Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2013 20:44 - Уродливост
Автор: kass Категория: Забавление   
Прочетен: 41833 Коментари: 102 Гласове:
35


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В уродливостта на целият преход едва ли някой се съмнява, но дали уродливостта е само в политическите лица, които ни управляват  или е обхванала цялото ни общество? Не мислех да пиша по темата, по която вече писаха достатъчно много хора, а именно, че имало различие между протестите през зимата и тези, които наблюдаваме днес. Днескашните протести имали по-висш повод, били от по-интелигентни и красиви хора и т.н. и т.н.  Но едно интервю  с Христо Мутафчиев в предаване по  телевизия Европа прехвърли границите на търпението ми, което се оказа не толкова безкрайно колкото си мислих. В общи линии човека просто повтори тиражираните в медиите мнения относно интелигентността на протестиращите тогава и протестиращите сега.  Няма как да не направя анализ на двата протеста за да се види нечуваната снобщина в подобни разсъждения подети дори и от самия ни президент, който инак е обединител на нацията.
        Протестите тази зима започнаха съвсем естествено след като хората си получиха декемврийските сметки за ток, които този път надхвърлиха очакванията и на най-пестеливите и пресметливите в стремежа си да пестят. Народът не беше просто обиден от политиците заради някое необмислено, нахално или направо безумно  назначение, а буквално разгневен от ситуацията в която се оказа, а именно да изгладува "използваната" от него електроенергия, ако я е използвал изобщо. В разгара на самия протест лъсна цялата му безпомощност срещу  ЕРП-тата за  проверка и доказване на истинността на данните, цялата защита на държавата на т.н. енергиен микс и липсата му на всякакви права, избор на доставчик и съпротивителни сили. Към цялата тази ситуация Варна избухна в небивал по размерите си (на глава от населението) протест заради окаяното състояние до което я доведоха кмета им и  ТИМ... Заради сметката или в борба с монопола, стана от ясно по-ясно, че положението повече не се търпи и са необходими незабавни мерки, нов курс, нова система, нова политика... каквото и да е... но така повече не може...
       Днешните протести възникнаха след назначението на Пеевски за шеф на ДАНС. Как да не полудее човек? Това не е просто нахалство, а направо гавра с народа и демокрацията... Но гневът някак е по-овладян... Всъщност дали става въпрос за гняв изобщо или за възмущение? Както и да е - едно е да си дадеш цялата заплата за ток и да гледаш децата си без хляб на масата, друго е да гледаш мазната мутра на едни политици докато си вечеряш спокойно тъй че степента на гневност съвсем естествено е различна. И така медии, политолози, социолози, политици, анализатори и не знам си какви още стигнаха до заключението, че едните протести са на бедните, а другите на красивите интелигентни???  Ужасяващото в целият този анализ е, че всъщност подобни твърдения говорят единство за ниското ниво на интелигентност на твърдящите го поради следните причини:
 Ако си интелигентен - ще се бориш срещу бедността...
 Ако си интелигентен ще бъдеш справедлив...
 Ако си интелигентен ще разбираш различните проблеми на хората в София и на варненци...
Ако си интелигентен няма да съдиш по дрехите...
Ако си интелигентен ще осъзнаваш, че каузите са общи и няма да си на принципа "това не ме засяга", защото всяка несправедливост те засяга...
Ако си интелигентен няма да фрапираш с богатство и как си се устроил...
 Ако си интелигентен няма да даваш определения за хора, които не познаваш...
 Ако си интелигентен ще си социален или както се пееше в една песен  ще си просто човек...

 Е, аз нямам намерение да коментирам протестиращите в София, за мен са хора като хора, както си бяха  и хора, като хора  протестиращите зимата, но няма как да не отбележа липсата на култура на хора дискутиращи и анализиращи протестиращите зимата и сега. Дори не знам дали става въпрос просто за липса на култура или за небивала снобщина, която би предизвикала пориви за повръщане дори и в най-големите непукисти.

 Педи време бях писала за това, че българина се срамува от бедността. Бедността в България обаче няма как да се скрие, защото е толкова крещяща, че един английски политик направо се чудеше как оцеляваме. То май всички се чудим.... Друго исках да кажа всъщност. Исках да кажа, че класовите различия са много удобни за някои. Богатият човек не върши почти нищо, което не му харесва - не си пере дрехите, не си чисти къщата, не си мие колата, дори плаща на някой да му води децата по уроци и други занимания. За всичко това си има прилично количество желаещи да го вършат срещу заплащане, тъй че няма какво да се чудим, че някой не проявява солидарност към протестите на хората с по-нисък стандарт на живот. В България обаче въпроса не опира до солидарността на по-платежоспособния пред по-нископлатежния, а за принципи и общи национални битки. Такива битки са: борбата с бедността, корупцията, съдебната система, монополите (не само в енергетиката), липсата на адекватна държавност,  достъп до образоване и здравеопазване в малки и отдалечени райони и т.н. и т.н.. Точно поради тези мои схващания лично аз отчитам и двата протеста за еднакво интелигентни. Самата нетърпимост към положението говори за зрялост на обществото, защото нужда от промяна действително има...

Е, спирам до тук, че пак се отплеснах, като в заключение ще кажа само, че цялото това писане беше за да ви попитам дали действително ще се разделим отново на бедни - богати, интелигентни - лумпени, столицата - провинцията... БСП, ГЕРБ, АТАКА... третият, петият... българи - турци.. и т.н. и т.н. или най-после ще си зададем въпроса какво всъщност искаме и дали можем да го постигнем? Макар като гледам медийните предавания да се отчайвам, виждайки внушенията и анализите, които правят, все пак в мен си остава една малка надежда, че ще доживея промяната и края на една чудовищна епоха, в която всичко се изроди и че съвсем скоро ще сложим край на този преход...







Гласувай:
38



Следващ постинг
Предишен постинг

1. idealist - Кас,
21.06.2013 20:59
поздравления за позицията ти...Нямам какво да добавя.
цитирай
2. kbalenciaga - Е вие какмо друго очаквате от
21.06.2013 21:06

лакомите и егоистични подлоги на слугите на Червените олигарси, които днес са в основата на протестите в София?!
Няма как да са интелигентни такива лицемери.
Над 3 години Делян Пеевски стоя твърдо зад Боко Тиквата, с цялата медийна империя, а въпросните мишки мълчаха?!
А сега изведнъж Делян Пеевски стана много лош и нежелан?!

Цирк драги зрители! ЦИРК!!!
цитирай
3. kass - idealist
21.06.2013 21:10
ами то и аз май останах без думи нещо... Всъщност дори не си струва да се обръща внимание на подобни провокации, но да дразниш обществото в такава обстановка е направо отврат и то по такъв чувствителен критерий... Защото ако има бедни, лумпени, необразовани и т.н. и т.н. при това в такава масовост...то не значи ли, че има нещо ужасно гнило в държавата щом го е допуснала??? не знам... луда работа... то всъщност кой ли не си позволява да обижда българския народ както си иска...
Поздрави!
цитирай
4. kass - kbalenciaga
21.06.2013 21:18
Не знам доколко са протестиращите или медиите... Всъщност логично е политиците да ухажват софиянци, нали са им под ръка, а никой не обича бунтове пред офиса си :)...
цитирай
5. diso - Някой упорито се опитва да всее раздор
21.06.2013 21:37
А битката е една - народът срещу мафията!
Зимните протести бяха много важни, защото показаха, че обединени сме сила и от нас зависи нещо. И... не съм съгласен, че тогава хората са били по-малко интелигентни. Тогава, наред с младежите, бяха излезли и пенсионери, и някогашни политици от първите протести, и високо образовани, и богати бизнесмени, на които е писнало да ги рекетират.
цитирай
6. malkiatprintz - Спорна е интелигентността на ин...
21.06.2013 21:43
Спорна е интелигентността на интелигентните, които не стоплят, че обявявайки "онези другите" за неинтелигентни, де факто приемат безропотно да бъдат скубани от монополите. А иначе знаеш мнението ми: голямата част от хората си търсят със свещичка причина да се разделят, да си намерят враг, по когото да плюят и унижават, само за да се почувстват нещо повече, каквото очевидно не са.
цитирай
7. krotalka - Наскоро прочетох някъде,
21.06.2013 21:45
че власта се печели в София, а избори се печелят в провинцията! Може би за това и протестите са най-мащабни в столицата.
Колкото и неприятно да звучи, до сегашното положение се стигна благодарение на "мирната смяна на системата". Комунистите си направиха вътрешен преврат(добре режисиран), залъгаха ни и ни успокоиха, че при нас всичко е наред, а те от идеолози на комунизма, станаха видни бизнесмени. Чувството за безнаказаност се е дълбоко вкоренило в тях. Само че моето поколение вече си отива, а младите не могат да се излъжат толкова лесно. В младите е надеждата!
цитирай
8. jeremy231 - Моята мила "сестричка во научно поприще" пак ще палне фитиля блогов
21.06.2013 21:48
Каси, винаги когато мога съм при моите хора на паважа. Нямаш представа какъв кеф е. Млади, интелигентни. :-)))))))))) Умни и остроумни.
Така, сега малко истинки за моментално скочилите спецове.
Първо - Делян Пеевски е близал задника на Борисов. Явно го е правил добре, защото за награда за малко да му подарят ДАНС. По същата логикка можем да очакваме Ники Дудука да го назначат за Шеф на БНТ, нали?
Второ - Като чувате викове "Турци сте", спокойно разбирай "Майната на ДПС" и няма да сбъркате.
Трето - Волен също близа задника на Борисов. Всъщност той ще ближе всеки задник, за който му се плати.
Толкова с анализа.
Каси, ще наминавам. Тезата ти е интересна. Арогантността на парите дразни и мен, но показва и друго. Пренебрежението към труда и парите на другите.
цитирай
9. kmetova - - малко конспирация
21.06.2013 22:16
Абе не знам защо, ама почти няма плакати срещу ГЕРБ. Малко е съмнително съвпадението в исканията на тази партия и протестиращите. Много бързат за нови избори. Сякаш искат да няма нов избирателен кодекс, пък ако може десните партии и други, които не прескочиха бариерата да нямат време да се организират! ....Ех, колко хубаво би било.
цитирай
10. vmir - Не разбирам защо се връзваш на такива несъществени изявления.
21.06.2013 22:40
Днешните протести имат друг облик от предишните, а емоцията ти от преди е поизчезнала, може би поради текуща ангажираност. Ето така всеки човек откликва за нещата наоколо според нагласата си, но по - важното е, че енергията за протестиране не е постоянна величина и по принцип с времето се изчерпва, ако не се прави необходимото за възстановяването й. Обиграните знаят това и ако имат нещо наум си чакат момента, познават симптомите, поне на мен не ми е трудно, преживявал съм съдбата на доста протести доста години наред.

