да се замислим за матрицата, както не е лошо да се замислим чувствата ни, характера ни, човешките стремежи дали не са стените на тази матрица... Защото никой не може да провокира чувства, ако те не са заложени генетично в човека....
За тона не се тревожи, не съм толкова тънкообидна ;)...
цитирай
19. анонимен - Минаващ
30.09.2011 18:46
Добър звероукротител си:))
Имаш дарба на балансьор в заплетени казуси:)...
цитирай
20. darcy - Хареса ми
03.10.2011 16:20
диспутът с анонимния.
цитирай
21. vmir - Не мога да не се съглася като обща постановка, примерът с пианото е чудесна илюстрация,
04.10.2011 07:08
но не мога да приема, че оставката е начин за подобряване там, където са възприети грешни прийоми. Че нали следващия веднага ще ликвидира всяко направено подобрение и ще върне нещата в началната им точка? Нима не е очевидно, че когато правилата са сгрешени, трябва да се подкрепят опитите за промяната им, а оставките единствено елиминират тези опити. Как е възможно без визия върху процесите да се прокламират оставки, не мога да спра да се чудя и ми се струва адски глупаво да се търси вината само в този, който стои на върха на пирамидата, а да отрича вината на конкретните престъпници, действали по свои мотиви и инициатива. По линията на на тази логика, Премиер, Президент, павителство и депутати, ще трябва да подават оставки след всеки случай, когато някой е ударил шамар на някого някъде в държавата, а единственото условие за тази мярка срещу нарушаване идилията в вържавата е, за задобреем в отношенията дотам, че да си разтурим държавата заради един шамар. Абсурд!
цитирай
22. kass - vmir
04.10.2011 11:45
Знаеш ли vmir, когато някой умре после е късно за вземане на мерки. Хората са се оплакали от заплахи, но според полицията заплахата не било престъпление. Да, всеки може да се заканва и заплашва, но в определени случаи като този в който заплашителите са с определено агресивно поведение е нужно да се обърне внимание. Работа на правителството е да потърси отговорност за несвършената работа и допуснатата смърт... Тук не става въпрос за шамар или за щяло и нещяло да се искат оставки, съвсем ясно е, че потърсването на отговорност е първото нещо от което трябва да започне ако искаме всяка служба да си върши работата както трябва...
цитирай
23. kass - darcy
04.10.2011 11:46
:)))...
цитирай
24. vmir - 22. kass,
04.10.2011 12:36
kass написа:
Знаеш ли vmir, когато някой умре после е късно за вземане на мерки. Хората са се оплакали от заплахи, но според полицията заплахата не било престъпление. Да, всеки може да се заканва и заплашва, но в определени случаи като този в който заплашителите са с определено агресивно поведение е нужно да се обърне внимание. Работа на правителството е да потърси отговорност за несвършената работа и допуснатата смърт... Тук не става въпрос за шамар или за щяло и нещяло да се искат оставки, съвсем ясно е, че потърсването на отговорност е първото нещо от което трябва да започне ако искаме всяка служба да си върши работата както трябва...


Заплахите са престъпление и следва да бъдат наказвани, независимо от това, дали даден служител ги смята за важни, или не. Следователно, колкото и да си ми симпатична, ако ти беше полицайка и мислиш, че всеки може да си заплашва, щях да искам теб да накажат, и след това шефа ти, че не те е научил да възприемаш заканите според закона.

Допреди 2 години, полицаите при нас идваха само да констатират поредния обир, и когато им говорех, че трябва да се разберем с тях как да си съдействаме за предотвратяване на грабежите ме гледаха, сякаш им говоря за срещи с духове. Днес вече имам съгласувана с полицаите реакция на бандитски посегателства и вече няколко пъти се изумявам на бързината и находчивостта, с която залавят хайдуците броени минути след появата им. Всичко това е пред очите ми, и когато виждам положителните промени, няма как да се съглася, че нямало политика по въпроса и никой не правел нищо, а който и друг да дойдел, нямало как да стане по-лошо. Обратното - докато не се оценява направеното, ще става все по-зле, а достатъчно години съм наблюдавал безхаберието на полицията, за да ми се иска връщането към него.
цитирай
25. aidriell - аз го казвам с трезво и ясно съзнание ...
04.10.2011 17:58
аз го казвам с трезво и ясно съзнание
Лумпените и глупаците бяха доста над тези мислещите трезвомислещите .
А това да съдиш лумпенизирана тълпа дали е права или не е абсолщтно безпредметно занимание
цитирай
26. piligrim1 - Много
12.10.2011 10:05
добър отговор, kass, браво!
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4232032
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930