Не разбирам и с какво странични коментари могат да те засегнат, и доколкото си спомням, ти не протестираше за тока, а влагаше далеч по-широк смисъл в онези протести. Прости, но имам чувството, че почваш да се сбабичосваш, щом не можеш да разпознаеш своите доскорошни надежди. Не ти ли е рано за това? Моля се протестите да завършат по достоен начин, което никак не е гарантирано от самосебе си или от сегашното им състояние.
цитирай
11. freeoldmen - " Ако си интелигентен ще ос...
21.06.2013 22:44
" Ако си интелигентен ще осъзнаваш, че каузите са общи и няма да си на принципа "това не ме засяга", защото всяка несправедливост те засяга..."
Свята истина, kass, за съжаление в България умните млади момчета и момичета още не са разбрали, че надписа над Народното събрание не е само приповдигнат лозунг, а завет и задължение на всеки българин...
цитирай
12. podvodni - Подводни
21.06.2013 23:09
Потресен съм! И то в добрият смисъл на думата. Първо Ани Пискова, сега - ти.
Мислих, че е моментен проблясък, но започвам да виждам, че е зараждаща е тенденция.
Ани Пискова се усъмни, че "грешките" на правителството са напълно умишлени и целенасочени, а ти, къпа Касс, прозря, че някой нарочно се опитва да раздели народа на гладни и интелигентни и красиви.
Само че, тези които се опитват нарочно не се появяват по телевизиите. Тези които ти гледаш и слушаш са ментално зомбирани.
Надявам се все повече и повече хора да започват да вдяват, че всичките протести са манипулирани и съвсем съзнателно предизвикани и реално политическите партии разиграват един ведиен цирк, а след това заедно пият по едно за добре свършената работа. (Не един път съм бил свидетел и участвал в такива збирки)
Също така се надявам да вденат, че тази манипулация се осъществява и с помощта на едни доста коварни устроства.
Надявам се и тези които все още живеят и дишат в синьо-червената мъгла да ставата все по-малко и по-малко. Инатите не ги броя.
Докато се стигне до върховното прозрение, че не всички евреи са комунисти, но всички комунисти са евреи.
Всичко това показва, че работата която вършим вече толкова години, най-сетне почва да дава плод. Което от своя страна ме зарежда с повече вяра, надежда и търпение, защото пълноценно се изминава пътя по който се върви стъпка по стъпка.
Паздрави Касс!
цитирай
13. evrazol - Аз съм интелигентен
22.06.2013 00:31
И протестирам, понеже знам че БКП е мафия и основния въпрос е тя да се махне. Не ме е страх от последствията, от безвремието и кризата, които ще последват. Просто няма от какво да ме е страх, понеже никой не ми слага нищо на масата и не ме мързи. Мога да си позволя да ходя на протестите от омерзение, а не за да получа нещо.
Искам да ме управляват достойни, а не оправячи. Останалото си го мога и сам. И не ми трябва друго освен ТЕЗИ да изчезнат от политическата сцена. Останалото - каквото дойде, все е добре дошло.
цитирай
14. kass - diso
22.06.2013 00:37
diso написа:
А битката е една - народът срещу мафията!
Зимните протести бяха много важни, защото показаха, че обединени сме сила и от нас зависи нещо. И... не съм съгласен, че тогава хората са били по-малко интелигентни. Тогава, наред с младежите, бяха излезли и пенсионери, и някогашни политици от първите протести, и високо образовани, и богати бизнесмени, на които е писнало да ги рекетират.


Не знам дали умишлено разделят хората или се мазнят на софиянци за да не би да им хрумне да подпалят някой казан или счупят някой прозорец, все пак Варна е далече, зор видя главно кмета им, но сега е мааалко по-друга работата... :)
цитирай
15. kass - malkiatprintz
22.06.2013 00:40
Не знам какво разделение си търсят хората, но мисля че медиите имат голяма роля в тази работа...
п.с. Че кой би искал да го скубят монополи пък бил той интелигентен или не???
цитирай
16. kass - krotalka
22.06.2013 00:42
Как може да се режисира такова изкривяване на ценностите????
цитирай
17. kass - jeremy231
22.06.2013 00:46
Още февруари си казах "ех, ако хората излязат веднъж на протест, да усетят в треска тълпата, да почувстват единността си, тръпката от извненията на политиците, да видиш припотените им чела и заекващите изказвания и няма да се прибереш повече"... :)... Е, явно повечко хора са почувствали тези усещания :)... сега остана и да се разберем за какво се борим реално :)...
цитирай
18. kass - kmetova
22.06.2013 00:55
Е, кметова :), за каква конспирация говориш то баш така си започнаха нещата. Отивам на първия протест с едни плакати да попържим политиците, включително и ГЕРБ, а протестиращите ми правят забележка, че съм ги била включила и тях... Та всичко започна от привърженици на ГЕРБ, но неофициално и прерасна в антикомунистически протест, т.е. се включиха хора обединени около отстраняването на БСП и ДПС от властта днес и завинаги... Но обиждайки хората и пренебрегвайки основни проблеми на хората това няма да се случи. Затова е много важно да се противопоставим на такива квалификации тъй като докато народа е разединен нищо няма да постигнем....
цитирай
19. kass - vmir - Не разбирам защо се връзваш на такива несъществени изявления.
22.06.2013 01:10
Прав си за емоцията дотолкова, доколкото че приповдигнатият ентусиазъм е заменен с малко по-конкретни занимания. Първо днешните протести искат незабавна оставка на правителството, докато аз я искам след извършването на някои промени особено в изборните правила. Вече не става въпрос само за изразяване на недоволство, а за гражданско участие в политиката. Впрочем днешните протестиращи в София са с една малка крачка след нас лумпените. Ние вече сме изготвили желаните промени и ги връчваме на когото трябва... инак няма да има смисъл от нови избори, поне за мен, защото както знаеш не обичам особено Борисов и не виждам в него алтернатива на статуквото :)... А колкото до несъществените изявления, не мисля, че са несъществени... Никоя българска медия, политик, чиновник, полицай или който и да било няма да право да дава подобни оценки и анализи и това е въпрос на принцип и засяга морала на така наречените "креативни", "преуспели", "платежоспособни", "елитни" и прочие люде които определят всеобщото мнение и налагат модел на поведение и мислене въобще... Мисля, че точно този въпрос е от особена важност...
цитирай
20. malkiatprintz - Не знам какво разделение си търсят ...
22.06.2013 01:15
kass написа:
Не знам какво разделение си търсят хората, но мисля че медиите имат голяма роля в тази работа...
п.с. Че кой би искал да го скубят монополи пък бил той интелигентен или не???


Явно интелигентните и красивите, Ив, които тогава очевидно не са протестирали заедно с грозните и глупавите. Че медиите имат вина - естествено, че имат, но да се оправдава човек с: "така казаха по телевизора/радиото/писаха във вестника" е... твърде интелигентно.
цитирай
21. kass - freeoldmen
22.06.2013 01:19
freeoldmen написа:
" Ако си интелигентен ще осъзнаваш, че каузите са общи и няма да си на принципа "това не ме засяга", защото всяка несправедливост те засяга..."
Свята истина, kass, за съжаление в България умните млади момчета и момичета още не са разбрали, че надписа над Народното събрание не е само приповдигнат лозунг, а завет и задължение на всеки българин...


Трудно ще се отървем от комунизма в нас самите. Онова време, в което получаваш облаги ако накиснеш някой, ако се кланяш на партията майка, ако твоето си е твое, а чуждото общо, от онзи манталитет да се покажеш пред съседа, че си се сдобил с нещо и това те прави по-велик и т.н и т.н.... Обединението не е въпрос само на обща територия, общ език и писменост, закони и прочие, то е въпрос на общи принципи, хармония и общо съгласие...
цитирай
22. kass - podvodni
22.06.2013 01:25
Не е въпроса дали ти ще вденеш, че протестите се яхат, манипулират и т.н., а и дали ще започнеш битка срещу тази практика, която за теб и мен може и да е без значение понеже сме много умни, обаче като оставим настрана и колко е неетично всъщност тези практики се оказват много добре работещи и с отлични резултати. След като медиите така добре обслужват статуквото не е ли време да ги включим и тях в дневния ред преди да са опропастили поредния опит на гражданите за промяна???
цитирай
23. kass - evrazol
22.06.2013 01:34
evrazol написа:
И протестирам, понеже знам че БКП е мафия и основния въпрос е тя да се махне. Не ме е страх от последствията, от безвремието и кризата, които ще последват. Просто няма от какво да ме е страх, да понеже никой не ми слага нищо на масата и не ме мързи. Могаси позволя да ходя на протестите от омерзение, а не за да получа нещо.
Искам да ме управляват достойни, а не оправячи. Останалото си го мога и сам. И не ми трябва друго освен ТЕЗИ да изчезнат от политическата сцена. Останалото - каквото дойде, все е добре дошло.

Е, айде пък сега, че те се махат и пак си идват на власт, ту в опозиция, ту в коалиция :)... И какво значи не ми трябват оправячи??? Щом можеш всичко сам и не те е страх от нищо, значи не ти трябва и държава :)... но дали ще мислиш така ако си пенсионер на 80 години? или онкоболен (да пази господ), или инвалид, или в някой забутан крайчец на страната? Ами ако си някой от онези хорица в Сопот, с месеци без заплата, или някой рекетиран във Варна??? май много станаха м? радвай се, че си млад, че си интелигентен, смел и борбен, но не бъди самонадеян и самоуверен, защото съдбата може да ти сервира всякакви изпитания... и тогава ще разбереш колко е важно всичко, абсолютно всичко да бъде наред в една държава...
Поздрави!
цитирай
24. jeremy231 - Каси, ще споделя още впечатления.
22.06.2013 08:04
Първо, разликата между днешните и февруарските протести. както виждаш, никой не посмя да пробута който и да е от подставените за "лидери на протеста".
Второ, журналята се правят на броячи, а не тръгнат с хората. Че аз имам по-добра преценка за нагласите им от журналята. Примерно, защо няма срещу ГЕРБ. Проста работа, Каси. На този етап хората считат ГЕРБ за единствена организирана сила, която може да се справи с Тройката. Добра, лоша, друга няма.
Трето, Масово се иска нова конституция и съвсем друго устройство на държавата.
Четвърто, оставката на това правителство се счита за първа стъпка към изритването на целия досегашен политически "елит".
цитирай
25. анонимен - Обречени сме на разделение още от ...
22.06.2013 08:37
Обречени сме на разделение още от "Време разделно".
Голяма част от електората на ДПС са си чисти българи с мюсюлманско вероизповедение, но сеща ли се някой за това.
Поздрави Касси, за здравомислието ти!
С теб можем да се резберем винаги, макар да виждаме пътя по различевн начин. :)
цитирай
26. oara - Тези разсъждения показват ясно,
22.06.2013 10:24
че за една част от електората е невъзможно да проумеят, че сегашното правителство е вредно за държавата, в инфантилизма си само сипят клетви по Бойко, след като новите пионки на мафията са още по-отвратителни.
Така и предполагах - февруарските протестиращи, които изпълниха комунистическата мръсна поръчка, сега са много доволни от тая паплач.

Касс, поне малко усилия направи, за да прикриеш яркочервената си опаковка.
И предишното, и сегашното правителство са престъпни.
Защо избираш едни престъпници пред други?

Ако сега напишеш - и предишните, и сегашните са червеи, ще приема, че си неутрална.
Иначе си яркочервена;))
цитирай
27. kass - jeremy231
22.06.2013 10:32
както виждаш, никой не посмя да пробута който и да е от подставените за "лидери на протеста".
Oooo, не, не... първо, имаш голяма грешка :) "лидерите на протеста" си искат промените в закона преди да се тръгне към избори, февруарските протести не искат БиБи на власт отново. Второ, журналята не само си нямат идея за нагласите на хората, но и правят внушения и откровено си обиждат голяма част от българският народ, което е изпаднал в много тежко състояние. И трето Биби не е никаква алтернатива, смяната на политиката е повече от наложителна, но това софиянци няма как да го знаят, те имат работа, висок жизнен стандарт, ново метро, градинки и не знам си какво, докато в Сопот гладуват в буквалния смисъл на думата, Карлово е вече почти обезлюден, Пловдив го наричам "град под наем" заради табелките по търговските обекти, Варна е в изключително тежко състояние с висока безработица, Девин е без болница от юли 2011 и до момента има 14 починали на път за други градове заради дълг от 1,6 милиона (за година и половина), докато правителството се глезеше и похарчи за лого - 1,5 милиона...Какъв Бойко, какъв Станишев ??? Какви 5 лева? Това е война, която са ни обявили и ни изтребват без да им мигне окото, без съд и без присъда... Какви мирни и културни протести??? Слезте на земята и оставете фантазиите, защото сме се изправили срещу ужасен враг...
И четвърто - малко сте закъснели. Първата стъпка за изритването на на целия досегашен политически "елит" започна през февруари с БиБи :)...
цитирай
28. kass - oara
22.06.2013 10:39
Нямам никаква яркочервена опаковка, стига с това идолопоклонничество... За какво ми е ББ, или Станишев, или който и да било???? Не разбирате ли, че няма да е по-различно??? Не ви ли е ясно, че хората умират физически от безсмислената им политика докато си режат лентички и се возят с правителствените хеликоптери??? Кажи ми кое замъглява съзнанието на човек толкова, че да не може да види реалността??? Няма БСП, няма Бойко... като ще е промяна - да е промяна...това са февруарските протести, но вие замъглени от любов към идола дори не можахте да го разберете и се хванахте на манипулациите на журналята...
Жалко, не виждам как ще има промяна щом хората де факто не я искат... :(
цитирай
29. kass - kushel
22.06.2013 10:40
За жалост Кушел, май наистина ще бъдем разделени до край, а края както върви ще е съвсем скоро, ако я караме в този дух....
цитирай
30. kmetova - колко тъпо наистина!
22.06.2013 11:02
Мантрата, че които не харесват Бойко /така интимно си го назовават неговите фенове/ са червени комунисти е толкова елементарна и опростенческа, че показва само едно - тези, които я лансират меко казано са объркани. Хубаво! Така както вървят нещата, ГЕРБ ще се върнат на власт и разбира се ще развихрят необозданата си надменност и простащина. Но какво да правим ние с гайдите? Ние, които сме дясно мислещи и знаем със сигурност, че ГЕРБ не е дясна партия? Знам какво ще стане - ще се пържим на бавен огън докато българите разберат, че не хубаво да ни управляват необразовани и алчни олигофрени, пък били те гербаджии, или комунисти между които впрочем няма разлика.
цитирай
31. oara - kass
22.06.2013 11:05
Няма да оспорвам изводите ти за ужасното положение. Но е невъзмонс с това правителство да се направи каквото и да е. Протестиращите не искат връщане на ГЕРБ, това не разбирате вие.Искат чисто управление, без станишевци и местановци, защото сегашната червенотурска сиибиоза е УРОДЛИВА.
Бойко подаде оставка. След него е същото. Значи и тия трябва да се махат. Какво сложно има?
цитирай
32. kass - oara
22.06.2013 11:39
Няма нищо сложно да се разбере разбира се, и всеки го разбира. Това, което е важно сега е да има промени в изборния кодекс, да се засили контрола, за да има истински реални и честни избори... Кой да извърши тази промяна??? Нали сме интелигентни и разбираме нещата??? Защо няма натиск за незабавни промени още от следващата седмица??? Какво като падне правителството??? Нали ще се върнат отново след изборите??? Това промяна ли е или избори до пълно изтощение???
Вместо това какво се получава? Колко били мирни и колко били интелигентни протестите??? Какви глупости само... Докато Волен вилнее като бясно куче по улиците, докато Бойко пуска бомби как искали да го убият в ареста, докато БСП си гласуват вот на доверие на лидера си, ние се правим на културни???? Чудничко направо... интелигентният народ с опростачените си политици :)... Уродливостта на сегашните е ясна, но не аз и ти сме ги пратили там нали, но ние им сърбаме попарата и за да не им я сърбаме отново, трябват незабавни промени, единство, отговорност и воля, а не идолопоклонничество, защото видиш ли, ББ бил по-малкото зло...
п.с. Аз ходих и на предишните протести, ходя и на тези...
цитирай
33. jeremy231 - Каси, абе имам една умна машинка, ама още не мога да се оправям с нея
22.06.2013 11:41
Иначе и снимки може да прави и записи. Наистина, можеш да ми вярваш, въпреки непредставителността на информацията ми.
Мога да посоча като пример съвсем случайната ми среща с няколко блогъри, които познавам лично. А кой знае колко още са там, без да се познаваме, за жалост.
А отношението на протестиращите към ГЕРБ си е чисто прагматично. Те ще свършат част от нашата работа.
цитирай
34. jeremy231 - Като рече за Сопот, се сетих нещо.
22.06.2013 11:50
Знаеш само 10% от истината. За гладуващите хора. Тези сега гладуващи хора и бдителните им синдикати, да бяха се вдигнали, когато ВМЗ пое да изплаща куп технологично оборудване, което се оказа приватизирано по време на НДСВ и Тройката.
Изключителен противник съм на леенето на кръв. Аз на съм комуне и не смятам, че като изправиш 1000 - 5000 човека до стената, нещата ще се оправят от самосебе си. В този аспект примерът на Аугусто Пиночет е за подражание.
Вкратце постъпил е така. Изпозатворил е крадците по времето на Алиенде и е предложил да върнат откраднатото в централизирана бюджетна сметка. Който върне кинтите, получава свобода и забрана за държавни служби. Който не върне, амин.
цитирай
35. kass - kmetova
22.06.2013 11:51
60% от имащите право на глас са в графа "други". Те не са гласували нито ББ, нито за Станишев, нито за Атака, нито за ДПС, а някои не са гласували изобщо... 2/3 от българският народ не е представен в парламента и вместо журналистите да търсят новите политически лица си чешат езиците кой как бил облечен... Привържениците на ГЕРБ отказват да проумеят, че светът не е в двата крайни полюса - БСП или ГЕРБ и че много хора отказват да са съучастници на мафията, давайки гласа си за някоя от тези партии...
цитирай
36. kass - jeremy231
22.06.2013 12:06
айде и ти като ББ, къде бяхте, та къде бяхте...защо не протестирахте и не знам си какво... Аз пък да попитам къде беше опозицията? Къде бяха журналистите, експертите? Ние работата си ли да гледаме или да висим по стачки за всяко решение, което се взима? Що за логика е работника да е виновен за фалита на фирмата, понеже шефа не е далновиден??? :))))... Остави тази работа, работниците си искат парите, които са изработили, как и каква политика се води за постигането на това тяхно желание, не е тяхна работа... :)...
Винаги съм казвала, е трудно ще се отървем от комунистическото си мислене. Винаги набеждаваме най-незнаещият, на най-ниският пост, най-незначителния и най-безпомощният... докато отговорността всъщност е на началника, нали затова е началник :)....
цитирай
37. kass - jeremy231
22.06.2013 12:13
Забравих да добавя, че също съм противник на насилието. Но дали ще ме наричат лумпен или интелигентна красавица е толкова незначително на фона на това, което са причинили на българския народ, че подобни подмазвания или обиди са най-плоския и просташки начин за разделение на народа. И ако народа се върже на това, то значи няма ни най-малка представа колко емоциите му замъгляват здравия му разум... и колко лесно е манипулиран...
цитирай
38. kbalenciaga - jeremy231, усети ли се как клъвна на гола кука, или не?!
22.06.2013 12:32

"Първо - Делян Пеевски е близал задника на Борисов. Явно го е правил добре, защото за награда за малко да му подарят ДАНС. По същата логикка можем да очакваме Ники Дудука да го назначат за Шеф на БНТ, нали?"

Каква отрепка трябва да е Боко Тиквата, щом и според твоите думи, са му близали задника толкова години различни боклуци?!
Схващаш ли jeremy231?!

Точно по същия начин, както по Живково време за да се издигат в кариерата са "Връзвали обувки" надупени и обърнати с гръб/задник?!
Какъв е бил Боко Тиквата преди?
Какъв е сега?
Колко "Обувки е връзвал" надупен така на партийните величия, та от прост охранител да го направят министър председател?!
Сещаш ли се?!

jeremy231, толкова ли си глупав, та не разбираш, че само пълен тъпак ще стои надупен толкова години да му ближат задника?!
Няма нормален човек, който да приеме това! НЯМА!!!
Това схващаш ли го, или ти трудно?!

"Хитрата сврака jeremy231, с двата крака"!
цитирай
39. анонимен - Братя нещастни седесари, сами сте ...
22.06.2013 12:34
Братя нещастни седесари, сами сте си виновни. Тъй като ви е под достойнството да ходите на "някакви" избори, гарантирате добрия резултат на ДПС. И после с кого да се прави правителство. Да не би БСП да си умира за тях, дето винаги му правят мечешка услуга. Замисляте ли се малко. Не естествено. По лесно е да се скача като скакалец и да се лее омраза. На това учите и децата си. Моите извинение, но действията ви са безотговори, дори към самите вас. Жалко, че не го осъзнавате и дори се самооценявате като интелигентни хора. Интелигентния човек мисли логично, а не става жертва на емоциите си. Премер е авторът на тоя постинг.
цитирай
40. oara - kass
22.06.2013 12:40
Всъщност ти се ядосваш, че за журналистите едните протести са хубави, а другите -лоши. Това са подробности.Важното е, че вече сме на дъното и с тия управляващи ще продължим още надолу.
Само един детайл.. При цялата му отвратителност Борисов постъпи като европеец. Подаде си оставката. За комунистическата природа това е непонятно. Орешарски и Станишев не подават оставки. Комунистът е създаден само за да е на власт. Затова са лозунгите Червени боклуци.
Всички приказки са излишни. Трябват действия. И тоя май се събуди вече.

Председателят на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев обяви, че на 28 юни заедно с миньорите започва стачка заради проблемите в енергетиката.


Така че е излишно да се караме тук. Дано стачките свалят тия мафиоти по-скоро.
цитирай
41. kasnaprolet9999 - Напълно те подкрепям в твоите ра...
22.06.2013 12:44
Напълно те подкрепям в твоите разсъждения и като доказателство, че в зимно-пролетните протести са участвали интелигентни хора ти предоставям два мои фоторепортажа от тези събития в София:
http://kasnaprolet9999.blog.bg/politika/2013/02/24/decata-rodeni-po-vremeto-na-bezkrainiia-prehod-ne-vi-viarvat.1057338

и
http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/03/04/treti-mart-opit-za-fotoreportaj.1060530
цитирай
42. jeremy231 - Не съм кат ББ, Касенце! Напротив, най-дружески те предупреждавах да внимаваш
22.06.2013 12:52
kass написа:
айде и ти като ББ, къде бяхте, та къде бяхте...защо не протестирахте и не знам си какво... Аз пък да попитам къде беше опозицията? Къде бяха журналистите, експертите? Ние работата си ли да гледаме или да висим по стачки за всяко решение, което се взима? Що за логика е работника да е виновен за фалита на фирмата, понеже шефа не е далновиден??? :))))... Остави тази работа, работниците си искат парите, които са изработили, как и каква политика се води за постигането на това тяхно желание, не е тяхна работа... :)...
Винаги съм казвала, е трудно ще се отървем от комунистическото си мислене. Винаги набеждаваме най-незнаещият, на най-ниският пост, най-незначителния и най-безпомощният... докато отговорността всъщност е на началника, нали затова е началник :)....

към кого се присъединяваш. Аз си казах, че февруарския протест го яхнаха пред очите ми. И го размиха. Апропо, случайно срещнах Янко, погледна ме, сети се кой съм и се направи, че не ме познава. :-)))))
Когато ни делят на зимни и летни протестиращи, могат да ни разделят на гологлави /маса народ е по без коса, воглаве и аз/ и такива с коси. :-)))))))
Сега, сериозно. Цялата върхушка, къш. Тя казва, че може и да се къшне, ама първо ще направи изборния кодекс. Ако мислим логично, кой ще прави този нов изборен кодекс? ГЕРБ не може, но БСП, ДПС и Атака може. Това не е тъп политически виц, това е сериозен политически анонс. И кой идиот смята, че ще ни убедят в това си намерение?
цитирай
43. jeremy231 - Каси, извинявай за ...това, което ще кажа. kbalenciaga ела да ми ближеш задника,
22.06.2013 12:56
kbalenciaga написа:

"Първо - Делян Пеевски е близал задника на Борисов. Явно го е правил добре, защото за награда за малко да му подарят ДАНС. По същата логикка можем да очакваме Ники Дудука да го назначат за Шеф на БНТ, нали?"

Каква отрепка трябва да е Боко Тиквата, щом и според твоите думи, са му близали задника толкова години различни боклуци?!
Схващаш ли jeremy231?!

Точно по същия начин, както по Живково време за да се издигат в кариерата са "Връзвали обувки" надупени и обърнати с гръб/задник?!
Какъв е бил Боко Тиквата преди?
Какъв е сега?
Колко "Обувки е връзвал" надупен така на партийните величия, та от прост охранител да го направят министър председател?!
Сещаш ли се?!

jeremy231, толкова ли си глупав, та не разбираш, че само пълен тъпак ще стои надупен толкова години да му ближат задника?!
Няма нормален човек, който да приеме това! НЯМА!!!
Това схващаш ли го, или ти трудно?!

"Хитрата сврака jeremy231, с двата крака"!

пък после крещи колкото щеш, каква отрепка съм.
цитирай
44. blackpredator - Орешарски, е професионалист, което никой не отчита
22.06.2013 12:58
Но в желанието си да бъде държавен кмет, не осъзна, че будьоновките БСП и фесовете ДПС имат нужда от него, не той от тях.
Така, вместо да налее водица в държавната ни мелница, наля поток в чалмите на герберския башибозук.
Пак код червено, мутренско-герберско...
цитирай
45. jeremy231 - Ехей, здрасти! Зимата, маса приятели и аз се отказахме, когато видяхме подставените им
22.06.2013 13:01
kasnaprolet9999 написа:
Напълно те подкрепям в твоите разсъждения и като доказателство, че в зимно-пролетните протести са участвали интелигентни хора ти предоставям два мои фоторепортажа от тези събития в София:
http://kasnaprolet9999.blog.bg/politika/2013/02/24/decata-rodeni-po-vremeto-na-bezkrainiia-prehod-ne-vi-viarvat.1057338

и
http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/03/04/treti-mart-opit-za-fotoreportaj.1060530

лица начело. Сега не е така. Не смеят да се покажат. Той, Орехчето направи още един гаф, но нещо мина метър. Като покани куп "независими човеци" на среща. Пък се оказа, че ЕГН-тата им са в базата данни на Мин. съвет. :-)))))))))
цитирай
46. kass - kushel
22.06.2013 13:06
Кушел, нормално е да има леви и десни, никъде по света лявата и дясната политическа идеология не се самоизключват взаимно така, както у нас. В България е заради комунизма, период, който така и не се изчисти и изясни - кой, какъв и колко е вредил или бил агент на държавна сигурност. От ясно по-ясно е, че сега имаме нужда от нови лица и в дясно, и в ляво за да има реална промяна. Досегашните просто се сраснаха с мафията и докараха България до колапс...
цитирай
47. kass - oara
22.06.2013 13:11
oara написа:
Всъщност ти се ядосваш, че за журналистите едните протести са хубави, а другите -лоши. Това са подробности.Важното е, че вече сме на дъното и с тия управляващи ще продължим още надолу.
Само един детайл.. При цялата му отвратителност Борисов постъпи като европеец. Подаде си оставката. За комунистическата природа това е непонятно. Орешарски и Станишев не подават оставки. Комунистът е създаден само за да е на власт. Затова са лозунгите Червени боклуци.
Всички приказки са излишни. Трябват действия. И тоя май се събуди вече.

Председателят на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев обяви, че на 28 юни заедно с миньорите започва стачка заради проблемите в енергетиката.


Така че е излишно да се караме тук. Дано стачките свалят тия мафиоти по-скоро.


Разбира се, че се ядосвам на журналистите. Как е възможно да си позволяват такова нещо? Това ли е смисъла на телевизията и медиите въобще??? Да рушат ценностите, вместо да ги градят, да демонстрират простащина, вместо да ни представят продукти на културата??? Май, май борбата трябва да я започнем първо от тях :))))...
цитирай
48. kmetova - Театърът е оценен по достойнство
22.06.2013 13:11
Няколко часа преди да постъпи "достойно и отговорно" Бойко Борисов заяви публично, че няма да подава оставка. Междувременно пиарите му го посъветваха, че това не е в негова полза и ако остане на власт само ще трупа негативи. В присъщ на него стил се обърна на 180 градуса и подаде оставка, за да спаси кожата си. Както виждаме целта е постигната. Защо привържениците му са толкова заслепени?. Не си ли спомнят, че той наистина нямаше никакво намерение да подаде оставка? Приличат ми на сектанти от сектата на Дейвид Кореш "Клонка Давидова". Сигурно знаете накрая как постъпиха със собствения си живот и живота на децата си.
цитирай
49. kass - kasnaprolet9999
22.06.2013 13:16
Аз бях там и видях какви хора имаше. Видях и какво излъчваха вечерта по новините. Разбрах, че ако искаш реални впечатления е най-добре да не разчиташ на медиите. А сега ново двадесет??? Оценка на народа по протестен, социален, интелигентен и на баба им хвърчилото признак?
Уфффф, как се ядосвам... Най-добре е да оставят народа намира и да си направят един анализ на себе си...

П.С. Страхотни снимки, поздрави!
цитирай
50. kass - jeremy231
22.06.2013 13:24
Сега, сериозно. Цялата върхушка, къш. Тя казва, че може и да се къшне, ама първо ще направи изборния кодекс. Ако мислим логично, кой ще прави този нов изборен кодекс? ГЕРБ не може, но БСП, ДПС и Атака може. Това не е тъп политически виц, това е сериозен политически анонс. И кой идиот смята, че ще ни убедят в това си намерение?

Тук си стиснахме ръцете за цялата върхушка... Къш и толкова... И аз подозирам, че това с изборите е за печелене на време и замотване до зимата когато на хората няма да им е до протести като тръгнат децата им на училище, обаче освен те, има нужда от време и за нови политически формации, нужно е и промяна в изборите, която те очевидно отлагат, но и натискът не е достатъчно голям в тази посока... Ако ще правим промяна, да я правим като хората, ББ също няма да направи тези промени, ако дойде на власт... Колкото по-бързо се запълни дясното и се роди алтернатива, толкова по-скоро ще се оттласнем от дъното... Другото е - избори - протести, пак избори - пак протести... Ту ГЕРБ - ту БСП и тъй до никъде...
цитирай
51. kbalenciaga - jeremy231, не съм писал че си отрепка. Ти сам показваш какъв си, не виждаш ли?
22.06.2013 13:27

Или не схващаш, как сам се показваш като подлога на такъв като Боко Тиквата?

цитирай
52. kass - blackpredator - Орешарски, е професионалист, което никой не отчита
22.06.2013 13:31
Орешарски е мекушав и податлив, може да е голям гений, но слаб политик и дори си го призна... Ситуацията обаче изисква гениални политици и дипломати, каквито още не се виждат на хоризонта, понеже кашата е така яко забъркана, че няма начин скоро народа да стигне до общо съгласие... и се очертава омагьосан кръг с ужасни последици...
цитирай
53. kass - kmetova
22.06.2013 13:37
kmetova написа:
Няколко часа преди да постъпи "достойно и отговорно" Бойко Борисов заяви публично, че няма да подава оставка. Междувременно пиарите му го посъветваха, че това не е в негова полза и ако остане на власт само ще трупа негативи. В присъщ на него стил се обърна на 180 градуса и подаде оставка, за да спаси кожата си. Както виждаме целта е постигната. Защо привържениците му са толкова заслепени?. Не си ли спомнят, че той наистина нямаше никакво намерение да подаде оставка? Приличат ми на сектанти от сектата на Дейвид Кореш "Клонка Давидова". Сигурно знаете накрая как постъпиха със собствения си живот и живота на децата си.

Няма "достойно и отговорно", няма и "трупане на негативи"... има бързи предсрочни избори за да няма време за нови формации, които буквално се раждаха на площадите... Простичко е, най-лесно се запазва статуквото, като единственият избор е от статуквото :)))... не им вярвам, че са различни... особено след действията на Волен...
цитирай
54. oara - kass
22.06.2013 13:46
Не би трябвало да се ядосваш, че журналистите са политически обвързани. Съвсем нормално е, след като Октоподът Пеевски владее 2 национални телевизии -ТВ7 и Нюз7, другият лагер да има Канал3, а вече и бтв, Нова и дори БНТ са ярко антиправителствени. Обективна журналистика има само в няколко сайта и особено в Медиапул.
Някои коментииращи не виждат по-далече от носа си и даже в оставката на Борисов съзират нещо долно. Дори и театрална, оставката му е много по-приятна от маниакалния стремеж на комунистите да са на власт. В тая връзка - ако сега Орешарски подаде оставка, ще запази мъничко достойнство, иначе го чака участта на Виденов и Станишев. но комунистът трябва да бъде прогонен с камъни, той не разбира от почтеност.

В един коментар се посочва правилно, че професионалистът Орешарски се превърна в комунистическо-турска марионетка и буди презрение.

В заключение - пътят за излизане от дупката е започване на чисто.
Незабавна оставка на мафиотския кабинет, нови избори, в които ще има не повече от 100 комунисти и турци, и ново правителство.

И дано проумеят беснеещите по Борисов, че ако искат да са обективни трябва да заклеймят и Сидеров, Станишев, Местан, иначе са просто комунисти.
цитирай
55. kbalenciaga - Ситуациата само по себе си е нищо.
22.06.2013 13:46
"Орешарски е мекушав и податлив, може да е голям гений, но слаб политик и дори си го призна... Ситуацията обаче изисква гениални политици и дипломати..."

Могат да изискват хората.
Но едните искат едно, други друго, а трети трето...
Днешните протестиращи(болшинството) в София не изискват равни права и задължения за всички, а точно обратното!
Те искат такива яки и простовати мутри като Боко Тиквата да управляват.
Защото така могат да лапат повече!
Не може да бъдат сравнявани с тези, които не могат да си позволят елементарни човешки потребности...
От различни касти са.
А разликите ще се задълбочават, все повече и повече!
цитирай
56. jeremy231 - Каси, по-добре избори до дупка от колкото леене на кръв, повярвай ми!!!!
22.06.2013 13:46
kass написа:
Сега, сериозно. Цялата върхушка, къш. Тя казва, че може и да се къшне, ама първо ще направи изборния кодекс. Ако мислим логично, кой ще прави този нов изборен кодекс? ГЕРБ не може, но БСП, ДПС и Атака може. Това не е тъп политически виц, това е сериозен политически анонс. И кой идиот смята, че ще ни убедят в това си намерение?

Тук си стиснахме ръцете за цялата върхушка... Къш и толкова... И аз подозирам, че това с изборите е за печелене на време и замотване до зимата когато на хората няма да им е до протести като тръгнат децата им на училище, обаче освен те, има нужда от време и за нови политически формации, нужно е и промяна в изборите, която те очевидно отлагат, но и натискът не е достатъчно голям в тази посока... Ако ще правим промяна, да я правим като хората, ББ също няма да направи тези промени, ако дойде на власт... Колкото по-бързо се запълни дясното и се роди алтернатива, толкова по-скоро ще се оттласнем от дъното... Другото е - избори - протести, пак избори - пак протести... Ту ГЕРБ - ту БСП и тъй до никъде...

Не е до никъде. При следващите парламентарни избори /най-много на следващите/, вече ще се появят хора, които ще са поумняли.
цитирай
57. jeremy231 - Мани го Бойко! Ти кажи ще идваш ли да ближеш или не.
22.06.2013 13:48
kbalenciaga написа:

Или не схващаш, как сам се показваш като подлога на такъв като Боко Тиквата?


Не се отклонявай от темата.
цитирай
58. kass - jeremy231 - Каси, по-добре избори до дупка от колкото леене на кръв, повярвай ми!!!!
22.06.2013 14:08
по-добре за кого? На някои хора кръвта им се лее от години, знаеш ли що народ измря докато здравните ни министри ни разправяха колко е цивилизовано да не се пуши? 17 болници са затворени през последните 4 години? Това не е ли леене на кръв? И сега пак циркове и глупости... Айде стига, че ми писнахте бе хора, докато умуваме и се дърлим купона тече. майната им на всички да и почваме наново...стига с този Борисов и Станишев...
цитирай
59. kass - oara
22.06.2013 14:15
Не е въпроса дали Борисов е постъпил долно, постъпил е така както го устройва, всъщност така би постъпил всеки политик. Да искаш морал от политик е все едно да обвиниш адвокат, че защитава престъпник. професия, какво да се прави... Въпроса е в това, че тази в му постъпка се влага някакъв високоморален акт, а тя всъщност е най-обикновен политически ход. :)... както е и най-обикновен политически ход и това да не си подават оставката сега... :)...
Колкото до журналистите, вдигаме им мерника и няма да им позволим да се държат непрофесионално, защото никак не ни интересува чии интереси обслужват...
цитирай
60. kbalenciaga - jeremy231
22.06.2013 14:22
Явно често ти казват "Ти кажи ще идваш ли да ближеш или не."
Щом така ти си е набило в главата.


И как да бъде махнат Боко Тиквата, като на задника му е и твоя език?

цитирай
61. jeremy231 - Касенце, аз съм съгласен с тебе. Всъщност ние нямаме спор
22.06.2013 14:29
Примерно, никой от вас не споменава, от къде да започнем наново. Ти казваш "що народ измря, докато се дрънкаше за непушенето. Аз пък питам, някой ще каже ли що народ се увреди след Чернобил? Лесно е да друсаш хора на Бузлуджа и да си траеш за Чернобил, за червени куфари, за банкови фалити и какво ли още не и да ревеш, че Борисов е виновен за всичко. Аз на тая въдица не се хващам. Борисов е елемент от системата, не е неин създател. Неговото сатанизиране има за цел да прикрие истинските виновници. Борисов не е създал агент Сава и агент Павел. Нито агент Гоце. Борисов не ни е предлагал 2 пъти на СССР. Борисов не е прредактирал историята ни в интерес на Русия. Борисов не е забранявал Вазов.
Ей днес е 22 юни. След още 2 дни, преди 72 години, другарите ще се досетят, че германците и Хитлер пак са им станали врагове. Ай стига прашуляк в очите.
цитирай
62. jeremy231 - Не се отклонявай от темата. Тук става дума за твоя език и моя задник.
22.06.2013 14:32
kbalenciaga написа:
Явно често ти казват "Ти кажи ще идваш ли да ближеш или не."
Щом така ти си е набило в главата.

И как да бъде махнат Боко Тиквата, като на задника му е и твоя език?


Какво го увърташ като Станишев на пленум. Хайде, идвай да ближеш!
цитирай
63. kbalenciaga - jeremy231, бъркаш се!
22.06.2013 14:50

Тук темата е за такива лизачи на задника на Боко Тиквата като тебе!
Как те протестират в София, за да лапат повече!
За разлика от другите български градове. Където българите разбраха какви задници сте гербаджиите!
Това ясно ли ти е?!
Или си толкова прост, че не схващаш от първия път?!
цитирай
64. idealist - Хахахах,
22.06.2013 14:55
каква "културна" дискусия се разразила тук на финала на коментарите до момента :)
Някой си jeremy231, защитавайки "интелигентността" на новите протести, със собствената си простащина по недвусмислен начин я опровергава.
Но това не бива да учудва никого - защото той, всъщност, защитава не протестиращите, а една Тиква...:)
цитирай
65. haralanov - но така повече не може...
22.06.2013 14:58
Може Ива,може...Поне още 4 години ще се кара така!
В това съм сигурен!
Искаш ли да се обзаложим?
цитирай
66. kass - jeremy231
22.06.2013 15:20
jeremy231 написа:
Примерно, никой от вас не споменава, от къде да започнем наново. Ти казваш "що народ измря, докато се дрънкаше за непушенето. Аз пък питам, някой ще каже ли що народ се увреди след Чернобил? Лесно е да друсаш хора на Бузлуджа и да си траеш за Чернобил, за червени куфари, за банкови фалити и какво ли още не и да ревеш, че Борисов е виновен за всичко. Аз на тая въдица не се хващам. Борисов е елемент от системата, не е неин създател. Неговото сатанизиране има за цел да прикрие истинските виновници. Борисов не е създал агент Сава и агент Павел. Нито агент Гоце. Борисов не ни е предлагал 2 пъти на СССР. Борисов не е прредактирал историята ни в интерес на Русия. Борисов не е забранявал Вазов.
Ей днес е 22 юни. След още 2 дни, преди 72 години, другарите ще се досетят, че германците и Хитлер пак са им станали врагове. Ай стига прашуляк в очите.

всъщност така както си тръгнал, дай да се върнем и по назад, че да видим и що народ измря и през априлското въстание :)... да подхванем пак рефрена за робството, искаш ли? Няма никакви пушилки, има реални проблеми днес, които трябва да се решат за да може да се преразгледат и въпросите, които си задал... Я ми кажи честно, наистина ли мисли, че Борисов ще ти даде отговори, промяната или, че те задоволява управлението му като ни води към европейско бъдеще??? До толкова ли стигат амбициите ни????
цитирай
67. kass - Извинете,
22.06.2013 15:21
но ако може да си ближете гъзовете на ЛС, понеже ужасно ми спамите темата, а тя е сериозна все пак :))))...
Благодаря!
цитирай
68. kass - haralanov
22.06.2013 15:25
Нещо напоследък никак не ми излизат прогнозите инак обичам залозите... Как бих могла да допусна на какви безумия можем да станем свидетели, мислих си, че е останала поне малко политическа отговорност, но уви...
Поздрави!
цитирай
69. oara - idealist
22.06.2013 15:26
Някои хора знаят кой съм и отвращението ми към определени блогъри, но ти си прекалено заслепен в тая дива омраза към Тиквата.
Добре, съгласихме се всички, че Борисов е гадина, мръсник и яде малки деца.
Български разбирате ли вие,феновете на Орешарски? Кое в тоя отвратителен бардак на парламент и правителство ти харесва? Не проумяваш ли, че е гнусно дори само това, че комунисти са се прегърнали с етническа и ксенофобска партии, че са готови да изядат всичките си екскременти, но да останат на власт, защото за комуниста властта се дава с кръв?
Това правителство и тоя парламент имат нищожно доверие, те са нелегитимни, народът не е гласувал никоя партия от тия от бардака да го управлява.
Във всяка нормална държава след толкова много гафове за толкова кратко време, умишлени или не, правителството подава оставка. това е нормален политически ход, примерът от вчера е Чехия.
Очевидно е, че тоя кабинет не може да управлява. Невъзможно е и да се върне цветанов пак във властта.Хората искат чисти лица, не гербери или комуняги.
Новите управляващи са същите изроди като старите. Ето затова протестират хората. Те не искат комунисти, които назначават за областен управител на София агент на ДС, взаимно мастурбиращи с луди лумпени като сидеров и правещи се на интелигентни чалми като Местан да упражняват властта.
Тъй че не адвокатствай на тоя престъпен бандитски клан Орешарски, а бъди и ти интелигентен и поискай очистване от смрадта.
цитирай
70. idealist - oara
22.06.2013 16:34
Толкова клишета си написал, че чак не ми се спори по тях :) Само едно ще те попитам - за предния кабинет не беше ли цели 3.5 години очевидно, че не може да управлява? И как на тоя само за 2 седмици му стана очевидно всичко - преди още да е заработил? Хайде, освестете се малко :)
цитирай
71. bumerang - ...
22.06.2013 16:48
Без промяна на Изборния закон няма начин да се променят субектите на политическата сцена. Пък и дори да има промяна е много съмнително, че дългите ръце на мафията, които държат парите, няма да се докопат до тях. Парите са огромна сила. Чисти, почтени, неподкупни хора се намират трудно, а ако има те стоят обикновено далеч от политиката, защото осъзнават мръсотията й, а дори и да се намерят, когато противниците им държат медиите, те ще бъдат окаляни. Срастването на Мафията с властта е вече факт и май само крути мерки могат да променят нещата. Вече се питам дали има светлина в тунела за БГ. А някакви делят протестиращите на бедни и по-малко бедни, на онеправдани и по-малко онеправдани, на измамени и по-малко измамени. Абе...
цитирай
72. jeremy231 - Не, Борисов няма да даде отговорите, от които се нуждаем всички. В негово лице виждам
22.06.2013 16:48
kass написа:
jeremy231 написа:
Примерно, никой от вас не споменава, от къде да започнем наново. Ти казваш "що народ измря, докато се дрънкаше за непушенето. Аз пък питам, някой ще каже ли що народ се увреди след Чернобил? Лесно е да друсаш хора на Бузлуджа и да си траеш за Чернобил, за червени куфари, за банкови фалити и какво ли още не и да ревеш, че Борисов е виновен за всичко. Аз на тая въдица не се хващам. Борисов е елемент от системата, не е неин създател. Неговото сатанизиране има за цел да прикрие истинските виновници. Борисов не е създал агент Сава и агент Павел. Нито агент Гоце. Борисов не ни е предлагал 2 пъти на СССР. Борисов не е прредактирал историята ни в интерес на Русия. Борисов не е забранявал Вазов.
Ей днес е 22 юни. След още 2 дни, преди 72 години, другарите ще се досетят, че германците и Хитлер пак са им станали врагове. Ай стига прашуляк в очите.

всъщност така както си тръгнал, дай да се върнем и по назад, че да видим и що народ измря и през априлското въстание :)... да подхванем пак рефрена за робството, искаш ли? Няма никакви пушилки, има реални проблеми днес, които трябва да се решат за да може да се преразгледат и въпросите, които си задал... Я ми кажи честно, наистина ли мисли, че Борисов ще ти даде отговори, промяната или, че те задоволява управлението му като ни води към европейско бъдеще??? До толкова ли стигат амбициите ни????

единствената /на този етап/ организирана структурно сила, способна да се противопостави на основната тройка.
Даже ще си позволя да направя прогноза. Десни, консервативни формирования, които са в страни от структурите на БКП /ДС/ предстои да се появят. Сега старите структури /създадени от структурите на БКП /ДС/ драпкат да се обединят отново. Според мен няма да се появят на тези извънредни избори, а на следващите. Даже съм склонен да предположа, че ГЕРБ ще акушира на такива организации.
цитирай
73. vmir - 64. idealist,
22.06.2013 16:50
idealist написа:
каква "културна" дискусия се разразила тук на финала на коментарите до момента :)
Някой си jeremy231, защитавайки "интелигентността" на новите протести, със собствената си простащина по недвусмислен начин я опровергава.
Но това не бива да учудва никого - защото той, всъщност, защитава не протестиращите, а една Тиква...:)


Ти ли ще говориш за култура, бе смешник, дето караш под строй бабите от службата да ти служат за фон и доказ за "културна деятелност". Погледни себе си, наглецо - тиквата е самата невинност в сравнение с лицемерната ти прагматична наглост да се наричаш идеалист и в същото време да поддържаш най-гадни и омразни кленети и измами. Какво представляваш без всичките познати лъжливи и крадливи партийни мантри, в името на които си се поставил в денонощно разполжение на всяко лично и колективно омърсителство? Уродливостта извира точно от наглостта на негодяи като теб.
цитирай
74. jeremy231 - Един съвет от мене
22.06.2013 17:18
На медии не вярвайте! В никакъв случай!
Идеалисте, просто очаквам да се изхвърлиш отново, че ми плащат да протестирам и да пиша тук. Хайде, направи го де, в твоя "демократичен" стил е да плещиш свободно каквито лъжи се досетиш.
цитирай
75. bumerang - към идеалист,
22.06.2013 17:18
"... И как на тоя само за 2 седмици му стана очевидно всичко - преди още да е заработил? Хайде, освестете се малко :)"

Защо да са само две седмици, идеалисте? Ами предишните 4 години?
Иначе за въпроса, че хората не са ли видели очевидното, става така: хората гледат, търпят, чакат, гледат, търпят, чакат и идва момент да им се свърши търпилото. Макар на някои да не им се иска да свършва, а да продължат до самоубийство. Ама то идва момент, когато едните не могат, а другите не искат или както там беше ситуацията.

Днес чух един европейски песовец да казва на българския народ как Станишев модернизирал БГ. Как бе, как я модернизира? Той ако можеше, досега да го е направил. Какво му пречеше? Доган ли? Ами че той си е пак същия Доган. И пак е плътно до него. Тия застанали на трибуната в НДК и ни казват, че са видели от далече това, което тук не сме видели от близо. Напомпани с оптимизъм. И му вярват. И си вярват.
цитирай
76. oara - idealist
22.06.2013 17:26
Колко пъти да ти повтарям, че не съм от ГЕРБ и изобщо от никоя партия? Точно защото мислещите хора виждат, че новото управление е също така уродливо като старото, протестират. Ония са боклуци и се махнаха. Тия също са боклуци и трябва да се махат. Ето това е идеята на протеста, ама червените кратуни ни внушават, че са нещо хубаво.
Освестете се малко;)
цитирай
77. danailvdimitrov - браво kaas - добър анализ
22.06.2013 17:26
"интелигентност" съвпада ли се с моралност , например. Какво означава това един протест да е интелигентен? Значи ли че е справедлив или смислен.

Гей-парада протест на интелигентните ли е ??? Или на "нормалните" и т.н.

Може ли да протестираш непрекъснато против всичко ?

А според "собствения ти политически избор" на предишните избори?
цитирай
78. oara - Ако някой още се чуди какво е това правителство, ето го
22.06.2013 18:07
"Шестима от министрите в кабинета на Пламен Орешарски са на КТБ, а Делян Пеевски е кандидат на лидера на левицата Сергей Станишев". Такова заключение направи в събота членът на Националния съвет на БСП и бивш депутат Татяна Дончева пред Нова телевизия.

Като министри близки до кръга на банкера Цветан Василев, тя посочи вътрешният министър Цветлин Йовчев, министъра на финансите Петър Чобанов. "Чобанов е номинация на Орешарски, но с одобрението на Корпоративна", заяви Дончева.
Гледайки списък с кабинета като“ квота на Цветан Василев“, тя посочи още Десислава Терзиева (министър на регионалното развитие), Иван Данов (министър на инвестиционното проектиране) и на икономиката Драгомир Стойнев.

По думите й заради Делян Пеевски е бил променен Законът за ДАНС, като е била намалена възрастта за председател. "Законът е обнародван същата сутрин. Президентът Росен Плевнелиев е щял да наложи отлагателно вето. Вечерта в 12 ч. председателят на парламента разбира, че ще се гласува такава точка. Печатането на Държавен вестник е започнало в 3 ч. през нощта. Защо се налага това", коментира Татяна Дончева.


това за някои другари е отговорно управление
банда разбойници
цитирай
79. blackpredator - Прочетох ти пак постинга Кас,
22.06.2013 18:15
прочетох и всички коментари.
И не намерих отговор. По скоро намерих за себе си, различен.

Как мутрата от СИК не предизвика кьОрав протест?!
Напротив, 1.6 милиона на първо четене, милион и кусур на второ.
Милион и кусур пИдали припознават себе си...
"Те всички пидали са умни..." видях и в коментарите.

Що за извратена уродливост, както си определила, може да каже "Тъпа, просташка Мутра е моят идол!"?!
Не може да има мотиви в случая. За уродливоста няма мотиви...

Горко на глупавите!
цитирай
80. vmir - Още една линия на разделение се появи.
22.06.2013 19:04
Е, как при това положение ще вървим напред като нация? Някои явно си просят да бъдат молени за включването им в определението "интелигентни", щом някой бъде определен като такъв. Не им прави впечатление даже, че определението "интелигентни" беше в защита от квалификации като "лумпени" за същите хора. Ех, черна завист българска! Няма да помогнете на нападнатия, но ще се засегнете, че са го защитили. Даже циганите не са чак толкова завистливи и калпави.
цитирай
81. ok3223 - Гледай го умника ....
22.06.2013 19:26
[quote=jeremy231]Първо, разликата между днешните и февруарските протести. както виждаш, никой не посмя да пробута който и да е от подставените за "лидери на протеста".
Второ, журналята се правят на броячи, а не тръгнат с хората. Че аз имам по-добра преценка за нагласите им от журналята. Примерно, защо няма срещу ГЕРБ. Проста работа, Каси. На този етап хората считат ГЕРБ за единствена организирана сила, която може да се справи с Тройката. Добра, лоша, друга няма.
Трето, Масово се иска нова конституция и съвсем друго устройство на държавата.
Четвърто, оставката на това правителство се счита за първа стъпка към изритването на целия досегашен политически "елит".[/quote

Кратък коментар по лъжите на Баба Тана.
По т. 1-ва. Ама какво се правите на...незнаещи очевадното.
Баба ТАНА ГО ЗНАЕ ДОБРЕ, КАТО КЛЕЧИ ТАМ.
Никой не се бил опитал да се пробута за ... водач на протеста.
Как ще се опитва ... когато организатора и водача на протеста е ясен.
Партия ГРОБ(ГЕРБ), организира протестите и стои зад тях; гробарите са болшинство и баба Тана е там.
Отдавна той се кълне в Боко Тиквата, като турски дервиш в МОХАМЕД.
Гробарите не признават резултатите от изборите и мечтаят реванш.
Зер не го знаете.
По т. 2-ра. Хората, масата гербери мобилизирани и събрани там се надяват все още, ГРОБ да докопа пак властта.
Гладни кокошки просо сънуват.
По т. 3-та. Масово герберите искали нова конституция и ново устроиство на държавата, в която БОКО ще е Бог(президент), а такива като баба Тана негови обожатели. И пилците просо да сънуват.
Тя, таз работа е сложничка и не стая лесно. Много е трудоемка.
По т. 4-та. Щели гробарите за начало, да свалят правителството първо, па после ке видимо ...
Баба Тана ... гладна кокошка, пасти сънува.
До тук с коментара от мен.
Поздрави: Ок
цитирай
82. kbalenciaga - Сега по тв медиите, как ЛЪЖАТ и мамят българите за протестите!
22.06.2013 19:29

По Нова тв казаха, че на протестите в София днес е имало едва няколко стотин човека. То толкова и се виждат.
Но по БТВ казаха, че митинга е бил многохиляден.
С 5-10-15 хиляди човека бил!?
ХА-ХА-ХА-

Протестиращите, нали БТВ бяха Босфор тв?!
А сега с долни лъжи стоят плътно зад вас?!

Цирк драги зрители! ЦИРК!

vmir, кой те има тебе за нещо, като си толкова жалък и смешен така напомпан?!
Ти усещаш ли се изобщо на какво приличаш с тези напомпани постинги, които са винаги на първа страница???


цитирай
83. jeremy231 - Направи си пластична операция и завърши училище, бе! Толкова е лесно.
22.06.2013 19:55
kansandilh написа:
Вярно е, че непрекъснато ни внушават, че на тези протести са красивите и интелигентните, можещите да си плащат тока( и не само), моралните, чиито морални сетива с нисък праг на чувствителност, долавят безобразията(меко казано) на политиците; и изобщо на протестите, съвсем спонтанно, се изсипала онази част от обществото, която, отново по внушение , се налага да определим като будната интелигентна съвест на нацията. Президентът, и той, както обичайно неадекватен, изпадна в умиление пред вида на толкова много красота и интелигентност, развълнува се и аха да пусне някоя сълза породена от изпитаната от него национална гордост от протестите, които били пример за Европа. Да- имаме с какво да се гордеем и ние-с протести. Германците, примерно, като по-прости и неинтелигентни се гордеят с материалното си благополучие и подредената им социална държава.

В този ред на мисли, аз не съм интелигентен, понеже не протестирам. Не че невиждам основания за протести, но, както по общоприетата вече съвременната дефиниция, така и по природа аз съм неинтелигентен, и следователно по този критерии нямам място на подобно парти. Нещата обаче с мен стоят по-зле: ГРОЗЕН съм- пак по природа. Е, кажете ми как да участвам в партито наречено протести и с появата ми да загрозя хубавата гледка на президента. Нещо повече, нямам и куче-скъпичко ми е да го издържам. Имам котка, но тя не е апартаментна, а дворна. За да я заведа на партито-протести, трябва да отделя от оскъдните ми парички и да я приведа в необходимия снобски вид за участие в партито. Иначе рискувам да предизвикам отвращение сред участниците.

Виждаме, че по всичките общоприети критерии за участие в партито-протести, аз тотално се издънвам…

Какво да направя тогава, как да участвам в това европейско парти? Нали и аз, въпреки неинтелигентността ми, все пак съм европеец…

Така или иначе, все пак пред мен прозира някакъв шанс…
Ето, аз виждам на партито не само интелигентни но и полуинтелигенти участници. Може би, ако положа поне малко усилия и преодоля природната си неинтелигентност, ще успея да се издигна до нивото на полунтелигент, и така ще бъда допуснат до партито. Тук обаче пред мен възниква непостижима за моя интелект загадка: как на парти на интелигентните се появяват полуинтелигентните. Ако успея да намеря отговор на този реторичен въпрос, пред мен ще се разкрие прекрасната възможност да се включа в партито. Пък тогава може би ще стана и красив…поне душевно.

След дълъг размисъл, стигнах до следното…

Интелигентните, в задкулисни договорки, са постигнали споразумение с полуинтелигентните да участват в партито им. Ще попитате „Но защо“!?…Та нали интелигентните протестират срещу задкулисието, каквото и да значи това и дори да се върши от когото и да е…Отговорът, и за неинтелигентен като мен е очевиден, и той е:
Интелигентните не желаят да управляват, а единствено чрез протести да свалят настоящата власт и да поднесат властта на полунтелигентните, тези които имат определено приятен за интелигентското око цвят.
Учудвате ли се?- може би не.
Добре, но да сте видели някаква програма от тези красиви и интелигентни парти-протестиращи, с която да ни спечелят нас неинтелигентните и грозните, и с която утре ще управляват; да сте видели някаква ръководна структура на тези интелигентни протестиращи, която да заяви, че ще поеме властта, след като искат „тези да си ходят всичките“; да са ни обяснили каква е тази система, която ще наложат след като искат тотална „смяна на системата“. Няма такова нещо.Поне аз не съм видял. Всички избягват да заявят, че искат властта, но въпреки това не желаят не само сегашните управляващи, но и всички управлявали последните 23 години, и като че ли чакат марсианците да дойдат да ни управляват. Детска градина…
Тогава какво следва? Следват две положения:
Първо. Претендиращите за интелигентност, а както и казват самите те в нета „ние сме умните“, са толкова глупави и неинтелигентни, че немогат да разработят и изградят нещата посочени по-горе.
Тъй като не допускам, че са глупави и неинтелигентни, следва второто:
Налице е не само задкулисие, но и откровено лицемерие на една интелигентно-полуинтелигентна прослойка на средната класа, която има органическа неприязън към комунизма като идеология, че дори и след сто години ще си пеят рефрена „червени боклуци“(интересно защо са забравили „червените бабички“), което обаче не е атестат за висока интелигентност, а за идеологическа заслепеност и необяснима за неинтелигентните омраза.
Цялата им интелегентност се свежда до мисловната схема: комунизма е лошо, комунистите са глупави, неморални, крадливи, подли и всичко отрицателно що се сетиш. Всички останали са светци, и най-вече те –интелигентните. БСП щом е приемник на комунистите, ние ги мразим. Дори и да управляват добре, те са червени боклуци. Следователно БСП не бива да управлява, никога. С повод или без, ще ги свалим . Не ги искаме. Къде е тук разума, къде е тук интелигентността, къде е тук просветеността?-питам аз. Отсъства, драги интелигенти.

Протестите били спонтанни и били предизвикани от казуса Пеевски- заливат ни от всякъде подобни внушения.
Ами като са спонтанни, що народа не се юрна по улиците веднага, на минутата при научаване на вестта, понесен от моралните си подбуди. Така, както става спонтанно излизането навън от къщи при земетресение например. Били организирани по фейсбук, ама иначе били спонтанни и никой не стои зад тях! Основателността на протестите е едно, а дали са спонтанни или организирани, и по какъв начин, е друго нещо.


цитирай
84. jeremy231 - По дифолт не ми се говори с пъпчиви атакистчета. Не знам защо ти се пънеш да ти обръщам внимание
22.06.2013 19:58
ok3223 написа:
[quote=jeremy231]Първо, разликата между днешните и февруарските протести. както виждаш, никой не посмя да пробута който и да е от подставените за "лидери на протеста".
Второ, журналята се правят на броячи, а не тръгнат с хората. Че аз имам по-добра преценка за нагласите им от журналята. Примерно, защо няма срещу ГЕРБ. Проста работа, Каси. На този етап хората считат ГЕРБ за единствена организирана сила, която може да се справи с Тройката. Добра, лоша, друга няма.
Трето, Масово се иска нова конституция и съвсем друго устройство на държавата.
Четвърто, оставката на това правителство се счита за първа стъпка към изритването на целия досегашен политически "елит".[/quote

Кратък коментар по лъжите на Баба Тана.
По т. 1-ва. Ама какво се правите на...незнаещи очевадното.
Баба ТАНА ГО ЗНАЕ ДОБРЕ, КАТО КЛЕЧИ ТАМ.
Никой не се бил опитал да се пробута за ... водач на протеста.
Как ще се опитва ... когато организатора и водача на протеста е ясен.
Партия ГРОБ(ГЕРБ), организира протестите и стои зад тях; гробарите са болшинство и баба Тана е там.
Отдавна той се кълне в Боко Тиквата, като турски дервиш в МОХАМЕД.
Гробарите не признават резултатите от изборите и мечтаят реванш.
Зер не го знаете.
По т. 2-ра. Хората, масата гербери мобилизирани и събрани там се надяват все още, ГРОБ да докопа пак властта.
Гладни кокошки просо сънуват.
По т. 3-та. Масово герберите искали нова конституция и ново устроиство на държавата, в която БОКО ще е Бог(президент), а такива като баба Тана негови обожатели. И пилците просо да сънуват.
Тя, таз работа е сложничка и не стая лесно. Много е трудоемка.
По т. 4-та. Щели гробарите за начало, да свалят правителството първо, па после ке видимо ...
Баба Тана ... гладна кокошка, пасти сънува.
До тук с коментара от мен.
Поздрави: Ок

Иди и се докосни до Вожда си, той си седи там, под масата. Пък и някоя кинта ще изкараш. За пастички, така да се каже.
цитирай
85. ko642 - Думите интелигент и политик са п...
22.06.2013 20:43
Думите интелигент и политик са празни думи, без покритие в България - за това и много хора се напъват да се титлуват с тях. Това показва колко са девалвирали. Ако от някъде (от Марс да речем) се появи истинси политик или интелигент в тази страна - всички самозванци ще му скочат дружно и ще го убият с камъни.
Поздрави! ВВ
цитирай
86. danailvdimitrov - така ние се сдобихме с "интелигентни лумпени"- смешно е наистина:))
22.06.2013 20:48
vmir написа:
Е, как при това положение ще вървим напред като нация? Някои явно си просят да бъдат молени за включването им в определението "интелигентни", щом някой бъде определен като такъв. Не им прави впечатление даже, че определението "интелигентни" беше в защита от квалификации като "лумпени" за същите хора. Ех, черна завист българска! Няма да помогнете на нападнатия, но ще се засегнете, че са го защитили. Даже циганите не са чак толкова завистливи и калпави.



Но що за спонтанни протести вече 10 дена!!!??? То бива спонтанност, но...

Затова се получава -уродливост. Да карат 4 годишни деца да скандират " Червени боклуци" (цвета е без значение). Това какво е ?
цитирай
87. kass - vmir
22.06.2013 22:20
Е, как при това положение ще вървим напред като нация? Някои явно си просят да бъдат молени за включването им в определението "интелигентни", щом някой бъде определен като такъв. Не им прави впечатление даже, че определението "интелигентни" беше в защита от квалификации като "лумпени" за същите хора. Ех, черна завист българска! Няма да помогнете на нападнатия, но ще се засегнете, че са го защитили. Даже циганите не са чак толкова завистливи и калпави.

Сега ще ти разкажа какво интересно преживяване имахме тази вечер с интелигентния протест в Пловдив :)... Отиваме десетина приятели от предишните протести, опасани с табелки срещу медийната арогантност, и разбира се обираме всички погледи. Протестиращите ни гледат с недоверие и се чудят кои сме и какво целим. Не след дълго милите ни медии пристигат и започват да ни разпитват какво искаме да кажем и ние казваме... Казваме им, че определянето на протестите като такива и онакива е некоректно и че по този начин разделят нацията и възпрепятстват пътя ни към по-добра България. И че изискваме от тях да проявяват уважение към всеки български гражданин, независимо за какво протестира... Всички протестиращите одобряват думите ни и говорят за обединение, общи принципи, ръкопляскат и т.н. срещу червената мафия. Малко по-късно им обясняваме, че би било добре насочим усилията си към промяна на изборния закон и след това да искаме оставка, след което ни освиркаха, обвиниха ни, че сме червени боклуци, провокатори и т.н....
От цялата работа стана от ясно по-ясно, че бяха организирани привърженици на ГЕРБ, а те дори не го и скриха...
Казват, че когато двама души мислят еднакво, значи мисли само единия от двамата. как да си обясним тогава когато 1000 или 2000 души мислят еднакво??? И така, както казва майка ми "Крушата трябва да узрее", което ще рече, че човек сам трябва да прозре някои неща... Само дето дори и десет годишния ми син не можа да разбере, какъв е смисъла от 10-дневни протести, ако не изкопчиш нещо от властта, което в случая можеше да бъде нов изборен кодекс???? И така скъпи съблогъри и протестиращи тогава и днес, явно дълго време ще си протестираме, ту едните, ту другите, но дано поне се научим да отстояваме по нещо полезно за лекуването на урудливата ни демокрация...
Дано, ама ....
Разбира се медиите не отразиха нищо от иначе така интересната ситуация :), но ги разбирам, все пак доста ги попържихме :)....
цитирай
88. kass - като опитен бунтар,
22.06.2013 22:50
искам да дам своите усещания от протестирането на новобранците :)...
Тъй като има хора, които заради ББ чак сега се включват в уличните мирни манифестации и се надъхват от многолюдието на мислещите и чувстващите като него наближаващата промяна то нека им разкажа: В началото излизат малка група хора, после се присъединяват още, говорите си и се учудвате колко сте единодушни по повечето въпроси. Настоявате за нещо (в случая за оставка на правителството) но никой не ви чува. Виждате как медиите всеки ден ви отразяват и се кефите на това... идват още хора... Изглежда ще победите? Времето обаче минава... ден втори, ден трети... ден дванадесети... Навсякъде се коментира, обаче все още я няма желаната победа... протестиращите намаляват. медиите вече ни ви ухажват, репортажите стават все по къси, а правителството си гледа работата и ви анализират отстрани... Дните продължават да минават, протестиращите да намаляват... Накрая протестът свършва...
Така свърши протеста за горивата, така свършиха и много други някакви половинчати успехи, някои с никакви... Но не така свърши протеста на лумпените от февруари. Варна свали кмета си, цената на тока падна, заедно с нея и правителството... И всичко това защото беше национален и масов. Разбира се не бива да забравяме и жертвите, а те не бяха малко... Протестът наистина беше от сърцето, изстрадан и упорит... Днес интелигентния протест под жаркото лятно слънце скоро ще настигне сезона на отпуските и ако протестиращите не тръгнат на море, правителството ще излезе в отпуск и няма да има срещу кого да се протестира... затова е много, много важно да изискаме промените в избирателният кодекс, за да можем на есен или зимата, бедни и богати, интелигенти и не чак толкова да поискаме главата на правителството и да си изберем достойни хора...
цитирай
89. jeremy231 - Бре, Касенце! Кога станА калайджия, кога ти почерне дупето? :-)))))))))))))))
22.06.2013 23:06
Батко ти се е захванал с червените още от 1989 г. За това не може да гледа ни СДС, ни ДСБ, ни НДСВ, ни който и да е друг до сега. За това вече побеснявам от червена наглост и предателства от всички цветове.
цитирай
90. kass - jeremy231
22.06.2013 23:35
така де, сега е време да изтрезнееш и да оставиш напразните надежди за Би Би и си ставаме абсолютни борци срещу статуквото...
цитирай
91. kbalenciaga - Колко си наивна kass, колко си наивна
23.06.2013 00:39

Нищо лично, не искам да те обидя, но ти явно вярваш още...

"Малко по-късно им обясняваме, че би било добре насочим усилията си към промяна на изборния закон и след това да искаме оставка, след което ни освиркаха, обвиниха ни, че сме червени боклуци, провокатори и т.н....
От цялата работа стана от ясно по-ясно, че бяха организирани привърженици на ГЕРБ, а те дори не го и скриха..."

И след всичко това още вярваш ли, че нещо в България може да се промени коренно по мирен път?
цитирай
92. malkiatprintz - Хехех. . . ето ти реалната картинка на целите ...
23.06.2013 02:40
Хехех... ето ти реалната картинка на целите на протестите, Ив - гушата на другия. Ама поне чифт цици да има, че то - езици, задници, лизане и псуване... такова кръчмарско порно ми иде малко хард :):):)
цитирай
93. kass - kbalenciaga
23.06.2013 08:14
Ами аз съм голям оптимист, много силно се надявам, че хората ще започната да проумяват, е трябва да сменим политиците изцяло. Нооо процесът ще е много бавен, заради пустия му български инат и мнителност...
цитирай
94. kass - malkiatprintz
23.06.2013 08:16
Фил, че то това "порно" си го гледаме от 23 годинки, било е и по-хард, но ще се оправим де, някой ден...Нали?
цитирай
95. jeremy231 - Каси, този път съм трезвен като правоверен уахабит. :-))))
23.06.2013 09:16
kass написа:
така де, сега е време да изтрезнееш и да оставиш напразните надежди за Би Би и си ставаме абсолютни борци срещу статуквото...

Тези избори /които минаха/, показаха две ясни тенденции. БКП-то си беше подготвило втори ешелон от сателити /Куневица, ГОРД и още 2-3/. Както вече казах, българския Бог скрои такъв номер, че свят се изви на всички "политици". Борба за власт, заради парите от властта. Повече от очевидно е, че разпределението на постовете в държавната администрация е указател за финансовите интереси на новата Тройка.
В този аспект, след подаването на оставката на това правителство, би настъпил вакуум. Така или иначе сила, която да се противопостави на Тройката, освен ГЕРБ няма. Твърде вероятно е ГЕРБ да отвори вратата за други партии, които да изместят сателитите на Тройката. Мога да се обзаложа, че ако Тройката направи нов изборен кодекс, то той ще повтори стария и ще бъде коригиран така, че да не допуска независими от Тройката парти и организации.
цитирай
96. jeremy231 - Принце, не си прав. За много идиоти, анализа на целите представлява повод да се
23.06.2013 09:22
malkiatprintz написа:
Хехех... ето ти реалната картинка на целите на протестите, Ив - гушата на другия. Ама поне чифт цици да има, че то - езици, задници, лизане и псуване... такова кръчмарско порно ми иде малко хард :):):)

посочи някой, за привърженик на друг някой.
Сигурно ще се съгласиш с мене, че каруцаря не гледа Ромео и Жулиета, защото няма секс сцени.
цитирай
97. miaa - Здравей Kass!
23.06.2013 10:48
"Властта е само тогава истинска държавна власт, когато се крепи на законите и служи на правото." Николо Макиавели, философ и държавник през Ренесанса
Аз ще допълня..И вярата в младите, които не са обременени и имат надежда, че утре светът, ще бъде по- добър!Нека да ги подкрепим!
цитирай
98. cefules - Промени ли се профила на масата - ...
23.06.2013 11:23
Промени ли се профила на масата - променят се и нейните искания. Единиците в нея не го осъзнават, те си имат свои, но са част от нещо, което има различен от техния характер. Какъв може да бъде характера на "красиви, интелигентни, материално благосъстоятелни представители от средната класа", звучи малко незавършено, трябваше да се добави само: "с доказан арийски произход" или друго, което би го заменило, за да добие този профил завършен вид.Всяко започнато нещо се стреми към своя завършеност и в повечето случаи я достига..А после нека си псуват колкото си искат Хитлер.
цитирай
99. cefules - Не исках да го пиша, няколко дни се ...
23.06.2013 11:26
Не исках да го пиша, няколко дни се въздържах, но яхването на митинга от подобни идеали употребява голяма част от различните в него, нямащи си общо с тези определения и го фашизира.
цитирай
100. malkiatprintz - Фил, че то това "порно" ...
23.06.2013 19:11
kass написа:
Фил, че то това "порно" си го гледаме от 23 годинки, било е и по-хард, но ще се оправим де, някой ден...Нали?


Не. Нито имаме времето, нито имаме интелектуалния ресурс.

jeremy231 написа:
malkiatprintz написа:
Хехех... ето ти реалната картинка на целите на протестите, Ив - гушата на другия. Ама поне чифт цици да има, че то - езици, задници, лизане и псуване... такова кръчмарско порно ми иде малко хард :):):)

посочи някой, за привърженик на друг някой.
Сигурно ще се съгласиш с мене, че каруцаря не гледа Ромео и Жулиета, защото няма секс сцени.


Мдам. А другият - да му се пени да му доказва, че не е. Това, което виждам са 23 години въргаляне в калта и стотици изписани коментари. Ако реално свършената работа - да се притиснат политиците така, както го правят по света - беше поне на половина на броя на разсипаните от писане клавиатури, щяхме отдавна да сме като швейцарски кантон. Тогава и сочещите щяха да си останат с пръст във въздуха.
цитирай
101. kbalenciaga - Реализма е преди оптимизма, според мен
23.06.2013 22:12

"Ами аз съм голям оптимист, много силно се надявам, че хората ще започната да проумяват, е трябва да сменим политиците изцяло."

Надяваш се, а ти се случва друго?
Както и тук в темата гербаджиите си натискат за Боко Тиквата.
Така и на улицата са ви прогонили гербаджиите от ВАШИЯ протест!
Срещу фактите няма какво да направиш.

Но усещам, че са намислили Червените олигарси други циркаджилъци.
Да вкарат в политиката, хора от протестите.
Разбира се това са тяхни подлоги, нагласени и ще бъдат представени на хората като протестиращи, като бунтари.

А този филм вече го гледахме през 1997г, когато чрез отрепките костовисти Червените олигарси разграбиха и разсипаха България!
Сценария се повтаря.
ФАКТ!
цитирай
102. djgator - Иве
23.06.2013 23:35
.. "Отиваме десетина приятели от предишните протести, опасани с табелки срещу медийната арогантност, и разбира се обираме всички погледи. Протестиращите ни гледат с недоверие и се чудят кои сме и какво целим."..
!! ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ, ЦВЕТНО със снимки и клип - в последния ми постинг :)
http://djgator.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/06/23/istinata-za-plovdivskiia-protest-koiato-nauchih-sam.1123208
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kass
Категория: Забавление
Прочетен: 4219569
Постинги: 266
Коментари: 13643
Гласове: 23073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031